yasin54´isimli üyeden Alıntı
Kuran dusunen akil sahipleri icin yol gosterici bir kitaptir bir insan niye mantiksiz birseyi aciklamak icin senelerini versin mantiksizlikla kimse ugrasmak istemez musluman olmayan bilim adamlari bile inceliyor kurani anlamya çalışıyor kuran insani dusunmeye sevkeder dusunen insan arastrmaktan bikmaz...
|
Kuran tamamlanmış bir kitap olarak ele alınmamalı;
Bakınız 23 yıl boyunca söylenmiş olan vahiy ile ilişkilendirilen sözlerin toplandığı kaynak, sizin okuduğunuz kitapsal kurandır.
Oysa bu sözler söylenirken tekrarlı olarak, kuranın arapça olma vurgusu, oradaki halka hitap etmesi, apaçık bir ayet, delil, söz v.s. olması, insani tefsire gerek duymaması üzerine göndermeler bulunur.
Kuran topluca inen bir kaynak değil ama her ayetinde iman bekleyen bir kaynaktır. Yani ilk sözden itibaren insanların imana gelmesi beklenir. Hamdi abi bekle yenisi inecek, imana gelmezsen sorun değil eksik bilgiden yırtacaksın demez, yanacaksın der.
Bknz; Az bilgide bol soslu tehdit;
|
Müdessir 4.sırada inen sure; suresi 8-30. ayetler.
Sûr'a üfürüldüğü zaman var ya; işte o gün çetin bir gündür.
Kâfirler için hiç kolay değildir.
Beni, yarattığım kişiyle başbaşa bırak.
Ona bol mal ve gözü önünde duran oğullar verdim.
Kendisine alabildiğine imkanlar sağladım.
Sonra da o hırsla daha da artırmamı umar.
Hayır, umduğu gibi olmayacak. Çünkü o, bizim âyetlerimize karşı inatçıdır.
Ben onu dimdik bir yokuşa sardıracağım.
Çünkü o, düşündü taşındı, ölçtü biçti.
Kahrolası nasıl da ölçtü biçti!
Yine kahrolası, nasıl ölçtü biçti!
Sonra (Kur'an hakkında) derin derin düşündü.
Sonra yüzünü ekşitti, kaşlarını çattı.
Sonra arkasını döndü ve büyüklük taslayıp şöyle dedi: "Bu ancak nakledilegelen bir sihirdir."
"Bu, ancak insan sözüdür."
Ben onu "Sekar"a (cehenneme) sokacağım.
Sekar'ın ne olduğunu sen ne bileceksin?
Geride bir şey koymaz, bırakmaz.
Derileri kavurur.
Üzerinde on dokuz (görevli melek) vardır.
|
Müdessir en erken surelerden biridir. Farkındaysanız, iman ettiğiniz tanrı, dur bekle tefsir gelecek demiyor. Düşünüpte bu ancak insan sözüdür diyene, delil getirmek yerine, yine bir insan aracılığı ile tehditler savuruyor.
Deri kavurucu moda tehdit edilen adamın bilmediği mekan ile geçiyor. Tarifi güzel tanrı yine yeniden Muhammed'in dilinde daha kuran diye bildiğin kitabın yüzde 2'si tamamlanmamışken....
Önce altın soru zinciri: Tanrı açık söz söylemekten aciz mi? İlla derin tefsir bilgisine ihtiyaç duyacak kadar gariban mı? Tanrıyı kendisinden daha iyi kim dillendirebilir?
|
Kıyame 16-19: Bu konuda tefsirler ile uğraş demiyor.
16. (Ey Muhammed!) Onu (vahyi) çarçabuk almak için dilini kımıldatma.
17. Şüphesiz onu toplamak ve okumak bize aittir.
18. O halde, biz onu okuduğumuz zaman, onun okunuşuna uy.
19. Sonra onu açıklamak da bize aittir.
|
Ayetler açıklanma gerekliliği duyarsa, bu işin yükümlüsü 19. ayette yer alan biz ekibidir. Araya hamdi abiyi koyduğunuz zaman kurana göre aslen şirke girersiniz ama Hamdi abi ekipten midir tartışılır.
Hani, bilenler ve ilim sahibi olanlar doğrudan kafa sallayıp bu da Allah'tan diyenler oluyor. Müteşabih kıvırmasında abes ayetleri anlamasalar dahi, içeriğini bilme imkanları olmasa da, İşittik, iman ettik tanrıdan tanrıdan diyince sınıfı geçiyorlar. Bknz; Al-i imran 7. ayet
Aklınıza yatmazsa, kalbiniz mühürlü, kulaklarınız sağır, gözleriniz perdeli olabilir ve tanrı dilememiştir, peygamber 40 takla atsa da birşey değişmez ama bunu da yine peygamber dillendirir. (dilsiz tanrı için kaçınılmaz son 23 yıllık serüven ve yazılan tek ciltlik kaynak.)
İtaat mod on:
|
Ahzab 36: Allah ve Peygamber'i bir şeye hükmettiği zaman, inanan erkek ve kadına artık işlerinde başka yolu seçmek yaraşmaz. Allah'a ve Peygamber'e baş kaldıran şüphesiz apaçık bir şekilde sapmış olur.
|
Bu aşamada Allah'ın hükümlerini bildirdiğine inandığınız peygamber ve eki ile tanrıya bağlanarak bir iş hakkında hüküm veriyorsa, aklınıza yatmasa da yapacaksınız.
Sevgili tanrım, bu falaka işi bana uymaz, ben modern hukuk sistemini türettim. El kesmeyi versek sevgili tanrım? Cizye gibi ironik bir durum adına insan kanı dökmesek diyorum mesela?
Aklıma, vicdanıma, uymayan, oldukça sorunlu insan dilinden dökülen kelimelerin karışık, bölük pörçük ve düzensiz aktarıldığı bir kaynaktan tanrı türetmek için, çocukluğuma dönüp mantık yürütme yetilerimi yitirmem gerekir.
Ahmet abinin üfürüğü o kadar sağlammış ki, üfürdü mü, insanlar uçabiliyormuş...
Necati sana hintçe bir parça okuyacak, zekan 2 level atlayacak...
Az düşünen insanların inancı boldur. Neye inandıklarının önemi pek olmasa da, inançlarının içinde mantık yoktur.