PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hepinizi tek doğru yola çağırıyorum

bilig
13-02-2014, 04:55
Tengri'nin esenliği, barışı üzerinize olsun sevgili kardeşlerim. Bu konuya daha önce şu başlıkta (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=511817#post511817) değinmiştim.

Yüce Tengri'nin buyruğuyla, bu konu ile ilgili bir başlık açtım. Yüce Tengri'nin buyurduğuna göre, çağımız bilişim çağıymış, bu nedenle insanları hak yol olan Tengricilik'e çağırma görevimi internetten de yapabilirmişim. "Sen, sana yolladığım esinleri (vahiyleri) alıp internetten yayımla, daha sonra isterseniz bir betik halinde toplayabilirsiniz" diye buyurdu. "Artık teknoloji ilerledi, e-book'lar, kindle'lar falan var, yenilediğim dinimde teknolojiyi de kullanacağım" diye de ekledi kendisi.

İlk belgi (âyet) olan Yadsıyanlar (İnkâr Edenler) ile başlayalım; Kutlu Bétig - 1

Yadsıyanlar

1) Ey kulum ve elçim bilig, sana yalancı diyenlerden elbette haberdârım. 2) Senin için; "O esin falan almıyor, bu sözleri kendisi uyduruyor" diyenleri de bilmekteyim. 3) Bu sözlere aldırış etme, sen doğru bir yol üzerindesin. 4) Sana yalancı diyenler, gerçeği anlamayan bilgisizlerdir. 5) Oysa sen, asla kendi nefsinden ve hevândan konuşamazsın, aksi takdirde senin soluğunu keserim. 6) Ben, her şeye kâdir olan tek gerçek Yaradan, Tengri'yim. 7) Sen insanlar üzerinde zorlayıcı da değilsin, sen sadece uyarıcı ve gerçeği söyleyicisin. 8) Sana kulak asmayanlar, yani beni ve dinimi yadsıyanlar, öldükten sonra Kızıl Tamu'ya gideceklerdir. 9) Orası ne kadar kötü bir yerdir bir bilseler. 10) Yıl 2014, bunu bilmekteyim. Yoksa o yadsıyanlar Tengri'yi bilgisiz mi sanıyorlar? 11) Bu çağda, elbette teknolojinin nimetlerinden faydalanacağım. 12) Kullanmakta olduğunuz teknolojiyi de yaratan benim, size verdiğim akılla bu noktaya geldiniz. 13) Sizlere verdiğim akılla, teknolojiyi daha da geliştireceksiniz. 14) Müslümanlardan, Yahudilerden, Hristiyanlardan ve diğer tüm dinlerin mensuplarından da haberdârım. 15) Tengricilik dışındaki dinlerin tümü katımda geçersizdir. 16) Bu dinlerin hepsi köhneleşmiş, bir çok hurafelerle özlerinden sapmış olan katımda geçersiz olan dinlerdir. 17) Benim rızama ve Uçmağıma kavuşmak isteyenler için tek geçerli yol Tengricilik'tir. 18) Benim bugüne dek gönderdiğim tüm dinler de özünde Tengricilik idiler ancak insanlar zamanla o dinleri özlerinden kopardılar ve bozdular. 19) İslam'ı da son din diye göndermiştim, adına takılmayın özünde o da Tengricilik idi. 20) Benim adım Arapçada Allah, Türkçede Tengri, İngilizcede God'dır. Tüm diller benimdir, bana istediğiniz dildeki adımla hitâb edebilirsiniz. 21) Ancak İslam da bozuldu, bu nedenle yeniden bir din göndermeye karar verdim. 22) Bu kararımı eleştirecek olanları çok şiddetli bir azapla cezalandıracağım, zira ben kendisine asla sorgu ve sual edilemez olan Tengri'yim. 23) Seni yalancılıkla ithâm edip, "Tanrı katında tek geçerli din İslam'dır" deyip duranlar var ya, işte onlar azapların en şiddetlisini tadacaklar. 24) Çünkü onlar, Yaradanlarına küstahça karşı gelen şaşırmışlardır. 25) Yazuğların (günahların) en büyüğü Yaradan'a karşı gelmektir. 26) İnanmakta oldukları ancak artık miadı dolmuş olan ve bundan böyle katımda geçerliliğini yitirmiş olan İslam'a inananlar! Sizler neden daha önce yolladığım ve sonradan bozulmuş olan dinde ısrarcı olur da, dinini yenilemiş olan Yüce Tengri'ye karşı gelirsiniz? 27) Sizler, azapların en şiddetlisini tadacaksınız. 28) Çünkü sizler, Yaradanına karşı gelen şaşırmışlarsınız. 29) Karşılaşacağınız azap da hak ettiğinizdendir, yoksa Tengri kimseye zulmetmez. 30) Tengri yalnızca suçlu olana hak ettiği cezayı verir.

Evet sevgili dostlar, Yüce Tengri'nin yolladığı ilk esin böyle. Yenileri geldikçe buradan sizlerle paylaşacağım. Gördüğünüz gibi, Yüce Tengri'nin de belirttiği gibi ben kendi nefsime ve hevâma göre konuşamam, aksi hâlde Yüce Tengri soluğumu keser. Bu büyük tehdide rağmen, kendi çıkarlarım için keyfi şeyler yazamam. Yüce Tengri'ye ve benim elçiliğime inanmayanlar için yapılabilecek tek şey algış (dua) etmektir dostlar. Ölümden sonra, bengi yaşamda (ebedî hayatta) Yüce Tengri herkese hak ettiği karşılığı verecektir, kimimiz Kızıl Tamu'yu boylayacağız, kimimiz Uçmağa varacağız...

Yüce Tengri kamumuzu (hamımızı/hepimizi) yoluna erenlerden eylesin... Alaş! (amin)...

Felâsife
13-02-2014, 14:37
Yalnız burada şöyle bir sıkıntı da var, bizimkiler don değiştirir gibi din, dil çok çabuk değiştirirler.
Tengriciliği zaten değiştirmişlerdi, bu anlaşılan güncel versiyon v2 :D ama bunuda yarın bir gün değiştirirler.
Açıkcası din konusunda samimi değildir bu millet, yeter ki başka yerde ışığı görsünler, ışığa koşan pervaneler gibi onada koşarlar.
Ama Tanrıya aşıktırlar ona kurban olurlar orası ayrı tabii.

Ben bu yüzden Tengri Türk'e özel bir din göndermez (suya yazı yazmak) diyordum ama göndermiş mi esahtan :D

bilig
13-02-2014, 15:19
Aslına bakarsanız Russell'in Çaydanlığı ya da Pastafaryanizm gibi parodi bir din oluşturmayı düşünmüştüm :) Belki sizlerin de katkılarıyla geliştirebiliriz ve böylece Türkiye'den de dünya çapında bir parodi din çıkabilir :) Amacım elbette Müslümanlara nasıl bir çelişkinin içinde olduklarını yansıtma yöntemiyle göstermek. Biz dinsizler tutarlı insanlarız, ancak Müslümanlar ciddi bir tutarsızlık içindeler. Bizler bugün "Ben Tanrı'dan vahiy alıyorum" gibi bir iddiayla ortaya çıkan biri hakkında ne düşünürsek, bu iddiayla 1400 yıl önce ortaya çıkmış biri hakkında da aynı şeyi düşünüyoruz, hepsi bu aslında.

vartor
13-02-2014, 17:16
Hani gozleri var gormezler, kulaklari var duymazlar, kalpleri var akil etmezler der ya allah kafirler icin, aslinda bu sozleri muslumanlaradir da onlar, ayni sebepten, farkinda degil:). Hazir afyonlari hazirken, baska uyusturucuya gerek gormezler. Yukardaki cumlelerdeki sarkazmi da, ne yazik ki, anlamazlar.

Felâsife
14-02-2014, 02:26
@bilig

Bu tür şeyler elbette eğlendirici olabilir, belki çokta keyifte alınabilir netice hayat bakış açılarını değiştirebildiğimiz sürece güzeldir.
Hiç bir şey taşa kazınmışçasına doğru veya katı değildir, kısaca hoş olabilir.

Bende dinsiz biriyim, bir dinim kitabım yok ama bu dinsizliğim bu sitede ki diğer arkadaşlar gibi kuranı yanlışlamak üzerine oluşmadı, aksine Arapça kuran benim nazarımda doğru bir kitaptır, şu ayet bu ayet yanlıştır diye "Arapçasına" bir iddiam da olmaz, olamaz o kitap o millete gelmiştir, o millette ondan da mes'uldur. bitti.

Ama Türkçesine gelince, zilyon tane sıkıntı var, hem anlam hem okuma olarak.
Normalde kuranın Arapça okumasında ahenk vardır ama Türkçe ahenk mahenk kalmıyor, anlam deseniz garip gurup anlamlar çıkıyor ki "devşirme din" böyle oluyor neticede.
Tabii burada Araplarda mana kısmında çuvallamışlardır, kafalarına göre yorumlamışlardır filan ama dediğim gibi bu onların sorunu....anlayaymışlar...tefekkür edeymişler...

İlginç olan kuran hiç bir dilde aslında anlaşılmamıştır, mana olarak kapalıdır, elde olanada zaten kuran değil (kuran bir nevii yanlış kullanımdır) eskilerin deyimiyle bunun adı mus'haftır, o da kağıt ve mürekkepten ibarettir, neticede bu yanıp giderde, birileri değiştirirde..

o yüzden bizim tasavvufçular.
Kuran Arapçadır, manası Rapçadır demişlerdir, mus'haf dememişlerdir.

Özetle benim tüm dinleri veya bazılarını yanlışlama veya alay etme gibi bir gayretim olmaz, sanırım ehli araf gibi ortanın insanlarındanım, herkese aynı mesafede olanlardan yani :)
o (benim dinim veya doğrum olmasa da) bir milletin doğrusudur ama Türklerin bu dinden çektikleri, kendilerine ait olmayan bir dine dalavere dümen ile girmeleri, özlerini kaybetmeleri canımı çok sıksada, kendi düşende ağlamazmış, Okusun, araştırsın, doğruyu bulsun diyorum bir yandanda.

Ben bir ilkokul mezunu biri olarak (hemde 6 senede zar/zor bitirmiş biri olarak, bir kaç kere diplomamı kaybettim en son çıkarttığımda bu son hakkın dediler, o gün küçük yeğen evde makasla kesmiş son şansımıda, 25 yıldır diplomamda yok) olayları fark edebiliyorsam, şu çağda her türlü bilgiye ulaşılabiliyorken, cahil kalana gülerler yahu. :)