@bilig
Bu tür şeyler elbette eğlendirici olabilir, belki çokta keyifte alınabilir netice hayat bakış açılarını değiştirebildiğimiz sürece güzeldir.
Hiç bir şey taşa kazınmışçasına doğru veya katı değildir, kısaca hoş olabilir.
Bende dinsiz biriyim, bir dinim kitabım yok ama bu dinsizliğim bu sitede ki diğer arkadaşlar gibi kuranı yanlışlamak üzerine oluşmadı, aksine Arapça kuran benim nazarımda doğru bir kitaptır, şu ayet bu ayet yanlıştır diye "Arapçasına" bir iddiam da olmaz, olamaz o kitap o millete gelmiştir, o millette ondan da mes'uldur. bitti.
Ama Türkçesine gelince, zilyon tane sıkıntı var, hem anlam hem okuma olarak.
Normalde kuranın Arapça okumasında ahenk vardır ama Türkçe ahenk mahenk kalmıyor, anlam deseniz garip gurup anlamlar çıkıyor ki "
devşirme din" böyle oluyor neticede.
Tabii burada Araplarda mana kısmında çuvallamışlardır, kafalarına göre yorumlamışlardır filan ama dediğim gibi bu onların sorunu....anlayaymışlar...tefekkür edeymişler...
İlginç olan kuran hiç bir dilde aslında anlaşılmamıştır, mana olarak kapalıdır, elde olanada zaten kuran değil (kuran bir nevii yanlış kullanımdır) eskilerin deyimiyle bunun adı mus'haftır, o da kağıt ve mürekkepten ibarettir, neticede bu yanıp giderde, birileri değiştirirde..
o yüzden bizim tasavvufçular.
Kuran Arapçadır, manası Rapçadır demişlerdir, mus'haf dememişlerdir.
Özetle benim tüm dinleri veya bazılarını yanlışlama veya alay etme gibi bir gayretim olmaz, sanırım ehli araf gibi ortanın insanlarındanım, herkese aynı mesafede olanlardan yani

o (benim dinim veya doğrum olmasa da) bir milletin doğrusudur ama Türklerin bu dinden çektikleri, kendilerine ait olmayan bir dine dalavere dümen ile girmeleri, özlerini kaybetmeleri canımı çok sıksada, kendi düşende ağlamazmış, Okusun, araştırsın, doğruyu bulsun diyorum bir yandanda.
Ben bir ilkokul mezunu biri olarak (
hemde 6 senede zar/zor bitirmiş biri olarak, bir kaç kere diplomamı kaybettim en son çıkarttığımda bu son hakkın dediler, o gün küçük yeğen evde makasla kesmiş son şansımıda, 25 yıldır diplomamda yok) olayları fark edebiliyorsam, şu çağda her türlü bilgiye ulaşılabiliyorken,
cahil kalana gülerler yahu.