Orijinalini görmek için tıklayınız : Ölümün gizemi
RainFall
14-05-2014, 20:44
Bakın ben ateistim fakat ölüm gerçekten arkasındaki sırrı koruyor.Gizemli bir şekilde muhammed adında bir peygamber çıktı allahla konuştu Allahtan aldığı vahiyle islam dinine göre muhammed insanlara sonsuz yaşam vaat etti.Peki sonsuz yaşamı düşündüler mi hayır istedikleri şey sadece sonsuz yaşama kavuşmaktı peki ya sonrası?
Bakın ben ateistim fakat ölüm gerçekten arkasındaki sırrı koruyor.Gizemli bir şekilde muhammed adında bir peygamber çıktı allahla konuştu Allahtan aldığı vahiyle islam dinine göre muhammed insanlara sonsuz yaşam vaat etti.Peki sonsuz yaşamı düşündüler mi hayır istedikleri şey sadece sonsuz yaşama kavuşmaktı peki ya sonrası?
Hayır, yanlış biliyorsun. Ahirete iman ilk kez Eski Mısırlılar tarafından ortaya çıkarıldı. Fakat Eski Mısır'da binlerce yıl sürdürülen ölüleri mumyalama ve daha sonradan ölülerin dirilmesi deneyi başarısızlıkla sonuçlandı. Bu konuda Seti I (II. Ramses'in babası) güzel bir örnek teşkil eder.
Bu deneye göre, ölü, içindeki organları vazoların içine ve bu vazolar da ölünün odasına konduktan sonra bir güzel mumyalanırdı. Mumyalanan ölü kimsenin rahatsız edemeyeceği bir yere defnedilirdi. Buna, "Cenaze Odası" denilirdi. Cenaze odasına ölünün daha sonra dirileceği düşüncesiyle çeşitli yemekler, meyve ve sebzeler konulurdu. Bu, Eski Mısırlılar'ın ahirete imanını gösterir.
Ancak bu deney binlerce yıldır başarısız olmasına rağmen, Semavi Dinler bunu "Ahirete İman" şeklinde bir kural olarak benimsediler ve Kutsal Kitaplara kaydettiler.
Buna göre, ölümün arkasında bir gizem yoktur. İnsanlar da tıpkı diğer canlılar (bitkiler, hayvanlar) gibi ölürler ve daha ötesinde bir şey yoktur. Bu durumda sonsuz yaşam sadece bir aldatmacadan ibaret kalır. Ancak kendi korkusuna yenilen insanlar, kendi acziyetlerini göremediklerinden, bu olayları gerçek sanmışlardır ya da kabul etmek zorunda sanmışlardır.
müslüman olun demiyorum, o sizin tercihinizdir fakat ölümden sonra bi b.k olmayacak demek doğru bir tespit değil.
bir arkadaşım yurtdışında kızılderili mezarlığının yanındaki bir evde kalıyor ve her gece yattığında kızılderili sesleri duyuyor ve o evi terketmek zorunda kalıyor. şimdi sizin teşhisiniz bu kişinin ruh sağlığının bozuk olduğudur, halbuki öyle değil, gayet ruh sağlığı yerinde bir tanıdığım.
ayrıca..
islamda bir namaz ismi var, şu an ismini hatırlayamadım..müslüman kişi yaşağıdı bir olayın sonucunun hayırlı olup olmamasına dair niyet edip o gece bir namaz kılıyor ve o gece o olay ile ilgili olacakları görüyor..bu olay bizzat tanıdığım kişilerle sabittir..
bunlar maddesel olarak açıklanamayacak şeyler.
tekrar söylüyorum bunları müslüman olun diye yazmıyorum fakat ölünce hiçbirşey olmayacak demek yaşanmış ve tanımı konamayan şeylere şahit olmamaktır.
bence dinleri tekrar inceleyin ve size mantıklı geleni tercih etmek sizin hayrınıza olabilir.
mrdragon
14-05-2014, 22:57
müslüman olun demiyorum, o sizin tercihinizdir fakat ölümden sonra bi b.k olmayacak demek doğru bir tespit değil.
bir arkadaşım yurtdışında kızılderili mezarlığının yanındaki bir evde kalıyor ve her gece yattığında kızılderili sesleri duyuyor ve o evi terketmek zorunda kalıyor. şimdi sizin teşhisiniz bu kişinin ruh sağlığının bozuk olduğudur, halbuki öyle değil, gayet ruh sağlığı yerinde bir tanıdığım.
ayrıca..
islamda bir namaz ismi var, şu an ismini hatırlayamadım..müslüman kişi yaşağıdı bir olayın sonucunun hayırlı olup olmamasına dair niyet edip o gece bir namaz kılıyor ve o gece o olay ile ilgili olacakları görüyor..bu olay bizzat tanıdığım kişilerle sabittir..
bunlar maddesel olarak açıklanamayacak şeyler.
tekrar söylüyorum bunları müslüman olun diye yazmıyorum fakat ölünce hiçbirşey olmayacak demek yaşanmış ve tanımı konamayan şeylere şahit olmamaktır.
bence dinleri tekrar inceleyin ve size mantıklı geleni tercih etmek sizin hayrınıza olabilir.
Zaten bunları yazınca müslüman değil kızılderili olası gelir insanın.
1) Ölümden sonrası adına en ufak bir veri yoktur. Gidipte dönen var da haberimiz mi yok? İnançlar gereği mısırlılar hayvanlarının da yeniden hayat bulacağına inanırlardı.
Yanılmıyorsam kızılderililer içinde ruhlar dünyasında hayvanlar da karşılık bulurdu.
Semavi dinler ise benciller, onlar için varsa yoksa insan aşığı tanrı tasarlanmış. Aynı biyolojik faktörleri barındırsa da, diriltilen insandır. Ruha sahip olduğu varsayılanda insandır.
2) Neden mrdragon kızılderili olun dedi?
Her gece kızılderili sesi duyuyorsa, kızılderililerin ölümsüz ruhlar dünyası inancı gerçektir.
Müslümanlık adına böyle bir durum sözkonusu bile değil. Ölen ahiret zamanı tanrı tarafından tekrar diriltilene kadar ölüdür ve bunun bilincinde değildir. Sadece kuranda olmayan(bırakın yazılmasını, kurana göre koca bir yalan olan) kabir azabı hadissel bilgileri adına böyle bir düşünce üfürülebilir ama hadislere göre o kabir azabı farklı bir boyutta yapılır. Yani müslümanlık adına ölen birisinin sesini duyamazsınız onunla iletişime geçemezsiniz. Olsa olsa cinler şaka yapıyordur )
3) geleceğe dair bilgiler görmek, rüyaları kontrol etmek gibi düşünceler müslümanlara ait değildir. Dünya üzerindeki her türlü insanın ortak iddialarından biridir.
Yani, ineğe tapan hintliler de kendi ritüellerinde aynı iddiada bulunuyorlar. Bunun nedeni üzerinde kafa yorarsanız sağlıklı bir yaklaşım gösterebilirsiniz ama sizden bunu beklemem çocukça olurdu. Öylesine söyledim işte,
Yine de merak ediyorsanız, metafizik alanında yabancı menşeeli tonla iddia ve video var incelersiniz.
Aslında temel sıkıntı, bu şekilde dillendirilen metafiziksel olayların kişiye has işlemesidir. Yani toplumsal alanda açığa çıkamıyorlar. Delillendirilemiyorlar.
Arkadaşınızın bulunduğu eve son teknoloji video+ses ile donatılmış çekim ekibi yollasanız o işten bir şey çıkmayacak. Bu tip konular üzerinde yıllardır araştırma yapılır ama kanıtlanmış tek bir olay dahi elimizde yok. Sadece türlü iddiaları olan insanlar görüyorsunuz.
Vefik Sami
14-05-2014, 23:18
...islamda bir namaz ismi var, şu an ismini hatırlayamadım..müslüman kişi yaşağıdı bir olayın sonucunun hayırlı olup olmamasına dair niyet edip o gece bir namaz kılıyor ve o gece o olay ile ilgili olacakları görüyor..bu olay bizzat tanıdığım kişilerle sabittir...
Bahsettiğiniz namazın adı "İstihâre Namazı"dır. Bir işin hayırlı olup-olmayacağı hakkında fikir edinmek için, yatma vakti öncesinde iki rek'at olarak kılınır. Rüyanızda kırmızı renk görürseniz niyetlendiğiniz şeyin olumsuzluğuna, yeşil renk görürseniz olumlu/hayırlı olacağına yorumlanır. Bâzen günlerce istihâre namazı kılıp, hiç rüyâ görmeyenler de olmaktadır.
Bu namazın, arkadaşın açtığı konu ile ilgisi ne; anlayamadım doğrusu.
Trafik lambasi gibi ruyaya sebep oluyormus namaz ha!:) Daha ne sacmaliklar duyacagiz bu imani butun kardeslerimizden kimbilir. Dinleri incelememize gerek yok, sizler ortadasiniz ya, gorunen koy kilavuz istemez.
ineğe tapan hintliler
bir yanlışı düzeltelim..
hintliler inek lere tapmazlar.. müslümanlar için kabe nasıl kutsal sa..hintliler içinde inek ler kutsaldır..
olumde bir gizem yok... yokolusun gizemi neyse o? Calisan makina bozulup artik nasil calismiyorsa oyle birsey...
tipta 2 farkli olum var diyelim... micro duzeyde tabiii...
1- Apoptozis veya Apoptoz, (Yunanca: apoptōsis yani "(ayrılarak) düşmek", apo="-den/-dan" ve ptosis="düşmek") programlanmış hücre ölümünün ana tipidir. Bu tip vücutta ihtiyaç duyulmayan veya anormalleşmiş hücrelerden kurtulmanın normal yoludur. Akut hücresel zarar sonucu olan hücre ölümü tipi nekrozdan farklı olarak apoptoz belirli bir moleküler işlemler serisinin (sırasının) sonunda hücrenin ölümünü sağlar ve aynı zamanda organizmanın yaşam döngüsü için gerekli ve yararlıdır. Örneğin gelişen bir embriyoda insan parmaklarının farklılaşması parmaklar arasındaki hücrelerin apoptoz başlatması gerekir ki parmaklar birbirinden ayrılabilsin. Nekroz'dan farklı olarak, apoptozis'e uğrayan bir hücre küçülerek ölür. Evrimsel açıdan insandan nematoda kadar tüm canlılar arasında korunmuş bir programlanmış hücre ölüm mekanizmasından, yani apoptozis'ten söz etmek mümkündür)
2-Nekroz, (Doku ölümü olarak da bilinir) bir veya daha fazla sayıda hücrenin, dokunun ya da organın geri dönüşemez şekilde hasar görmesi sonucu görülen patolojik ölümdür. Örneğin bir yanık durumunda aşırı ısıya maruz kalan vücut parçası nekroza uğrayıp cansız doku haline gelebilir. Diğer sebepler; yaralanma, enfeksiyon, kanser, enfarktüs, zehirlenme ve enflamasyon olabilir.
her ikisi de aslinda ortama karsi hucrenin ve sonucta organizmanin biokimyasal reaksiyonlar ve cevaplar butunudur
evrensel-insan
15-05-2014, 18:56
Gizem yasayanlar icindir, oluler icin degil.
Olen de yasamini yitirmis olduguna gore, onun icin kavram ve anlam yoktur.
Yasayanda olumunu yasayamayacagina gore; olumu dusunmesi mantiksal degildir.
Olum, sadece YASAYANIN, YASAMINI YITIRMIS UZERINDEKI ANLAMIDIR.
YASAMINI YITIRMIS OLAN DA ISE ANLAM VE ALGI YOKTUR.
balyapan
15-05-2014, 19:03
Sonsuz yaşamı düşünmediklerini nereden biliyorsunuz,belki düşünmüşlerdir.Ne dersiniz?
konuştu Allahtan aldığı vahiyle islam dinine göre muhammed insanlara sonsuz yaşam vaat etti.Peki sonsuz yaşamı düşündüler mi
araplar ahirete cennete inanmazlar.. onlara için varsa yoksa biraz para şöyle güzelde bi kadın... işte ahiret işte cennet...: :)
islam peygamberinin amacı din görüntüsü altında bir tür devlet kurmak yönetmekti.. ama olmadı erkek evlatları yaşamadı.. yaşasalardı belki kendini son peygamber ilan etmeyecek kendi soyunu işret edip soyunu hanedan olarak ilan edecekti...
bir hadiste şöyle diyor;
“İsrail oğullarını peygamberler siyasa ediyorlardı (yönetiyorlardı). Bir nebi öldüğünde onu bir başka nebi takip ediyordu. Ben’den sonra nebi yoktur. Birçok halifeler olacaktır.”
kendisininde amacı arapları yönetmekti ama erkek evlatları yaşamayınca hayalleri suya düşmüş oldu..
Bahsettiğiniz namazın adı "İstihâre Namazı"dır. Bir işin hayırlı olup-olmayacağı hakkında fikir edinmek için, yatma vakti öncesinde iki rek'at olarak kılınır. Rüyanızda kırmızı renk görürseniz niyetlendiğiniz şeyin olumsuzluğuna, yeşil renk görürseniz olumlu/hayırlı olacağına yorumlanır. Bâzen günlerce istihâre namazı kılıp, hiç rüyâ görmeyenler de olmaktadır.
Bu namazın, arkadaşın açtığı konu ile ilgisi ne; anlayamadım doğrusu.
aslında doğru, bu namazın direkt olarak konu ilgisi yok fakat dolaylı yoldan ilintili.
ölümden sonrası ile alakalı olarak; ölümden sonrasından bahseden dinlerdir, dinlerin olmadığını ve bir yalan olduğunu savunanlara, din ile ilintili bir ibadetin maddesel hayat ile açıklanamayacak deliller sunması...evet bu namazı kılıp birşey görmeyenler var fakat görenler de çoğunlukta..
bu konu ile ilgili tv zaplarken bir dini kanalda bu namazla ilgili çok soru soran ve deneyimlerini paylaşan izleyiciler vardı..böyle bir namaz var ve bu namaz sonrası deneyimlerin olması dinlerin en azından islam dinindeki namazın sadece hareketlerden oluşmadığına bir kanıt olabilir.
mrdragon
15-05-2014, 23:32
aslında doğru, bu namazın direkt olarak konu ilgisi yok fakat dolaylı yoldan ilintili.
ölümden sonrası ile alakalı olarak; ölümden sonrasından bahseden dinlerdir, dinlerin olmadığını ve bir yalan olduğunu savunanlara, din ile ilintili bir ibadetin maddesel hayat ile açıklanamayacak deliller sunması...evet bu namazı kılıp birşey görmeyenler var fakat görenler de çoğunlukta..
bu konu ile ilgili tv zaplarken bir dini kanalda bu namazla ilgili çok soru soran ve deneyimlerini paylaşan izleyiciler vardı..böyle bir namaz var ve bu namaz sonrası deneyimlerin olması dinlerin en azından islam dinindeki namazın sadece hareketlerden oluşmadığına bir kanıt olabilir.
Metafizik konularına baktınız mı?
Tamamen dinsiz insanların ya da size göre hatalı dinde olan insanların, insan beyni ile neler yapabildiklerini iddia ettiklerini inceleyin.
Aynı şekilde, kızılderili sesi duyan arkadaşınıza sorun kızılderili inançları nedir onların dini doğru olanı, kurana göre böyle bir olay mümkün değildir.
İnsanlar ve inançları, yatırlara gidip kuran algoritmasına ters eylemler gerçekleştirip türlü mucizeler yaşadığını iddia eden nice insanınız var.
Meydumların dizinden ayrılmayarak, yuh artık 7 ceddimi bildi de oradan kaybolan eşyalarımı çıkarttı da, arkadaşımın öleceğini dahi söyledi de 3 gün sonra öldü de diyen nice insanlar var.
Cebinde taşıdığı kuş tüyünün(tüy üfürme siz oraya nice nesne koyabilirsiniz ki şirktir bu tarz davranışlar) deli gibi şans getirdiğini söyleyen nice insanlar var.
Uzakdoğu tabanlı metafiziksel yaklaşımları uygulayarak bir üst boyuta çıktığını iddia eden nice insanlar var.
Hristiyanlar adına isa ile şirk işleseler de, cin çıkarma hikayelerinden tutunda, isa sevgisi altında nice mucizeler ile hayat bulma hikayeleri var.
Bu dünya üzerinde inanç tabanlı o kadar hikaye anlatılır ki, tamamen insan diline hapsolmuştur.
Mesela deneysel olarak üzerinde durulsa, tutarlılık göstereni yoktur.
Bu konuda varsa elinizde bir deney paylaşınız diyeceğim ama üzgünüz yok. Aradığınız bilgiye ulaşılamıyor.
Metafizik konularına baktınız mı?
Tamamen dinsiz insanların ya da size göre hatalı dinde olan insanların, insan beyni ile neler yapabildiklerini iddia ettiklerini inceleyin.
Aynı şekilde, kızılderili sesi duyan arkadaşınıza sorun kızılderili inançları nedir onların dini doğru olanı, kurana göre böyle bir olay mümkün değildir.
İnsanlar ve inançları, yatırlara gidip kuran algoritmasına ters eylemler gerçekleştirip türlü mucizeler yaşadığını iddia eden nice insanınız var.
Meydumların dizinden ayrılmayarak, yuh artık 7 ceddimi bildi de oradan kaybolan eşyalarımı çıkarttı da, arkadaşımın öleceğini dahi söyledi de 3 gün sonra öldü de diyen nice insanlar var.
Cebinde taşıdığı kuş tüyünün(tüy üfürme siz oraya nice nesne koyabilirsiniz ki şirktir bu tarz davranışlar) deli gibi şans getirdiğini söyleyen nice insanlar var.
Uzakdoğu tabanlı metafiziksel yaklaşımları uygulayarak bir üst boyuta çıktığını iddia eden nice insanlar var.
Hristiyanlar adına isa ile şirk işleseler de, cin çıkarma hikayelerinden tutunda, isa sevgisi altında nice mucizeler ile hayat bulma hikayeleri var.
Bu dünya üzerinde inanç tabanlı o kadar hikaye anlatılır ki, tamamen insan diline hapsolmuştur.
Mesela deneysel olarak üzerinde durulsa, tutarlılık göstereni yoktur.
Bu konuda varsa elinizde bir deney paylaşınız diyeceğim ama üzgünüz yok. Aradığınız bilgiye ulaşılamıyor.
Kuran'da cinlerden bahsedilir, bahsettiğin olayları gerçekleştirenler de onlar "olabilir"..senin bu olayları onların yapmadığına dair bir kanıtın "yok" ne üzücü ki.. ama benim en azından onlar yapmış "olabilir" şeklinde bir öngörüm var, bu bile beni 1 adım önde tutar.
Kuran bana bu öngörüyü sunuyor, ben rahatlıkla bu tarz olayları Kuran'da varlığı ile bahsedilen varlıkların yaptığını öngörebilirim ve sende buna karşı hiçbir şey söyleyemezsin.
imanlı bir kişi niyet edip islamda var olan bir namazı kılıp "uyuduktan" sonra bir şeylere şahit oluyorsa ben bunu incelerim, bu benim dikkatimi çeker..senin dikkatini çekmez ise o senin bileceğin iş..ha o namazı her kılan birşeyler görmüyorsa o kişi yeterince imanlı değildir şeklinde yorumlar da var. en azından incele, boş boş bakma.
mrdragon
16-05-2014, 00:18
Kuran'da cinlerden bahsedilir, bahsettiğin olayları gerçekleştirenler de onlar "olabilir"..senin bu olayları onların yapmadığına dair bir kanıtın "yok" ne üzücü ki.. ama benim en azından onlar yapmış "olabilir" şeklinde bir öngörüm var, bu bile beni 1 adım önde tutar.
Kuran bana bu öngörüyü sunuyor, ben rahatlıkla bu tarz olayları Kuran'da varlığı ile bahsedilen varlıkların yaptığını öngörebilirim ve sende buna karşı hiçbir şey söyleyemezsin.
imanlı bir kişi niyet edip islamda var olan bir namazı kılıp "uyuduktan" sonra bir şeylere şahit oluyorsa ben bunu incelerim, bu benim dikkatimi çeker..senin dikkatini çekmez ise o senin bileceğin iş..ha o namazı her kılan birşeyler görmüyorsa o kişi yeterince imanlı değildir şeklinde yorumlar da var. en azından incele, boş boş bakma.
Masal okumak öngörü müdür? Gayb bilgisi cinlerde yoktur öncelikle, kuran böyle der.
Hasan abi sınavı niye kazanamadın. Cinler mani olmuş olabilir ben cahilim yapacak birşey yok Ahmet abi..
Evet ya, o yüzden memleketin çivisi çıkmış diyoruz ya, elalem aklını kullanıp neler neler yapıyor, bizimkiler dua eşliğinde sınava giriyor.
Bahsettiğim olayların gerçekleştiğini kim söyledi ki?
İddia eden nice insan var dedim. Cehalet yine iş başında, yahu müslümanlarda körlük baki midir?
Ne dedik, bu tip iddialar her inançta var ama bunların kanıtı yok. Deneysel olarak tek bir kanıtınız yok demekteyiz. İnsanın ağzı torba değil ki, büzesin.
Ne sağam bir video, ne sağlam bir ses kaydı yoktur.
Bir insan ne kadar safsa inancı o kadar boldur. Okunmuş saman yedirsen, uçacağına dahi inandırabilirsin.
Genetik olarak mı düşünce sistemleri bu kadar bağlanmış onu sorgulamak gerekiyor.
Azizim cehaletinizi her alanda kanıtlamak zorunda mısınız?
Bırakın incelemeyi de, imanınızı kuvvetlendirip siz yapın yoksa imanınız yeterince kuvvetli değil mi?
Hem yaptınız bir de deneysel olarak gösterdiniz diyelim, fena mı nice insanı tanrının sonsuz cehennem gazabından kurtarır cennete yerleştirirsiniz, huriler hepinize yeter panik yapmayın.
Efendim ben inclelerim işte kem küm, biat etmek, köle olmak benim damarlarıma işlemiş. Safım ben bilinç yok bende, okur kafa sallarım o kadar diyorsanız evet ben zaten bu tarz müslümanların tepkilerini inceliyorum bakın. Dinin ne denli zararlı olduğunu kanıtlamak adına can atıyorlar.
Eğitim ve öğretimin altını kazıyıpta hurafelerde hayat bulduranların zihniyetine saygılar. Yakında tükürük tedavilerine de başlarlar ne de olsa ona da inanan çok memlekette. Okudum tükürdüm evladım haydi turp gibi olacaksın maşallah tü tü tü tü..
bu olayların elbette kanıtı yok, olsa zaten ismi metafizik olmaz FİZİK olur.:)
hadi metafizikten bi habersin de en azından kullandığın terimlerin anlamını bil bari de öyle tartışmayı dene.
Kuran'da bahsedilen varlıkların iyileri var kötüleri var, meydana gelen olayların sebebi bunlar "olabilir" diyorum ben..senin ise ne acıdır ki "öngörü"n dahi yok!
senin öngörün dahi yok, ama gelip burda aklınca birkaç dini terimlerin önüne alay kelimeleri ekleyerek aklınca haklılığını ispatlamaya çalışıyorsun ama sana tavsiye bu yol bayatladı, daha inandırıcı sebepler bul.
mrdragon
16-05-2014, 00:46
bu olayların elbette kanıtı yok, olsa zaten ismi metafizik olmaz FİZİK olur.:)
hadi metafizikten bi habersin de en azından kullandığın terimlerin anlamını bil bari de öyle tartışmayı dene.
Kuran'da bahsedilen varlıkların iyileri var kötüleri var, meydana gelen olayların sebebi bunlar "olabilir" diyorum ben..senin ise ne acıdır ki "öngörü"n dahi yok!
senin öngörün dahi yok, ama gelip burda aklınca birkaç dini terimlerin önüne alay kelimeleri ekleyerek aklınca haklılığını ispatlamaya çalışıyorsun ama sana tavsiye bu yol bayatladı, daha inandırıcı sebepler bul.
Kısacası metafiziksel yaklaşım sadece inançtır. İnançta bilimin konusu değildir.
İnsan boka basarakta onu yiyerekte kral olacağına inanabilir. Afrikada çok farklı davranış biçimleri ve bunların etkisine inanan insanlar yaşıyor sizlerden farklı değiller ortak noktaları cehalet.
Öngörü derken, ben böyle olayların meydana gelmediğini dillendiriyorum. Kişiye özel işleyen olaylar inanç ve yanılgılar ile ilgilidir.
Bir olayın gerçekleşme ya da gerçekleşmeme olasılığı zaten %50'dir. İnançta şartlanmışlık ise doğrudan rüyalarınıza etki eder.
Lucid rüya ile rüyalarını kontrol ettiğini söyleyen insanları da inceleyebilirsiniz.
Tabi rüyanız gerçekleşmezse, imanınız kuvvetli olmaz olur biter. Ya da tanrı dilememiştir, ya da yüce isa sizi kutsamamıştır. Ya da ganj nehrine girip arınmamışsınızdır.
Bu arada benim inandırıcılığım sözlerim değil, o sözlerim karşısında tanrının çaresizliği altında araya giren müslümanların cehaleti oluyor. Yani ikna etmeye çalıştığım siz değilsiniz aracı olarak kullandığım sizsiniz. bunu açık açık defalarca kere söylesem de anlamamanız dahi ayrı bir güzellik.
Bakın tekrar yazayım müslümanlığın tam olarak zararının deneysel kanıtı sizin gibiler. Aklın ve ilmin önemli olduğu alanlarda düşünen zihinlerin doğrudan görebileceği net gerçeklikte budur. Yoksa cehalet içinde biat edip köleleşenlerin normal koşullar altında zihinlerini özgürleştirmeleri mucizedir.
Narkiz Mitoloji
16-05-2014, 08:52
Ölüm bir terhis bir paydos olmasın sakın
RainFall
16-05-2014, 19:03
Ölüm bir terhis bir paydos olmasın sakın
Görev diyorsun yani saçmalamayın lütfen.İslamın doğru olduğunu düşünüyorsunuz cennete gittiniz.Ne yapacaksınız bir sonsuzluk boyunca.Kısıtlanmayacağınızı nereden biliyorsunuz tepenizde sizi gözetleyen her yerde olduğunu söyleyen bir yaratıcı var olacak.Yaratıcının sana verdiği misyon nedir birkaç hayvan öldürüp etini yiyip puan almak.Kurban gibi.
Ne yapacaksınız bir sonsuzluk boyunca.
pompiş yapacaklar :)
RainFall
18-05-2014, 21:04
pompiş yapacaklar :)
Adam haklı.
Konuyla ilgilenen arkadaşlara, #2 (http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=517770&postcount=2). mesajıma ek olarak az önce Yahoo'da gördüğüm,
https://s1.yimg.com/uu/api/res/1.2/QRMilIpazJ.JuaZtfSp5LA--/Zmk9ZmlsbDtoPTEwMDtweW9mZj0wO3c9MTAwO2FwcGlkPXl0YW NoeW9u/http://slingstone.zenfs.com/offnetwork/d8a40fd3a98d4d1765d9abd9131f1b03
Ancient Tomb of a Royal Messenger Reveals Visions of the Ancient Egyptian Afterlife (http://www.theepochtimes.com/n3/679729-ancient-tomb-of-a-royal-messenger-reveals-visions-of-the-ancient-egyptian-afterlife/)
Archaeologists in Egypt have uncovered a tomb in an ancient burial ground in Saqqara, Egypt, dating back 3,100 years, a find that scientists say adds a new “chapter to our
haberini veriyorum.
İyi okumalar!
Konuyla ilgilenen arkadaşlara, #2 (http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=517770&postcount=2). mesajıma ek olarak az önce Yahoo'da gördüğüm,
haberini veriyorum.
İyi okumalar!
ingilizce anlayanlar Türkçe özet geçselerde bizde anlasak!1
Narkiz Mitoloji
11-07-2014, 13:11
Ölümün sırrı hayatta paydostur,dinlenmedir,terktir bu dünyadaki bir çok hakikat ölümle ortaya çıkar en basit tabaka olan hayat tabakasına baktığımızda çekirdeğin ölümü ağacın dirilmesi,ağaçtaki tohumun ölmesi çiçeğin ortaya çıkmasıdır,çiçeğin ölmesi meyvenin ortaya çıkmasıdır,meyvenin yenilmesi ölmesi insanda hayat bulması demektir.Hayvanların bitkilerin meyvelerin insan midesinde ölmesi insan hayatı mertebesine çıkması demektir.
O halde insanın ölmesi toprağın altına girmesi aynen o toprağın altına giren çekirdeğin hava aleminde ağaç olması gibi insanda aynen baki bir hayat sümbüllenecek,tıpkı anne rahminden hayata çıktığı gibi bu dünyadaki yolculuğu vazifeside bitecek yeniden başka hayatta hayat bulacak
Nasıl ki anne rahmindeki bir çocuğun elleri ayakları orda bir işe yaramıyorsa dünya için varsa dünyadaki insanın öyle duyguları vardır ki bu dünya için olmadığı bellidir,o duyguları düşünceleri istekleri arzuları deneylerle maddi imkanlarla doğrulayamaz yanlışlayamassınız labaratuvar ortamında gözlemleyemessiniz o latifeler aynen anne karnındaki çocuğun organları gibidir,başka bir alem için vardır
En basitinden her insanın içinde olan ebed arsuzu böyle bir şeydir ,sonsuz kadar dünyayı içinde alacak kadar olan istekleri arzuları insanın gene ebed için var olduğunu gösterir,bir dünyayı versende doymayacak ihtiyaçları sınırsız olacak olan bitmeyecek olan insan ebedi isteyecektir.şte ölümün sırrını burda aramak lazım
ölümün başka sırlarıda
-Ağırlaşmış dünya hayatından bir paydostur, yakınlarının ölmesi ile ayrılık hasreti çeken insandaki bu hasreti bitirecek olan ölümdür ve bu yönüyle büyük bir nimettir.
-Sıkıntılı bunalımlı ızdıraplı bir dünya hayatından daha güzel bir yere gitmektir
-İhtiyarlık gibi hayat şartlarını ağırlaştıran hayatı çekilmez kılan durumda ölüm onun ihtiyacına cevap verir
Felâsife
13-07-2014, 14:15
..... yeniden başka hayatta hayat bulacak
Bunlar iyi güzel hoş yaklaşımlar, yalnız başka hayatta hayat bulan bunun bilincinde olabilecek mi?
Ya da şöyle sorayım bu dünyaya doğan bir bebek, bu dünyanın bilincinde midir? kendinin bilincinde midir?
Ölen, öldüğünün bilincinde olmayacaktır.!
Heleki İslamı anlayışta RUHLAR kavramının karşılığı koca bir SIFIRDIR.
Yani İslamcılar RUHLARI BİLMEZLER.
Hoş gerçi diğer semavicilerde bilmezlerya neyse.
Bu yüzden İslamcılar, kabir azabı gibi ruhi açıdan imkansız kavramlara bel bağlamışlardır ki insanı göründüğü gibi ele alıp, buna göre hükmederler.
Bu açıdan bakınca ateist düşünceden çok farkı bile yoktur.
İnsan sadece göründüğü gibi değildir, bunun ruhi tarafı vardır ki ruhu bilmeyenler kafalarına göre atıp tutmuşlardır.
Örn. İslama göre ölen için düzenlenen 7,si 40,ı 52,si gibi olaylar hurafedir, zira Araplarda böyle bir olay yoktur ama bizim milletimiz bunu uygular.
Sebebide İslamdan önce kalan bir uygulamadır ve amacıda ölene yol göstermektir.
Başka değişlede ölene sen öldün bilincini aşılamaktır.
Çünkü ruh, ölümle birlikte cesetten ayrılınca, tabiri caizse sağda solda havada gezer, evine, işine, bildiği yerleri gezer, eşi dostu, çocukları vs.leriyle temas kurmak ister ama kuramaz.
İşte bu ritueller SEN ÖLDÜN 'ü hatırlatmak içindir.
Toprağa gömmekle iş bitmiyor yani, toprağa giren ruhun elbisesinden başka şey değildir.
Dediğim gibi semaviciler RUH kavramını bilmezler, bilseler Tanrının ruhu, Ruhul kudus gibi bir kavramı dillerine dolamazlardı.
Doğan, büyüyen, gelişen, doğuran ve ölen yapıya RUH diyoruz...
Şimdi Tanrı doğar mı, ölür mü, gelişir mi, doğurur mu, veya ölür mü?
Ki ruhundan ruh üflesin?
Bir rüyada olduğumuz doğrudur, fakat bu rüyadan ölünce uyanacağımız gerçeğide tartışmalıdır.
Öldüğünü bilmeyen uyandığını nereden bilecektir.