gordion´isimli üyeden Alıntı
müslüman olun demiyorum, o sizin tercihinizdir fakat ölümden sonra bi b.k olmayacak demek doğru bir tespit değil.
bir arkadaşım yurtdışında kızılderili mezarlığının yanındaki bir evde kalıyor ve her gece yattığında kızılderili sesleri duyuyor ve o evi terketmek zorunda kalıyor. şimdi sizin teşhisiniz bu kişinin ruh sağlığının bozuk olduğudur, halbuki öyle değil, gayet ruh sağlığı yerinde bir tanıdığım.
ayrıca..
islamda bir namaz ismi var, şu an ismini hatırlayamadım..müslüman kişi yaşağıdı bir olayın sonucunun hayırlı olup olmamasına dair niyet edip o gece bir namaz kılıyor ve o gece o olay ile ilgili olacakları görüyor..bu olay bizzat tanıdığım kişilerle sabittir..
bunlar maddesel olarak açıklanamayacak şeyler.
tekrar söylüyorum bunları müslüman olun diye yazmıyorum fakat ölünce hiçbirşey olmayacak demek yaşanmış ve tanımı konamayan şeylere şahit olmamaktır.
bence dinleri tekrar inceleyin ve size mantıklı geleni tercih etmek sizin hayrınıza olabilir.
|
Zaten bunları yazınca müslüman değil kızılderili olası gelir insanın.
1) Ölümden sonrası adına en ufak bir veri yoktur. Gidipte dönen var da haberimiz mi yok? İnançlar gereği mısırlılar hayvanlarının da yeniden hayat bulacağına inanırlardı.
Yanılmıyorsam kızılderililer içinde ruhlar dünyasında hayvanlar da karşılık bulurdu.
Semavi dinler ise benciller, onlar için varsa yoksa insan aşığı tanrı tasarlanmış. Aynı biyolojik faktörleri barındırsa da, diriltilen insandır. Ruha sahip olduğu varsayılanda insandır.
2) Neden mrdragon kızılderili olun dedi?
Her gece kızılderili sesi duyuyorsa, kızılderililerin ölümsüz ruhlar dünyası inancı gerçektir.
Müslümanlık adına böyle bir durum sözkonusu bile değil. Ölen ahiret zamanı tanrı tarafından tekrar diriltilene kadar ölüdür ve bunun bilincinde değildir. Sadece kuranda olmayan(bırakın yazılmasını, kurana göre koca bir yalan olan) kabir azabı hadissel bilgileri adına böyle bir düşünce üfürülebilir ama hadislere göre o kabir azabı farklı bir boyutta yapılır. Yani müslümanlık adına ölen birisinin sesini duyamazsınız onunla iletişime geçemezsiniz. Olsa olsa cinler şaka yapıyordur )
3) geleceğe dair bilgiler görmek, rüyaları kontrol etmek gibi düşünceler müslümanlara ait değildir. Dünya üzerindeki her türlü insanın ortak iddialarından biridir.
Yani, ineğe tapan hintliler de kendi ritüellerinde aynı iddiada bulunuyorlar. Bunun nedeni üzerinde kafa yorarsanız sağlıklı bir yaklaşım gösterebilirsiniz ama sizden bunu beklemem çocukça olurdu. Öylesine söyledim işte,
Yine de merak ediyorsanız, metafizik alanında yabancı menşeeli tonla iddia ve video var incelersiniz.
Aslında temel sıkıntı, bu şekilde dillendirilen metafiziksel olayların kişiye has işlemesidir. Yani toplumsal alanda açığa çıkamıyorlar. Delillendirilemiyorlar.
Arkadaşınızın bulunduğu eve son teknoloji video+ses ile donatılmış çekim ekibi yollasanız o işten bir şey çıkmayacak. Bu tip konular üzerinde yıllardır araştırma yapılır ama kanıtlanmış tek bir olay dahi elimizde yok. Sadece türlü iddiaları olan insanlar görüyorsunuz.