Orijinalini görmek için tıklayınız : Dini sorusu olan var mı ?
insannedir
03-06-2014, 17:47
Dini sorusu olan varsa sorsun teker teker tabi cevap verildikten sonra başka soru sorabilirsiniz :) ilgi ve alakanıza teşekkür ederim cafedekiler... :))
RainFall
03-06-2014, 17:59
Dini sorusu olan varsa sorsun teker teker tabi cevap verildikten sonra başka soru sorabilirsiniz :) ilgi ve alakanıza teşekkür ederim cafedekiler... :))
İnsan nedir insan şudur açıklayalım bu çevrede gördüğün herşey aslında bir tanrıya yani yaratıcıya işaret ediyor olabilir fakat tamamı görüntüden oluşuyor ve bir bilinç tarafından oluşturuluyor dinde buna akıllı tasarım derler.Bilinç tanımınada bağlı.Kıyametin kopmasını bekliyorsun tam Allah koparacak diyorsun insan bekliyor ama bir şey olduğu yok işte.Aslında bana kalırsa hükmen kafirler yaratıcıyı kabul edip kendisini varlığını kabul etmemek kafir yapar kişiyi.Nakil işiyle değil dinini adam gibi anlatacaksın korkutmayla falan insanları yola getiremezsiniz.Ehli sünnet itikadına göre yaratıcı dilediği şeye tecelli edebilir buradan hareketle soruyorum Allah varsa şu an bir nesneye tecelli edebilir mi?Yada Tecelli derken nasıl bir tecelli değişmeyen kurallar bütünü olan bir tecellimi yada şu an etkisini görebiliyormuyuz?Değişmeyen nesnel kanunlar yer çekimi gibi insanı dinlerin tanrısına ikna etmez islamında örneğin.Bunlar insan aklıyla oluşturuldu diyoruz anlıyorsunuz.hiçlikte bir bilinç üst zeka üstün zeka hayal etmek ona el alim sıfatı vermek insan tarafından ona verilmiştir.İrade evreni yönetiyormu yönetiyorsa normal işleyen kuralları tersine çevirebilir mi?
evrensel-insan
03-06-2014, 18:22
Din nedir?
Yukaridaki soru, "dini" bir soru mudur?
insannedir
03-06-2014, 18:31
insan nedir insanı beşeri takat ile anlatılması mümkün değildir.. İnsan muazzam bir varlıktır..
insan nedir kısa bir cevap olarak bu linke bakabilisin bir fikir verebilir sana :) http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=35097
diğer sorduğuna gelince: Allahtan aşikar bir nesne yoktur. :)
heryerde tecelli eden odur zaten :) senin varlığında senin değildir.. sen sen sanıyorsun kendini ama sen değilsin :) O :)
sizler hep şundan şaşırıyorsunuz Allahın birliğini sayıdaki 1 sanıyorsunuz
hayır !! Allahın birliği sayı sisteminde çiftin mukabili olan Bir değildir.. Allah O sayıda ki 1-2-3-4-5 deki 1 den münezzehtir. Allah öyle bir değildir :) ya nasıl birdir? Allah kendi kendisini nasıl birlemişse öyle bir biliktelikte birdir. vucudu ile mevcut olandır. sıfatı ile her yeri muhittir alimdir.
isimleriylede bilinendir... (ism arapçada bir kelimedir manası: herşey bir isimdir sesde bir isimdir akla zihinde olan herşey bir isimdir)
efali ile zahirdir. bilimdeki ilerlemeler Allahın zahir ismidir zahir: görünüş durumu halidir
asarıyle ile meşhuddur.. Allah öyle birdir. :) herşey Allah ile vardır ve onun sevdiği kadar daima varlığını sürdürür..
örneğin: bir insan bir sene önceki dünyayı kendisini halini şeklini sesini varlığını zamansız mekansız telefondan görür ve dinler.
neden? çünkü islam itikadında herşey Allah ile olur. ve Allah sevdiği kadar daima varlığını devam ettirir... yok Olmaz!!
İrade sorusuna gelince:
irade: bir şeyi içinden istemek ve o isteyişini sadece kendin hükmetmek olduğuna itikad etmek demektir..
madde de ve evrende irade yoktur... o halde insanda varlığını hissediği irade ve hürriyet nerden gelmiştir.. maddede irade yoktur ki sana versin
esasen hiç bir şey kendinden olmayanı başkasıan veremez o halde varlığını hissetiğin irade Sana nerden geliyor Allahtan... Allahsız irade ve hürlük olamaz.. :)
Allah her zerrede iradesiyle zatıyla kayyümeti zatiyesiyle muşhuddur
la havle vela kuvvete illa billah: Kuvvet ancak Allah iledir.
o halde kuvvetin olduğu yerde ilahi zatın olması zaruruidir :)
normal işleyen kuralları haricine mucizelerle çıkılmıştır
harikulade: kanunların haricine çıkmak demektir mucize budur
fevkalde ise : kanunlar dahilinde yapılan düne göre mucize olan işlerdir. :)
RainFall
03-06-2014, 18:45
İnsan nedir evren nedir hepsi birer görüntüdür bence hocam bana göre yaratıcının istediklerini görüyoruz ama bir şey diyeceğim.Bu dinlerin yaratıcıları değil. :baby:Görüntü dediğin nedirki tanrının iradesi olduktan sonra değişmeyecek olan yoktur.
insannedir
03-06-2014, 19:08
İnsan nedir evren nedir hepsi birer görüntüdür bence hocam bana göre yaratıcının istediklerini görüyoruz ama bir şey diyeceğim.Bu dinlerin yaratıcıları değil. :baby:Görüntü dediğin nedirki tanrının iradesi olduktan sonra değişmeyecek olan yoktur.
yaratıcanın istediklerini görüyoruz diyorsun :) Sen yoksun o benlikte hala bu hakikati düşünmüyorsun :)
:) bu arada başka bir sorusu olan var mı
Benim bir sorum var ancak yorum istemiyorum Kuran-ı Kerim'den ayetler istiyorum. Sorum cennete sadece Müslümanlar mı girebilecek? (diğer dinlere inanan insanlar cennete girebilecek mi mesela Hristiyanlık,Yahudilik,Budizm vs.) birde unutmadan ateistler var tabiki. Yani bu insanlar ne kadar ahlaklı iyi insanlar olsalar bile cennete giremez mi? Böyle duydum çevremden,din hocamdan. Bununla ilgili ayetleri yazar mısınız?
spartacus
03-06-2014, 23:28
insannedir, siz herhangi mafya örgütüne üye misiniz?
Yukarıdaki sorumun, din ile olan alaksını açıklar mısınız? Örneğin islamiyetin giriş şartları var mıdır? Varsa AND içmek, şahitlik, istisnasız boyun bükmek ve her emre itaat gibi kıstasları var mıdır? Var ise bunun inancı istismar dışında, İNANÇ ile alakası-bağı nedir? İnanç nedir? Din nedir?
insannedir
04-06-2014, 20:11
Benim bir sorum var ancak yorum istemiyorum Kuran-ı Kerim'den ayetler istiyorum. Sorum cennete sadece Müslümanlar mı girebilecek? (diğer dinlere inanan insanlar cennete girebilecek mi mesela Hristiyanlık,Yahudilik,Budizm vs.) birde unutmadan ateistler var tabiki. Yani bu insanlar ne kadar ahlaklı iyi insanlar olsalar bile cennete giremez mi? Böyle duydum çevremden,din hocamdan. Bununla ilgili ayetleri yazar mısınız?
kuranı kerimde bir sürü ayet vardır ama kuranı kerimi biz Hikaye okur gibi okuduğumuz için görmüyoruz..
hirıstiyanlar yahudiler budistler kitapsız müşrikler gibi cehenneme girecek değillerdir
kitapsız müşrikler dediğim yani kitabı paranın üzerinde ki yazı olan kimseler
benim kitabım paranın üzerinde ki yazıdır ben ona bakarım ne yazıyor 100 500 200 ne yazıyor ona bakarım ben diyor...
hayat her asırda aynı hayat.. Mana yine O manadır devam eder. kitapsiz müşriklerden kasıt budur yani...
Kuranı kerim hikaye kitabı değildir her kelimesi bir kanundur sözdür
Allah asr suresinde mealen
zaman zaman diyorsunuz zamana asra yemin ederim ki
her insan hüsrandadır.. akıbeti berbattır. yemin ettim ben der...
her insan hüsrandadır...
yalnız İman edenler ve salih yani iyi ve uyumlu amel işleyenler
ve birbirine Hakkı tavsiye edenler ve birbirine sabrı tavsiye edenler müstesnadır der
Allahın sözü kanundur
madde 1- İman eden insanlar hüsranda değil
2- iman edemiyor ama iyi ve uyumu amel işliyor kendisini ıslah ediyor hüsranda değil
3- ne iman ediyor ne kendisini ıslah edebiliyor yalnız insanlara hakkı tavsiye ediyor haktan ayrılma bu senin hakkındır bu onun hakkıdır haksızlığa tahammül etmiyor bu onun hakkıdır diyor o kadar. bu insanlarda hüsranda değil
4- ne iman ediyor ne kendisini ıslah edebiliyor ne hakkı tavsiye edebiliyor
onun yaptığı insanlara sabrı tavsiye etmek
sabır çok tatlıdır eğer sabır tatlı değilse ona sabır denmez inad denir...eşşek sabrı denir.. eşşek sabrı :)
sabır çoook tatlıdır çoook sabrı tavsiye edenlerde hüsranda değil
bu 4 sınıf ister müslüman olsun isterse herhangi bir dinden olsun o kimselar hayatlarını huzur ile yaşar ve safa ile huzur ile yarın cennete girerler
hayatını huzur ile yaşayan iyi insanların Ölürken bakar durursunuz ayetinde bildirdiği gibi
O iyi insan Ölüm anında Allahın Bak kumandasıyla gözleri birden bire dört açılıp hayretle baktığı zaman karşısına hazreti Muhammed çıkar
Beni tanıyor musun der? (ya dudaklarıyla yada lisanı haliyle) nasıl tanımam La ilahe ilallalah Muhammeden resulüllah der son nefesini verir gider
insannedir, siz herhangi mafya örgütüne üye misiniz?
Yukarıdaki sorumun, din ile olan alaksını açıklar mısınız? Örneğin islamiyetin giriş şartları var mıdır? Varsa AND içmek, şahitlik, istisnasız boyun bükmek ve her emre itaat gibi kıstasları var mıdır? Var ise bunun inancı istismar dışında, İNANÇ ile alakası-bağı nedir? İnanç nedir? Din nedir?
hangi yukarıdaki sorunuz! anlamadım yukarında sorunuz mu var!
sorularınıza elince hayır hatta Peygamberimizin bile emrine istisnasız boyun bükmek yoktur. eğer öyle olsaydı
şu anda bütün dünya istisnasız herkes Peygamberimize Cebren boyun bükmüştü.
Bir kimse müslüman olup sonra dinden çıkıp müslümanlığın imhasına ki müslümanlık elinden dilinden kimseyi rencide etmemek aciz insan putuna para için tapmamak uşak olmamaktır... eğer o kimse irtidat edip müslümanlığın imhasına çalışıyorsa sonra tekrar aman diyip müslüman olup sonra tekrar yine müslümanlığın imhasını çalışıyorsa artık onun müslümanlığı kabul edilmez ki
zaten o kendiside bilir...
sen onu, bunu bırak, Sen Allahın Müşrikleri çok sevdiğini öğren
Bilmiyordun dimi :)
Tevbe suresinde Hazreti muhammed ile defalarca antlaşma yapıp her defasında antlaşmayı bozan fitne fesadlık çıkaran ve en son yine Antlaşmayı bozan Müşriklere cenabı hak bir ultimatom veriyor
siz kendisinii ne sanıyorsunuz Allah ve resulünü aciz mi bırakacaksınız sanıyorsunuz
Allah ve resülü Haminne mi sanıyorsun defalarca antlaşma yapıp bozuyorsunuz
artık yeryüzünde 6 ay dolaşın yine antlşamanın gerekliliklerini yapmazsanız
Müslümanlar sizi yaladıkları yerde tugtuklasınlar kıtal etsinler savaşsınlar öldürsünler yalnız Habibim Muhammedim senin antlaşma yapmış ve antklaşmayı Bozmamış müşriklerle antlamşmanı devam ettir onlara dokunma
Allah antlaşmayı bozmayanları SEVER (O müşrikleri sever)
eğer O defalarca antlaşma yapıp islamın her türlü imhasına başından beri çalışan o fitne fesad azılı kureyş kafirleri O müşrikler 6 ay sonra da anatlaşmayı bozmaya devap edit seninle savaşıp aman derse Kılıcı kaldır..
O aptal müşrikleri emin olduğu yere kadar şefkatle götür
bunun sebebi çünkü bunlar o kadar budala aptal bir kavimdir ki bilmezler başkalarının dolduruşuna gelip islama cephe almışlardır.
tevbe suresinin ayetlerini yukarıda vermiş olduğum meal ile mukayeseli okunması rica olunur :)
İnanç nedir? Din nedir?
İnanç mı yoksa İman mı nedir ?
İman kelime-i İlahiyedir Allahın kulalndığı bir kelimedir anlamı Arapça Emn kökünde gelen bir kelime olup Emn: Güçlü ve yavuz develere verilen addır
araplar kervan ile bir yere giderken Böyle güçlü bir deve ile giderlerse O deveyle yolculuk boyunca gerekli olan yükleri rahatlıkla yükleyebileceklerini bildikleri için yolculukları güven içinde olacağı için böyle develere Emn demişler güçlü ve yavuz develere.
işte İman kelimesi bu kökten türemiş emin olmak manasına gelen bir kelime
sadece Kelime-ilahi olan İman kelimesini anlamını meala alacak olursak
Allah iman edin dediğinde:
(Ey yokluk vucud pazarında varlık vucud pazarına bir kefen tedariki için gelen
İnsanlar ahiret yolculuğunda İman edin
ben sizi insan yaptım kendime muhattap tuttum sen neden yük taşıyorsun
bütün yükü yükle İmana o taşısın
gamını kederini tasanın Elemini emelini sen neden kendin taşıyorsun
bu yük altında inim inim inliyorsun Yüklesene imana O taşısın
Sen elini, kolunu salllaya sallaya huzuruma gel..)
işte iman etmeyenler
hayatta yüklerini kendileri taşırlar ve o yükün altında inim inim inleyerek ahirete göç ederler...
İman kelimesin ne anlama geldiği konusunda umarım sizi biraz aydınlatabildim :)
Hulasa: İnsan bu aleme yüklü gelmiştir ya elemi vardır ya emeli
yokla kendini!! ya bir sıkıntın var kurtulmak istersen yada bir şeyi rica edersin
yahut her ikisi birden vardır... ekseriyetle her insanda ikisidi birden olur
şimdi ya bu yükü boşaltıcak yada bu yükü taşımanın kolaylığını bulmalısın yoksa inleye inleye gider insan... İşte iman insanı inletmez eğer inliyorsa o kimsenin imanı yoktur...
İman insanın yükünü kolayçaçık taşıyan varlığın adına denir. nokta..
Din arapça bir kelime olup: ceza hesap kaza siyaset itaat adet (yani tabiat kanunları) anlamına gelir
deyn: vadeli borca, denir. Bir kimsenin, vadeli olarak, ileride ödemek şartıyla bir şey almasına deyn: borç, adı verilir
din geniş anlamda karşiıklı olarak borçlu ve alacaklı düzenidir..
Dinin kayıtsız şartsız bağsız Tarifi: Aslını bulmak Aşkına heyecanına Din denir
Dinin Umumi tarifi ise: hakkı bilmek ve onu kabul etmektir.
Fıtrat : oluş
tabiat: Diziliş
Din de : O oluş ve dizilişin intizamıdır.
Kanunlar Din ve ahlak kayıtları üzerine kurulmuştur..
Dinsiz intizam olmaz: anarşi olur.
bu sözümü hemen ispat edeyim :
Tabiatta insan hariç her canlı birbirini öldürür yer ve parçalar
o ondan kaçar. o ondan kaçar. büyük balık küçük balığı yerç
tabiatın acımazsız kanunlarına İnsan nasıl kafa tutabilmiştir ?
Cevap: Allah düşüncesi ve fikri ile kafa tutabilmiştir.
hatta Din olmasa İnsan insan olduğunu dahi bilemiycekti ne kadar uzak hala insan olduğunu öğrenemedi de hayvanım diyor
hakkatten buna hayvanlık denir :))))
bereket versin ki din vardır
Allahın en büyük nimeti Dindir.. bu nimet ile nazlı nazlı büyüp yetişen insanlar ihsan iylik mertlik fazilet vs gibi mevcut iyi hislerini vicdanlarına hakim olan din fikrine borçlu olduklarının farkına varamamışlardır..
din bunu bi kere bu insanlığa vaz etmiş anlatmıştır.
Eger!!! Din fikri düşüncesi insanların vicdanına hakim olmasaydı.
örneğin : oturduğu yerden ayda 10.000 lira kazanan naciyi
bin zahmet ile ayda 1.000 lira kazan adamın ilk iş olarak nacinin leşini yere sermesi olacaktı.. neyse ki Din insanların vicdanına hakimde insanlar hepsi cinnet geçirip birbirini parçalamıyorlar
Anlatabildik mi? anlattığımız halde anlamayanlar elbette olucaktır onları da mazur görüyoruz :))
spartacus
05-06-2014, 01:07
Hiç aydınlanmadım. Onca söylem için zahmet etmişsin, ancak soruyla ilgisi alakası yok.
İnanç nedir? (Bırakın Allah'ı deveyi, hörgücü vs) kavram olarak ben bunun cevabını istiyorum.
İkincisi herhangi bir mafya örgütüne girmişliğiniz var mı? Bu soruyu da yanıtla.
Din konusunda cevapların yanlış. Öğrende gel öyle cevapla.
Cahil cesareti imanınızdan mıdır(hani şu deve hikayesindeki gibi yani sizi güçlü kılan cehalet mdir?)
islamiyette ruhsal alemde aracı var mıdır?
Dua ederken birilerinin yardımı istenir mi?
Muhammed'in yada ermiş olduğuna inanılan -aziz gibi- kişiler mesela?
Teşekkürler
insannedir
05-06-2014, 10:27
Hiç aydınlanmadım. Onca söylem için zahmet etmişsin, ancak soruyla ilgisi alakası yok.
İnanç nedir? (Bırakın Allah'ı deveyi, hörgücü vs) kavram olarak ben bunun cevabını istiyorum.
İkincisi herhangi bir mafya örgütüne girmişliğiniz var mı? Bu soruyu da yanıtla.
Din konusunda cevapların yanlış. Öğrende gel öyle cevapla.
Cahil cesareti imanınızdan mıdır(hani şu deve hikayesindeki gibi yani sizi güçlü kılan cehalet mdir?)
İnanç: Bir kimse affedersniz çok özür dilerim :) bir kimse hayvanlıktan insanlığa ayak attı mı! yani duygusuzluktan duygulu olmaya başladı mı İlk önce ona İnanç teklif edilir..
içindeki sessiz sözsüz bizsiz sizsiz Konuşan Vucud-u manevisi o der ki
Ben kimim? Nerden Geldim, Ne olacağım, nereye Götürülüyorum Suallerini
kendine sor ve kendi aslını aramaklık aşkıyla heycanı ile donan ve Sahibine İnan denir? Anlatabildim mi? İşte en temiz Bir İkrar ve İnanç budur
Birde adet halinde görenek şekilinde İnanç vardır ki
Oda şöyledir O kimse Ben kimim nerden geldim ne olacağım nereye götürüleceğim Sorularını kendisine bir türlü soramaz da
onun yerine bir evim olsa bir arabam olsa bir param olsa bir manita bulsam
nasıl daha çok para kazanırım işi nasıl büyütürüm eğlenceye nasıl vakit bulurum bulsamda o kadar para mı var.. herkesin hesabını ben ödiycem gibi düşünceler ile meşguldür. ama inançlıdır GÖÖÖÖYAAA :))
işte bir insan kendisini bütün bu düşüncelerden kurtarıp Hür olduğu zaman
Ben kimim der. nerden geldim der
ne olacağım der nereye götürülüyorum der işte bu sualleri gerçekten yanarak kendisine sorduğunda Ahlak der ki İşte bu kimse İnsan olmaya başlıyoorrrrr :) der nokta. anlatabildim mi? umarım iyi anlatabilmişimdir :)
İkincisi herhangi bir mafya örgütüne girmişliğiniz var mı? Bu soruyu da yanıtlaben herhangi bir mafya örgüte girmişliğim, çıkmışlığım, alakam, alakalığım, filanım, filanlığım, falanım, falanlığım yoktur ve olmamıştır ve olmaz
bana böyle manasız anlamasız garip saçma sapan tuhaf bir soruya yönelttiğiniz için şaşkınım
Neyyyy Nuyy Nöyyy diyorum kendi kendime :) Hönklendim :)))
RainFall
05-06-2014, 10:38
ben herhangi bir mafya örgüte girmişliğim, çıkmışlığım, alakam, alakalığım, filanım, filanlığım, falanım, falanlığım yoktur ve olmamıştır ve olmaz
bana böyle manasız anlamasız garip saçma sapan tuhaf bir soruya yönelttiğiniz için şaşkınım
Neyyyy Nuyy Nöyyy diyorum kendi kendime :) Hönklendim :)))
İnsan nedir soru sorayım sana sen Müslümansın biliyoruz ebedi yaşam gibi büyük birşeyi neden istiyorsun ve bununla ne yapmayı düşünüyorsun?
insannedir
05-06-2014, 10:57
Cahil cesareti imanınızdan mıdır(hani şu deve hikayesindeki gibi yani sizi güçlü kılan cehalet mdir?)ben :) yani bendeniz yani ben olan zat-ı Ali :) Size :)
İman kelimesinin Kökünü. Kök kelimesinin anlamanı ve burdan yola çıkarak Allahın bize anlatmak istediği şeyin: herkesin muvvakkat bir cilehanesi olan, dirliği pek kısa yani güzel günleri peki kısa ve talihsiz günlerinde ise fecaialar gizlenmiş olan şu hayatta Allah'ın kuranı kerimle sana bir mesaj atıp, ey sevdiğim kendime muhattap tutuğum sen neden yük taşıyorsun, yük taşıma, yükünü imana yükle o taşısın. sen bu dünyada elini kolunu sallaya salllaya mükemmel yaşa demek istediğini anlattım. ama iyi anlatamadım ki anlamamışsın :)
.....
Cahil ilk önce kime denir bunu da size anlatıyım :)
Cahil İnsan Doğru histen mahrum olan kimseye denir
isterse 90 lisan bilsin 80 TIR kitap okumuş olsun eğer doğru histen mahrumsa yine cahildir
öyle dimi? :) düşünsene okumamış cahil kendini patlatır nihayet bir mahalle halkına zararı verebilir
fakat okumuş cahil bir adam bir düğme hareketi ile milyonla insanı parçalar atar
hasta yatağındayeken komsu misafirlikte iken çocuk sokakta oynarken basar düğmeye hiç kimsenin bir şeyden haberi yokken hepsi birden kan kusarakta imha olur? ve bunun adına medeniyet denir...
Okumuş cahilin insanlığa zararı okumayan cahilden çook daha büyüktür...
o yüzden dedelerimiz Cahil adam doğru histen mahrum olan kimse denir evladım demiş
kim ki doğru histen mahrumdur isterse 90 lisan bilsin yine cahildir demiş
Alim adam ise: Doğru Hisse hakim olan kimseye denir yavrum demiştir
onun için cehalet imansızlıktan gelir...
Çünkü doğru histen mahrum olan yanlış hislere esir olur ona kulak verir
yanlış hislerle oturup kalkan huzursuz yaşar.. Huzuru yoktur ve olamaz çünkü yanlış hislere hakim...
doğru hisse hakim olan ise yanlış hislere kulak vermez doğru hisse hakim olmaya çalışır hayatını kendisine zehir etmemek için doğru hise hakim olmak ister
doğru hisse hakim olmazsan senin elinde kaçar
yanlış hisler ile oturup kalkar ağlar inlersin ve icabında ufacık bir zevki için bütün bir kainatı parçalar atarsın.
doğru histen mahrum olmak çok kötü bir şeydir
adama neler yaptırır neler
umarım anlatabilmişimdir cahil kime denir Alim kime denir
İnsan nedir soru sorayım sana sen Müslümansın biliyoruz ebedi yaşam gibi büyük birşeyi neden istiyorsun ve bununla ne yapmayı düşünüyorsun?
hayat ebedidir.. bu ebedi hayatta elbette her insan gibi bende huzur ile yaşamak isterim huzur olsun ne ile olursa olsun yeter ki huzur olsun başka bir şey istemez her insanın istediğide budur
huzur hanlarda köşklerde saraylarda ise onu isterim
huzur bir ağaç kavunu saray yapıp ebedi yaşamaksa onu isterim
yeter ki huzur olsun ne olursa olsun farketmez :)
kimisi azaptan kurtulursa huzur bulur..
mesela Kin hased kibr riya bunlar birer azaptır
kimde kin vardır huzuru yoktur. kini olan adamın huzuru olamaz ki içini kemiriyor nasıl huzur olsun
kim de hased vardır yani Allahın taksimatına karışır onda huzur yoktur
çünkü o neden daha güzel ve yakışıklı der Allahın taksimatına karşırır. huzuru olamaz bir türlü
kimde kibr vardır huzur yoktur
kimde riya vardır huzuru yoktur
bunlar birer cehennem azabıdır aslına gider...
o yüzden yalvar Allaha hasedim varsa al de
kinin varsa yık de
kibrin varsa erisin de bende gitsin bunlar de azaplardan kurtul
yani işte önemli olan hiç bir azapta olmamak yada ne olursa olsun neyle olucaksa olsun huzur olsun bütün insanların aradıkları budur
huzuru hanlarda saraylarda şöhrette sanır bütün bunlara kavusur ama huzur bulamaz intihar eder :(((
demek ki önemli olan huzurdur bu da nasıl olucaksa olsun :)
Vefik Sami
05-06-2014, 12:14
...huzur bir ağaç kavunu saray yapıp ebedi yaşamaksa onu isterim...
"Bir ağaç kavun" ? :confused:
Ben artık iyiden iyiye emin oldum.
Bu arkadaş, bizim aslâ göremiyeceğimiz şeyleri görüp, bilemediklerimizi biliyor. :D
Kanâ'ati âzizânem o dur ki, bu zât-ı muhterem ermiş; "Evliyâullah" olumuş.
Forumda, "Dinlerden özgürlük grubu üyesi, Kıdemli üye, Moderatör vs." gibi statüler var.
Bunlara ek olarak; bu ruhâni vatandaşın üyeliğinin "Forum Şıh'ı" olarak tescilini, yönetimin tensiplerine arz ediyorum. :)
insannedir
05-06-2014, 12:19
islamiyette ruhsal alemde aracı var mıdır?
Dua ederken birilerinin yardımı istenir mi?
Muhammed'in yada ermiş olduğuna inanılan -aziz gibi- kişiler mesela?
Teşekkürler
Dua etmek demek Maneviyatı maddeye sevk etmek demektir
maneviyatı maddeye sevk edemiyorsan demek ki seni cismine esirsin
ruhun cisme galip gelirse ruhun muktedir olduğu her şeyi yapabilirsin...
cismin ruha galip gelirse cisminle kayıtlı kalırsın
peygamberimiz Sıkıştığınız vakitte Ehli kabirden yardım isteyiniz buyurmuşlar
Ehli Kubur kimdir Ya resulüllah diye sorduklarında
Mesela Bak burada Ebubekirdir buyurmuşlardur
Ebubekirden yardım isteyebiliyoruz.
örneğin bir ayette : Onların Allahtan başka ne bir dostu nede bir şefaatcileri vardır (Yani herşeyleri benm) demek istiyor ama anlayamıyor bu müslümanlar yaa :) ters anlıyor şefaaat yok diyor
Şefaat ahirete olduğu gibi dünyada da vardır
insanlar dünyada birbirlerine yardım veşefaat ederler Allahın izniyle
ahirette böyledir...
Cenabı Hak Duha suresinde peygamberimize Rabbüke fetarda buyurmuş
yani Peygamber efendimize sen razı oluncaya kadar vereceğim buyurmuştur. :)
peygamber Efendimiz de herkese şefaat edecek herkesi kurtaracaktır... :)
yalnız iki sınıf hariç veda hutbesinde söylediği gibi
"Sakın iki hakla ahirete gelmeyin bir kadın hakkı diğeri yetim
ben siz diğerlerinden kurtarmaya çalışırım yalnız sadece bu iki hakla sakın ahirete gelmeyin" demiştir :) veda hutbesinde :)
yani bu hakklar üzerinde olanıda kurtarır kurtarmasına ama Allah duha suresinde yetimi üzme diyor Yani buradaki yetim Allahtır Allahın anası babası yoktur
habibim sen razı oluncaya kadar vereceğim
ama ne olur bu iki sınıfı affet deme diyor beni üzme
sen affet dersen affedicem ama deme beni yani yetimi üzme diyor Allah
Duha suresinin manası budur ama bir çok insalar duha süresinin mealinde hata yapmışlardır duha suresine meal verirken haberi olmadan Hazreti Muhammedi güçendirmişlerdir..
"Bir ağaç kavun" ? :confused:
Bir ağaç kavuğunu :) olucak
kelimeyi yazarken herhalde hızlıca yazarken Ğu harflerini ıskalamışım çok hızlı yazıyorum ya :)))) ben yazdım sanıyorum ama sanırım klavye yavaş kalmış bence :) yada sanırım bilgisayarın işletim sistemi çok yavaş canım yetişemiyor bana :)
Vefik Sami
05-06-2014, 12:49
Bir ağaç kavuğunu :) olucak
Vallâ, ben bunu da anlamadım.
"Forum şıhı"nın hikmetinden sual olunmaz.
Fazla üzerine düşmeyeyim de cahallığım iyiden iyiye belli olmasın.
kelimeyi yazarken herhalde hızlıca yazarken Ğu harflerini ıskalamışım çok hızlı yazıyorum ya :)))) ben yazdım sanıyorum ama sanırım klavye yavaş kalmış bence :) yada sanırım bilgisayarın işletim sistemi çok yavaş canım yetişemiyor bana :)
"Ğu harfi" ? :pound:
Muhterem;
Sen bizi güldürüyorsun.
Mekke'nin 'ulu' Rabbi de seni güldürsün.
Kafa kâğıdım eski.
"Motor" Cemâziyel Evvel'den kalma.
Biraz sür'at yapsa, su kaynatır.
"Jeton" köşeli/paslı; geç düşüyor.
Sanırım, Forum Şıhı'nın "Ağaç kavunu/Ağaç kavuğu"ndan murâdı; Ağaç kovuğu olmalı.
Ee, allâme insanların hâli başka olur.
Onların ne demeye çalıştığını hemen anlamak her babayiğidin harcı değil tabii...
insannedir
05-06-2014, 18:00
hıhı ve hm hm :) ne diyim :)
bu arada başka dini sorusu olan :)
spartacus
05-06-2014, 18:17
İnanç: Bir kimse affedersniz çok özür dilerim :) bir kimse hayvanlıktan insanlığa ayak attı mı! yani duygusuzluktan duygulu olmaya başladı mı İlk önce ona İnanç teklif edilir..
içindeki sessiz sözsüz bizsiz sizsiz Konuşan Vucud-u manevisi o der ki
Ben kimim? Nerden Geldim, Ne olacağım, nereye Götürülüyorum Suallerini
kendine sor ve kendi aslını aramaklık aşkıyla heycanı ile donan ve Sahibine İnan denir? Anlatabildim mi? İşte en temiz Bir İkrar ve İnanç budur
Birde adet halinde görenek şekilinde İnanç vardır ki
Oda şöyledir O kimse Ben kimim nerden geldim ne olacağım nereye götürüleceğim Sorularını kendisine bir türlü soramaz da
onun yerine bir evim olsa bir arabam olsa bir param olsa bir manita bulsam
nasıl daha çok para kazanırım işi nasıl büyütürüm eğlenceye nasıl vakit bulurum bulsamda o kadar para mı var.. herkesin hesabını ben ödiycem gibi düşünceler ile meşguldür. ama inançlıdır GÖÖÖÖYAAA :))
işte bir insan kendisini bütün bu düşüncelerden kurtarıp Hür olduğu zaman
Ben kimim der. nerden geldim der
ne olacağım der nereye götürülüyorum der işte bu sualleri gerçekten yanarak kendisine sorduğunda Ahlak der ki İşte bu kimse İnsan olmaya başlıyoorrrrr :) der nokta. anlatabildim mi? umarım iyi anlatabilmişimdir :)
Pfffff
İnanç nedir, bırakın masalı, üfürüğü ben kavramın tanımını istedim sizden. Kaç cevap daha yazacaksın, kafa şişereceksin böyle alaksız, mesnetsiz, anlamsız şeyler ile.
İnsan anne karnında iken nedir ki, hayvan mı? fezeusus...
Neyse geçtim bir daha soruyorum; kişileri, göyasını vs vs yazma, anlatma, kavramı açıkla, izah et.
İnanç nedir?
insannedir
05-06-2014, 18:57
:) ne diyim yine :) böyle yapıyorum yani böyle ( :) )
İnanç: Aslını başlangıcını Dönüşünü bulmak heyecanına denir :)
kaç kere söyledim bunu ben.. uykum geldi :)
spartacus
05-06-2014, 19:00
Bu mu bu kavramın tanımı?
Yani buradaki yanlış
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0nan%C3%A7
insannedir
05-06-2014, 19:30
Bir şeye duyulan bağlılık diyor
Ben ne dedim Işte aslına duyulan bağlılık aslını bulmak aşki heyecanı bağımlılığı dedim anlatımda :)
illa ki kitapta vikipedi Olan bir seyi düşünmeden kelime kelime yazip iste budur mu diycektim :)
spartacus
06-06-2014, 03:13
Saçmalama.
Aslına bağlılıkmış, aslını gördün mü? Nedir senin aslın? En önemlisinden bir örnekle İnsan olmak dışında?, orada ifade edilen
İnanç, bir kişiye, bir şeye, Tanrıya, herhangi bir öğretiye ya da görüşe duyulan bağlılıktır.
Birde yazdıklarına bak. O hikaye anlattığın kısımalr misal ve mavalların hiç inanç ile alakası yok.
Önce böyle, Aslını başlangıcını Dönüşünü bulmak heyecanına denir.
Sonrada çıkıp bu asıl Allah'tır vs diyorsun. Kerameti kendinden menkul, bende sana diyorum ki madem bu kadar absit o halde ASLI ZEUS'tur, demek ki inanç böyle ifade edilemez.
İnancın özü şunları saçmalaz, senin gibi inanmayanların derisini yüzecez, senin gibi inanmayanları yakacaz, kafasına silah dayayacaz... vs demez, diyemez.
O halde bir insanın kafasına silah dayayıp ne dersem yapacaksın çerçevesiyle grilen hiç bir yol İNANÇ değildir, siyasi-politiktir, çıkar eksenlidir.
Sonrada gelip bu forumda kafama silah dayadı, benimde ödüm yarıldı, inanıyorum bağlıyım gibi masallar okuyorsun. İyi de bu senin problemin, benim değil haliyle demek ki inancın seni bağlıyor, beni değil.
Yalnız dediğim gbi inanç unsurunda zorlama olmaz, yaptırım olmaz, yaptırımla, zorlama ile, ölümü gösterip sıtmaya razı etmek ile İNANÇ olmuyor, olmazda, bunun adı inanç değildir. İnanç hiç bir şart, koşul zorlama olmadan gönülden bağlılıktır, inanç buna denir.
Ama buraya gelirde, inanmayanları öldürün, cehennemde yakacağız, ne maymundur onlar, eşektirler gibi söylemlerin mavalını okursan ya güleriz, ya da bu çağda hala bu cehaletine şaşarız.
Daha inancın zorla olmayacağını, zorla olmayacağı gibi inanmanın(zira bu bir gönül bağlılığı) ya da inanmamanın cezasının, ödülünün olmayacağını çözememişsin, Ömer Hayyam lazım sana.
Tanrı evrenin canı, evrense tek bir beden
Melekler bu bedenin duyuları hep birden
Yerde gökte canlı cansız ne varsa birer uzuv:
Budur Tanrı birliği, boştur başka her söylenen.
Daha önce forumda bir çok yerde tekrarlamışımdır örneğin tanrının birliği deyimi özünde SAYISAL değil birliktelik anlamındadır, yani tanrı sende, bende, şu ağaçta, şu taşta, börtü böcekte hatta bokunda, sidiğinde tümünün birliğidir tanrıyı meydana getiren gördüğün ne varsa tümü. Bu biçimde, birisi de buna inanabilir. ANCAK buna inandı diye siz o kişiye, buyruklar yağdıramaz, inanmazsan yanarsın, ölürsün, derin yüzülür, cennette hurilerden mahrum olursun yada İNANDIYSAN şunla dost olamazsın, bunla evlenebilirsin, yatağğın şurasındna kalkacak, şöyle böyle yapacaksın diyemezsin, bağlılık ayrı bağımlılık ayrı vs vs. Dediğiniz de sizin yaptığınız artık hangi çıkarınız için ise İNANÇ PAZARLIĞIDIR, ve kar etmeye bakarsınız, aynen din sınıfı-bezirganları gibi. Bakınız ülkenize hacıya, hocaya bakın, adam tükürerek yoksulun, bi çarenin bir şeylerini söğüşlüyor daha büyükleri ise insanları kendisine yol ediyor, ülkenin her bir yanında söğüşledikleri paralarla villa kentler yapıp yapıp satıyorlar, paralarının hesabını bankalar bile bilmiyor. Tabi bunun altın kuralı insanları inancı çerçevesinde cehalete boğmaktır, korkuya ya da arzuya. Bir hayvana verilen ceza(cehennem ya da bu dünyada rencide etmek, rezil etmek) ve ödül(ancak öldükten sonra cennet masalı, cennetten arsalar nehirler, huriler pazarlığı) gibi. O yüzden yazarken elekten geçir önce, ayıkla kendini, arı ol duru ol, sonra ahkam kes, sorusu olan varsa cevaplarım dalgasını sonra geç :)
İnanç bu ya da böyle bir şey değil. Pazarlığı olmaz olursa inanç olmaz, ticaret malı olur, ortalık malı olur alınır ve satılır,buna inanç denmiyor.
Ne demiş , Hayyam
Isyan edip karsinda duracagim, neredesin?
karanligi, isiğa yoracagim, neredesin?
İbadete karşılık cenneti alacaksam
'bagis mi ticaret mi' diye soracagim, neredesin?
Sorumu tekrar ediyorum, sen herhangi bir mafya örgütüne girdin mi? Girmedin mi?
insannedir
06-06-2014, 11:11
Saçmalama.
Aslına bağlılıkmış, aslını gördün mü? Nedir senin aslın? En önemlisinden bir örnekle İnsan olmak dışında?, orada ifade edilen
İnanç, bir kişiye, bir şeye, Tanrıya, herhangi bir öğretiye ya da görüşe duyulan bağlılıktır.
Birde yazdıklarına bak. O hikaye anlattığın kısımalr misal ve mavalların hiç inanç ile alakası yok.
Önce böyle, Aslını başlangıcını Dönüşünü bulmak heyecanına denir.
Sonrada çıkıp bu asıl Allah'tır vs diyorsun. Kerameti kendinden menkul, bende sana diyorum ki madem bu kadar absit o halde ASLI ZEUS'tur, demek ki inanç böyle ifade edilemez.
neden edilemezmiş Dinin Umuma ait tarifi: Hakkı bilmek ve onu kabul etmektir.
bunun hariçindekiler Din değildir.. Nefislerinde doğurdukları nefislerine temsil edilen armalardır tanrı değil puttur onlar
tekrar ediyorum İnançın umuma ait tarifi: Hakkı bilmek ve onu kabul etmektir.
bir kimse Hakkı kabul etmiyorda Allaha zeusa Budaya neye taparsa tapsın Onun dini yoktur. Onun dinini ne insanlık kabul eder ne medeniyet kabul eder hiç kimse kabul etmez.. anlatabildim mi? Ölçüsü bu!!! bir dine hak deditirtecek asli unsurlardan birisi.. Hakkı kabul etmesidir etmiyorsa O din değildir Puttur.
İnancın özü şunları saçmalaz, senin gibi inanmayanların derisini yüzecez, senin gibi inanmayanları yakacaz, kafasına silah dayayacaz... vs demez, diyemez.
Evet demez haklısın çok haklısın
yanıldığın nokta ne ben böyle bir şey dedim ne de İslam dininde böyle bir şey vardır.. varmış gibi gösteriliyorsa kesinlikle o kimse islam dinini hiç araştırmamış ve islam ne olursa olsun Şerdir diye kafasın da kurmuş olduğu kurala dayanarak islam dinini hiç ama hiç anlamak istememiştir.
Anlamayı bırak, anlamasını bilmek onuda bırak, anlamak hiç istememek.. işte anlamak hiç istememek olduğu.. yani bir kimsenin içinde hiç anlamak istememek hissi olduğu müddetce elbette bir şey anlatmazsın ki bu kişiye :) he he huhu ya yu dersin geçersin :))
O halde bir insanın kafasına silah dayayıp ne dersem yapacaksın çerçevesiyle grilen hiç bir yol İNANÇ değildir, siyasi-politiktir, çıkar eksenlidir.
Bence putluktur tam bir putluktur... :))
Sonrada gelip bu forumda kafama silah dayadı, benimde ödüm yarıldı, inanıyorum bağlıyım gibi masallar okuyorsun. İyi de bu senin problemin, benim değil haliyle demek ki inancın seni bağlıyor, beni değil.
kimden bahsediyorsun
ben gelipte bir foruma kafa silah dayadı benimde ödüm yarıldı demedim ki
Allah allah demediğim bir şey. sen beni başkasıyla karıştırıyorsun kesinlikle
Yalnız dediğim gbi inanç unsurunda zorlama olmaz, yaptırım olmaz, yaptırımla, zorlama ile, ölümü gösterip sıtmaya razı etmek ile İNANÇ olmuyor, olmazda, bunun adı inanç değildir. İnanç hiç bir şart, koşul zorlama olmadan gönülden bağlılıktır, inanç buna denir.
evet haklısın dinimizde La ikrahe fiddin buyurulmuş yani Dinde İKRAH yoktur
Din de Aklı ikrah ettiği tiksindiği vicdanın nefret ettiği bir emir bilgi yoktur diyor kuranı kerimde
varmış gibi gösteriliyorsa dediğim gibi onlar islam dinin malı değildir..
Ama buraya gelirde, inanmayanları öldürün, cehennemde yakacağız, ne maymundur onlar, eşektirler gibi söylemlerin mavalını okursan ya güleriz, ya da bu çağda hala bu cehaletine şaşarız.
valla bende şaşarım çünkü islam dininde böyle emirler yok...
hem bunun sebebi sizsiniz de eğer siz dininizi terk edip gitmiş olmsaydınız
dini okuyup anlamak isteyip hakikati anlayıp ve böyle şeylerin konuşulduğu yerlerde hayır öyle bir şey yok onlar hocalarınızın uydurduğu şeylerdir
O hocalrınız ki siz kunut duasını bilene imam diyorsunuz
eh hocanız böyle oluırsa dininiz de böyle olur
islam dininde hiç kimse sonsuza kadar cehennemde yanmaz
islam dininde müslüman olmayan hıristiyan yahuda budist bunlarda cehennnemde yanmaz
cehennem da yanacak olanlar insanlığı inleten Ah alan can yakan zalim olan
kaşıyla gözüyle şusıyla burasıyla yanındakinin kalbini kıran alay eden insanlardır
başkasının çirkinliğini insanlara anlatan ve bunu dinleyen insanlar azap içinde olucaktır gıybet edenler yani
Ne demiş , Hayyam
Isyan edip karsinda duracagim, neredesin?
karanligi, isiğa yoracagim, neredesin?
İbadete karşılık cenneti alacaksam
'bagis mi ticaret mi' diye soracagim, neredesin?
Elbette İslam dinin En büyük Evliyaullahlarında olan Ömer hayyam ne demişse öyledir :))
Zira Hayalinde ki Allah yoktur.. Allah'in varlığı yoktur.. sen onunla pazarlık yaparsın
ama yok ki sana versin nerdesin diyor :) Yok ki :)
Muhyiddini Arabi : Allahı bilmek, kafanda kurduğun hayal ettiğin Allahın varlığını bilmenin zıttınadır buyurmuşlar. yok öyle bir VARLIK
Sorumu tekrar ediyorum, sen herhangi bir mafya örgütüne girdin mi? Girmedin mi?
Bu soruyu bana neden sürekli soruyorsun deli misin Sen
kızıdrtma beni :) yahu ne mafyası ne girmesi ne çıkması
ne alaka ya benim soruyla ne alakam var bana niye soruyorsun
benm mafyanın M si ile bile alakam yok hatta bu yaşıma kadar örgüt diyince ne kast ediliyor bilmem mafya diyince aklıma Robert de Niro gelir :))
kognitif dissonans nedir? neden hosuna gitmeyen seyi duyan insan strese girer?
spartacus
06-06-2014, 15:00
neden edilemezmiş Dinin Umuma ait tarifi: Hakkı bilmek ve onu kabul etmektir.
bunun hariçindekiler Din değildir.. Nefislerinde doğurdukları nefislerine temsil edilen armalardır tanrı değil puttur onlar
tekrar ediyorum İnançın umuma ait tarifi: Hakkı bilmek ve onu kabul etmektir.
Hakkı bilmek demek abuk, subuk buyruklar altında güdülmek demek midir? İnandım diye örneğin çarşafa büründürmek midir?
bir kimse Hakkı kabul etmiyorda Allaha zeusa Budaya neye taparsa tapsın Onun dini yoktur. Onun dinini ne insanlık kabul eder ne medeniyet kabul eder hiç kimse kabul etmez.. anlatabildim mi? Ölçüsü bu!!! bir dine hak deditirtecek asli unsurlardan birisi.. Hakkı kabul etmesidir etmiyorsa O din değildir Puttur.
Haklısın Allah'ta bir puttur, senin Allah'a inanmış olman, ötekinin başka bier tanrıya inanmış olması AYRICALIK SAĞLAMIYOR, bu olsa olsa sadece senin hüsnü kuruntun olabilir değil mi? Zeus'u bilmek hakkı bilmektir o kadar(eğer bende Zeus'a inanan birisi olsa idim ya da ulu Manituya değil mi.)
Öznel, kişiye münhasır şeyler dayanak teşkil etmezler!
Israrla üzerinden atlıyorsun, inanç AYRI, İNANCIN İSTİSMARI ve siyaset AYRI ŞEYLERDİR. İnancın pazarlığı olur mu? SEN BUNA BİR CEVAP VER.
Evet demez haklısın çok haklısın
yanıldığın nokta ne ben böyle bir şey dedim ne de İslam dininde böyle bir şey vardır..
Bence putluktur tam bir putluktur... :))
haklısın aşağıdaki satırın yazarı benim sanki(böyle bir şey için insan yargılanır özünde);
Haram aylar çıkınca bu Allaha ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.(Tevbe 5)
Yaptıklarına bir karşılık ve Allahtan caydırıcı bir müeyyide olmak üzere hırsız erkek ile hırsız kadının ellerini kesin. Allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.(Maide 38)
Sebep vs yok, şimdi baklava çalan çocukların eli kesilmedi Türkiye'de, ama sana göre kesilmeliydi değil mi?
YAHU, İNANÇ BUNUN NERESİNDE, DEFALARDIR TEKRARLATMA, İNANÇTA BU TÜR ŞEYLERE YER YOKTUR, DİNLER MEŞRULAŞTIRILMIŞ TİPİK MAFYA ÖRGÜTLERİDİR. Buraya onlarca benzerini bana saydırma, zamanıma yazık.
evet haklısın dinimizde La ikrahe fiddin buyurulmuş yani Dinde İKRAH yoktur
Din de Aklı ikrah ettiği tiksindiği vicdanın nefret ettiği bir emir bilgi yoktur diyor kuranı kerimde
varmış gibi gösteriliyorsa dediğim gibi onlar islam dinin malı değildir..
Hala DİN diyorsun? Din ayrı inanç ayrı şeyler, DAHA KAÇ KERE DAHA İNANCIN TANIMINI YAPACAĞIZ? Banane senin din dediğin bezirgan örgütünden, bu bağlamda beni ilgilendirmiyor ki, beni hiç üzerine vazife olmadığı halde DİNİN BEN YA DA KENDİSİ gibi KÖLELİK etmeyenler üzerine yazdığı, çizdiği İNSANLIK DIŞI YASALARI ilgilendiriyor. İNANÇLIMISIN bu senin için İÇSEL OLMALI Kİ, SAYGIN OLSUN. Din inancı PAZARA ÇIKARTMIŞ KURUMLARDIR, din = inanç deyip durma, biraz irdele, kendini elekten geçir, önce inancında arı ol duru ol ve tüm abuk subuk istismarları bir yana bırak.
Yazdıklarımı idrak etmeye çalış, İNANCIN pazarlığı olmaz ve İNANCIN üzerinden SİYASET olmaz, neden olmaz? Çünkü bir anlamı olmaz, bir karşılığı olmaz, saygınlığı olmaz!
ZORLA İNANÇ OLUR MU? BUNA İNANÇ DENİR Mİ? ÖDÜL YA DA CEZA(baskı-şiddet-tehdit) karşılığında olan şey İNANÇ OLABİLİR Mİ?
Evet inancın kafana silah dayamaz, inancını sana karşı kullanan şebekeler ve bunların merkezileşmiş hali dinler bizzat senin inancını sana karşı kullanarak o silahı kafana dayarlar. Önce din ile inancın farkını ayırt etmeli. Bu yüzden dinler çeşitli fraksiyonlara ayrılır(mezheplere vs), bal tutan parmağını yalar, tutamayan da ....
itaaaaat etmezsen cehennemde yanacaksın, edersen ölünce yaşıt kızlar sana hizmet edecek, şaraptan ırmaklar, tomurcuklanmış memeler! vs vs inanç ile ilgili şeyler değil, bu tamamen ticaret, pazarlık, siyaset ve çıkar ilişkisidir, bu biçimde kirlenmiş, kirletilmiştir. İşte birisinin kafana silah dayayıp ne dersem yapacaksın(KUL OLMAK) ile verdiğim bu örnek aynı minvaldedir.
valla bende şaşarım çünkü islam dininde böyle emirler yok...
islam dininde hiç kimse sonsuza kadar cehennemde yanmaz
islam dininde müslüman olmayan hıristiyan yahuda budist bunlarda cehennnemde yanmaz
Bir insanı sonsuz yakmamak nedir, 1 saniye bile eziyet edeceğini söylerek bağlamak dahi inanca saygısızlıktır. Böyle inanç olmaz, bu tür şeyler İSTİSMARDIR, dinler İNANÇ istismarı üzerine kurulu şeylerdir! Din deyip durma, eğer sen dediğin gibi Hakkı bilseydin bu dini savunmazdın! yaşarken hakıszlık eden, suç işleyen mi var HUKUK olmalı, hukuk alanında durumu görülmeli, öldükten sonra değil. Ancak inanmamak suç değildir ya da farklı inanmak!
İyi ki islamı terk ettik, darısı senin başına. Bütün dinler(YOL anlamıyla ayırdığım yol dinleri HARİÇ) aynıdır ve hepsi siyasi örgütlenmelerdir. Siyasi partilerin olmadığı geçmiş dünya sistemlerinin SİYASİ PARTİ VE ÖRGÜTLERİNE DİN deniyor. İçlerinde çatışmalar olur, gikir ve görüş ayrılıkları FRAKSİYON olarak açığa çıkar ve fraksiyonlar arası o çağların kafa yapısına göre bir çekişme, çatışma, savaş başlar, 4 halife dönemi ne anlatıyor size?.
Bu gün artık fikir ayrılıkları siyasi partilerle, çeşitli toplumsal örgütlerle(dernek vb) ve oluşumlarla ifade ediliyor ya da aynı fikirde olan insanlar çeşitli kurumlarda bir araya gelebiliyor(abuk subuk tabusu, PUTU yok), olay bu. Din dediğinde bu, geçmiş dünyanın iktidar ve siyaset aygıtı. İnsanlar birbirini yemiştir o dinsel ayrışmalarda, hala da islam coğrafyası ÇAĞI YAKALAYAMADIĞI için bu dinsel fraksiyon savaşlarına devam ediyor, kolaylıkla kullanıyorlar.
Zeus ne ise Allah o, Zeus'un dini ne idiyse insanlar için(bir zamanlar) islam da bu gün o, nasıl biz geriye dönüp Zeus ve dinine mitoloji olarak bakıyorsak yakın gelecekte islamda o çerçevede yerini alacaktır, kısaca tarihte kalmış bir din, mitolojik masallar ve insaların taptıkları put, tabu olarak kalacaktır. Bana din, Allah dediğinde benim için Zeus ve inancından ve dinlerinden farkı yok, önce bunu idrak etmelisin, muhatabanı tanımalısın. Buddha(anlamı uyanmak, bilinçlenmek, idrak etmek) demişsin o dine inanan birisi sana övüp, övüp dursa, senin yaptığın gibi her 3 kelimesinin 1 i din ve onu övmek olsa sana ne anlam ifade eder??? Anlamı ne şimdi bu yaptığının.
İnsanların nasıl yaşayacağını, ne düşüneceğini belirlemek, ne giyeceğini, neyi yiyip içeceğini, kimi dost edinip edinmeyeceğini.... yatak odalarına kadar girmek AKIL dışıdır, değersizdir. Benim sorum inanç üzerine bana artık dinden bahsetme, din=mafya kuruluşudur diyorum hala bana dinden bahsediyosun.
İspatlı, dine nasıl giriyorsun,ŞEHADETLE, girdğinde ne diyorsun, KOŞULSUZ NE BUYURDU İSE YAPACAĞIM(KUL OLACAĞIM), dinden çıkana ne yapılıyor peki? yani bu bir mafya kafasıdır, yeminle, and ile, bilmem kurallar ile inanç olmaz ok.
insannedir
06-06-2014, 15:13
(kognitif dissonans) Bu nedir bilmiyorum :)
Söz çok kuvvetlidir Söz Tohumdur Vucut bulur. Sözün güzelliğine tatlılığına dikkat etmek riayet etmek şarttır.
Ahlak insanın Tabında gizlenmiş Bir Emr-i Mechul gibidir. Kişi Kendi kendine otururken Ahlakı belli olmaz. Hoşuna gitmeyen bir şey duyduğunda sözler kızıştığında eleştiriler dozunu aştığında Ahlak mücadelesi başlar kimde Güzel Ahlak var işte orada belli olur.
neden insan hoşune gitmeyen bir şey duyduğunda strese girer çünkü Ahlakı bozuktur.
peygamberimiz Ahlak bulaşıcı İnsan tabaiatıda hırsızdır buyurmuşlar
o yüzden Ahlaksızların yanında dura dura onunların sinirlendiği şeylere sinirlenmeye başlarsın
bulaşır sana onların ahlakı.. senin tabiatında onların bağırmasını çağırmasını onların hallerini çalar... sende ister istemez onlar gibi olaylara tepki vermeye başlarsın
o yüzden güzel ahlaklı insanlar ile oturup kalkmalısın birde onların güzelliklerinde bir şeyler çalmalısın... o zaman hoşuna gitmeyen sözler söylediği vakitte görür güler geçersin...
hayatınında ki bütün acılıklar tatlılığa inkılap eder...
hayatının acılıkları tatlı olursa hoş olmaz mı? :)
bak anlatayim.. simdi ben sana allah yok diyorum.. etrafina baksan bile bir yaratici olmadigini herseyin bir birikimle kendi kendine gelistigini gorebilecegini soyluyorum..
sen bunu okuyup bir stress rahatsizlik duyuyorsun hemen... neden?.
insannedir
06-06-2014, 15:27
bak anlatayim.. simdi ben sana allah yok diyorum.. etrafina baksan bile bir yaratici olmadigini herseyin bir birikimle kendi kendine gelistigini gorebilecegini soyluyorum..
sen bunu okuyup bir stress rahatsizlik duyuyorsun hemen... neden?.
Yok hayır hiç bir rahatsızlık duymadım
bu kitabi oku
http://www.iskitaplari.com/Resim/02062010150710.jpg
insannedir
06-06-2014, 16:09
Hakkı bilmek demek abuk, subuk buyruklar altında güdülmek demek midir? İnandım diye örneğin çarşafa büründürmek midir?
Haklısın Allah'ta bir puttur, senin Allah'a inanmış olman, ötekinin başka bier tanrıya inanmış olması AYRICALIK SAĞLAMIYOR, bu olsa olsa sadece senin hüsnü kuruntun olabilir değil mi? Zeus'u bilmek hakkı bilmektir o kadar(eğer bende Zeus'a inanan birisi olsa idim ya da ulu Manituya değil mi.)
Öznel, kişiye münhasır şeyler dayanak teşkil etmezler!
Israrla üzerinden atlıyorsun, inanç AYRI, İNANCIN İSTİSMARI ve siyaset AYRI ŞEYLERDİR. İnancın pazarlığı olur mu? SEN BUNA BİR CEVAP VER.
haklısın aşağıdaki satırın yazarı benim sanki(böyle bir şey için insan yargılanır özünde);
Haram aylar çıkınca bu Allaha ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.(Tevbe 5)
Yaptıklarına bir karşılık ve Allahtan caydırıcı bir müeyyide olmak üzere hırsız erkek ile hırsız kadının ellerini kesin. Allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.(Maide 38)
Sebep vs yok, şimdi baklava çalan çocukların eli kesilmedi Türkiye'de, ama sana göre kesilmeliydi değil mi?
YAHU, İNANÇ BUNUN NERESİNDE, DEFALARDIR TEKRARLATMA, İNANÇTA BU TÜR ŞEYLERE YER YOKTUR, DİNLER MEŞRULAŞTIRILMIŞ TİPİK MAFYA ÖRGÜTLERİDİR. Buraya onlarca benzerini bana saydırma, zamanıma yazık.
Hala DİN diyorsun? Din ayrı inanç ayrı şeyler, DAHA KAÇ KERE DAHA İNANCIN TANIMINI YAPACAĞIZ? Banane senin din dediğin bezirgan örgütünden, bu bağlamda beni ilgilendirmiyor ki, beni hiç üzerine vazife olmadığı halde DİNİN BEN YA DA KENDİSİ gibi KÖLELİK etmeyenler üzerine yazdığı, çizdiği İNSANLIK DIŞI YASALARI ilgilendiriyor. İNANÇLIMISIN bu senin için İÇSEL OLMALI Kİ, SAYGIN OLSUN. Din inancı PAZARA ÇIKARTMIŞ KURUMLARDIR, din = inanç deyip durma, biraz irdele, kendini elekten geçir, önce inancında arı ol duru ol ve tüm abuk subuk istismarları bir yana bırak.
Yazdıklarımı idrak etmeye çalış, İNANCIN pazarlığı olmaz ve İNANCIN üzerinden SİYASET olmaz, neden olmaz? Çünkü bir anlamı olmaz, bir karşılığı olmaz, saygınlığı olmaz!
ZORLA İNANÇ OLUR MU? BUNA İNANÇ DENİR Mİ? ÖDÜL YA DA CEZA(baskı-şiddet-tehdit) karşılığında olan şey İNANÇ OLABİLİR Mİ?
Evet inancın kafana silah dayamaz, inancını sana karşı kullanan şebekeler ve bunların merkezileşmiş hali dinler bizzat senin inancını sana karşı kullanarak o silahı kafana dayarlar. Önce din ile inancın farkını ayırt etmeli. Bu yüzden dinler çeşitli fraksiyonlara ayrılır(mezheplere vs), bal tutan parmağını yalar, tutamayan da ....
itaaaaat etmezsen cehennemde yanacaksın, edersen ölünce yaşıt kızlar sana hizmet edecek, şaraptan ırmaklar, tomurcuklanmış memeler! vs vs inanç ile ilgili şeyler değil, bu tamamen ticaret, pazarlık, siyaset ve çıkar ilişkisidir, bu biçimde kirlenmiş, kirletilmiştir. İşte birisinin kafana silah dayayıp ne dersem yapacaksın(KUL OLMAK) ile verdiğim bu örnek aynı minvaldedir.
Bir insanı sonsuz yakmamak nedir, 1 saniye bile eziyet edeceğini söylerek bağlamak dahi inanca saygısızlıktır. Böyle inanç olmaz, bu tür şeyler İSTİSMARDIR, dinler İNANÇ istismarı üzerine kurulu şeylerdir! Din deyip durma, eğer sen dediğin gibi Hakkı bilseydin bu dini savunmazdın! yaşarken hakıszlık eden, suç işleyen mi var HUKUK olmalı, hukuk alanında durumu görülmeli, öldükten sonra değil. Ancak inanmamak suç değildir ya da farklı inanmak!
İyi ki islamı terk ettik, darısı senin başına. Bütün dinler(YOL anlamıyla ayırdığım yol dinleri HARİÇ) aynıdır ve hepsi siyasi örgütlenmelerdir. Siyasi partilerin olmadığı geçmiş dünya sistemlerinin SİYASİ PARTİ VE ÖRGÜTLERİNE DİN deniyor. İçlerinde çatışmalar olur, gikir ve görüş ayrılıkları FRAKSİYON olarak açığa çıkar ve fraksiyonlar arası o çağların kafa yapısına göre bir çekişme, çatışma, savaş başlar,4 halife dönemi ne anlatıyor size?.
Bu gün artık fikir ayrılıkları siyasi partilerle, çeşitli toplumsal örgütlerle(dernek vb) ve oluşumlarla ifade ediliyor ya da aynı fikirde olan insanlar çeşitli kurumlarda bir araya gelebiliyor(abuk subuk tabusu, PUTU yok), olay bu. Din dediğinde bu, geçmiş dünyanın iktidar ve siyaset aygıtı. İnsanlar birbirini yemiştir o dinsel ayrışmalarda, hala da islam coğrafyası ÇAĞI YAKALAYAMADIĞI için bu dinsel fraksiyon savaşlarına devam ediyor, kolaylıkla kullanıyorlar.
Zeus ne ise Allah o, Zeus'un dini ne idiyse insanlar için(bir zamanlar) islam da bu gün o, nasıl biz geriye dönüp Zeus ve dinine mitoloji olarak bakıyorsak yakın gelecekte islamda o çerçevede yerini alacaktır, kısaca tarihte kalmış bir din, mitolojik masallar ve insaların taptıkları put, tabu olarak kalacaktır. Bana din, Allah dediğinde benim için Zeus ve inancından ve dinlerinden farkı yok, önce bunu idrak etmelisin, muhatabanı tanımalısın. Buddha(anlamı uyanmak, bilinçlenmek, idrak etmek) demişsin o dine inanan birisi sana övüp, övüp dursa, senin yaptığın gibi her 3 kelimesinin 1 i din ve onu övmek olsa sana ne anlam ifade eder??? Anlamı ne şimdi bu yaptığının.
İnsanların nasıl yaşayacağını, ne düşüneceğini belirlemek, ne giyeceğini, neyi yiyip içeceğini, kimi dost edinip edinmeyeceğini.... yatak odalarına kadar girmek AKIL dışıdır, değersizdir. Benim sorum inanç üzerine bana artık dinden bahsetme, din=mafya kuruluşudur diyorum hala bana dinden bahsediyosun.
İspatlı, dine nasıl giriyorsun,ŞEHADETLE, girdğinde ne diyorsun, KOŞULSUZ NE BUYURDU İSE YAPACAĞIM(KUL OLACAĞIM), dinden çıkana ne yapılıyor peki? yani bu bir mafya kafasıdır, yeminle, and ile, bilmem kurallar ile inanç olmaz ok.
Hırisitiyan inançında Bir mahalle halkını bile idare edebilecek Ahkam yoktu ve Dünya ne haldeydi. her uygarlık yerinde sayıyordu kapkaranlık bir çağdı. :)
sonra hiç kimsenin ummadığı bir yerden bir güneş doğdu. o ana kadar dünyanın hiç dikkati çekmeyen araplar İslamın siyasi iktisadi memleketleri idare eden hükümleri ile
dünyaya bir yayıldırlar dünya başka bir dünya insanda başka bir insan olmaya başladı... :))
eğer İnançta Ahkam olmasaydı hala karanlık çağda yaşıyor olurdun :)
Tevbe suresinde Hazreti muhammed ile defalarca antlaşma yapıp her defasında antlaşmayı bozan fitne fesadlık çıkaran ve en son yine Antlaşmayı bozan Müşriklere cenabı hak bir ultimatom veriyor
siz kendisinii ne sanıyorsunuz Allah ve resulünü aciz mi bırakacaksınız sanıyorsunuz
Müslümanlar sizi yaladıkları yerde tugtuklasınlar kıtal etsinler savaşsınlar öldürsünler yalnız Habibim Muhammedim senin antlaşma yapmış ve antklaşmayı Bozmamış müşriklerle antlamşmanı devam ettir onlara dokunma
eğer O defalarca antlaşma yapıp islamın her türlü imhasına başından beri çalışan o fitne fesad azılı kureyş kafirleri O müşrikler 6 ay sonra da anatlaşmayı bozmaya devap edit seninle savaşıp aman derse Kılıcı kaldır..
bunun sebebi çünkü bunlar o kadar budala aptal bir kavimdir ki bilmezler başkalarının dolduruşuna gelip islama cephe almışlardır.
tevbe suresinin ayetlerini yukarıda vermiş olduğum meal ile mukayeseli okunması rica olunur
HAYIR ! TABİ Kİ zaten çocuk onlar dünyalarıda çalsalar mesul değiller ki :)
hırsızin elinin kesilmesi için gerek şatlar şunlardır
1 çalınan şey büyükce bir kıymeti olucak
2 iki tane adil Şahit olucak (şahitlerin ifadesi alını komoplo mu değil mi? doğru mu yalan mı bu araştırıılacak )
3- hırsızlık toplumda Bir meslek haline girmiş olucak
hırsılık melek haline girmiş olucak dedim de
adam bir şey çalıyor sen farkına varıp birden elini tutuyorsun
onda çaldığı şeyi elinde bırakıyor ve sana dik dik bakıp
DİKKAT ET paran bende değil yerdedir elimi tutuyorsun şuan suçlu mevkiinde olduğu bil. diyor
peygamberimiz sizden evvel ki uygarlıkların yıkılmasının tek sebebi büyükler çaldığında terk olunmaları küçükler çalındığında derhal cezalandırlmalarıydı
hangi bu millete bu hal başlarsa yıkımını beklesin buyurmuşlar
BU MEDENİ ASIRDA hırsızsın da eli kesilirmiymiş ?
öyle deme bak neler oluyor dünyada
Birinci dünya savaşında ilmiyle teknolojisiyle gözleri kamaştıran Almanyada
bir yumurta Hakkı olduğu halde iki yumurta almış diye adam ASTILAR
İnsanların nasıl yaşayacağını, ne düşüneceğini belirlemek, ne giyeceğini, neyi yiyip içeceğini, kimi dost edinip edinmeyeceğini.... yatak odalarına kadar girmek AKIL dışıdır, değersizdir. Benim sorum inanç üzerine bana artık dinden bahsetme, din=mafya kuruluşudur diyorum hala bana dinden bahsediyosunr
insanların ne düşüneceğini belirlemek mi ? böyle bir şey yok dinde
insanlar ne yemek yemesini ne içmesini nede oturup kalmasını bilmedikleri için peygamberimiz tenezzül etmiş ve nasıl yemek yenir nasıl içilir nasıl oturulur öğretmiştir :) ben dinlemiyorum o zaman inlersin
çünkü senin inlemenin tek sebebi yemek yemesini bilmediğinde ve oturup kalkmasını bilmediğindedir
İspatlı, dine nasıl giriyorsun,ŞEHADETLE, girdğinde ne diyorsun, KOŞULSUZ NE BUYURDU İSE YAPACAĞIM(KUL OLACAĞIM), dinden çıkana ne yapılıyor peki? yani bu bir mafya kafasıdır, yeminle, and ile, bilmem kurallar ile inanç olmaz ok
Koşulsuz ne buyumuşsa yapacağım diye bir şey yok dinimizde
duya duya tada tada yapmanı ister adet halinde görenek şeklinde hiç bir şey yapmanı istemez...
spartacus
06-06-2014, 16:44
Hadi oradan insanlar ne yemesi gerektiğini, oturup kalkmayı bilmiyor, Muhammed öğretiyor öyle mi? Halbuki desem ki bunlar Allah vergisi değil mi? Allah vergisi dersin, Muhammed öğretmiş.
Senle daha fazla vakit harcamak istemiyorum, putlarının ticaretini yapma burada, kimsenin bu tür şeyleri bir kişiden öğrenecek durumu yok, gereği de yok.
Dilersem hristiyanla dost olurum, dilersem yahudi, dilersem dinsiz, dilersem hindu. Ne yiyip ne içmemem gerektiği toplumsal bir olgudur ve bunu herkes bulunduğu coğrafya itibari ile bilir, ne giyeceğimi ise doğasnın koşulalrı, bulunduğum zaman belirler.
Otomobili nasıl üreteceğini, kullanacağını, uçağı nasıl uçuracağını da mı Muhammed öğretti? İnsanı bu kadar hafife almak inancından mı acaba yoksa mafya örgütün(din)den mi ileri geliyor? bunlar çok, ama çok daha detaylı, çetrefilli şeyler değil mi? Eee Muhammed olmadığına göre nasıl olurda uçaklar olur? İşte senin aklın bunu idrak edemez, zira sana göre Muhammed dışında aklı olan kimse yok, her şey O'nun yüzü suyu hürmetine! (PUT) İnsan bunu idrak edecekte, kimle dost olup olmayacağını Muhammed belirleyecek öyle mi? Masala-mavala göre 1400 yıl önce yaşamış birisi, o gelene kadar kimse oturmayı, kalkmayı bilmiyordu zaten.
Zaten sizler Allah'a inanmıyorsunuz, sizler için önce Muhammed sonra Allah geliyor. Basit bir insanı Allah'tan da daha yüksek mertebeye koyuyorsunuz ve ifadenle de Kur'anın Muhammed ya da o toplumun o zamank adetleriyle derlenmiş olduğunu itiraf ediyorsun.
Adem'e de mi Muhammed öğretti? (Pardon Ademin öğretmeni karga idi)
Neyse ben senden alacağımı aldım, mitoloji.
ben baklava çaldı diye çocukların elini kesemem, Muhammed'in öğretisi bu kadarına yetiyor, insanlık dışı birde ben Muhammed'den öüğreniyormuşum efenim neyi oturmayı kalkmayı!! Niye senin aklın vicdanın, insanlığın yok mu, gayet insana ait doğal şeyleri bir kişi öğretti demeye kalkıyorsun, çünkü tek derdin putunu yüceltmek.
tevbe suresinin ayetlerini yukarıda vermiş olduğum meal ile mukayeseli okunması rica olunur
uydurma, o hikaylere göre bile o hikayelerde genelde Muhammed haksızdır. Savaş taktiği izliyor. Ve ayet dediğin gibi bir çerçeve, SINIR içermiyor, inanmayanları nerede görüseniz öldürün diyor!
BAK İNANMAYANI ÖLDÜRMEK! Yani şu sülale, bu sülale ya da şu devlet değil, ifade inanmayan üzerine kurulu, yani İNANÇ üzerine, KENDİ GİBİ DÜŞÜNMEYENLERİN ÖLDÜRÜLMESİNİ EMRETMEKTİR BU, BÖYLE İNANÇ OLMAZ, BUNA DA İNANÇ DENMEZ, sen benim gibi inanmak zorunda değilsin! İnanmadın diye de benim sana hiç bir suretle baskı kurma hakkım olamaz, Muhammed bunu bilmezken insanlara oturmayı kalkmayı öğretemez. BU SÖZÜ ANLAYAMAYACAK KADAR İDRAKSIZ OLDUĞUNU SANMIYORUM. Ve sakın bana maval okuma, söz açık, tartışılacak bir yeri bile yok! İnanmayanları nerede görürseniz öldürün bu kadar basit, Zeus'a inanmayanların Zeus inanırlarınca öldürülmesidir bu ve bunlarda yaşandı tarihte.
Fetih suresini oku, Allah size ganimetler MÜJDELİYOR diyor! SAVAŞTAN ANLADIĞI BU SENİN O HİKAYE KAHRAMANLARININ.
HATTA GANİMET davası oluyor, vay diyorlar ganimetin hepsi Muhammed'in olacakmış? Ayet öyle diyor, Allah ganimet müjdeliyor ama müminler avucunu yalıyor, 40 ayet sonra durum değişiyor, ganimetin 5 de biri Muhammed'in oluyor. Sonra yahudilerin yaşadığı şehirler talan ediliyor, kızlarına tecavüz ediliyor ve birde TECAVÜZÜN CAİZLİĞİ DEĞİL, MUHAMMED'E spremleri içe akıtmanın CAİZ OLUP OLMADIĞI SORULUYOR. YANİ TECAVÜZ ETMELERİ DEĞİLDE SORUN, SORUN SPERMLERİ!
ganimet ne? Başka türlü inanan insanların CANI, MALI, KIZI, ÇOCUKLARI, KANI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Yani sözde Allah kendi yarattığını yine yarattığına kötülüyor, insanı, insana ganimet ediyor! Sen hakkı bilsen islamdan uzak dururdun, en azındasn Emevi islamından.
yahu yazma, forum konuları oku, başka kaynakları biraz incele, zaman israfısın böyle.
insannedir
06-06-2014, 17:25
Hadi oradan insanlar ne yemesi gerektiğini, oturup kalkmayı bilmiyor, Muhammed öğretiyor öyle mi? Halbuki desem ki bunlar Allah vergisi değil mi? Allah vergisi dersin, Muhammed öğretmiş.
Senle daha fazla vakit harcamak istemiyorum, putlarının ticaretini yapma burada, kimsenin bu tür şeyleri bir kişiden öğrenecek durumu yok, gereği de yok.
Dilersem hristiyanla dost olurum, dilersem yahudi, dilersem dinsiz, dilersem hindu. Ne yiyip ne içmemem gerektiği toplumsal bir olgudur ve bunu herkes bulunduğu coğrafya itibari ile bilir, ne giyeceğimi ise doğasnın koşulalrı, bulunduğum zaman belirler.
eğer peygamber efendimiz gibi yemek nasıl yenir ne zaman yenir bilmezse insan, bütün tıp adamları ittifak etse bir araya gelse iç hastalıklarına çare bulamazlar. herkes kanserden gidiyor, iç hastalıkları şunlar bunlar kron şu bu herkesin şekeri tansiyonu var varda var...neler neler gözde bir şey çıkmış şu olmuş bu olmuş..
ve yine eğer peygamber efendimiz gibi oturup kalkmazsan belim ağrıyor ayaklarım tutmuyor dersin inleye inleye yaşarsın
insanlar hıristiyanlarla yahudilerle dinsizlerle dost olmaktan men edilmemişlerdir.. yanlış biliyorsun :)
peygamberimizin de kafir dostları vardı :) sen onlarla can çiğer dostluklar kurup onların dostu olabilirsin ama dikkat et diyor sen onları dost görme mukadderatı kaptırırsın diyor :) maide suresinde ki ayette
kara çarcaf osmanlılar türkler 1890 yıllarında galiba suriyeli bir paşanın karısından görmüşler sonra moda olmuştur..
islam dinin çarşafa sarılmak yoktur. normal bir kıyafet vardır açık saçık değil
Allah, ey kadınlar ben size güzel diyorsam hepiniz güzelsiniz
ben Allahım ben size ziynet (yani Güzel yerlerinizi) kapatın dediysem
bilin ki ben Allah olduğum halde güzel dediğim şey tüüüüüüm insalarcada güzeldir gözü güzelliğinizdedir. güzel yerlerinizi örtün. diyor Allah anladın mı
öyle kafana çarşaf geçir değil. normal bir kıyafet
he özel günlerde herkes açık giyinirken sende giyin bir şey olmaz
ama herkes normal sen açık o zaman "bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü" diye bir söz vardır avam arasına bu ona benzer... :))))
Otomobili nasıl üreteceğini, kullanacağını, uçağı nasıl uçuracağını da mı Muhammed öğretti? İnsanı bu kadar hafife almak inancından mı acaba yoksa mafya örgütün(din)den mi ileri geliyor? bunlar çok, ama çok daha detaylı, çetrefilli şeyler değil mi? peygamberimiz insanlığa kendisini ben en yüksek ahlakı tamamlamaya gönderildim diye takdim etmiştir
tenekeci ustasıyım diye takdim etmedi :) gelin size uçak yapayım derdi o zaman :)
bu işler soruldu vakiite: Siz dünyanızın işlerini iyi bilirsiniz dedi
dünyalık işlerinize çok iyi bilirsiniz demiş ve hakikatten öyle :)
Masala-mavala göre 1400 yıl önce yaşamış birisi, o gelene kadar kimse oturmayı, kalkmayı bilmiyordu zaten.
evet aynen bugünkü medeniyet bile farkında değil yemek yemesini oturup kalmasını bilmiyor ve inliyor
Adem'e de mi Muhammed öğretti? (Pardon Ademin öğretmeni karga idi)
yok yanlış biliyorsun adem aleyhisselam O katil adamı evden kovmuştur
o katil kafir adam kargayı gördü eseflendi yahu kargadan öğreniyorum Ölüyü gömmeyi diye üzüldü diyor Allah
ama kardeşini öldürdüğüne üzülmemiş...
ademin öğretmeni değil kafirim öğretmeni karga :)) amma çok yanlış biliyorsunuz ya
Neyse ben senden alacağımı aldım, mitoloji.
evet bak aynenm kesinlike seninde soruların hep mitoploji ve hurafe islama ait değiller
Tevbe suresi :)
1. Allah ve Resûlünden, kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz müşriklere bir ültimatomdur:
2. Yeryüzünde dört ay daha dolaşın. Şunu bilin ki,(defalarca antlaşma yaptınız ve hep antlaşmayı bozdunuz) siz Allah'ı âciz bırakacak değilsiniz; Allah ise, inkârcıları perişan edecektir.
3. Hacc-ı ekber gününde1, Allah ve Resûlünden bütün insanlara bir bildiridir: Allah ve Resûlü, Allah'a ortak koşanlardan uzaktır. Eğer tövbe ederseniz, bu sizin için hayırlıdır. Ama yüz çevirirseniz, şunu iyi bilin ki, siz Allah'ı âciz bırakabilecek değilsiniz. İnkârcılara, elem dolu bir azabı müjdele!
4. Ancak Allah'a ortak koşanlardan, kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz, sonra da antlaşmalarında size karşı hiçbir eksiklik yapmamış ve sizin aleyhinize hiç kimseye yardım etmemiş olanlar, bu hükmün dışındadır. Onların antlaşmalarını, süreleri bitinceye kadar tamamlayın. Şüphesiz Allah, kendine karşı gelmekten sakınanları (O müşrikleri) sever
5. Haram aylar çıkınca bu Allah'a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.
6. Eğer Allah'a ortak koşanlardan biri (namaz kılmayıp zekat vermeyip) senden sığınma talebinde bulunursa, Allah'ın kelâmını işitebilmesi için ona sığınma hakkı tanı. Sonra da onu güven içinde olacağı yere ulaştır. Bunun sebebi, onların bilmeyen (budala) bir kavim olmaları sebebiyledir.
7. Allah'a ortak koşanların Allah katında ve Resûlü yanında bir ahdi nasıl olabilir? Ancak Mescid-i Haram'ın yanında kendileriyle antlaşma yaptıklarınız başkadır. Bunlar )yani müşrikler) size karşı dürüst davrandığı sürece, siz de onlara dürüst davranın. Çünkü Allah kendine karşı gelmekten sakınanları (istedikleri gibi antlaşma yapıp sonra onu bozmayan Müşrikleri) sever.
8. Onların bir ahdi nasıl olabilir ki! Eğer onlar size üstün gelselerdi, ne akrabalık (bağlarını), ne de antlaşma (yükümlülüğünü) gözetirlerdi. (siz parçalarlardı) Ağızlarıyla sizi hoşnut etmeye çalışıyorlar, oysa kalpleri buna karşı çıkıyor. Onların pek çoğu fasık kimselerdir.
9. Allah'ın âyetlerini az bir karşılığa değiştiler de insanları onun yolundan alıkoydular. Bunların yapmakta oldukları şeyler gerçekten ne kötüdür!
10. Bir mü'min hakkında ne akrabalık (bağlarını), ne de antlaşma (yükümlülüğünü) gözetirler. İşte onlar taşkınlık yapanların ta kendileridir. (hiç uslu uslu oturmazlar sürekli taşkınlık yaparlar)
11. Fakat (bu kadar adi fenalık dokuyucu o zararlı müşrikler) tövbe edip, namazı kılar ve zekâtı verirlerse, artık onlar sizin din kardeşlerinizdir (adiliklerini sakın yüzlerine vurmayın tepelerim.. kardeşiniz olmuştur kardeşini üzeni tepelerim). Bilen bir kavme âyetleri işte böyle ayrı ayrı açıklarız.
spartacus
06-06-2014, 17:50
evet aynen bugünkü medeniyet bile farkında değil yemek yemesini oturup kalmasını bilmiyor ve inliyor
O yüzden mi asıl inleme dönemi, 3-5 mal mülk için senin cennetle müjdelenmişlerin birbirini boğazlıyordu. Bunlar biribirni boğazlıyor, kaldı ki onca onalr gibi inanmayanlar!(?!!?!). Muhammed hiç öğretememiş demek ki ya da iyi öğretmiş olmalı ki güçlendikçe ve devamıyla her bir yanı ateşe attılar, mal, mülk ve köle ticareti için, ve tabi kızları, kadınalrı kendilerine cariye etmek için..
Bana masalları açtıracan sonrada buraya üfürdüğün hadislerin seni yalanladığını görünce, bu seferde hadisler uydurma diyeceksin! Araştır ben senden alacağım yanıtı aldım bu başlıkta, zamana yazık be kardeş.
HADİS: Resulullah (sav)’la birlikte Beni’l-Müstalik Gazvesi’ne çıktık. Arap esirlerinden çokça esir ele geçirdik. Kadınlara karşı arzu duyduk. Çünkü üzerimizde bekarlık şiddet kesbetmişti. Hep azil yapmak istiyorduk ve: “Aramızda Resulullah (sav) varken, ona sormadan azil (Bosalmadan penisi cekmek) yapmak olur mu?” dedik ve sorduk. “Hayır!” buyurdular. “Bunu yapmamanız gerekir. Kıyamete kadar geleceği takdir edilen her canlı mutlaka yaratılacaktır (siz tedbirinizle önüne geçemezsiniz).” [ Buhari, Nikah 96, Büyu 109, Itk 13, Megazi 32, Kader 4, Tevhid 18; Müslim, Nikah 125, (1438); Muvatt ]
insannedir
06-06-2014, 18:02
O yüzden mi asıl inleme dönemi, 3-5 mal mülk için senin cennetle müjdelenmişlerin birbirini boğazlıyordu. Bunlar biribirni boğazlıyor, kaldı ki onca onalr gibi inanmayanlar!(?!!?!). Muhammed hiç öğretememiş demek ki ya da iyi öğretmiş olmalı ki güçlendikçe ve devamıyla her bir yanı ateşe attılar, mal, mülk ve köle ticareti için, ve tabi kızları, kadınalrı kendilerine cariye etmek için..
Bana masalları açtıracan sonrada buraya üfürdüğün hadislerin seni yalanladığını görünce, bu seferde hadisler uydurma diyeceksin! Araştır ben senden alacağım yanıtı aldım bu başlıkta, zamana yazık be kardeş.
HADİS: Resulullah (sav)’la birlikte Beni’l-Müstalik Gazvesi’ne çıktık. Arap esirlerinden çokça esir ele geçirdik. Kadınlara karşı arzu duyduk. Çünkü üzerimizde bekarlık şiddet kesbetmişti. Hep azil yapmak istiyorduk ve: “Aramızda Resulullah (sav) varken, ona sormadan azil (Bosalmadan penisi cekmek) yapmak olur mu?” dedik ve sorduk. “Hayır!” buyurdular. “Bunu yapmamanız gerekir. Kıyamete kadar geleceği takdir edilen her canlı mutlaka yaratılacaktır (siz tedbirinizle önüne geçemezsiniz).” [ Buhari, Nikah 96, Büyu 109, Itk 13, Megazi 32, Kader 4, Tevhid 18; Müslim, Nikah 125, (1438); Muvatt ]
bu hadisi şerif Hazreti Muhammedin peygamber olduğuna delildir :)
Demek ki hazreti Muhammedin etrafında toplumun her kesiminden insan varmış ve düşündüğünü rahatlıkla soruyormuş
spartacus
06-06-2014, 22:49
Evet soru ne peki? kadınlara tecavüz etmek(GANİMETLER'e). Hangi ganimetler, onlar gibi inanmadıkları için canı, malı, ırzı Allah tarafından müminlere GANİMET olarak müjdelenmiş insanlar.
Birde insanlar bir yerde düşüncesine önem veriyorsa, o kişi peygamber midir? Yazdıklarınız çıkarttığım sonuç insan bir koyundur. İyide bu senin kendi çerçeven, kendi açın, bizi bağlamaz ve genelleyemezsin. yani, insanalrın fikrini aldığı kişi, bu sebeple peygamber sayılamaz, böyle saçmalığı da ilk defa duydum.
iyi ki kafedeyiz, zaten yaptığının sadece din tacirliği -belkide dalgasını geçen birisi olabilirsin- olduğu açık iken birde idrak etmemeye yeminliymişsin gibi yazdığın için buradan öteye geçemeyiz seninle :)
Ben hadis veriyorum, HADİS Muhammed ve adamlarının baskın yaptığı bir yerde ele geçirdikleri kadınlara tecavüzü, tecavüz ederkende çocuk olup, olmaması açısından sakınmak-önlem almak gerekli mi? diye Muhammed'e soruyorlar, o da hayır önlem almanıza gerek yok, olacak çocuk olacaksa olacaktır diyor. Hadis böyle bir konuyu işliyor, arkadaşımız bu hadisten yukarıda yazdığı gibi bir sonuç çıkartıyor.
Tam kafelik :)
insannedir
06-06-2014, 23:11
Dünyada ki her savaştan sonra Ganimet olur :) Ganimet olmaz diye bir şey olmaz!
sen ölümü göze alıyorsun ölmeyi. ölüyorsun öldürüyorsun öldürülüyorsun savaş bu
karşı taraf galip gelirse yandın...
fakat o zamanda savaşı En Medeni İnsanlar kazanmış
ve elbette karşı tarafta islamın imhası yenilmesi için çalışan insanlar var onlar esir düşmüşler
normal işinde güçünde olanlar değil islama cephe almış cephede bulunmuş savaşmış ve yenilmiş ve esir düşmüş insanlar bunlar
sonra elbette Müminler gayet kibar nazik Aşk ile dolu esir kızlar müslümanları görünce hiç böyle insanlar görmedikleri için şaşırıyorlar Müslüman Erkeklerin Güler yüzlülüğü esir kızları tavlıyor ve islamda şehvet gaye olarak değil Üçret olarak vardır
Bir kimse ben kendimi İnsan yapıcam kendimi yetiştireceğim İnsan olucağım dediği zaman bu vazifeyi üzerine alana Kudret şehveti bol bol ziyadesiyle veriyor ama gaye olarak değil üçret olarak veriyor al bunu yerli yerinde sarf et diye
sen sadr-ı İslamda ki müminleri insanlara tecavüz eden kaba görgüsüz eskiye haydut filan mı sandın
Bu tesbitin de hata etmişsin yanılıyorsun çünkü neden biliyor musun? sadr-ı İslamda hiç bir Esir gösterilemez ki Aşk ile dolu Müslüman olmamış olsun.. islama esir olmuş herkes en güçlü müslüman olmuştur.. :))) tecavüz edilmiş olsa kaba davranılmış olsa zor kullanılmış olsa hayvanca muamele edilmiş olsa ESİRLER en kuvvetli müslümanlardan olur mu?
spartacus
06-06-2014, 23:35
Yani Allah'ın ganimet müjdeleyip, ardından kasabaya girilip erkeklerin öldürülüp, kadın ve çocukların köle yapılması, mmalarına, ırzlarına tecavüz gayet normal öyle mi? (Savaş olduğunu kims öyledi? mevzu savaş değil, işgal-sefer, hadi bunu geçtik)
Söylediğin şey savaş suçudur yani savaşın bile bir onuru olur, bu onuru çiğneyenlerin varlığı ancak bu kişileri ONURSUZ yapar, seni haklı çıkartmaz.
HADİS gereğince net ve açık, senin namelerinin ne önemi var ki?
Kimmiş o en sağlam esirler, o esir dediğin seçmeceler daha evvel köle pazarından alınmış köleler, savaş GANİMETİ olsalar dahi ticaretle alınmışlar. (Yani baskın yapılan kasabadakilere oracıkta tecavüz konusu ayrı, birde bunu yapan, yaptıran masala göre Allah ve Muhammed olunca durup düşünmesi gereken sensin.)
İlk paragrafın zaten kafa yapını gösteriyor, tecavüz hakmış sebep savaşmış?
SEN SAVAŞTA KAÇ TANE KADIN VE ÇOCUK GÖRDÜN?
Normal işinde gücünde olanlar değilde islama cephe alanlarmış :) be bihaber, Bedir savaşı dahi Muhammed ve etrafındakilerin deve kervanlarına yaptığı saldırılardan çıkmıştır.
Normal işinde gücünde olmayan tam tersi olmalı, öyle olmalı ki, elde silah Allah bir alet etrafa kan saçmışalr, mal, can ne varsa yağmalamış, çoluğa, çocuğa tecavüz etmiş, malı, mülkü, kanı, canı DÜNYA MALI UĞRUNA pazarlarda satmışlar. KAFALARI ÖYLE BİR KAFA Kİ, CENNETLE MÜJDELİ MÜM'İNLER MAL, MÜLK İÇİN BİRBİRİNİ KATLETMİŞ, buna ne sebep uyduracaksın? İşinde gücünde olmayan kim? (mesele açık gördüğün gibi, ganimet, mal, mülk, kadın, köle vb) SAVAŞIN SEBEBİ DE BU GANİMETLER, MİNAREYİ ÇALAN KILIFI HAZIRLAR denir ya, kısaca senin mızrakların bu çuvala sığmıyor.
Hadiste, konusu da gayet açık, kadınlara tecavüz(Yani bu günah değil sevap islama göre öyle mi? :) )
insannedir
07-06-2014, 00:04
Yani Allah'ın ganimet müjdeleyip, ardından kasabaya girilip erkeklerin öldürülüp, kadın ve çocukların köle yapılması, mmalarına, ırzlarına tecavüz gayet normal öyle mi? (Savaş olduğunu kims öyledi? mevzu savaş değil, işgal-sefer, hadi bunu geçtik)
:) böyle bir şey yok
Söylediğin şey savaş suçudur yani savaşın bile bir onuru olur, bu onuru çiğneyenlerin varlığı ancak bu kişileri ONURSUZ yapar, seni haklı çıkartmaz.
Ganimet savaş suçu değildir.. :)
HADİS gereğince net ve açık, senin namelerinin ne önemi var ki?
Kimmiş o en sağlam esirler, o esir dediğin seçmeceler daha evvel köle pazarından alınmış köleler, savaş GANİMETİ olsalar dahi ticaretle alınmışlar. (Yani baskın yapılan kasabadakilere oracıkta tecavüz konusu ayrı, birde bunu yapan, yaptıran masala göre Allah ve Muhammed olunca durup düşünmesi gereken sensin.)
ne kadar safsın sadr-ı islamda ağaça bile dokunulmamıştır..
ne baskını ne kasabası :)
İlk paragrafın zaten kafa yapını gösteriyor, tecavüz hakmış sebep savaşmış?
tecavüz diye bir şey yok bunu sen kendin uyduruyorsun :)
SEN SAVAŞTA KAÇ TANE KADIN VE ÇOCUK GÖRDÜN?
Normal işinde gücünde olanlar değilde islama cephe alanlarmış :) be bihaber, Bedir savaşı dahi Muhammed ve etrafındakilerin deve kervanlarına yaptığı saldırılardan çıkmıştır.
Normal işinde gücünde olmayan tam tersi olmalı, öyle olmalı ki, elde silah Allah bir alet etrafa kan saçmışalr, mal, can ne varsa yağmalamış, çoluğa, çocuğa tecavüz etmiş, malı, mülkü, kanı, canı DÜNYA MALI UĞRUNA pazarlarda satmışlar.
Saşmalıyorsun gerçekten böyle bir şey yok
bedir savaşı kafirlerin müslümanları öldürmeye kara verdiği ve savaş hazırlıklarına başladığı haberi gelince
müslümanlar 3 sene şiddetli boykot içindelerdi hiç bir şeyleri yoktu kafirlerin onları öldürmeye karar verdiği haberi gelince
peygamberimiz ashabına danıştı ashap savaşalım dedi, pek ala dedi kervanın durduruldu kervanda yiycekler içeçekler lojistik destek alındı ve ama kervanın parası sonra verilmek üzere şu an veremezlerdi çünkü 3 sene şiddetli boykot görmüşlerdi... anladın mı :)
KAFALARI ÖYLE BİR KAFA Kİ, CENNETLE MÜJDELİ MÜM'İNLER MAL, MÜLK İÇİN BİRBİRİNİ KATLETMİŞ, buna ne sebep uyduracaksın? İşinde gücünde olmayan kim? (mesele açık gördüğün gibi, ganimet, mal, mülk, kadın, köle vb) SAVAŞIN SEBEBİ DE BU GANİMETLER, MİNAREYİ ÇALAN KILIFI HAZIRLAR denir ya, kısaca senin mızrakların bu çuvala sığmıyor.
savaşın sebebi kafirler ve müşrikler ve islamın savaşı da itişip kakışmadır tam kavga savaş değildir..
çünkü çok merhametli esirleri para ile serbest bırakmalar parası olmayanları ise hemençik bırakmalar
islamın savaşı yok islam kendisininin kanı susayarak öldürmeye gelip mağlup olan insaları
sanki sokak kavgası bile olamamış gibi itişip kakışma olmuş gibi muamele etmiş serbest bırakmış hatta hazreti osman namaz kılanları azad edicem demiş ( bu kadar basit mi seni öldürmek için fırsat kollayan insanları serbest bırakmak)
hazreti Ömer Neden böyle yaptınız bunlar sizi aldatıyor
hazreti osman tebessüm etmiş namazda süphane rabbiyel azim denir
bu kadar esirden bir tanesi namaz kılarken bu sözün manasını düşünse kendine gelir kendisine çeki düzen vermeye başlar insan olmaya başlar
ko din için aldanmış gözükeyim demiş boş ver ömer demiş :)
süpahane rabbiyel azim demek: Ya Rabbi özür dilerim Senin Saltanatın düşündüğüm herşeyden münezzehmiş ben Alçak adamın tekiyim neler düşünürdüm
benm cebimde kuruş yok onun cebi dop dolu, neden bu böyle diye, ne alçak şeyler, düşünürdüm senin saltanatın hakkında, özür dilerim senin bu işlerin düşündüğüm bütün alçakça düşüncelerde münezzehtir demektir :)
Hadiste, konusu da gayet açık, kadınlara tecavüz(Yani bu günah değil sevap islama göre öyle mi? :) )
:)keç kere söyledim sen böyle uyduruyorsun öyle bir şey yok
":) böyle bir şey yok"
Türklerin müslümanlaştırılması diye birşey duydunmu sen.
Haa bu arada ":) böyle bir şey yok" diye bir cevap yok.
spartacus
07-06-2014, 02:27
:) böyle bir şey yok
Ganimet savaş suçu değildir.. :)
1.) Savaş suçu olan halkın yağmalanmasıdır ve suçtur. (Tabi kuyu kazıp 500 den fazla erkeği kesip, kadın ve çocukları pazarda satmak, kadınlara tecavüz etmekte suçtur. Suçu bırak, hakkı bırak vidanın ne diyor buna? Gerisi boş senin için aslında.
2.) Kadınlara tecavüz suçtur savaş olsun olmasın.
3.) Çocuklara tecavüz suçtur
4.) Çocukları ganimet etmek suçtur, insanı ganimet edip orda burda satmak suçtur. GANİMET İÇİN SAVAŞ ÇIKARTMAK SUÇTUR, BUNA GANİMET DEĞİL YAPĞMA VE TALAN DENİYOR VE HER NE SEBEPLE OLURSA OLSUN SAVUNULAMAZ.(Halbuki Kur'an'ı çıakrına göre derleynler Ey Muhammed müminleri MÜJDELE, ALLAH ONLARA GANİMET MÜJDELİYOR DİYOR!!! Açık açık yazıyor GANİMET İÇİN saldırdıkları!)
ne kadar safsın sadr-ı islamda ağaça bile dokunulmamıştır..
ne baskını ne kasabası :)
haklısın safım, sen ise zır cahil. Biraz bilinçli olsan şu haline de yazdıklarındaki mesnetsiz üfürüğüde güler miydin, ağlar mıydın blmem. Ağaca bile dokunmamışlarmış!
tecavüz diye bir şey yok bunu sen kendin uyduruyorsun :)
Ben ne Müslim ne de Buhari değilim, bak bir daha ekleyeyim!
dediğim gibi vakit israfı oluyor yazdıkların.
Onlar, Allah'tan başka Allah olmadığına, Muhammed'in onun kulu ve elçisi olduğuna inanıncaya, bizim kıblemize dönünceye, kestiklerimizi yiyinceye, ve namazımızı kılıncaya ve zekatlarını verinceye kadar, insanlarla öldürüşmem (mukatele) emroldu. Insanlar, bunları yerine getirdikleri zaman, benden kanlarını ve mallarını kurtarmış olurlar. (Buhari, Selat/28; Tecrid, hadis 24; Ebu Davud, Cihad/104, hadis 2641; Müslim, Iman/32, hadis 20,22)
Ne yazdım sana günlerdir?
İnanç ZOR İLE OLMAZ, olursa inanç olmaz demiştim, önce siz kendi inancınıza saygı duyun, alınır, satılır olmasın. İşte bu yüzden din ile inancı iyice bir ayırın, dinler(yol inancı olanlar hariç) inancı malzeme yapmış tipik siyasi mafya kuruluşlarıdır.
muhammed bedir savaşından sonra kılıçtan geçirilmiş düşmanların bir çukura atılması için emir vermişti muhammed. ölüler çukura atılırken, muahmmed ayakta durup şöyle dedi;
''ey çukurdaki insanlar! allah'ın tehdidinin gerçek olduğunu anladınız mı. çünkü ben allah'ın bana vaat ettiğinin gerçek olduğunu anladım. müritleri dediler ki 'ölülerle mi konuşuyorsun ? resul yanıt verdi: onlar söylediklerimi işitiyorlar.''
ölüler artık tehdit edemezdi ama tehdit edilebilirdi zaferini yüceltmek için. ayrıca düşman ölülerinin oluşturduğu yığın konusunda en duyarlı muhammed peygamber olarak gösterilir.
insannedir
07-06-2014, 17:33
1.) Savaş suçu olan halkın yağmalanmasıdır ve suçtur. (Tabi kuyu kazıp 500 den fazla erkeği kesip, kadın ve çocukları pazarda satmak, kadınlara tecavüz etmekte suçtur. Suçu bırak, hakkı bırak vidanın ne diyor buna? Gerisi boş senin için aslında.
savaş esnasına müttefik kuvvetlerden antlaşma yaptığın ordu savaşın en muhim anında birden taraf değiştirip seni dünyadan tamamen silmek için olanca kuvvetleriyle saldırıp askerlerini ölümene sebeb olmuş ve yenik düşmüş esir alınmış sen bunlara hakkında ne hüküm verirsin :)
ve 500 mü 250 mi neyse hatırlamıyorumj katlonulmaları emrini veren kişi müslüman olan bir yahudi, ve ölürken ölüm döşeğinde Bütün Hemşerilerin öldürülmesi Hükmünü veriyor. katledilen Yahudiler onun hüküm versin istemişlerdi vede hükmü verdi herkes boyun büktü peyamberimizde kabul etti
2.) Kadınlara tecavüz suçtur savaş olsun olmasın.
3.) Çocuklara tecavüz suçtur
4.) Çocukları ganimet etmek suçtur, insanı ganimet edip orda burda satmak suçtur. GANİMET İÇİN SAVAŞ ÇIKARTMAK SUÇTUR, BUNA GANİMET DEĞİL YAPĞMA VE TALAN DENİYOR VE HER NE SEBEPLE OLURSA OLSUN SAVUNULAMAZ.(Halbuki Kur'an'ı çıakrına göre derleynler Ey Muhammed müminleri MÜJDELE, ALLAH ONLARA GANİMET MÜJDELİYOR DİYOR!!! Açık açık yazıyor GANİMET İÇİN saldırdıkları!)
esir almak suç değildir.. savaş sonra ganimet suç değildir..
ve savaş ganimet için yapılmamıştır kadınalra çocuklar tecavüz edilmemiştir.. islamda zina suçtur evlilik olmadan ilişki olması yasaktır. eğer ilişki olmuşsa muhakkak Mihir verilir... muta nikahında ilişki olmadan ayrılma denir ve kadına bir hediye alınıp verilir..,buna muta denir... hile-i şeriye diye yapılan hile ile Allahın şeriatını aynı cümlede bil kullanılamıycağını dahi idrak edemeyen dine nazarı hakaretle bakan insaların uydurduğu şeylerdir. dinin malı değildir...
eğer sen dünyalık işlerine özün gösterir din hocası yetiştirmeyi ihmal edersen olacağı budur. Hile-i şerriye uydururlar işte böyle
Ben ne Müslim ne de Buhari değilim, bak bir daha ekleyeyim!
dediğim gibi vakit israfı oluyor yazdıkların.
Onlar, Allah'tan başka Allah olmadığına, Muhammed'in onun kulu ve elçisi olduğuna inanıncaya, bizim kıblemize dönünceye, kestiklerimizi yiyinceye, ve namazımızı kılıncaya ve zekatlarını verinceye kadar, insanlarla öldürüşmem (mukatele) emroldu. Insanlar, bunları yerine getirdikleri zaman, benden kanlarını ve mallarını kurtarmış olurlar. (Buhari, Selat/28; Tecrid, hadis 24; Ebu Davud, Cihad/104, hadis 2641; Müslim, Iman/32, hadis 20,22)
Ne yazdım sana günlerdir?
İnanç ZOR İLE OLMAZ, olursa inanç olmaz demiştim, önce siz kendi inancınıza saygı duyun, alınır, satılır olmasın. İşte bu yüzden din ile inancı iyice bir ayırın, dinler(yol inancı olanlar hariç) inancı malzeme yapmış tipik siyasi mafya kuruluşlarıdır.
bu gönderdiklerine cevap yazdım niye ikinci kez yazıyorsun anlamıyorum
Bak tevbe suresini ayetlerinini yukarda yazdım tevbe suresinin ayetlerinini oku akla ilme insanlığa medeniyet örfe vicdana yanlış bir şey varsa söyle
tevbe suresi 11. ayetine kadar...
Tevbe suresi :)
1. Allah ve Resûlünden, kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz müşriklere bir ültimatomdur:
2. Yeryüzünde dört ay daha dolaşın. Şunu bilin ki,(defalarca antlaşma yaptınız ve hep antlaşmayı bozdunuz) siz Allah'ı âciz bırakacak değilsiniz; Allah ise, inkârcıları perişan edecektir.
3. Hacc-ı ekber gününde1, Allah ve Resûlünden bütün insanlara bir bildiridir: Allah ve Resûlü, Allah'a ortak koşanlardan uzaktır. Eğer tövbe ederseniz, bu sizin için hayırlıdır. Ama yüz çevirirseniz, şunu iyi bilin ki, siz Allah'ı âciz bırakabilecek değilsiniz. İnkârcılara, elem dolu bir azabı müjdele!
4. Ancak Allah'a ortak koşanlardan, kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz, sonra da antlaşmalarında size karşı hiçbir eksiklik yapmamış ve sizin aleyhinize hiç kimseye yardım etmemiş olanlar, bu hükmün dışındadır. Onların antlaşmalarını, süreleri bitinceye kadar tamamlayın. Şüphesiz Allah, kendine karşı gelmekten sakınanları (O müşrikleri) sever
5. Haram aylar çıkınca bu Allah'a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.
6. Eğer Allah'a ortak koşanlardan biri (namaz kılmayıp zekat vermeyip) senden sığınma talebinde bulunursa, Allah'ın kelâmını işitebilmesi için ona sığınma hakkı tanı. Sonra da onu güven içinde olacağı yere ulaştır. Bunun sebebi, onların bilmeyen (budala) bir kavim olmaları sebebiyledir.
7. Allah'a ortak koşanların Allah katında ve Resûlü yanında bir ahdi nasıl olabilir? Ancak Mescid-i Haram'ın yanında kendileriyle antlaşma yaptıklarınız başkadır. Bunlar )yani müşrikler) size karşı dürüst davrandığı sürece, siz de onlara dürüst davranın. Çünkü Allah kendine karşı gelmekten sakınanları (istedikleri gibi antlaşma yapıp sonra onu bozmayan Müşrikleri) sever.
8. Onların bir ahdi nasıl olabilir ki! Eğer onlar size üstün gelselerdi, ne akrabalık (bağlarını), ne de antlaşma (yükümlülüğünü) gözetirlerdi. (siz parçalarlardı) Ağızlarıyla sizi hoşnut etmeye çalışıyorlar, oysa kalpleri buna karşı çıkıyor. Onların pek çoğu fasık kimselerdir.
9. Allah'ın âyetlerini az bir karşılığa değiştiler de insanları onun yolundan alıkoydular. Bunların yapmakta oldukları şeyler gerçekten ne kötüdür!
10. Bir mü'min hakkında ne akrabalık (bağlarını), ne de antlaşma (yükümlülüğünü) gözetirler. İşte onlar taşkınlık yapanların ta kendileridir. (hiç uslu uslu oturmazlar sürekli taşkınlık yaparlar)
11. Fakat (bu kadar adi fenalık dokuyucu o zararlı müşrikler) tövbe edip, namazı kılar ve zekâtı verirlerse, artık onlar sizin din kardeşlerinizdir (adiliklerini sakın yüzlerine vurmayın tepelerim.. kardeşiniz olmuştur kardeşini üzeni tepelerim). Bilen bir kavme âyetleri işte böyle ayrı ayrı açıklarız.
muhammed bedir savaşından sonra kılıçtan geçirilmiş düşmanların bir çukura atılması için emir vermişti muhammed. ölüler çukura atılırken, muahmmed ayakta durup şöyle dedi;
''ey çukurdaki insanlar! allah'ın tehdidinin gerçek olduğunu anladınız mı. çünkü ben allah'ın bana vaat ettiğinin gerçek olduğunu anladım. müritleri dediler ki 'ölülerle mi konuşuyorsun ? resul yanıt verdi: onlar söylediklerimi işitiyorlar.''
ölüler artık tehdit edemezdi ama tehdit edilebilirdi zaferini yüceltmek için. ayrıca düşman ölülerinin oluşturduğu yığın konusunda en duyarlı muhammed peygamber olarak gösterilir.
:) gülüyorum bu kadarda ateistleri cahil görüp alay edilmez ki resmen bunu sallayan adam Atesitlerin dini bilgisyle dalga geçiyor
bak ! :)
kafir bir insanın Sokaktan geçerken saygı duruşu ile ayağa kalkan peygamber hiç öyle der mi? :))
saygı duruşu hazreti Muhammedin sünnetidir.. bütün dünya en son peygamberin Ümmetidir ve ona kabiliyetleri nisbetinde tabi olmak mecburiyetindir..
Bak
bedir savaşı ilk olarak teke tek başlamıştır herkes kendi akrabasıyla ölümüne çarpışmıştır
Hazreti Ebu bekirin karşısında oğlu vardı
Müslüman tarafında Oğul kafir tarafında Baba
Müslüman tarafında abi kafir tarafında kardeş
dünyada bedir savaşı diye bir savaş olmuş ve ne olmuştur nede bi daha olur..
sen öldürdüğün babanı abini amcanı dayını topluca çukura mı atarsın yok böyle bir şey
evrensel-insan
07-06-2014, 18:49
Din nedir?
Yukaridaki soru, "dini" bir soru mudur?
Basligi actigin gun sorulan bu soruya hala yanit yok.
insannedir
07-06-2014, 19:09
Basligi actigin gun sorulan bu soruya hala yanit yok.
Din denilince sen ne anlıyorsun bilmediğim için ben sana dinin mutlak tarifini Söyliyim
Dinin mutlak tarif: Aslını bulmak Aşkına din denir
Bak ! Dinin hiç bir görüşe hiç şahısa hiç bir ideolojiye hiç bir şeye bağlamaksızın
kayıtsız bağsız mutlak tarifi : Aslını aramaklık Sevdasına Aşkına heyecanına DİN denir
Şimdi Din nedir ? Sorusu Dini bir soru mudur ? dersen
Evet dini bir sorudur çünkü Aslını aramak aşkına tutulan bir insan Din nedir diye sorar kendisine Dinde Ona kim olduğunu Nerden geldiğini Nereye gideceğini haber verir. :)
zaten Din olmasa gaflette kalan insan sınıfı İnsan olduğunu bile bilmiycekti... Evrim geçirmiş hayvanım diyor hala
":) böyle bir şey yok"
Türklerin müslümanlaştırılması diye birşey duydunmu sen.
Haa bu arada ":) böyle bir şey yok" diye bir cevap yok.
bağımsızlığına Düşkün Türke hiç kimse hiç şeyi zorla kabul ettirmemiştir.
Türkün Fıtri Dini zaten İslamdı.
Türkler Fıtri dinlerini kabul eder etmez BU din onları birden bire yükseltmiştir olduğunu kim inkar edebilir ?
yine kim inkar edebilir ? islam Dini arabistanda doğdu halde ona müştak kalbleri Türklerde bulduğunu
Türk milleti kadar İslamı seven benimseyen başka hiç bir millet yoktur
aç nufus kağıtını İslam dini kaydı görürsün
Asırlardır Avrupa da Türk dendi mi İslam dini manası tahsil edilmiştir
Atatürk'ün zamanında Batıda Müslüman olan aydınlar oldu mu Batılılar Ona Müslüman oldu demezler TÜRK oldu derlerdi..
Türkler bu dine akın akın girmişlerdir
Türkler aptal değillerdi şamanilerin ilkel büyülerine kapılsınlar
Türk İnsan insan sedasıyle davet olunur Çanla Çıngırakla davat olunmaz diye bu dini seçmişlerdir...
Urfa ahalisinden olan hazreti İbrahimde Araplaştırlmış Türktür
evrensel-insan
07-06-2014, 19:46
Din denilince sen ne anlıyorsun bilmediğim için ben sana dinin mutlak tarifini Söyliyim
Dinin mutlak tarif: Aslını bulmak Aşkına din denir
Neyin "aslini bulmak?"
Bak ! Dinin hiç bir görüşe hiç şahısa hiç bir ideolojiye hiç bir şeye bağlamaksızın
kayıtsız bağsız mutlak tarifi : Aslını aramaklık Sevdasına Aşkına heyecanına DİN denir
Asil nedir ki, ariyorsun ve buluyorsun?
Ben bir insan olarak INSANLIGI ARIYOR VE BULUYORUM. Sen ne olarak neyi arayip, buluyorsun?
Ustelik ben biat ederek itaat ederek KALB ILE DEGIL; dusunerek sorgulayarak, bilgilenerek ve bilinclenerek BEYIN ILE ariyor ve buluyorum.
Şimdi Din nedir ? Sorusu Dini bir soru mudur ? dersen
Evet dini bir sorudur çünkü Aslını aramak aşkına tutulan bir insan Din nedir diye sorar kendisine Dinde Ona kim olduğunu Nerden geldiğini Nereye gideceğini haber verir. :)
zaten Din olmasa gaflette kalan insan sınıfı İnsan olduğunu bile bilmiycekti... Evrim geçirmiş hayvanım diyor hala
Hayir dini bir soru degildir. Dini soru, bunyesinde dini anlam ve icerik iceren sorudur. Dini sormak ise, herhangibir seyi sormak ile esdegerdir.
Ayrica bir seye verilecek yanit ta ...e gore temelindedir?
Sen hangi temele gore, dinin ne olduguna yanit veriyorsun?
Insanoglunun kendini ne oldugunu bilmesini DIN DEGIL; BEYNIN FONKSIYON YETILERI SAGLAR. Yani bilinc farkindalik algi gozlem dusunce sorgulama v.s.
Ustelik din, tam aksine; KISIYE INSAN OLDUGUNU DEGIL, ITAAT VE IMAN EDEN KUL OLDUGUNU SOYLETIR.
bağımsızlığına Düşkün Türke hiç kimse hiç şeyi zorla kabul ettirmemiştir.
Türkün Fıtri Dini zaten İslamdı.
Türkler Fıtri dinlerini kabul eder etmez BU din onları birden bire yükseltmiştir olduğunu kim inkar edebilir ?
yine kim inkar edebilir ? islam Dini arabistanda doğdu halde ona müştak kalbleri Türklerde bulduğunu
Türk milleti kadar İslamı seven benimseyen başka hiç bir millet yoktur
aç nufus kağıtını İslam dini kaydı görürsün
Asırlardır Avrupa da Türk dendi mi İslam dini manası tahsil edilmiştir
Atatürk'ün zamanında Batıda Müslüman olan aydınlar oldu mu Batılılar Ona Müslüman oldu demezler TÜRK oldu derlerdi..
Türkler bu dine akın akın girmişlerdir
Türkler aptal değillerdi şamanilerin ilkel büyülerine kapılsınlar
Türk İnsan insan sedasıyle davet olunur Çanla Çıngırakla davat olunmaz diye bu dini seçmişlerdir...
Urfa ahalisinden olan hazreti İbrahimde Araplaştırlmış Türktür
İslam insanın kullanılma klavuzudur.
Sorulan sorulara tek cümlelik monologlarla yürütme tartışma şeklini.
Sen medeniyet kelimesinin anlamına sözlükten bakarsın, ben ise medenileşme denen evreyi tüm yaşantımla yaşarım.
Ben yaparım sen ise sadece benim yaptıklarıma bakar ve konuşursun.
Türkler, kadınları ve kızları köle pazarlarında satılarak; erkekleri öldürülerek ve çocukları köle olarak kullanılarak islama geçtiler.
Sen kimlikte yazanı söylüyorsun bana, yani bugünden bahsediyorsun ben ise sana senin anlattığın masallardan uzak; gerçek tarihi soruyorum.
Masal değil, gerçek tarih.
Bunu da masal kitaplarından bulamazsın.
Örümcek adam ve muhammed arasında hiç bir fark yoktur.
Yobazlar, cübbe sarık takıp asa ile dolaşır; masala inanan küçük bebeler gibi.
Küçük çocuklar da örümcek adam kostümü giyerek annesinin elinden tutarlar.
Aradaki fark nedir?
İkisi de masaldır...sadece küçük çocuk kötülere karşı savaş içinde, takkeli cübbe ise; iyilere karşı savaş içinde.. elinde asa kılıç bıçak bi fark yok..
http://www.jihadwatch.org/WP001/wp-content/uploads/ashurablood1.jpg
Sen bana bu çocuğu bu dini severek bilerek anlayarak ve isteyerek seçtiğini mi söylüyorsun?
http://images42.fotki.com/v1375/photos/1/1222605/5411528/ashura2vi-vi.jpg
O zaman uyuyorsun ve seni cehalet uykusundan uyandırmak isteyenleri de sivri sinek zannedip elini gayrı ihtiyari sallıyorsun..
Eveet barış dini islam Hülooooğğğğğğ....!!!!!!
http://4.bp.blogspot.com/-RfQiAZOI__o/TaSJIln6ntI/AAAAAAAAAxM/AIL2CB64r5I/s1600/hamas+children.jpg
spartacus
07-06-2014, 21:29
savaş esnasına müttefik kuvvetlerden antlaşma yaptığın ordu savaşın en muhim anında birden taraf değiştirip seni dünyadan tamamen silmek için olanca kuvvetleriyle saldırıp askerlerini ölümene sebeb olmuş ve yenik düşmüş esir alınmış sen bunlara hakkında ne hüküm verirsin :)
ve 500 mü 250 mi neyse hatırlamıyorumj katlonulmaları emrini veren kişi müslüman olan bir yahudi, ve ölürken ölüm döşeğinde Bütün Hemşerilerin öldürülmesi Hükmünü veriyor. katledilen Yahudiler onun hüküm versin istemişlerdi vede hükmü verdi herkes boyun büktü peyamberimizde kabul etti
esir almak suç değildir.. savaş sonra ganimet suç değildir..
ve savaş ganimet için yapılmamıştır kadınalra çocuklar tecavüz edilmemiştir.. islamda zina suçtur evlilik olmadan ilişki olması yasaktır. eğer ilişki olmuşsa muhakkak Mihir verilir... muta nikahında ilişki olmadan ayrılma denir ve kadına bir hediye alınıp verilir..,buna muta denir... hile-i şeriye diye yapılan hile ile Allahın şeriatını aynı cümlede bil kullanılamıycağını dahi idrak edemeyen dine nazarı hakaretle bakan insaların uydurduğu şeylerdir. dinin malı değildir...
eğer sen dünyalık işlerine özün gösterir din hocası yetiştirmeyi ihmal edersen olacağı budur. Hile-i şerriye uydururlar işte böyle
bu gönderdiklerine cevap yazdım niye ikinci kez yazıyorsun anlamıyorum
Bak tevbe suresini ayetlerinini yukarda yazdım tevbe suresinin ayetlerinini oku akla ilme insanlığa medeniyet örfe vicdana yanlış bir şey varsa söyle
tevbe suresi 11. ayetine kadar...
Cevap "tecavüz edilmemiştir" demek olmuyor.
1.) tecavüz edilmiştir.
2.) Bir dolu kişi kafası kesilerek öldürülmüştür. (bazı kaynaklar 500, bazıları 600 olarak verir ve katliam çocukların gözleri önünde gerçekleşmiş ya da bile, bile...)
3.) BU BİR SAVAŞ DEĞİL SEFERDİR! GANİMET İÇİN YAPILMIŞTIR, TALAN VE YAĞMA İÇİN. Kur'an Fetih Suresi gayet net!
4.) Çocuklar köle yapılmış, satılmış ya da köle olarak kullanılmıştır.
5.) Mallar yağmalanmış 1/5 Muhammed'in, kalanı diğerlerin payı olmuştur. (Fetih Suresi)
Savaşta kadınlara tecavüz SUÇTUR, İNSANI İNSANA GANİMET ETMEK SUÇTUR(İNSANLIK DIŞIDIR, ANCAK MÜSLÜMANLAR BUNA İTİRAZ ETMEZ)
Bugün, Afganistandakiler ganimettir öyle mi? Yani sana göre oradaki halka, canı, malı, ırzı ne yapılsa yeridir!
4 halifenin hangisi eceli ile öldü(bakalım biliyor musun)? Savaşın sebebi önceki yazdığın yazıdaki gibi ha bire kendine, kendine yonttuğun, kendini kandırdığın uydurma sebepler midir? Yoksa iktidar ve mal-mülk savaşı mıdır? Cemel savaşı en iyi örnek, birbirine bunları yapanlar başkasına neler yapmışlardır?
Din(ortadoğudakiler gibiler) bu gün için = mafya örgütüdür, bunun politik, siyasi, ekonomik çerçevelisidir. başka bir şey değildir kaldı ki kaç asır evvelin kafa yapısının icatlarıdır.
Yeminle girersin, çıkmak istersen bir dolu eziyet ederler, ölü ya da diri.
Sen neden bana cevap veresin, Muhammed'e ver, ben değil ki, seni O yalanlıyor.
Onlar, Allah'tan başka Allah olmadığına, Muhammed'in onun kulu ve elçisi olduğuna inanıncaya, bizim kıblemize dönünceye, kestiklerimizi yiyinceye, ve namazımızı kılıncaya ve zekatlarını(yani vergi) verinceye kadar, insanlarla öldürüşmem (mukatele) emroldu. Insanlar, bunları yerine getirdikleri zaman, benden kanlarını ve mallarını kurtarmış olurlar. (Buhari, Selat/28; Tecrid, hadis 24; Ebu Davud, Cihad/104, hadis 2641; Müslim, Iman/32, hadis 20,22)
Muhammed'in 2 dönemi var birisi henüz güçsüz olduğu dönem, ikincisi ise gücü ele aldığı dönem, iki dönem birbirine zıt açıdadır!
insannedir
07-06-2014, 21:32
İslam insanın kullanılma klavuzudur.
Sorulan sorulara tek cümlelik monologlarla yürütme tartışma şeklini.
Sen medeniyet kelimesinin anlamına sözlükten bakarsın, ben ise medenileşme denen evreyi tüm yaşantımla yaşarım.
Ben yaparım sen ise sadece benim yaptıklarıma bakar ve konuşursun.
Türkler, kadınları ve kızları köle pazarlarında satılarak; erkekleri öldürülerek ve çocukları köle olarak kullanılarak islama geçtiler.
Sen kimlikte yazanı söylüyorsun bana, yani bugünden bahsediyorsun ben ise sana senin anlattığın masallardan uzak; gerçek tarihi soruyorum.
Masal değil, gerçek tarih.
Bunu da masal kitaplarından bulamazsın.
Örümcek adam ve muhammed arasında hiç bir fark yoktur.
Yobazlar, cübbe sarık takıp asa ile dolaşır; masala inanan küçük bebeler gibi.
Küçük çocuklar da örümcek adam kostümü giyerek annesinin elinden tutarlar.
Aradaki fark nedir?
İkisi de masaldır...sadece küçük çocuk kötülere karşı savaş içinde, takkeli cübbe ise; iyilere karşı savaş içinde.. elinde asa kılıç bıçak bi fark yok..
Sen bana bu çocuğu bu dini severek bilerek anlayarak ve isteyerek seçtiğini mi söylüyorsun?
O zaman uyuyorsun ve seni cehalet uykusundan uyandırmak isteyenleri de sivri sinek zannedip elini gayrı ihtiyari sallıyorsun..
Eveet barış dini islam Hülooooğğğğğğ....!!!!!!
Bunun Sebebi İslam değil İslama gönül verenler ve İslam dinini terk edenlerdedir..
Çünkü Din insanın ruhun gıdasıdır Sen milyonları avucun içinde tutabilen bir kuvveti başı boş bırakırsan Hakiki din adamı ilim adamı yetiştirmez Bankacı iktisatcı mühendis yazılımcı ithalatcı ihracatçı yetiştirsen O milyonları avucun içinde tutan MAKAMI boş bırakırsan Olacaklara katlanırsın elindan hiç bir şey gelmez ne Amerika durdurabiliyor nede başka bir şey
yalnız sadece hakiki bir Din adamı yani Mehdi aleyhisselam devri başladığında
kuranı kerimin verdiği habere göre Öyle çok namaz kazaya kalıcak diye dövünen müslüman insan katledecek ki çok ileri aşırya gitti diycekler..
ki Cellat işini çabuk tutsun öğle namaz kazaya kalıcak Dedesi: Hazreti Muhammed Annesi: hazreti Fatıma olan Babası da: Hazreti Ali olan HÜseyni çabuk parçalayın namaz kazaya kalcak yaa diye dövünenler
Eşhedu enne muhammeden resüllah der Muhammedin torunu parçalar
eşhede en la ilahe illallah deemeyen adamlar mıydı bu CİNAYETİ yapanlar
her zamanın böyle namaz kazaya kalacak diye dövünenler vardır
her zamanında hazreti Hüseyni vardır
hayat yine aynı O hayat mana yine o aynı manadır değişen hiç bir şey yoktur
Tarihe herkes bir şeyler söylettirebilir nasıl olsa Ölenler itiraz edmiyorlar
yalan bunların hepsi
bir tarih olur iki üç kişi kabul eder bir tarih olur herkes kabul eder
İslamın en büyük düşmanı ve tüm atesitlerin babası Doktoz duzi kudret şu kelimeleri itiraf ettirmiş
İslam feth edilen yerlerde hayretengiz hayret çekiçi şaşkınlık verici bir şekilde yayılıyordu ki cihanda misli görülmemiştir yeni din kimseye zorla kabul ettirilşmemiştir
Gökten kitap kime indi?
Eğer bu kişi sıradan bir insan ise o sıradan kişiye inanmak zorundayız?
Eğer ben peygamberim deyip bir takım ayetler falan uyduruyor ve bizleri yönlendirmeye çalışıyorsa ona ne sebep ile inanmalıyız?
Eğer tanrı o peygambere inanmadığımız için bizi sonsuza kadar yakacaksa
her "Ben peygamberim" diyene inanmak zorunda kalmış olmaz mıyız?
Muhammedin Gerçek bir peygamber olduğuna kesin kanaatiniz nedir ?
insannedir
08-06-2014, 13:52
1.) tecavüz edilmiştir.
2.) Bir dolu kişi kafası kesilerek öldürülmüştür. (bazı kaynaklar 500, bazıları 600 olarak verir ve katliam çocukların gözleri önünde gerçekleşmiş ya da bile, bile...)
yine aynı soruyu tekrar yazıyorsun bende yine aynı cevabı ayne yazıyorum iyi oku bari de :) bir daha aynı soruyu sorma :)
savaş esnasına müttefik kuvvetlerden antlaşma yaptığın ordu savaşın en muhim anında birden taraf değiştirip seni dünyadan tamamen silmek için olanca kuvvetleriyle saldırıp askerlerini ölümene sebeb olmuş ve yenik düşmüş esir alınmış sen bunlara hakkında ne hüküm verirsin
3.) BU BİR SAVAŞ DEĞİL SEFERDİR! GANİMET İÇİN YAPILMIŞTIR, TALAN VE YAĞMA İÇİN. Kur'an Fetih Suresi gayet net!
5.) Mallar yağmalanmış 1/5 Muhammed'in, kalanı diğerlerin payı olmuştur. (Fetih Suresi)
Peygamberimiz mekkeye girdiğinde mekke halkını herkesi afetmiştir.
Beni kureysa kabilesi müttefik iken harbin en mühim anında taraf değiştirip
müslümanların ölümene sebeb oldupu Savaş suçu yüzünde 300 400 kişi idam edilmiştir.. mekke halkına kimse dokunmadı.
O mekkeliler ki peygamberimize peygamberliğinin başından beri yapmadığı fenalık yoktu yollarını dikenler atmalar pislikler atmalar Ana vatanında kovmalar
öldürmek istediler hiçret etti
medinye gittiği halde bile peşine bırakmayıp üzerine savaş açıldı.
peygamberimin KANINI İÇMEYE yemin etmişlerdi müslümanları kızgın kumlarda işkence yapmışlardı mendiye yağılan taaruzda da başarılı olsalardı Müslümanları diri diri yakacaklardı
Peygamberimiz mekke 'yi feth ettiğinde herkes hazreti Muhammed ne yapıcak diye merak ettiler çıktı hutbede hepinizi affettim serbestsiniz dedi:)))
hiç kimsnein canına malına dokunmadı.. bütün cahiliyet devrindeki şeyleri ayaklarımın altına aldım dedi..
arap adetlerinde kan davası vardır biri bir adam öldürürse onun aileside ve kabilesi katilinde itikam alırdı katili ele geçmezse onun ailesinden biri öldürülürdü işte peygamberimiz bu tüyler ürpertici şeyleri çiğnediğini ilan etti
amcasını kızını öldürenleri herkesi affetti. hiç biriniz cezaalandırılmıycaksınız hepiniz serbestsiniz dedi
hiç kimse cezalandırlmıycak diyince bu muamele mekkeliler içinde bazılarının gözlerini yaşarttı
haydut ruhlu insanların kılıçları ellerinden düştü taş gibi duruyorlardı. şaşkınlık içersin de
Müşrikler Müslümanların evlerini zorla zulm ile el koymuştu bu zalimhane yaptıkları hareketinin cezası verilmek zamanı gelmişti :)
fakat peygamberimişz beni seven bu davalardan feragat etsinler buyurdu
MUcahidler aşıklar peyamberin emrini olduğu gibi kabul ettiler :)
islam medeniyeti hiç bir medeniyetle ölçülmiycek bir şekilde kendini gösteriyordu :))
Dünyanın her tarafında olduğu gibi arabistanda da toplum sınıflara ayrılmıştı yani masaya kasaya rütbeye bağlıydılar bu sınıf diğer sınıfa karşı rüchan hakkı taakkümleri ve imtiyazları olabiliyor bu hal insanların manasındaki EŞİTLİĞİ ihlal ediyordu.
Mesela Hindistanda Hindular arasında dört sınıf vardır Bu sınıflardan ŞORA isminde ki sınıf HAYVANLARDAN farksızdır BRAHMELER bunları Pis karışık düzensiz olarak tanırlar ve katiyen yükselmelerini istemezler. Müslümanlığa gelince İnsanlara vicdanlarda EŞİTLİĞİ temin etmek en büyük esastır.
neyse mekkenin fethinde 6 gün sonra dağlar da yaşayan Mekkenin en büyük kabilesi kabedeki putlar kırılınca aciz insanları kendinlerine taptırmak için kulladıkları armalar putlar kırılınca... bu hal kendilerine de bir gün gelir diye endişe duydular ve
Ölüm kalım savaşı diye müslümanlara savaş açtı savaşı kazanıp müslümanları ortadan kaldıracaklardırdı ama hahahahah yenildiler
müslümanları daracık vadide ok yağmuruna tutular müslümanlar neye uğradıkalrını şaşırdı mekkeli Ebu süfyan manalı bir tebessümle artık bu bozgun denize kadar önü alınmaz dedi bugün sihir bozuldu diye haykırıyorlardı
ama cenabı hakkın yardımıyla peygamberimizin mertliği ile düşman darmadağın edildi mekkenin en büyük kabilesi kadınlarını çocuklarını hayvanlarını bırakıp kaçmaya başladılar ve kaçamayanlardan aman diileyenden kılınç kalktı ve esir oldu...
GANEİMETLERİN TAKSİMİ İYİ OKU :)))
bütün mal ebu süfyana ve yardıkçlarınna veriliyor
peygamberimiz ganimetlerin en kıymetlilerini Muelleifi kuluba veriyordu
mesela Ebu Süfyan 3 bin deve yüzyirmi okka gümüş
hakim ibni hizmeye iki yüz deve madr inil haris ibni yüz deve
daha bir çoklarına 100 er deve bunlardan başka bir çokmlarınada 50 şer deva verildi
Askerlere ise dörtder deve :) kırkar keçi
süvarilere on iki şer deve yüz yirmişer keçi taksim edildi
insan İmanın zevkine çıkamadıkça maddenin Alayişinde kendini kaola kolay kurtaramaz :) insanda şöhret sevgisi insanda kolay kolay çıkmaz
işte peygamberimiz GANİMETLERİ dağıttığı zaman Eskseriyetle Mekkelilere ve dine yeni dahil olanlara dağıtmış olduğundan ENSARDAN bazılarının şikateci konuşmaları olmuş
BU KAFİRLER bize her türlü fenalığı yaptı islama kılıç çekti ana vatanımızdan kovdu daha kılıçlarının üzerinde bizim kanımız kurumadı
En kötü günlerde En acı meşekketlere Göğüs geren biz olduğumuz halde
refah zamanında ise başkaları istafade ediyor dediler
Peygamberimiz birisini çağırdı siz tarafınızdan böyle bir konuşma oldumu dedi
Allah ve resülu daha iyi bilir Reislerdei hiç biri öyle bir şey söylemeiştir.
yalnız bazı gençler münafıkalrın tesiri ile bu gibi hissyata kapıldıklarını maalesef bende duydum dedi
Peygamberimiz Ensarın toplanmasını emretti ve dedi ki
Ey ensar sizler Evvela delalatte olduğunuz halde Allahın benm vasıtımla size hideyete kavuşturduğu Doğru mudur ?
Sizler Nifak ve şikak içinde yüzerken şekavetin kurbanı olarak birbirinizi imha ederken Allahu Teale benim vasıtamla sizin Kalbleriniz (sevgilerinizi) bileştirmedi mi? Siz fakir bir halde iken Cenabı hakk Lutfu keremiyle benim gösterdiğim yoldan size felaha çıkarmadı mı? refaha kavuşturmadı mı? saadete ermediniz mi?
peygamberimiz bunu derken.. Ensar kendinde geçmiş göz yaşları içersin de Evet ya Reslüllah Allahın ihsanına ve Onun Resülu Ekremi olan senin sayende her şeye kavuştuk diye nida ettiler
peygamberimiz sözüne şöyle devam etti
Hayır ! ben sizden böyle cevap beklemiyordum... siz bana şöyle cevap verecektiniz.
Ya Muhammed herkese sana inanmayarak red edip koğdukları zaman biz sana inandık kollarımız açtık Destek olduk. Evet hiç kimse sana bakmadığı zaman bir seni himaye ettik fakir geldin sana baktık yardim ettik.. işte böyle derseniz o vakit siz doğru söylüyorsunuz diye tasdik edeceğim...
peygamberimizin bu sözleri Ensarın gönlünü yıkmıştı hepsi hıçkırıklar içinde ağlıyordu peygamberimizde rikkat gelmişti onunda gözleri yaşla doldu
her tarafı sukunet kaplamıştı biraz durakladıktan sonra
peygamberimiz tekrak hitaap etmeye başladı
Ey Ensar başkaları GANİMETİERİ verdiğimiz koyunları keçileri develeri alarak götüreceklerdir. Sizde Beni Muhammedi Allahın resulünu alarak Yurdunuza MEDİNEYE döneceksiniz..
Soruyorum: Beni mi istersiniz. yoksa Koyunları keçileri mi istersiniz? sizin için madeniye benmle dönmek mi daha hayırlıdır yoksa GANİMETLERLE dünya malıyla mı dönmek mi daha hayırlıdır? diyince
hiç kimsede nefes alacak takat kalmamıştı Şikayette bulunanlar nedemaet göz yaşları aşık olanlar Maşuk incinmiş diyerekten üzüntü göz yaşları akıtıyordu
herkes titrek edayla Ya resülüllah Dünkü kartardığın cahiliyet zamanınn Kimselerinin kusuruna bakma... bizi affet.. biz seni istiyoruz diye yalvarıyorlardı
Gördün mü GANİMETİ KİMLER ALMIŞ :))
Evet tüm bu ablattıklarından doolayı islam ülkeleri pislik içinde yüzüyor, ileri medeniyetlerin köleleri ve sömürgeleri oluyor, çocuk gelinler- çocuk erkeklere tecavüz eden imam ve devlet görevlileriyle dolu-pislik ve hastalık almış başını gidiyor-insan hakları yerlerde sürünüp hala sokak ortasında insanlar infaz ediliyor..
Müslşümanlık harbi güzel şeymiş ya,- her istediğin boku ye sonra da tövbe et yada deki: ben hacca gitti - allah benim yüreğimi biliyor. ıvır zıvır..
Yahu şu anlattıkların tıpkı samanyolu tv gibi..
Tv de çıkanlara bakıyorum, anlattığı olay benim yaşadığım sokakta olmuş.. olan olayla hiç alakası olmayan dırba ve yalanlarla dolu milyon haber yapılmış :)
Senin bahsettiğin şeylerle gerçek dünyanın alakası yok.
Ama senin dinini nezaman sorgulayacağını da biliyorum ben kuzum ;)
Birgün şiddetli bir olay yaşayacaksın (bir travma geçireceksin) ve tıpkı pavlovun köpekleri öğrendiğin, beyninin yıkandığı herşeyi unutup inan gibi davranmaya başlayacaksın, sana öğretilenlerin hiç bir şeye yaramadığı öğreneceksin.
Sen şu anda pavlovun köpekleri gibi bir deney aracısın...ama travma yaşaman lazım. e onuda yaşadınmı bak o zaman nasıl "insan" olunur onu göreceksin..
Unutma, pavlovun köpekleri..
dipçe: bu arada anlattıklarınla ilgili kaynak göstermezsen seni yönetime şikayet edeceğim.
Detaylı kaynak vereceksin, bu kural forumun tüzüğünde yazar ama okumadığın belli..
Bunun Sebebi İslam değil İslama gönül verenler ve İslam dinini terk edenlerdedir..
Çünkü Din insanın ruhun gıdasıdır Sen milyonları avucun içinde tutabilen bir kuvveti başı boş bırakırsan Hakiki din adamı ilim adamı yetiştirmez Bankacı iktisatcı mühendis yazılımcı ithalatcı ihracatçı yetiştirsen O milyonları avucun içinde tutan MAKAMI boş bırakırsan Olacaklara katlanırsın elindan hiç bir şey gelmez ne Amerika durdurabiliyor nede başka bir şey
yalnız sadece hakiki bir Din adamı yani Mehdi aleyhisselam devri başladığında
kuranı kerimin verdiği habere göre Öyle çok namaz kazaya kalıcak diye dövünen müslüman insan katledecek ki çok ileri aşırya gitti diycekler..
ki Cellat işini çabuk tutsun öğle namaz kazaya kalıcak Dedesi: Hazreti Muhammed Annesi: hazreti Fatıma olan Babası da: Hazreti Ali olan HÜseyni çabuk parçalayın namaz kazaya kalcak yaa diye dövünenler
Eşhedu enne muhammeden resüllah der Muhammedin torunu parçalar
eşhede en la ilahe illallah deemeyen adamlar mıydı bu CİNAYETİ yapanlar
her zamanın böyle namaz kazaya kalacak diye dövünenler vardır
her zamanında hazreti Hüseyni vardır
hayat yine aynı O hayat mana yine o aynı manadır değişen hiç bir şey yoktur
Yahu samanyolu tiviciğim, senin anlattığın olaylar masaldır masal.süpermen yok lan valla yok.
Dediklerinle neden dünyadaki hiç bir toplum aynı şeyi düşünmüyor?
Sebebi, müslümanların bencil olması-çıkarcı olması ve pavlovun köpekleri gibi, nerede fayda,çıkar var ise oraya doğru birbirlerini parçalarmışcasına koşmalarıdır-yönelmeleridir.
Herkes aynı teraneyi söyler, onlar yanlış biliyor onlar yanlış biliyor..
He pampa he sen en doğrusunu biliyorsun, tek yaptığın da gırtlak şovu..
Japonların gözünü seveyim ya, demiş ya osmanlı imparatoruna; islamı seçtikten sonra refaha ulaşan bir ülke millet gösterin diye.. böyle diyince bizim osmanlı pısmış ve bilgi toplayıp geri döneyim demiş :)
Senin haberin varmı bilmem ama bu ulu Japon halkı hala cevap beklemekte hem de 100 yıldır, onlara cevap verebilecekj kimsede yok.. Sebebi de, islamın sadece ölüm yağma ve pislik getirdiğinden dolayı ola gerek asdasdafdgahs :)
insannedir
08-06-2014, 14:54
Bu anlattıklarımı bende senin gibi Google de okuyup öğrendim ve buraya okuduklarımı anladıklarımı yazdım.. samanyolu değil yani :)
Mekkenin fethi ganimet taksimi diye yaz google çıkan sonuçları tıkla oku araştır düşün :)
ben öyle yaptım..
bu arada ikinci mesajın da yazdığın Japoncuklara söyle İslam yokken dünyanın hali nasıldı geldikten sonra nasıl oldu ona bi baksınlar
uzay kimya ilmini bilen sayılamıycak kadar müslüman vardı Vahşet yuvası Avrupa Yeni dinin tesiri ile Medeniyet olu verdiler.. demeyi unutma
birde o japonlara şunu demeyi unutma sizler Türklerden daha akıllı ve zeki değilsiniz
sizin ülkeniz darıcık ufacık bir ülke siz yurdunuzda kalabalıklaşınca YURDUNUZ o kadar insanı besleyemedi
aç kaldınız kafalarınızı çalıştımak zorunda kaldınız ilminiz teknolojiniz ilerledi dünyanın parasını topladınız
yoksa sizin kafanız başka insaların kafasından daha akıllı değil... demeyi unutma :)
insannedir
08-06-2014, 15:08
Onlar, Allah'tan başka Allah olmadığına, Muhammed'in onun kulu ve elçisi olduğuna inanıncaya, bizim kıblemize dönünceye, kestiklerimizi yiyinceye, ve namazımızı kılıncaya ve zekatlarını(yani vergi) verinceye kadar, insanlarla öldürüşmem (mukatele) emroldu. Insanlar, bunları yerine getirdikleri zaman, benden kanlarını ve mallarını kurtarmış olurlar. (Buhari, Selat/28; Tecrid, hadis 24; Ebu Davud, Cihad/104, hadis 2641; Müslim, Iman/32, hadis 20,22)
Muhammed'in 2 dönemi var birisi henüz güçsüz olduğu dönem, ikincisi ise gücü ele aldığı dönem, iki dönem birbirine zıt açıdadır!
Onlar diyor Tüm insanlar demiyor :)
(Onlar) yani İslamın imhasına çalışan peygamberi ana vatanında kovan
müslümanları kızgın kum da işkence yapan müslümanlığın imhasına çalışan
ve hep istedikleri ANTLAŞMALAR yapıp imzalayıp sonra antlaşmlları hep kendileri bozan ONLAR o Müşrikler tevbe suresinde bahsedilen O müşrikler ONLAR yani anladın mı :)
Japonların ne açlıkla ne de yüz ölçümü ile ilgili sıkıntısı yok.
Adamlar 8 şiddetine 9 şiddetine dayanan evler yapıyorlar.
Sakarya İzmit' tekli gibi insanlar gibi öldürülmüyorlar.
Japonlar ateist ve depremde evleri yıkılmıyor.
Bu arada kaynak vermen gerektiğini hatırlatırım yoksa tüzüğe aykırı davranmaktan dolayı yolladığınız mesajlarla ilgili ilgili şikayette bulunacağım.
Korkma biz araştırı vedüşünürüz, araştırarak körükörüne inanmak sadece müslümanlara ait bir ilkel yöntemdir.
Bu arada aşağıladığın japonlar senin kullandığın bilgisayar tv ve telefonların da mucididir.
Annen hastalanıp tedaviye gittiği hastanedeki makinelerin de %50 si avruma % 50 si de japon teknolojisidir.
Japonlar onurlu bir millettir, asla arap toplumları gibi pislik içinde yüzüp küçük çocuklara tecavüz etmemiş ve hakimleri de 20 kişinin anal olarak tecavüz ettiği kız çocuğunu suçlu bulmamıştır.
Pislik: müslüman toparklardan yayılır.
Avrupanın 1500 lü yıllarda yaşadığı dini baskı ve engizisyonu şu anda ortadoğu yaşamaktadır. Ama doğanın acelesi yok, 500 yıl sonra kurtulacaklardır bu kör inançlardan ve özgür kalacaklardır.
Adam kablosuz iletişimi bulur kablosuz elektriği ve alternatörü bulur.
Biri de çıkar telefon şarj eden seccade üretir.
Aradaki fark: birisi icat eder, diğeri de insanları sömürmek için bunu dinle kullanır, şartlanmışsın tıpkı pavlovun denekleri pavlovun eğitilmiş ve makarnaya muhtaç köpekleri gibi.
insannedir
08-06-2014, 17:53
4 halifenin hangisi eceli ile öldü(bakalım biliyor musun)? Savaşın sebebi önceki yazdığın yazıdaki gibi ha bire kendine, kendine yonttuğun, kendini kandırdığın uydurma sebepler midir? Yoksa iktidar ve mal-mülk savaşı mıdır? Cemel savaşı en iyi örnek, birbirine bunları yapanlar başkasına neler yapmışlardır?
Cemel vakası Nasıl olmuş önce bunu bilmen gerekir
Mekkenin fethinde sonra para ile müslüman olan Ebu süfyan en azılı usta siyasetçi sinsi en cin fikirli adamlar yaşamaya devam ediyordu
dikkatli dinliyorsun dimi! :)
Ebu süfyan bu dini imha etmek için neler yapmadı peygamberimize eziyetler müslümanlara işkenceler kurulmamış bir dine kurmaya çalışan bir çok hakiki Müslümanı katletti ebu Cehil'in ölümünden sonra başa geçen isim uhudda hendekte kafir orduların komuntanıydı.. mekkenin fethinde islamda para alıcaz diye müslüman olduk dediler.. taa ki hazreti ömerin zamanına kadar hazreti ömer bu alçak adi adamların sözleriyle kimse artık dinini değiştirmez dedi ve bunların musluğunu kesti..
Hazreti Osman halifeliğinde Ebu süfyan yaşıyordu ve Muaviye de yaşıyordu Mueviye: Ebu süfyanın oğlu
ve hazreti hamzanın Çiğerini çiğ çiğ yiyen Hint onun Annesidir iyi dinliyorsun dimi :)
Hazreti Osman muaviye para işlerinde iyi anlıyor ve iyi bir siyasetci halkı galeyane getirmesini biliyor
burada karışıklık çıkarmazsın diye rahat dursun diye onun Şam valisi yapmış kanaatime göre
islamı imha etmek için yaptığı cinayetler fenalıkları olmayan meşhur Ebu süfyanın oğlu muvayi babasından kalan mirasını devam ettirdi müslümanlar da kargaşa yaratmak için elinde geleni yapıyordu zaten.. Hazreti Ali bedirde uhudda onun akrabalarını hepsi kılıçtan geçirmişti hazreti osman şehit edildiğinde muaviyeyi Şam valisinden aldı hazreti Ali :)
Bunun üzerine muaviye hazreti osman ile olan arakbalığını kulllanarak
bu kuvveti de yanına alarak zaten kafası karşık görenek şekilinde müslüman olan halkı daha da galeyana getirerek Sokağa dökerek bu halkı arkasına alarak iç savaş çıkarmak istiyordu
Hazreti Aişe muaviyenin ne kadar hain bir olduğu nu islamı fenalıklar dokuduğunu sokaga dökülen halkı dahada kışkırtarak iç savaş çıkarıp hemşerileri birbirine vurdurmak istediğini Aliden intikam almak istediğini gayet iyi bildiği için siyaseten muaviyenin sokağa döktüğü halkı kendi yanına çekerek Hazreti Aliye doğru gitti
http://www.turkcebilgi.com/ansiklopedi/cemel_vakası
Emevilerden Mervan Bin Hakem Ayşe'nin etrafında toplandılar. Bunlar, taraftarlarıyla Basra'ya giderek Ali'nin adamı olan valiyi attılar ve şehri ele geçirdiler. hazreti Ayşe, bu hareketlerden vazgeçmek istemişse de çevresindekiler buna engel olmuşlardır.
Fakat bu sokağa dökülen galeyana gelen halkı tutamıyordu..
bir de hazreti Aişe hazreti Ali'ye daha önce içinde tutuğu bir dert vardı
oda Medine de Aişe'den başka kız mı yok demişti hazreti Ali
bu söz hazreti aişe'ye pek dokundu ve bunu içinde tuttu bununla beraber galeyana gelmiş halkı önüne alarak o halkı teskin etmek muaviyenin liderliğinden kurtarıp o halkın lideri olup halkı durdurmak istemişti ve Hazreti Ali'yede bir gösteri yapmak istiyordu
cennet ile müjdelenen hazreti talhe Ve Zübeyr Siyaseten sokağa dökülmüş halkı teskin etmek için hazreti Alinin tarafından Hazreti Aişe tarafındaki halka geçti ve arka saflarda duruyorlardı
sonra aşırı guruplar uçlar birbirine girince
hazreti Alinin ordusunda ki guruplar Zübeyr öldürüp müjdeyi hazreti Aliye verdiklerinde Hazreti Ali'den bir mükafat beklerken hazreti Ali onlara Hepiniz Alemi narsınızı demiştir...
Hz. Züber (ra), hicretin 36. yılı Receb ayında, Cemel vakasında, savaşmayı bırakıp dönerken, Amr b. Cürmuz et-Temimî tarafından -sinsice- öldürüldü. Onu öldüren bu kişi, Hz. Ail (ra)’den -bir “aferin!” almak niyetiyle- gelip kendisine bunu söyleyince, Hz. Ali kendisini ateşle/cehennemle müjdeledi. (bk. İbn Hacer, -Menakıbu’Zubeyr b. El-Aavam-7/82)
Ahmed b. Hanbel bu “bu adamı cehennemle müjdelemeyi” Hz. Ali’inin sözü (mevkuf hadis) olarak aktarmıştır. (bk. el-Müsned, 1/89,102, 103)
ve benim kanatime göre bunu duyan ordu
Biz hem seni seviyoruz senin tarafındayız hemde senin düşmanını öldürüyoruz
ve hemde Alem-i Narız ?? nasıl olur ?? diye düşündüler ve siffin harbinde muaviye ile yapılan harpte bunlar hazreti Alinin ordusunda bir bahena ile çıktı bunlara hariçiler dendi.. :) hariçiler buradan çıkmıştır...
Sonra hazreti Aişe bir türlü devesinde inmiyordu hazreti Ali kesinlikle Hazreti Aişe'nin kılını zarar vermeyen Peygamber onun kucağına başına koydu diyordu
Hazreti Ali hazreti Aişeyi şöyle ikna etmiştir
şöyle ki:
Hatırlarmısın O olay olduğunda "Ben Medine de Aişende başka kız mı yok dediğimde Resüllahın bana ya Ali ezvac-ı tahiratın talakı senin elindedir dediğini hatırlıyor musun? Şimdi Seni boşıyım mı peygamberden dedi
hazret-i Aişe aman dedi ve atın indi özür diledi..
Cemel vakası hazreti Muhammedin Müslümanları yani ilk müslümanlar tarafından değil Görenek şeklinde müslümanlığa geçen halkı.. cin fikirli siyasetçi ekibi olan Ebu Süfyan ve devamında oğlu Muaviyenin cahil halkı sokağa dökmeleri karışıklık çıkarmaları ile olmuştur.. Nokta :)
kaynak: Vikipedi ve googla Cemal Vakası yazdım ve okudum bir çok sitede okuduğun Olayı anladığım kadarıyla size aktardım
Cemal vakasını iyi okuyup araştırmış olanlar bu anlattıkları çok daha iyi anlarlar...
yazdıklarımı cemal vakasını anlatan sitelerle mukayeseli olarak okunması rica olunur... :)
yukarıdaki yazının bir bölümünde Düzelte : islamı imha etmek için yapmadığı cinayetler fenalıklar olmayan meşhur Ebu süfyanın oğlu muvayi babasından kalan mirasını devam ettirdi müslümanlar da kargaşa yaratmak için elinde geleni yapıyordu zaten.. Hazreti Ali bedirde uhudda onun akrabalarını hepsi kılıçtan geçirmişti hazreti osman şehit edildiğinde muaviyeyi Şam valisinden aldı hazreti Ali Japonların ne açlıkla ne de yüz ölçümü ile ilgili sıkıntısı yok.
Adamlar 8 şiddetine 9 şiddetine dayanan evler yapıyorlar.
Sakarya İzmit' tekli gibi insanlar gibi öldürülmüyorlar.
Japonlar ateist ve depremde evleri yıkılmıyor.
Bu arada kaynak vermen gerektiğini hatırlatırım yoksa tüzüğe aykırı davranmaktan dolayı yolladığınız mesajlarla ilgili ilgili şikayette bulunacağım.
Korkma biz araştırı vedüşünürüz, araştırarak körükörüne inanmak sadece müslümanlara ait bir ilkel yöntemdir.
Bu arada aşağıladığın japonlar senin kullandığın bilgisayar tv ve telefonların da mucididir.
Annen hastalanıp tedaviye gittiği hastanedeki makinelerin de %50 si avruma % 50 si de japon teknolojisidir.
Japonlar onurlu bir millettir, asla arap toplumları gibi pislik içinde yüzüp küçük çocuklara tecavüz etmemiş ve hakimleri de 20 kişinin anal olarak tecavüz ettiği kız çocuğunu suçlu bulmamıştır.
Pislik: müslüman toparklardan yayılır.
Avrupanın 1500 lü yıllarda yaşadığı dini baskı ve engizisyonu şu anda ortadoğu yaşamaktadır. Ama doğanın acelesi yok, 500 yıl sonra kurtulacaklardır bu kör inançlardan ve özgür kalacaklardır.
Adam kablosuz iletişimi bulur kablosuz elektriği ve alternatörü bulur.
Biri de çıkar telefon şarj eden seccade üretir.
Aradaki fark: birisi icat eder, diğeri de insanları sömürmek için bunu dinle kullanır, şartlanmışsın tıpkı pavlovun denekleri pavlovun eğitilmiş ve makarnaya muhtaç köpekleri gibi.
Bakın ben arabistan Irak irandaki müslümanların müslümanlığını savunmuyorum o yüzden ben bunları sizin dediğiniz gibi zaten kabul ediyorum haklısınız
siz Japonlar dediniz bende Japonlar neden ilerledi bunun tesbiti yaptım
tekrar yazayım:
bir memlerek kalabalıklaşınca eğer o memletin imkanları o kadar insanı beslemeyemezse oranın normal vatandaşları kafalarını çalıştırmak zorunda kalır..
aç kalmamak için hatta yerin dibine girerler yerin dibinde ne işin var senin
aç kamamak için bir şey üretip satmak zorundalar o yüzden orada ilim ilerlemiştir.. anlatabildi mi
bizde mesela anadoludan ovalarda bayırlarda yaşayan kafasız bir çoban almaya avrupaya gider bakarsın mühendis çıkar neden?
çünkü Almanyada 80 kişi yaşamıyor ovalar bayırlar yok nefsi çeken çok şey var kafasını çalışmak zorunda
Gökten kitap kime indi?
Eğer bu kişi sıradan bir insan ise o sıradan kişiye inanmak zorundayız?
Eğer ben peygamberim deyip bir takım ayetler falan uyduruyor ve bizleri yönlendirmeye çalışıyorsa ona ne sebep ile inanmalıyız?
Eğer tanrı o peygambere inanmadığımız için bizi sonsuza kadar yakacaksa
her "Ben peygamberim" diyene inanmak zorunda kalmış olmaz mıyız?
Muhammedin Gerçek bir peygamber olduğuna kesin kanaatiniz nedir ?
21 yüzyıldayız bir kimse ister müslüman olsun ister olmasın Hazreti Muhammede İslam peygamberi diyor.
14 asır evvel yüzlerce milyon insana hayat rehberliği eden bir insan Sahtekar olamaz İman sahibi Bir İnsan ancak başkalarıne da İman Üfleyebilir: hazreti Muhammed İnsanları rehber olarak doğmuştur. sahtekar adam bir din değil Kerpiçten bir ev bile meydan getireme
vahy kuvveti acaip bambaşka bir kuvvetir bu kuvvetin peşinde milyarlar gider
Hazreti Musa Hazreti isa ve Hazreti Muhammed olan bu vahy kuvvetine çok kimseler imrenmiştir. ve hayatlarında insanları kendilerine uşak ettirmişlerdir
insanların kafası çorba kasesi olduğu için kepce ile çorba doldurduğunda peşinde getirmişler ama öldüğünde terk edilmişler etrafındaki insanlar dağılmışlardır
Bakın ben arabistan Irak irandaki müslümanların müslümanlığını savunmuyorum o yüzden ben bunları sizin dediğiniz gibi zaten kabul ediyorum haklısınız
siz Japonlar dediniz bende Japonlar neden ilerledi bunun tesbiti yaptım
tekrar yazayım:
bir memlerek kalabalıklaşınca eğer o memletin imkanları o kadar insanı beslemeyemezse oranın normal vatandaşları kafalarını çalıştırmak zorunda kalır..
aç kalmamak için hatta yerin dibine girerler yerin dibinde ne işin var senin
aç kamamak için bir şey üretip satmak zorundalar o yüzden orada ilim ilerlemiştir.. anlatabildi mi
bizde mesela anadoludan ovalarda bayırlarda yaşayan kafasız bir çoban almaya avrupaya gider bakarsın mühendis çıkar neden?
çünkü Almanyada 80 kişi yaşamıyor ovalar bayırlar yok nefsi çeken çok şey var kafasını çalışmak zorunda
Tahminimce taksi şöfmrlüğü felan yapıyorsunuz.
Hop bir yandan din bilgini ama diğer ülkeler yanlış biliyor kafasında ilerliyorsun..
Yahu arkadaş madem diğer arab müslüman ülkeler yanlış yolda, el atıp onların bozuk dinlerini düzeltsene buralarda fink atıp tepliğ yapıp sevap points kazanacağına. Ateistler düzgün ahlaklı insanlardır, sen bizi değil git de arap ülkelerini düzelt gözün yiyorsa.
Hop bir yandan ekonomist kesildin, toplumun yemekle-kafasının çalışmaı arasında bağ kurdun.
Hop bir yandan bilim ve teknoloji etnisyeni oldun, nasıl nerden geldiğini nasıl bilimin ilerlediğinin analizini yaptın.
hop birden anadoluda 30 yıl kaldın ordan avrupaya gittin orada 30 yaşındaki bir çobanın mühendis olduğuna şahit oldun ve mühendislik için gereken şartları tamamlayıp mühendis olduğuna şahit oluyorsun..ve başarılı olduğunu söylüyorsun.
Hop bir yandan nefse ait konulara girip psikologluk yapıyor ve sonucuyla japon imparatorluğunun iç dinamiklerini ve ekonomik alt yapısı ile, günümüz toplumsal sorunlarının ilerleme ve küresel boyutta pompalanan açlık konusuna dem vuruyorsun..
Yahu arkadaş, bu kadar bilgiye sahip olsan sen: buralarda boş boş yazılar yazacak kadar boş vakti bırak; sitenin adını yazacak vakiti de geçtim, internete girecek zamanı bile bulamazdım.
Ateistleri salla sen, git dünyayı pisliğe çeviren müslümanları tek tek bul ve onları kendi istediğin yola sokmaya çalış.
Hoop ama olmaz, neden ?
Çünkü adamın gözünden kan alırlar orda, sizin gibiler bu forumda tatlı tatlı konuşur ama mevzu iş yapmaya dünyada yanlış olan birşeyleri düzeltmeye gelince pısıp oturup kalırlar.
Neden?
Çünkü orda adamın kafasını koparırı ellerini keserler.
Herşeyi bilen hiç birşey bilmez,
İlim, ilmek kökünden gelir; insanın "kendi eksikliklerini kapatması" anlamına gelir.
Bilim ise, bilmek anlamına gelir. İnanmak ile bilmek ayrıdır.
Yanlış yanlış yerlerde yazıpta rezil olma, illaki sana bir travma mı lazım pavlovun köpekleri gibi olayın gerçekliğini anlaman için.
Hayır, sadece sana anlatılanlar ile günlük hayatta karşılaştıklarını karşılaştır-sorgula, yine karşılaştır ve yine sorgula.. Ve bu sorgulamaları yaparken de acımasız ol.
"Acırsan yetime, döner vurur keline" diye bir söz var yahu.
Herşeyi bilmene imkan yok.
Bu durumda geriye senin sadece yalanların kalıyor. BUradaki herkes senin nasıl bir masalcı olduğunu anladı.
Ve masallar, bilmeyen cahil yada küçük çocuklara anlatılır kandırmak uyutmak için.
Biz bu masalları yemeyiz.
Sen de yeme.
Diyorsun ki:
"21 yüzyıldayız bir kimse ister müslüman olsun ister olmasın Hazreti Muhammede İslam peygamberi diyor."
Hayır ben demiyorum.
"14 asır evvel yüzlerce milyon insana hayat rehberliği eden bir insan Sahtekar olamaz İman sahibi Bir İnsan ancak başkalarıne da İman Üfleyebilir: hazreti Muhammed İnsanları rehber olarak doğmuştur. sahtekar adam bir din değil Kerpiçten bir ev bile meydan getireme"
O yapmadıki o evi, evet sahtekar olabilir. Bakınız çok enteresan, yıl 1945 milyonlarca insan öldü.. sebep, sahtekarlık.
"vahy kuvveti acaip bambaşka bir kuvvetir bu kuvvetin peşinde milyarlar gider"
ispatla, kaç tanbe vahy eden gördün, ispatla boş boş konuşma.
"Hazreti Musa Hazreti isa ve Hazreti Muhammed olan bu vahy kuvvetine çok kimseler imrenmiştir. ve hayatlarında insanları kendilerine uşak ettirmişlerdir
insanların kafası çorba kasesi olduğu için kepce ile çorba doldurduğunda peşinde getirmişler ama öldüğünde terk edilmişler etrafındaki insanlar dağılmışlardır "
Aynı şek makarnacılara da oluyor.
Hayıre senin kafan da çorba kasesi oluyor.
Türkiyedeki hatta dünyadaki yanlış inananları düzeltmeye tapan varsa, ciğerin yeterse gel konuş.. yoksa boşuna ahkam kesme, boş laf bunlar.
Türkiyedeki 1 milyon iyi ahlaka sahip ateist mi tehlikeli; yoksa senin gözünün yemediği 6 milyar dünyanın inanan 5 milyarının yanlış bildiği dinler mi tehlikeli.
Hayır muhakeme yeteneğinde sıfır.
Boş laf..
insannedir
08-06-2014, 23:46
"21 yüzyıldayız bir kimse ister müslüman olsun ister olmasın Hazreti Muhammede İslam peygamberi diyor."
Hayır ben demiyorum.
diyorsun :)
O yapmadıki o evi, evet sahtekar olabilir. Bakınız çok enteresan, yıl 1945 milyonlarca insan öldü.. sebep, sahtekarlık.
Doktor adamı öldürdü sebeb sahtekarlık liyakatsizlik Tıp ilmine lüzüm yoktur eczanaler kapatılsın hastaneler mühürlensin tamam mı?
Doktor çok şey biliyor konuşuyor konuşuyor ama hastayı iyi etsene doktor bey dünyanın parasını alıyorsun :)
hemen ameliyat....
ispatla, kaç tane vahy eden gördün, ispatla boş boş konuşma.
Vahy Kuvveti: Milyonla insanı sabahın köründe karısının sıcak koynunda kaldırıp sıcak yataklardan icabında buz gibi suda abest aldırıp namaz kıldırıyor.
insan için en büyük ölcü paradır
Vahy kuvveti en adi bir insanın parasının 40 ta birini bir fakire zevk ne nese ile veridirtebiliyor
insana bu zevk ve neşeyi kim vermiş Vahy kuvveti peygamber kuvveti
İbni sinanun yahudi bir talebesi varmış ibni sina bunu senelerce okutmuş bu yahudi talebe ibni sinaya arada bir söylermiş: siz peygamberlik davasından bulunsanız Muhakkak kabul ettirirdiniz dermiş İbni sinada ona gülermiş :)
bir gün ibni sina hastalanmış mevsimde kışmış gece yarısı yahudi talebesinde su istemiş yahudi talebesi Efendin yatağımda terliyim eğer şimdi kalkarsa bende hasta olabilirim birazcık sabreder misiniz demiş
ibni sina tabi yavrum demiş :)
az bir zaman sonra çadırvanlarda müslümanlar buz ibi havada sıra çeşmelerden buz gibi su ile abdest almaya başlamışlar
ibni sina yahudi talebesini kalkması istemiş ne oldu efendim kalk kalk demiş şu manzaraya bak
sen bana sürekli siz peygamberlik davasında bulunsanız kabul ettirirdiniz derdin bende gülerdim
şimdi dikkat et ben seni okuttum Bu tıp sahasın da benden sonra Ben oldun benim senin üzerinde bu kadar hakkım varken sana bir bardak su getirtemedim :)
mazeretin kabul edilirdi ama AŞK olucaktı ki mazeretini tepelesin benim sözü sana yaptırsın..
bak şu insanlara yüzünü görmedikleri sesinden ahengini işitmediklleri bir İnsanın haberine gönül vermişler inanmışlar sıcak yataklarından kalkmışlar buz gibi suda abdest alıyorlar insanlara bu işi seve seve yaptıran kuvvetin adına ne denir bilir misin? peygamberlik kuvveti denir demiş :)
Hayır muhakeme yeteneğinde sıfır. Boş laf..
Muhakeme yeteğinin çok iyi olmasa ben herhalde atesit olurdum :)
Vahy Kuvveti: Milyonla insanı sabahın köründe karısının sıcak koynunda kaldırıp sıcak yataklardan icabında buz gibi suda abest aldırıp namaz kıldırıyor.
Bizler buna korku diyoruz, sen ise inanç diyorsun.
Taksici gibisin herşeyi bildiğini iddia eden laz fırıncıan farkın yok.
Haa okumadığını farketti, sadece aptallar okumadan cevap yazar.. belki gözünden kaçtı ama tekrarlayalım.
"Tahminimce taksi şöfmrlüğü felan yapıyorsunuz.
Hop bir yandan din bilgini ama diğer ülkeler yanlış biliyor kafasında ilerliyorsun..
Yahu arkadaş madem diğer arab müslüman ülkeler yanlış yolda, el atıp onların bozuk dinlerini düzeltsene buralarda fink atıp tepliğ yapıp sevap points kazanacağına. Ateistler düzgün ahlaklı insanlardır, sen bizi değil git de arap ülkelerini düzelt gözün yiyorsa.
Hop bir yandan ekonomist kesildin, toplumun yemekle-kafasının çalışmaı arasında bağ kurdun.
Hop bir yandan bilim ve teknoloji etnisyeni oldun, nasıl nerden geldiğini nasıl bilimin ilerlediğinin analizini yaptın.
hop birden anadoluda 30 yıl kaldın ordan avrupaya gittin orada 30 yaşındaki bir çobanın mühendis olduğuna şahit oldun ve mühendislik için gereken şartları tamamlayıp mühendis olduğuna şahit oluyorsun..ve başarılı olduğunu söylüyorsun.
Hop bir yandan nefse ait konulara girip psikologluk yapıyor ve sonucuyla japon imparatorluğunun iç dinamiklerini ve ekonomik alt yapısı ile, günümüz toplumsal sorunlarının ilerleme ve küresel boyutta pompalanan açlık konusuna dem vuruyorsun..
Yahu arkadaş, bu kadar bilgiye sahip olsan sen: buralarda boş boş yazılar yazacak kadar boş vakti bırak; sitenin adını yazacak vakiti de geçtim, internete girecek zamanı bile bulamazdım.
Ateistleri salla sen, git dünyayı pisliğe çeviren müslümanları tek tek bul ve onları kendi istediğin yola sokmaya çalış.
Hoop ama olmaz, neden ?
Çünkü adamın gözünden kan alırlar orda, sizin gibiler bu forumda tatlı tatlı konuşur ama mevzu iş yapmaya dünyada yanlış olan birşeyleri düzeltmeye gelince pısıp oturup kalırlar.
Neden?
İlim, ilmek kökünden gelir; insanın "kendi eksikliklerini kapatması" anlamına gelir.
Yanlış yanlış yerlerde yazıpta rezil olma, illaki sana bir travma mı lazım pavlovun köpekleri gibi olayın gerçekliğini anlaman için.
Hayır, sadece sana anlatılanlar ile günlük hayatta karşılaştıklarını karşılaştır-sorgula, yine karşılaştır ve yine sorgula.. Ve bu sorgulamaları yaparken de acımasız ol.
Bu durumda geriye senin sadece yalanların kalıyor. BUradaki herkes senin nasıl bir masalcı olduğunu anladı.
Ve masallar, bilmeyen cahil yada küçük çocuklara anlatılır kandırmak uyutmak için.
Sen de yeme."
2 önceki mesajımın aynıdır.
insannedir
09-06-2014, 01:32
[QUOTE]Tahminimce taksi şöfmrlüğü felan yapıyorsunuz.
Nıt nıt nıt hayır hayor ve hayır :)
Diğer ülkeler değil her müslümanım diyenler dini bilgileri ha hu hu hi Önemsiz bir şekilde hikaye okur gibi ve düşünmeden taklit ettikleri için ve bende taklit etmeyip düşündüğüm için ben biliyorum taklit edenler ise bilmiyor
Ben şimdi arabaistana mı gidiyim :)
Hop bir yandan ekonomist kesildin, toplumun yemekle-kafasının çalışmaı
arasında bağ kurdun.
yok hayır öyle bir bağ kurmadım ben insanların hasta olmasını hiç istemem
Dini bilgiyi sizlere anlattım aktardım
ve insanlar kalabalıklaşınca eğer o memleket o kadar insanı besleyemezse orada ki insanlar para kazanmak için başka yollar arıycaklarını ve kafalarını çalıştırmak mecburiyetinde olacaklarını ve böylece ilminde teknolojide ilerlediklerini söyledim ve aynen öylede
Aynen asyadan sömürülen halk batıya göç etmiş memleketler kalabalıklaşmış o kadar insanı besleyememiş insanlar ne yapcaklarını şaşırmış yerin dibine bile girdiler.. yerin dibinde ne işin var senin :)... ilim teknoloji ilerledi bu yüzden
Yo hayır duyuyoruz haberlerden filan.. buradaki çoban almanyaya gidince bir mühenndis oluyor bir şey oluyor neden ? mecbur bir şeyler yapmaya yoksa herşeyden mahrum kalıcak dağda bayırda kafasını çalıştırmasına ne gerek var
zaten hiç şey yok etrafında.. :)
hım gerçekten nefse ait manaya ait ilimde iyiyimdir senin bilmediklerini bilirim :)
japonların iç dinamikleri alt yapısı falan konusunda hiç bir şey söylemedim ki
hiçte bilmem
ben Japonların ufacık bir ülkede kalabalık bir yerde sıkışıp kaldıkları için
o memleket o kadar insanı besleyemediğinden insanların kafalarını çalıştırmak sorunda kaldıklarını ilimde teknolojide ilerlediklerini söyledim :)
yoo çok şey bilmiyorum ki çok az bir şey biliyorum ve bildiklerimle amel ediyorum
Hoop ama olmaz, neden ?
Neden?
yahu ben neden gidiyim oralara Allah Allah :)
kimse travma geçirmesin hayatı güzel yaşasın zevkli yaşasın bol kolaylıkla yaşasın inleye inleye travmalarla asla yaşamasın isterim herkes için :)
bana anlatılanlar masallar ben gerçeği buldum :)
Sen de yeme.
ben asıl müslümanların inandığı masalları yemiyorum ve size de yedirmemeye çalışıyorum ama siz yiyorsunuız napıyım :)
"Herşeyi bilen hiç birşey bilmez,
Yanlış yanlış yerlerde yazıpta rezil olma, illaki sana bir travma mı lazım pavlovun köpekleri gibi olayın gerçekliğini anlaman için."
Buradaki satırlar sana sert gelmiş ki gerçeği anlayıp "yoo - hayır- çık- yoo - nıt nıt nıt-" gib kelimelerle geçiştirmişsin :)
Ensenden salla, ya kaynak göster; yoksa cidden herkes kaynağın ne olduğunu anlayıp o kaynaktan yararlanmak isteyecekler :)
bkz:Cem yılmaz
insannedir
09-06-2014, 21:15
"Herşeyi bilen hiç birşey bilmez,
neden bence herşeyi bilen herşeyi bilir :)
İlm arapça bir kelime okumak yada görmekle Hakkın ihsanıyla elde edilen malumattır
Bilim: hadiseler arasındaki Münasebeti araştırır Neden ve Nasıl Suallerini sorar Bu Suallere Cevap verebilirse de
Niçin Sorusna Cevap veremez. Vermeye Kalkarsa sınırlarının hariçine çıkar Orada Bilim olmaz :)
yani Bilim Niçin oldu sorusuna cevap veremez!!
İnsan da NİÇİNSİZ yaşayamaz ! Niçin sorusuna Din Cevap verir :)
insan neden yıkılır Evetlen Hayır kelimesini kullanmasını bilmez birde Niçin sorusunu sormazsa yıkılır inler
Evet diyeceği yerde Hayır!
hayır diyeceği yerde Evet derse yıkılır
birde Niçin sorusunu sormazsa yıkılır inler
Yanlış yanlış yerlerde yazıpta rezil olma, illaki sana bir travma mı lazım pavlovun köpekleri gibi olayın gerçekliğini anlaman için."
nasıl yani yanlış yerde mi yazıyorum bir de pavlonun köpekleri olayı nedir ki tekrar tekrar söylüyorsun bunu bana
Buradaki satırlar sana sert gelmiş ki gerçeği anlayıp "yoo - hayır- çık- yoo - nıt nıt nıt-" gib kelimelerle geçiştirmişsin :)
yok hayır bilmem ki o an görmedim yada tam anlamadım şimdi baktım dikkatlice bu kadar anladım iyi de anlayamıyorum bir de ben :)
Ensenden salla, ya kaynak göster; yoksa cidden herkes kaynağın ne olduğunu anlayıp o kaynaktan yararlanmak isteyecekler :)
bkz:Cem yılmaz
neyin kaynağını veriyim ?
birde daha önce okuduğum bir şeyin nerde okuduğunu bulamıyorum bulamayınca tabi vermiyorum
neyin kaynağını istiyorsun
"Niçin sorusuna Din Cevap verir :)
insan neden yıkılır Evetlen Hayır kelimesini kullanmasını bilmez birde Niçin sorusunu sormazsa yıkılır inler
birde Niçin sorusunu sormazsa yıkılır inler"
Yavrukuş bilim, neden sorusunu araştıran en büyük "NİÇİN-NE İÇİN" sorusunu soran daldır.
"Ne için" sorunusu bulamasa, bir ateistin yaptığı bilgisayarı kullanamazdın.
"yok hayır bilmem ki o an görmedim yada tam anlamadım şimdi baktım dikkatlice bu kadar anladım iyi de anlayamıyorum bir de ben :)"
İşte sorun anlayamamn değil; anlamak istememen.
Bu satırları okuyabilen biliminsanları kör oldu :)
Bu cümlede hiç birşey yazmıyor, daha doğrusu cümle üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapıyor ve bizlere diyorki:
Bunu yazan arkadaş, okuduğunu hatırlamıyor ve yazı yazamıyor. Yani yazıyorda işte anca bukadar yazabiliyor.
Yahu arkadaş, senin imla denen şeyden haberin varmıdır ???
Bu arada salladığın bilim kuralını boşver, bak burada pırıl pırıl mis gibi kokanı var.
Çorap ve hacı yağı kokmuyor..
http://tr.wikipedia.org/wiki/Bilim
insannedir
10-06-2014, 14:24
"Niçin sorusuna Din Cevap verir :)
birde Niçin sorusunu sormazsa yıkılır inler"
Yavrukuş bilim, neden sorusunu araştıran en büyük "NİÇİN-NE İÇİN" sorusunu soran daldır.
"Ne için" sorunusu bulamasa, bir ateistin yaptığı bilgisayarı kullanamazdın.
Bilgisayar neden oldu sorusuna cevap verir Niçin oldu sorusuna değil
bilgisayar nasıl oldu böyle oldu peki neden oldu Adamın aklına bir şey geldi
onu uyguladı ve denedi.. öyle oldu.. peki Niçin oldu ? bunu ben hayatımda Niçin görüyorum..
dünya nasıl oldu güneşten koptu soğudu neden koptu güneşin hızla dönmesinde yada başka bir gezegenin çekim gücünden dolayı filan oldu
peki niçin oldu ? cevap veremez :)
vermeye kalkarsa sınırlarının hariçine çıkar ve orada müspet ilim olmaz
"yok hayır bilmem ki o an görmedim yada tam anlamadım şimdi baktım dikkatlice bu kadar anladım iyi de anlayamıyorum bir de ben :)"
İşte sorun anlayamamn değil; anlamak istememen.
Bu satırları okuyabilen biliminsanları kör oldu :)
Aa inanamıyorum benim yüzümden mi şimdi oldu... bağkurları var mı acaba :)
Bu cümlede hiç birşey yazmıyor, daha doğrusu cümle üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapıyor ve bizlere diyorki:
Bunu yazan arkadaş, okuduğunu hatırlamıyor ve yazı yazamıyor. Yani yazıyorda işte anca bukadar yazabiliyor.
Evet aynen öyle göz doktorunun başka bir tahlil istemesine gerek yok bir an önce canım yavruşuk kuşları bilim iadamcağızçıkları tedavi etsinler görmeden bilim olur mu Aaa Aaa! olur mu canım göz lazım :) : D asdfghj
Yahu arkadaş, senin imla denen şeyden haberin varmıdır ???
Yok hayır Fenerbahçede mi oynuyoooor :) : D asadfgh
Bu arada salladığın bilim kuralını boşver, bak burada pırıl pırıl mis gibi kokanı var.
Çorap ve hacı yağı kokmuyor..
çorap mis gibi kokar mı
hacı yağda kokladıkça baş ağrısı yapar emin misin :))))
islamiyete göre Muhammed'n müslüman olmayanlara şefaati mümkün müdür?
insannedir
10-06-2014, 18:05
islamiyete göre Muhammed'n müslüman olmayanlara şefaati mümkün müdür?
Elbette tabi ki Kesinlikle Mümkündür :) Peygamberimiz herkesi Affettirecektir Kafiri de Dinsizi de :)
Kuran-ı Kerimde ayeti var :)
dindarateist
10-06-2014, 18:16
Elbette tabi ki Kesinlikle Mümkündür :) Peygamberimiz herkesi Affettirecektir Kafiri de Dinsizi de :)
Kuran-ı Kerimde ayeti var :)
Yav, biz o zaman neden dindar olduk? Ateist ateist gidiyorduk işte. Olmadı şimdi bu.
insannedir
10-06-2014, 18:39
Yav, biz o zaman neden dindar olduk? Ateist ateist gidiyorduk işte. Olmadı şimdi bu.
sen yine onlardan üste çıkıyorsun
Dünyada nasıl bazı zenginler vardır Onlarında üstünde zevginler vardır
Ahirette işte öyle olucak :)
yalniz bir kimse zalimse insanları inletiyorsa insan haklarını çiğniyorsa
O kimse müslümanmış değilmiş bakılmaz saflaştırma işlemi için Alemi nara atılır..
spartacus
10-06-2014, 23:12
yine aynı soruyu tekrar yazıyorsun bende yine aynı cevabı ayne yazıyorum iyi oku bari de :) bir daha aynı soruyu sorma :)
savaş esnasına müttefik kuvvetlerden antlaşma yaptığın ordu savaşın en muhim anında birden taraf değiştirip seni dünyadan tamamen silmek için olanca kuvvetleriyle saldırıp askerlerini ölümene sebeb olmuş ve yenik düşmüş esir alınmış sen bunlara hakkında ne hüküm verirsin
Ne Ordusu? zaman israfı teyyare. Beni Mustalık, bir kasabaya yapılan işgaldir, öyle cephe savaşı vs değil, bildiğin baskındır. Yaşını bilmem ama idrakın 6 altı. 10 kere aynı şeyi yazdırıp onunda da kendi kendine sahtekarlık yapıp birde kendini kandırıyorsun.
Sana yine koca hadis veriyoruz, ne DİYOR ! İNANMAYANLAR, İNANINCAYA VE ZEKATLARINI(aslında asıl dert bu, zekat adı altında toplanan hava parası) KADAR MALLARINI VE CANLARINI benden kurtarmış olurlar, aksi taktirde ben gücüm yetiyorsa katleder, malı, canı yağmalarım diyor.
Avare! Ben değil senin masal tarihinde Buhari ve Müslim söylüyor! Hala saçma sapan cevaplar veriyorsun. ZORLA İNANÇ OLUR MU? SORU BU, OLMAZ DİYEMİYORSUN! Olur da diyemöiyorsun boşu boşuna alakasız mavallar ve laf salatası ile kafa şişiriyorsun. Sorusu olan var mıdiyorsun var diyoruz soruya dair tek bir cevap yok sende!
O tür baskınlarda 12-14 yaş arası en güzide kızlarda Muhammed'e veriliyor, o da daha evine dönmeden yarı yollardas çadır kurup kızların ırzına geçiyor... Sana daha fazla zaman harcamayacam.
Efendim Muhammed Mekke işgalinde ordakilere merhamet göstermiş vs... Bu tarz mantık yürütümü için bir insanın bön olması gerekir, orada göstermiş olması sonrakiler için ne anlam içeriyorsa. Yahu daha 4 halife dönemi var, herkes birbirini kesmiş, biçmiş, cennetle müjdeliler birbirine girmiş, aynı hırs Muhammed döneminde de var ve zaten meselede bu miras! Bu kafa yapısı...
Gözünü oydurup, ellerini ayaklarını çaprazlama kestirdiği insanlar için neredeydi o merhameti, öldürtüyorsun bari işkence etme değil mi? Hırsızlık yapanın elinin kesilmesi gibi o çağın bile gerisinde kalmış, insanı hayvan ile karıştıran EĞİTME ANLAYIŞI vs, çağ dışı, kör karanlık saçmalıklar vs. Gerçi Muhammed yaşamış olsa bile masallardaki kişi olmadığı, olamayacağı da açık ya neyse. Senin Kur'an'ın Emeviler döneminde başlanıp 100-200 yıl gibi bir süreçte yazılmış, bu süreçte de bir islamiyet tarihi uydurulmuş(masabaşında)...
Hadi sana peri masalları dünyanda bol bol gevşemeler, kafe olmasa açtığın şu başlık 5 dakika durmaz burada, dini sorusu olan varmıymış! Cahil cesaretinin bu kadarı, böyle zevzek cevaplar verdiyor demek ki...
Vefik Sami
10-06-2014, 23:38
Sn. spartacus;
Bir ara televizyonda bir grup İslâm ilâhiyatçısının katıldığı bir programı izlemiştim. Adam ilahiyat prof'u olmuş; tasavvufi bir soruyla karşılaşınca "Tasavvuf filanca bey'in ihtisas alanı ben cevap vermeyeyim" deyip bir adım geri çekiliyor. Tasavvufçu, fıkhi bir soru ile karşılaştığında "İslâm hukûku feşmekan bey'in alanı; o cevaplasın" diyor. Bu arkadaş ise "Dini sorusu olan var mı ?" diye bodoslama başlık açmış.
Siz de bayâ bayâ ciddiye alıp vakit harcıyor, cevap yazıyorsunuz.
Gerçi beni ilgilendirmez de, emeğinize yazık.
insannedir
11-06-2014, 10:44
Ne Ordusu? zaman israfı teyyare. Beni Mustalık, bir kasabaya yapılan işgaldir, öyle cephe savaşı vs değil, bildiğin baskındır. Yaşını bilmem ama idrakın 6 altı. 10 kere aynı şeyi yazdırıp onunda da kendi kendine sahtekarlık yapıp birde kendini kandırıyorsun.
sen Mekkenin fehinden bahsediyorsun bende sana mekkenin fethinde Savaş Suçu olarak verilen 250-300-500 neyse verilen idam kararını sana anlattım
bak senin sorun şuydu ?
1.) tecavüz edilmiştir.
Bunları diyen sensin :)
Sana yine koca hadis veriyoruz, ne DİYOR ! İNANMAYANLAR, İNANINCAYA VE ZEKATLARINI(aslında asıl dert bu, zekat adı altında toplanan hava parası) KADAR MALLARINI VE CANLARINI benden kurtarmış olurlar, aksi taktirde ben gücüm yetiyorsa katleder, malı, canı yağmalarım diyor.
ne hadisi vermişsin bakıyım
"Onlar, Allah'tan başka Allah olmadığına, Muhammed'in onun kulu ve elçisi olduğuna inanıncaya, bizim kıblemize dönünceye, kestiklerimizi yiyinceye, ve namazımızı kılıncaya ve zekatlarını(yani vergi) verinceye kadar, insanlarla öldürüşmem (mukatele) emroldu. Insanlar, bunları yerine getirdikleri zaman, benden kanlarını ve mallarını kurtarmış olurlar. (Buhari, Selat/28; Tecrid, hadis 24; Ebu Davud, Cihad/104, hadis 2641; Müslim, Iman/32, hadis 20,22)"
Burada éne DİYOR ! İNANMAYANLAR, İNANINCAYA VE ZEKATLARINI" demişsin!!
Ama hadiste Onlar diyor.. Onlar kim? Ebu cehil Ebu süfyan ve siyaset ekibiş cin fikirli azılı kafirler bunlar kim ? :) bunlar ne yapmış hazreti muahmmedi sırf Allah dediği için ana vatanında kovmuş Hazreti Muahmmedi öldürmek için adamlar tutmuş suiskastler hazılanmış medniye gittiğinde de bu sefer SAVAŞ ilan etmiş veseire vesaire :)
İşte Onlar dediği bunlar :)
....
Güzel salata yapar mısını bilmiyorum ama
diğer Yaptığın laf salatasınına cevap veremiycem işlerim var sonra veririm :)
http://media.dunyabulteni.net/haber/2014/01/22/isid.jpg
ISID denen orgut iste gosteriyor islamin sevimli gercek yuzunu... hadi onlar da musluman degil de... hadi de... islamla ilgileri yok de... ama dikkat et benden once seni keserler insannedir diye sormak da ise yaramaz onlara......
dindarateist
11-06-2014, 13:47
Yav, gerçekten sevimli adamlar. Bunlar kesin sakatat işinden de anlıyorlardır.
Arkadaşlar, Nihat GENÇ bu gün bu konuda mükemmel bir makale yazmış: "Kıyamet Başladı! (http://www.odatv.com/n.php?n=kiyamet-basladi-1106141200)"
Ben bu makaleyi Tarihi Bursa İskender Kebap Salonu'nda yemek yerken şöyle bir ODATV'ye bakayım, ne var ne yok diye bakarken gördüm ve gerçekten de bayıldım. Çünkü Nihat GENÇ'in anlatımına göre, bu IŞIDcılar bir benzerini ancak sinemalarda görebileceğiniz zombiler gibi ciğer yiyen olduklarını öğrendim. Ona göre ve tabii ki ona hak verdiğim için bana göre de, dünyanın her tarafından oraya akıl hastası insanlar doluşacakmış. Tıpkı Bosna'da olduğu gibi. Hatırlayınız, Bosna'da snipercılar zevk için Bosnalıları sadece spor olsun diye avlıyorlardı.
Bana göre, orada kıyamet başlamadı; Saddam'ın laneti kol gezmeye başladı!
Hep Saddam'ın asılırken o yüzündeki ifade ve bakışının mutlaka bir kötü bir gelişmeye gebe olacağını tahmin ederdim. İşte IŞID şimdi bunu hayata geçiriyor. Yani Saddam'ın laneti kol gezmeye başladı!
insannedir
11-06-2014, 19:13
Avare! Ben değil senin masal tarihinde Buhari ve Müslim söylüyor! Hala saçma sapan cevaplar veriyorsun. ZORLA İNANÇ OLUR MU? SORU BU, OLMAZ DİYEMİYORSUN! Olur da diyemöiyorsun boşu boşuna alakasız mavallar ve laf salatası ile kafa şişiriyorsun. Sorusu olan var mıdiyorsun var diyoruz soruya dair tek bir cevap yok sende!
O tür baskınlarda 12-14 yaş arası en güzide kızlarda Muhammed'e veriliyor, o da daha evine dönmeden yarı yollardas çadır kurup kızların ırzına geçiyor... Sana daha fazla zaman harcamayacam.
Efendim Muhammed Mekke işgalinde ordakilere merhamet göstermiş vs... Bu tarz mantık yürütümü için bir insanın bön olması gerekir, orada göstermiş olması sonrakiler için ne anlam içeriyorsa. Yahu daha 4 halife dönemi var, herkes birbirini kesmiş, biçmiş, cennetle müjdeliler birbirine girmiş, aynı hırs Muhammed döneminde de var ve zaten meselede bu miras! Bu kafa yapısı...
Gözünü oydurup, ellerini ayaklarını çaprazlama kestirdiği insanlar için neredeydi o merhameti, öldürtüyorsun bari işkence etme değil mi? Hırsızlık yapanın elinin kesilmesi gibi o çağın bile gerisinde kalmış, insanı hayvan ile karıştıran EĞİTME ANLAYIŞI vs, çağ dışı, kör karanlık saçmalıklar vs. Gerçi Muhammed yaşamış olsa bile masallardaki kişi olmadığı, olamayacağı da açık ya neyse. Senin Kur'an'ın Emeviler döneminde başlanıp 100-200 yıl gibi bir süreçte yazılmış, bu süreçte de bir islamiyet tarihi uydurulmuş(masabaşında)...
hıhı ve hı hı yine hm hıhı. Laf salatası değil laf cacığı olmuş uykusu geliyor insanın :)
insannedir
11-06-2014, 21:39
Sn. spartacus;
Bir ara televizyonda bir grup İslâm ilâhiyatçısının katıldığı bir programı izlemiştim. Adam ilahiyat prof'u olmuş; tasavvufi bir soruyla karşılaşınca "Tasavvuf filanca bey'in ihtisas alanı ben cevap vermeyeyim" deyip bir adım geri çekiliyor. Tasavvufçu, fıkhi bir soru ile karşılaştığında "İslâm hukûku feşmekan bey'in alanı; o cevaplasın" diyor. Bu arkadaş ise "Dini sorusu olan var mı ?" diye bodoslama başlık açmış.
Siz de bayâ bayâ ciddiye alıp vakit harcıyor, cevap yazıyorsunuz.
Gerçi beni ilgilendirmez de, emeğinize yazık.
Imm sizin amacınız bir İnsanı aşağılamak mı? yoksa forumda bildiklerinizi anlatmak ve paylaşmak mı? neyse siz bilirisiniz nasıl isterseniz öyle diyin söyleyin konuşun :)
yavuzabrinc
12-06-2014, 21:37
İslamda kötü olan bir şey var mı ?
Çevremizde hep duyuyoruz bu gerçek islam değil gibilerinden. Gerçek İslamı nerden öğrenebilriiz ?
spartacus
12-06-2014, 21:40
Uygulayanlardan.
http://www.cumhuriyet.com.tr/video/video/77369/ISiD_masumlari_bakin_nasil_olduruyor.html
evrensel-insan
12-06-2014, 22:09
Çevremizde hep duyuyoruz bu gerçek islam değil gibilerinden. Gerçek İslamı nerden öğrenebilriiz ?
ISID denen teror orgutunun ne yapmak istedigini algiladiysan, "gercek" "Islami algiladin" demektir.
yavuzabrinc
12-06-2014, 22:38
ISID denen teror orgutunun ne yapmak istedigini algiladiysan, "gercek" "Islami algiladin" demektir.
Ben gerçek İslamı zaten algıladığım için koşarak uzaklaştım...
ama anlamayanları bir düşünmeye davet etmek için yazmıştı m
evrensel-insan
12-06-2014, 22:57
Ben gerçek İslamı zaten algıladığım için koşarak uzaklaştım...
ama anlamayanları bir düşünmeye davet etmek için yazmıştı m
Biliyorum. Mesajlarini okudum. :)
Yalniz onlar KALB ILE IMAN DIL ILE IKRAR ettiklerinden, beyin denen orgasndan bi haberdirler.
O yuzden dusunmek yerine, sen onlari "kalblenmeyedavet et. :)
Hani vicdan en zindan onlar acisindan kalbden geliyor. Adalet nerden geliyor, bak o belli degil!
Neyse, bekle bakalim baska ne cesit yanitlar alacaksin? :)
Bu arada ben, ozgur bir birey olarak; serbest dusunurum.
insannedir
13-06-2014, 13:56
İslamda aklın iğrendiği vicdanın nefrettiği bir bilgi bir emir yoktur.
İslam dini akıl ile çelişme.... çelişki varmış gibi gösteriliyorsa ya nakledilen dini bilgi açık değildir yahut onu anlayan anlatan Akıl doğru değildir
Kuranı kerim herkese serbestlik vermiştir ama kendisine dokunma hakkı vermemiştir
Kuranı Kerimi kendisiyle uğraşanı daima ilmen ve aklen tepeler. :)
Gerçek islami Kuranı kerimden ve Ehadisi şeriflerden öğrenebilirsiniz
Avrupalılarım 1. milyon hadisi şerif Topladığı söylenir bizde 7000 küsür tane vardır
cennet Annelerin ayağı altındadır anne ise kadındır
ilm öğrenmek istisnasız her müslüman erkek ve kadına farzdır
İln çinli bir mecuside bile olsa Onu alıp ülkenize getiriniz size öğretsin..
Ailesine Merhametle muahbetle bakmak aynı iabdettir
Bir saat hakkı tefekkür 60 bin senelik ibadetten hayırlıdır
google bak :)
yavuzabrinc
13-06-2014, 14:48
İslamda aklın iğrendiği vicdanın nefrettiği bir bilgi bir emir yoktur.
İslam dini akıl ile çelişme.... çelişki varmış gibi gösteriliyorsa ya nakledilen dini bilgi açık değildir yahut onu anlayan anlatan Akıl doğru değildir
Kuranı kerim herkese serbestlik vermiştir ama kendisine dokunma hakkı vermemiştir
Kuranı Kerimi kendisiyle uğraşanı daima ilmen ve aklen tepeler. :)
Gerçek islami Kuranı kerimden ve Ehadisi şeriflerden öğrenebilirsiniz
Avrupalılarım 1. milyon hadisi şerif Topladığı söylenir bizde 7000 küsür tane vardır
cennet Annelerin ayağı altındadır anne ise kadındır
ilm öğrenmek istisnasız her müslüman erkek ve kadına farzdır
İln çinli bir mecuside bile olsa Onu alıp ülkenize getiriniz size öğretsin..
Ailesine Merhametle muahbetle bakmak aynı iabdettir
Bir saat hakkı tefekkür 60 bin senelik ibadetten hayırlıdır
google bak :)
peki bir aileden 2 kız almak; baldızı ile evlenmek(karısı ölse bile) size iğrençlik olarak gelmiyor mu ?
4 eş almak size iğrençlik olarak gelmiyor mu ?
kölelik size iğrençlik olarak gelmiyor mu ?
evlatlığın hanımı ile evlenmek size iğrençlik olarak gelmiyo mu ?
aynı günde binlerce hayvanı katletmek size iğrençlik olarak gelmiyor mu ?
.......
insannedir
13-06-2014, 17:43
peki bir aileden 2 kız almak; baldızı ile evlenmek(karısı ölse bile) size iğrençlik olarak gelmiyor mu ?
İslam dinin iki kız kardeşle evlenmek yoktur ama karısı vefat ederse ve taraflar birbirini severse neden olmasın buna ne Allah ne medeniyet İnsanlık mani olur
4 eş almak size iğrençlik olarak gelmiyor mu ?
bütün bir toplumun malı olan konsürmatisleri napıcaksın ?
Konsurmatisler metresler bunlar sana iğrençlik gelmiyorda !!! kadının bütün bir toplumun değil!!!
Sadece bir erkeğin oturup konuştuğu eşi olsun demiş bu sana iğrenç mi geldi ???
islamda 4 eş alamnın şartları vadır herkes ulu orta alamaz
1-Zengin olucak
2 iktidarı olucak (ki bir adam bir eşe bile yetemiyor bu adam 2 eş bile alamaz :) )
3 teyammülatı kalbiyesi olmıycak
şartlardan en ağır olanıda budur
İki zevcesi olup da birine tamamen meyledip diğerini ihmal eden kimse, kıyamet gününde, bir yanı felçli olarak gelir." (İbn-i Mace, Nikah, 47; Mişkâtü’l-mesabih, 2/196)
ÇOK AĞIR BİR ŞART: DÜŞÜN!!!! Yani Adam O kadar medeni olgun biri olucaktır ki eşlerinden hangisini daha çok sevdiği hususunda eşler tereddütte kalacaktır. :) anladın mı ?
kadın ne dul nede ortada kocalı kalmıycaktır yaaaaaaa böyle olucak böyleeee :) kolay mı :)
Evet İslam dininde Çok eşliliğe ruhsat vermiştir ama birine eze ve cefa yüz çevirmek inletmek suretiyle değildir. onun desturunu pegamberimiz göstermiştir 3 şart koymuştur
Şartlar:
1 temeyyülatı kalbisi olmıycak
2 Bedeni kuvvet
3 Mali kuyvvet
Diğer sorunuza gecelim )
kölelik size iğrençlik olarak gelmiyor mu ?
İslamda köleliğin sadece İSMİ vardır hakikati yoktur. bunu sen bilmiyorsun :) neyse bunu anlatmaya kalkarsam uzar... :)
Düşünemediğin şeylere dikkat çekeyim :
şimdi Allah kuran'da köleden bahsetmişse... hakiki bir müslüman Türk bunu ciddiye alır!!!!!!!! ve etrafında muhakkak köle/köleler olduğunu bilir!!!!!
bir adam veya bir tanıdık ekmek parası için çocuklarının nafkası yüzünden patronun türlü türlü avralarına tavralarına katlanmak zorundaysa ruhu günde 100 defa kırbaçlanıyorsa o kimse köledir köle!!!!! köle olmuştur :(
işte o köleyi kurtardın mı ondan!!!! çok büyük hayır dokumuş olursun..
daha misalleri çoğlayabilirim... bir tandığını bir adamı kurtarmak güzel bir şey değil midir ?
İslamın bu emilerinin hikmetlerini düşünmek İĞRENÇLİK Mİ ? Düşünmemek iğrençliktiktir
evlatlığın hanımı ile evlenmek size iğrençlik olarak gelmiyo mu ?
1-) Çocuk karısını boşar, babası karısını tutar, çocuk aklı başına gelir, baba karısını boşar, barışıklık, güzellik,devam eder
2-) Çocuk karısını boşar, kadına bu çok ağar gelirse, alışmış olduğu aileden, kopmak istemiyorsa, çocuğun, aptallığı yüzünden aileden kopucaksa, baba karısını tutar. Güzellik devam eder :) bu sana iğrençlik mi geldi :)
Aklı olmayanın dinide yoktur.. Aklı olmayanı başıboş bırakırsan Din gibi büyük bir makamıda boşbırakırsan olcakları engeleyemezsin Dinden daha güçlü bir şey yoktur...
aynı günde binlerce hayvanı katletmek size iğrençlik olarak gelmiyor mu ?
her gün binlerce hayvan katlediliyor senin KARNIN DOYSUN diye :
bu iğrençlik geliyor mu sana
bir gün olsun senin hayatına devam etmeni sağlayan hayvanı görüp sevip okşamak bu yaptığın iyliğe karşılık Allaha kendi zatıma beddl olarak seni gönderiyorum ahirette İnsan muamelesi görüceksin zaten her gün kesiliyorsun
bu sefer ben seni görücem merhamet nazarlarıyla Allahıma göndericem diye sana hizmetçi olmuş hayvanı kesip yemek iğrençlik mi ? Sofrada ne güel yiyiyorsun burada konuş
anasını babasını yavrusnu kestiğin inek sana hizmetçi olmazsa yanına yaklaşabilir miydin :)
yavuzabrinc
13-06-2014, 19:40
1-) Çocuk karısını boşar, babası karısını tutar, çocuk aklı başına gelir, baba karısını boşar, barışıklık, güzellik,devam eder
2-) Çocuk karısını boşar, kadına bu çok ağar gelirse, alışmış olduğu aileden, kopmak istemiyorsa, çocuğun, aptallığı yüzünden aileden kopucaksa, baba karısını tutar. Güzellik devam eder bu sana iğrençlik mi geldi
bunları ayık kafayla mı yazdın çok merak ediyorum ? ? ?
------------
"(Ey Muhammedi) Onlardan (yani kanlarından) diledigini geri
ye bırakır, diledigini öne alabilirsin..." Ahzab 51
Ne demek bu?
Hadis ve yorumlara göre su demek:
- "Ey Muhammedi Artık nöbet, sıra zorunlu degil senin için.
Nöbeti, sırası gelse bile, diledigin karınla cinsel birlesmeyi erteleyebilir,
ondan önce diledigin kannla yatabilirsin." (Bkz. Aise'nin sözünün yer
aldıgı, gösterilen hadis kaynaklan. Aynca bkz. "Tefsir"ler, örnegin
Tefsiru'n-Nesefî, 3/309; RRâzî, e't-Tefsinı'1-
şu 4 karı konusunda söylediklerin heralde peygamberi bağlamıyor ? ? ?
Peygamber yapabilir ama ümmeti yapamaz mı diyorsun yani ?
------
ayrıca domuz eti kesinlikle yasak ve bunu belirten ayetler varken; bir anda kesebilirken köleliği neden bir anda kesmedi ? 23 yıllık peygamberlik hayatında namazı yavaş yavaş emreden; orucu yavaş yavaş emreden köleliğide yavaş yavaş kaldıramaz mıydı ??
-------------
kurban meselesine gelince ihtiyaç kadar kesilmesine kesinlikle karşı değil. eti çok sever ve yerim. ama bir günde binlercesini kesip buzluklarda saklamak bana çok gereksiz geliyor. fakirler yiyemeyenler diye anlatmaya başlayacaksan da şunu söyleyeym yılın 4 ayına yaysın veya yılda bir kere olmak üzere her yıl istenildiği bir zamanda kesilsin densin. öyle katliamlara gerek olmadan!!
insannedir
14-06-2014, 18:10
2-) Çocuk karısını boşar, kadına bu çok ağar gelirse, alışmış olduğu aileden, kopmak istemiyorsa, çocuğun, aptallığı yüzünden aileden kopucaksa, baba karısını tutar. Güzellik devam eder bu sana iğrençlik mi geldi [/COLOR]
bunları ayık kafayla mı yazdın çok merak ediyorum ? ? ?
------------
Sen sarhoş kafayla mı dinliyorsun yoksa : ) belki sen sarhoşsun hemen bu sözümü ispat edeyim
şirazi der ki : Ahhhhhh!!! her haram olan şey İçki gibi Sarhoş etseydi yolda kimi ayık görecektik acaba :)
iyi düşün!
1-) Çocuk karısını boşar, babası karısını tutar, çocuk aklı başına gelir, baba karısını boşar, barışıklık, güzellik,devam eder :)
2-) Çocuk karısını boşar, kadına bu çok ağar gelirse, alışmış olduğu aileden, kopmak istemiyorsa, çocuğun, aptallığı yüzünden aileden kopucaksa, baba karısını tutar.
2-) bir de kadının Çocukları varsa O çocuklar dedesi babanesi halası amcasıdan kopacaksa babası karısını tutar ve torunlarının annesiyle ilişikiye elbette girmez
Aklı olmayanın dinide yoktur çünkü! ve ayrılık gayrılık olmaz güzellik devam eder
Ama aklı olmayanın dini de yoktur bu emirler aklı olanlaradır.. Aklı olmayanlara gelince bunların Hocaları cahil insanlar olursa hayır olan bir şey Kötülüğü inkılap eder... onun için hakiki akıllı din hocaları yetiştirmek lazımdır Avam tabakasını bu cahil hocalardan kurtarmak için... bunun için de avam tabakasının bilinçlenmesi çocuğunun dünya saadeti için çalıştığı kadar ebedi saadeti kazanması içinde çalışması gerektiğini anlatmak gerekir yani dine nazarı hakaretle bakmaktan dolayı cahil kaldıklarını anlatmak gerekiyor
"(Ey Muhammedi) Onlardan (yani kanlarından) diledigini geri
ye bırakır, diledigini öne alabilirsin..." Ahzab 51
Ne demek bu?
hazreti Mahammed peyamberimiz Bir kadından bir kadına meyletmekten münezzehtir onun için ayette şöyle bir dipnot geçmiştir (Kulubiküm)
Burada hitap (küm) zamiri ile Müminlere işarettir ey müminlerden çok eşli olanlar böyle böyle yapmalısınız ki eşleriniz mahzun olmasın
şu 4 karı konusunda söylediklerin heralde peygamberi bağlamıyor ? ? ?
Peygamber yapabilir ama ümmeti yapamaz mı diyorsun yani ?
Bir kızın Kuzeni: Allahın habibi mevcudatın sahibi nefs-i natıka-i kalbi saray-ı Ehadiyetin hususi misafiri olunca tabi Bu kızda kuzenine inanmış iman etmişse
zorluklara katlanmışsa bu kızıda zevcesi olamaya hak kazanmıştır demektir.
9 çıkar tabi
ayrıca domuz eti kesinlikle yasak ve bunu belirten ayetler varken; bir anda kesebilirken köleliği neden bir anda kesmedi ? 23 yıllık peygamberlik hayatında namazı yavaş yavaş emreden; orucu yavaş yavaş emreden köleliğide yavaş yavaş kaldıramaz mıydı ??
İslam köleliği birer bahene ile sahne-i şuhudda kalrımaya çalışmıştır
İslam kölelğin yanında şöyle bir müesse daha açmıştır kabahat işleyen mümin kölesi varsa kölesini azad etmedikçe kesinlikle Allaha kendisini katiyen affettiremez.. insan pek tabi mukteza-i beşeriyetü Galfet kabahatsiz duramıyor
Esir köle bir taraftan Mümininde insanlık dersi İslam dersi alıyor bir yanda da kabahat işledim Hürsün artık gidebilirsin diyince maddi hürriyetine kavuşuyor
nerden geliyor bu adama bu aşk diye düşünüyor karşısına hazreti Muhammed çıkıyor.
kurban meselesine gelince ihtiyaç kadar kesilmesine kesinlikle karşı değil. eti çok sever ve yerim. ama bir günde binlercesini kesip buzluklarda saklamak bana çok gereksiz geliyor. fakirler yiyemeyenler diye anlatmaya başlayacaksan da şunu söyleyeym yılın 4 ayına yaysın veya yılda bir kere olmak üzere her yıl istenildiği bir zamanda kesilsin densin. öyle katliamlara gerek olmadan!!
kurban fakirler et yesin diye değildir.. Kurban eti 3 kısma ayrılır
1- kendin ailen çoluk çocuğun doyacak kadar ayırmak
2- dostuna vermek (dostun zenginde olabilir)
3- fakire vermek (fakire vediğin paydan dostuna verdiğin paydan büyük olmalıdır)
peygamberimiz kurban etini kesinlikle asla hepsini fakirlere dağıtmamıştır kendide yemiştir çoluk çocuğuna yedirmiştir dostunada vermiştir bir kısmıda fakire vermiştir
şimdi onun hikmeti nedir yazarım ama vaktim yok :)
evrensel-insan
14-06-2014, 18:18
Sen Kuran ve sunneti naklederken, aklini kullaniyor musun/kullanmiyor musun?
Mutezilenin Kurandaki yeri nedir?
Sen hangi dini mezheptensin ya da hangi dini mezhep olarak Kuran'i dile getiriyorsun?
yavuzabrinc
14-06-2014, 20:46
Sen sarhoş kafayla mı dinliyorsun yoksa : ) belki sen sarhoşsun hemen bu sözümü ispat edeyim
şirazi der ki : Ahhhhhh!!! her haram olan şey İçki gibi Sarhoş etseydi yolda kimi ayık görecektik acaba :)
iyi düşün!
1-) Çocuk karısını boşar, babası karısını tutar, çocuk aklı başına gelir, baba karısını boşar, barışıklık, güzellik,devam eder :)
2-) Çocuk karısını boşar, kadına bu çok ağar gelirse, alışmış olduğu aileden, kopmak istemiyorsa, çocuğun, aptallığı yüzünden aileden kopucaksa, baba karısını tutar.
2-) bir de kadının Çocukları varsa O çocuklar dedesi babanesi halası amcasıdan kopacaksa babası karısını tutar ve torunlarının annesiyle ilişikiye elbette girmez
Aklı olmayanın dinide yoktur çünkü! ve ayrılık gayrılık olmaz güzellik devam eder
Ama aklı olmayanın dini de yoktur bu emirler aklı olanlaradır.. Aklı olmayanlara gelince bunların Hocaları cahil insanlar olursa hayır olan bir şey Kötülüğü inkılap eder... onun için hakiki akıllı din hocaları yetiştirmek lazımdır Avam tabakasını bu cahil hocalardan kurtarmak için... bunun için de avam tabakasının bilinçlenmesi çocuğunun dünya saadeti için çalıştığı kadar ebedi saadeti kazanması içinde çalışması gerektiğini anlatmak gerekir yani dine nazarı hakaretle bakmaktan dolayı cahil kaldıklarını anlatmak gerekiyor
hazreti Mahammed peyamberimiz Bir kadından bir kadına meyletmekten münezzehtir onun için ayette şöyle bir dipnot geçmiştir (Kulubiküm)
Burada hitap (küm) zamiri ile Müminlere işarettir ey müminlerden çok eşli olanlar böyle böyle yapmalısınız ki eşleriniz mahzun olmasın
Bir kızın Kuzeni: Allahın habibi mevcudatın sahibi nefs-i natıka-i kalbi saray-ı Ehadiyetin hususi misafiri olunca tabi Bu kızda kuzenine inanmış iman etmişse
zorluklara katlanmışsa bu kızıda zevcesi olamaya hak kazanmıştır demektir.
9 çıkar tabi
İslam köleliği birer bahene ile sahne-i şuhudda kalrımaya çalışmıştır
İslam kölelğin yanında şöyle bir müesse daha açmıştır kabahat işleyen mümin kölesi varsa kölesini azad etmedikçe kesinlikle Allaha kendisini katiyen affettiremez.. insan pek tabi mukteza-i beşeriyetü Galfet kabahatsiz duramıyor
Esir köle bir taraftan Mümininde insanlık dersi İslam dersi alıyor bir yanda da kabahat işledim Hürsün artık gidebilirsin diyince maddi hürriyetine kavuşuyor
nerden geliyor bu adama bu aşk diye düşünüyor karşısına hazreti Muhammed çıkıyor.
kurban fakirler et yesin diye değildir.. Kurban eti 3 kısma ayrılır
1- kendin ailen çoluk çocuğun doyacak kadar ayırmak
2- dostuna vermek (dostun zenginde olabilir)
3- fakire vermek (fakire vediğin paydan dostuna verdiğin paydan büyük olmalıdır)
peygamberimiz kurban etini kesinlikle asla hepsini fakirlere dağıtmamıştır kendide yemiştir çoluk çocuğuna yedirmiştir dostunada vermiştir bir kısmıda fakire vermiştir
şimdi onun hikmeti nedir yazarım ama vaktim yok :)
cevapların gerçekten ikna etmeyi bırak yeterli seviyede bile değil...
iğren olan evlatlığın karısı ile evlenmeyi bile normalmiş gibi anlatıyrosun ya yazıklar olsun.
ayrıca peygamberin eşleri konusunda net bir cevap alamadım ?
yani kendisinin 4ten fazla eşi var mıydı ?(var olduğunu biliyorum sadece onaylamanı istiyorm)
ayrıca kendisinin eşleri arasında eşit davranması gerekir mi gerkemez mi bunu soruyorum ?
çünkü bir önceki mesajda çok eşli erkeklerin karıları arasında ayrım yapmaması gerektiğini beyan etmiştin ?
insannedir
15-06-2014, 14:17
Sen Kuran ve sunneti naklederken, aklini kullaniyor musun/kullanmiyor musun?
Elbette Aklımı kullanıyorum. Akıl ile Din arasında bir çatışma çelişki yoktur
varmış gibi gösteriliyorsa ya nakledilen dini bilgi açık değildir!! yada Onu anlayan Açıklayan AKIL doğru değildir !!
Sen hangi dini mezheptensin ya da hangi dini mezhep olarak Kuran'i dile getiriyorsun?
Ebu Hanefiye uyuyorum ama farketmez Şafi hanbeli Maliki hazretlerinede uyarım
insannedir
15-06-2014, 14:22
iğren olan evlatlığın karısı ile evlenmeyi bile normalmiş gibi anlatıyrosun ya yazıklar olsun.
Ama bir Dipnot verdim: islamın bu Emerileri Aklı olana dedim Aklı olmayanın dinide yoktur. Aptalan dine Aklı olan öğretir hoca o olmalıdır. eğer Hoca Akılsız Öğrenci Akıllı olursa.. Din yine olmaz
ikiside cahil olursa yine olmaz!
aklı olmayanın dinide yoktur
ayrıca peygamberin eşleri konusunda net bir cevap alamadım ?
yani kendisinin 4ten fazla eşi var mıydı ?(var olduğunu biliyorum sadece onaylamanı istiyorm)
Evet 9 dedim ya zaten yazıyor heryerde
Ayrıca kendisinin eşleri arasında eşit davranması gerekir mi gerkemez mi bunu soruyorum ?
Tabi ki peygamberimiz eşleri arasında neyin ne olduğunu bilir Eşit davranmıştır
üstünlük sadece Kim daha fazla haktan sakınıyorsa Allahın yarattığı herkese kalbi daha fazla merhametle çarpıyorsa tercih olunur.
çünkü bir önceki mesajda çok eşli erkeklerin karıları arasında ayrım yapmaması gerektiğini beyan etmiştin ?
Evet aynen
insannedir
15-06-2014, 14:37
Mutezilenin Kurandaki yeri tamemn Küfr. her türlü itikadları hepsi küfür( küfr: hakkı doğruyu örtmek demektir.
evrensel-insan
15-06-2014, 20:59
Elbette Aklımı kullanıyorum. Akıl ile Din arasında bir çatışma çelişki yoktur
varmış gibi gösteriliyorsa ya nakledilen dini bilgi açık değildir!! yada Onu anlayan Açıklayan AKIL doğru değildir !!
Vardir. Islam dininin mezheplerini bir birinden farkli kilan budur.
Hanefiler-Akli one cikarirlar ve maturidirlerr.
Safii/Malikiler-Akla o kadar onem vermezler ve Esaridirler
Hanbeliler- Akli benimsemezler ve selefi (ISID) DIRLER VE MUTEZILEYI RED EDERLER.
O yuzden safini iyi sec.
Ebu Hanefiye uyuyorum ama farketmez Şafi hanbeli Maliki hazretlerinede uyarım[/QUOTE]
Mumkun degil. Bu mezhepler ayni degildir ve aralarinda farklar vardir.
Sen hangi mezhebin, hangi fikihindansin ve neden?
evrensel-insan
15-06-2014, 21:01
Mutezilenin Kurandaki yeri tamemn Küfr. her türlü itikadları hepsi küfür( küfr: hakkı doğruyu örtmek demektir.
Iste mu'tezileyi AKIL YERINE BU SEKILDE DEGERLENDIRDIGIN ICIN; SEN ANCAK SELEFI OLURSUN, AYRICA SELEFI HALEFTEN DEGIL; SELEFTEN YANADIR.
Bence islami mezhepleri fikihlarini v.s. iyi ogrenip ona gore islami savunman gerekiyor.
insannedir
16-06-2014, 21:12
:) sayın evrensel-insan ben mobilden giriyorum bir kac gündür o yuzden cevap yazamıyorum cok tesekkur ederim sorularınız ve alakaniz (ilginiz) için :)
insannedir
19-06-2014, 14:18
Mutezile : Kul Fiilin halıkıdır diyor :D bu mudur Akla önem vermek bunlar akılsız insanlar
bunların ben akıllarını gıdıklıyım :D
İnsan anasının babasının akrabasının dostunun İdeolojisinin hocasının Aliminin Çevresinin yemenin içmenin hulasa sayılamıycak kadar Dahili ve ve Hariçi tesiratın tesirleri ile müteessirdir O halde nasıl olur da kul fiilin halıkı olabilir :D
bunlarde Aklı yok! Aklı olmayanında dini yok!! :D
sen mezhep olayını yanlış biliyorsun
bak hafızam yanıtabilir İmam hanbeli yada İmamı Maliki Dersin de hadisi şerif okutuyormuş İmamı şafii de henüz 13 yaşında oradaymış ve dinliyormuş
Bir adam gelmiş üzgün bir vaziyette Efendin ben pazarda Kuş satıyorum
müşteri geldi bu kuş hep öter mi dedi..
ben de tabi hep öter dedim ötmezse karımı 3 talak boşarım ben dedim..
müşteri Kuşu aldı bir kaç gün sonra getirdi ve dedi ki Hani kuş öterdi hep ötmüyor
karınızı boşıycam demiştiniz şimdi boşamanız lazım gelir dedi
ben napıcam diye üzgün bir şekilde İmam hanbeliye bakmış
İmamı hanbeli: İslamda kadının büyük bir yeri vardır cennet annelerin ayağı altındadır
anne ise kadındır Sen böyle büyük bir varlığı İstismara alet etmişsin layık değilsin boşıycaksın demiş..
adam üzgün bir şekilde kapıdan çıkarken.. İmamı şafii bıt bıtı bıtı usulca sesizce adamın yanına gitmiş canlı gözlerle sakın haa karın boş olmadı git bir daha meselesi sor hocama demiş
adam efendim sanırım ben meseleyi iyi anlatamadaım bir daha anlatabilir miyim demiş
imamı hanbeli tabi ki demiş adam anlatmış İmamı hanbeli yine karnı boşıycaksın demiş
adam yine boynu bükük dışarı çıakrken şafii hazretleri yine adamın karşına çıkmış sakın haa demiş karını boşma git bir daha sor
adam nihayet efendim siz karımı boşamam gerektiğini söylüyorsunuz
ama sizin dersinizde ki öğrenci hayır karınız boş olmadı diyor ben ne yapacağımı şaşırdım
Kim o demiş
İmamı şafiiyi göstermil adam
sen misin yavrum demiş neden karısını boşamıycak izah eder misin diye iltifat etmiş
İmamı şafi hazretleride efendim bu ders dün geçti
siz hadisi şerif okutuyordunuz
peygamberimizin bir hadisi şerifinde bir kadın geliyor kendisni isteyen 3 kişi olduğunu söylüyor
bunlardan birinde Muaviye olduğunu söylüyor
peygamberimiz ona muaviye züğürttür filan adamında Omzun da değnek üdşmez buyurmuşlardır
Şimdi peygamberimiz filan adamın omzunda değnek düşmez demesi bu adamın çok dayakçı biri olduğunu anlatmak içindir yoksa adam omzunda değkenle gezer değnekle oturur değnekle yatar kalkar manasına değildir
Bu adamında bu kuş daima öter demesi çok öter manasına dır her zaman öter manasına değildir diyince
İmam hanbeli hazretleri tebessüm etmiş gözleri yaşarmış vecd ile oğlum sana içtihad kapısı açıktır istediğin gibi fetva verebilirsin demiş :) ve gelen adamana karınız boş olmamıştır diye iltifat etmiş göndermiştir.
şimdi anladın mı? mezhep farklı görüşlerin nasıl nerden çıktığını
insannedir
19-06-2014, 15:14
Iste mu'tezileyi AKIL YERINE BU SEKILDE DEGERLENDIRDIGIN ICIN; SEN ANCAK SELEFI OLURSUN, AYRICA SELEFI HALEFTEN DEGIL; SELEFTEN YANADIR.
Bence islami mezhepleri fikihlarini v.s. iyi ogrenip ona gore islami savunman gerekiyor.
yahu mutezilenin aklı maklı filan yok palavra sıkma akıl ol :)
O ben aklı kabul ederim diyor ama Aklı doğru değil ki! :)
Bak mezhebimizin İmamı ebu hanefi demiş ki:
Allah ve resulüllunden geleni olduğu gibi kabul ederim (aklıma sormam çünkü akıl hakikat-ı mutlakayı ancak kendisin mukayyet bulunduğu derecenin müsadesi nisbetinde idrak edebilir. aklın getirdiği bilgi bu yüzden eksiktir)
Ashabından geleni düşünürde kabul ederim
tabiinden geleni ise düşünür düşünü tartar işime gelirse kabul ederim buyurmuşlardır
evrensel-insan
19-06-2014, 19:26
Mutezile : Kul Fiilin halıkıdır diyor :D bu mudur Akla önem vermek bunlar akılsız insanlar
bunların ben akıllarını gıdıklıyım :D
İnsan anasının babasının akrabasının dostunun İdeolojisinin hocasının Aliminin Çevresinin yemenin içmenin hulasa sayılamıycak kadar Dahili ve ve Hariçi tesiratın tesirleri ile müteessirdir O halde nasıl olur da kul fiilin halıkı olabilir :D
bunlarde Aklı yok! Aklı olmayanında dini yok!! :D
sen mezhep olayını yanlış biliyorsun
bak hafızam yanıtabilir İmam hanbeli yada İmamı Maliki Dersin de hadisi şerif okutuyormuş İmamı şafii de henüz 13 yaşında oradaymış ve dinliyormuş
Bir adam gelmiş üzgün bir vaziyette Efendin ben pazarda Kuş satıyorum
müşteri geldi bu kuş hep öter mi dedi..
ben de tabi hep öter dedim ötmezse karımı 3 talak boşarım ben dedim..
müşteri Kuşu aldı bir kaç gün sonra getirdi ve dedi ki Hani kuş öterdi hep ötmüyor
karınızı boşıycam demiştiniz şimdi boşamanız lazım gelir dedi
ben napıcam diye üzgün bir şekilde İmam hanbeliye bakmış
İmamı hanbeli: İslamda kadının büyük bir yeri vardır cennet annelerin ayağı altındadır
anne ise kadındır Sen böyle büyük bir varlığı İstismara alet etmişsin layık değilsin boşıycaksın demiş..
adam üzgün bir şekilde kapıdan çıkarken.. İmamı şafii bıt bıtı bıtı usulca sesizce adamın yanına gitmiş canlı gözlerle sakın haa karın boş olmadı git bir daha meselesi sor hocama demiş
adam efendim sanırım ben meseleyi iyi anlatamadaım bir daha anlatabilir miyim demiş
imamı hanbeli tabi ki demiş adam anlatmış İmamı hanbeli yine karnı boşıycaksın demiş
adam yine boynu bükük dışarı çıakrken şafii hazretleri yine adamın karşına çıkmış sakın haa demiş karını boşma git bir daha sor
adam nihayet efendim siz karımı boşamam gerektiğini söylüyorsunuz
ama sizin dersinizde ki öğrenci hayır karınız boş olmadı diyor ben ne yapacağımı şaşırdım
Kim o demiş
İmamı şafiiyi göstermil adam
sen misin yavrum demiş neden karısını boşamıycak izah eder misin diye iltifat etmiş
İmamı şafi hazretleride efendim bu ders dün geçti
siz hadisi şerif okutuyordunuz
peygamberimizin bir hadisi şerifinde bir kadın geliyor kendisni isteyen 3 kişi olduğunu söylüyor
bunlardan birinde Muaviye olduğunu söylüyor
peygamberimiz ona muaviye züğürttür filan adamında Omzun da değnek üdşmez buyurmuşlardır
Şimdi peygamberimiz filan adamın omzunda değnek düşmez demesi bu adamın çok dayakçı biri olduğunu anlatmak içindir yoksa adam omzunda değkenle gezer değnekle oturur değnekle yatar kalkar manasına değildir
Bu adamında bu kuş daima öter demesi çok öter manasına dır her zaman öter manasına değildir diyince
İmam hanbeli hazretleri tebessüm etmiş gözleri yaşarmış vecd ile oğlum sana içtihad kapısı açıktır istediğin gibi fetva verebilirsin demiş :) ve gelen adamana karınız boş olmamıştır diye iltifat etmiş göndermiştir.
şimdi anladın mı? mezhep farklı görüşlerin nasıl nerden çıktığını
Bu anlattigin masallar neyin yaniti oluyor.
Kuran'da akli kullanmaya izin var mi yok mu?
Varsa, ne sekilde akil kullanimina izin veriliyor?
evrensel-insan
19-06-2014, 19:28
yahu mutezilenin aklı maklı filan yok palavra sıkma akıl ol :)
O ben aklı kabul ederim diyor ama Aklı doğru değil ki! :)
Bak mezhebimizin İmamı ebu hanefi demiş ki:
Allah ve resulüllunden geleni olduğu gibi kabul ederim (aklıma sormam çünkü akıl hakikat-ı mutlakayı ancak kendisin mukayyet bulunduğu derecenin müsadesi nisbetinde idrak edebilir. aklın getirdiği bilgi bu yüzden eksiktir)
Ashabından geleni düşünürde kabul ederim
tabiinden geleni ise düşünür düşünü tartar işime gelirse kabul ederim buyurmuşlardır
Bence sen once mezhepleri iyice ogren.
Ebu hanefi dedigin, sunniligin hanefi mezhebilinin maturiligi yani akli kullanan tek sunni dali. Ustelik mutezileyi de islamdan kabul ediyor.
Esarilik ise ne akla onem veriyor ne de nakle ikisinin ortasi.
Akla tamamen karsi cikan ise, Hanbeli mezhebi ve selefilik.
insannedir
19-06-2014, 20:51
Dört mezhep imamının hic bir aklı bir kenara bırakmamıştır
Zaten din aklı olana indirilmiştir aklı önemli aklı olmayanın dini olsamız çünkü
Ama tabi bi de su var bi akıl ki nefse usak olmuştur ona akıl denmez yine nefs denir
Akıl nerededir kalbdedir
Kalb nedir ınsanım manasına ait vasıf yani insanın sevme aletidir
Bir insanın manasında kalb yoksa o insan kimseyi sevmez
Herkesten nefret eder
Bir insanın kalbinde insan sevgisinin haricinde baska sevgiler dolduysa tabi bu yuzden sevemiyor kimseyi Çünkü kalbinde sevdiği seyler maddeler uğruna sevdiği insanlara darılıyor kızıyor böyle olunca kalbinde siyah bir nokta oluyor tövbe edip sildirmese
Ömür boyu dargınlik nefretlilik ile geçiriyor hayatını
Iste akıl denilen o buyuk nimet insanın nefsine usak olmuşda o kimse akıl yoktur
Akıl denilen buyuk nimet kalbdedir
Kalbde olan akıl ile ayeti ilahileri hadisi şerifleri anlaya bilirsin
Iman dili ile soylemek kalb ilede tasdiktir
Kalb nedir insanın manasına ait sevme aletidir :)
Ve dediğim gibi FİKİH kalbin işidir
Kalbi olmayan fikihtan anlamaz Allah FİKİH etmek kalbin ısı oldugu bir cok ayette söylemiş
Akıl denilen buyuk nimette kalbdedir
Kafa da degil :)
Aklın vazifesi insafı meydana getirmek
Insanları aldatmamaktir
Akıl Aldatmamaya yarar
Fazilette aldanmamaya yarar
Aklım var ben aldanmam diyenler hayatta kac yüz kere aldanmislar
Ve söyle demişlerdir
Ahh bugünkü aklın olsaydı ben filan sene o ışı böyle mu yapardım diye
Yaa gördün mu aklını sevdigim
Akıl demek ki aldanırmiş
Neyse gelelim nerde kaldıysak oraya :)
Mutezile'nin aklını seveyim ben onlardaki akıl akıl degil nefstir
Akıl kalb de olan bir manadir
Herkesinde kalbi var mıdır :)
Sanmıyorum eger bir insanın manasına ait bir vasıf olan kalb denilen mefhum olsa
O kimse hic bir insanla dargın olmaz hic bir insandan nefret etmez
Hangi insanla konuşsa... konuşma tarzında en ufak bir degisiklik olmaz
En zengin-en akıllı-en zekalı biriyle konuşurken ki konuşma tarzıyla, en kıymetsiz aptal salak biriyle konusurkenki konuşma tarzında asla bir fark olmaz
Vesaire vesaire vesaire vesaire :)
.....
Gene gine yine mobilden yazdım bu kadar yazıyı
Sayın guzel tatlı iyi insan evrensel-insan :)
Ufak tefek harfler atlamalar cümle düşüklükler olabilir lir lir lir :)
akil kalpde degil beyindedir... kalp sadece bir pompadir.. bu konuda koca bir konu var
evrensel-insan
20-06-2014, 00:14
Dört mezhep imamının hic bir aklı bir kenara bırakmamıştır
Selefiler ve Mu'tezile karsitlari birakmistir.
Zaten din aklı olana indirilmiştir aklı önemli aklı olmayanın dini olsamız çünkü
"Akli olmamak" ne demek?
Ama tabi bi de su var bi akıl ki nefse usak olmuştur ona akıl denmez yine nefs denir
Akıl nerededir kalbdedir
Sen hic biyoloji ya da hayat bilgisi ya da fen kitabi okumadin mi?
Kalb nedir ınsanım manasına ait vasıf yani insanın sevme aletidir
Bir insanın manasında kalb yoksa o insan kimseyi sevmez
Herkesten nefret eder[/quote]
"Bir insanion manasinda kalb" ne demek. Kalb bir organdir.
Bir insanın kalbinde insan sevgisinin haricinde baska sevgiler dolduysa tabi bu yuzden sevemiyor kimseyi Çünkü kalbinde sevdiği seyler maddeler uğruna sevdiği insanlara darılıyor kızıyor böyle olunca kalbinde siyah bir nokta oluyor tövbe edip sildirmese
Ömür boyu dargınlik nefretlilik ile geçiriyor hayatını
Insan sevgisi kalbde degil, beyindedir. Sevgi duygusuna anlami beyin verir.
Iste akıl denilen o buyuk nimet insanın nefsine usak olmuşda o kimse akıl yoktur
Akıl denilen buyuk nimet kalbdedir
Kalbde olan akıl ile ayeti ilahileri hadisi şerifleri anlaya bilirsin
Iman dili ile soylemek kalb ilede tasdiktir
Kalb nedir insanın manasına ait sevme aletidir :)
Ve dediğim gibi FİKİH kalbin işidir
Beynin dusuncesinin yetisinin ve fonksiyonunun isidir.
Kalbi olmayan fikihtan anlamaz Allah FİKİH etmek kalbin ısı oldugu bir cok ayette söylemiş
Akıl denilen buyuk nimette kalbdedir
Kafa da degil :)
Aklın vazifesi insafı meydana getirmek
Insanları aldatmamaktir
Akıl Aldatmamaya yarar
Fazilette aldanmamaya yarar
Aklım var ben aldanmam diyenler hayatta kac yüz kere aldanmislar
Ve söyle demişlerdir
Ahh bugünkü aklın olsaydı ben filan sene o ışı böyle mu yapardım diye
Yaa gördün mu aklını sevdigim
Akıl demek ki aldanırmiş
Neyse gelelim nerde kaldıysak oraya :)
Mutezile'nin aklını seveyim ben onlardaki akıl akıl degil nefstir
Akıl kalb de olan bir manadir
Herkesinde kalbi var mıdır :)
Biyolojik olarak vardir, herkesin kalbi.
Sanmıyorum eger bir insanın manasına ait bir vasıf olan kalb denilen mefhum olsa
O kimse hic bir insanla dargın olmaz hic bir insandan nefret etmez
Hangi insanla konuşsa... konuşma tarzında en ufak bir degisiklik olmaz
En zengin-en akıllı-en zekalı biriyle konuşurken ki konuşma tarzıyla, en kıymetsiz aptal salak biriyle konusurkenki konuşma tarzında asla bir fark olmaz
Vesaire vesaire vesaire vesaire :)
.....
Gene gine yine mobilden yazdım bu kadar yazıyı
Sayın guzel tatlı iyi insan evrensel-insan :)
Ufak tefek harfler atlamalar cümle düşüklükler olabilir lir lir lir :)
Bence once biraz biyoloji ogrenmelisin.
En azindan neyin nerde ve ne yaptigini algilama adina.
bursali68
20-06-2014, 09:43
Merhaba,
Din nedir...? Din bir YOL dur...Nasıl bir yoldur...Doğruya ulaşabilmek adına bir yoldur...Pozitif olabilmek adına bir yoldur...Bu yol ille de anladığımız anlamda " Din ( Müslümanlık, Hristiyanlık, Yahudilik ) " olmak zorunda değildir...İlle de adı konulmuş bir yolu takip eden pozitif olur, diğer insanlar negatif olur diye de bir kaide yoktur...
İnanç ise girdiği yolun içeriğini kabuldür...Tam olarak İKNA olabilmeyi gerektirir...
İnancımız Müslümanlık olsa da maalesef, inandığımız din adına işlenen cinayetler, katliamlar, yapılan üçkağıtçılıklar, zulümler...Bu inandığımız din ile ÇELİŞMEKTEDİR...
Ancak çelişkinin olması da gayet doğaldır...Çünkü 1400 küsür senedir takip edilen yol EMEVİLERİN koyduğu yoldur...Kur'an'ı dahi anlaşılmaz hale getirme gayretleri de hep hakim olma duygusu ile yapılan müdahaledir....
Yaratan'ın en büyük nimeti DİN değil, yarattıklarıdır...! Göndermiş olduğuna inandığımız DİN ler ise sadece ve sadece KULLANMA TALİMATLARI dır...Kabloyu yanlış yere takarsan cihazı yakarsın...!
Buradaki tartışma içerisindeki sorulanlara ve karşılığında verilen yanıtlara bakıyorum...Bazıları doğru sorular, doğru yanıtlar, bazıları doğru sorular yanlış yanıtlar...Ama sonuçta çok su götürür konular...Sonuçta inanç KABULDÜR...Kişilerin kabulleri farklılık gösterir...O yüzden bu başlıkta çok da sorgulanacak bir şey olduğu düşüncesinde değilim...
Sağlıcakla kalınız...
evrensel-insan
20-06-2014, 16:14
Merhaba,
Din nedir...? Din bir YOL dur...Nasıl bir yoldur...Doğruya ulaşabilmek adına bir yoldur...Pozitif olabilmek adına bir yoldur...Bu yol ille de anladığımız anlamda " Din ( Müslümanlık, Hristiyanlık, Yahudilik ) " olmak zorunda değildir...İlle de adı konulmuş bir yolu takip eden pozitif olur, diğer insanlar negatif olur diye de bir kaide yoktur...
Din yolunun dogruya ulasabilmeyi ve pozitif olabilmeyi sagladigini aciklar misin?
İnanç ise girdiği yolun içeriğini kabuldür...Tam olarak İKNA olabilmeyi gerektirir...
Yani beynin yetilerini fonksiyona gecirmeyeceksin. Sorgulamayacaksin, bilinclenmeyeceksin sadece harfiyen inanacaksin da burada ikna konusunu veren nedir?
Korku mu, suru psikolojisi mi, atadan kalmalik mi, alisilagelmislik mi?
Yani ikna eden nedir?
İnancımız Müslümanlık olsa da maalesef, inandığımız din adına işlenen cinayetler, katliamlar, yapılan üçkağıtçılıklar, zulümler...Bu inandığımız din ile ÇELİŞMEKTEDİR...
Ancak çelişkinin olması da gayet doğaldır...Çünkü 1400 küsür senedir takip edilen yol EMEVİLERİN koyduğu yoldur...Kur'an'ı dahi anlaşılmaz hale getirme gayretleri de hep hakim olma duygusu ile yapılan müdahaledir....
Yaratan'ın en büyük nimeti DİN değil, yarattıklarıdır...! Göndermiş olduğuna inandığımız DİN ler ise sadece ve sadece KULLANMA TALİMATLARI dır...Kabloyu yanlış yere takarsan cihazı yakarsın...!
Buradaki tartışma içerisindeki sorulanlara ve karşılığında verilen yanıtlara bakıyorum...Bazıları doğru sorular, doğru yanıtlar, bazıları doğru sorular yanlış yanıtlar...Ama sonuçta çok su götürür konular...Sonuçta inanç KABULDÜR...Kişilerin kabulleri farklılık gösterir...O yüzden bu başlıkta çok da sorgulanacak bir şey olduğu düşüncesinde değilim...
Sağlıcakla kalınız...
Sen bir sorunun kendince "dogrulugunu/yanlisligini" neye/kime dayanarak belirliyorsun?
Burada en onemli sorulmasi gereken, neden inancin kabul edilmesi gerektigidir.
Burada inanci sorgulamak secenegi neden yoktur?
sertanyaril
19-08-2014, 00:34
Dinler antik çağlarda korku ve zorbalıkla siyaset ve iktidar için oluşturulmuş örgütlerdir. Spartacus'un de dediği gibi daha çok mafya veya terör örgütlerine benzerler.
Kafana silah dayarlar ve örgüt başının her dediğini yapacaksın derler, bağlılık yemini edeceksin ve örgütten çıkmak istersen öldürülürsün.
BrainDamage
19-08-2014, 00:42
Başka bir forumda bir üye şöyle demişti:
Din ne insan, ne tanrı yapımıdır. Din doğal bir üründür. Dünyadaki kaynak savaşında bir "biz" ve dışarısı yaratmış, ganimet vaadetmiştir. Bu bakımdan din doğal bir üründür.
Tabi katılmadığım noktalar da var.
Dinlerde çok değerli fikirler de var. Aynı zamanda milliyetçilik gibi değerler de bir biz yaratır.
sertanyaril
19-08-2014, 08:13
Başka bir forumda bir üye şöyle demişti:
Din ne insan, ne tanrı yapımıdır. Din doğal bir üründür. Dünyadaki kaynak savaşında bir "biz" ve dışarısı yaratmış, ganimet vaadetmiştir. Bu bakımdan din doğal bir üründür.
Tabi katılmadığım noktalar da var.
Dinlerde çok değerli fikirler de var. Aynı zamanda milliyetçilik gibi değerler de bir biz yaratır.
Din hangi milletten çıkmışsa oranın milliyetçiliğini yayar, doğru.