Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-06-2014, 17:47
insannedir insannedir isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Standart Dini sorusu olan var mı ?

Dini sorusu olan varsa sorsun teker teker tabi cevap verildikten sonra başka soru sorabilirsiniz ilgi ve alakanıza teşekkür ederim cafedekiler... )
Alt 03-06-2014, 17:59
RainFall RainFall isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

insannedir´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dini sorusu olan varsa sorsun teker teker tabi cevap verildikten sonra başka soru sorabilirsiniz ilgi ve alakanıza teşekkür ederim cafedekiler... )
İnsan nedir insan şudur açıklayalım bu çevrede gördüğün herşey aslında bir tanrıya yani yaratıcıya işaret ediyor olabilir fakat tamamı görüntüden oluşuyor ve bir bilinç tarafından oluşturuluyor dinde buna akıllı tasarım derler.Bilinç tanımınada bağlı.Kıyametin kopmasını bekliyorsun tam Allah koparacak diyorsun insan bekliyor ama bir şey olduğu yok işte.Aslında bana kalırsa hükmen kafirler yaratıcıyı kabul edip kendisini varlığını kabul etmemek kafir yapar kişiyi.Nakil işiyle değil dinini adam gibi anlatacaksın korkutmayla falan insanları yola getiremezsiniz.Ehli sünnet itikadına göre yaratıcı dilediği şeye tecelli edebilir buradan hareketle soruyorum Allah varsa şu an bir nesneye tecelli edebilir mi?Yada Tecelli derken nasıl bir tecelli değişmeyen kurallar bütünü olan bir tecellimi yada şu an etkisini görebiliyormuyuz?Değişmeyen nesnel kanunlar yer çekimi gibi insanı dinlerin tanrısına ikna etmez islamında örneğin.Bunlar insan aklıyla oluşturuldu diyoruz anlıyorsunuz.hiçlikte bir bilinç üst zeka üstün zeka hayal etmek ona el alim sıfatı vermek insan tarafından ona verilmiştir.İrade evreni yönetiyormu yönetiyorsa normal işleyen kuralları tersine çevirebilir mi?
Alt 03-06-2014, 18:22
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

insannedir´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Din nedir?

Yukaridaki soru, "dini" bir soru mudur?

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 03-06-2014, 18:31
Denetimdeki Üye

insan nedir insanı beşeri takat ile anlatılması mümkün değildir.. İnsan muazzam bir varlıktır..
insan nedir kısa bir cevap olarak bu linke bakabilisin bir fikir verebilir sana http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=35097

diğer sorduğuna gelince: Allahtan aşikar bir nesne yoktur.
heryerde tecelli eden odur zaten senin varlığında senin değildir.. sen sen sanıyorsun kendini ama sen değilsin O
sizler hep şundan şaşırıyorsunuz Allahın birliğini sayıdaki 1 sanıyorsunuz
hayır !! Allahın birliği sayı sisteminde çiftin mukabili olan Bir değildir.. Allah O sayıda ki 1-2-3-4-5 deki 1 den münezzehtir. Allah öyle bir değildir ya nasıl birdir? Allah kendi kendisini nasıl birlemişse öyle bir biliktelikte birdir. vucudu ile mevcut olandır. sıfatı ile her yeri muhittir alimdir.
isimleriylede bilinendir... (ism arapçada bir kelimedir manası: herşey bir isimdir sesde bir isimdir akla zihinde olan herşey bir isimdir)
efali ile zahirdir. bilimdeki ilerlemeler Allahın zahir ismidir zahir: görünüş durumu halidir
asarıyle ile meşhuddur.. Allah öyle birdir. herşey Allah ile vardır ve onun sevdiği kadar daima varlığını sürdürür..

örneğin: bir insan bir sene önceki dünyayı kendisini halini şeklini sesini varlığını zamansız mekansız telefondan görür ve dinler.
neden? çünkü islam itikadında herşey Allah ile olur. ve Allah sevdiği kadar daima varlığını devam ettirir... yok Olmaz!!

İrade sorusuna gelince:
irade: bir şeyi içinden istemek ve o isteyişini sadece kendin hükmetmek olduğuna itikad etmek demektir..
madde de ve evrende irade yoktur... o halde insanda varlığını hissediği irade ve hürriyet nerden gelmiştir.. maddede irade yoktur ki sana versin
esasen hiç bir şey kendinden olmayanı başkasıan veremez o halde varlığını hissetiğin irade Sana nerden geliyor Allahtan... Allahsız irade ve hürlük olamaz..

Allah her zerrede iradesiyle zatıyla kayyümeti zatiyesiyle muşhuddur
la havle vela kuvvete illa billah: Kuvvet ancak Allah iledir.
o halde kuvvetin olduğu yerde ilahi zatın olması zaruruidir

normal işleyen kuralları haricine mucizelerle çıkılmıştır
harikulade: kanunların haricine çıkmak demektir mucize budur
fevkalde ise : kanunlar dahilinde yapılan düne göre mucize olan işlerdir.

Konu insannedir tarafından (03-06-2014 Saat 18:40 ) değiştirilmiştir.
Alt 03-06-2014, 18:45
RainFall RainFall isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

İnsan nedir evren nedir hepsi birer görüntüdür bence hocam bana göre yaratıcının istediklerini görüyoruz ama bir şey diyeceğim.Bu dinlerin yaratıcıları değil. Görüntü dediğin nedirki tanrının iradesi olduktan sonra değişmeyecek olan yoktur.
Alt 03-06-2014, 19:08
Denetimdeki Üye

RainFall´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İnsan nedir evren nedir hepsi birer görüntüdür bence hocam bana göre yaratıcının istediklerini görüyoruz ama bir şey diyeceğim.Bu dinlerin yaratıcıları değil. Görüntü dediğin nedirki tanrının iradesi olduktan sonra değişmeyecek olan yoktur.
yaratıcanın istediklerini görüyoruz diyorsun Sen yoksun o benlikte hala bu hakikati düşünmüyorsun

bu arada başka bir sorusu olan var mı
Alt 03-06-2014, 23:02
ern1z ern1z isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Benim bir sorum var ancak yorum istemiyorum Kuran-ı Kerim'den ayetler istiyorum. Sorum cennete sadece Müslümanlar mı girebilecek? (diğer dinlere inanan insanlar cennete girebilecek mi mesela Hristiyanlık,Yahudilik,Budizm vs.) birde unutmadan ateistler var tabiki. Yani bu insanlar ne kadar ahlaklı iyi insanlar olsalar bile cennete giremez mi? Böyle duydum çevremden,din hocamdan. Bununla ilgili ayetleri yazar mısınız?
Alt 03-06-2014, 23:28
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

insannedir, siz herhangi mafya örgütüne üye misiniz?

Yukarıdaki sorumun, din ile olan alaksını açıklar mısınız? Örneğin islamiyetin giriş şartları var mıdır? Varsa AND içmek, şahitlik, istisnasız boyun bükmek ve her emre itaat gibi kıstasları var mıdır? Var ise bunun inancı istismar dışında, İNANÇ ile alakası-bağı nedir? İnanç nedir? Din nedir?

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 04-06-2014, 20:11
Denetimdeki Üye

ern1z´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim bir sorum var ancak yorum istemiyorum Kuran-ı Kerim'den ayetler istiyorum. Sorum cennete sadece Müslümanlar mı girebilecek? (diğer dinlere inanan insanlar cennete girebilecek mi mesela Hristiyanlık,Yahudilik,Budizm vs.) birde unutmadan ateistler var tabiki. Yani bu insanlar ne kadar ahlaklı iyi insanlar olsalar bile cennete giremez mi? Böyle duydum çevremden,din hocamdan. Bununla ilgili ayetleri yazar mısınız?
kuranı kerimde bir sürü ayet vardır ama kuranı kerimi biz Hikaye okur gibi okuduğumuz için görmüyoruz..
hirıstiyanlar yahudiler budistler kitapsız müşrikler gibi cehenneme girecek değillerdir
kitapsız müşrikler dediğim yani kitabı paranın üzerinde ki yazı olan kimseler
benim kitabım paranın üzerinde ki yazıdır ben ona bakarım ne yazıyor 100 500 200 ne yazıyor ona bakarım ben diyor...

hayat her asırda aynı hayat.. Mana yine O manadır devam eder. kitapsiz müşriklerden kasıt budur yani...

Kuranı kerim hikaye kitabı değildir her kelimesi bir kanundur sözdür
Allah asr suresinde mealen
zaman zaman diyorsunuz zamana asra yemin ederim ki
her insan hüsrandadır.. akıbeti berbattır. yemin ettim ben der...
her insan hüsrandadır...
yalnız İman edenler ve salih yani iyi ve uyumlu amel işleyenler
ve birbirine Hakkı tavsiye edenler ve birbirine sabrı tavsiye edenler müstesnadır der

Allahın sözü kanundur
madde 1- İman eden insanlar hüsranda değil
2- iman edemiyor ama iyi ve uyumu amel işliyor kendisini ıslah ediyor hüsranda değil
3- ne iman ediyor ne kendisini ıslah edebiliyor yalnız insanlara hakkı tavsiye ediyor haktan ayrılma bu senin hakkındır bu onun hakkıdır haksızlığa tahammül etmiyor bu onun hakkıdır diyor o kadar. bu insanlarda hüsranda değil
4- ne iman ediyor ne kendisini ıslah edebiliyor ne hakkı tavsiye edebiliyor
onun yaptığı insanlara sabrı tavsiye etmek
sabır çok tatlıdır eğer sabır tatlı değilse ona sabır denmez inad denir...eşşek sabrı denir.. eşşek sabrı
sabır çoook tatlıdır çoook sabrı tavsiye edenlerde hüsranda değil

bu 4 sınıf ister müslüman olsun isterse herhangi bir dinden olsun o kimselar hayatlarını huzur ile yaşar ve safa ile huzur ile yarın cennete girerler

hayatını huzur ile yaşayan iyi insanların Ölürken bakar durursunuz ayetinde bildirdiği gibi
O iyi insan Ölüm anında Allahın Bak kumandasıyla gözleri birden bire dört açılıp hayretle baktığı zaman karşısına hazreti Muhammed çıkar
Beni tanıyor musun der? (ya dudaklarıyla yada lisanı haliyle) nasıl tanımam La ilahe ilallalah Muhammeden resulüllah der son nefesini verir gider

spartacus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
insannedir, siz herhangi mafya örgütüne üye misiniz?

Yukarıdaki sorumun, din ile olan alaksını açıklar mısınız? Örneğin islamiyetin giriş şartları var mıdır? Varsa AND içmek, şahitlik, istisnasız boyun bükmek ve her emre itaat gibi kıstasları var mıdır? Var ise bunun inancı istismar dışında, İNANÇ ile alakası-bağı nedir? İnanç nedir? Din nedir?
hangi yukarıdaki sorunuz! anlamadım yukarında sorunuz mu var!
sorularınıza elince hayır hatta Peygamberimizin bile emrine istisnasız boyun bükmek yoktur. eğer öyle olsaydı
şu anda bütün dünya istisnasız herkes Peygamberimize Cebren boyun bükmüştü.
Bir kimse müslüman olup sonra dinden çıkıp müslümanlığın imhasına ki müslümanlık elinden dilinden kimseyi rencide etmemek aciz insan putuna para için tapmamak uşak olmamaktır... eğer o kimse irtidat edip müslümanlığın imhasına çalışıyorsa sonra tekrar aman diyip müslüman olup sonra tekrar yine müslümanlığın imhasını çalışıyorsa artık onun müslümanlığı kabul edilmez ki
zaten o kendiside bilir...
sen onu, bunu bırak, Sen Allahın Müşrikleri çok sevdiğini öğren
Bilmiyordun dimi
Tevbe suresinde Hazreti muhammed ile defalarca antlaşma yapıp her defasında antlaşmayı bozan fitne fesadlık çıkaran ve en son yine Antlaşmayı bozan Müşriklere cenabı hak bir ultimatom veriyor
siz kendisinii ne sanıyorsunuz Allah ve resulünü aciz mi bırakacaksınız sanıyorsunuz
Allah ve resülü Haminne mi sanıyorsun defalarca antlaşma yapıp bozuyorsunuz
artık yeryüzünde 6 ay dolaşın yine antlşamanın gerekliliklerini yapmazsanız
Müslümanlar sizi yaladıkları yerde tugtuklasınlar kıtal etsinler savaşsınlar öldürsünler yalnız Habibim Muhammedim senin antlaşma yapmış ve antklaşmayı Bozmamış müşriklerle antlamşmanı devam ettir onlara dokunma
Allah antlaşmayı bozmayanları SEVER (O müşrikleri sever)
eğer O defalarca antlaşma yapıp islamın her türlü imhasına başından beri çalışan o fitne fesad azılı kureyş kafirleri O müşrikler 6 ay sonra da anatlaşmayı bozmaya devap edit seninle savaşıp aman derse Kılıcı kaldır..
O aptal müşrikleri emin olduğu yere kadar şefkatle götür
bunun sebebi çünkü bunlar o kadar budala aptal bir kavimdir ki bilmezler başkalarının dolduruşuna gelip islama cephe almışlardır.

tevbe suresinin ayetlerini yukarıda vermiş olduğum meal ile mukayeseli okunması rica olunur

İnanç nedir? Din nedir?
İnanç mı yoksa İman mı nedir ?
İman kelime-i İlahiyedir Allahın kulalndığı bir kelimedir anlamı Arapça Emn kökünde gelen bir kelime olup Emn: Güçlü ve yavuz develere verilen addır
araplar kervan ile bir yere giderken Böyle güçlü bir deve ile giderlerse O deveyle yolculuk boyunca gerekli olan yükleri rahatlıkla yükleyebileceklerini bildikleri için yolculukları güven içinde olacağı için böyle develere Emn demişler güçlü ve yavuz develere.
işte İman kelimesi bu kökten türemiş emin olmak manasına gelen bir kelime

sadece Kelime-ilahi olan İman kelimesini anlamını meala alacak olursak
Allah iman edin dediğinde:
(Ey yokluk vucud pazarında varlık vucud pazarına bir kefen tedariki için gelen
İnsanlar ahiret yolculuğunda İman edin
ben sizi insan yaptım kendime muhattap tuttum sen neden yük taşıyorsun
bütün yükü yükle İmana o taşısın
gamını kederini tasanın Elemini emelini sen neden kendin taşıyorsun
bu yük altında inim inim inliyorsun Yüklesene imana O taşısın
Sen elini, kolunu salllaya sallaya huzuruma gel..)
işte iman etmeyenler
hayatta yüklerini kendileri taşırlar ve o yükün altında inim inim inleyerek ahirete göç ederler...

İman kelimesin ne anlama geldiği konusunda umarım sizi biraz aydınlatabildim

Hulasa: İnsan bu aleme yüklü gelmiştir ya elemi vardır ya emeli
yokla kendini!! ya bir sıkıntın var kurtulmak istersen yada bir şeyi rica edersin
yahut her ikisi birden vardır... ekseriyetle her insanda ikisidi birden olur

şimdi ya bu yükü boşaltıcak yada bu yükü taşımanın kolaylığını bulmalısın yoksa inleye inleye gider insan... İşte iman insanı inletmez eğer inliyorsa o kimsenin imanı yoktur...
İman insanın yükünü kolayçaçık taşıyan varlığın adına denir. nokta..

Din arapça bir kelime olup: ceza hesap kaza siyaset itaat adet (yani tabiat kanunları) anlamına gelir
deyn: vadeli borca, denir. Bir kimsenin, vadeli olarak, ileride ödemek şartıyla bir şey almasına deyn: borç, adı verilir
din geniş anlamda karşiıklı olarak borçlu ve alacaklı düzenidir..

Dinin kayıtsız şartsız bağsız Tarifi: Aslını bulmak Aşkına heyecanına Din denir
Dinin Umumi tarifi ise: hakkı bilmek ve onu kabul etmektir.

Fıtrat : oluş
tabiat: Diziliş
Din de : O oluş ve dizilişin intizamıdır.
Kanunlar Din ve ahlak kayıtları üzerine kurulmuştur..
Dinsiz intizam olmaz: anarşi olur.
bu sözümü hemen ispat edeyim :
Tabiatta insan hariç her canlı birbirini öldürür yer ve parçalar
o ondan kaçar. o ondan kaçar. büyük balık küçük balığı yerç
tabiatın acımazsız kanunlarına İnsan nasıl kafa tutabilmiştir ?
Cevap: Allah düşüncesi ve fikri ile kafa tutabilmiştir.
hatta Din olmasa İnsan insan olduğunu dahi bilemiycekti ne kadar uzak hala insan olduğunu öğrenemedi de hayvanım diyor
hakkatten buna hayvanlık denir )))
bereket versin ki din vardır

Allahın en büyük nimeti Dindir.. bu nimet ile nazlı nazlı büyüp yetişen insanlar ihsan iylik mertlik fazilet vs gibi mevcut iyi hislerini vicdanlarına hakim olan din fikrine borçlu olduklarının farkına varamamışlardır..
din bunu bi kere bu insanlığa vaz etmiş anlatmıştır.

Eger!!! Din fikri düşüncesi insanların vicdanına hakim olmasaydı.
örneğin : oturduğu yerden ayda 10.000 lira kazanan naciyi
bin zahmet ile ayda 1.000 lira kazan adamın ilk iş olarak nacinin leşini yere sermesi olacaktı.. neyse ki Din insanların vicdanına hakimde insanlar hepsi cinnet geçirip birbirini parçalamıyorlar

Anlatabildik mi? anlattığımız halde anlamayanlar elbette olucaktır onları da mazur görüyoruz )

Konu Neva tarafından (10-03-2015 Saat 10:56 ) değiştirilmiştir. Sebep: ard arda atilan mesajlar birlestirildi.
Alt 05-06-2014, 01:07
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Hiç aydınlanmadım. Onca söylem için zahmet etmişsin, ancak soruyla ilgisi alakası yok.

İnanç nedir? (Bırakın Allah'ı deveyi, hörgücü vs) kavram olarak ben bunun cevabını istiyorum.

İkincisi herhangi bir mafya örgütüne girmişliğiniz var mı? Bu soruyu da yanıtla.

Din konusunda cevapların yanlış. Öğrende gel öyle cevapla.

Cahil cesareti imanınızdan mıdır(hani şu deve hikayesindeki gibi yani sizi güçlü kılan cehalet mdir?)

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu

Önerilen Siteler