Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden?
Merhabalar, ilk sorumu sormak istiyorum.
- Bu sitede Ateist,Deist,Agnostik arkadaşlar çoğunlukta sanırım. Peki Ateizm'i seçenler neden Ateizm'i, Deizm'i seçenler neden Deizm'i, Agnostisizm'i seçenler neden Agnostisizm'i seçti?
Arkadaşlar yanlış bir şey söylediysem özür dilerim. Sadece inancınızın veya inançsızlığınızın nedenini öğrenmek istedim. Biliyorum bu kişisel bir şey fakat söyleyebildiğiniz kadarını söylerseniz çok sevinirim.
Teşekkürler...
BrainDamage
23-06-2014, 18:45
Hiçbir şeyden emin olamayacağımızı, sağlam bir referans sistemi olmadığını düşündüğüm için kimi tanrılara karşı agnostiğim, kimilerine ise tanım bile yapamıyoruz.
Peki teşekkür ederim arkadaşım.
mrdragon
23-06-2014, 19:17
Genel olarak agnostik bir yapım var.
Dinlerin akıl dışı masallarından, aklıma hiçbir türlü hitap edemedikleri, oldukça çocuksu oldukları için uzağım.
Evren işleyişi adına, başa tanrısal denklemler koyup koymama konusunda mantıksal ve net bir yargıya ulaşabileceğimi düşünmüyorum. Takım tutar gibi uç noktalara gitmektense, bilgiler açığa çıktıkça o anı yorumlamayı tercih ediyorum.
Bir evrenin varlığı için tanrı şart mıdır? Hayır desem dahi, tanrının olması ya da olmaması evrenin olmasına engel olamayacağından katıyen tanrı yok, ya da kesinlikle tanrı var diyemiyorum.
Aynı zamanda kapalı bir sistem içinde elde edilen bilgilerin, bu sistemin dışı varsa o noktaya ulaşma şansına sahip olmadığını mantıksal olarak yorumluyorum.
En azından kapalı sistemin belli kurallar içinde işlediğini ve bu kurallara müdahale edilmediğini gözlemliyoruz. Bu aşamada deizm ile ateizm arasında hareket eden düşünce yapısı beni agnostik olarak tanımlıyor.
Sahsi kanaatim, insan suphe edince ilk dinden soguyor ve bir tanrinin varligina inaniyor ama onun dinlerin tanrisi olamiyacagina karar veriyor, yani deist oluyor. Sonraki basamak bence agnostik; Tanri varsa bile, evren, insan uzerinde hicbir tasarimi olamiyacagini kabul edip, var da demiyor, yok da.( ki bu bence yok demektir.)
Son basamak da ateizm; Iradesi olan bir tanri olamiyacagina bilimsel acidan da karar verip "yoktur" sonucuna varanlar.
Sahsi kanaatim, insan suphe edince ilk dinden soguyor ve bir tanrinin varligina inaniyor ama onun dinlerin tanrisi olamiyacagina karar veriyor, yani deist oluyor. Sonraki basamak bence agnostik; Tanri varsa bile, evren, insan uzerinde hicbir tasarimi olamiyacagini kabul edip, var da demiyor, yok da.( ki bu bence yok demektir.)
Son basamak da ateizm; Iradesi olan bir tanri olamiyacagina bilimsel acidan da karar verip "yoktur" sonucuna varanlar.
Senin söylediklerinden şu sonuç çıkıyor:
http://38.media.tumblr.com/5d9513b38968e938c10c430e2dfd013e/tumblr_mqdt0lUSMt1qgnx3ko1_1280.jpg
Jean Micheal Jarre'ın Chronologie'sindeki gibi:
http://www.israbox.com/uploads/posts/2011-03/thumbs/1301570761_jean-michel-jarre-chronologie-front-cover-95821.jpg (http://www.israbox.com/1146362730-jean-michel-jarre-chronologie-1993-ape-mp3.html)
ateist olmak en durustu.. bazilar "agnostik ateistim" diyor.. bu da bir secenek
biri bilmekle digeri inanmakla ilgili... yani "bilmiyorum ve inanmiyorum" demek... inanmak derken ikna olmak gibi dusun tabiii...
Bende önce sizin yolunuzdan geçtim. Yorumlarınız için teşekkür ederim :).
Firestorm
23-06-2014, 23:56
Bu konuyu açtığınız bölümdeki bütün konular ayrı birer dini bırakma ve neden bıratığının sebeplerini içermekte ki ayrıca orada neyi neden seçtiklerinide belirtiyorlar oradaki konularada bakmanızı öneririm.
Teşekkür ederim okuyacağım.
RainFall
10-07-2014, 17:26
Ateizmi niye mi seçtim din ortada niye seçtiğimi dua ederdim bir tanrının duama yanıt vermediğini anladım biraz büyümem gerektiği konusunda kendimi zorluyorum çocuksu şeylerden kurtulmak istiyorum.
blackking
30-07-2014, 17:18
deistim ve her şeyin bir sebebi olduğuna inandığım için deistim diyebilirim.
Varlığın başlangıcının tanrı iradesi ile olabileceğini düşünüyorum.
Varlığın oluşmasından sonraki durumlarda sadece sebeb sonuç ilişkisi içerisinde ilerlediğini düşünüyorum.