PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nasıl uyandım?

Theturk
25-11-2014, 02:13
Merhaba arkadaşlar, gecen aya kadar kendimi bir Müslüman olarak görüyordum taki bir arkadaşla insanlık ve evrim teorileri Hakkında konuşmaya başlayıncaya kadar. Bana sen salak degilsin neden araştırmıyorsun dedi ! Önce Karşı çıktım ve karşı tezler ve Kurandn alıntılar yaparak cevap vermeye çalıştım ama kafamda o büyük soru işareti hep kaldı; Ya gerçekten hepsi uydurmaysa? Tam bir aydan beri araştırıyorum ve şu sonuca vardım, Din ve Allah insanlar Tarafından icat edilmiştir ve bunun tersini kanıtlayacak hiçbirşey yoktur. En azından son yüz Yıldır ÇOĞU şey görsel olarak kaydediliyor ve bununla ilgili bir mucize yok.

Buradan daha cok Şeyler Öğrenmek dileğiyle herkese saygılar sunarım.

Dialectics
25-11-2014, 12:50
Hoşgeldin arkadaş. Burada yeni edindiğin görüşlerin pekişecek ve ak ile karayı giderek tüm çıplaklığı ile görebilir hale geleceksin.

"İnanç" denilen mekanizmanın insanların beyinlerini nasıl yıkadığını; bilgiye, veriye değil tamamen kabullere, varsayımlara dayandığını ve dolayısıyla mevcut dinlerin veri, bilgi, akıl ve mantık karşısında nasıl tökezlediğine dair sayısız tartışmada sayısız örnekler okuyabileceksin.

İmzamda da belirttiğim gibi herşeyi kozmik bir sihirbaz ile açıklamaya çalıştığında, nedensellik ve mantığa ihtiyacın kalmaz.

Mevcut inanç sistemlerine yeterince sayıda "neden" sorusu yönelttiğinde karşı tarafı şu davranışlardan birine zorlarsın:

a. "Vardır bir hikmeti, aklımız ermez" anlayışı
b. Allah adına düşünüp belli bir ayeti ile insanlıktan ne istemiş olabileceğini tahmin etme, yaratıcılığını ortaya dökme teşebbüsleri
c. "Bugüne kadar 1400 yıldır kitabı biz yanlış yorumlamışız, aslında kastedilen o değil buymuş" düzeltmeleri
d. Ortaya koyduğun aleyhte her türlü bilgi, kaynak ve verinin aslında yalan olduğu, kafirlerin birer uydurması olduğu suçlamaları
e. Evrenin bir yaratıcısının olması gerektiği düşüncesinden hareketle o yaratıcının varlığının ispatlandığında otomatikman adının Allah ve gönderdiği kitabın da Kuran olduğunun ispatlanmış olacağına dair peşin hükümlülük yaklaşımı

Benim aklıma gelen örnekler bunlar. Ve bu sitede pek çok tartışmada bu örneklerden herhangi birini ya da birkaçını gözlemleyeceksindir.

Aborjin
25-11-2014, 13:03
Aramıza hoşgeldiniz. Size tavsiyem İlhan arsel, Turan dursun vs.okuyarak kendinizi pekiştirmeniz ayrıca, Başarısız hipotez tanrı kitabını da öneririm. Google turandursunkütüphanesi yazarsanız çıkan sitede birçok e-kitap bulacaksınız.

vartor
25-11-2014, 16:42
Aramiza hosgeldin. uyaninca baskalarini da uyandirabilmen umidiyle.

Theturk
26-11-2014, 01:59
Teşekkurler arkadaşlar iki gundur ara sıra forumda yazılanları okuyorum ve buradaki insanların bilgilerine ve seviyelerine hayran kaldım, kimseyi kırmadan herşeyi tartışmaktır medeniyet.

Zaman buldukca goruşuruz.

SiriusBLACK
07-01-2015, 23:10
Hoşgeldiniz çok sevindim sizin adınıza.