PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrenin sonu nasıl gelecek

Yıldıztozu
09-01-2015, 22:18
Sitedeki bilimsel seviyeyi ben yükselteyim bari.
Ateistler hadi yine iyisiniz size kıyak geçiyorum,seviyeniz yükselsin :)

Bunun için önce karanlık madde ve karanlık enerjiye değinmek gerekiyor.Bilinen madde evrenin sadece %5'ini oluştururken karanlık madde %23, karanlık enerji ise %72'sini oluşturuyor.
Karanlık enerji evreni genişletiyor, karanlık madde ise tam tersi kütleçekimi gücüyle maddeleri çekiyor.

Teori 1 - Büyük donma: Buna göre karanlık enerji evreni genişletmeye devam edecek ve bu genişlemeden dolayı galaksiler gezegenler ve herşey parçalanacak.En sonunda atomlar bile parçalanacak ve sadece karadelikler kalacak.Daha sonra belki de trilyonlarca yıl sonra karadelikler de buharlaşacak ve geriye hiçlik kalacak.

Teori 2 - Büyük çöküş: Karanlık madde daha baskın gelecek ve evren tek bir noktaya çökecek.Bigbangin tersi şeklinde varlıktan yokluğa geçilecek.

Teori 3 - Faz değişimi: En dikkat çekici teori belki de bu.Teoriye göre evren aniden yok olacak.Buna benzer bir değişim bigbang anında meydana gelmişti ve aniden varlıktan yokluğa geçilmişti.Birçok teori ve hesaplamalar böyle bir faz geçişini öngörüyor.
Bu geçiş aniden veya ışık hızıyla gerçekleşebilir.Belki de şuan evrenin uzak yerlerinde böyle bir geçiş başladı ve bize doğru geliyor.

Sonuç olarak her ne şekilde olursa olsun bütün kainatın sonu gelecek.

Lannister
09-01-2015, 22:20
Bir kaos olsada ic savas birbirimize girsek o orada zaten bende goz gozu gormez bir tanesine geciririm desteklice tutar digerine geciririm.

Lannister
09-01-2015, 22:23
Halk birbirini parcalayacak silahsiz.

Yıldıztozu
09-01-2015, 22:24
Halk birbirini parcalayacak silahsiz.

yoksa sen şu yasaklanan rainfall musun

evrensel-insan
09-01-2015, 22:24
Ateistler hadi yine iyisiniz size kıyak geçiyorum,seviyeniz yükselsin :)

Bunun için önce karanlık madde ve karanlık enerjiye değinmek gerekiyor.Bilinen madde evrenin sadece %5'ini oluştururken karanlık madde %23, karanlık enerji ise %72'sini oluşturuyor.
Karanlık enerji evreni genişletiyor, karanlık madde ise tam tersi kütleçekimi gücüyle maddeleri çekiyor.

Teori 1 - Büyük donma: Buna göre karanlık enerji evreni genişletmeye devam edecek ve bu genişlemeden dolayı galaksiler gezegenler ve herşey parçalanacak.En sonunda atomlar bile parçalanacak ve sadece karadelikler kalacak.Daha sonra belki de trilyonlarca yıl sonra karadelikler de buharlaşacak ve geriye hiçlik kalacak.

Teori 2 - Büyük çöküş: Karanlık madde daha baskın gelecek ve evren tek bir noktaya çökecek.Bigbangin tersi şeklinde varlıktan yokluğa geçilecek.

Teori 3 - Faz değişimi: En dikkat çekici teori belki de bu.Teoriye göre evren aniden yok olacak.Buna benzer bir değişim bigbang anında meydana gelmişti ve aniden varlıktan yokluğa geçilmişti.Birçok teori ve hesaplamalar böyle bir faz geçişini öngörüyor.
Bu geçiş aniden veya ışık hızıyla gerçekleşebilir.Belki de şuan evrenin uzak yerlerinde böyle bir geçiş başladı ve bize doğru geliyor.

Sonuç olarak her ne şekilde olursa olsun bütün kainatın sonu gelecek.

Sen bu soruyu sorarken ve "evren" derken, neyi kast ettin?

Bugun evrenin mekansal boyutlari bilinmezken, big bang teorisinin sadece evren bunyesinde bilinmeyen bir yerdeki zamansal bir patlama oldugu soylenirken; daimi olan evrenin, sanki, insanoglunun yarattigi ve fenomenlestirdigi zamansal "oncesi/sonrasi" "ilklik/sonluk" cikmazi varmis gibi neye gore degerlendiriyorsun?

Yıldıztozu
09-01-2015, 22:32

Bugun evrenin mekansal boyutlari bilinmezken, big bang teorisinin sadece evren bunyesinde bilinmeyen bir yerdeki zamansal bir patlama oldugu soylenirken; daimi olan evrenin, sanki, insanoglunun yarattigi ve fenomenlestirdigi zamansal "oncesi/sonrasi" "ilklik/sonluk" cikmazi varmis gibi neye gore degerlendiriyorsun?

bilinen uzay ve zaman boyutlarını kast ettim.

daha ötesinin varlığı meçhul

Lannister
09-01-2015, 22:33
yoksa sen şu yasaklanan rainfall musun
Degil.
Benim ismim murat.

evrensel-insan
09-01-2015, 22:34
bilinen uzay ve zaman boyutlarını kast ettim.

daha ötesinin varlığı meçhul

O senin dediginin varligi mechul degil, sadece ebadi henuz ortaya konamamis. Ustelik daimi mekan olan evrenden baska da bir sey degil.

Burada evren daimi olarak bir mekansal butun ve bu butunun boyutlari bilinmeden bu butunun zamansal cikmazindan bahsetmek bilimsel degildir.

Yıldıztozu
09-01-2015, 22:51
O senin dediginin varligi mechul degil, sadece ebadi henuz ortaya konamamis. Ustelik daimi mekan olan evrenden baska da bir sey degil.

Burada evren daimi olarak bir mekansal butun ve bu butunun boyutlari bilinmeden bu butunun zamansal cikmazindan bahsetmek bilimsel degildir.

evren üstü bir kainattan bahsediyorsun, olamaz demiyorum olabilir tabi.
bazı bilim insanları var olduğunu düşünüyor ( Alan guth, Leonard Suskind gibi) bazılar da var olmadığını düşünüyor Roger penrose gibi.

ben bilinen evrenin sonundan bahsettim

evrensel-insan
09-01-2015, 23:41
evren üstü bir kainattan bahsediyorsun, olamaz demiyorum olabilir tabi.
bazı bilim insanları var olduğunu düşünüyor ( Alan guth, Leonard Suskind gibi) bazılar da var olmadığını düşünüyor Roger penrose gibi.

ben bilinen evrenin sonundan bahsettim

Ben sadece gozlem veren evren mekanindan bahsediyorum, "ustu/alti yok."

Bak sana basit bir mantik.

Bir mekan olmadan, onun uzerindeki parcalarin yer almasi mumkun degildir.

Insanogluda, dunya da, gunes sistemi de, samanyolu da ve bilinen bilimum fenomenlerde ancak birer parca olarak bir mekanda var olabilirler.

Iste evrnin budur daimiligi, yani mekansal olarak bir kesintisi yoktur. Her turlu zamansal belirtimi ise bir cikmazdir. Insanoglunun yarattigi her bir kavramin getirdigi cikmaz gibi; zaman kavrami da bir cikmazdir. Yani ilkin/baslangicin, oncelik; sonun da sonralik kisir dongusu vardir.

O yuzden zaman insanoglu icin sadece bir belirtim olcegidir. Herhangibir belirtimin olabilmesi icin de evren mekani gerekir. Yoksa hic bir parcasal belirtim zamansal olarak olculemez ve ortaya konamaz.

Zaten mekan ve fenomen zamandan bagimsizdir. Zaman sadece bu ikisinin bir sure/surec olcumudur.

pianola
10-01-2015, 03:41

http://www.theoutdoorsforum.com/forums/public/style_emoticons/default/smiley-good-post-sign.gif

Selmet
10-01-2015, 09:23
Ateistler hadi yine iyisiniz size kıyak
geçiyorum,seviyeniz yükselsin

siz dindar musluler cevabi zaten biliyorsunuz ya! israfil sur a ufleyecek gokteki yldizlar patir patir dunyaya dusecek!!! dunya terle bir olacak tas ustunde tas bas ustunde bas kalmayacak vs ...