Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Fizik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-01-2015, 22:18
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Evrenin sonu nasıl gelecek

Sitedeki bilimsel seviyeyi ben yükselteyim bari.
Ateistler hadi yine iyisiniz size kıyak geçiyorum,seviyeniz yükselsin

Bunun için önce karanlık madde ve karanlık enerjiye değinmek gerekiyor.Bilinen madde evrenin sadece %5'ini oluştururken karanlık madde %23, karanlık enerji ise %72'sini oluşturuyor.
Karanlık enerji evreni genişletiyor, karanlık madde ise tam tersi kütleçekimi gücüyle maddeleri çekiyor.

Teori 1 - Büyük donma: Buna göre karanlık enerji evreni genişletmeye devam edecek ve bu genişlemeden dolayı galaksiler gezegenler ve herşey parçalanacak.En sonunda atomlar bile parçalanacak ve sadece karadelikler kalacak.Daha sonra belki de trilyonlarca yıl sonra karadelikler de buharlaşacak ve geriye hiçlik kalacak.

Teori 2 - Büyük çöküş: Karanlık madde daha baskın gelecek ve evren tek bir noktaya çökecek.Bigbangin tersi şeklinde varlıktan yokluğa geçilecek.

Teori 3 - Faz değişimi: En dikkat çekici teori belki de bu.Teoriye göre evren aniden yok olacak.Buna benzer bir değişim bigbang anında meydana gelmişti ve aniden varlıktan yokluğa geçilmişti.Birçok teori ve hesaplamalar böyle bir faz geçişini öngörüyor.
Bu geçiş aniden veya ışık hızıyla gerçekleşebilir.Belki de şuan evrenin uzak yerlerinde böyle bir geçiş başladı ve bize doğru geliyor.

Sonuç olarak her ne şekilde olursa olsun bütün kainatın sonu gelecek.
Alt 09-01-2015, 22:20
Lannister Lannister isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Bir kaos olsada ic savas birbirimize girsek o orada zaten bende goz gozu gormez bir tanesine geciririm desteklice tutar digerine geciririm.
Alt 09-01-2015, 22:23
Yasaklandı

Halk birbirini parcalayacak silahsiz.
Alt 09-01-2015, 22:24
Üye

Lannister´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Halk birbirini parcalayacak silahsiz.
yoksa sen şu yasaklanan rainfall musun
Alt 09-01-2015, 22:24
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

zfr87´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sitedeki bilimsel seviyeyi ben yükselteyim bari.
Ateistler hadi yine iyisiniz size kıyak geçiyorum,seviyeniz yükselsin

Bunun için önce karanlık madde ve karanlık enerjiye değinmek gerekiyor.Bilinen madde evrenin sadece %5'ini oluştururken karanlık madde %23, karanlık enerji ise %72'sini oluşturuyor.
Karanlık enerji evreni genişletiyor, karanlık madde ise tam tersi kütleçekimi gücüyle maddeleri çekiyor.

Teori 1 - Büyük donma: Buna göre karanlık enerji evreni genişletmeye devam edecek ve bu genişlemeden dolayı galaksiler gezegenler ve herşey parçalanacak.En sonunda atomlar bile parçalanacak ve sadece karadelikler kalacak.Daha sonra belki de trilyonlarca yıl sonra karadelikler de buharlaşacak ve geriye hiçlik kalacak.

Teori 2 - Büyük çöküş: Karanlık madde daha baskın gelecek ve evren tek bir noktaya çökecek.Bigbangin tersi şeklinde varlıktan yokluğa geçilecek.

Teori 3 - Faz değişimi: En dikkat çekici teori belki de bu.Teoriye göre evren aniden yok olacak.Buna benzer bir değişim bigbang anında meydana gelmişti ve aniden varlıktan yokluğa geçilmişti.Birçok teori ve hesaplamalar böyle bir faz geçişini öngörüyor.
Bu geçiş aniden veya ışık hızıyla gerçekleşebilir.Belki de şuan evrenin uzak yerlerinde böyle bir geçiş başladı ve bize doğru geliyor.

Sonuç olarak her ne şekilde olursa olsun bütün kainatın sonu gelecek.
Sen bu soruyu sorarken ve "evren" derken, neyi kast ettin?

Bugun evrenin mekansal boyutlari bilinmezken, big bang teorisinin sadece evren bunyesinde bilinmeyen bir yerdeki zamansal bir patlama oldugu soylenirken; daimi olan evrenin, sanki, insanoglunun yarattigi ve fenomenlestirdigi zamansal "oncesi/sonrasi" "ilklik/sonluk" cikmazi varmis gibi neye gore degerlendiriyorsun?

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 09-01-2015, 22:32
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sen bu soruyu sorarken ve "evren" derken, neyi kast ettin?

Bugun evrenin mekansal boyutlari bilinmezken, big bang teorisinin sadece evren bunyesinde bilinmeyen bir yerdeki zamansal bir patlama oldugu soylenirken; daimi olan evrenin, sanki, insanoglunun yarattigi ve fenomenlestirdigi zamansal "oncesi/sonrasi" "ilklik/sonluk" cikmazi varmis gibi neye gore degerlendiriyorsun?
bilinen uzay ve zaman boyutlarını kast ettim.

daha ötesinin varlığı meçhul
Alt 09-01-2015, 22:33
Yasaklandı

yoksa sen şu yasaklanan rainfall musun
Degil.
Benim ismim murat.
Alt 09-01-2015, 22:34
Kıdemli Üye

bilinen uzay ve zaman boyutlarını kast ettim.

daha ötesinin varlığı meçhul
O senin dediginin varligi mechul degil, sadece ebadi henuz ortaya konamamis. Ustelik daimi mekan olan evrenden baska da bir sey degil.

Burada evren daimi olarak bir mekansal butun ve bu butunun boyutlari bilinmeden bu butunun zamansal cikmazindan bahsetmek bilimsel degildir.

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 09-01-2015, 22:51
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
O senin dediginin varligi mechul degil, sadece ebadi henuz ortaya konamamis. Ustelik daimi mekan olan evrenden baska da bir sey degil.

Burada evren daimi olarak bir mekansal butun ve bu butunun boyutlari bilinmeden bu butunun zamansal cikmazindan bahsetmek bilimsel degildir.
evren üstü bir kainattan bahsediyorsun, olamaz demiyorum olabilir tabi.
bazı bilim insanları var olduğunu düşünüyor ( Alan guth, Leonard Suskind gibi) bazılar da var olmadığını düşünüyor Roger penrose gibi.

ben bilinen evrenin sonundan bahsettim
Alt 09-01-2015, 23:41
Kıdemli Üye

evren üstü bir kainattan bahsediyorsun, olamaz demiyorum olabilir tabi.
bazı bilim insanları var olduğunu düşünüyor ( Alan guth, Leonard Suskind gibi) bazılar da var olmadığını düşünüyor Roger penrose gibi.

ben bilinen evrenin sonundan bahsettim
Ben sadece gozlem veren evren mekanindan bahsediyorum, "ustu/alti yok."

Bak sana basit bir mantik.

Bir mekan olmadan, onun uzerindeki parcalarin yer almasi mumkun degildir.

Insanogluda, dunya da, gunes sistemi de, samanyolu da ve bilinen bilimum fenomenlerde ancak birer parca olarak bir mekanda var olabilirler.

Iste evrnin budur daimiligi, yani mekansal olarak bir kesintisi yoktur. Her turlu zamansal belirtimi ise bir cikmazdir. Insanoglunun yarattigi her bir kavramin getirdigi cikmaz gibi; zaman kavrami da bir cikmazdir. Yani ilkin/baslangicin, oncelik; sonun da sonralik kisir dongusu vardir.

O yuzden zaman insanoglu icin sadece bir belirtim olcegidir. Herhangibir belirtimin olabilmesi icin de evren mekani gerekir. Yoksa hic bir parcasal belirtim zamansal olarak olculemez ve ortaya konamaz.

Zaten mekan ve fenomen zamandan bagimsizdir. Zaman sadece bu ikisinin bir sure/surec olcumudur.

Önerilen Siteler