PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bill Maher Esrar Uzerine

ereninthenature
22-02-2015, 17:25
https://www.youtube.com/watch?v=IlRgQ0YK24I#t=106

Artik bu konunun Turkiye'de de konusulmasi lazim. Kim konusucak cesarete sahip bilmiyorum ama?

pianola
22-02-2015, 18:38
izlenmeli;

https://www.youtube.com/watch?v=_UlAMocYXQw

pianola
22-02-2015, 18:39
+

https://www.youtube.com/watch?v=EZAMKn2xr9E

ereninthenature
26-02-2015, 04:01
+

https://www.youtube.com/watch?v=EZAMKn2xr9E

Sitede psychedelic'ler hakkinda cok konustum. Ilk defa DMT kullanan birine denk geliyorum heralde? Kullandiniz mi obi wan?

Terence'in butun konusmalarini dinledim, kitaplarini okudum. Huxley'de ayni sekilde.

Belgeseli'de izlemistim. DMT tecrubeniz var mi?

Durak
30-12-2015, 18:08
Snow, DMT dene. DMT, direkt üçüncü göz ile alakalıdır. Mistisizm ile alakalıdır. Bir nevi ispatıdır. Çünkü vücutta doğal olarak sentezlenir. Tecrübesiz dışarıdan aldığınızda uçarsınız.

Khaos
30-12-2015, 19:40
Snow, DMT dene. DMT, direkt üçüncü göz ile alakalıdır. Mistisizm ile alakalıdır. Bir nevi ispatıdır. Çünkü vücutta doğal olarak sentezlenir. Tecrübesiz dışarıdan aldığınızda uçarsınız.

bu tarz öneriler yaparken dikkatli olmak lazım.
yönlendirilen madde/maddeler, bira yada şarap değil.

tecrübeli ve olası durumlara karşı doğru bilgilendirilmiş olunması
ve hepsinden öte çapayı atmanın nerdeyse imkansıza yaklaştığı durumlarda birinin size yardımcı olması gerekir.

mushroom salvia lsd bile deneyimsiz bir kullanıcı için tek başına deneyimlenmemeli.

dmt ise sözkonusu arkadaşı taklaya getirebilir. bırak mistik takılmayı, adam kendini allah falan zanneder. yada vahiy falan bile alabilir.

gelelim şu ''ispat'' ve ''üçüncü göz'' gibi kavramsallaştırmalara..
yahu yapmayın, bu maddelerin çoğunun beyinde hangi prosesleri tetiklediği az çok ya biliniyor, ya da güçlü hipotezler test ediliyor.

doğa harikası hepsi bu.
mistik zırvalarla da alakası yok. aldığın şey madde,
alan sen ise maddi bir süreç.
yaşanan ise algıdaki alışılmadık sıradışı hal.

yaklaşık olarak 30 yıl düzenli/düzensiz canabis kullanmış,
ara sıra bir defadan bişey olmaz hesabı diğer zımbırtıları da test etmiş, son beş yıldır da degustator edasıyla canabis türleri algıdaki etkileri üzerine kendi üzerinde deneyimlerini gözlemlemiş biri olarak:
varsa yoksa canabis diyorum.
pür sativa'dan pür indica'ya giden yelpazede berdeyse tüm hibritleri denedim.

high kafa için Mobydick, heavy kafa için OG Kush favorimdir.(her ikisi de pür değil, hibritdir.)
her ikisinin de THC seviyesi 23-25 arasındadır. torbacıdan temin edilen ıvır-zıvırın ise en babasının THC 3 civarı olduğu bilgisini de ekleyeyim.

sanılanın/bilinenin aksine canabis ne psikodelictir, ne de halüsinojen.
ama harika bi algı yönetimi deneyimi yaşatabilir.
tabi siz onu yönetebilirseniz, yok eğer o sizi yönetirse -ki burda 25 THC'den bahsediyoruz, o zaman DMT'den bi farkı kalmaz ve adamı yanılsamaların oyuncağına çevirir.

iki tek asit çakıp beş dakika sonra ''biri beni lütfen sikeblir mi'' diyen bayaa ağır abileri gözlemlemiş birisi olarak diyorum ki,
kaldıramayan içmesin, mazallah ya götü kaybeder ya da mistik falan olursunuz ki, muhtemelen ikisi de aynı kapıya çıkar.

İlahimasal
30-12-2015, 19:47

Evet 3.göz falan.
Vucudun da ne sentezleniyor bunun?
http://www.youtube.com/watch?v=GFWHMO-p87o&feature=youtube_gdata_player

Khaos
30-12-2015, 20:05
Sizin tuttuğunuz fare kadar benim ... kedi var. Siz yalan olan o boktan hayatınıza böyle ucuz şeylerle anlam katmaya çalışın, cehaletinizde ve sahteliğinizde boğulun :)

:)

kimse hayatına anlam katmaya falan çalışmıyo arkadaşım.
öyle bi derdimiz yok.
çünkü bi şeyi dert edinmek, ihtiyaç hissetmekle orantılı.
anlam ihtiyacımız olduğu varsayımına seni iten nedir.
bu iddiayı bu kadar çok dillendirmen , senin anlam takıntın olduğunu çağrıştırıyor.

ucuz olduğunu kim söyledi bi de.
asıl ucuz olan ibrahimi dinlerle kafayı bulmak.
ya da forumda millete it köpek diye hakaret ederken,
yaralı egosunu yalayıp iyileştirmeye çalışan itin kendisi olduğunu farkedememek.
orta karar bi marihuananın grami 50 papel.

onu bunu bırak da;
sana sadece bir soru.

atıf yaptığın, ancak anlatılamaz olduğunu iddia ettiğin nirwana halini (artık her nası bişeyse, biz köpekleri aştığını sayende öğrendik) sen hiç deneyimledin mi.

eğer bu soruya evet dersen, yaşadığın hali tarif etmeni falan istemicem.
bu itin tek bilmek istediği sen nirwana durumu yaşadınmı, deneyimledin mi.

kkwejr213
30-12-2015, 21:28
atıf yaptığın, ancak anlatılamaz olduğunu iddia ettiğin nirwana halini (artık her nası bişeyse, biz köpekleri aştığını sayende öğrendik) sen hiç deneyimledin mi.

eğer bu soruya evet dersen, yaşadığın hali tarif etmeni falan istemicem.
bu itin tek bilmek istediği sen nirwana durumu yaşadınmı, deneyimledin mi.

Senin diline dahi düşemeyecek, anlatılamayacak, tartışmayla zerre alakası olmayan bir konudur demiştim kaldı ki öyle ilk andan sataşarak, küfrederek yazarsan seninle bir iletişim kuramam. Ayrıca beni ilgilendiren bir konuya sen niye bu kadar takıldın? Sen de biraz abartmıyor musun? O lafları boşuna söylemediğim yeterince açık. Neyse, herkes her şeyi bildiğini zannediyor ya ben de ona gülüyorum burada :)

kkwejr213
30-12-2015, 22:07
Bu forumda ciddi bir paylaşımın yapılamayacağı da ortada, konuyu en başından beri sabote etmeye çalışan küfürbaz üyeyi kollayıp, küfürlü mesajlarına dahi dokunmayıp burada iyi niyetle bir şeyler paylaşmaya çalışan üyelerin de şevkini kırıyorsunuz. Sizi de yozlaşmışlığınızla ve çürümüşlüğünüzle baş başa bırakmak gerekiyor sanırım. Siz Turan Dursun'un değil onu katledenlerin temsilcisi olabilirsiniz ancak.

Durak
30-12-2015, 22:08
bu tarz öneriler yaparken dikkatli olmak lazım.
yönlendirilen madde/maddeler, bira yada şarap değil.

tecrübeli ve olası durumlara karşı doğru bilgilendirilmiş olunması
ve hepsinden öte çapayı atmanın nerdeyse imkansıza yaklaştığı durumlarda birinin size yardımcı olması gerekir.

mushroom salvia lsd bile deneyimsiz bir kullanıcı için tek başına deneyimlenmemeli.

dmt ise sözkonusu arkadaşı taklaya getirebilir. bırak mistik takılmayı, adam kendini allah falan zanneder. yada vahiy falan bile alabilir.

gelelim şu ''ispat'' ve ''üçüncü göz'' gibi kavramsallaştırmalara..
yahu yapmayın, bu maddelerin çoğunun beyinde hangi prosesleri tetiklediği az çok ya biliniyor, ya da güçlü hipotezler test ediliyor.

doğa harikası hepsi bu.
mistik zırvalarla da alakası yok. aldığın şey madde,
alan sen ise maddi bir süreç.
yaşanan ise algıdaki alışılmadık sıradışı hal.

yaklaşık olarak 30 yıl düzenli/düzensiz canabis kullanmış,
ara sıra bir defadan bişey olmaz hesabı diğer zımbırtıları da test etmiş, son beş yıldır da degustator edasıyla canabis türleri algıdaki etkileri üzerine kendi üzerinde deneyimlerini gözlemlemiş biri olarak:
varsa yoksa canabis diyorum.
pür sativa'dan pür indica'ya giden yelpazede berdeyse tüm hibritleri denedim.

high kafa için Mobydick, heavy kafa için OG Kush favorimdir.(her ikisi de pür değil, hibritdir.)
her ikisinin de THC seviyesi 23-25 arasındadır. torbacıdan temin edilen ıvır-zıvırın ise en babasının THC 3 civarı olduğu bilgisini de ekleyeyim.

sanılanın/bilinenin aksine canabis ne psikodelictir, ne de halüsinojen.
ama harika bi algı yönetimi deneyimi yaşatabilir.
tabi siz onu yönetebilirseniz, yok eğer o sizi yönetirse -ki burda 25 THC'den bahsediyoruz, o zaman DMT'den bi farkı kalmaz ve adamı yanılsamaların oyuncağına çevirir.

iki tek asit çakıp beş dakika sonra ''biri beni lütfen sikeblir mi'' diyen bayaa ağır abileri gözlemlemiş birisi olarak diyorum ki,
kaldıramayan içmesin, mazallah ya götü kaybeder ya da mistik falan olursunuz ki, muhtemelen ikisi de aynı kapıya çıkar.

Evet DMT, taklanın ta kendisidir. Zaman kavramı yok olur. Yine DMT 3.göz ile alakalıdır. Çünkü beyinde bulunan epifiz bezi tarafından kontrol ediliyor. Beyinde Melatonin ile birleşince trans halini yaratır. Buraya dikkat etmeni istiyorum vücutta doğal olarak sentezleniyor. Özellikle insan doğduğunda ve öldüğünde DMT patlama yapar. Ölüm sarhoşluğu dedikleri şey budur. DMT, açlık ile, düzenli uyku ile ve karanlıkta kalınca bir süre sonra doğal olarak patlama yapar. Bu durum bana riyazeti hatırlattı. Sonuçta epifiz bezi tüm dinlerin ortak noktalarından. Çünkü salgılandığı doza göre genelde birlik hissedilir. Kullananlar öldüğünü, cehenneme gidip yandığını, cennete gittiğini, tanrı ile konuștuğunu söyler.DMT'nin madde olması, mistik bir olay olmadığını kanıtlamaz. Çakralar ile alakalı yoksa mdde-mana birbirlerinden ayrı olarak düşünülemez. Yanında birinin kesinlike olması gerekiyor. Mesela bilge samanlar bu yöntem ile karşısındakine de DMT içirip, bilinçaltındaki sorunları çözüyormuş. Bu da doğal sentezin avantajlarındandır. Söylediklerinden canabisi duydum fakat denemedim. O durumda tabiki o seni yönetecek. Onu kontrol altına alabilir misin?

Khaos
31-12-2015, 00:51
Evet DMT, taklanın ta kendisidir. Zaman kavramı yok olur. Yine DMT 3.göz ile alakalıdır. Çünkü beyinde bulunan epifiz bezi tarafından kontrol ediliyor. Beyinde Melatonin ile birleşince trans halini yaratır. Buraya dikkat etmeni istiyorum vücutta doğal olarak sentezleniyor. Özellikle insan doğduğunda ve öldüğünde DMT patlama yapar. Ölüm sarhoşluğu dedikleri şey budur. DMT, açlık ile, düzenli uyku ile ve karanlıkta kalınca bir süre sonra doğal olarak patlama yapar. Bu durum bana riyazeti hatırlattı. Sonuçta epifiz bezi tüm dinlerin ortak noktalarından. Çünkü salgılandığı doza göre genelde birlik hissedilir. Kullananlar öldüğünü, cehenneme gidip yandığını, cennete gittiğini, tanrı ile konuștuğunu söyler.DMT'nin madde olması, mistik bir olay olmadığını kanıtlamaz. Çakralar ile alakalı yoksa mdde-mana birbirlerinden ayrı olarak düşünülemez. Yanında birinin kesinlike olması gerekiyor. Mesela bilge samanlar bu yöntem ile karşısındakine de DMT içirip, bilinçaltındaki sorunları çözüyormuş. Bu da doğal sentezin avantajlarındandır. Söylediklerinden canabisi duydum fakat denemedim. O durumda tabiki o seni yönetecek. Onu kontrol altına alabilir misin?

önce taksonomisini yapalım bu işin, çünkü daha sonra bu taksonomiye atıf yapacağız.

uyuşturucular başlığı
kabaca uyuşturucular ve uyarıcılar olarak ikiye ayrılır.
daha detaylı taksonomlar da vardır.

ben dmt kullanmadım, cesaret edemedim.
ancak uyuşturucu ve uyarıcı diğer tüm maddeleri neredeyse denedim.
(canabis bana göre uyuşturucu yada uyarıcı değildir, çünkü canabis sativa uyarıcı benzeri, canabis indica uyuşturucu benzeri etkiler gösterirse de bu taksonomiye girebilmesi için gerçekten de çok fazla tüketilmesi gerekir ki bunu niceliğin niteliğe dönüşmesi diye tarif edip geçelim.)

tüm narkotik maddelerin temel özelliği algı ile ilgili ürettiği yanılsamalarda yatar. yüksek dozda mushroom kullandım ve bu dozun dmt benzeri olduğunu ifade edenler var, ancak ben emin değilim.

algı nedir diye başlayalım.
algıda bir dış etken yani nesnel bir uyaran vardır.
bu uyarandan gelen uyarıyı beyne ileten mekanizmaları da kabaca geçersek sonuç; maddi bir uyaranın beyindeki nesnel süreçlere bağlı yansıması diye kaba bir tarif yapabiliriz.

bu durumda; dışardan bir uyarıcı olmadığı halde beyin algı üretirse ne olur.
işte sorunumuz burda başlıyor.

bunun adı halüsinasyondur.
bir çok narkotik halüsinojendir aynı zamanda.

beyinde bazı bölgelere elektrik sinyalleri verildiğinde kolunuzun yandığı sanrısı oluşabilir.
yada uyarıcı kullandığınızda, karanlık bir odada gözleriniz kapalıyken bile beyninizin içi ışıl ışıl bir imajla çalkalanabilir.

burda bir dış UYARAN yoktur.
sadece algı yanılsaması vardır.

işte adına mistik deneyim denen şey bundan ibarettir.
dünya üzerinde sentetik olarak üretilenler hariç yaklaşık 5000 çeşit algı yanılsaması üreten bitki var.

hatta müptezel bir köpeğin zehirli bir kurbağayı yalayıp kafayı bulduğu bi video izlemiştim.
insan bin yıllardır bu bitkileri doğal olarak zaten tüketip kafayı buluyor.

sizin tam da mistisizme delil olarak kavramaya çalıştığınız bu durum, benim açımdan tam tersi bir kavrayışı destekliyor.

ortada bir algı yok. çünkü algıya taban verecek bir dış uyaran yok.
algı yanılması var.
işin ilgiç tarafı bazı hastalıklar ya da semptomlar da yanılsamalar üretebiliyor.
yüksek ateş, frengi şizofreni mani vs.

ortada o ana kadar algı dışı kalan özgün bir varoluş biçiminin yada bir tür ilahın algılanması durumu yok.
standart algılarımıza eklenen yeni bir alıcı/algılayıcı (3.göz) falan da yok.
sadece yanılsama var.

mistisizm bu yanılsamadan daha fazlası değil.
o halde olan biten ne.

madde ve onun muhteşem nitelikleri.

uyaran, uyarılan,algı, yanılsama
hepsi de evrene ait süreçler ve kafayı halüsinojenlerle bulunca gördüğünüz küçük cüceler cinler falan değil.
sadece sanrılar.

dmt, bana hep şu 46 kromozom hikayesini çağrıştırır.

insanın 46 şempanzenin 48 kromozomu olması evrimi yanlışlayan bir argüman gibi sunulmuştu. tam tersi oldu, kaynaşan krozomun yeri bulundu ve bu defa evrimi doğrulayan bir argümana dönüştü.

new age bir eğilimle, halüsinojenler de mistisizme dayanak olarak sunulmaya çalışılınıyor.
çok açık bir gerçek inkar edilerek hem de.
bütün hikaye algının beynin bir fonksiyonu olduğunu ve dışardaki bir uyaranı işaret ettiğini,
ama bazı kimyasalların bu süreci yanılsamaya uğrattığını ve mistik deneyim diye sunulan şeyin işte bu yanılsamadan başka bişey olmadığını anlayabilmek için fazla çaba gerekmiyor.

bu arada DMT üzerine üretilen bi ton yalan ve şehir efsanesi de var.
birden fazla kişinin aynı halüsinasyonu yaşadığı ise bu efsanelerin en kasıtlı olanı.

alakasız not: bu arada onu kontrol altına alabilirmisin diye sorduğun şey canabisse evet, dmt ise bilemem, pek sanmıyorum. ama THC 15-20 arasına dayanmak övünmek gibi olmasın hayalgücünüzü aşabilir. bu arada, kullanıp pek sevemediğim (bad trip yüzünden) sativa yoğun amnesia adında bi canabis türü var. mushroom kadar olmasa da acemi bi kullanıcıyı herhalde bırakın beş vakiti teheccüd namazı bile kıldırır. canabis olmasına karşın halüsinojendir çünkü ve THC'si 15 veya biraz daha yukarısıdır.sizin mantığınızla tabi. yoksa benim mantığıma göre, tüm mistik deneyimlerin bu tür yanılsamalardan başka bişey olmadığına canabis dünyasından bir delildir.

kkwejr213
31-12-2015, 01:02
Avatar orak çekiç, kendisi materyalist nicki nihilist :) Ah siz materyalistler kendi dar dünyanızda her şeyi bildiğinizi zannetmiyor musunuz :) Müslümanlar kadar sığ görüşlüsünüz ancak bunun farkında bile değilsiniz yazık size.

Khaos
31-12-2015, 01:11
tanrı düşüncesinin kökenleri hep tartışılmıştır. ben teo tabanlı tartışmaları pek sevmesem de bazen iştirak ediyorum.
genelde korku, evrende olanı biteni bilmemek vs gibi temellendirmeler yapılır.
ki bu temellendirmelere katılıyorum.

ancak, tanrı düşüncesinin temelindeki spiritüalist animist düşüncelerin her ne kadar hatalı soyutlamalardan ibaret de olsalar, insanlığın uyuşturucu/uyarıcı kullanma geçmişiyle de bir ilgisi olması ihtimali de var.

Khaos
31-12-2015, 01:17
Bu forumda ciddi bir paylaşımın yapılamayacağı da ortada, konuyu en başından beri sabote etmeye çalışan küfürbaz üyeyi kollayıp, küfürlü mesajlarına dahi dokunmayıp burada iyi niyetle bir şeyler paylaşmaya çalışan üyelerin de şevkini kırıyorsunuz. Sizi de yozlaşmışlığınızla ve çürümüşlüğünüzle baş başa bırakmak gerekiyor sanırım. Siz Turan Dursun'un değil onu katledenlerin temsilcisi olabilirsiniz ancak.

şu mesajındaki yüssüzlükten sonra, artık muhatap alınmayacaksın.
üstelik bu mesajda satıraralarında, muktedir olanı benim üzerime kışkırtma girişimini çok alçakça buldum.

ki zaten soruma da cevap vermemiş kıvırmıştın.
sen sahtekar şarlatan ve nevrotik bir aptalsın.
senin herhangi bir şey yaşadığın falan da yok.
yaşadığın anlık elektrik boşalmalarının bin katını defalarca yaşadım ama buna ne nirwana dedim, ne mistik bi deneyim ne de bunu aydınlanma olarak görmedim.

senle bi anlaşma yapalım.
sen bana yazma, ben de sana.
çok iğrenç bi adamsın ve midemi bulandırıyorsun.

kkwejr213
31-12-2015, 01:59
Bu alçağın açık küfürlerini şikayet ettim silmediniz, hakaretle cevap verdim benim mesajlarımı editlediniz bu alçağın küfürlerini yine silmediniz, bu alçak da hala hakarete devam ediyor. Forumu böyle küfürbaz alçaklarla doldurun siz, bir şeyler paylaşmaya çalışan üyelere sataşıp küfretsinler ki seviyenizi belli etsinler. Forum moderatörünüz de bu alçağın küfrünü alıntılayıp gülücük koyarak bu küfürbaz alçağa arka çıksın. Dediğim gibi siz Turan Dursun'un değil ancak onu katledenlerin temsilcisi olabilirsiniz.

kkwejr213
31-12-2015, 02:50
Benim bu forumda size bir şey ispat etmek gibi bir derdim yok ki, dinlere karşı ciddi bir argümanım olduğu için o yönde propaganda yapıyorum ancak yankısı dinciden değil sizden çıkıyor. Hayır madem bu kadar ciddiyetsizsiniz söyleyin de burayı ciddiye alıp bir şeyler yapmaya çalışmayalım. Sırf sataşmak için o kadar küfür ediyor burada alçak herif, siz bu küfürbaz alçağı kolluyorsunuz ayıp değil mi?

kkwejr213
31-12-2015, 03:13
ben şu ilah_i aşk dediğin zırvaya takıldım biraz,
bu aşkda kim kimi sikiyor.
ilah mı seni sen mi ilahı.

Yahu benim karşıma bu barzoyu mu çıkarıyorsun. Ben Nirvana'yı anlatmak adına maddi/insani boyutun yalan olduğunu söylüyorum, bu barzonun verebildiği cevap bu. Güldürmeyin beni :)

kkwejr213
31-12-2015, 03:22
Sesli güldüm iyi mi diye sataşma amacıyla geldiği belli olan konuya girip fikir sunmaya çalışmama rağmen sürekli küfür eden bir barzoya arka çıkarak seviyenizi gösterdiniz zaten. Sizi fazla ciddiye almışım demek ki. Her ne olursa olsun bu üyenin küfretmeye hakkı yok, o ilk küfrü ettiğinde şikayet etmiştim siz de müdahale etmek yerine müsaade ettiniz ben hakaretle cevap verince benim mesajlarımı editlemenize rağmen bu barzonun küfürlerini öylece bıraktınız. Bu sizin seviyenizi göstermek açısından yeterli. Siz cidden Turan Dursun'un değil ancak onu katledenlerin temsilcisi olabilirsiniz, zihniyetiniz tamamen aynı. Bu forumda bir daha yazmayacağım ancak ifşa görevimi yerine getirmek istedim ki burada yazmak isteyen üyeler burayı ciddiye alıp da paylaşım yapmaya kalkmasın, sonra bazı barzolardan küfür yeyip mdoerasyonun da küfürbazların destekçisi olduğunu görerek üzülebilirler :)

spartacus
31-12-2015, 03:32
Kilit bir süre sonra açılacak.