PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Korkuyorum...

Anunnaki
10-03-2015, 00:28
Din tarihi ile ilgili bilgilerin doğru olup olmadığı, doğru bilgiyi elde etmek için çok çaba sarf etmem gerekip gerekmediği hakkında fikir yürütmek için buradayım.. Özetle bilgi sahibi olmadan fikir yürütmek istemiyorum... Üç kutsal kitabı da okudum, hatta Zebur'u da bir kere netten okudum. Bu kitapların inancımı artırması gerekirken tamamen zayıflattı. Af buyurun... Bir de Zecharia Stichin'in 12. Gezegen kitabını okudum ve hepten aradan çıktım..İnkar etmekten korkuyorum ama buradayım... saygılar..

Yıldıztozu
10-03-2015, 00:35
Din tarihiyle ilgili Zeitgeist isimli bir belgesel vardı.
İzleyince zannediyorsun ki bu dinler kesin uydurma.
Ama belgeseldeki bilgileri biraz araştırınca söylenenlerin tamamen uydurma olduğu anlaşılıyor.

Bu yüzden din tarihiyle ilgili piyasada çok fazla uydurmalar var, güvenmek zor.

spartacus
10-03-2015, 00:49
Merhaba hoşgeldiniz.

Korku bizi her türlü sağlıklı veri, bilgiden yetmez, hareket, denge, biyolojik yapımıza değin, sağlıklı olma durumundan alıkoyar, bu durumda sağlıklı düşünebileceğimizi, hatta veri/bilgi edinsek dahi sağlıklı algılayacağımızı düşünüyorum.

Korkmayın, korku dilerseniz inancınız olsun, korku sizi sağlıklı bilgi/karar ve mantık düzleminden alıkoyar.

Dinler(ortadoğu menşei ya da benzeri, siyasi yapı halindekiler, ve tabi ideolojik bağımlılıklarda dindir) dolaysız korku, dolaylı korku(şöyle olmazsanız başımıza şu gelir vs) çemberleri üzerine bina edilmiş, kapan(tuzak) tuğlalarıyla örülmüş, özü inanç istismarına dayalı, yine kendi tabirleriyle ifade edilecekse, şer örgütlenmesi, yapılarıdır. O nedenle kutsal dye öne sürdükleri metinler aslında belirli bir hegomanyanın, köle saydıkları tü diğer insanların, korkularını, arzularını, zaaflarını, en önemliside inanç-umutlarını kullanarak, onları kendilerine biat ettirmenin, maddi/manevi köle yapmanın yasa, buyruk ya da kurallarıdır aslında.

Ve ne garipir ki bu kitaplarda sözde yasa denilen yobaz, bağnaz diyebileceğimiz, onca söylem, insanların inanç, zaaf, korkularına bağlandığı için tartışılamaz ilan edilmişlerdir, yani bir yasalar bütünü düşünün ki asla tartışamayacaksınız. Böyle bir gücü ele geçirmiş, hükümranlık süren iktidar, hegomanya odaklı merkezleri düşünün, ne yapsalardı da geriye kalan köleleri, kendilerine koşulsuz/şartsız sorgusuz/sualsiz biat ettirselerdi? Din bunların başlıcası ve en başında gelen şebeke olabilir mi? Neden olmasın?

Son olarak
1.) İnanç insana ne yapması, yemesi, içmesi, kime biat etmesi vs gerektiğini söylemez, emretmez, buyurmaz, böyle bir yapıya sahip değil, tüm bu kısımlar inanç değil siyaset/ideoloji/çıkar kapsamında konulardır.
2.) İnancın pazarlığı olmaz, kullanımı, alet edilmeside, yapıldığı an inanç olmaktan çıkar.
3.) Madem şuna inandın o halde şunu yapacaksın dendiği an, bunu diyen ortamdan da, bunu dayatan bezirganalrdan da uzak durmak gerekir, zira daha baştan inancınızın istismarı ile size ultimatomlar yağdırılmaya, yani esir alınmaya başlanmışsınız demektir.

Diyelim ki ben bir şeye inanan birisi olayım, iyide bu inancım nasıl olacata atıyorum bir hristyanı dost edinip, edinemeyeceğime karar verebilsin? Bu iş inanç değil ki, siyasi-ideolojik bir zemin.

Hiç kimse dışarıda yağmur yağacak inandım, sırf inandım diye palto giymez, inanç ancak pencereden dışarı bakmanın yollarına açık ise inançtır ve kişi yağmur yağmayadabilir diyebildiği ölçüde hala inançlıdır, hiç bir alternatif tanımayan şey insan inancı olamaz, kısaca öbür türlüsü inanç değildir, şartlılık, saplantı, şartlandırılmışlık, tabu vb olabilir...

Sonuncusu
İnanmak ve aldanmak bir madalyonun 2 yüzüdürler, birisi olmadan diğeri olmaz. Elinizden geliyorsa inanmayın, inanıyorsanız da, pencerenizi açıp dışarı bakmaktan korkmayın ki kimse size dışarıda yağmur var palto giy, madem inandın ne dersem yapaaksın vs diyemez, diyememeli... Yani siz pencereyi aralayıp, bakmaktan korkuyorsunuz, sizi alıkoyan ne inanç mı değil, size karşı mafyanın(din) kullandığı korkular, terör tehditleri(yakarım, keserim vs), o halde?

pianola
10-03-2015, 00:51
Neyi inkar etmekten korkuyosun sevgili Anunnaki?

Anunnaki
10-03-2015, 01:39
zfr87, Zeitgeist'i izledim.. Yanlış anlamadıysam belgeseli uydurma buldun... Uydurma bulmadığın doğru kabul ettiğin bilgileri tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim...

spartacus, yaklaşımın ve açıklamaların için teşekkürler... Şunu belirtmek isterim ki, islam, cennet, cehennem, Allah korkusu ile büyüdük.. Beni biraz anlamanı rica ediyorum.. Bu güne kadar Turan Dursun diye birinden haberdar bile değildim.. İnternet sayesinde tanıdım kendisini. Hayatı da beni çok etkiledi. Özellikle din adamı iken aykırı olmasındaki cesaretine hayran kaldım.. Forumlara da üye oldum ki, yeni bilgi edinebilirmiyim ? Bundan da mutluluk duyacağım. başta bahsettiğim gibi 12. Gezegen kitabı beni çok etkiledi ve dinlerde bulamadığım mantığı bu kitapta buldum. James Churchward'ın Mu Uygarlığı hakkındaki üç kitabını da okudum. Özellikle Atatürk'ün bu konuyu incelemesi de beni etkiledi..

Her neyse, son olarak korkum asarım keserim terör falan değil... Kendi içimde yaşıyorum bu konuları.. yaşadığım şehir de bir Anadolu şehri. Hiç ateist veya deistle karşılaşmadım.. Bizim buralarda böyle cesaretle çıkamaz ortaya kimse. Bu nedenle böyle bir korkum yok..

Obi-Wan, yukarıdaki açıklamalarımdan anlaşılmıştır herhalde.. Korkum Tanrı'dan.. Bu korkudan kurtulmak için buradayım..

Hepinize saygı ve sevgiler..

pianola
10-03-2015, 01:42
Selamlar,

'Tanri' diye bildigin nedir, Anunnaki?

Anunnaki
10-03-2015, 01:45
Bildiğim öğrendiğim, anlatılan, yazılan v.s... Allah, Tanrı, Rab v.s

Ama mantıklı gelen ANU...

Anunnaki
10-03-2015, 01:49
Çünkü, Tevrat ve Kuran'da geçen ayetlerden bazıları bunu destekliyor bence...

gur91
10-03-2015, 02:16
Kuran'ı okuduysanız ve yanlışları görebildiyseniz bu sizin için yeterlidir korkmanıza gerek yok zamanla geçecektir , dinle büyütüldünüz ve o kadar sene iç içe yaşadınız bırakın da olsun o kadar , daima gerçeğin peşinde olun bu korkunuzu bastıracaktır.. hoşgeldiniz bu arada

Anunnaki
10-03-2015, 02:18
Teşekkürler gur91, dediğim gibi Kuran'ı okuduğum için buradayım. Hoşbulduk..

vartor
10-03-2015, 06:57
Aramiza hos geldin annunaki,
Bir zamanlar Zeus'tan da ayni derecede kortuklarini dusunursen, biraz rahatlarsin umit ederim. Biz insanlar, yuzlerce tanrilar yarattik ve herbirini de tarihin tozlu yapraklarina gomduk, Bu son modelinin de akibeti farkli olmayacak.

Yıldıztozu
10-03-2015, 12:42
zfr87, Zeitgeist'i izledim.. Yanlış anlamadıysam belgeseli uydurma buldun.

Ben değil herkes uydurma buldu.

Belgeseldeki kaynaklara baktığımızda belgeselin yapımcılarının kitapları.
Yani kaynak kendileri:D
Allahın varlığına kuranı kaynak göstermek gibi.

Kendi kaynakları dışındaki kaynaklara bakarsak birçok kaynakta farklı bilgiler yazıyor.
Örneğin Bakire Meryemden doğuş hikayesi gibi.Horus isimli birinde de varmış aynı hikaye sözde.
Bu tamamen yapımcının uydurması.

Diğer birçok kaynakta Horus'un anne ve babasının olduğu yazar ve hatta resmedilir.
Bu sadece tek bir örnekti.Diğer bahsedilen konularda da benzer durum.
Kaynak hep kendisi.

Nana Buluku
10-03-2015, 14:08
Ben değil herkes uydurma buldu.

Belgeseldeki kaynaklara baktığımızda belgeselin yapımcılarının kitapları.
Yani kaynak kendileri:D
Allahın varlığına kuranı kaynak göstermek gibi.

Kendi kaynakları dışındaki kaynaklara bakarsak birçok kaynakta farklı bilgiler yazıyor.
Örneğin Bakire Meryemden doğuş hikayesi gibi.Horus isimli birinde de varmış aynı hikaye sözde.
Bu tamamen yapımcının uydurması.

Diğer birçok kaynakta Horus'un anne ve babasının olduğu yazar ve hatta resmedilir.
Bu sadece tek bir örnekti.Diğer bahsedilen konularda da benzer durum.
Kaynak hep kendisi.

http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Horus

Horus'un babası yok. Verdiğim linki okursan bir kaç benzerlik daha görürsün. Babası öldükten sonra İsis büyü ile yaratıyor. Osiris de daha sonra diriliyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Yıldıztozu
10-03-2015, 14:20
http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Horus

Horus'un babası yok. Verdiğim linki okursan bir kaç benzerlik daha görürsün. Babası öldükten sonra İsis büyü ile yaratıyor. Osiris de daha sonra diriliyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Çoğu kaynakta babası ve annesi olduğu yazıyor ve resimlerde de görünüyor.
Örneğin;

http://www.arthuride.com/wp-content/uploads/2013/04/Osiris-the-Father-Isis-the-Mother-Horus-the-Child-also-known-as-El.jpg

Anunnaki
10-03-2015, 14:28
zfr87, uydurma buldu herkes dediğin çevre, mutlaka seninle aynı görüşte olanlardır diye düşünüyorum...

Anunnaki
10-03-2015, 14:31
Teşekkürler vartor, hoşbulduk

Yıldıztozu
10-03-2015, 14:45
zfr87, uydurma buldu herkes dediğin çevre, mutlaka seninle aynı görüşte olanlardır diye düşünüyorum...

yoo özellikle ateist kaynaktan okudum, uzunca anlatmış şurada

http://www.hayatinanlaminedir.com/zeitgeist-the-movie-belgeselinin-saglamasi-ve-yanildigi-noktalar/

spartacus
10-03-2015, 16:10
Her neyse, son olarak korkum asarım keserim terör falan değil... Kendi içimde yaşıyorum bu konuları.. yaşadığım şehir de bir Anadolu şehri. Hiç ateist veya deistle karşılaşmadım.. Bizim buralarda böyle cesaretle çıkamaz ortaya kimse. Bu nedenle böyle bir korkum yok..

Obi-Wan, yukarıdaki açıklamalarımdan anlaşılmıştır herhalde.. Korkum Tanrı'dan.. Bu korkudan kurtulmak için buradayım..
tabiki sizi anlıyorum, korkunuz dinden değilse, Tanrı'dan korkmayın, zira şu insani ZAAAFLARIN yüklendiği bir tanrı, inancınızın değil, bahsettiğim gibi dinlerin hem tanrı hem insan inancı konusunu kötüye kullanmasıyla ilgili. Tüm insani zaafları(kin, hesap sorma, sinirlenme, anlayışsızlık vb) çıktığımızda korkacak bir şeyde kalmıyor aslında diye düşünüyorum.

spartacus
10-03-2015, 16:26
yoo özellikle ateist kaynaktan okudum, uzunca anlatmış şurada

http://www.hayatinanlaminedir.com/zeitgeist-the-movie-belgeselinin-saglamasi-ve-yanildigi-noktalar/
Zafer87, genellemecilik iyi bir şey değil, aslında önce kendinizi yanıltırsınız, her sakalllı dede oluverir.

Zeitgist için genelleme yapılma şansı yok, zeitgeist'de 11 Eylül saldırısı konusu komplo teorisidir -ki dini bölüm değil, Zeitgeist dini değil aslında insanların nasıl yönetilip, hükmedildiği, temelde hangi çıkarların yattığı temelinde yapılmış bir dizi çalışmaları kapsar. Yalnız bu geriye kalanın boş, kaynaksız olduğu anlamına gelmez.

Verdiğin linki kendin okudun mu?
Haç için haç demek sorun değildir, daha doğrusu bu ifade öze değil biçime dönüktür. Haç kelimesi güncel kullanılan bir kavramdır ve haç işaretinin kaynağı olarak verilen dizi, Zodyak sırf haç dendi diye ne geçersiz olur ne de kaynaksız olur. Haç'ın kaynağı meselesinde Zeitgeist YANLIŞ bir şey söylemiş değil! (İşin özü, doğrular işinize gelmiyor, tümden yanlış demeye, genellemeye cüret ediyorsunuz )

İkincisi Ha Horus, ha da Ra sonuç itibariyle ikiside İsa'dan öncedir! Bu tür metinlere YANLIŞ BİLGİ VERMEK DENMİYOR, Horus için değil Ra için kullanılan simge demek sadece ilgili metinin Horus, Ra çerçevesini bağlar, İsa kısımlarını bağlamaz. Yine kendisi resimi paylaşıyor siz burada eldeki haç'a(bakın bende haç dedim, güncel kelime bu!!!!) bakın.
http://kuskulukani.files.wordpress.com/2010/02/ra-ve-horus1.jpg?w=500&h=460

Gördün mü?

Genelleme yapmayın. Hem ateistler diye genelliyorsunuz, hem de Zeitgeist diye, siz genelliyorsunuz, ama bu bizlerin de genellediği anlamına gelmez. Bir ateist görseniz, diyelimki kişiliksiz, tüm ateistlere bağlıyorsunuz, halbuki sizin yapmanız gereken ateizmde insanların davranışlarına dönük, onları önceden belirleyen, tayin eden bir yapı var mı? Yok mu diye bakmaktır(ki yok!), ama dinlerin insanlara ne ve nasıl olacaklarını dayatması(zinharrrrr! hemde!), işte bu ölçütler ateist ile bir dinciye yaklaşırken farklı yaklaşılmasının ölçütürler. Müslümanlar domuz eti yemezse, denirki müslümanlar domuz eti yemez, ama atıyorum ateist için aynısı geçerli değil, herkesin uyması gerektiği ve bir merkezden belirlenen böyle bir kural yok, kimisi yiyor, kimisi yemiyor ve ateistlikleriyle de ilgisi yok, ama müslümanlarınki müslümanlıklarıyla ilgili(!). Biz bir müslüman için söylediğimizde tümünü kapsayan bir genelleme de bulunursak, dayanağı vardır, ama siz birey için atesitler deme şansına sahip değilsiniz bu konularda. Ateistleri genelleyeceğimiz alanlar yine ateistlerin tümünü ilgilendiren, kapsayan alanlar olabilir sadece(mesela din, tanrı konusu gibi, rahatlıkla genelleyebilirsiniz ki, ateistler tanrının insan uydurması olduğunu düşünürler, işte genelledim, ama siz hiç bir ateisti inanç, ideoloji, politika, davranış, kişilik vb konusunda genelleyemezsiniz)

Yıldıztozu
10-03-2015, 22:21
Sayın Spartacus;

Ateistler hakkında genellemede bulunmadım.Belgesel hakkında genelleme yapmış olabilirim ve evet belgeselin tamamı uydurma değil elbette.
Ama tek yönlü ve güvenirliği düşük hazırlanmış birçok kısmı.

Zaten diğer bölümlerinden de anlaşılacağı üzere dikkat çekmek için provakatif spekülasyonlarla gündeme gelmeye çalıştığı açık.

Ayrıca Hac ve Tanrının oğlu ifadeleri İsa'dan önce varsa hristiyanlıktaki bu inançların mitolojik hikayelerden beslendiğini gösterir.İslamiyeti haklı çıkartır.

Nana Buluku
10-03-2015, 22:58
İslamiyeti haklı çıkartır.

İslam nasıl haklı çıkıyor ?

AerA
10-03-2015, 23:15

Heinrich Brugsch : Religion Und Mythologie Der Alten Egypter isimli kitabı nasıl güvenilirliği düşük buldunuz?

Lütfen aynı lafı Berlin Üniversitesi veya Kaire Üniversitesinin arkeoloji -özellikle Ejiptoloji- bölümüne ait koridorlarında yüksek sesle haykırınız. Bakın insanlar sizden daha yüksek bir sesle size nasıl gülüyor :)

Ayrıca Hac ve Tanrının oğlu ifadeleri İsa'dan önce varsa hristiyanlıktaki bu inançların mitolojik hikayelerden beslendiğini gösterir.İslamiyeti haklı çıkartır.

Mitolojik efsanelerden derlenen bir figür için eğer Kuran isimli kaynakda "İsa Peygamber" diyorsa... Sadece Kuran'da kendinden önceki efsanerden kendine pay çıkartan sıradan bir kitap olur.

Yani haklı değil, aynı b@ka dikilmiş tüyün Arapçası :)

Anunnaki
10-03-2015, 23:54
“Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan yapana sadık kalmazsa değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtacak bir mahiyet alır.” (1931)

ATATÜRK

Anunnaki
10-03-2015, 23:57
Bilimsel araştırma yapan arkeologların tarih hakkında bir çok belgeli delilleri var.. Örneğin Sümer Tabletleri (Zecharia Stichin)

Ancak görüyoruz ki, dinin tarihini anlatan alimler sözlerine devamlı "bir rivayete göre, islami kaynaklara göre v.s v.s " belgesiz sözleri delil olarak gösteriyorlar...

Yıldıztozu
11-03-2015, 01:12
İslam nasıl haklı çıkıyor ?

İslama göre İsa tanrının oğlu değildir.Çarmıha gerilmemiştir.Hac işareti yoktur.
Bunlar belki hristiyanlığın orjinal halinde de yoktu ama sonradan eski mitolojik hikayeleri kıskanan dindarlar kendi dinlerine de bu hikayeleri eklemiş olabilirler.
Belgeselde bunu eleştiriyor mesela.İslamın savunduğunu desteklemiş oluyor.

Yıldıztozu
11-03-2015, 01:16
Heinrich Brugsch : Religion Und Mythologie Der Alten Egypter isimli kitabı nasıl güvenilirliği düşük buldunuz?

Lütfen aynı lafı Berlin Üniversitesi veya Kaire Üniversitesinin arkeoloji -özellikle Ejiptoloji- bölümüne ait koridorlarında yüksek sesle haykırınız. Bakın insanlar sizden daha yüksek bir sesle size nasıl gülüyor :)

Mitolojik efsanelerden derlenen bir figür için eğer Kuran isimli kaynakda "İsa Peygamber" diyorsa... Sadece Kuran'da kendinden önceki efsanerden kendine pay çıkartan sıradan bir kitap olur.

Yani haklı değil, aynı b@ka dikilmiş tüyün Arapçası :)

Ya piyasada çok fazla efsane dolaşıyor.Bu anlamda hangisi gerçek bilemiyoruz.Şahsen bana o tarz hikayeler denk geldiği için güven duygum azaldı.
Bir de dinler çok eski tarihlere dayandığı için belge sıkıntısı var.O kadar eskiye giden tarihi belge bulmak zor.

spartacus
11-03-2015, 02:34
Sayın Spartacus;

Ateistler hakkında genellemede bulunmadım.Belgesel hakkında genelleme yapmış olabilirim ve evet belgeselin tamamı uydurma değil elbette.

Zaten diğer bölümlerinden de anlaşılacağı üzere dikkat çekmek için provakatif spekülasyonlarla gündeme gelmeye çalıştığı açık.

Zfr87, bir çok kısımı, ateistlerin bir çoğu, bir çok ateist kaynak vb, bu ifadeler muğlaktır ve kimileride dediğim gibi genellemedir ve bir çok kısımı değil biz 2-3 konuda eleştiriyoruz, bu da bir çok kısımı değil. Bunlardan birisi politiktir elendi(konu dışı), bir tanesi Horus/Ra ikilemidir elendi(ESASI DEĞİŞTİRMİYOR!)....

Son dediklerin içinde, yine GENELLEMİŞ OLDUN, Zeitgesit'e göre HAKLI ÇIKMAKTAN, Zeitgeist'e göre ÇÖKMEYE de ulaştın, işte böyle;

Al-i İmran 59
Şüphesiz Allah katında (yaratılışları bakımından) İsa'nın durumu, Adem'in durumu gibidir: Onu topraktan yarattı. Sonra ona "ol" dedi. O da hemen oluverdi.

Nisa 171
Ey Kitab ehli! Dininizde sınırları aşmayın ve Allah hakkında ancak hakkı söyleyin. Meryemoğlu İsa Mesih, ancak Allah'ın peygamberi, Meryem'e ulaştırdığı (emriyle onda var ettiği) kelimesi ve kendisinden bir ruhtur. Öyleyse Allah'a ve peygamberlerine iman edin, "(Allah) üçtür" demeyin.Kendi iyiliğiniz için buna son verin. Allah ancak bir tek ilahtır. O çocuk sahibi olmaktan uzaktır. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey onundur. Vekil olarak Allah yeter.

İslam'da İsa babasız doğmuştur değil mi? İsa doğduğu halde bile Meryem İFFETLİdir islama göre değil mi? İslam'a göre Allağın çocuğu yoktur değil mi? Ama islama göre Allah babasız olarak yaratabilir, ilk ayeti verdiğim gibi yani Adem gibi, babası değil ama BABASIZ DOĞUMDUR yine İslam'a göre!?...

Yani yine vardık mı BABASIZ DOĞUM MİTİNE??

Nesi HAKLI çıktı islam'ın şu konuda? İslam'ın ret ettiği, ÜÇLEMEDİR, "Allah, Kutsal Ruh, Oğul", buda zaten Ra/Horus ve haç kısmıyla ilgisiz! Bu kısım İslam'ı haklı çıkartmıyor! Neye göre konuşuyorsunuz siz, kafanızdan uydurduğunuz AÇILARA göre mi, yoksa Zeitgeist'in ilgili bölümlerine göre mi?...

Kendi yazdığını oku şimdi, Haç konusunda İslam ne diyor ki??? Haklı çıksın? Babasız doğum konusunda ne demiş ki haklı çıksın? Şimdi sana ne kaldı haklı çıkacağın?

Biz konu Hristiyanlık olunca sizleri, islamcıları, müslümanları değil, esas'a kaynak teşkil etmesi bakımından Hristiyanlığı ve hristiyanları esas alırız, bunuda bir yere not edin, tüm dinler bizim açımızdan bize eşit mesafededir, sizlerinde, başka dine inanırlar hakkındaki yargılarınızında bağlayıcılığı yok.

ahura mazda
11-03-2015, 02:53
Bilimsel araştırma yapan arkeologların tarih hakkında bir çok belgeli delilleri var.. Örneğin Sümer Tabletleri (Zecharia Stichin)

Ancak görüyoruz ki, dinin tarihini anlatan alimler sözlerine devamlı "bir rivayete göre, islami kaynaklara göre v.s v.s " belgesiz sözleri delil olarak gösteriyorlar...

Hoşgeldin öncelikle korkuların yersiz,boşuna korkuyorsun,ilk başta kabuslar görebilmen dahi mümkün çünkü korku içselleştirilmiş oluyor. Bu içselleştirilmiş korkuyu kısa vade de atlatırsın bazen bir kaç gün bazen bir hafta önemli olan korkunun üzerine gitmen. Sabahları daha özgür uyandığını daha rahat uyuduğunu hayata dair korkularının azaldığını hissedeceksin. Güzellik burada başlıyor. Saçma sapan kuralların getirdiği acaba günah mı işliyorum,abdest alırken burnuma üç kere değil bir kere su çektim namazım kabul olur mu ? Yok efendim yellendim abdestim kaçtı mı ? Sanki yanlış kıldım namazım kabul olur mu ? Oruç tutuyorum ama sanki yanlış düşüncelere sevk oldum orucum kabul olur mu ? Gibi gibi bir yığın anlamsız korkudan sıyrılacaksın.

Anunnaki
12-03-2015, 00:42
zfr87, tabii ki Kuran'da yoktur Tanrı'nın oğlu olduğu. Değildir de zaten. Ama Kuran'da Lut'un kızları ile yattığı, İbrahim'in karısını Firavun'a kızkardeşi olarak verdiği, Davut'un komutanının karısına asıldığı v.s yoktur. Bu bilgileri Tevrat'tan alıyoruz. İslam'ın kabul etmediği Tevrat'tan. Ama İslam'ın doğrusunu ortaya çıkaramadığı Tevrat'tan.

Anunnaki
12-03-2015, 00:43
tşk,ahura mazda...

dias
12-03-2015, 19:10
Hoşgeldin Anunnaki

jumanji
12-03-2015, 19:12
Bir kere adım attıysan bir daha geri dönüşü yok. O kıvılcım çaktığında gerisi çorap söküğü gibi geliyor ve kendine bir 'izm' bulup çıkıyorsun. Hep böyle olur.

Anunnaki
13-03-2015, 23:25
Hoşgeldin Anunnaki

Anunnaki
13-03-2015, 23:26
Teşekkürler..

Şüpheci Dinsiz
14-03-2015, 00:06
Sevgili Anunnaki, dias, jumanji hoşgeldiniz. :)