Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-03-2015, 00:28
Anunnaki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Anunnaki Anunnaki isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Korkuyorum...

Din tarihi ile ilgili bilgilerin doğru olup olmadığı, doğru bilgiyi elde etmek için çok çaba sarf etmem gerekip gerekmediği hakkında fikir yürütmek için buradayım.. Özetle bilgi sahibi olmadan fikir yürütmek istemiyorum... Üç kutsal kitabı da okudum, hatta Zebur'u da bir kere netten okudum. Bu kitapların inancımı artırması gerekirken tamamen zayıflattı. Af buyurun... Bir de Zecharia Stichin'in 12. Gezegen kitabını okudum ve hepten aradan çıktım..İnkar etmekten korkuyorum ama buradayım... saygılar..
Alt 10-03-2015, 00:35
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Din tarihiyle ilgili Zeitgeist isimli bir belgesel vardı.
İzleyince zannediyorsun ki bu dinler kesin uydurma.
Ama belgeseldeki bilgileri biraz araştırınca söylenenlerin tamamen uydurma olduğu anlaşılıyor.

Bu yüzden din tarihiyle ilgili piyasada çok fazla uydurmalar var, güvenmek zor.
Alt 10-03-2015, 00:49
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Merhaba hoşgeldiniz.

Korku bizi her türlü sağlıklı veri, bilgiden yetmez, hareket, denge, biyolojik yapımıza değin, sağlıklı olma durumundan alıkoyar, bu durumda sağlıklı düşünebileceğimizi, hatta veri/bilgi edinsek dahi sağlıklı algılayacağımızı düşünüyorum.

Korkmayın, korku dilerseniz inancınız olsun, korku sizi sağlıklı bilgi/karar ve mantık düzleminden alıkoyar.

Dinler(ortadoğu menşei ya da benzeri, siyasi yapı halindekiler, ve tabi ideolojik bağımlılıklarda dindir) dolaysız korku, dolaylı korku(şöyle olmazsanız başımıza şu gelir vs) çemberleri üzerine bina edilmiş, kapan(tuzak) tuğlalarıyla örülmüş, özü inanç istismarına dayalı, yine kendi tabirleriyle ifade edilecekse, şer örgütlenmesi, yapılarıdır. O nedenle kutsal dye öne sürdükleri metinler aslında belirli bir hegomanyanın, köle saydıkları tü diğer insanların, korkularını, arzularını, zaaflarını, en önemliside inanç-umutlarını kullanarak, onları kendilerine biat ettirmenin, maddi/manevi köle yapmanın yasa, buyruk ya da kurallarıdır aslında.

Ve ne garipir ki bu kitaplarda sözde yasa denilen yobaz, bağnaz diyebileceğimiz, onca söylem, insanların inanç, zaaf, korkularına bağlandığı için tartışılamaz ilan edilmişlerdir, yani bir yasalar bütünü düşünün ki asla tartışamayacaksınız. Böyle bir gücü ele geçirmiş, hükümranlık süren iktidar, hegomanya odaklı merkezleri düşünün, ne yapsalardı da geriye kalan köleleri, kendilerine koşulsuz/şartsız sorgusuz/sualsiz biat ettirselerdi? Din bunların başlıcası ve en başında gelen şebeke olabilir mi? Neden olmasın?

Son olarak
1.) İnanç insana ne yapması, yemesi, içmesi, kime biat etmesi vs gerektiğini söylemez, emretmez, buyurmaz, böyle bir yapıya sahip değil, tüm bu kısımlar inanç değil siyaset/ideoloji/çıkar kapsamında konulardır.
2.) İnancın pazarlığı olmaz, kullanımı, alet edilmeside, yapıldığı an inanç olmaktan çıkar.
3.) Madem şuna inandın o halde şunu yapacaksın dendiği an, bunu diyen ortamdan da, bunu dayatan bezirganalrdan da uzak durmak gerekir, zira daha baştan inancınızın istismarı ile size ultimatomlar yağdırılmaya, yani esir alınmaya başlanmışsınız demektir.

Diyelim ki ben bir şeye inanan birisi olayım, iyide bu inancım nasıl olacata atıyorum bir hristyanı dost edinip, edinemeyeceğime karar verebilsin? Bu iş inanç değil ki, siyasi-ideolojik bir zemin.

Hiç kimse dışarıda yağmur yağacak inandım, sırf inandım diye palto giymez, inanç ancak pencereden dışarı bakmanın yollarına açık ise inançtır ve kişi yağmur yağmayadabilir diyebildiği ölçüde hala inançlıdır, hiç bir alternatif tanımayan şey insan inancı olamaz, kısaca öbür türlüsü inanç değildir, şartlılık, saplantı, şartlandırılmışlık, tabu vb olabilir...

Sonuncusu
İnanmak ve aldanmak bir madalyonun 2 yüzüdürler, birisi olmadan diğeri olmaz. Elinizden geliyorsa inanmayın, inanıyorsanız da, pencerenizi açıp dışarı bakmaktan korkmayın ki kimse size dışarıda yağmur var palto giy, madem inandın ne dersem yapaaksın vs diyemez, diyememeli... Yani siz pencereyi aralayıp, bakmaktan korkuyorsunuz, sizi alıkoyan ne inanç mı değil, size karşı mafyanın(din) kullandığı korkular, terör tehditleri(yakarım, keserim vs), o halde?

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 10-03-2015, 00:51
pianola - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pianola pianola isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Neyi inkar etmekten korkuyosun sevgili Anunnaki?

Ben de içgözlemin kurbanıyım.
Sylvia Plath

Her bir sözcük, sessizlik ve hiçbirşeyliğin içinde gereksiz bir leke gibi...
Samuel Beckett

Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece...
Aşık Veysel

Tekrar ede ede bitirilemeyen keşif, tekrar ede ede bitirememenin keşfine dönüşür.
Maurice Blanchot

İletişim, bir iletişimsizlik düzeneğidir.
Lacan

Sonuçta hepsi kendini kandırmaktan ibaret, öyle değil mi..?
Marilyn Monroe

ex nihilo nihil fit
il n'y a pas de hors-texte
Alt 10-03-2015, 01:39
Üye

zfr87, Zeitgeist'i izledim.. Yanlış anlamadıysam belgeseli uydurma buldun... Uydurma bulmadığın doğru kabul ettiğin bilgileri tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim...

spartacus, yaklaşımın ve açıklamaların için teşekkürler... Şunu belirtmek isterim ki, islam, cennet, cehennem, Allah korkusu ile büyüdük.. Beni biraz anlamanı rica ediyorum.. Bu güne kadar Turan Dursun diye birinden haberdar bile değildim.. İnternet sayesinde tanıdım kendisini. Hayatı da beni çok etkiledi. Özellikle din adamı iken aykırı olmasındaki cesaretine hayran kaldım.. Forumlara da üye oldum ki, yeni bilgi edinebilirmiyim ? Bundan da mutluluk duyacağım. başta bahsettiğim gibi 12. Gezegen kitabı beni çok etkiledi ve dinlerde bulamadığım mantığı bu kitapta buldum. James Churchward'ın Mu Uygarlığı hakkındaki üç kitabını da okudum. Özellikle Atatürk'ün bu konuyu incelemesi de beni etkiledi..

Her neyse, son olarak korkum asarım keserim terör falan değil... Kendi içimde yaşıyorum bu konuları.. yaşadığım şehir de bir Anadolu şehri. Hiç ateist veya deistle karşılaşmadım.. Bizim buralarda böyle cesaretle çıkamaz ortaya kimse. Bu nedenle böyle bir korkum yok..

Obi-Wan, yukarıdaki açıklamalarımdan anlaşılmıştır herhalde.. Korkum Tanrı'dan.. Bu korkudan kurtulmak için buradayım..

Hepinize saygı ve sevgiler..
Alt 10-03-2015, 01:42
pianola - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pianola pianola isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Selamlar,

'Tanri' diye bildigin nedir, Anunnaki?

Ben de içgözlemin kurbanıyım.
Sylvia Plath

Her bir sözcük, sessizlik ve hiçbirşeyliğin içinde gereksiz bir leke gibi...
Samuel Beckett

Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece...
Aşık Veysel

Tekrar ede ede bitirilemeyen keşif, tekrar ede ede bitirememenin keşfine dönüşür.
Maurice Blanchot

İletişim, bir iletişimsizlik düzeneğidir.
Lacan

Sonuçta hepsi kendini kandırmaktan ibaret, öyle değil mi..?
Marilyn Monroe

ex nihilo nihil fit
il n'y a pas de hors-texte
Alt 10-03-2015, 01:45
Üye

Bildiğim öğrendiğim, anlatılan, yazılan v.s... Allah, Tanrı, Rab v.s

Ama mantıklı gelen ANU...
Alt 10-03-2015, 01:49
Üye

Çünkü, Tevrat ve Kuran'da geçen ayetlerden bazıları bunu destekliyor bence...
Alt 10-03-2015, 02:16
gur91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gur91 gur91 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kuran'ı okuduysanız ve yanlışları görebildiyseniz bu sizin için yeterlidir korkmanıza gerek yok zamanla geçecektir , dinle büyütüldünüz ve o kadar sene iç içe yaşadınız bırakın da olsun o kadar , daima gerçeğin peşinde olun bu korkunuzu bastıracaktır.. hoşgeldiniz bu arada
Alt 10-03-2015, 02:18
Üye

Teşekkürler gur91, dediğim gibi Kuran'ı okuduğum için buradayım. Hoşbulduk..

Önerilen Siteler