Orijinalini görmek için tıklayınız : Gerçek müslümanlık
Tokat’ta Halil Rıfat Paşa Ortaokulu’nda görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni L.Y.İ.’nin, başını örtmeyen kız öğrencilere, Mersin'de vahşice katledilen Özgecan Aslan örneğini vererek “Size tecavüz de, kötülük de mübah” demesi tartışılmaya devam ediyor.
Bu skandal sözlere dair, AKP İstanbul Milletvekili Halide İncekara Odatv’ye konuştu. Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız’a konuşan AKP’li İncekara, “Mesleğiyle ilgili değilim, ama bunları söyleyen birinin kesinlikle çocukların okutulduğu yerden uzak tutulması lazım” dedi.
Bence o sözlerden çok, suçu azmettireni bulmak gerekir. Hani, özellikle 90'lardaki her faili meçhul cinayette derler ya, "Fail bulunamadı ama önemli olan, azmettireni bulmaktır"
Sence de, azmettiren ortada durur ve görünürken belli değil mi?
Özetle, bu tür sorunların olmasını istemiyorsanız, azmettirenin kökünü kazıyacaksınız. Yoksa, Ege adalarında olduğu gibi adama gülerler!
Vefik Sami
14-03-2015, 11:52
Tokat’ta Halil Rıfat Paşa Ortaokulu’nda görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni L.Y.İ.’nin, başını örtmeyen kız öğrencilere, Mersin'de vahşice katledilen Özgecan Aslan örneğini vererek “Size tecavüz de, kötülük de mübah” demesi tartışılmaya devam ediyor.
Bu skandal sözlere dair, AKP İstanbul Milletvekili Halide İncekara Odatv’ye konuştu. Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız’a konuşan AKP’li İncekara, “Mesleğiyle ilgili değilim, ama bunları söyleyen birinin kesinlikle çocukların okutulduğu yerden uzak tutulması lazım” dedi.
Cümlelerde verilen anlam stratjik olabilir.
Kişinin gerçek zihniyetini her dâim yansıtmayabilir.
"İniş sırası" denen sıraya göre 18. olan Kâfirun Sûresinde Allah, Muhammed'den şöyle demesini istemektedir.
"Sizin dininiz size, benim dinim banadır." (Kafirun: 6)
Çünki Muhammed; henüz tüm Arap ulusuna kendi dâvetini kabul ettirebilecek askeri ve siyasi güce sâhip değildir. Ama; bu gücü elde ettikten sonra "Barışçı"(!) âyetler mâhiyet değiştirir.
"Haram aylar (süre tanınmış dört ay) sıyrılıp bitince (çıkınca) müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün, onları tutuklayın, kuşatın ve onların bütün geçit yerlerini kesip tutun." (Tevbe: 5)
"Kendilerine kitap verilenlerden, Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resûlü'nün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini (İslam'ı) din edinmeyenlerle, küçük düşürülüp cizyeyi kendi elleriyle verinceye kadar savaşın." (Tevbe: 29)
Kur'an Muhammed'in ürettiği stratejilerle doludur. Gerçek olan Tanrı stareji üretmez, plân-düzen kurmaz. Kurduğunu söyleyen, kime karşı ve neden bunları yaptığını da açıklamaldır. Tanrı; kendi yüceliğine muahlif her tavra karşı olur; bunda bir beis yok. Lâkin; bunları ortadan kaldırma yolu insan aczini de içinde barındırın yöntemler olmamalıdır.
Emredecek, katlettirecek büyük kalabalıkla olmayınca güyâ "Barış-esenlik" içeren kurallar gönderip, Muhammed belli bir askeri-siyasi güce ulaştıktan sonra "vurun-öldürün" demek Tanrı'ya yakışmadığı gibi, bunları Tanrı'ya yakıştırmak da, müslümanların o çok sakındıklarını iddia ettikleri şirk'in ağa babası olmaktadır. Bu, Tanrı'ya en ağır hakârettir.
Benzer yöntemler şimdi uygulanıyor. ABD'nin, Orta Doğudaki çıkarları doğrultusunda desteklediği AKP iktidarı, "Kurbağa"yı ılık suya koydu. Kazanı da ocağın üstüne. Su yavaş yavaş ısınıyor. İleride kaynamaya da başlayacak. Ama Kurbağanın haşlandığından haberi olmayacak.
Arap alfabesinin adını "Osmanlıca" yaptılar. Millet de Osmanlıca öğretileceğini zannediyor. Aslında Harf devrimine karşı zamâna yayılan bir ince taktiktir bu. Demokrasi ve insan hakları pozunda Şeriat'e zemin hazırlayan ve fakat Laik demokratik devletin altını oyan hamleler 2007 e-muhtıra fiyaskosu sonrasında iyice arttı. Benim esas üzüntüm; ya CHP'nin yönetimi bu sinsiliğin farkında değil, ya da oynanan oyunun bir diğer parçası oldular.
Çünki; T.C. devletine karşı geliştirilen bu strateji'nin gerçek yüzünü insanlara anlatmak yerine, var olan durumu bir AKP-CHP seçim yarışı gibi gösterme gayretinde.
Ama; tüm ilerici ve domokrat görüşlü insanlar için henüz yolun sonu değil.
Tokat'taki Halil Rıfat Paşa Ortaokulu'nda görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni L.Y.İ., "Zaten başınızı örtmüyorsunuz, size tecavüz de mübah, kötülük de mübah" dedikten sonra kendi isteğiyle başka okula atandı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/egitim/230689/_Size_tecavuz_mubah__diyen_ogretmene_odul_gibi_ata ma.html#
Tokat'taki Halil Rıfat Paşa Ortaokulu'nda görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni L.Y.İ., "Zaten başınızı örtmüyorsunuz, size tecavüz de mübah, kötülük de mübah" dedikten sonra kendi isteğiyle başka okula atandı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/egitim/230689/_Size_tecavuz_mubah__diyen_ogretmene_odul_gibi_ata ma.html#
Benim de snlatmak istediğim tam buydu. Derdim politika tartışmak değil islamın genel anlayış prensipleri idi.
BAşını örtmeyeni karısını saklanayanı poşete koymayanı tecacavüz etme hakkını kendilerinde görmektedirler. Aynı ifadede nihat dogan pisliğide söylemiştir.
Bu islamın genel mahalle baskını prensibidir..
Ben de desemki örtülü birini gördüğümde organım kalkıyor . Yürürken butlarından çok tahrik oluyorum gördüğümde en çok da nihat doğanın anasından tahrik oluyorum desem bana yakışmaz. Biz müslüman değiliz çünki.
Zaten peygamberleri deyusta böyleydi bunların. Hadiste şöyle diyor muhammet yolda bir kadın gördümü zekerini hemen gelini zeynep te indirirmiş. Bunlar başından beri insanlık tan nasibini almamış müsvetteler.
Yıldıztozu
15-03-2015, 00:28
Gerçek islamda herhangi bir sorun yok aslında.
Gayet başarılı bir din.
Dünyadaki herkes müslüman olsa ve islamı gerçek anlamıyla yaşasa, dünya şuanki halinden çok daha ilerde olurdu.
Bilimde daha ilerde olurdu, ahlakta daha ilerde olurdu, daha barışçıl bir dünyada yaşıyor olurduk ve insanlık birçok konuda daha ilerde olurdu.
İslam açısından esas sorun şu; neden bu kadar farklı anlaşılmaya müsait bir din?
Neden herkes farklı anlıyor ve kendi anladığını doğru zannediyor ?
Tanrı bunu bilerek mi ayarladı ? yoksa yanlış anlaşılmaları hesaplayamadı mı? Ya da kuranı Muhammed yazdığı için her şeyi hesaplayamadığı için mi yanlış anlaşıılıyor bu din.
Evet islam açısından esas sorun bu. Onun dışında islam çok başarılı bir din. İnsanlık için en uygun din.
Dialectics
15-03-2015, 01:07
Gerçek islamda herhangi bir sorun yok aslında.
Gayet başarılı bir din.
Dünyadaki herkes müslüman olsa ve islamı gerçek anlamıyla yaşasa, dünya şuanki halinden çok daha ilerde olurdu.
Bilimde daha ilerde olurdu, ahlakta daha ilerde olurdu, daha barışçıl bir dünyada yaşıyor olurduk ve insanlık birçok konuda daha ilerde olurdu.
İslam açısından esas sorun şu; neden bu kadar farklı anlaşılmaya müsait bir din?
Neden herkes farklı anlıyor ve kendi anladığını doğru zannediyor ?
Tanrı bunu bilerek mi ayarladı ? yoksa yanlış anlaşılmaları hesaplayamadı mı? Ya da kuranı Muhammed yazdığı için her şeyi hesaplayamadığı için mi yanlış anlaşıılıyor bu din.
Evet islam açısından esas sorun bu. Onun dışında islam çok başarılı bir din. İnsanlık için en uygun din.
Senin mantığına göre gerçek islâm nesli Allah korkusundan dolayı "çocuklara tecavüz etmeyen bir güruh" değil mi? Sen misal Ateist olsan, bilimum suçu işleme potansiyelinde olduğunu itiraf etmiş bir ahlâk timsalisin değil mi?
Neden İslam yanlış anlaşılıyor diye sormuşsun. Cevabım o ki, Tanrının IQ'su senin kadar yüksek değilmiş. Göndereceği dinin ne gibi vahşetlere sebep olabileceğini hesap edememiş... Sen yaratsan daha iyi yaratırmışsın, hazır kibir ve ego da var...
Gerçek islamdaki durum nedir bu hususta.
İşid militanları na bakmak lazım,
Yakaladıkları yezileri ve müslüman olmayanların hepsinin ırzına geçtiler.
Müslüman gibi giyinmeyen ve müslüma n olmayanın ırzına geçmek serbest dir
Bunlarda ki genel inanç bu . Kendilerinde böyke bir hak görüyorlar.
Buna bir de kuran açısından bakalım arkadaşlar. Orada durum nedir.