PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HDP'ye oy vermeyi düşünür müsünüz?

Sayfa : 1 2 [3]

Neva
05-07-2018, 22:02
https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/bekir-coskun/salako-2501270/

Sevgili Hisli Hisar'lilar hem zeki, hem hislisiniz, soylediklerimi anliyorsunuz degil mi?
https://listelist.com/propaganda-film-replikleri/

Velhelebe
05-07-2018, 23:36
Hang teröre, kimin terörüne, neye göre terör, kime göre terör?
Terörle yönetilen bir ülkede terörü tanımlayan kim, kime, neye göre?
Türkçülükle övünülen bir ülkenin, türkçülükle övünülen siyaseti sorun değilse, başkası da değildir.

Daniskanın lüzumu yok.

Terör ancak terörün hakim olduğu coğrafyalarda -olmadığı coğrafyalarda münferit bir kaç sorunlunun kişisel eylemi dışında- hüküm sürer.

Kendi terörünü çözemeyenler, ötekini yaratır...

Milliyetçilik, ırkçılık, dincilik, laiklik dışı her görüş, her aidiyet, her siyaset, her siyasal yapı, çağdışıdır ve esasını da terör veya teröre başvurma psikolojisi belirler.

Terör nedir?
Bir hedefe, amaca ulaşlamak namına korku taktiğini kullanmaktır, terör buna denir.
Şantaj, tehdit vb ile iş yapmak, terördür.

Örneğin
Yurtta şort giydiği için soruşturmaya uğrayan kızcağıza yapılan TERÖRDÜR. Bilakis sırf başörtüsü taktığı için sınava alınmayanlara da yapılan terördü.

Bize bu ülkede bir çok alanda yapılan zaten terördür. Her yanımız terördür, terörle yönetiliyoruz.

İktidara göre zaten hepimiz teröristiz, hainiz.

Kim terörist, kime göre, neye göre?

Bu topraklarda 100 yıldır hakkını aramak artık terör, hainlik olarak ifade ediliyor.

Terör-> bu ülke.

Köroğlu terörist değildir.
Ha bunun milliyeti, yok dini bilmem neyi, mezhebi yok.

Bugün türkiye başka bir millet tarafından işgal edilse ve madem gücü var, bu ülkede artık başka bezirganlar sömürse, yönetse, ne yapacaktınız, ne yaparsanız yapın, aynı martavallarınıza kendiniz muhatap olacaktınız. Kürtler iktidarda olsa da sizin gibi olsa siz ne yapacaktınız? Kurtuluş savaşında ne yaptıysanız, kabul etmeyecektiniz...

Mesele o değil, mesele bu ülkede ötekileştirme ve iktidarın da ötekileştirme üzerine kurulu olmasıdır. bu iktidarda olanın tüm ötekilere terör ve zulüm getireceği, öyle yöneteceği, ötekileştireceği anlamına gelir. Olanda bundan ibaret.

Hepiniz hainsiniz, hepiniz terörirst, çünkü AKP YE OY VERMİYORSUNUZ, o iktidar anlayışını benimsemiyorsunuz, hatta artık kafirsiniz de...

Beni şu ya da bundan dolayı, sırf türküm, aleviyim, bilmem neyim diye ötekileştiren ama bununla da yetinmeyip hayatı zindan eden, öldüren, saldıran, süren, yakan, zulmeden olursa, gül uzatamayağım açıktır. Ha zulmeden terörist der, hain der, der de der...

Siz türkçülüğü, sünniciliği vb bıraktınız mı ki, başkasının sizin kadar olmasa bile, münferit milliyetçiliğini eleştiri konusu ediyorsunuz? Siz ayrımcılığı, ötekileştirmeyi, zorla kendiniz gibi yapma baskısından vazgeçtiniz mi?

İnsanım diyebildiniz mi? Önemli olan bu, bunu kavramadan, bu sorunlar çözülmeyecek, boşa lafazanlık etmemizin anlamı yok...

Ben güçlüyüm girdim aldım dersiniz, sahte egonuzla, bir gün de o güçlü olur ve alır, tarihi böyle okursunuz, tarih de böyle geçilmiştir. Taki zihniyetiniz değişene kadar, güçlü olanın haklı olduğu anlayış, çağdışılık yerin dibine girene kadar, tahteravalli gibi, siz iner, ötekisi çıkar, siz çıkarsınız, öteki ilan ettiğiniz iner, daim değişmez, bezirganlar da iktidar olur, size biner, otunuz, afyonunuz din, mezhep, ırk olur.

Şöyle bakmamız lazım bu konulara. Kürtlere geçmişte ve şimdi ötekileştirme, zulüm yapıldı mı ve yapılıyor mu? Kim suçlu? Yapıldıysa bile PKK suçlu değil midir? Sebep sonucu nasıl kurmalıyız bu konuda?

Velhelebe
06-07-2018, 00:04
Hdp çıksa dese ki ; " pkk ile alakamız da yok ilişkimiz de " dese sen oy vericekmisin ? Diyelim ki hal böyle olunca oyunu hdp verdin. Niçin oy verdiğini açıklarmısın ?

- pkk ile ilişkisi olmadıgı için mi ?
- seni ifade ettiği için mi ?
-halkın tamamına hitap ettigi için mi ?

Yoksa buradakileri saf salak bir şey mi sandında o garip mesajı oraya astın.

Bak sana yardımcı olayım.

Hdp , pkk ile ilişki içerisinde siyasi bir yapı olsaydı !! Şimdiye dek devletin kanunları cerçevesinde çoktan işi bitirilirdi. Seçimlere de katılamazdı. Cumhura hapisten adayda gösteremezdi.

Bak sana idealist derken bu halini anlatmaya çalışıyoruz. Yukarı astığın mesaj bu duruma ispat oluyor. Yok değil ben başka bir şey anlatmaya calıştım diyorsan ! Cümlenin sonundaki NEFRET ifaden FAŞİST olduğuna delil olur.

Hdp ile pkk arasında muhakkak bir bağ vardır. Bu durum kanunen ispat edilirse kapatılır. İspat edilemiyorsa yazılanlar fasa fiso olur.

Pkk ile ilişki icerisinde olduğunun kanıtı aranıyorsa devletin kendisine bakılmalı. Bu durum gönül bağı olmasa bile çıkar bağı olur. İki tarafında çıkarları SÜREÇ adı altında onlarca AKİL İNSAN ve devletin bir takım yapısı ile ortadayken bu halk hdp ye oy vermedi ki !! Senin dediğin yolla versin.

İnsanlara salak muamelesi yapma HAYALPEREST yada içten pazarlıklı FAŞİST .

Nefreti kendi adıma söylemedim. Toplumun algısına göre söyledim. Hatta CHP HDP ile yakınlık gösterdiği için CHP'ye olan nefret de arttı. "CHPKK" bile diyenler var. Yani bırak HDP'yi HDP ile yakın diye CHP'den bile nefret ediliyor. Ben de kendimce nefreti aşıp oy arttırabilmelerinin yolunu yazdım.

Bugünden sonra CHP ve HDP'nin algısı kolay kolay değişmez. Bence HDP' li yetkililer partiyi kapatmalı. Kürt kardeşlerimiz başka parti açmalı. Ama takiyye çok önemli. Partide her kesimden insan olmalı ve Kürtlük vurgusu yapılmamalı. İnce hepinizin cumhurbaşkanı olacağım deyince nasıl da sevildi. Yeni kurulacak Kürt partisi de böyle ilgi toplayabilir. Hatta bırak Kürtlük vurgusunu Türklük vurgusu yapabilirler. Tek bayrak, tek millet, tek din, tek dil gibi vurgulara halk hayran kalıyor, ağzı açık izlerler. Kürtler bunu bilmiyor mu? Kürtçülük ve sosyalistlikle oy toplanmayacağını hakikaten bilmiyorlar mı? Hatta ve hatta PKK ile ilişkili gibi algılanması tam bir felaket onlar için.

Din iman ve milliyetçilik siyasetin temelidir ülkemizde. Partiler bunu hala anlamadı. Ben kendi doğrumu savunurum diyorlar. Kendi doğrun siyasetin doğrusu değil işte. Siyasette ne fayda getiriyorsa o doğrudur. Vaat ve icraatlar de önemli ama sembol siyaseti daha önemli. Semboller birinci plandadır, vaatler ve icraatlar ikinci planda.

Devlet partiyi kapatırdı demişsin öyle olsaydı. Hukuki kısmını ben bilmem ama halk algısını söylüyorum ben. Önemli olan bu algının kırılması. Yav danışman mı bulamıyor bu partiler? Adam akıllı danışman bulun yahu. Güzel metinler hazırlasın danışmanlar ve prompterden okuyun, bu kadar zor mu bu? Dediğim gibi HDP kazanamaz. Yeni parti lazım. Yeni partideki kişiler demagoji de bilmeli. Bilmiyorsa iyi danışman tutmalı. Para varsa zor şeyler değil bunlar. Ama parti liderinin ve görevlilerinin karizmatik olması da önemli her açıdan. Solcular bu işi hiç bilmiyor. Allah kitap, millet diyenler siyaseti çok iyi biliyor ve yapıyor da.

ilahimasal
06-07-2018, 09:09
Chp ye kimin nefreti arttı? Atatürk , Cumhuriyet , laiklik düşmanı bir kesim olan tarikatcı tipler ve onların müridi olan cahil , dinci , VATAN HAİNİ , FETOCU tiplerin nefreti arttı!!

Nefreti arttı demek yanlış olur. Onların Atatürke , cumhuriyete ve laikliğe olan nefreti her zaman vardı. Bu tiplerin bir nefreti de , kimsenin açık açık söylemediği TÜRK düşmanlığıdır. Evet evet onlar katıksız Türk düşmanıdır.

Bu bağlamda onların Hdp Bahane edilerek ;
-Atatürk düşmanı
-Cumhuriyet düşmanı
-laiklik Düşmanı
-TÜRK düşmanı olmaları onların VATAN HAINI ve Fetocu olmaları gerçeğini değiştirmez.

Sokakta Chp Çelengini tekmeleyen, havaya pompalı tüfekle kurşun sıkan , ağzından köpükler saçıla saçıla alaakbağ naraları atan , sosyal problemlerin tamamının tek sebebi olan bu guruh Chp ye nefret duysa ne olur. SONUÇTA VATAN HAİNLERİDİR. FETOCULARDIR.

Hdp den sebep Chp ye nefret duyduğunu iddia ettiğin bu VATAN haini , fetocular , Hdp ile süreç işletirken , chp den yine nefret ediyorlardı. Neden bunları ciddiye alayım ki ? Yada seni ve içten pazarlıklı söylemlerini.

Birde şu açıdan bak ! Hdp kürtçü bir parti ise şayet ve KAZANAMAZ gibi bir söylemin varken , neden aynı şablonu Mhp içinde kullanmıyorsun ? Mhp de kazanamaz !!

Mhp bu gün sözü dinleniyor gibi görünsede , sebebi Akp ye yaptığı yancılıktan sebeptir. Bu yancılığı Süreç döneminde Hdp de yapmamışmıydı.. Bu duruma Mhp nin Bahçelisi tırnaklarını yiye yiye tepkiler vermiyormuydu. Onlara varda bize yohmi diye kıskançlığından çatlamıyormuydu ? Hdp nin o dönem başında ki selahattin demirtaş cumhur olan Erdoğanı meclis kürsüsünde ki yerinden ayakta alkışlarken , bahçelinin psikolojisi ne alemdeydi ?

O Demirtaş şimdi cezaevinde. Sebebi " seni başkan yaptırmayacağız "dı.

Bu hal ortada iken dahi hdp yine meclisteydi , chp yine VATAN HAİNİ fetocu , Atatürk, Cumhuriyet, laiklik TÜRKLÜK düşmanı DINCILERIN nefretine maruz kalıyordu.

Mhp nin ve yancı , çarkcı , tükürdüğünü yalayan bahçelinin hazin sonuda Demirtaşın sonu gibi olucak. Tekme atılıp yollanacak.

Mhp de kazanamaz. % 10
Hdp de kazanamaz %10
Iyi de kazanamaz %10
Chp de kazanamaz. % 20

En doğru söylem budur. Bu siyasi oluşumlara BİR SEBEPDEN her an nefret duyulacaktır. Nefret edenlerin ortak noktaları ise bellidir . Cumhuriyet rejimi .

Mhp eliyle Cumhuriyet rejimi yıkıldı. Yeni rejimin adına artık ne dersen de !!! Cumhuriyet değil.

Birileri vatan sever maskesi ile ortada chp nefreti ile gezeceğine , Cumhuriyeti yıkan Bahçeliyi değerlendirsinler.

Erdoğan hep durduğu yerde duruyor. Adam Cumhuriteyi laikli sevmiyordu halende öyle , ya bahçeli ? Bahçeli koltugunu korumak için her şeyi seviyor. Tükürdüğü ne varsa yalıyor.. Cumhuriyet yıkan bahçeli en büyük TÜRK düşmanıdır.

Işte , hdp kazanamaz deme , mhp kazanamaz de .

Bahçelinin kıçına tekme vurulduğu günü emin olun sabırsızlıkla bekliyorum. Ona vatan haini denileceği günü sabırsızlıkla bekliyorum..

Vel hele be , içindekini söylerken birilerini kullanarak buraya yazma , delikanlı ol ben böyle düşünüyorum de !

Dijwar
06-07-2018, 09:40
Velhebele;
Mesele PKK meselesi değil. AKP, Oslo görüşmelerinde MİT i gönderip PKK yöneticileri ile görüştü ve Erdoğanda bunu kabul etti. Ben izin verdim,dedi. Bunu CHP mi yaptı?
Habur da PKK lılar resmi üniformaları üzerinde davul zurna ile karşılandı. Bunu CHP mi yaptı?

Neden, AKP nin oyları % 1 e düşmedi, neden halen % 50 Erdoğanın arkasnda?

İnsanlar takım tutar gibi parti ve lider tutuyor. Olay bu. Türkiyenin çoğu sağcı, muhafazakar, milliyetçi olduğu için de, o tarz liderlere yapışıyor ve kalıyor.

Çok sığ bakıyorsun siyasete ve topluma. CHP ağzı ile kuş tutsa ya da HDP ağzı ile kuş da tutsa ona asla oy vermeyecek milyonlar var.

Yıllar önce İzmirde CHPli bir doktor, MHPli bir ailenin çocuğunu ameliyatla ölümden kurtarmıştı.Aile ile yakınlaşıp, birbirlerini ziyarete gidip geliyorlar. , kanki oluyorlar artık. Sonra bir gün bu CHPli doktor, CHP için sokakta milletvekili adayı ile dolaştığında bu aileye denk geliyor ve aile diyor ki, çocuğumuzun hayatını sana borçluyuz, seni çok seviyoruz ama elimiz CHP ye oy atmaya gitmez, sana olan sevgimiz ayrıdır, diyorlar. Bunu o doktor anlatmıştı bana.

Türkiyede sağ partiler ciddi anlamda bölünürse, Dünyadada sol rüzgar eserse, CHP oyunu belli bir miktar artırabilir ama o kadar...HDP de böyle.

Yani, işler sandığın gibi değil. Öyle yürümüyor toplum psikolojisi. Ama çok fazla paran varsa, bu insanların belli bir kesimini para ile satın alabilirsin. Belli bir kesimi buna yatkınlar. CHP nin ve HDP nin de o kadar parası yok.

world
07-07-2018, 00:18
Bu forumdaki PKK'yı şirin gösterme devlete terörist deme lümpenliği sahte solculuk ve Kürtçülüğü başka yerde görmedim . Selo ve Apo adlı iki terörist övülüp Atatürk katliamcı deniyor Turan Dursun görse forumu kapattırır adından utanırdı .

Neva
07-07-2018, 00:30
Nefreti kendi adıma söylemedim. Toplumun algısına göre söyledim. Hatta CHP HDP ile yakınlık gösterdiği için CHP'ye olan nefret de arttı. "CHPKK" bile diyenler var. Yani bırak HDP'yi HDP ile yakın diye CHP'den bile nefret ediliyor. Ben de kendimce nefreti aşıp oy arttırabilmelerinin yolunu yazdım.

Bugünden sonra CHP ve HDP'nin algısı kolay kolay değişmez. Bence HDP' li yetkililer partiyi kapatmalı. Kürt kardeşlerimiz başka parti açmalı. Ama takiyye çok önemli. Partide her kesimden insan olmalı ve Kürtlük vurgusu yapılmamalı. İnce hepinizin cumhurbaşkanı olacağım deyince nasıl da sevildi. Yeni kurulacak Kürt partisi de böyle ilgi toplayabilir. Hatta bırak Kürtlük vurgusunu Türklük vurgusu yapabilirler. Tek bayrak, tek millet, tek din, tek dil gibi vurgulara halk hayran kalıyor, ağzı açık izlerler. Kürtler bunu bilmiyor mu? Kürtçülük ve sosyalistlikle oy toplanmayacağını hakikaten bilmiyorlar mı? Hatta ve hatta PKK ile ilişkili gibi algılanması tam bir felaket onlar için.

Din iman ve milliyetçilik siyasetin temelidir ülkemizde. Partiler bunu hala anlamadı. Ben kendi doğrumu savunurum diyorlar. Kendi doğrun siyasetin doğrusu değil işte. Siyasette ne fayda getiriyorsa o doğrudur. Vaat ve icraatlar de önemli ama sembol siyaseti daha önemli. Semboller birinci plandadır, vaatler ve icraatlar ikinci planda.

Devlet partiyi kapatırdı demişsin öyle olsaydı. Hukuki kısmını ben bilmem ama halk algısını söylüyorum ben. Önemli olan bu algının kırılması. Yav danışman mı bulamıyor bu partiler? Adam akıllı danışman bulun yahu. Güzel metinler hazırlasın danışmanlar ve prompterden okuyun, bu kadar zor mu bu? Dediğim gibi HDP kazanamaz. Yeni parti lazım. Yeni partideki kişiler demagoji de bilmeli. Bilmiyorsa iyi danışman tutmalı. Para varsa zor şeyler değil bunlar. Ama parti liderinin ve görevlilerinin karizmatik olması da önemli her açıdan. Solcular bu işi hiç bilmiyor. Allah kitap, millet diyenler siyaseti çok iyi biliyor ve yapıyor da.

Hangi toplumun algisina iliskin soylenmis sozler bunlar?
Chp her zaman elestirilir, dune kadar dinsiz degil miydi, munafik degil miydi, simdi de terorist olmus ne cikar? Secimden once basitce protesto eden liselilere bile, chp'li alevi dolleri dediler, terorist demisler cok mu?

Ulkemizde siyasetin temelinde halkcilik da var, hangi akla hizmetle sadece din, iman, milliyetcilige endekslediniz, sagci psikolojiye gore mi? Solcular bu isi bilmiyorsa sayet, gidin baska partilere oy verin, bu da bir cozumdur.
Mesela;
http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=38903

Yetmiyorsa sayet, gidin sisme Noel babalarin pipisini sunnet edin, Reina'yi kursunlayin falan filan...

world
07-07-2018, 00:34
HDP'nin PKK ile bağı yok demekle AKP Fetocularla hiç yakın olmadı demek aynı şey. Tek fark AKP "artık Fetoya karşı " HDP ise hala " takım elbiseli Kandil sözcüleriyle " yürüyor.

Neva
07-07-2018, 00:47
Bu forumdaki PKK'yı şirin gösterme devlete terörist deme lümpenliği sahte solculuk ve Kürtçülüğü başka yerde görmedim . Selo ve Apo adlı iki terörist övülüp Atatürk katliamcı deniyor Turan Dursun görse forumu kapattırır adından utanırdı .

Sevgili world, konuyu bu sekilde okuma ve yorumlama sebebin milliyetci Turkcu olusun olabilir mi? Milliyetci Turkcu'lerin ciddi kismi okuma ve arastirmayi sevmezler, imanli bir sekilde onune ne koysaniz uzerinden yorum bildirirler.

Sizler bir turlu pkk'siz olamiyorsunuz ve bunun sebebini cok merak ediyorum.

world
07-07-2018, 01:06
Sevgili world, konuyu bu sekilde okuma ve yorumlama sebebin milliyetci Turkcu olusun olabilir mi? Milliyetci Turkcu'lerin ciddi kismi okuma ve arastirmayi sevmezler, imanli bir sekilde onune ne koysaniz uzerinden yorum bildirirler.

Sizler bir turlu pkk'siz olamiyorsunuz ve bunun sebebini cok merak ediyorum.

Irkçı Milliyetçi değilim Kürtlerin tıpkı İslamcılar gibi kokuşmuş ve köhne gelenekleri var ( kan davası, berdel, vb) o yüzden bana mazlum Kürt edebiyatı yapanların çoğunun PKK'yı meşru müdafaa cephesinde göstermesi tesadüf değil.

Neva
07-07-2018, 01:20
Irkçı Milliyetçi değilim Kürtlerin tıpkı İslamcılar gibi kokuşmuş ve köhne gelenekleri var ( kan davası, berdel, vb) o yüzden bana mazlum Kürt edebiyatı yapanların çoğunun PKK'yı meşru müdafaa cephesinde göstermesi tesadüf değil.

Yine de genelleyemessin ki, butun Kurt'lere iliskin. Elbette ki vardir, olmamasi anormal olurdu. Sorun bunu tum Kurt'lere esitliyor olusunuz. Diger tarafta da benzer irticaci, gerici, bagnaz olusumlar yok mu, kokusmus ve kohne gelenekleri olanlar yok mu? Pkk'siz olamamanizin sebebi bu mu?

spartacus
07-07-2018, 01:46
İşte ırkçı faşist zihniyet. Safsata kafası, kendisi müm'in gerisi kafir. Allahın'ın, katışıksız siyasi islamcısı, eminim eline fırsat geçse insanalrı sırf başka dil, renk, mezhep vs diye biçer geçersin, asıp kesitğin armut toplamazsa da hiç suçlu olmazsın.. Ne zaman kurtulacaksınız... Burası forum her fikirden insan olabilir, düşünce özgürlüğünü sindiremiyorsan, senin sorunun avare.

Deve bile bu kadar eğri değildir.

Zihniyete, mesele kör inancı-dinci kafası olunca akıl dışı safsatalara bak, kürtlerde berdel varmış, yok feodal gelenekler varmış? Sanki onca hırsız, tecavüzcü, hülleci, hortumcu ........... vb içinde hiç türk yok, eee nedir bu kafatasçılığın.

Bu yaşta bu zeka ileride hayrı yok.

Hülooooooooooo kafasının öteki adı. Foruma neden çamur attığında ayrı bir dert, sabah akşam başbuğla, reisle yatıp kalkıyor olmalısın, senin gibi düşünmeyen, inanmayan ya hain ya terörist. Gerçi senden ala terörist mi olur ayrı mesele(acaba bu ırkçı hezeyanlarınla, Türkiye başka, ama ırkçı bir milletin egemenliği altında olsa, sırf farklı sosyo-kültürel edinimlerin var diye baskı altına alınsan ne yapardın, dingil)...

Neyse amacın insanlara tartışılmaz tabular, kutsallar öne sürerek birde yaftalayıp terörist ilan ederek, hangi dip çamurunda yuvarlandığını göstermek, hep aynı taktik değil mi? iktidardakilerle tamamen aynı, azıcık hak arasak, hukuk desek, hain, alçak, fetöcü bilmem neci ilan ediliyoruz, böylece terörün en alasını uyguluyorsunuz, en bayağı, adi yöntemle insanları konuşturmamanın, sansürün daniskası. İnsan olamayanların içinde, insan olmak ve aydın, objektif yaklaşımızın ne kadar yerinde olduğunun bir göstergesi.

Dediğin gibi mi gerçekten, öyleyse ne işin var terörist ilan ettiğin insanların içinde? Git aynı anlayış ve siyasi kafa yapısını paylaştığın Bahçeliye koş...

world
07-07-2018, 01:55
Spartacus :) Ağzından tükürükler saçarak " faşist,ırkçı, Reisçi" dediğinize göre doğru yoldayım tipik Sol görünümlü Kürtçü söylemi. İyi günler.

spartacus
07-07-2018, 02:04
Spartacus :) Ağzından tükürükler saçarak " faşist,ırkçı, Reisçi" dediğinize göre doğru yoldayım tipik Sol görünümlü Kürtçü söylemi. İyi günler.
Milliyetçiliği çok ilkel bir düşünce kabul ederim. Bağışlanır bir şey bile olmadığı düşüncesindeyim.

(Turan Dursun Hayatını Anlatıyor, 5. basım, sayfa 52)
Pişkin ırkçı.
Ne kürtçü söylemi faşist?
Türkçülükte, kürtçülükte aynı minvalde eleştirlip, sorgulanıp terk edilmelidir(mezhepçilikle, milliyetçilikde özünde anti-laik, dini bir siyasettir). Ama sen türkçülükte ısar ederken, adice, başkasının milliyetçiliğinden dem vuruyorsun, bu onursuzluk, ikiyüzlülük değilse nedir?

Bir yerde örneğin alevi ile sünni eşit haklara sahip değilse, alevilerin haklarını savunmak alevicilik değildir. Ama asıl çözüm "çilik" üzerine kurulu egemen anlayıştan vazgeçmektir, o zamana kadar da sorun çözülmez. Bir yerde A cılık, B leri ötekileştiriyorsa, B lerin hakkını savunmak B'cilik demek değildir(adiliğin lüzumu yok).

Birileri kürtçü olmakla-ki biz asla değiliz, karşıyız buna da türkçülüğüne de, kuyruk acın buradan- terörist ise, sizde türkçülükle teröristsiniz, o karpuz kadar kafanızda çekirdek kadar beyin taşımıyor olmalısınız?

Suriyeye alevi öldürmeye gidenle, senin kafa tamamen aynı, olaki bizler bu kafaya karşı insanlı kdışı dersek, sen haklı biz haksız oluyoruz öyle mi? Hiç farkın yok, ha sünnici olup, başkalarını ötekileştirmişsin, ha türkçü olup başkalarını öteki ilan etmişsin.

Ne kadar doğru yolda olduğun yazılarından belli. Etrafa salya-sümük saçan da sensin, benimkisi hak ettiğinin yüzde biri bir cevaptır.

İnsan, bundan ötesi anlamsız. Naş şimdi... Vakit israfına değmiyorsunuz, tipik dinci edebiyatı seninki, onlara nasıl anlatamıyorsak, sana da olmuyor. Tabularını yık. (Türkçü şoven söylemlerin bu dönemde AKP-MHP ilişkisiyle birlikte yükselmesi de şaşılası olmasa gerek, iktidar nasılsa 2 söylemi kullanı oldu, din ve millet, sabah akşam, enjeksiyon da, ereksiyondasınız)

world
07-07-2018, 02:09
Spartacus Asıl terörist devlettir Pkk değil yazmışsın önceki mesajlarında hala etrafa " kafatasçı Türkçü pislik naş" adlı sol popülist söylemleri sıralıyorsun bu tarz sol (!) Söylemleri söyleyenler Pkk ve meclis koluna aşkla bağlı olmak zorunda mı?

spartacus
07-07-2018, 02:16
Spartacus Asıl terörist devlettir Pkk değil yazmışsın önceki mesajlarında hala etrafa " kafatasçı Türkçü pislik naş" adlı sol popülist söylemleri sıralıyorsun bu tarz sol (!) Söylemleri söyleyenler Pkk ve meclis koluna aşkla bağlı olmak zorunda mı?
Alıntı yap öyle yaz.

Karpuz kadar kafan süs müdür?

Terörün tanımını milyon kere yaptım, hakim olan devletmiş, aile reisimiş, bir mafyacılıkmış, ağalıkmış, devlet gücünü ardına alıp etrafa korku salmakmış, örgütmüş farketmez, kim ki, korku-şantaj-tehdit, yani kırk satır mı, kırk katır mı politikası gümektedir, o terördür, devlet, millet diye ayrımı mı var? şimdi alıntı yap, bakalım ne demişim, neye göre demişim? Alıntı yap!

Bak şeriatçı kardeşim;

https://tr.wikipedia.org/wiki/Ter%C3%B6rizm

"Terör ya da terörizm ya da Yıldırıcılık[1] ,siyasal, dinsel ve/veya ekonomik hedeflere ulaşmak amacıyla sivillere; resmî, yerel ve genel yönetimlere yönelik baskı, yıldırma ve her türlü şiddet içeren yolun kullanımını ifade eden terim. Hükümetlere veya kuruluşlara göre değişmekle birlikte, terör uygulayan organize çeşitli gruplara terör örgütü; terör uygulayan şahıslara ise terörist ya da yıldırıcı[2] denilmektedir. Bununla birlikte bu ifade oldukça tartışmalı bir kavram olup üzerinde akademik ya da uluslararası fikir birliği yoktur.[3] Gücünü ve yetkilerini kötüye kullanan devletler de devlet terörizmi kapsamında, savaş suçları ya da insan hakları ihlalleri nedeniyle bu kavramla yargılanabilmektedir.[4] Birçok akademisyen çeşitli hükümetlerin eylemlerinin de "terörizm" olarak damgalanabileceğini belirtmiştir.[3]"

Ben sana hatta okuduğn yazılarımda defalarcaizah ettim. Bunun türklükle, kürtlükle vs alakası yok, avare, nasıl ki depremler nasıl meydana gelir açıkalnırken maksat objektif bir çözümlemedir, BENİM İFADELERİMİ DE ÖYLE OKUYACAKSIN, ÇÜNKÜ ÖYLELER. ALİ, VELİ DİYE AYRIMI OLMAZ.

Türkiye 15 yıldır (önceside aynı, ama son 10 yıl şiddetli hale geldi) terörle yönetiliyor, kavramları bir öğrenemedin gitti. Örneğin, madenciye tekme atanınki terör değil miydi?

world
07-07-2018, 02:30
Madenciye tekme atan Akpli idi yani Islamcı . Ayrıca şeriatçı kardeşim demissin sanırım onlarla aynı kafada olduğumuzu iddia ediyorsun hayır biz Kemalistler için bize silah çekip bağnazlık yapmadığı sürece herkes özgürdür.

Realiteyi kaçırma spartacus devlete eleştiri komünizmin ana noktası ama böyle degil Marx devleti yıkacak olan şeyin onun eksikleri çelişkileri olduğunu kapitalizm olduğunu söylüyordu bunu söylerken hadi Kürdistan hayaliyle yanan hastalıklı bir terör örgütünü devlete tercih edelim gibi düşünceleri tercih etmedi. O ilerlemeciydi kapitalist sistemin pozitif yanlarını ve devleti reddetmedi onu yıkıp yerine küçük devletler kuralım hayalindeki düşüncelere de sarılmadı kapitalist devlet en üst düzeye ulaştığında kendi çelişkileri birikerek nicelik niteliğe dönüşecek ve komünist düzen gelecek dedi. Sizse devletin pozitif yönü olan eli silahlı adamları tepeleme gücünü dahi görmezden geliyorsunuz.

Neva
07-07-2018, 03:38
Madenciye tekme atan Akpli idi yani Islamcı . Ayrıca şeriatçı kardeşim demissin sanırım onlarla aynı kafada olduğumuzu iddia ediyorsun hayır biz Kemalistler için bize silah çekip bağnazlık yapmadığı sürece herkes özgürdür.

Hdp veya tabani siz bir kisim Kemalistlere nerede silah cekti? Belge, bilgi var mi bu konuda? Varsa paylasin.

ilahimasal
07-07-2018, 10:25
Gerizekalı World
Aptal World
Salak World

Neyi savunuyorsun sen ? Savunacağın bir kemalizm kalmadı . Rejim değişti. Sistem değişti. Anayasa da dokunulamaz denen ilk maddeler de değiştirilir. ( adam o koltuğa otursun gör)

Ne yapacaksın gidip sarayın önünde çıplak protestomu yapacaksın.

Senin tepkin sadece kürtlere olan amansız kininden . akp liler kemalizmi Atatürkü bitirmiş , cumhuriyeti yok etmiş hatta bunları kaldırdıktan sonra direk mezarına yürüyecek. Sen karşı mı durucaksın ?

Sen bunlar gözünün önünde yapılırken sesini dahi çıkartmadan oturuyorsun , aynı benim gibi. Kemalizm Atatürkçülük cumhuriyet diyip , sanki kürtler bunu yıkıp yok ediyormuş gibi aptal aptal cümleler yazıp durma. Hatta kürt düşmanlığını Atatürkçülük ve kemalizm söylemlerinim ardına saklanarak kusma.

Kürtler mi yıkmak istiyordu Cumhuriyeti ve rejimi ? Evet belkide istiyorlardı ama güçleri yetmedi. Kim başardı o işi ? BAHÇELİ denilen adam yaptı. Sen daha ne salak salak yazıp duruyorsun.

Bitti kemalizm bitti.. kabullenmek zorda olsa GERÇEK oln bu.

Kemalizmi yıkanların cumhuriyeti devirenlerin bir tek engeli var önlerinde chp! Aslında engel değilde . Chp ye güç kullanarak mudahale ederse dış dünyadan gelecek tepkilere PARA durumundan kaynaklı cevap veremez.

İste bu sebeptende chp yi , pkk ile ilişkilendirip halk üzerinde etkili olan kişileri ufak ufak içeri tıktıktan sonra dolayısıyla halkta sessizliğe gömülecek.

Ve

Hilafetlerini ilan edecekler. Yunan galip gelsin diyenler ortada göbek atarak kutlamalar yapacaklar.

Eeee sen ne yapıcaksın kemalist ? Bu kafayla onların tarafına geçeceğin kesin. Elinde bir balyoz Atatürk büstlerine dalarak kendini ifade edeceğin gerçeği ortada.

Sen kemalist falan değilsin. Sen kürt düşmanısın. Bunu açıkça söyle ne kıvırıp duruyorsun.

Pkk bu cumhuriyeti de yıkamazdı , rejimi de değiştiremezdi. Gücü yetmezdi. Ama bu dincilerin gücü yetti ve devirdiler. Şimdi parçalayıp bölüşecekler.

Sana ve o aptal suçlamalarına SEKTIR çekiyorum. Aptal.

world
07-07-2018, 10:50
Hdp veya tabani siz bir kisim Kemalistlere nerede silah cekti? Belge, bilgi var mi bu konuda? Varsa paylasin.

Alttaki varlığa cevap vermeyeceğim kendisi ağır Yeni Chpli ve hasta.Hakaret etmiş üstelik.

Neva sana gelince HDP silah mı çekti demişsin başından beri ne diyoruz HDP akşam sabah kalkıp Kürt Kürt Kürt Kürt Kürt Kürt diyip üstüne Kandil'le oynaştığı halde ben HDP'ye barış güvercini diyemem siz hakkaten HDP ile PKK'yı farklı oluşumlar hatta düşmanlar mı sanıyorsunuz?

ilahimasal
07-07-2018, 10:58
Alttaki varlığa cevap vermeyeceğim kendisi ağır Yeni Chpli ve hasta.Hakaret etmiş üstelik.

Neva sana gelince HDP silah mı çekti demişsin başından beri ne diyoruz HDP akşam sabah kalkıp Kürt Kürt Kürt Kürt Kürt Kürt diyip üstüne Kandil'le oynaştığı halde ben HDP'ye barış güvercini diyemem siz hakkaten HDP ile PKK'yı farklı oluşumlar hatta düşmanlar mı sanıyorsunuz?

Olum cumhuriyet yıkıldı. Üstünü başını yırtma.. y chp ne lan .

Bu duruma karşıda hiç bir halt yiyemezssin. Boşuma kudurmuş it gibi burada ırkçılık yapma.

world
07-07-2018, 11:09
Irkçıyım ben tabi PKK ve HDP ise barış elçileri(!)

spartacus
07-07-2018, 11:11

Realiteyi kaçırma spartacus devlete eleştiri komünizmin ana noktası ama böyle degil Marx devleti yıkacak olan şeyin onun eksikleri çelişkileri olduğunu kapitalizm olduğunu söylüyordu bunu söylerken hadi Kürdistan hayaliyle yanan hastalıklı bir terör örgütünü devlete tercih edelim gibi düşünceleri tercih etmedi. O ilerlemeciydi kapitalist sistemin pozitif yanlarını ve devleti reddetmedi onu yıkıp yerine küçük devletler kuralım hayalindeki düşüncelere de sarılmadı kapitalist devlet en üst düzeye ulaştığında kendi çelişkileri birikerek nicelik niteliğe dönüşecek ve komünist düzen gelecek dedi. Sizse devletin pozitif yönü olan eli silahlı adamları tepeleme gücünü dahi görmezden geliyorsunuz.
World
Türkiye ne ise Kürdistan da odur, literatür olarak. Birisi sorunlu ise diğeride sorunlu bir ifadedir.
Her milletin ayrı, milli devlet kurma hakkı vardır, sen bunu teslim etmedikçe, kendi varlığının da zaten gayr-ı meşru olduğunu ilan etmiş olursun.Dini ve milli aidiyetin ama bunlar sosyo-kültürel edinim iken siyasileştirilmesi ve devlet tanımı haline getirilmesi, kapitalizmin tercihiyle ilgilidir. Bunu sen kişisel alıp, saçmalarsan elbette holigan tavrındna öte gitmiş olmazın. Evet kürt, kürt, alevi, AKP li olmayan, ezidi vs diyecek, aynen son zamanlarda benim alevi, alevi, AKP li olmayan-a zulümden bahsetmem, demem gibi..

PEKİ SEN NEDEN CHP, MHP, AKP nin yıllardır her gün 10 vakit TÜRK, TÜRK DEMESİNDEN RAHATSIZ OLMUYORSUN, E ÖYLEYSE SANA GÖRE DE BUNLAR SADECE TÜRKÇÜ PARTİLER! DÜRÜST BİLE DEĞİLSİN Kİ, AKADEMİK, OBJEKTİF İFADELERİ ANLAYABİLESİN, YA DA OBJEKTİF OLABİLESİN.

Sistemiçi olarak CHP sol değildir desem dahi, destekliyorum neden? CHP ci olduğumdan mı, türkçü olduğumdan mı? Kafayı sen sadece milli-ırksal esaslarla bozmuşsun, her kıstasının belirleyeni bu olmuş, İÇİNDE IRKÇILIK da her kıstasını buna bağlamanın sebebi bu, sorun sende world,kimse de değil. Uzatmanın gereği yok, türkçülükten vazgeçemezken, başkasına çamur atmak doğru değil.

KANADA'DA onlarca millet, inanç bir arada yaşıyor, senin çağdışı zihniyetin orada hakim olsa ne olurdu hiç düşündün mü? MHP kafalısın çünkü ben egemensem diğerleri köledir, kuldur, emrime amadedir, itiraz ederlerse asar, keserim, ben onlara hangi kimliği verirsem onlar o olmak zorundadır kafasını yaşıyorsun...

Yahu İNANÇ, MİLLET VB DEDİĞİN SONRADAN EDİNİLİR, sosyo-kültüreldir, siyasete alet edilmemeli, hiç bir devletin karakterini sosyo kültürel edinim veya inançalr belirlemez, bu sahtedir. LAİK DAHİ OLAMIYORSUN Kİ, senle nasıl anlaşacağız?

Kürtlerinde tüm diğer milletler gibi ülke kurma hakkı vardır, bu tanınmadığı oranda elbette davasını güdecektir. Sorun şu ya da bunun görüşü değil, günümüzde SAKAT OLAN DEVLET MODELİDİR.

Örneğin cemevlerinin de devletten kaynak alması yönünde alevilerin mücadelesi var, ne yani şimdi bu insanlar haklarını istiyor diye alevici mi olmuş oluyorlar, yani ortada bir hak sorunu yok da asıl mesele alevicilik mi?

Bu hakkı vermediğinde elbette o topluluk aidiyet etraflı örgütlenecek, hakkını örgütlü olarak aramak zorunda, ama örgütlü aradığında da devlet terörüne maruz kalıyorsa, bir tarafın YILDIRMA POLİTİKASINA KARŞI, karşı tarafta kullanabildiği kadar YILDIRMA taktiğine yönelir(buna terör taktiği denir).

Örneğin bir sandıkta AKP BELEDİYE BAŞKANI DEDİ Kİ, BU RADA BENİM BORUM ÖTER, HERKES ADINA BEN OY KULLANACAĞIM! NEDİR BU?TERÖR, ŞİMDİ BEN ORADA OLSAM, GÜCÜMDE OLSA, ONUN BU YILDIRMA, CAYDIRMA POLİTİKASINA KARŞI SENCE NEYİ KULLANMAK ZORUNDA KALIRIM? GÜCE KARŞI GÜÇ, benim onu bu tavrından caydırmam, yıldırmak için, onun gücüne karşı güçle karşı koymam(ki başka çaremde yoksa) yıldırma, caydırma eylemidir.

Kısaca
Nerede haksızlığa uğrayan varsa biz onu savunur, bu bizi şuncu buncu yapmaz. Siyahilerin mücadelesini yıllar boyu destekledik, savunduk, süreğen siyahilere yapılan zulümden söz ettik diye, bizim veya siyahi örgütlerin tek amacının siyahilik-ırkçılık olduğunu iddia etmek, ancak HERKESİ KENDİN GİBİ GÖRME HASTALIĞINDANDIR. SORUN SENDE WORLD, ÇÖZEMEDİĞİN SÜRECE DE İKİYÜZLÜ DAVRANMANIN ANLAMI YOK.

SANA ŞERİATÇI DİYORUM, sen şeriatçılığı dini bir kavram sanıyorsun herhalde
Milliyetçiliğinde, dinciliğinde yönetim anlayışı, iktidar anlayışı yani kutsal-tabu ve siyasetle alakasız sosyo kültürel aidiyetlerin, inançların vb siyaseten ve YASACA kullanımı şeriattır.

DİYECEKSİN Kİ ÇÖZÜM NE? BİLİNÇLENMEK, İKİYÜZLÜLÜĞÜ BIRAKMAK, TOPLUMUN VERDİĞİ SAHTE EGOLARDAN KURTULMAK.

NESİN SEN? HOMO SAPİENS, dinmiş, milletmiş, siyasi olarak kullanmak ve bunalrın üzerine iktidar kurmak vs, seni sürü haline getiren yemden başka bir şey değil.

Kısaca SÖYELEYENE DEĞİL söyletene bakacağız.

Türkiye de türklerin devleti ne kadar doğalsa, kürtlerinde yaşadığı coğrafyada bu hakkı o kadar doğaldır, önce bunu kabul etmen gerekir -ki çözüme odaklanabilesin. Yoksa kendini kullandırdığın gibi, elbette diğerleride kullanılır. O zaman da çıkıp kuyruğuna basılmış kedi gibi bağırmanın anlamı yok.

Türkiye, türklerin değildir. Diyebiliyor musun? Anayasanda vatandaşlığı dahi türk olmak şartına bağlıyorsun yahu! Sen neyin derdindesin, ötekisinin de BENDE VARIM demesi ve dediği için yüz yıldır zulme uğramasına rağmen, bende varım demesi seni neden bu kadar rahatsız ediyor? kendini ele veriyorsun.

Bu ülkede başka hiç bir sorunumuz yok mu? Yok işte, bir tarafta AKP, diğer tarafta senin gibiler, tamamen aynısınız. Tek gündemleri cami, türban, seninkide milliyetçilik, ekmek, eğitim, sağlık, bilim, insan gibi yaşamak, hak, hukuk gibi bir talebin yok, kısaca aynısın be kardeşim, sadece ot'un farklı.

dine mine ne
07-07-2018, 12:11

Sıkmıyor ama pkk nin şarjörlerini dolduruyor.

ilahimasal
07-07-2018, 12:48
Irkçıyım ben tabi PKK ve HDP ise barış elçileri(!)

Hdp ye yada başka bir yerlere çakarak Cumhuriyeti kurtardığını mı sanıyorsun?

Tamam toplanalım ve hep beraber çakalım. Ahanda Cumhuriyet kurtuldu.

Sekso manyak gündüz bile kemalizme meydan okuyor.

Kenan evrenden sonraki net değişim gerçekleşti. Adı 12 eylüldü. Şimdikinin adı 24 haziran.

12 eylülden 24 hazirana nasıl yaşadıysan , 24 hazirandan bir diğerinede aynı şekilde SİNE SİNE , Cumhuriyetin yıkılışını SİNDİRE SİNDİRE yaşayacaksın.

Gözünüzün önünde bunlar olurken halen cambaza bakarak yorumlar ve sloganlar eşliğinde pis ırkçılığınıza nasıl devam ediyorsunuz ? Sus bari. Gerçekliği kabul et. Ha ! Montaj bunlar MONTAJ diye halen hayaller kuruyorsan buyur yoluna devam et.

Esasında ben ERDOĞANI dahi arayacağımız günlerin çokda uzak olmadı günlere doğru ilerlediğimizi düşünüyorum.

Avazın çıktığı kadar bağır. Kendince suçlu bul ve slogan at. Boşu boşuna.

Neva
08-07-2018, 00:09

World, hala ayni fikirsel aymazlikla devam etmektesin. Bir kere sunu sorayim, zenofobik misin ki, Kurt kelimesinden rahatsiz olmaktasin? Ayni oranda da Turk kelimesi duyuyoruz, degisen nedir? Belki Arap kelimesini cokca duymuyoruz ama pratikte hizla Araplasmaya giden bir sureci yasiyoruz. Degisen Nedir?

Kemalistim diyorsun, pekala ayni Cumhuriyetin, halkcilik sekmesini calistiramama sorunun nereden kaynaklaniyor?

Mesela ustte liseli genclere iliskin ornekledim, yapilan alcakca davranisi dile getirdigimde, sana gore Alevistan kurmak isteyen terorist veya Alevicilik guden biri mi Oluyorum?

Hdp'yi gelene kadar, ulkecek Kandil'le oynasildi, ne cabuk unuttunuz Oslo'lari vb. Olaylari? Siz bir surece iliskin, ortasindan koparip, birak hdp'yi, ona oy veren kitlelei de vatan haini, pkk'li ilan ediyorsunuz, bunun neresi tutarlilik veya objektif bakis Iceriyor?

Ulke hizla ic savasa dogru gidiyor, siz adeta kavanoz dunyanizda hala hdp bid bidi bik bik hikaye anlatiyorsunuz. Geciniz bunlari, hdp mecliste olmali, olmadan teroru nasil dislayacaksiniz?

Siyasi durus ortaya koymak ayri sey, Gonul bagi ayri seydir. Elbette hdp icinde de, ailesinden dagda olan vb. ornekler vardir bundan daha dogal ne olabilir? Bu neyin toptanci yargisi yaptiginiz?

Sen saniyormusun ki, baska partiler icinde de, ornek olarak bir el nusra, isid vb. Orgutlerde bagi olanlar yok. Burda hdp' in ayricaligi nedir sana gore?

Yani soylemlerin oldukca tutarsiz, irkci olabilirsin (bunu seni yaftalamak icin soylemiyorum, baska bir baslikta kendini bu sekilde tanimlamistin) bu herkesin irkci olmasi gerektiginin delili degildir. Dunya donuyor neticede ...

Engse Hohol
08-07-2018, 02:15
HDP'li Ayşe Acar Başaran rezalet bir yordam ile mecliste yemin etti! HDP'li Necdet İpekyüz ise erdemli bir insan gibi yemin etti.

https://www.youtube.com/watch?v=GWszJWEJTG4

|| (http://www.yenicaggazetesi.com.tr/hdpli-vekillerden-istiklal-marsina-buyuk-saygisizlik-197804h.htm) Diğer HDP'li vekiller ise İstiklal Marşını okumadılar. Çoğu HDP'li vekil, istiklal marşını okumamak için istiklal marşının topluca okunmasının ardından salona girdiler.

spartacus
08-07-2018, 11:07
Eh haklısın. Lakin şu ne demek?

Büyük Türk milleti önünde? Buna kendi kertiğini görmeyenin... denir. Kısaca sorunun asıl kaynağı belli.

Dediğim gibi Kanada'da onlarca ayrı millet, inanç bir arada yaşıyor, neden? Asıl çözülmesi gereken mesele budur. Daha yeminde dahi büyük türk milleti dedirtiliyor, ama ötekide kürt derse bu sorun oluyor, bu kadar eğrilik deve de bile yok, mesele bu.

Leonardo
08-07-2018, 16:14
- Bazı yabancılar bizim bu halimize bakıp "Hiç olmazsa HDP barajı aşmış" filan diyorlar.

Bence de öyle.

AKP / MHP denen zebellah gibi herifleri baş tacı etmiş bir ülkesin. Kürdün ufacık (ve demokratik) partisi mi zorunuza gidiyor?

- Bence gitmemeli :)

Leonardo
08-07-2018, 16:15
Sayın Moderatörler:

- Alıntı ve düzenleme yapamıyorum. Lütfen bakabilir misiniz? :)

dine mine ne
08-07-2018, 16:22
Eh haklısın. Lakin şu ne demek?

Büyük Türk milleti önünde? Buna kendi kertiğini görmeyenin... denir. Kısaca sorunun asıl kaynağı belli.

Dediğim gibi Kanada'da onlarca ayrı millet, inanç bir arada yaşıyor, neden? Asıl çözülmesi gereken mesele budur. Daha yeminde dahi büyük türk milleti dedirtiliyor, ama ötekide kürt derse bu sorun oluyor, bu kadar eğrilik deve de bile yok, mesele bu.

Spartacus türk milleti kavramını anlamadığından sana ters geliyor.
"Türk" birçok halki aynı çatı altında birleştiren bir kavramdır. "Büyük Türk milleti" tanımında sorun yoktur. Hayır, aksine, insanların faşizmi öldürme duygusu olduğu için olmalıdır. Türk olmanın verdiği "his" bundan başka bir şey değildir.
Romanı lazı kürdü amerikan misali halkların birlik duygusudur. Faşistliğin sana türk olma hissine sahip olmana engel oluyor. Sana satılan "halkların özgürlüğü" emperyal güclerin sadece "halkların birkliğini"="türklüğünü" kırma oyunudur.
Türküm dediğin an, faşitliğini gömdüğün an olacaktır dostum

spartacus
08-07-2018, 19:29
"Türk" birçok halki aynı çatı altında birleştiren bir kavramdır. "Büyük Türk milleti" tanımında sorun yoktur. Hayır, aksine, insanların faşizmi öldürme duygusu olduğu için olmalıdır. Türk olmanın verdiği "his" bundan başka bir şey değildir.
Romanı lazı kürdü amerikan misali halkların birlik duygusudur. Faşistliğin sana türk olma hissine sahip olmana engel oluyor. Sana satılan "halkların özgürlüğü" emperyal güclerin sadece "halkların birkliğini"="türklüğünü" kırma oyunudur.
:) Saçmalama... Gerikafalı, herkesi türk ilan etmekle, herkesi alman ilan etmek veya sünni ilan etmek arasında fark yok.

Türk olmanın verdiği his diye bir şey yok ayrıca, ne doğduysan o olmalısın. Ya insansın ya da insanımsı(henüz insan olamayanlar, milliyetçi, mezhepçi, dinciler, onların sorunu kişilik-kimlik, koyunluk sorunudur)...

İnsanım dediğin an faşistlikten sıyrılırsın. Türklüğü dayattığın an değil, aksine buna faşizm denir.

Türk, bir millettir, Kürt de bir millettir... Sünnilik bir mezheptir örneğin, sen sünni egemen bir ülkede herkese sünni dememelisin, bir kere siyaseten böyle ifade ve ayrımların kendisi dahi sorundur.

sünni bir ülkede, herkesin kendisine sünniyim DEDİRTMEK, ne kadar abes ise bu da öyledir.

İkincisi insanlara siyasi iktidar-devlet vb eliyle siyasi olarak kimlik, aidiyet dayatmak zaten hem çağdışı hemde faşist nüvelere sahiptir.

Yahu bir lafında bir kere olsun insan gibi, aklı başında, saçma-salak olmasın.

Sağlık kimin içindir? İnsan için, canlılar için.
Eğitim kimin içindir? İnsan için.
İş, ekmek,aş kimin içindir insan için.

Geri kafalı siyasette insan için olmalı.,

Burada ben hiç sağlık türk içindir, ekmek, aş türk içindir, siyaset de türk içindir diyor muyum?

İnsan için! Sosyal birliktelik, toplum bunların örgüsü insandır, ama nerede toplumlar KOYUNDUR, SÜRÜDÜR, işte o ülkelerde bu tür ayrımlar egemen olur, çünkü insanı gütmenin en ideal yolu bu tür yapay ayrımlar üzerine iktidardır. Sürüleştirmesi de, gütmesi de, ardına takıp soyması, sömürmesi, varını, yoğunu çalması da(!), yeri geldiğinde oraya, buraya, savaşlara vb sürmesi de kolaydır.

Dünyaya bakalım, nerede geri, yoksul, az gelişmiş, birbirini yiyip, bitiren ülkeler varsa orada dincilik(bilhassa islam), milliyetçiklik, aşiretçilik hakimdir.
Siyasal islam ile siyasai milliyet esaslarının hakim olduğu coğrafyalarda insan gibi yaşamak mümkün değildir.
İnsan mısın?

upuaut
08-07-2018, 20:16
HDP'li Ayşe Acar Başaran rezalet bir yordam ile mecliste yemin etti! HDP'li Necdet İpekyüz ise erdemli bir insan gibi yemin etti.

https://www.youtube.com/watch?v=GWszJWEJTG4

|| (http://www.yenicaggazetesi.com.tr/hdpli-vekillerden-istiklal-marsina-buyuk-saygisizlik-197804h.htm) Diğer HDP'li vekiller ise İstiklal Marşını okumadılar. Çoğu HDP'li vekil, istiklal marşını okumamak için istiklal marşının topluca okunmasının ardından salona girdiler.

https://www.youtube.com/watch?v=RfqA8uDzgrg

Leonardo
08-07-2018, 20:22
- temel şeyleri atlıyorsunuz. dine mine ne doğru söylüyor.

Atatürk zamanında Cumhuriyet kurulduğunda biraz daha esnek bir "Türk" kimliği vardı.

Benim çevremde de biz bunları dert etmeyiz. "kürtse kürttür"

Ama 12 Eylül gibi, ya da 15 Temmuz sonrası gibi, şovenizmin, dinciliğin, faşizmin, geri kafalılığın zirve yaptığı bir dönemde ben bile "biri vatandaşlık verse de çıksam" diyorum.

+ bu tür dönemler azınlıklara yönelik eziyetlerin arttığı dönemlerdir.
HDP bu yüzden koruyucu bir görev üstlenebilir diye düşünüyorum.

Leonardo
08-07-2018, 20:32
Spartakus: "milliyetçilik" konusunu küçümsüyoruz (bende küçümsüyorum).
Ama Ortadoğu'ya bak, daha "milliyetçi bile olamamışlar. dediğin gibi dinciliğin yanı sıra, aşiretçilik var. Afrika'da filan da kabileciliğe, çeteciliğe kadar iniyor bu dediğin. Hatta bunları da başaramayıp "hayvan" da olabiliyorsun. Örneğin yurt dışında gettoları filan kimse bilmez. Bildiğin konuşan / giyinen hayvan olup öyle "ben insanım" diye de geziyorsun.

Bu yüzden El-Kaide bu tür insanları kazanabiliyor, Bu yüzden milliyetçi parti bu tür insanlara kolayca ulaşabiliyor (Türkiye'de ve yurt dışında)

O yüzden önce bu seviyeleri görmen lazım. Liberal küreselleşme yanlısı olmak, vatanseverlik sağcılığın en gelişmiş halidir. Bizdeki bu enternasyonalizm (herkesin ulusal kimliğini kabul eden) aynı şekilde solculuğun en ileri halidir.

O yüzden halk için biraz muhafazakar, biraz milliyetçi olmanın da sakıncası yoktur.

Da her şeyi buna dayandıran parti, zaten saklayacak bir şeyi olan partidir. Bu demektir ki mantık yerine insanların daha ilkel duygularına, korkularına, zayıflıklarına hitap ederek kazanmayı umuyor. O zaman yanlış vardır.

İstediği kadar konuşsun. Bi Almanya'daki amelenin / şöförün durumuna bak, bir Türkiye'deki adamın haline bak.

Ha halk bunu görmüyorsa. Halkın kafası gidik demektir. Sadece "eğitim" meselesi de değil. Yıllar süren yanlış politika var, Atatürk'ün / İnönü'nün çabalarından sapma var demektir.

spartacus
08-07-2018, 21:50
O yüzden önce bu seviyeleri görmen lazım. Liberal küreselleşme yanlısı olmak, vatanseverlik sağcılığın en gelişmiş halidir. Bizdeki bu enternasyonalizm (herkesin ulusal kimliğini kabul eden) aynı şekilde solculuğun en ileri halidir.
Leonardo
düşüncemi, görüşümü ifade ediyorum, olanın ne olduğu ayrı. eleştirmeden zaten bir adım ileri de gidilmez. Kısaca dünya dönüyor dersem, dünya dönmüyor diyenin çoğunluk ve egemen olması, benim düşüncelerimi değiştirmem gerektiği ya da diğerlerini küçümsediğim anlamına gelir mi? neyse o.

Kısaca Ortadoğu aşiret diye, aşiretliğimi desteklemeliyiz? :) Türkiye 100 yılı geride bıraktı. Burada ciddi bir sorun var demek ki. Kısaca olanın ne olduğu değil, ne düşündüğümdür önemli olan. Katılır ya da katılmazsın orası ayrı, ama çoğunluk veya hali-hazır olan şu ya da bu diye öyle düşünemeyiz. Ha farklı düşünmem de küçüksemek değildir.

"Milliyetçilik bir çocukluk hastalığıdır. İnsan ırkının kızamığıdır. Eğer bir adam bir marşa ayak uydurup, emir altında neşe içinde yürüyebiliyorsa, benim gözümde beş para etmez. Kendisine yalnızca bir omurilik yetebilecekken yanlışlıkla kocaman bir beyin sahibi olmuştur. Uygarlığın bu kara lekesi en kısa sürede yok edilmelidir. " Einstein.

"Milliyetçiliği çok ilkel bir düşünce kabul ederim. Bağışlanır bir şey bile olmadığı düşüncesindeyim. Turan Dursun Hayatını Anlatıyor, 5. basım, sayfa 52 "

Ne diyorum? Milliyetçilik, özelde türkçüsü, kürtçüsü diye bir ayrımı mı var bunun? Ama yine de mevcut durumu objektif analiz ediyor ve diyorum ki;

Bu dönemde alevilere olduğu kadar kürtlere, laiklere, aydın, sosyal-demokratlara da sahip çıkmak zorundayız. lamı, cimi yok, değişeceksek, kabullenerek olacak bu, ırkçı, milliyetçi hezeyanlar sorunları çözmüyor, aksine üretiyor. Ötekileştireni, ötekileştirip sidik yarışı yapma siyasetinin de geldiği nokta ortada, birbirlerine koltuk değneği oluveriyorlar.

Hem sorunu üretip hem de yakınmak abes olmuyor mu? Bu ülkede hepimize müslüman diyorlar, ben müslüman mıyım?

Dine mine ne gibi dingiller çıkıp, koyun kavalı okuyor, müslüman hissetmek, yok bu toplumu birleştiren islamiyettir tarzında absürt, sakat şeylere inanıyorlar. Hiç bir farkı yok, bu toplumu yoksul, zayıf, cahil kılan etkenlerden birisi siyasi islam ve milliyetçiliktir(değil mi? ama).

Dikkat edelim, LAİKLİK ilkesinden söz ediliyor, ediyoruz, ediyorlar. Nedir laiklik? Hiç bir siyasal islamcı laik olamayacağı gibi hiç bir milliyetçi bu haliyle laik olamaz. Kaldı ki insan kendi ilkesinde tutarlı değilse zaten anlamı kalmaz.

Hasılı ortada dönüp duran, Fenerbahçeilerle, Beşiktaşlı, Galatasaraylı kavgası gibi... (metafordur ama sonuç olarak geldiği nokta burasıdır).

Hasılı, insanın sosyalbircanlı olması milletinden, dininden gelmez, tabiatından gelir, ne zaman ki tabiatında olanın yerini, kimlik-siyasi varlık anlamında aşiretçilik(ne farkı var takımcılığın) vb alır işte o zaman sosyal niteliğine yabancılaşır, bu insanın kendisine yabancılaşmasıdır özünde. Laikliğin yerini dinsel siyaset aldığında, yani bu sosyo-kültürel edinimler, siyasetin malzemesi-sermayesi haline geldiğinde, değeri artık, kullanım malzemesidir. Ve insanlar çıkıp bana bu başlıkta ısrarla kullanım malzemesi olmarının propagandasını yapıyor

Bin kere söylemişizdir, milliyetçiliği çağdışı gören birisi nasıl olurda Kürtçü, Türkçü olabilir, kafalar basmıyor.

İtirazımız ikiyüzlülüğe, tutarsız-onursuzluğa,A milliyetçi iken, B yi milliyetçi diye suçluyor, birisi köt ise diğeri de kötü, birisi iyi ise diğeri de iyi, artık bir karar vermeleri gerekiyor. Yobazların 2 cambazı bir ipte oynatması gibi, aynı psikolojik savunalara, kıvırtmalara, ithamla saldırmalara yönelmenin gereği yok.

bilgivehis
09-07-2018, 02:08

Milliyetçilik tam tersine ayrımcılıktır, toplumları birbirinden koparan, kendinden başkasını dışlayan ve hatta yaşam şansı dahi vermeyen faşizmin tam da kendisidir.

Milliyeti, milleti ve milliyetçiliği koşullar oluşturmuştur, ilkel toplumlardan bu yana süregelen zorunlu çatışmalar veya güç savaşları ya da paylaşım savaşlarının sonucu olarak, farklı coğrafyadan, farklı topluluklardan yine zorunlu olarak bir topluluk oluşmuşsa da diğer yandan da ayrışmaları getirerek, farklı toplumlar oluşturmuştur.
Milliyetçiliğin oluşturduğu farklı toplumlar aynı zamanda milliyetçilikle beslenen çıkarcı güçlerin besin kaynağı olmuş, vatan-millet kavramını kendi çıkarlarına göre uyarlayarak topluma empoze etmişlerdir.

Milliyetçilik, milliyetçiliği oluşturan süreç içerisinde koşullardan dolayı makul sayılabilirdi, zira her şey gibi milliyetçilik de evrim sürecinde olması gereken koşullardan biriydi. Örneğin Atatürk Milliyetçiliği kullanmasaydı bu ülkeyi ve Cumhuriyeti kuramazdı, o günün koşulları bunu dayatıyordu.

Dediğim gibi her şey kendi sürecinde makul sayılabilir, ancak kendi sürecinde ne kadar önemli olursa olsun onu mutlak görmemeliyiz, yani milliyetçilik bugün dahi elzem olsa yine de onu tek ve nihai sonuç olarak değerlendirmemeliyiz...

Neva
09-07-2018, 11:25

Dine mine ne, ne ara Turk milletini bize anlatmaya karar kildin, daha gecen yillarda Ataturk masonlarin kuklasidir diyordun, simdi bize Turk milleti acilimi dersi mi vermeye kalkiyorsun?

Amerikan misali ha!?

https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=38152&page=7

Leonardo
09-07-2018, 12:56
Diyorum ki biz entelektüeliz. Milliyetçiliği tabi ki küçük görüyoruz.

Ama insanda nefis / ego denen bir şey var. İnsanın psikolojisi öyle. Çocukları büyütürken ister / istemez milliyetçilik aşılıyoruz. "sen şusun", "sen busun" diyoruz. Çocukların da bu kimlikle gurur duymalarını istiyoruz.

Ve milliyetçilik daha ileri bir düzeydir. Bakın Araplara, öyle bir dertleri yok. "Ben falanca aşiretim", "ben falanca dini grubun üyesiyim" derler. Belki "şu köyün / şu kentin adamıyım" derler. Bizdeki hemşericilik gibi. Ama ulusalcılık düzeyinde değiller. Ben "Suriyeliyim", "Ben Iraklıyım" demezler / diyemezler. Çünkü ülkeleri de yapay. İngilizler çizgi çekip, "burası sınır" deyip çekip gitmişler.

Ama bak Avrupa'ya, milliyetçilik yüzünden başın derde girebilir. Aynı bizdeki gibi.

Ama tabi ki kabul ediyorum. Milliyetçilik yapaydır. Nihai düzey değildir.

Kürt konusunda da 2 çözüm var.
1) toprağını verirsin (ama Tayyip bile veremez çünkü Orta Doğuda ne olduğu belli değil)
2) demokratik koşullarda haklarını / kimliğini tanırsın, Katalonyalılar gibi, İskoçlar gibi durumu idare edersin.

- Konuya dönmek için: Ben doğuda işlerin iyi gitmediğini dış basın sayesinde biliyorum. AKP'den kaynaklanan tehlike daha büyük. HDP'de amortisör işlevi görecek. öyle düşünüyorum. :)

Neva
09-07-2018, 23:23
HDP'li Bilgen'den 'İstiklal Marşı' yanıtı.
https://www.artigercek.com/hdp-li-bilgen-den-istiklal-marsi-yaniti

spartacus
10-07-2018, 13:44
https://www.artigercek.com/korucu-kulubesine-bomba-atilan-aractan-polis-cikti?t=1531150002

Korucuların saldırı sonrası durdurduğu araçlardan özel harekat polisleri ve çok sayıda silah çıktı. Köy muhtarı saldırı anını ve sonrasını Artı Gerçek'e anlattı.

Natan
10-07-2018, 17:24
Zorla insanlara ezberletilen Turk milliyetciligi var. Yok ataturk'mus, yok inkilapmis.. yok turk ulusuymus..Bunun da otesinde hem partili hem de sozumona tarafsiz bir Cumhurbaskani, baskakan, bakan, memur, o, bu, su var. Herseyine karisan, seni tuketen ve gencligini (senin, ailenin gencligini, gelecegini tuketip, geleceksizlige mahkum eden) yiyen bitiren hasta adam!

Hdp'ye tabiki oy vermeyi dusunuruz de, bizim yerimize dusunen bi diktator var zaten; dusunmemize ne gerek var!?

Leonardo
11-07-2018, 12:51
Neva:

- Bu da eski bir tartışma :)

90'ların sonlarında biz bunu konuşurduk.

Bu bir yapı. Şimdi 2012'den itibaren bu yapıyı ciddi olarak yıkmaya başladılar.
O yüzden "istiklal marşı", "Atatürk" gibi konuların Kürtlere sorun olacağını sanmıyorum. Anladığım gibiyse şu anda bunları kaldırıp yerine dua okutuyor da olabilirler.

MHP'nin baskısı filan olacaktır.

Onun dışında zaten karmaşık bir mesele.

Ama sadece Kürtlerin değil, bütün azınlıkların bu sıralar kollanması gerekecek. Adam "2027'ye kadar buradayım" diyor. Bize yapılan her şey azınlıklara misliyle yapılmak istenecek. O yüzden (çoğu insan sevmese de) HDP olmazsa olmazdır.

ilahimasal
11-07-2018, 15:07
Fetullah ve akp işbirliği , devlet paylaşımına gelindiği anda çatışmaya dönüştü ve akp galip geldi .

Bahçeli ve akp işbirliği , devlet paylaşımına geldiği anda çatışmaya dönüşecek ve akp yine galip gelicek.

Bahçeli ve tayfasını fazla ciddiye almamak gerekir. Sonları belli.

Bir yönde , ülkücülerin de sonunun fetullah ve tayfası gibi olması gayet güzel bir durum olur.

Leonardo
11-07-2018, 21:55
Olayın temeli 70'li yıllarda atılmışsa Türk milletinin bunu öyle ya da böyle yaşaması lazım. Bir tek onu diyorum başka bir şey de demiyorum.

dine mine ne
12-07-2018, 13:28
Aklı başında olan bir insan HDP terörist bir partiye oy atmaz ve AKP faşist bir partiye oy atmaz bunlar vatan hainleridir

AKP 28 dilin sahibine birlik beraberlikten bahsediyor sen gelmiş adamlara faşist diyorsun.