Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye gerçekten "Tam bağımsız" bir ülke mi ?
Vefik Sami
19-04-2015, 11:37
Türkiye gerçekten "Tam bağımsız" bir ülke mi, egemenlik de gerçekten Milletin uhdesinde mi ?
"askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun iktisadi zaferlerle taçlandırılmazlarsa kazanılacak zaferler yaşayamaz, kısa zamanda söner"
Gâzi Mustafa Kemâl ATATÜRK'ün bu tepiti bu gün ma'alesef tahakkuk etmiş görünüyor. Gâzi Paşa Hazretlerinden sonra kendilerini bir matah sanıp içinden çıktığı millete tepeden bakan, tüm değerli vaktini insanların kutsallarına dalaşmakla harcayan, ilkmektep diploması almaya bile lâyık değilken, kendilerini "entelijansiya"dan gören mirasyedi jakoben bozuntularının elinde bu ülke 1950'ye kadar İngiltere'nin güdümünde kalmış, sonrasında da ABD'nin peyk'i konumuna düşürülmüştür. Hiç bir siyâsi parti, - seçimleri ezici bir fark ile kazansa dahi - ABD'nin muafakati olmadan iktidar olamaz. Çünki ekonomik şartlar sıcak paraya/dolara endeksli durumda. "Musluk"un başında ise ABD var. Geçim derdine düşmüş çoğunluk kolaylıkla ekonomik şartlar üzerinden manüple edilebiliyor ve ABD'nin onaylayacağı siyasi partilere yönlendirilebiliyor.
28 Şubat sürecinde hemen her cami önünde toplanıp "Tekbiiiirrr. Allahu Ekber" diye feryad-figan bağıran "Evliyâullah" sırra kadem bastı; ara ki bulasın. Başörtülü kızlarımız okullarında rahatça okuyabildiklerinden memleketimizdeki "aydın" sayısı da hızla çoğalmakta. Artık, Cern'deki deneyler Türk bilim adamlarının idâresinde yapılacak.
AKP'ye ve hükûmete cephe almış görünen memur ve emekli tayfasına azıcık para ucu göster; kahır ekseriyeti hemen susar. Saltanat kaldırılmadan evvel, kağıt üzerinde de olsa bu ülkenin bir sahibi - Padişah - var görünüyordu. Saltanat'ın kaldırılmasıyla ortaya çıkan boşluğu doldurması gereken kitle yok ma'alesef. Çünki; böyle bir bilinç oluşmadı. Gazi Paşa hazretleri köhnemiş ümmet anlayışı yerine insanımıza bir Milli şuur kazandırmaya çalıştı. Bu nedenle Türk kimliği ve kültürünü öven, yücelten açıklamalar yaptı. Bu söylemlerin gerçeğine muttali olamayan, bir-iki kitap okumakla allame olduğunu zanneden ezbere "aydın"(!)lar O'nu faşistlikle itham etti; suçladı. Gerekçe olarak da devrim koşullarının ortaya koyduğu kimi uygulamaları -Dersim olayları vs. - gösterdi. Fakat gariptir; Şeyh Sait isyanını Kürdlerden başka savunan yok. Aslında temelde her ikisi de aynı amaca hizmet eden hareketler.
Günübirlik politikalara göre "rota" belirleyen pabucumun aydınlarının "esas oğlan"ı oynadığı, adına Millet veya Halk denen güruhun da cebinden başka bir şey düşünmediği bir ülkede, artık "yol" bitmiştir.
sayın vefik sami
türkiye; hiçbir zaman tam bağımsız olmadı. gazi paşa hazretlerinizin zamanında da öyle.
bugün ise tam olarak sömürgeleştirilmiş durumdadır.
üstelik kendisi sömürge olan bu ülke, kürdistanı'da ilhak etmiştir.
emperyal hiyerarşide emperyalizmin sömürgesindeyken,
kürdistanı sömürgeleştiren bir küçük emperyalist olmayı da burjuva bonapartist ulus-devletçilik üzerinden gerçekleştirmiştir.
Vefik Sami
19-04-2015, 13:41
sayın vefik sami
türkiye; hiçbir zaman tam bağımsız olmadı. gazi paşa hazretlerinizin zamanında da öyle.
kürdistanı sömürgeleştiren bir küçük emperyalist olmayı da burjuva bonapartist ulus-devletçilik üzerinden gerçekleştirmiştir.
Ben Gâzi Paşa Hazretlerine şükran borçluyum. Her ne kadar yeterli görmesem de, özgürlük, serbest düşünce, bilimsellik, Vatan, Millet, Medeniyet vs. gibi kavramları algı ve yaşama noktasında gerçekleştirilen kültür devrimleri nedeniyle şükran borçluyum. Hiç bir zaman "Atam; sen kalk ben yatam" modunda, lider fetişizminin prangasına düşmedim. Lider fetişzimi; fikirlerden ziyade mena'atlerin kol gezdiği ortamlarda kuyrukçuluk/ayakçılık peşi sıra gelir. Mustafa Kemâl Paşa zamanında bunu yapanlar oldu. Şimdi de aynı şey başkalarına yapılmakta.
Bu bir mantalite/zihniyet meselesi.
Herkesin Gazi Paşa Hazretlerini sevmesini, saygı duymasını beklemek saçma olur. Benim kimseden bu tip bir beklentim olmadı, olmayacak. İç siyasette kimi hatâlar yapılmış olabilir. Fakat bu yanlışlar İstiklâl Harbi ve sonuçlarını görmezden gelmemize yol açmamalı.
Kültür devrimleri, tam bağımsızlığa giden yolda; siyasi, hukûki ve ekonomik koşulların alt yapısını hazırlamak üzere gerçekleştirildi. Bir ülkeyi yasa çıkararark medenileştiremezsiniz. Fakat; samimi biçimde ve cesâretle ortaya koyduğunuz çağdaş hukuki/siyasi alt yapı, geleceğin şekillenmesinde mühim bir rol oynar.
Mustafa Kemâl'in en önemli hatâsı, kendisinden sonra, açılan yolu dirâyetle genişletecek, takip edecek ehil bir kadro oluşturamamış olmasıdır. Paşa'nın etrafı, yalaka ve goygoycularla doldu. Bunların da memleketi getirdikleri nokta mâlum.
Kürd mes'elesi gerçekten önemli bir sorun.
Fakat Türkiyenin diğer sorunlarından bağımsız bir husus değil.
En büyük sıkıntı da şu:
Ne T.C. devleti ne de Kürdler gelecekle ilgili kendi başlarına karar verme noktasında değiller. O çok sözünü ettiğin ve fakat, kimsenin engelleyemediği emperyalizm her şeyi kendi kontrolünde götürüyor.
Nevandaar
19-04-2015, 17:00
Günümüz dünyasında tam bağımsız olabilmenin artık imkanı olmadığını düşünüyorum. Sebep ise devletlerin birbirleri ile çok fazla bağ kurmuş olmaları. Çok güçlü bir devlet olsanız bile birkaç yüzyıl öncesi gibi tamamen kendi kafanıza göre hareket edebilmenin pek bir ihtimali yok bence.
Günümüzün süper gücü ABD ve artık süper güç olmak sadece askeri güç ile olmuyor. Bilim günümüzde insanlığın parlayan yıldızı ve akıllı devletler buna bolca yatırım yapıyor. Yani günümüzün süper güçleri eski zamanlara göre daha bir süper güç artık.
Hal durum bu iken ister istemez ABD'nin isteğine göre hareket etmek zorunda kalıyoruz ancak dünyada yaşanan gelişmelerden bu denli zarar görüyor olmamızın başlıca sebebi kendimiziz.
Menderes döneminde ABD'den bolca borç alıyoruz ve ülkeyi bir üst seviyeye çıkarabilmek için bir süreliğine bir kaynak buluyoruz ancak Menderes hükümeti alınan paraları çarçur ediyor. Borç konusu o kadar abartılıyor ki borçların vadeleri geldiğinde taksitleri ödeyebilmek için ABD'den yeniden borç alıyoruz.
Bu esnada Güney Kore alınan ucuz borçları teknolojiye sanayiye yatırım yapmak için kullanıyor ve şu anki durum ortada.
Günümüze geliyoruz yine aynı olay. Akp döneminde ABD'den dünyaya ciddi bir para akışı oluyor ve hemen her ülkenin ekonomisi ciddi şekilde büyüyor. Akp bu paraları sanayiye, ar-geye yatırmak yerine inşaata yatırıyor. Sonuç bıldır yediğimiz hurmalar şu an tırmalamaya başladı.
Hal durum bu iken esas suçlı kim?
ABD durumumuzdan 1 suçlu ise biz 10 suçluyuz.
sayın vefik sami
Şu kürdistan neresi ola ki?
Günümüz dünyasında tam bağımsız olabilmenin artık imkanı olmadığını düşünüyorum. Sebep ise devletlerin birbirleri ile çok fazla bağ kurmuş olmaları. Çok güçlü bir devlet olsanız bile birkaç yüzyıl öncesi gibi tamamen kendi kafanıza göre hareket edebilmenin pek bir ihtimali yok bence.
Günümüzün süper gücü ABD ve artık süper güç olmak sadece askeri güç ile olmuyor. Bilim günümüzde insanlığın parlayan yıldızı ve akıllı devletler buna bolca yatırım yapıyor. Yani günümüzün süper güçleri eski zamanlara göre daha bir süper güç artık.
Hal durum bu iken ister istemez ABD'nin isteğine göre hareket etmek zorunda kalıyoruz ancak dünyada yaşanan gelişmelerden bu denli zarar görüyor olmamızın başlıca sebebi kendimiziz.
Menderes döneminde ABD'den bolca borç alıyoruz ve ülkeyi bir üst seviyeye çıkarabilmek için bir süreliğine bir kaynak buluyoruz ancak Menderes hükümeti alınan paraları çarçur ediyor. Borç konusu o kadar abartılıyor ki borçların vadeleri geldiğinde taksitleri ödeyebilmek için ABD'den yeniden borç alıyoruz.
Bu esnada Güney Kore alınan ucuz borçları teknolojiye sanayiye yatırım yapmak için kullanıyor ve şu anki durum ortada.
Günümüze geliyoruz yine aynı olay. Akp döneminde ABD'den dünyaya ciddi bir para akışı oluyor ve hemen her ülkenin ekonomisi ciddi şekilde büyüyor. Akp bu paraları sanayiye, ar-geye yatırmak yerine inşaata yatırıyor. Sonuç bıldır yediğimiz hurmalar şu an tırmalamaya başladı.
Hal durum bu iken esas suçlı kim?
ABD durumumuzdan 1 suçlu ise biz 10 suçluyuz.
Şu kürdistan neresi ola ki?
türkçesini anlamadıysan, ingilizce yazayım. kürtland.
yani kürtlerin yaşadığı yer.
yani senin haritada değer verdiğin ama, hadi git yaşa desem asla gitmeyeceğin yerler.
memursan, tayinin çıktığında gidip çop tenekelerini tekmeler, araya adam sokar, tayinini batıya falan yaptırırsın ya.
ha işte orası.
İlahimasal
19-04-2015, 17:17
türkçesini anlamadıysan, ingilizce yazayım. kürtland.
yani kürtlerin yaşadığı yer.
yani senin haritada değer verdiğin ama, hadi git yaşa desem asla gitmeyeceğin yerler.
memursan, tayinin çıktığında gidip çop tenekelerini tekmeler, araya adam sokar, tayinini batıya falan yaptırırsın ya.
ha işte orası.
her yazında ırkçı yapını gözümüze sokarcasına cümleler kuruyorsun.
gidip oralarda yaşamak zorunluluğumuz yok..
ayrıca sen ne kadar güzel türkçe yazılar yazıyorsun.
daha 2 gün önce hanideydim. sıkıntı yok. sen kafanı yorma
bici obama diyede bağırma...
kendisi sömürge olan bu ülke,
kürdistanı'da ilhak etmiş
kurdistan diye bir ulkemi varmista turkiye o devleti ilhak etmismis?
kurdistan diye bir ulkemi varmista turkiye o devleti ilhak etmismis?
kürdistan bir ülke adı değil, coğrafya adıdır. burda bir ülkenin diğer bir ülkeyi işgali değil, bir coğrafyanın ve halkının bonapartist ulus-devletleşme sürecinde insiyatifsiz bırakılarak, zor kullanılarak kendi iradesi dışında boyun eğdirilmesine atıf var.
aynı süreç iran,ırak ve suriyede de yaşanmıştır.
her yazında ırkçı yapını gözümüze sokarcasına cümleler kuruyorsun.
gidip oralarda yaşamak zorunluluğumuz yok..
ayrıca sen ne kadar güzel türkçe yazılar yazıyorsun.
daha 2 gün önce hanideydim. sıkıntı yok. sen kafanı yorma
bici obama diyede bağırma...
ırkçı mı.
ırkçı olsam türk ırkçısı olurdum.
rizeliyim ve kıpçak türküyüm.
hayatımda bici obama diye bağırmadım.
abd askerlerini marmaraya döken geleneği sahiplenirim.
İlahimasal
19-04-2015, 18:38
tayip beyin memleketinden senin gibi bir devrimci çıkarda deniz gezmiş in yaptıklarını savunursa! sonuçlarıda mustafa kemali anlamamak olur.
deniz ve arkadaşları mustafa kemali senin gibi değerlendirmediler emin ol.
senin bellirtiğin bölgede ilhak falanda olmadı. ilhak demek gönül rızası olmadan işgal etmek demek.
o bölge dünyanın kabul ettiği bir devlet toprağı deildi....bu birincisi
o bölge insanı devletinin temsilcisini meclise gõnül rįzsaı ile yolladį ..bu ikincisi
o bölgenin insanı feodaliteden,agalıkdan,şeyhlikden çekdi ne çekdiyse.
denizin de dedesi rizelidir bu bir.
m.kemal; m.reşit'in devamıdır. bonapartist burjuva aydınlanmacısıdır, ulus-devletçidir.
deniz ve arkadaşlarına saygım sonsuz, onların m.kemal'i nasıl değerlendirdikleri hem tartışmaya açık, hem de onları bağlar.
ama bu sitede ırkçı olacak son adama ırkçı dedikten sonra artık tartışma biter.
İlahimasal
19-04-2015, 18:49
denizin de dedesi rizelidir bu bir.
m.kemal; m.reşit'in devamıdır. bonapartist burjuva aydınlanmacısıdır, ulus-devletçidir.
deniz ve arkadaşlarına saygım sonsuz, onların m.kemal'i nasıl değerlendirdikleri hem tartışmaya açık, hem de onları bağlar.
ama bu sitede ırkçı olacak son adama ırkçı dedikten sonra artık tartışma biter.
kıpçak türküyüm demenden belli zaten ...
inanmadık ,ispatla
burda kimsenin ırkını senin kadar detaylı yazan görmediydim..
faşist olmak böyle bir şey herhalde....
kıpçak türküyüm demenden belli zaten ...
inanmadık ,ispatla
burda kimsenin ırkını senin kadar detaylı yazan görmediydim..
faşist olmak böyle bir şey herhalde....
bölgenin türkleştirilmesi için osmanlıdan beri dönem dönem çeşitli türk aşiretleri yerleştirilmiştir.
çoğunluğu da oğuz kökenli çepniler ve kıpçak(kuman) türkleridir.
benim hemşerim olduğunu ima ettiğin adam nasıl gürcü asıllı olduğunu biliyorsa, orda herkes birbirini tanır ve bilir.
ben çayelindenim, ve kıpçak türküyüm.
bu sadece bir durum tespitidir ne ırkçılıktır ne faşizmdir.
ırkçı görmek istiyorsan aynaya bak derim.
tuhaftır bu ülkenin ırkçılarının da çoğu dönmedir bu arada.
bu arada wikiden, yoldaş denizin idam anına dair bir alıntıyı da ekleyeyim.
'' İdama tanık olan avukatı Halit Çelenk'e göre ise son sözleri "Yaşasın tam bağımsız Türkiye. Yaşasın Marksizm-Leninizm'in yüce ideolojisi. Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi. Kahrolsun emperyalizm. Yaşasın işçiler, köylüler" olmuştur.[4]''
İlahimasal
19-04-2015, 19:10
'' İdama tanık olan avukatı Halit Çelenk'e göre ise son sözleri "Yaşasın tam bağımsız Türkiye. Yaşasın Marksizm-Leninizm'in yüce ideolojisi. Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi. Kahrolsun emperyalizm. Yaşasın işçiler, köylüler" olmuştur.[4]''
yaşasın tam bağımsız türkiye denmiş........kürdiye denmemiş.
yaşasın marks ve lenin denmiş.....apo denmemiş.
yaşasın türk ve kürt denmiş......kürt denmemiş.
yaşasın köylü ve işci denmiş.....şeyhler,agalar denmemiş
siz ne ırkdan olursanız olun. başkalarına ben buyum demeyin...yanlış anlaşılırsınız...
İlahimasal
19-04-2015, 19:18
siz emepcileri hiç anlayamıyorum.
ırkçılığı sevmessiniz ama kürtcülük yapanları pek seversiniz.
yaşasın tam bağımsız türkiye denmiş........kürdiye denmemiş.
yaşasın marks ve lenin denmiş.....apo denmemiş.
yaşasın türk ve kürt denmiş......kürt denmemiş.
yaşasın köylü ve işci denmiş.....şeyhler,agalar denmemiş
siz ne ırkdan olursanız olun. başkalarına ben buyum demeyin...yanlış anlaşılırsınız...
senin yaptığın ima üzerine durum tespiti yapma gereği sonucu söylenmiştir o söz, bu bir.
deniz, tüm devrimcilerin yoldaş ve önder bilip saygı duyduğu biridir, bu iki.
gerek içinde bulunduğu koşullar ve gerekse ideolojik yeterliliği ve dönemin koşullarını tahlili m.kemali feodalite karşısında bir devrimci olarak görmesine neden olmuştur ki kısmen de haklıdır.
keza fransız devrimi bir burjuva devrimi olmasına rağmen bir çok sosyalist tarafından ilerici bir atılım olarak görülür yine haklı olarak.
ancak gelinen süreçte, ülke koşulları değiştiği gibi mdd zihniyetinin zaafları da ortaya çıkmıştır.
bundan dolayı deniz yoldaşımız'a saygımızı yitirecek değiliz.
keza, mahir yoldaş da o dönemde mdd çizgisi etkisi altında kalmıştır.
bana gelince ben bırak ırkçılığı, bırak ulus-devleti sosyalist devletin bile ortadan kaldırılıp anarko-komünist bir toplumun varolmasından yana, her türlü iktidar ilişkisinin ve devletin düşmanıyım. proleterya demokrasisine ise salt bir geçiş dönemi olması koşuluyla evet diyebilirim.
beni önce kürt ırkçısı yaptın, sonrada türk ırkçısı.
artık bi karar ver.
kontrgerilla ağzını da bir yana bırak, bu ülkenin bir bölgesinde bir halk ve o halkın talepleri var.
yok apo, yok bölücülük gibi kestirmeci yoksaymacı bakış açın bu duruma çözüm sunmuyor.
siz emepcileri hiç anlayamıyorum.
ırkçılığı sevmessiniz ama kürtcülük yapanları pek seversiniz.
ben emepçi değilim. barikatın arkasında faşizme karşı duran kim varsa ona omuz veririm.
ne olduğunu sormam.
sonra da onları kendi ideolojik iç sorunlarıyla başbaşa bırakırım.
ben praxise inanırım.
İlahimasal
19-04-2015, 19:46
bana gelince ben bırak ırkçılığı, bırak ulus-devleti sosyalist devletin bile ortadan kaldırılıp anarko-komünist bir toplumun varolmasından yana, her türlü iktidar ilişkisinin ve devletin düşmanıyım. proleterya demokrasisine ise salt bir geçiş dönemi olması koşuluyla evet diyebilirim.
.
anladık anarşistsin.
proleterya ve demokrasi yan yana gelecek .yönetim biçimleri olamaz.
bak yukarda sen yazmışsın....
prolerter insan bu yüzyılda bulursan hemen müzeye koy...
demokrat adam bulursanda keza.
dönem deişdi..üretim fazlasının bu kadar fazla olduğu bir dönemde ideoloji peşine koşmaz insanlar,,kemalizm de buna dahil...
o üretim fazlasına nasıl sahip olurumun peşine koşarlar....görünen köy klavuz istermi.
bu kadar üretim fazlasının olduğu dönemde aç,evsiz insanların olması emperyalizmin,kabuk deiştirmiş hali ile kapitalizmin ,,bizlere demokrasi havucu ile yutturulmasından kaynaklanan bir durum.
prolerter insan üretim fazlasının içinde kendisine yer bulamaz...mecburdur o fazladan kendisine pay çıkarmaya.
başlık ne tam bağımsızlık..
amerika gibi bir sömürücü devlet bile tam bağįmsız deildir..kendi kendisini bile sömürmek durumundadır..bir başka üretim ve tüketim yapana muhtaç dır..
sen hala proleterya ve demokrasi nin yan yana geleceğini ümitt ediyorsun..ham hayaldir bu.
cevrene bak derim.......ürettmessen bağımlı dahi olamassın. sürünürsün bu dönemde.
mustafa kemal üretmenin yolunu ve mekanizmalarını kurdu....geliştirmek bizlerin elinde....
mustafa kemal ileriyi gören büyük bir devlet adamıdır....
İlahimasal
19-04-2015, 19:53
ben emepçi değilim. barikatın arkasında faşizme karşı duran kim varsa ona omuz veririm.
ne olduğunu sormam.
sonra da onları kendi ideolojik iç sorunlarıyla başbaşa bırakırım.
ben praxise inanırım.
barikat kurmayacaksın üreteceksin ki başarılı olasın.
bak elinde yazı yazdığin teknolojik alet bir üretimdir....o olmasa nasıl paylaşıcakdın bu fikirlerini.
ne acıdır kapitalizme kızarız ama ürettiklerine sahip olabilmek için gayret gõsteririz....köle gibi çalışır satın alırız..
anladık anarşistsin.
proleterya ve demokrasi yan yana gelecek .yönetim biçimleri olamaz.
bak yukarda sen yazmışsın....
prolerter insan bu yüzyılda bulursan hemen müzeye koy...
demokrat adam bulursanda keza.
dönem deişdi..üretim fazlasının bu kadar fazla olduğu bir dönemde ideoloji peşine koşmaz insanlar,,kemalizm de buna dahil...
o üretim fazlasına nasıl sahip olurumun peşine koşarlar....görünen köy klavuz istermi.
bu kadar üretim fazlasının olduğu dönemde aç,evsiz insanların olması emperyalizmin,kabuk deiştirmiş hali ile kapitalizmin ,,bizlere demokrasi havucu ile yutturulmasından kaynaklanan bir durum.
prolerter insan üretim fazlasının içinde kendisine yer bulamaz...mecburdur o fazladan kendisine pay çıkarmaya.
başlık ne tam bağımsızlık..
amerika gibi bir sömürücü devlet bile tam bağįmsız deildir..kendi kendisini bile sömürmek durumundadır..bir başka üretim ve tüketim yapana muhtaç dır..
sen hala proleterya ve demokrasi nin yan yana geleceğini ümitt ediyorsun..ham hayaldir bu.
cevrene bak derim.......ürettmessen bağımlı dahi olamassın. sürünürsün bu dönemde.
mustafa kemal üretmenin yolunu ve mekanizmalarını kurdu....geliştirmek bizlerin elinde....
mustafa kemal ileriyi gören büyük bir devlet adamıdır....
proleterya demokrasisi kavramı, proleterya diktatörlüğüne eş anlamlı olarak kullanılır. üretenin yönetmesinin gerçek demokrasi olduğuna atıf yapar.
m.kemali'nin kurduğu kapitalist bonapartizm mümkün tek sonucu olan kolonize edilmiş faşizme evrilmiş durumda.bu mudur ileri görüşlülük.
daha kemalizmle hesaplaşamamış ve emperyalizme tersinden dünyanın gerçeği bu oportunizmiyle yağ çeken adamdan devrimcilik dersi alacak değilim.
turnuvalarım başladı.
hadi şimdi siktir git, bi daha da ırkçılıkla suçlamaya kaltığın adamlara dikkat et.
kim ne boksa kendine ayna tutup gelip kendi hastalığını bana yakıştırmaya kalkıyor, canımı sıkmayın, canınızı sıkarım.
İlahimasal
19-04-2015, 20:02
hadi şimdi siktir git, bi daha da ırkçılıkla suçlamaya kaltığın adamlara dikkat et.
kim ne boksa kendine ayna tutup gelip kendi hastalığını bana yakıştırmaya kalkıyor, canımı sıkmayın, canınızı sıkarım.
senin gibi edepsizleri biz çok gördük ..
utanmasan daha farklįda sõv pis herif......
ama sizler bittiniz ahlak yoksunu......faşist,ırkçı ,terõris
Sozde akli basinda insanlarsiniz.... kisilestirmeden, hakaret etmeden yazismayi becerebilecek kapasiteye sahip oldugunuza eminim. Lutfen....
Sozde akli basinda insanlarsiniz.... kisilestirmeden, hakaret etmeden yazismayi becerebilecek kapasiteye sahip oldugunuza eminim. Lutfen....
ya şunu anlatamadık.
birine siktir git deyince acayip hakaret oluyo.
ama birine ırkçı faşist deyince bu siyasi suçlama mı oluyo.
benim nazarımda bi adamın ha anasına sövmüşsün, ha ona ırkçı-faşist demişsin.
ulus-devletçi ve kendisi ırkçı olan aptalın teki,
bu ülkede kürtlerin yoksayıldığı gerçeğine atıf yaptığım için,
önce beni kürt ırkçısı ilan etti.
salt durum tespiti için türk olduğumu söylediğimde de bu defa türk ırkçısı oldum.
beş dakikada önce kürt sonra türk ırkçısı.
söyleyen de kemalist.
kemalizmin burjuva ideolojisi olduğunu, üstelik bonapartist versiyonu olduğunu, köküne kadar faşist bi ideoloji olduğunu bu sitede ortaya koyup ispat edeli 5 sene oldu.
hala daha ilkel ulus-devletçiliğin eteğine yapışmış bu postal yalayıcılarından yakamızı kurtaramadık.
o da yetmezmiş gibi bi de devrimci geçinirler, ama kapitalizme yağ çekerler.
aklı başında demiş vartor abim, yok abi; ben tescilli deliyim.
yahu şu sitede apo kürtlerin mustafa kemalidir diyen ilk adam da benim.
olmadı emepçi de ilan edildim.
filin neresini tutsalar ona göre bi zırva üretiyorlar.
gelin filin sikini tutun.
son sözü ben değil can yücel usta söylesin.
"Bana şiirlerinde küfür etme diyorlar usulsüz;
lan bu kadar orosbu çocuğunu nasıl anlatayım küfürsüz?"
Vefik Sami
20-04-2015, 16:36
ya şunu anlatamadık.
birine siktir git deyince acayip hakaret oluyo.
ama birine ırkçı faşist deyince bu siyasi suçlama mı oluyo.
benim nazarımda bi adamın ha anasına sövmüşsün, ha ona ırkçı-faşist demişsin.
ulus-devletçi ve kendisi ırkçı olan aptalın teki,
bu ülkede kürtlerin yoksayıldığı gerçeğine atıf yaptığım için,
önce beni kürt ırkçısı ilan etti.
salt durum tespiti için türk olduğumu söylediğimde de bu defa türk ırkçısı oldum.
beş dakikada önce kürt sonra türk ırkçısı.
söyleyen de kemalist.
kemalizmin burjuva ideolojisi olduğunu, üstelik bonapartist versiyonu olduğunu, köküne kadar faşist bi ideoloji olduğunu bu sitede ortaya koyup ispat edeli 5 sene oldu.
hala daha ilkel ulus-devletçiliğin eteğine yapışmış bu postal yalayıcılarından yakamızı kurtaramadık.
o da yetmezmiş gibi bi de devrimci geçinirler, ama kapitalizme yağ çekerler.
aklı başında demiş vartor abim, yok abi; ben tescilli deliyim.
yahu şu sitede apo kürtlerin mustafa kemalidir diyen ilk adam da benim.
olmadı emepçi de ilan edildim.
filin neresini tutsalar ona göre bi zırva üretiyorlar.
gelin filin sikini tutun.
son sözü ben değil can yücel usta söylesin.
"Bana şiirlerinde küfür etme diyorlar usulsüz;
lan bu kadar orosbu çocuğunu nasıl anlatayım küfürsüz?"
Mustafa Kemâl ile ilgili düşünceleriniz sizi ilgilendirir.
Fikri açıdan beğenmeyebilirsiniz.
Fakat mevzuyu bu denli kişiselleştirip, neticeyi küfür, hakaret ve aşağılamaya bağlamak; hangi akla, fikre hizmettir ?
Özgürlükten, insan haklarından, medeniyetten anlaşılması gereken bu mudur ?
Mustafa Kemâl ile ilgili düşünceleriniz sizi ilgilendirir.
Fikri açıdan beğenmeyebilirsiniz.
Fakat mevzuyu bu denli kişiselleştirip, neticeyi küfür, hakaret ve aşağılamaya bağlamak; hangi akla, fikre hizmettir ?
Özgürlükten, insan haklarından, medeniyetten anlaşılması gereken bu mudur ?
tuhaftır ama;
hristiyan olmana ve belki de hiçbir konuda senle hemfikir olmayı beklememe karşın, yine de sende samimiyet olduğunu hissediyorum.
o yüzden senle polemiğe de girmem, çünkü sonunda bi şekilde sana saygısızlık etmek yada seni incitmek istemem.
dostum sen var yoluna git.
ama bu devrimci geçinen it sürüsüne acayip gıcığım ve ben senin gibi sevgi adamı falan da değilim.
devrimci şiddet özlemiyle yanıp tutuşuyorum.
edit: bu arada kendimi pek medeni hissettiğim de söylenemez. hatta medeni kelimesinden iğreniyorum. kendimi şu an mağara adamı gibi hissediyorum. doğal ve hayvani.
İlahimasal
20-04-2015, 17:12
kobani kurtulsun diye BİCİ OBAMA....BİCİ AMERİKA diyenlere devrimci deil ..emperyalist yalakası denir...
SÜREÇ diye, diye dilleri düşenlerin muhattabı ..islami faşo olanlar olunca,,bazı kürtcü yalakalara biat edicek deiliz heralde.
canınız..ge.honneme,. faşist,amerika cony leri.
sizi tekrar marmaraya dökene kadar durmak yok...
kobani kurtulsun diye BİCİ OBAMA....BİCİ AMERİKA diyenlere devrimci deil ..emperyalist yalakası denir...
SÜREÇ diye, diye dilleri düşenlerin muhattabı ..islami faşo olanlar olunca,,bazı kürtcü yalakalara biat edicek deiliz heralde.
canınız..ge.honneme,. faşist,amerika cony leri.
sizi tekrar marmaraya dökene kadar durmak yok...
kapiatalizmin oğlanı olduğun sürece anti-emperyalist olamayacağını da yine bu sitede tartışmaya açmış ve ortaya koymuştum.
sizin derdiniz ayrıcalıklarınızı akp'li çakallara kaptırmış olmanız.
abd'nin orosbusu idiniz şimdi abd yeni orosbu buldu.
daha genç daha güzel daha kullanışlı, daha islami.
siz ne anti-kapitalist ne de anti-emperyalistsiniz.
siz elitist itlersiniz.
hadi gel beni marmaraya dök.
istediğin anda adımı adresimi telefonumu vereyim sana.
İlahimasal
20-04-2015, 17:25
at çiftliği kurunca haber ederiz......amerikan yalakası bici obamacılara..
tam bağımsız türkiyedir şiarımız..denizlerdir yoldaşımız..
marjinallere ayırcak zaman yok ..
at çiftliği kurunca haber ederiz......amerikan yalakası bici obamacılara..
tam bağımsız türkiyedir şiarımız..denizlerdir yoldaşımız..
marjinallere ayırcak zaman yok ..
daha dün kapitalizme methiye düzdüğün mesaj yukarda duruyorken, deniz nerden senin yoldaşın oldu.
işiniz bitti olum.
kemalizm bu coğrafyanın emperyalizme peşkeş çekilmesi için bonapartist bi çözümdü.
şimdi yerini islamizasyona bıraktı.
bu toprakta emperyalizme haddini bildirecek bir güç çıkacaksa o da sosyalist devrimcilerdir. senin gibi burjuva iti bonapartistler değil.
at çifliği kurmayı boşver; şuna götüm yemiyor de.
sen beni denize dökebilecek adammısın ki, beni görsen korkundan ilk karakola sığınıp postal yalarsın.
İlahimasal
20-04-2015, 17:45
devrimci......işcisine,köylüsüne,esnafına ,memuruna sosyal faliyet alanları,barınma,eğitim,sağlık, iş olanakları sağlayandır.üretim yaparak.eşit ve nizamında bölüşenlerin yuvasıdır devrim.
silah ,kavga,terör allah denen uydurmanın argumalarıdır.
devrim daha iyiye doğru geliştirmekdir...yok etmek deil.
kominal toplum yaşantısı bekleyenler çıkın ovaya bayıra orada kurun geleceğinizi.bırakın yakamızı.
karşımızda tek engel din ve dincilerdir......marjinal gruplar deil. toplum nazarında karşılınız belli..
devrimci......işcisine,köylüsüne,esnafına ,memuruna sosyal faliyet alanları,barınma,eğitim,sağlık, iş olanakları sağlayandır.üretim yaparak.eşit ve nizamında bölüşenlerin yuvasıdır devrim.
silah ,kavga,terör allah denen uydurmanın argumalarıdır.
devrim daha iyiye doğru geliştirmekdir...yok etmek deil.
kominal toplum yaşantısı bekleyenler çıkın ovaya bayıra orada kurun geleceğinizi.bırakın yakamızı.
karşımızda tek engel din ve dincilerdir......marjinal gruplar deil. toplum nazarında karşılınız belli..
aferim sana, kapitalizme methiyeler düzmeye devam et.
sonra da anti-emperyalistlik tasla.
senin putun, izmir iktisat kongresinde milyonerler vadetmişti.
burjuva-bonapartizminin doğası açısından bunda tutarsızlık yok.
karşımızdaki engel; emperyalist kapitalizmdir. din ve dinci faşizm bir üstyapı kurumu olarak emperyal kapitalizme hizmet etme yeteneği nedeniyle varlık buluyor.
başka işlevi yok.
sizin de onlardan farkınız yok.
bir zamanlar sizi kullandılar, şimdi onları.
hepinizin defteri dürülecek.
İlahimasal
20-04-2015, 18:00
put? islami faşistlerin en çok bize karşı söyledikleri fakat anlayamadıkları bir söylem.
camide imam dan ders aldığın hemen belli oluyor...
etkiside hiç kırılmamış..
afrika kabileleri gibi yaşamak istiyorsan....ilk iş elindeki teknolojik aleti çöpe atmakla başla..gerisi gelir.. bu yaşam şeklini istemenide yadırgamıyorum ,saygıda duyuyorum.
yalnız barikat kurucağına ,teknolojiden uzak dur derim.
put? islami faşistlerin en çok bize karşı söyledikleri fakat anlayamadıkları bir söylem.
camide imam dan ders aldığın hemen belli oluyor...
etkiside hiç kırılmamış..
afrika kabileleri gibi yaşamak istiyorsan....ilk iş elindeki teknolojik aleti çöpe atmakla başla..gerisi gelir.. bu yaşam şeklini istemenide yadırgamıyorum ,saygıda duyuyorum.
yalnız barikat kurucağına ,teknolojiden uzak dur derim.
teknoloji sevicisi
put, sadece camideki imamdan duyacağın değil,
biraz antropoloji okusan zaten bileceğin bir kavram.
kişi kültü yaratmakla başlamıştır bütün puta tapıcılıklar.
ama o kişi kültünün arkasından bu toprakların emperyalizme peşkeş çekilmesine sıra gelmiştir. senin bonapartist-burjuva devrimcin ilk icraat olarak ingiltereden aldığı krediyle sovyet mühendislere yaptırmıştır malum demir-çelik fabrikasını. hala daha milli burjuva zırvasının ve milli kapitalizm safsatasının gölgesinde çoktan iflas etmiş paradigmanızı dillendiriyorsun. her kapitalizmin oturacağı kucak anglo-sakson finans kapitalin emperyalizmidir. o yüzden siz ülkücülerle bile beraber yola çıkarsınız. gladio artıkları.
kapitalist olanın anti-emperyalist olabilmesi eşyanın doğasına aykırıdır.
İlahimasal
20-04-2015, 18:22
yabancı kelimeleri,,kullanman takdire şayannnnnnnn
yahu sen kelimelerini bile ithal kullanıyorsun...ben seni düzeltemem..
ben kendi kelimelerimi,kendi teknolojimi üretmenin peşinde olan ,mustafa kemal ve onu anlayabilenlerin peşindeyim.
sen bunu anlayammassın.
bu ingiliz ajanıydı,masondu.toprakları sattı.zırvalarınızdan bıkdık...
ehli sünnet sevici...
yabancı kelimeleri,,kullanman takdire şayannnnnnnn
yahu sen kelimelerini bile ithal kullanıyorsun...ben seni düzeltemem..
ben kendi kelimelerimi,kendi teknolojimi üretmenin peşinde olan ,mustafa kemal ve onu anlayabilenlerin peşindeyim.
sen bunu anlayammassın.
bu ingiliz ajanıydı,masondu.toprakları sattı.zırvalarınızdan bıkdık...
ehli sünnet sevici...
ne ajan ne de mason demedim.
bonapartist burjuva dedim.
ve ekledim;
kapitalist kalkınma modeli iflas etmiş bir paradigmadır.
milli burjuvazi kavramı içi boş, gerçeği karşılmayan sahte bir kavramsallaştırmadır.
her kapitalizm döner dolaşır emperyalist hiyerarşide egemen olanın kucağına oturur.
deniz yoldaş bunu görmeye fırsat bulamadı, ama mahir yoldaş bunu görmüş ve sizin mdd'ci postal yalayıcılığınızı ifşa etmiştir sonradan.
bugün ise bu konular artık liselerde bile tartışılmıyor. biraz eko-politik bilenler olayı zaten çözüyor.
gladio artıklarıyla omuz omuza yürümeye devam edin siz.
İlahimasal
20-04-2015, 18:38
gladio? şu pekaka cıların mektuplarını imralı,kandil hattında taşıyanlarmı?
yoksa metropollerde halkın arasına bomba koyup patlatıp..bici obama diye bağıranlarmı.
daha da açık net.....sırrı süreyyamı?
dahada net,barizzz....petrolden pay isteriz diyen amed belediye başkanımı..
mahirin mirasını apo gibi,tayip gibi,sırrı gibi, lere yedirn sizlersiniz..
millet uyandı ,,
gladio? şu pekaka cıların mektuplarını imralı,kandil hattında taşıyanlarmı?
yoksa metropollerde halkın arasına bomba koyup patlatıp..bici obama diye bağıranlarmı.
daha da açık net.....sırrı süreyyamı?
dahada net,barizzz....petrolden pay isteriz diyen amed belediye başkanımı..
mahirin mirasını apo gibi,tayip gibi,sırrı gibi, lere yedirn sizlersiniz..
millet uyandı ,,
daha net söyleyeyim...
fethiye'DE hdp merkezine saldıranlar;
iki slogan atıyordu
mustafa kemalin askerleriyiz
kanımız aksada zafer islamın
anladın mı gladio artığı
İlahimasal
20-04-2015, 19:57
itirafcı,gizli tanık...şemdin sakık ın ,kardeşi
sırrı sakık ne demişdi?
mustafa kemalin askerleriyiz diyen itler!?!?!?!?
bu hazret
muhammedin askerleriyiz diyen..hizboculara it!?!? diyebilirmi
din sizin çamurunuz,harcınız boşuna debelenmeyin
en sosyalistiniz ,yaş 60 olunca camide bastonla kapıda dikilir...
daha 60 na gelmedin..
ehli sünnet atığı.
itirafcı,gizli tanık...şemdin sakık ın ,kardeşi
sırrı sakık ne demişdi?
mustafa kemalin askerleriyiz diyen itler!?!?!?!?
bu hazret
muhammedin askerleriyiz diyen..hizboculara it!?!? diyebilirmi
din sizin çamurunuz,harcınız boşuna debelenmeyin
en sosyalistiniz ,yaş 60 olunca camide bastonla kapıda dikilir...
daha 60 na gelmedin..
ehli sünnet atığı.
kemalist artığı, gladio iti şimdi de falcılığa soyundu.
60'a gelirsem götüne sokmak için bi bastonum olur
camiye gitmek için değil.
kapitalizmin piçi
bizim harcımız diyarbakır işkencehanelerinde faşizme ser verip sır vermeyen ibrahimlerin harcıdır olum.
senin gibi rüzgara göre hergün başka yöne domalan mdd'ci artıkları bunu anlamaz.
İlahimasal
20-04-2015, 21:24
arih 10 Kasım 1968... Atatürk’ün ölümünden tam 30 yıl sonra...
Başlarında Deniz Gezmiş’in bulunduğu kalabalık bir devrimci gençlik grubu, ellerinde Türk bayrakları yürüyüş yaparak Ankara’ya giriyor.
Pankartlarında “Tam Bağımsız Türkiye için Mustafa Kemal Yürüyüşü” yazıyor. 29 Ekimde Atatürk’ün Kurtuluş Savaşını başlattığı Samsun’dan başlatmışlar yürüyüşlerini.
Ve Anıtkabir’i ziyaret ediyorlar...
Deniz’in başında bulunduğu grup Anıtkabir Şeref Defteri’ne şunları yazıyor:
“Amerikan emperyalizmine karşı İkinci Kurtuluş Savaşımızda gerçekten izindeyiz. Milli Kurtuluş Savaşımız yok edilemez. Onu yok etmek için bütün Türk milletini yok etmek gerekir.”
Yürüyüş sırasında Türkiye’de yer yerinden oynar.
Sağcı basın günlerce yürüyüşçülerin aleyhine propaganda yapar. Demirel ünlü “Yollar yürümekle aşınmaz” sözünü bu yürüyüş sırasında kullanır
alıntıdıdır..
mustafa kemalin askerleriyiz....gökden geldiği iddia edilen kitaba inanmayız..
tam bağımsız türkiye.
buda kapak..
spartacus
20-04-2015, 22:51
1950'li Yıllara kadar İngiliz, 1950 den sonra ise başta ABD güdümüyle, yarı sömürge bir ülke. Kısaca tam bağımsız bir ülke değil, yarı bağımlı, yarı sömürge, pazar bir ülke...
Tam bağımsızlıktan bahsedilen bir ülkenin bağımsızlığı zaten tartışmalı demektir...
Ayrıca, kişisel ithamlar ve hakaretler ve inceleme nedeniyle başlığı kilitliyorum.