Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrim insanları kandırmaktır
Arkadaşlar,
Maymundan gelmedik, böyle saçma bir şeye nasıl inanıyorsunuz?
Bugün bilimsel olarak evrim çürütüldü.
Sahte fosillerle insanları kandırmaya çalıştığını itiraf eden pek çok bilim adamı var.
Mesela Anthuany Yoğbazi popua yine genide bulunan 50 bin yıllık fosillerin büyük dedesine ait olduğunu ve bunları amcası Josephy Yoğbazinin koyduğunu ölümünden 3 sene sonra itiraf etmiştir..
Evet, bu ve benzeri evrim çürütme laflarını hepiniz duymuşsunuzdur.. Zamanında syn Harun Yahya nın ne yazık ki ibretlik kitaplarını okuyarak vakit harcamıştım ki kendime bunu/bu eziyeti neden yaptığımı çok sormuştum.. Muhtemelen mazoşist kişiliğim sebep:)
Ama konuyu asıl açma nedenim sizlerinde bu konuda evrimin yanlışlığına/yalanlığına yönelik bildiğiniz araştırmaları/çalışmları ve saçmalıkları paylaşmanızı istiyor oluşum..
Yani konuya farklı bir açıdan yaklaşalım :)
Saygılar
Nana Buluku
25-04-2015, 20:09
Arkadaşlar,
Maymundan gelmedik, böyle saçma bir şeye nasıl inanıyorsunuz?
Bugün bilimsel olarak evrim çürütüldü.
Sahte fosillerle insanları kandırmaya çalıştığını itiraf eden pek çok bilim adamı var.
Mesela Anthuany Yoğbazi popua yine genide bulunan 50 bin yıllık fosillerin büyük dedesine ait olduğunu ve bunları amcası Josephy Yoğbazinin koyduğunu ölümünden 3 sene sonra itiraf etmiştir..
Evet, bu ve benzeri evrim çürütme laflarını hepiniz duymuşsunuzdur.. Zamanında syn Harun Yahya nın ne yazık ki ibretlik kitaplarını okuyarak vakit harcamıştım ki kendime bunu/bu eziyeti neden yaptığımı çok sormuştum.. Muhtemelen mazoşist kişiliğim sebep:)
Ama konuyu asıl açma nedenim sizlerinde bu konuda evrimin yanlışlığına/yalanlığına yönelik bildiğiniz araştırmaları/çalışmları ve saçmalıkları paylaşmanızı istiyor oluşum..
Yani konuya farklı bir açıdan yaklaşalım :)
Saygılar
Turin;
Yazacaklarımı sakın hakaret olarak algılama. Konuyu kesinlikle kişiselleştirmiyorum.
Evrim teorisi insanların maymundan geldiğini söylemez.
Evrim teorisi insanların maymunlar ile aynı ortak atadan geldiğini söyler.
Evrim konusunda hiç bir şey bilmiyorsun. Maymundan gelmedik demen bunun kanıtı. Kusura bakma.
Bilmemen sorun değil. Bende bir zamanlar senin gibi düşünüyordum. Şimdi Evrimle ilgili 1 kitap okudum. Bir kaç tanede belgesel izledim. Ne kadar bilgisiz olduğumu bundan sonra anladım. Hala da çok bilgisizim.
Aklına takılan kısımları sorabilirsin. Bilgisi olan arkadaşlar sorularına yanıt verecektir.
Evrim bir olgudur. Yer çekimi gibi. Yer çekimini inkar etmiyorsun da Evrimi neden inkar ediyorsun ?
Evrim teorisi ise bu olguya açıklama getirmeye çalışır. Evrim teorisini yanlışlayan hiç bir veri yok.
Yani boşuna bekleme.
Şu, evrimi tek soruyla çürüten videoyu koysak kafi sanırım.. :D
https://www.youtube.com/watch?v=ebRDmAfLuvQ
Sevgili Aleph,
Yanlış anladın beni..
Ben bu tür zırvalıkların ve varsa bilinen ciddi araştırmaların paylaşılması için açtım konuyu..
Hep ispat, hep ispat nereye kadar dimi:)
Sevgiler
Not: Yanlış bir tutum sergiledimse konu silinebilir
Yanlış anlamışım, evet. Fakat yine de mesajım kalsın, çünkü evrime karşı en ciddi eleştiriler yine bu minvalde ve bu düzeyde yapılan eleştiriler. :) Aklı başında bilim insanları bugün evrimi çürütmeye çalışmak yerine anlamaya çalışıyor. Çünkü yerçekimi gibi bir hakikat evrim. Evrimi anlamamış ve kabullenememiş kişiler şu hayatta eksik yaşıyorlar..
Moderatör değilim fakat konunun silinmesi bence anlamsız olur. Tutumun da yanlış değil. Herşey özgürce konuşulmalı. Yalnız sana kişisel bir tavsiyede bulunmak isterim:
Aldanmışlardan olma turin.. ;)
Kalsın, kalsın.. Hatta bende paylaştığın videoyu(izlemediysem) izleyeceğim..
Lise biyoloji hocam "evrim saçmalık ama mecbur biraz bahsetcez" dediğinde anlamıştım neyin ne olduğunu :)
Tavsiye için teşekkürler.
Bir tavsiyede benden olsun yanlış anlamassan;
Önyargılı insanlardan olma;)
Saygılar
Yıldıztozu
25-04-2015, 21:38
Canlılar arasındaki benzerlikleri açıklayabilen tek görüş evrim teorisidir.
Alternatifi ne olabilir ki? Bu kadar canlılık başka nasıl oluşmuş olabilir?
Bence alternatifsiz olması bile evrim teorisine yeterli bir kanıttır.
Evrimin başlangıcında eksiklikler var.
Nasıl oluyor da hücreler bölünmeye başladı
Dna nasıl oluştu
Aminoasitler birbirine nasıl bağlandı
Hücreler birleşerek nasıl çok hücreli yapılar ortaya çıktı gibi
Bunlara da kısmen cevaplar var aslında
Nana Buluku
25-04-2015, 21:59
Ben bu tür zırvalıkların ve varsa bilinen ciddi araştırmaların paylaşılması için açtım konuyu..
Not: Yanlış bir tutum sergiledimse konu silinebilir
Tüm Dünya tarafından kabul edilen bir teoriyi yanlışlamak için kim ciddi araştırmalar yapar sence ?
Konunun silinmesine gerek yok. Hem senin için hemde foruma kayıt olmadan takip edenler için yararlı olabilir.
Evrim teorisi hakkında hiç bir şey bilmediğinin farkında mısın ? ( İlk mesajıma cevap vermedin ancak sadece bu soruya cevap versen yeterli. Hiç bir şey bilmeden Evrimi reddettiğinin farkında değilsen hiç vaktimi harcayamam. Bilmediğinin farkında olursan belki öğrenmek isteyebilirsin.)
Evrimi anlamamış ve kabullenememiş kişiler şu hayatta eksik yaşıyorlar..
Çağımızın yaratılış hikayesini herkes öğrenmeli. Kendisinin nasıl var olduğunu kim merak etmez ki.
Önyargılı insanlardan olma
Sende Evrim teorisine karşı ön yargılı olmamalısın.
Evrimin başlangıcında eksiklikler var.
Nasıl oluyor da hücreler bölünmeye başladı
Dna nasıl oluştu
Aminoasitler birbirine nasıl bağlandı
Bunlara da kısmen cevaplar var aslında
Bu sorular Evrimi ilgilendirmez. Evrim teorisi canlıların nasıl değişim geçirdiğine cevap bulmaya çalışır. İlk nasıl ortaya çıktığı ile değil.
Mesela;
Aslında burada insanın yaratılışını açıklayan/çalışan diğer iddialardan bahsediyorum..
Evet. Birde bu saçmalıklar var. Genelde bunları savunanlar sahtekarlar. Uzaylıların Dünya'mıza gelemeyeceğini insanlar bir türlü anlamıyorlar. Çok basit bir şey sanıyorlar herhalde yüzlerce ışık yılı seyahat etmeyi.
Mesela;
yakın zamanda, yani insanlık bu iddiayı duymaya hazır hale geldiğinde, dünya kamuoyuna bizzat bu işlin failleri olduklarını iddia edenler tarafından açıklanması muhtemel tarihi bir olgu. tarihin karanlık bir döneminde ortada hiçbir şey yokken, uçsuz bucaksız bir arazide birden bire diğer canlılarla birlikte insan türünün gökten zembille inmesi olasılığından çok daha akla ve mantığa uygun bir olasılık olduğu da su götürmez bir gerçektir.
bu noktada "yaratma" mevzusu elbette yoktan var etme şeklinde değil belirli bir genetik materyal (herhangi bir primata yahut bizzat klonlamayı yapan ziyaretçi ırka ait) üzerinde oynama ve iyileştirme yapılarak daha üstün bir ırk yaratma çabası olarak düşünülmelidir.
bugün zavallı insanoğlunun bile genetik biliminde belirli bir noktaya gelerek canlıları klonlayabildiği düşünüldüğünde insan ırkından bin yıllarca ileride olan farklı gelişmiş ırkların geçmiş dönemlerde dünyamızı ziyaret ederek günümüzün modern insanının genetik temelini atmış olma olasılığı göz ardı edilemez.
bu noktada kutsal metinlerin değerini yitirdiği gibi bir yanılgıya düşülmemelidir. zira kutsal metinleri tıpkı diğer yazılı eserler gibi dogmatik düşünceden uzak bir biçimde yorumlayabilseydik insan ırkının meydana getiriliş tarzına dair önemli ipuçlarına ulaşabilirdik
ufak bir araştırmayla kutsal metinlerde insan ırkının günümüzde pek yabancısı olmadığımız genetik bilimi vasıtasıyla meydana getirildiğine dair söylemlere rastlayabiliyoruz. misal;
tevrat:, tekvin 1: 26 tanrı, “insanı kendi suretimizde, kendimize benzer yaratalım” dedi”
yaradılıs bölümü i, 26 : «ve tanrı, kendi benzerligimiz ve görüntümüzde insanı yaratalım,
dedi.»
incil: 7 (…) çünkü erkek tanrı’nın benzeyişinde olup tanrı’nın yüceliğini yansıtır ”
buhari, itk 20; müslim, birr, 112, (2612) : “…zira allah adem’i kendi suretinde yaratmıştır ”
Eksisozlukten kopyaladım :)
Aslında burada insanın yaratılışını açıklayan/çalışan diğer iddialardan bahsediyorum..
Önyargılı değilim Nana Buluku..
Amacımın ne olduğunu izah ettim, lütfen akıl okumayın..
Tekrar söyliyim; bana göre de evrim sunulan en mantıklı teori ve pek çok şeyi açıklıyor. Klasik dindarlar gibi adem/havva gökten inmiştir minvali bir iddiam yok ya da Kuran da evrimi bulmaya çalışan tatlı su müslümanlarından da değilim..
Net olmuştur umarım..
Bunların hiçbiri bilimsel değil; masalları tartışmanın/konuşmanın bir anlamı yok.. :)
Bunların hiçbiri bilimsel değil; masalları tartışmanın/konuşmanın bir anlamı yok.. :)
Konu felsefe yada cafe bölümünde olmalı sanırım :) ya da tarih, burası yanlış olmuş olabilir haklısınız
Nana Buluku
25-04-2015, 22:18
Önyargılı değilim Nana Buluku..
Amacımın ne olduğunu izah ettim, lütfen akıl okumayın..
Tekrar söyliyim; bana göre de evrim sunulan en mantıklı teori ve pek çok şeyi açıklıyor. Klasik dindarlar gibi adem/havva gökten inmiştir minvali bir iddiam yok ya da Kuran da evrimi bulmaya çalışan tatlı su müslümanlarından da değilim..
Net olmuştur umarım..
Tebrik ederim. Konuyu açtıktan çok kısa bir süre sonra bunları yazmanız çok güzel. Yazdıklarımız ters tepki yaratmamış.
Amacınızdan vazgeçmeniz gerektiğini tekrar söylemeye gerek var mı ?
Tebrik ederim. Konuyu açtıktan çok kısa bir süre sonra bunları yazmanız çok güzel. Yazdıklarımız ters tepki yaratmamış.
Neden ters tepki yaratsın, sizi az biraz tanıyorum artık..
Konuyu açarken açıkca ifade edememişim evrim karşıtı olmadığımı demek ki..
Gerçi benim ne düşündüğüm değil, amacım önemli..
Amacımsa bu foruma yolu benzer zırvalarla düşenlerin ve bizlerin; bu zırvaların ne olduğunu öğrenmesi..
Tek iddia yaratılışmı, gerçekten merak ediyorum ben...
Mesela evrim yalan diyor;(tabii yaratılışcı ama yeni bir dinin kurucusu)
If this big, ridiculous, idiotic lie, this complicated, fabricated framework of fiction called evolution were true, then there should be more missing links dug up than anything else! If there were billions of years of evolution, we'd be up to our ears in missing links!
Even Darwin realised this, and so said, "As by this theory innumerable transitional forms ("links") must have existed, why do we not find them embedded in countless numbers in the crust of the earth? ... The number of intermediate and transitional links between all living and extinct species must have been inconceivably great. He then answered his own question about these missing links by declaring: "I believe the answer lies in the (geological) record being incomparably less perfect than is generally supposed."
But now, 120 years later, Darwin's excuse is totally ridiculous! Literally hundreds of millions of fossils have been extracted from all fossil-bearing rock strata and none of them are "transitional forms" or missing links--they all obviously belong to a definite species! In fact, it is estimated that over 100,000 different, distinct species of fossils have been found! Yes, no "links"!
Devamı http://deeptruths.com/articles/big_lie_exposed.html
Nana Buluku
25-04-2015, 22:41
Neden ters tepki yaratsın, sizi az biraz tanıyorum artık..
Konuyu açarken açıkca ifade edememişim evrim karşıtı olmadığımı demek ki..
Gerçi benim ne düşündüğüm değil, amacım önemli..
Amacımsa bu foruma yolu benzer zırvalarla düşenlerin ve bizlerin; bu zırvaların ne olduğunu öğrenmesi..
Tek iddia yaratılışmı, gerçekten merak ediyorum ben...
Genelde ters tepki olur ve şiddetli tartışmalar yaşanır. Bugün eski konulardan birini okurken karşılaştım mesela. Böyle olmaması için ilk mesajımda özellikle belirttim.
İlk üç cümleni ve konu başlığını okuyunca evrim karşıtı olduğunu düşündüm.
Yaratılışı destekleyen kanıt yok.
turin, paylaştığın makalenin yazarı "transitional form"dan neyi anlıyor acaba, sormak lazım :) Ara formlarla ilgili benzer iddialar evrimi anlamamaktan ileri geliyor. Evrimin henüz tam olarak açıklayamadığı şeyler var, eşeyli üreme ve insan beyni gibi. Ancak bunlar evrimin gerçek olmadığının kanıtı değil, evrimi henüz tam anlayamadığımızın kanıtı. Bu da çok doğal, evrim son derece karmaşık bir doğal fenomen..
Tamam, vurmayın :)
Mesela Morphic Resonence'ı buldum şimdide..
http://www.sheldrake.org/Articles&Papers/papers/morphic/morphic_intro.html
Bunların pek de bilimsel bir yönü olmadığının farkındayım ama öğrenmekte fayda görüyorum.. Belki birileri bilimsel bir şeyler ortaya koyabilir..
Nana Buluku
26-04-2015, 11:54
http://www.belgesell.com/cosmos-uzay-seruveni-2.html
Yeni izlemeye başladığım bir belgesel.(7. bölümdeyim) Bu bölümünde(2. bölüm) Evrimi anlatıyor. Faydalı olabileceğini düşünüyorum. Tüm bölümlerini izlemenizi de öneririm. Bugüne kadar izlediğim en iyi belgesel.
Nana Buluku :thumb:
Cosmos güzel belgesel. Tyson da hakkını vermeye çalışmış.
Carl Sagan'ın sunduğu eski Cosmos'u izlemenizi de öneririm.
The cosmos is all that is or ever was or ever will be
http://www.agiweb.org/news/evolution.pdf
http://www.epbrs.org/PDF/Evolution%20and%20Biodiversity_shortversion_final. pdf
Biyolojiyi ideolojik evrim anlayışına göre biçimlendirmek isteyen bazı bilim insanları, giderek artan bir şekilde elde edilen genetik verileri, insanların maymun benzeri atalardan evrimleştiği iddialarını destekleyecek tarzda kullanmaktadır. Bunun altında yatan temel faraziye, çok fazla nispette genetik benzerlik taşıyan canlı formlarının, birbiriyle yakın münasebet içinde -yani akraba- olduğu düşüncesidir. Son yıllarda yapılan genom haritalanması, insan ve şempanze DNA'larının daha incelikli karşılaştırılmasını imkân dâhiline sokmuştur.
İnsan ve şempanze DNA'larının azotlu baz sıralanmaları birbirine yüzde doksan sekiz nispetinde benzer. Bu gerçek, evrimcilerce insanın maymundan evrimi için kesin doğrulayıcı bir delil olarak görülmektedir. Fakat bu genetik benzerlik gerçekte ne mânâya gelmektedir? Öncelikle şunu düşünelim: Zaten elimizde sadece dört nükleotid bazı olduğundan, her kim birbirinden farklı DNA dizileri sıralamak isterse istesin -tamamen tesadüfî diziler bile oluştursa- bu diziler, ortalama yüzde 25 oranında birbirine benzer olacaktır. Hangi benzerlik iddiası olursa olsun, ilk başta bu miktarı kendi benzerlik oranından düşmelidir. Burada aynı harflerle yazılmış kitapları düşünelim. Yaratma hâdisesini akla yaklaştırma açısından, dört harfli bir alfabeyle yazılmış bir kitap gibi düşünürsek, iki farklı türdeki –yani iki farklı kitaptaki bir sürü kelime, edat ve bağlacın aynı olmasını hatırlatan- benzerliklerin o iki farklı türün ortak atadan geldiğini ima etmez. Çünkü bu iki tür (iki kitap) farklı gayeler için yaratılmış iki ayrı eserdir.
Düşünmeye devam edersek, insanlar ve şempanzeler birbiriyle tamamen aynı sayıda DNA baz çiftine sahip değildir. 1980'lerde, yüzde 98 benzerlik ilk öne sürüldüğünde, araştırmacılar şempanzelerin genomunun insanınkinden % 10 daha uzun olduğunu düşünüyorlardı.1 Fakat bu durumda, birisi insan ve şempanze DNA'larının tamamını sıralasa, şempanze DNA'sının % 10'unun insan DNA'sında karşılığı olmayacaktır. Buna bir de şu açıdan bakalım: İnsan ve şempanze DNA'larının arasındaki benzerlik ilk rapor edilirken, aralarında en azından % 10'luk bir farklılık olması gerektiği söylenmeliydi; ancak bu yapılmamıştır. Genom büyüklükleri arasındaki fark genel olarak yok sayılmıştır. Şu andaki insan ve şempanze genomlarının tahmini uzunlukları, birbirine çok daha yakındır; şempanzelerinkinde 3,1 milyar baz çifti, insanlarınkinde 3,2 milyar baz çifti vardır.2
Peki, o zaman, "yüzde 98" oranı nereden ortaya çıkmıştır? 1984 yılında, Charles Sibley ve Jon Ahlquist DNA-DNA karşılıklı melezleme deneyi yapmışlardır. Bu deneyde, her türün DNA'sı çift sarmal yapının açılıp tekli DNA zincirleri oluşturması için ısıtılır, daha sonra iki türe ait DNA zincirlerinin birbirine karıştırılıp yeniden bir araya gelmelerine ve eşleşmelerine izin verilir.3 İnsan DNA'sı şempanze DNA'sıyla eşleşebilir veya tam tersi de olabilir. DNA zincirlerinin birbirine karşılık gelme derecesi, insan-şempanze DNA kombinasyonlarının ısıtıldıktan sonra bir araya gelmiş olan DNA zincirlerinin birbirinden hangi sıcaklıkta ayrılacağının ölçümü ile belirlenir. Böylece, termodinamik alanda, Sibley ve Ahlquist iki tür arasında yüzde 1,63'lük bir farklılık başka bir değişle de yüzde 98,4'lük bir benzerlik olduğunu bulmuştur.
İnsanlar ile şempanzeler arasındaki genetik benzerlik, bu iki tür arasındaki diğer benzerliklere paraleldir. Meselâ, insanlar ve şempanzeler büyük morfolojik benzerliklere sahiptir. Yaşayan formlara ait hayalî bir ortak atanın dayatılmasından önce, on sekizinci yüzyılda Linnaeus, şempanzeleri Homo troglodytes (ilkel adam) olarak sınıflandırmıştır. Jonathan Marks'a göre, "Şempanzeler on sekizinci yüzyılda yeni ortaya çıkmış bir şey olduğu zamanlarda, bilim adamları insan ile maymunların vücutlarında gördükleri baskın benzerlik karşısında şaşkına dönmüşlerdir. Niçin dönmesinler ki? Kemik kemiğe, kas kasa, organ organa, insan ve maymun vücutları birbirinden sadece ince farklılıklar gösteriyordu."4 Çok sayıda olan bu fizikî benzerlikler düşünüldüğünde, insanlar ve şempanzelerin genetik benzerliği çok da şaşırtıcı değildir. Zîrâ hayatta kalmanın temel prensipleri olarak sayabileceğimiz oksijen alma, azotlu atıkları atma, kan dolaşımı gibi bir sürü temel fonksiyonun yapılabilmesi için, sebepler açısından gerekli olan moleküler şifrelerin belli seviyelerde benzer olması gayet normaldir. Bu açıdan fare ile de, kurbağa ile de, balık ile de binlerce ortak şifre vardır. Bu canlıların hepsi de oksijen aldığına göre, oksijen alma ve kullanma ile ilgili biyokimyevî hâdiselerde kullanılan enzimlere ait şifreler tabiî ki aynı olacaktır. Tek katlı bir ev ile elli katlı gökdelende kullanılan kum, çakıl, demir ve çimento 'aynı malzeme' diye gökdelenin tek katlı evden kendi kendine tesadüfen türediği iddia edilebilir mi?
Bütün bunlara rağmen yine de, insan ve şempanze DNA'larının yüzde 98 benzer olduğunu söylemek ciddi mânâda yanıltıcı olabilir. Bunun sebebi, DNA'yı yazı dili gibi düşünme eğilimimizdir. DNA zincirleri dört harfli bir alfabeden oluşan (A, T, G, C ile temsil edilir) bir sıralanmadır. Benzer şekilde insanlar tarafından yazılan Türkçe kitaplar da 29 harfli alfabeden oluşmuş harf dizileridir. Ancak burada, insanların yazılı bir metni okumaları ile hücrenin DNA'yı okuması arasında önemli bir fark vardır. Eğer insanların yazdığı iki kitap yüzde 98 oranında birbirine benziyorsa, bunlar haddizatında aynı kitaptırlar. Bunun sebebi, bu metinler bilgisayarlar veya makineler tarafından değil, yapılan tesadüfî hataları anlayabilecek ve onları düzelterek okumaya kabiliyeti olan okuyucular tarafından okunmak üzere yazılmıştır.
Öte taraftan, eğer iki DNA dizisi yüzde 98 oranında benzerse, bu dizilerin fonksiyonları büyük ölçüde farklılık gösterebilir. Bunun sebebi, insanların bir metni deşifre etmesinde kullandığına benzer bir kabiliyeti, hücreler DNA'yı deşifre ederken kullanmaz. Yazı dilinin önemli bir özelliği, büyük ölçüde değiştirilse bile, kelimelerin ve bir metnin mânâsını belirleyebilmemiz için ilâve bilgiler ve siyak sibakla alâkalı yani konuya uygun ipuçları bulundurmasıdır. Hâlbuki DNA'daki tesadüfî hatalar (bilgisayar kodlarındaki tesadüfî hatalar gibi), çok küçük bir grup şeklinde olmuş ve az sayıda bile olsa, eğer ölümcül değilse sıklıkla hücrenin bir fonksiyonunda çok ciddi değişmelere sebep olur ki, bunun da yıkıcı tesirleri olur.
Hücrelerin genetik bilgiyi kullanmak üzere kompleks yolları olduğu için, çok küçük bir genetik değişme, biyolojik fonksiyonu ciddi ölçüde değiştirebilir. Genler tarafından belirlenen proteinler, daha üst seviyede karmaşık yapılar, ağlar oluşturmak üzere bir araya gelirler ki, bu yapılar tek başına nükleotid veya aminoasit dizilişiyle belirlenmez ve bu yüzden de dizilme analizlerinde ortaya çıkmaz. Netice olarak, iki organizma neredeyse birbirinin aynı iki gen setine sahip olabilir, hattâ bu genler bir kromozom üzerinde kabaca aynı sırayla yerleşmiş de olabilir; ancak yine de bu genlerin kullanılması o kadar farklı olabilir ki, neticede bu genler birbirinden önemli ölçüde farklı organizmaların hayatını belirler.
Yukarıda zikredildiği üzere, biyolojik sistemlerde küçük değişikliklerin çok önemli tesirleri olabilir, tabiî ki eğer bu değişikler doğru değişiklikler olarak meydana gelmişse. Bilhassa gene ekspresyon sistemleri (genlerin mânâlarının çözülüp okunması diyebiliriz) bütüncül bir şekilde çalıştığından, büyük ölçekli bir değişiklikten sonra yeniden düzenli çalışması için evrim teorisinin karakteristiği olan deneme yanılma tamirciliğinden daha fazlasına ihtiyaç duyulacaktır. Aksine farklı bir sistemin tekrar çalışması ise, çok sayıda koordineli değişmelere ihtiyaç duyacaktır. Bu tarz mükemmel değişiklikler ancak sınırsız ilim ve kudretiyle iş gören ve icraatını her harfin üzerinde gösteren hikmetli bir Sanatkâr yani Allah (celle celâlühü) tarafından yapılabilir.
İnsanlar ve şempanzeler arasındaki fizikî farklılıklar
Gen seviyesinde değil de, temel morfolojik açılardan baktığımızda insanlar ve şempanzeler birbirine ne kadar benzemektedir? Aşağıdaki farklılıklara bakalım:
1. Şempanzelerin ayakları da elleri gibi tuttuğunu iyice kavrayabilen (prehensil) bir hususiyet arz eder; bir başka deyişle şempanzeler, elleriyle kavrayıp tutabildikleri bir şeyi ayaklarıyla da aynı şekilde kavrayabilir. İnsanların ayakları ise, tutma ve ellerin yaptığı gibi iş görebilme açısından o kadar kabiliyetli değildir.
2. İnsanların çene kemiği uçları çıkıntılı ve daha bariz, maymunların çeneleri ise geriye yatıktır. Aynı şekilde insanların burunları da daha dik ve çıkıntılı olduğu hâlde maymunlarınki yassı ve basık şekildedir.
3. İnsanın dişileri menopoza girer, yani kadınların 45–50 yaşlarında doğurganlıkları son bulur; hâlbuki primatlar takımına giren hiçbir maymun türünde böyle bir şey yoktur (insanların dişilerinden başka, menopoza girdiği bilinen tek memeli, kılavuz balina (Globicephala) türlerinin dişisidir.)
4. İnsan dişilerinin emzirme dışında da göğüsleri belli olduğu hâlde, maymunların göğüsleri emzirme dışında belli olmaz.
5. Suda yaşayan memelilerde, balinalar ve su aygırlarında olduğu gibi insanların derilerinin altında da yağlı bir iç tabaka vardır, maymunlarda ise böyle bir tabaka yoktur.
6. Erkek maymunların dış üreme organlarında baculum olarak adlandırılan bir kemik vardır (şempanzelerde 10 milimetredir); insanlarda böyle bir kemik yoktur.
7. İnsanlar çoğunlukla (% 95) sağ ellerini kullanırlar, şempanzelerde böyle bir ayrım yoktur, onlar sol ve sağ ellerini aynı nispette kullanırlar.
8. İnsanlar terler, maymunlar terlemez.
9. İnsanlar şuurlu olarak nefeslerini tutabilirler, maymunların bu şekilde nefeslerini tutma gibi bir kabiliyetleri yoktur.
10. İnsanlar ağlayabilir, maymun türleri içinde ise ağlayabilen yoktur.
Bu saydıklarımız, insanlar ile maymunlar arasındaki çok bariz olan fizikî farklılıktan sadece birkaçıdır. Daha detaylı bir incelemeye giriştiğimizde iskelet ve kıllanma özellikleri başta olmak üzere daha yüzlerce özellik ortaya koyabiliriz. Dikkatli incelendiğinde her kemik ve kasın hususi farklılıklar arz ettiği görülebilir. Kabaca kol veya bacaktaki kemik sayılarının aynı olması önemli değildir. Önemli olan her kemik ve kastaki ince sanatın farklılığıdır.
Asıl büyük farklılık ise, insanların entelektüel birikim kapasitelerinde, lisan kabiliyetlerinde ve ahlâk kaidelerine bağlı olmalarında yatar. Kendisine verilen akıl, şuur, irade, vicdan ve lisan gibi nimetleri kullanarak medeniyetler kuran, icat ve keşifler yapan, bir inanç sistemine dayanan ahlâkî kriterlere göre davranan insanın, sadece DNA'larındaki harf benzerliklerine bakarak maymunlarla ortak bir atadan geldiklerini iddia etmenin aklî ve mantıkî bir tarafı var mıdır? Birisi ağaçta asılarak muz yiyen bir hayvanı, diğeri bilgisayarlarla dünyada ne olup bittiğini tarayan bir insanı netice veren genetik kodlardaki ve beyinlerdeki farklılıkların her biri, yerli yerince nasıl ortaya çıkmıştır? Beyin faaliyetlerine ait bazı kabiliyetler, beynin belli bölgelerindeki nöronlarda toplandıkları hâlde, bazı kabiliyetler bütün beyinde yaygın bölgelerin birlikte entegrasyonuyla ortaya çıkmaktadır. Maymun beyniyle insan beyni arasındaki -şuursuz evrim mekanizmalarıyla ortaya çıkamayacak- bazı farklılıklara inşallah gelecek sayıda temas edeceğiz.
http://www.sizinti.com.tr/konular/ayrinti/evrim-denen-yalan-1-kasim-2010.html adresinden alınmıştır.. Prof. Dr. Arif Sarsılmaz kaleme almıştır...
Nana Buluku
30-04-2015, 20:42
Sadece DNA'ya bakılmıyor zaten. Bunu nereden çıkardılarsa. Fosiller de DNA'nın söylediğini söylüyor. Canlılar aynı özelliklere sahip olduklarında bu kesin olarak akraba oldukları anlamına gelmez. Yakınsak evrimde birbirine akraba olmayan iki tür benzerlik gösterir. Bilim insanları birbirine benzer iki tür saptadıklarında öncelikle bunun yakınsak evrimden mi yoksa akrabalıktan mı kaynaklandığı saptamaya çalışırlar. Bir taraflarından sallamıyorlar yani. Şempanzeler ile insanlar arasında ki genetik farklılık, başka akraba türler arasında ki genetik farklılıktan çok daha küçüktür. DNA'da ki bu benzerlikler akraba olduğunuz kanıtıdır. Genom uzunluklarının eşit olduğunu kendileri de söylemişler zaten. % 10'dan neden bahsediyorlarsa. Arada ki saçmalıkları geçiyorum ve ''Sanatkar Allah'ın'' dandik sanatına geliyorum.
İnsan dişilerinin emzirme dışında da göğüsleri belli olduğu hâlde, maymunların göğüsleri emzirme dışında belli olmaz.
İlkini kendileri açıklamış zaten. İnsanlarda ki bu özellik tamamen tesadüftür. Hiç bir işe yaramamasına rağmen insanlar da emzirme dışında da belli oluyor. Akıllı tasarımcılar açıklasın bakalım.
Bir tane akılsız tasarımda ben yazayım.
Yakın akrabalarımızda ki testis büyüklükleri sıralaması küçükten büyüğe doğru şöyledir. Goril-Orangutan-İnsan-Şempanze. Burada sorun yok. Çünkü her tür kendine yetecek kadar testis büyüklüğüne sahip. Goriller kendilerine harem kurar ve dişiler uzun aralıklarda doğum yapar. Bu yüzden küçük bir testis işlerini görür. Aynı şekilde diğer türlerde de testis büyüklüğünün sebebi açıklanıyor. Uzatmıyorum ve akılsız tasarım kısmına geçiyorum.
Bu türlerde ki penis büyüklükleri sıralaması küçükten büyüğe doğru şöyledir.
Goril-Orangutan-Şempanze-İnsan. Fark ettiğiniz gibi insan ile şempanze yer değiştirdi. Yani en büyük penis insanlarda. Ancak sürekli ilişkiye giren ve çok eşli olan şempanzeler. Bunu nasıl açıklayacaksınız. Bu akıllı tasarım olabilir mi ?
Yoksa tesadüf mü ?
Hiç bir işe yaramamasına rağmen insanlar da emzirme dışında da belli oluyor.
Hiçbir işe yaramıyor demeyelim şimdi.. :D
Şüpheci Dinsiz
30-04-2015, 22:35
Sevgili Aleph,
Hiçbir işe yaramıyor demeyelim şimdi.. :D
Gerçekten de bu tür evrim kuramları vardır.
Erkekler tarafından çocuklarını daha iyi besleyeceğini düşünerek iri göğüslü, daha çok çocuk doğurabileceğini düşünerek geniş kalçalı kadınlar tercih edilmiş, bu sebeple bu özelliklere sahip kadınlar insan popülasyonunda baskın olmuş olabilir.
Sevgiler
Nana Buluku
30-04-2015, 22:44
Gerçekten de bu tür evrim kuramları vardır.
Erkekler tarafından çocuklarını daha iyi besleyeceğini düşünerek iri göğüslü, daha çok çocuk doğurabileceğini düşünerek geniş kalçalı kadınlar tercih edilmiş, bu sebeple bu özelliklere sahip kadınlar insan popülasyonunda baskın olmuş olabilir.
Sevgiler
Eşeysel seçilim deniyor buna. İnsan ırklarını açıklamak için kullanılıyor.
Sağdan soldan yaptığım derlemeler;
Don Batten, 1996 yılında konuyu incelemiş ve gerçek benzerlik oranının % 98 değil % 96.2 olduğu sonucuna varmıştır.
2006 yılında yapılan bir araştırmaya göre; insan ve şempanze genomları arasında 35 milyon baz fark bulunmuş.. Bu da (bazı eklemelerle) %96'ya tekabul etmektedir.
İnsan genomunda 3.2 milyar baz çifti varken şu ana dek bilinen en uzun genom 670 milyar baz çiftine sahip olan Amoeba Dubia denilen küçük bir canlıdır.. Şempanzede ise bu rakam; 2.8 milyardır.
İnsanda 46, şempanzede 48 kromozom var, patateste de 46 kromozom vardır.. Bu durumda insan patatestir diyebilir miyiz :) :)
Uzunluk olayını ben de anlamadım Nana Buluku.. Araştırdım ama farazi tahminlerden öteye giden bir şey bulamadım.. İnsan genom uzunluğu tahmini(eğlenceli) bir tespite göre yaklaşık 48 milyar imiş..
Ayrıca(genele); benim burada yapmaya çalıştığım şeyi anlamayıp, evrim teorisini sorgulamayı hakaret, cahillik vs gören ve bu bilimsel teoriyi dini bir dogma gibi eleştirilemez bulanlara söyleyecek çok bir lafım olamaz.. Yukarıda paylaşılan belgeselleri izleyen ya da evrim teorisini savunan kişilerin makalelerini okuyan sıradan birisi pek ala bunu kabul edebilir ama tersi makaleleri okuyan sıradan insanlarda orada savununlan tezleri kabul edebilir.. Cehaleti ortadan kaldırmanın en iyi yolu fikirleri/bilgileri çarpıştırmaktır.. Ben evrim karşıtı olmamama rağmen hem KENDİME(bilim adamı değilim ve bu konularda çok bilgili de değilim) hem de BAŞKALARINA faydalı olması için bu münazarada evrim karşıtı bir rol üstlenmeye hazırım, yaptığım budur... Bunu da tekrar etmeyeceğim.. Yok "doğaya baktık mı görüRüz", yok "üzülüyorum", yok "cahillik" minvalinde değerlendirmeleri kaale almıyorum..
Başlangıçta ifade ettim; bu yanlış bir tutumsa silelim başlığı, daha ne diyim :)
Saygılar
Nana Buluku
30-04-2015, 23:17
Turin;
Evrim teorisi çürütüldü diyelim ne olacak ?
Evrimi açıklamak için yerine daha güçlü bir teori gelecek. Evrim teorisi 150 yıldır çürütülemedi. Evrim teorisinin açıklayamadıklarıda var. Biz bunları inkar mı ediyoruz ? Bilim bilmediğine, bilmiyoruz der.
Turin;
Evrim teorisi çürütüldü diyelim ne olacak ?
Evrimi açıklamak için yerine daha güçlü bir teori gelecek. Evrim teorisi 150 yıldır çürütülemedi. Evrim teorisinin açıklayamadıklarıda var. Biz bunları inkar mı ediyoruz ? Bilim bilmediğine, bilmiyoruz der.
Nana Buluku;
Çürütülmesi bir tanrının var olduğunu ispat etmeyecek..
Bunun böyle görülüyor olması konuşulmaya değer olduğunu gösterir bana göre..
Neyse benim açımdan faydalı oluyor, çok şey öğrenmemi sağlıyor..
Bir bilimsel kurama eleştirel yaklaşmanı anlayabiliyorum turin, fakat bunu Sızıntı dergisinden alıntı yaparak ya da kromozom sayılarını karşılaştırarak yapmanı doğrusu yadırgıyorum. Olaya daha bilimsel yaklaşmanı beklerdim..
Evrim bir dogma değildir evet, tıpkı yerçekimi gibi. Bugün kimse yerçekiminin varlığını sorgulamıyor, sadece mekanizmasını anlamaya çalışıyor. Newton ve Einstein da geçmişte bunu yaptı. Evrim konusunda bizler de benzer şekilde davranmalıyız. Ancak yine de ısrarla evrimi sorgulayacağım diyorsanız karşı argümanlarınız bilimsel olmalı. "Yüksek sanat", "yaratılma amacı", "kusursuz tasarım" vb. bilimsellikten uzak ifadeleri kullanan kişileri buraya taşıyarak lütfen onları onurlandırmayın.
Nana Buluku
30-04-2015, 23:34
Nana Buluku;
Çürütülmesi bir tanrının var olduğunu ispat etmeyecek..
Bunun böyle görülüyor olması konuşulmaya değer olduğunu gösterir bana göre..
Neyse benim açımdan faydalı oluyor, çok şey öğrenmemi sağlıyor..
Çürütülememesi, dinleri çürütüyor. Sorun bu zaten.
Dini kullanarak insanları sömürenlerin işine gelmiyor. Faydalı oluyorsa başlığı silmeye gerek yok.
Bir bilimsel kurama eleştirel yaklaşmanı anlayabiliyorum turin, fakat bunu Sızıntı dergisinden alıntı yaparak ya da kromozom sayılarını karşılaştırarak yapmanı doğrusu yadırgıyorum. Olaya daha bilimsel yaklaşmanı beklerdim..
Evrim bir dogma değildir evet, tıpkı yerçekimi gibi. Bugün kimse yerçekiminin varlığını sorgulamıyor, sadece mekanizmasını anlamaya çalışıyor. Newton ve Einstein da geçmişte bunu yaptı. Evrim konusunda bizler de benzer şekilde davranmalıyız. Ancak yine de ısrarla evrimi sorgulayacağım diyorsanız karşı argümanlarınız bilimsel olmalı. "Yüksek sanat", "yaratılma amacı", "kusursuz tasarım" vb. bilimsellikten uzak ifadeleri kullanan kişileri buraya taşıyarak lütfen onları onurlandırmayın.
Yazı size göre bilimsel değil belliki ama adam profesor.. Daha da önemlisi kaynaklar çok da bilimsellikten/eleştirellikten uzak gelmedi.. Sızıntı önyargısı olabileceği düşüncesine rağmen linki buraya taşıdım ki nereden almış olduğumu ben ifade edeyim istedim.. Bu evrim harici varoluşu açıklamaya çalışan bir teori yazısı değil, aksine evrim teorisini savunanların yalanlarını göstermeye çalışan bir yazı..
Başlık "evrim insanları kandırmaktır".. Tabiiki başka teorilerde sunmaya çalışacam ama sunmam gereken asıl argümanlar evrim yalan diyenler olmalı...
Ve sevgili Aleph sizde biliyorsunuz ki Bahsini ettiğiniz teoriler bilim dünyası tarafından "sözdebilim" yada zırva olarak görülmekte..
Sızıntı sadece başlangıç:) iyi bir tartışmacıyımdır(övünmek için söylemiyorum) ve ben argumanları buraya astıkça eminim ki bu konuda bilgili arkadaşlar ağzımın payını verecekler :)
Dipnotlar
1. Pellicciari, C., Formenti, D., Redi, C.A., Romanini Manfredi, M.G. (1982): DNA Content Variability in Primates. Journal of Human Evolution 11:131-141.
2. http://genomebiology.com/researchnews/default.asp?arx_id=gb-spotlight-200312115-01 ve http://nature.ca/genome/03/a/03a_ 11a_e.cfm
3. Sibley, C.G.,Ahlquist, J.E. (1987): DNA Hybridization Evidence of Hominid Phylogeny: Results from an Expanded Data Set. Journal of Molecular Evolution 26: 99-121.
4. Marks, J. (2002): What it means to be 98% chimpanzee. Apes, People, and Their Genes. University of California Press Berkeley and Los Angeles.
5. Simmons, G. (2004): What Darwin Didn't Know? Eugene, Oregon: Harvest House, 274–278. (özetlenerek yapılan iktibas)
Adamın titri önemli değil, yaklaşımının bilimsel olup olmadığı önemli. Sızıntı degisinde yazan karşı argümanlar hiçbir şey ifade etmiyor. Maymunun memesine, pipisine vs. bakmaya gerek yok. Bugün genetik alanında yapılan çalışmalar türler arasındaki benzerliği apaçık ortaya koyuyor. Genetik veriler matematik gibi kesinlik arz eder..
Bu arada itiraf etmeliyim ki bu başlığın gerçek amacını henüz anlayabilmiş değilim.. :D
Yemin ediyorum heves bırakmadınız:lol:
Konu cafe bölümüne taşınabilir mi acaba:lol:
Nana Buluku
01-05-2015, 21:49
turin;
Sızıntı dergisinde ki saçmalıkları buraya koyduktan sonra, bunların illaki bir açıklaması olacağını düşündüm. Özellikle şu kromozom olayı benimde kafama takıldı. TD'nin you tube kanalında bir şeyler bulabilirim diye düşündüm. Tahminim doğru çıktı.
Ken Miller- Akıllı Tasarım'ın Çöküşü adlı konferansı izlemeye başladım.
Oradan buradan alıntıladığın saçmalıklıkları çok güzel bir şekilde yanıtlamışlar. Videoyu koyuyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=dhKKM7-TTsk
6. dakikadan itibaren kromozomla ilgili iddialara yanıt veriyor. Tüm konferansı baştan sona izlemeni de öneririm.
Bence artık Evrime karşıt iddiaları aramayı bırakmalısın. :)
Nana Buluku;
Mesajı yeni gördüm..
Aslına bakarsan sızıntı dergisinden alıntıladığım saçmalıklar içinde kromozom sayısıyla ilgili bir şey geçmiyor.. Bu ifade benim daha sonra kullandığım mesajda geçiyor ve tabii ki buna verilen cevabları görmüş olmama rağmen soruyu buraya yapıştırmıştım :) şimdi tekrar koyuyorum..
Don Batten, 1996 yılında konuyu incelemiş ve gerçek benzerlik oranının % 98 değil % 96.2 olduğu sonucuna varmıştır.
2006 yılında yapılan bir araştırmaya göre; insan ve şempanze genomları arasında 35 milyon baz fark bulunmuş.. Bu da (bazı eklemelerle) %96'ya tekabul etmektedir.
İnsan genomunda 3.2 milyar baz çifti varken şu ana dek bilinen en uzun genom 670 milyar baz çiftine sahip olan Amoeba Dubia denilen küçük bir canlıdır.. Şempanzede ise bu rakam; 2.8 milyardır.
İnsanda 46, şempanzede 48 kromozom var, patateste de 46 kromozom vardır.. Bu durumda insan patatestir diyebilir miyiz Peki, evrime göre; kromozomların birleşmesi durumu hangi hücrelerde meydana gelmiştir?
Kromozom sayısı eksik olan insan türünün ortaya çıktığı süreç nasıl olmuştur?
Ortak ataya(australopiketus) ne oldu?
Bu yeni tür nasıl var olmaya devam etti? Ortak ataylamı yoksa şempanzelerle mi çiftleşti? Bu çiftleşmelerden köpeklerdeki gibi melez bir türün ortaya çıkmaması tuhaf değil mi? çıktıysa bu türlere ait fosiller nerede?
doğru cümle; "evrimin açıklayamadığı noktalar var" değil, "evrimin açıkladığı noktalar çok az" olmalı..
bakın, neler öğreniyoruz!!
yani; devam edecem :)
Sundance
06-05-2015, 04:00
Nana Buluku;
Mesajı yeni gördüm..
Aslına bakarsan sızıntı dergisinden alıntıladığım saçmalıklar içinde kromozom sayısıyla ilgili bir şey geçmiyor.. Bu ifade benim daha sonra kullandığım mesajda geçiyor ve tabii ki buna verilen cevabları görmüş olmama rağmen soruyu buraya yapıştırmıştım :) şimdi tekrar koyuyorum..
Peki, evrime göre; kromozomların birleşmesi durumu hangi hücrelerde meydana gelmiştir?
Bu yeni tür nasıl var olmaya devam etti? Ortak ataylamı yoksa şempanzelerle mi çiftleşti? Bu çiftleşmelerden köpeklerdeki gibi melez bir türün ortaya çıkmaması tuhaf değil mi? çıktıysa bu türlere ait fosiller nerede?
doğru cümle; "evrimin açıklayamadığı noktalar var" değil, "evrimin açıkladığı noktalar çok az" olmalı..
bilimin herhangi bir dalında öne sürülen bir hipotezi destekleyecek veri sunmak zorundasınız. sunduğunuz veriler hipotezinizin kanıtlanabilir ve deneysel olarak gözlemlenebilir olmasını gerektirir. karşıt hipotezlere ait her iki yönde de veriler bulunuyorsa genel ilke olarak en basit olanını seçersiniz (okkamın usturası).
evrim kuramı bu yönde şimdiye kadar sayısız veri ile desteklenmiş, deneysel olarak gözlemlenmiştir.
alternatif önerileri burada tartışıp neden evrim teorisi karşısında kabul görmediklerini anlatabiliriz elbette. burayı inceleyenler için de belki evrim teorisini anlamaya yardımcı olabilir.
bir de evrim süreci ile ilgili bir şeyi yanlış anladığınızı anladım ben mesajınızdan. evrimin sıçrama ile oluştuğunu ifade ediyorsunuz sanki. sanki ortak atadan bir anda şempanze ve insan oluşmuş, ortak ata ile çiftleşmişler gibi. gerçekte evrim çok küçük kademelerle aşama aşama oluşmakta. ve popülasyon içinde avantajlı mutasyonlar geçiren nesiller baskın hale gelmektedir. belirli bir çevrede insanlar baskın hale gelmiştir, başka bir çevre koşulları şempanzelerin avantaj kazanıp baskın hale gelmesini sağlamıştır. yani bir anda mutasyon geçirip insan veya şempanze olan bir ortak ata yok. birbirleri ile sürekli çiftleşip çok küçük mutasyonlar geçirerek birbirlerinden farklılaşan iki ayrı grup var.
Sevgili Sundance,
Bahsettiğiniz hipotez-tez, gözlem-deney konseptlerini biliyorum tabii ki.. Evrimin bu konudaki yegane teori olduğunun da farkındayım, katılıyorum size.. Burada başkaca teoriler koymaya çalışsam da asıl amaç; evrimi yalanlamak!!!
Sıçrama olayını yakalamanız güzel, sonrasında da gelmemizi istediğim noktaya gelmişsiniz aslında.. Mutasyon!!! Lakin sorularım cevapsız kalmış:(
Ben evrimi detaylı olarak öğreniyorum burada; bana ait olmayan düşünceleri ve soruları derlemekteyim-içlerinde saçmalıklar olsa bile..
Bakınız ilk mesajıma; maymundan geldik ortak ataya :)
Nana Buluku
06-05-2015, 16:49
Nana Buluku;
Mesajı yeni gördüm..
Kim kusursuz yazıyor ki ? Herkesin yazısında ufak hatalar olur. Tüm konferansı izlediysen indirgenemez karmaşıklığa da cevap veriliyor. Sızıntı dergisinde ki tek katlı evden gökdelen olmaz saçmalığına.
Peki, evrime göre; kromozomların birleşmesi durumu hangi hücrelerde meydana gelmiştir?
Vücut hücrelerinde.
Bu soru benim için biraz zor. Ufak bir araştırma ile cevabı buldum. Linki veriyorum.
http://www.evrimagaci.org/makale/152
Australopiketus ortak ata değil. Ortak atadan 6 milyon yıl önce ayrıldık. 3 milyon yıl önce dik duran insansılar ikiye ayrılıyor. Australopiketus Africanus ve Australopiketus Robustus. Soruya dönecek olursak.
Ortak ata evrimleşmeye devam ediyor. 3 milyon yıl önce ayrıldığımız ortak ata tekrar ikiye ayrılıyor. Bugün yaşayan bonobo ve şempanzeleri oluşturuyor.
Bu sorduğun sorudan hala Evrim konusunda çok yetersiz olduğun anlaşılıyor. Kafanda kurguladığın gibi değil.
Bu yeni tür nasıl var olmaya devam etti?
Yeni tür oluşmadı. Çünkü geçirdikleri mutasyon(Kromozom birleşmesi) fenotipte hiç bir etki göstermez. Ölümcül bir mutasyonda değildir. Ayrıca önemli olan kromozom sayısı değildir. Nükleotitlerin dizilişleri, canlının fenotipini ve diğer özelliklerini belirler.
Ortak ataylamı yoksa şempanzelerle mi çiftleşti? Bu çiftleşmelerden köpeklerdeki gibi melez bir türün ortaya çıkmaması tuhaf değil mi? çıktıysa bu türlere ait fosiller nerede?
Ne ortak atayla çiftleştiler ne şempanze ile. Şempanze ile çiftleşmesi imkansız zaten.
Melez tür olmaz. Tuhaf da değil. Bu mutasyonun fenotipe etkisi yok. Bu mutasyon genleri etkilemiyor zaten.
Bilgin olmadan evrim teorisi hakkında yorum yapma bence. Neyi açıklayıp neyi açıklamadığını bilmiyorsun.
İstediğin zaman devam ederiz.
Burada başkaca teoriler koymaya çalışsam da asıl amaç; evrimi yalanlamak!!!
Ciddi misin ? :D
Sundance
06-05-2015, 17:12
Sevgili Sundance,
Bahsettiğiniz hipotez-tez, gözlem-deney konseptlerini biliyorum tabii ki.. Evrimin bu konudaki yegane teori olduğunun da farkındayım, katılıyorum size.. Burada başkaca teoriler koymaya çalışsam da asıl amaç; evrimi yalanlamak!!!
Sıçrama olayını yakalamanız güzel, sonrasında da gelmemizi istediğim noktaya gelmişsiniz aslında.. Mutasyon!!! Lakin sorularım cevapsız kalmış:(
Ben evrimi detaylı olarak öğreniyorum burada; bana ait olmayan düşünceleri ve soruları derlemekteyim-içlerinde saçmalıklar olsa bile..
Bakınız ilk mesajıma; maymundan geldik ortak ataya :)
Buyrun başarılar dilerim size :). Evrimi çürütebilirseniz muhtemelen nobel ödülü filan kazanırsınız herhalde. Ama kafadan atmasyon olmamalı bu çürütme. Mesela deneysel olarak gözlemlenebilir bir ortamda allaha dua ederek tek hücreli bir amipin bir anda bir file dönüştüğünü veya bir köpeğin bir kaplumbağa dönüştüğünü veya hiç yoktan dua ederek ortaya bir fil oluşturduğunuzu veya bunları tanrının oluşturduğunu kanıtlamak durumundasınız. İşiniz zor.
Sorularınızından kromozomla ilgili olana nana buluku'nun gönderdiği videoda net açıklama var. Eksik kromozom aslında ortak ataya sahip olduğumuzun kanıtı zira eksik olan kromozomlar aslında birbirine kaynaşmış kromozom çifti. Kromozom no 2 olarak hangisi olduğunu da göstermişler videoda.
Diğer sorunuza da ben cevap verdiğimi düşünüyorum.
Buyrun başarılar dilerim size :). Evrimi çürütebilirseniz muhtemelen nobel ödülü filan kazanırsınız herhalde. Ama kafadan atmasyon olmamalı bu çürütme. Mesela deneysel olarak gözlemlenebilir bir ortamda allaha dua ederek tek hücreli bir amipin bir anda bir file dönüştüğünü veya bir köpeğin bir kaplumbağa dönüştüğünü veya hiç yoktan dua ederek ortaya bir fil oluşturduğunuzu veya bunları tanrının oluşturduğunu kanıtlamak durumundasınız. İşiniz zor.
Sorularınızından kromozomla ilgili olana nana buluku'nun gönderdiği videoda net açıklama var. Eksik kromozom aslında ortak ataya sahip olduğumuzun kanıtı zira eksik olan kromozomlar aslında birbirine kaynaşmış kromozom çifti. Kromozom no 2 olarak hangisi olduğunu da göstermişler videoda.
Diğer sorunuza da ben cevap verdiğimi düşünüyorum.
Çürütebilmem mümkün değil zaten, farkındayım:)
Mesela; gen uzunlukları arasındaki farklar neden bu kadar büyük, açıklar mısınız?
Nana Buluku
06-05-2015, 17:23
Mesela; gen uzunlukları arasındaki farklar neden bu kadar büyük, açıklar mısınız?
Ne kadar büyük fark varmış ?
Nana Buluku,
Birincisi; sürekli "bilmiyorsun", "cahilsin" şeklinde ifadeler kullanman defalarca bazı şeyleri izah etmeme rağmen ilginç-bu yüksek egondan kaynaklanıyor olabilir mi, söylermisin?
İkincisi; ciddiyim, konuyu açtığımızdan beri hiç yeni bir şey öğrenmedin mi? yoksa evrimle alakalı herşeyi zaten bildiğini mi iddia etmektesin?
Seninle diyalog kurma konusunda siteye üye olduğumdan beri problem yaşamaktayım-tuhaf, bu sorulara cevap verdikten sonra mesajından devam edeceğim :)
Sevgiler
Sundance
06-05-2015, 17:42
Ne kadar büyük fark varmış ?
Benim mesleğim mühendislik, konunun derinlemesine biyolojik bilgisine sahip değilim. Ancak insanın evrimi konusunu araştırırsanız bu konuda bilgi bulabilirsiniz.
Bir de merak ettim. Sizin mesajlarınızdan ben daha önce teist olmadığınız izlenimini almıştım. Yanılıyor muyum?
Nana Buluku
06-05-2015, 17:53
Nana Buluku,
Birincisi; sürekli "bilmiyorsun", "cahilsin" şeklinde ifadeler kullanman defalarca bazı şeyleri izah etmeme rağmen ilginç-bu yüksek egondan kaynaklanıyor olabilir mi, söylermisin?
''Cahilsin'' dediğimi hatırlamıyorum. ''Bilmiyorsun'' bir defa konunun başında dedim. Bir de şimdi dedim. Çok saçma yorum yaptığında diyorum genelde. Egolu olduğumu düşünmüyorum.
Böyle bir cümle kurabilmen için tüm hayvanların evrimini ve bu açıklamalarda ki cevaplanamamış soruları bilmen gerekir.
İkincisi; ciddiyim, konuyu açtığımızdan beri hiç yeni bir şey öğrenmedin mi? yoksa evrimle alakalı herşeyi zaten bildiğini mi iddia etmektesin?
Yazdıklarımın çoğunu biliyordum. Yeni öğrendiğim bilgileri nereden öğrendiğimi söylüyorum zaten. Kendim anlatmaya uğraşmıyorum. Link veriyorum.
Seninle diyalog kurma konusunda siteye üye olduğumdan beri problem yaşamaktayım-tuhaf, bu sorulara cevap verdikten sonra mesajından devam edeceğim :)
Sevgiler
Evet. Fazla alıngansın bence.
Benim mesleğim mühendislik, konunun derinlemesine biyolojik bilgisine sahip değilim. Ancak insanın evrimi konusunu araştırırsanız bu konuda bilgi bulabilirsiniz.
Bir de merak ettim. Sizin mesajlarınızdan ben daha önce teist olmadığınız izlenimini almıştım. Yanılıyor muyum?
Aslında bunu(kendimden konuşmayı) sevmiyorum, ama sanırım kendimi düzgün bir yere konumlandıramadığım için insanlar da farklı farklı algılar oluşuyor..
Teist olduğumu söyleyebiliriz-ama yakınlık hissetsem de(ki en iyi bildiğim din islam-kuran) islama mensup olduğumu artık söyleyemeyeceğim(en azından var olana), müslümanlara haksızlık ediyormuşum gibi geliyor(Kuran değişmiş olabilir diyen birisi ne kadar müslüman olabilir).
Deist değilim; dinlerin(ve dinimsi felsefik öğretilerin) ya da tarihteki mühim olayların içerisinde-aslında herşeyde- tanrının parmağının olduğunu, onu daha iyi tanımak/anlamak için ondan bahseden insani/ilahi(!) akımları kavramam gerektiğini düşünmekteyim..
Aslında seneler evvel koptum dinden de konuyu hasır altı edip(hala dindeymiş gibi) hayatımı yaşadım vesselam ama hiç midye yemedim :)
''Cahilsin'' dediğimi hatırlamıyorum. ''Bilmiyorsun'' bir defa konunun başında dedim. Bir de şimdi dedim. Çok saçma yorum yaptığında diyorum genelde. Egolu olduğumu düşünmüyorum.
"şeklinde ifadeler kullanmak" dedim- "cahilsin" diyorsun demedim-neyse... ama sen; benim buraya astığım şeylerin benim yorumlarım olmadığını hala anlayamadın ki. O linkini verdiğin sitelerdeki makalelere yapılan yorumlara da bak bi zahmet - senden önce ben üzerlerinden geçmiş oluyorum-taşıyorum..
Böyle bir cümle kurabilmen için tüm hayvanların evrimini ve bu açıklamalarda ki cevaplanamamış soruları bilmen gerekir.
üfürüyorum zaten başından beri ifade ettiğim gibi ama sen sürekli bir şeylere takılıyorsun-gerek yok..
zaten bu başlığı açma nedenim internet üzerinde/kitaplarda "evrim insanları kandırmaktır" konulu paylaşılan yazıları ortaya dökmek-cevaplanır/cevaplanmaz..
Evet. Fazla alıngansın bence.
Ben; sadece kafam güzelken alınganlaşırım, sen rahat ol!!
"bilmiyorsun"-"yaş kaç" minvalinde sorular sorarsan bu benim alınganlığımı değil-sohbetin(ikimiz açısındanda) seviyesini gösterir..
saygılar
Nana Buluku
06-05-2015, 19:15
"şeklinde ifadeler kullanmak" dedim- "cahilsin" diyorsun demedim-neyse...
Peki.
ama sen; benim buraya astığım şeylerin benim yorumlarım olmadığını hala anlayamadın ki.
Yanlış tespit.
O linkini verdiğin sitelerdeki makalelere yapılan yorumlara da bak bi zahmet - senden önce ben üzerlerinden geçmiş oluyorum-taşıyorum..
Yorumlar beni ilgilendirmiyor.
üfürüyorum zaten başından beri ifade ettiğim gibi ama sen sürekli bir şeylere takılıyorsun-gerek yok..
Bundan sonra yazdıklarını ciddiye almayacağım. Seni anlamaya başladım sanırım.
zaten bu başlığı açma nedenim internet üzerinde/kitaplarda "evrim insanları kandırmaktır" konulu paylaşılan yazıları ortaya dökmek-cevaplanır/cevaplanmaz..
Gereksiz.
''Evrimciler tesadüfen oluştuğunu iddia ediyor.'' deyip yalan atanların, Evrimi eleştiren yazılarına kim neden
güvenir ?
Ben; sadece kafam güzelken alınganlaşırım, sen rahat ol!!
"bilmiyorsun"-"yaş kaç" minvalinde sorular sorarsan bu benim alınganlığımı değil-sohbetin(ikimiz açısındanda) seviyesini gösterir..
saygılar
Tamam sorun yok artık. Yazdığın üfürmeleri ciddiye almayacağım.
45 Nolu mesajıma cevap verirsen devam ederim. Tartışma başka yönlere kaydı.
Peki.
Yanlış tespit.
Yorumlar beni ilgilendirmiyor.
Bundan sonra yazdıklarını ciddiye almayacağım. Seni anlamaya başladım sanırım.
Gereksiz.
''Evrimciler tesadüfen oluştuğunu iddia ediyor.'' deyip yalan atanların, Evrimi eleştiren yazılarına kim neden
güvenir ?
Tamam sorun yok artık. Yazdığın üfürmeleri ciddiye almayacağım.
45 Nolu mesajıma cevap verirsen devam ederim. Tartışma başka yönlere kaydı.
Eyvallah..
Gerek yok, cevap vermeyecem..
Nana Buluku
07-05-2015, 17:32
Turin;
Ortak ata kavramını daha iyi anlamana yardımcı olacak bir video. Diğer önerdiğim belgeseli de izlemişsindir umarım.
https://www.youtube.com/watch?v=83rUhtwM5-w
Nana Buluku;
Videoları henüz izleyemedim, ama izleyeceğim-teşekkürler tekrar..
A. kadabba'nın doğrudan torunu olması muhtemel olan Ardipithecus ramidus ise hakkında çok daha fazla bilgiye sahip olduğumuz bir ara geçiş türüdür. Bu türe her ne kadar 1994 senesinde ilk defa bulunduğunda Australopithecus ramidus adı verilmiş olsa da ilk bulgudan kısa bir süre sonra gelen yeni bulgular, türün Ardipithecus cinsine ait olduğunu göstermiş ve şempanze-insan ortak atası ile, insanların ilk temsilcileri olarak kabul edilen Australopithecus cinsleri arasında bir geçiş olduğu anlaşılmıştır.
http://www.evrimagaci.org/makale/61
Yukarıda işaretlediğim ifadeyi yanlış anlamışım, bu nedenle hatalı yazmışım(takdir edersinki isimler ezberimde değil)-affola..
Verdiğim linklede sanırım, aslında sormaya çalışmış olduğum soruya cevap vermiş oldum..
Dinin, bilim üzerinde baskı kurduğu toplumlarda, evrimin bilimsel yönünün yeterince anlaşılmaması, gerçekleri değiştirmez.
Ancak diyelimki blinçli bir yaratıcı güç var;
Bu durum sonucu değiştirmez; Çünkü dinlerin, doğaüstü bir varlık tarafından gönderilmesinin imkansız olduğu, zaten sayısız delille ortaya konulmuştur.
Nana Buluku
08-05-2015, 09:27
Turin;
Sorun değil. Herkes hata yapar.