Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-04-2015, 19:53
turin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
turin turin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Evrim insanları kandırmaktır

Arkadaşlar,

Maymundan gelmedik, böyle saçma bir şeye nasıl inanıyorsunuz?
Bugün bilimsel olarak evrim çürütüldü.
Sahte fosillerle insanları kandırmaya çalıştığını itiraf eden pek çok bilim adamı var.
Mesela Anthuany Yoğbazi popua yine genide bulunan 50 bin yıllık fosillerin büyük dedesine ait olduğunu ve bunları amcası Josephy Yoğbazinin koyduğunu ölümünden 3 sene sonra itiraf etmiştir..

Evet, bu ve benzeri evrim çürütme laflarını hepiniz duymuşsunuzdur.. Zamanında syn Harun Yahya nın ne yazık ki ibretlik kitaplarını okuyarak vakit harcamıştım ki kendime bunu/bu eziyeti neden yaptığımı çok sormuştum.. Muhtemelen mazoşist kişiliğim sebep

Ama konuyu asıl açma nedenim sizlerinde bu konuda evrimin yanlışlığına/yalanlığına yönelik bildiğiniz araştırmaları/çalışmları ve saçmalıkları paylaşmanızı istiyor oluşum..

Yani konuya farklı bir açıdan yaklaşalım

Saygılar
Alt 25-04-2015, 20:09
Nana Buluku Nana Buluku isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

turin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar,

Maymundan gelmedik, böyle saçma bir şeye nasıl inanıyorsunuz?
Bugün bilimsel olarak evrim çürütüldü.
Sahte fosillerle insanları kandırmaya çalıştığını itiraf eden pek çok bilim adamı var.
Mesela Anthuany Yoğbazi popua yine genide bulunan 50 bin yıllık fosillerin büyük dedesine ait olduğunu ve bunları amcası Josephy Yoğbazinin koyduğunu ölümünden 3 sene sonra itiraf etmiştir..

Evet, bu ve benzeri evrim çürütme laflarını hepiniz duymuşsunuzdur.. Zamanında syn Harun Yahya nın ne yazık ki ibretlik kitaplarını okuyarak vakit harcamıştım ki kendime bunu/bu eziyeti neden yaptığımı çok sormuştum.. Muhtemelen mazoşist kişiliğim sebep

Ama konuyu asıl açma nedenim sizlerinde bu konuda evrimin yanlışlığına/yalanlığına yönelik bildiğiniz araştırmaları/çalışmları ve saçmalıkları paylaşmanızı istiyor oluşum..

Yani konuya farklı bir açıdan yaklaşalım

Saygılar
Turin;

Yazacaklarımı sakın hakaret olarak algılama. Konuyu kesinlikle kişiselleştirmiyorum.

Evrim teorisi insanların maymundan geldiğini söylemez.

Evrim teorisi insanların maymunlar ile aynı ortak atadan geldiğini söyler.

Evrim konusunda hiç bir şey bilmiyorsun. Maymundan gelmedik demen bunun kanıtı. Kusura bakma.

Bilmemen sorun değil. Bende bir zamanlar senin gibi düşünüyordum. Şimdi Evrimle ilgili 1 kitap okudum. Bir kaç tanede belgesel izledim. Ne kadar bilgisiz olduğumu bundan sonra anladım. Hala da çok bilgisizim.

Aklına takılan kısımları sorabilirsin. Bilgisi olan arkadaşlar sorularına yanıt verecektir.

Evrim bir olgudur. Yer çekimi gibi. Yer çekimini inkar etmiyorsun da Evrimi neden inkar ediyorsun ?

Evrim teorisi ise bu olguya açıklama getirmeye çalışır. Evrim teorisini yanlışlayan hiç bir veri yok.

Yani boşuna bekleme.

Konu Nana Buluku tarafından (25-04-2015 Saat 20:20 ) değiştirilmiştir.
Alt 25-04-2015, 20:11
Aleph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Aleph Aleph isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Şu, evrimi tek soruyla çürüten videoyu koysak kafi sanırım..

"Yaşama başkalarınca ve önceden verilmiş bir anlamı üstlenmek zor değil, zor olan ona kendince ve yeniden anlam verebilmektir." - Dücane Cündioğlu

Konu Aleph tarafından (25-04-2015 Saat 20:14 ) değiştirilmiştir. Sebep: video eklendi.
Alt 25-04-2015, 20:21
Üye

Sevgili Aleph,

Yanlış anladın beni..

Ben bu tür zırvalıkların ve varsa bilinen ciddi araştırmaların paylaşılması için açtım konuyu..

Hep ispat, hep ispat nereye kadar dimi

Sevgiler

Not: Yanlış bir tutum sergiledimse konu silinebilir
Alt 25-04-2015, 20:38
Aleph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Aleph Aleph isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yanlış anlamışım, evet. Fakat yine de mesajım kalsın, çünkü evrime karşı en ciddi eleştiriler yine bu minvalde ve bu düzeyde yapılan eleştiriler. Aklı başında bilim insanları bugün evrimi çürütmeye çalışmak yerine anlamaya çalışıyor. Çünkü yerçekimi gibi bir hakikat evrim. Evrimi anlamamış ve kabullenememiş kişiler şu hayatta eksik yaşıyorlar..

Moderatör değilim fakat konunun silinmesi bence anlamsız olur. Tutumun da yanlış değil. Herşey özgürce konuşulmalı. Yalnız sana kişisel bir tavsiyede bulunmak isterim:
Aldanmışlardan olma turin..

"Yaşama başkalarınca ve önceden verilmiş bir anlamı üstlenmek zor değil, zor olan ona kendince ve yeniden anlam verebilmektir." - Dücane Cündioğlu
Alt 25-04-2015, 20:48
Üye

Kalsın, kalsın.. Hatta bende paylaştığın videoyu(izlemediysem) izleyeceğim..

Lise biyoloji hocam "evrim saçmalık ama mecbur biraz bahsetcez" dediğinde anlamıştım neyin ne olduğunu

Tavsiye için teşekkürler.

Bir tavsiyede benden olsun yanlış anlamassan;
Önyargılı insanlardan olma

Saygılar
Alt 25-04-2015, 21:38
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Canlılar arasındaki benzerlikleri açıklayabilen tek görüş evrim teorisidir.
Alternatifi ne olabilir ki? Bu kadar canlılık başka nasıl oluşmuş olabilir?
Bence alternatifsiz olması bile evrim teorisine yeterli bir kanıttır.

Evrimin başlangıcında eksiklikler var.
Nasıl oluyor da hücreler bölünmeye başladı
Dna nasıl oluştu
Aminoasitler birbirine nasıl bağlandı
Hücreler birleşerek nasıl çok hücreli yapılar ortaya çıktı gibi
Bunlara da kısmen cevaplar var aslında
Alt 25-04-2015, 21:59
Nana Buluku Nana Buluku isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Ben bu tür zırvalıkların ve varsa bilinen ciddi araştırmaların paylaşılması için açtım konuyu..

Not: Yanlış bir tutum sergiledimse konu silinebilir
Tüm Dünya tarafından kabul edilen bir teoriyi yanlışlamak için kim ciddi araştırmalar yapar sence ?

Konunun silinmesine gerek yok. Hem senin için hemde foruma kayıt olmadan takip edenler için yararlı olabilir.

Evrim teorisi hakkında hiç bir şey bilmediğinin farkında mısın ? ( İlk mesajıma cevap vermedin ancak sadece bu soruya cevap versen yeterli. Hiç bir şey bilmeden Evrimi reddettiğinin farkında değilsen hiç vaktimi harcayamam. Bilmediğinin farkında olursan belki öğrenmek isteyebilirsin.)

Aleph´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evrimi anlamamış ve kabullenememiş kişiler şu hayatta eksik yaşıyorlar..
Çağımızın yaratılış hikayesini herkes öğrenmeli. Kendisinin nasıl var olduğunu kim merak etmez ki.

Önyargılı insanlardan olma
Sende Evrim teorisine karşı ön yargılı olmamalısın.

Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evrimin başlangıcında eksiklikler var.
Nasıl oluyor da hücreler bölünmeye başladı
Dna nasıl oluştu
Aminoasitler birbirine nasıl bağlandı
Bunlara da kısmen cevaplar var aslında
Bu sorular Evrimi ilgilendirmez. Evrim teorisi canlıların nasıl değişim geçirdiğine cevap bulmaya çalışır. İlk nasıl ortaya çıktığı ile değil.

Mesela;

Aslında burada insanın yaratılışını açıklayan/çalışan diğer iddialardan bahsediyorum..
Evet. Birde bu saçmalıklar var. Genelde bunları savunanlar sahtekarlar. Uzaylıların Dünya'mıza gelemeyeceğini insanlar bir türlü anlamıyorlar. Çok basit bir şey sanıyorlar herhalde yüzlerce ışık yılı seyahat etmeyi.

Konu Nana Buluku tarafından (25-04-2015 Saat 22:10 ) değiştirilmiştir.
Alt 25-04-2015, 22:00
Üye

Mesela;

yakın zamanda, yani insanlık bu iddiayı duymaya hazır hale geldiğinde, dünya kamuoyuna bizzat bu işlin failleri olduklarını iddia edenler tarafından açıklanması muhtemel tarihi bir olgu. tarihin karanlık bir döneminde ortada hiçbir şey yokken, uçsuz bucaksız bir arazide birden bire diğer canlılarla birlikte insan türünün gökten zembille inmesi olasılığından çok daha akla ve mantığa uygun bir olasılık olduğu da su götürmez bir gerçektir.

bu noktada "yaratma" mevzusu elbette yoktan var etme şeklinde değil belirli bir genetik materyal (herhangi bir primata yahut bizzat klonlamayı yapan ziyaretçi ırka ait) üzerinde oynama ve iyileştirme yapılarak daha üstün bir ırk yaratma çabası olarak düşünülmelidir.

bugün zavallı insanoğlunun bile genetik biliminde belirli bir noktaya gelerek canlıları klonlayabildiği düşünüldüğünde insan ırkından bin yıllarca ileride olan farklı gelişmiş ırkların geçmiş dönemlerde dünyamızı ziyaret ederek günümüzün modern insanının genetik temelini atmış olma olasılığı göz ardı edilemez.

bu noktada kutsal metinlerin değerini yitirdiği gibi bir yanılgıya düşülmemelidir. zira kutsal metinleri tıpkı diğer yazılı eserler gibi dogmatik düşünceden uzak bir biçimde yorumlayabilseydik insan ırkının meydana getiriliş tarzına dair önemli ipuçlarına ulaşabilirdik

ufak bir araştırmayla kutsal metinlerde insan ırkının günümüzde pek yabancısı olmadığımız genetik bilimi vasıtasıyla meydana getirildiğine dair söylemlere rastlayabiliyoruz. misal;

tevrat:, tekvin 1: 26 tanrı, “insanı kendi suretimizde, kendimize benzer yaratalım” dedi”

yaradılıs bölümü i, 26 : «ve tanrı, kendi benzerligimiz ve görüntümüzde insanı yaratalım,
dedi.»

incil: 7 (…) çünkü erkek tanrı’nın benzeyişinde olup tanrı’nın yüceliğini yansıtır ”

buhari, itk 20; müslim, birr, 112, (2612) : “…zira allah adem’i kendi suretinde yaratmıştır ”
Eksisozlukten kopyaladım
Aslında burada insanın yaratılışını açıklayan/çalışan diğer iddialardan bahsediyorum..
Alt 25-04-2015, 22:08
Üye

Önyargılı değilim Nana Buluku..

Amacımın ne olduğunu izah ettim, lütfen akıl okumayın..

Tekrar söyliyim; bana göre de evrim sunulan en mantıklı teori ve pek çok şeyi açıklıyor. Klasik dindarlar gibi adem/havva gökten inmiştir minvali bir iddiam yok ya da Kuran da evrimi bulmaya çalışan tatlı su müslümanlarından da değilim..

Net olmuştur umarım..

Önerilen Siteler