PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateist olmak üzereyim fakat yardıma ihtiyacım var...

complex8
27-05-2015, 14:57
Arkadaşlar merhaba, sitenize yeni üye olmuş durumdayım bunun da sebebi ateizme oldukça yaklaşmış olmam. Ben kendime müslüman diyen fakat inanması gerektiği şeylerden pek de haberi olmayan biriydim. Uzun yıllar bu şekilde ilerledikten sonra bir arkadaşım sayesinde islamın akla mantığa yatmayan birçok yönünü gördüm ve ateizmle tanıştıkça tanrının olmaması aklıma tamamen yattı. Fakat aklıma takılan sorun şu ki beni bu yönde bilinçlendiren arkadaşımın adı Peri. Geçenlerde cinlerin (peri, dişi cin demekmiş) islamda önemli bir yere sahip olduğuyla (kuranda birçok ayet varmış) ve kötülerinin insan dahil çeşitli kılıklara girerek şekil değiştirebildiği, insanlara görünebildiği ve müslümanları yoldan çıkarmaya çalıştıklarıyla ilgili bilgiler okudum. Bu okuduklarımdan sonra sanki bu tip bir olayı kuran daha önceden bilmiş mi acaba diye bir soru işareti oluştu kafamda. Bir yandan da ateizmle ilgili herşey kafama yatıyor. Bu soru işaretini kafamdan nasıl silebilirim, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Yıldıztozu
27-05-2015, 15:35
Belki ateist olmadan önce dinsiz olmak bu geçiş sürecinizi kolaylastirabilir.
Hatta tanrıya inanabilirsiniz. Non- teist olarak takıldıktan sonra ateist veya agnostik olmak sizi daha fazla tatmin edebilir.
Tabi kendinizi siz daha iyi tanıyorsunuz, benimki bir görüş veya öneri sadece.

vartor
27-05-2015, 15:35
Merhaba, aramiza hos geldin.
Geçenlerde cinlerin (peri, dişi cin demekmiş) islamda önemli bir yere sahip olduğuyla (kuranda birçok ayet varmış) ve kötülerinin insan dahil çeşitli kılıklara girerek şekil değiştirebildiği, insanlara görünebildiği ve müslümanları yoldan çıkarmaya çalıştıklarıyla ilgili bilgiler okudum. Bu okuduklarımdan sonra sanki bu tip bir olayı kuran daha önceden bilmiş mi acaba diye bir soru işareti oluştu kafamda.
Boyle sacmaliklara inaniyor olman, ateist olmana daha cok var demektir. Kuranda boyle sacmaliklarin olusu neden olmalidir asil ateist olabilmene. Masallara da inaniyorsundur herhalde; Kirk haramiler de var kuranda, bas harami muhammede de inaniyorsundur tabi...

gur91
27-05-2015, 16:10
Bunlara kafanı takacak kadar inanıyorsan ateist olman zor , acele etme daha fazla araştır kafana takılan yerleri sor cevap verenler olacaktır , son kararı kendin verirsin , ilk cevabı ben vereyim Kuranda peri ismi geçmez kuranmeali.org sitesinin arama bölümüne cin yazarak ilgili âyetleri okuyabilirsin , bide cin suresi var bunları oku , düşün , sorular sor bu şekilde kafandaki soru işaretlerine daha net cevaplar bulabilirsin

Vefik Sami
27-05-2015, 16:43
Arkadaşlar merhaba, sitenize yeni üye olmuş durumdayım bunun da sebebi ateizme oldukça yaklaşmış olmam. Ben kendime müslüman diyen fakat inanması gerektiği şeylerden pek de haberi olmayan biriydim. Uzun yıllar bu şekilde ilerledikten sonra bir arkadaşım sayesinde islamın akla mantığa yatmayan birçok yönünü gördüm ve ateizmle tanıştıkça tanrının olmaması aklıma tamamen yattı. Fakat aklıma takılan sorun şu ki beni bu yönde bilinçlendiren arkadaşımın adı Peri. Geçenlerde cinlerin (peri, dişi cin demekmiş) islamda önemli bir yere sahip olduğuyla (kuranda birçok ayet varmış) ve kötülerinin insan dahil çeşitli kılıklara girerek şekil değiştirebildiği, insanlara görünebildiği ve müslümanları yoldan çıkarmaya çalıştıklarıyla ilgili bilgiler okudum. Bu okuduklarımdan sonra sanki bu tip bir olayı kuran daha önceden bilmiş mi acaba diye bir soru işareti oluştu kafamda. Bir yandan da ateizmle ilgili herşey kafama yatıyor. Bu soru işaretini kafamdan nasıl silebilirim, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

"Ateizm ile ilgili herşey kafama yattı" derken, sizi bu hususda yönlendiren arkadaşınızın adının "Peri" olmasından işkillendiyseniz; gerçekte kafanıza yatmış hiç bir şey yok demektir. Ya gerçekten iddia ettiğiniz gibi kafanız karışık; ya da ufaktan maytap geçme durumu var.

Çoğu insan Tanrı'nın varlığı noktasında 'zig-zag'lar yaşayabilir. Bu paradokstan kurtulmak da yine sizin çabalarınıza bağlı. Ne inanç, ne de ateizm kısa sürede özümsenebilecek bir husustur. Yolunuzu seçme noktasında samimi iseniz eğer, neyi aramaktaysanız, ona kavuşursunuz; merak etmeyin.

Aleph
27-05-2015, 18:24
Peri, cin, melek, şeytan, Allah.. bütün bunlar, insanların uydurdukları masal kahramanları. Yetişkin ve aklı başında bir bireyin normalde bunların hiçbirine inanmaması gerekir. İnanmalarının bana göre iki nedeni var: Korku ve ümit. Dinlerden (özellikle İslam'dan) yakayı kurtarmak için her şeyden önce size empoze edilen korkuyu yenecek cesarete sahip olmalısınız. Birçok insan, dinin öğretilerini saçma bulduğu halde inanmaya devam eder, çünkü bu saçmalıkları kendisine ve başkalarına itiraf edecek cesareti kendinde bulamaz. İnancın bir başka yönü, seratonin hormonunun salgılanmasına neden olarak kişinin kendini mutlu ve güvende hissetmesini sağlamasıdır.

Size haddim olmayarak tek bir tavsiyede bulunacağım: Müslüman kalabilir ya da ateist olabilirsiniz, ancak lütfen kendinize karşı dürüst olun..

upuaut
27-05-2015, 22:34
Peri, cin, melek, şeytan, Allah.. bütün bunlar, insanların uydurdukları masal kahramanları. Yetişkin ve aklı başında bir bireyin normalde bunların hiçbirine inanmaması gerekir. İnanmalarının bana göre iki nedeni var: Korku ve ümit. Dinlerden (özellikle İslam'dan) yakayı kurtarmak için her şeyden önce size empoze edilen korkuyu yenecek cesarete sahip olmalısınız. Birçok insan, dinin öğretilerini saçma bulduğu halde inanmaya devam eder, çünkü bu saçmalıkları kendisine ve başkalarına itiraf edecek cesareti kendinde bulamaz. İnancın bir başka yönü, seratonin hormonunun salgılanmasına neden olarak kişinin kendini mutlu ve güvende hissetmesini sağlamasıdır.

Size haddim olmayarak tek bir tavsiyede bulunacağım: Müslüman kalabilir ya da ateist olabilirsiniz, ancak lütfen kendinize karşı dürüst olun..

Peki bir insan karşısındakine dürüst olmadıktan sonra kendisine dürüst olmuş, neye yarar?

BOSCH'un kurucusu Robert BOSCH der ki: "Ben güven kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim!"

Aleph
27-05-2015, 23:17
Haklısınız upuaut, bazı insanlar hiç büyümüyorlar..

bakkalmahmud
28-05-2015, 00:35

Hosgeldiniz sayin complex8,,birilerinin yardimci olabilmesi icin önce siz su yoldan cikan müslümani anlatmaniz gerek,müslüman nasil bir yoldaki öyle cinin perinin pesine takilip yoldan cikiyor.saygilar

sys_init
28-05-2015, 14:11
yanlış anlamayın mesaj bana pek inandırıcı gelmedi.kendinizi kandırmak için sebepler arıyorda olabilirsiniz..

Dkun
28-05-2015, 19:40

Bu tip saçmalıklara kafan takılıyorsa ateist olmana daha çok var demektir. Çünkü müslümanlıktan ateizme geçiş bir anda olmaz. Arada anti-teist ama ateist olmayan bir evre olur. Ama sen anti-teist olamamışsın. Nereden anladım diye soracak olursan; anti-teistler cin, ruh, cennet, cehennem, vahiy, melek, çarmıha, Nuh tufanı gibi mitolojik şeylere inanmazlar(Tanrının bunun içinde özel bir yeri var.Anti-teistleri ayıran şey bu zaten.).

pianola
28-05-2015, 22:01
Peri, cin, melek, şeytan, bütün bunlar, insanların uydurdukları masal kahramanları.

https://eksisozluk.com/inci-sozlukteki-korkunc-icerikli-hikaye--4507724

:spy:

spawn32
02-06-2015, 22:36
Bende Ateizmi bir din gibi algıladığın hissiyatı oluşturdun. ateist olduğunda yeni bir kulübe girmiyorsun. Sadece var olan bir düşünce sistemini reddediyorsun. Önce kendine nasıl bir ateist olacağını sormalısın sadece inanmayan biri mi? yoksa ateizmin ateşli bir savunucusu mu olacaksın. cevabın ikincisiyse mantıklı olmanı tavsiye ederim sosyal çevren müsait değilse çok zor. Ben koyu bir ateist olmama rağmen inanan biri olarak bilinirim çünkü yaşadığım çevre açık olmama müsait değil.Hen olmayan bir şey için niye başıma bela alayım değil mi. Cinlere gelince eski insanların şizofreniyi açıklayamamasından başka bir şey değil.

Khaos
03-06-2015, 01:29
ateizmin tabanı teo'dur.
yani tanrı merkezli bir bakıştır. başka ifade ile felsefe değil, teoloji biçimidir.
boşver ateizmi falan.
sen evrene nasıl bakacağını, evreni nasıl anlayacağını, hayatına nasıl anlam katacağını düşün.
bunun yolu ise felsefeden geçer, teolojiden değil.
evrenin davranışı diyalektiktir, düşünce ve madde arasındaki ilişki ise materyalisttir.
felsefi haklılığı ve evrenin davranışıyla uyumu bağlamında
diyalektik-materyalizmden başka tüm yollar idealizme çıkar;
ya metodolojik olarak ya da felsefi temel olarak.
onun da teo tabanında yansıması yine teizm yada eşdeğerleri (deizm,panenteizm) olur.
sonuçta dönüp dolaşır aynı yere gelirsin.
teoloji bataklıktır.
felsefe ise on numaradır işte, anla yani.

farketmez
03-06-2015, 03:39
Ben de senin gibi islam'ın ve diğer dinlerin saçma olduğuna, mantıkla ve vicdanla çeliştiklerine kanaat getirmiş biriyim. deizm'e meyilliyim. bir tanrının var olduğunu düşünmek beni rahatlatıyor açıkçası :)
ani bir geçişten korkuyorsan, bunu kaldıramam diyorsan deizm'i inceleyebilirsin. kolay gelsin. :)

DieHunteR
16-06-2015, 17:50
Benden bir tavsiye bir şey olmak için çabalama kimsedende bu konuda akıl alma fikirler insanın kendisine ait olmalı görüşü bakışı duruşu herşey inanmak istiyorsan inan istemiyor isen inanma ama inanmamak için gelip burada yardım isteme bizler siyonist değiliz. Önemli olan senin ne düşündüğün yada ne düşünebileceğin doğru veya yanlış yol ama sen karar ver biz buna ön ayak olmayalım. Senin için doğrusu neyse o olsun dostum sevgilerle.