Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-05-2015, 14:57
complex8 complex8 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart Ateist olmak üzereyim fakat yardıma ihtiyacım var...

Arkadaşlar merhaba, sitenize yeni üye olmuş durumdayım bunun da sebebi ateizme oldukça yaklaşmış olmam. Ben kendime müslüman diyen fakat inanması gerektiği şeylerden pek de haberi olmayan biriydim. Uzun yıllar bu şekilde ilerledikten sonra bir arkadaşım sayesinde islamın akla mantığa yatmayan birçok yönünü gördüm ve ateizmle tanıştıkça tanrının olmaması aklıma tamamen yattı. Fakat aklıma takılan sorun şu ki beni bu yönde bilinçlendiren arkadaşımın adı Peri. Geçenlerde cinlerin (peri, dişi cin demekmiş) islamda önemli bir yere sahip olduğuyla (kuranda birçok ayet varmış) ve kötülerinin insan dahil çeşitli kılıklara girerek şekil değiştirebildiği, insanlara görünebildiği ve müslümanları yoldan çıkarmaya çalıştıklarıyla ilgili bilgiler okudum. Bu okuduklarımdan sonra sanki bu tip bir olayı kuran daha önceden bilmiş mi acaba diye bir soru işareti oluştu kafamda. Bir yandan da ateizmle ilgili herşey kafama yatıyor. Bu soru işaretini kafamdan nasıl silebilirim, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Alt 27-05-2015, 15:35
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Belki ateist olmadan önce dinsiz olmak bu geçiş sürecinizi kolaylastirabilir.
Hatta tanrıya inanabilirsiniz. Non- teist olarak takıldıktan sonra ateist veya agnostik olmak sizi daha fazla tatmin edebilir.
Tabi kendinizi siz daha iyi tanıyorsunuz, benimki bir görüş veya öneri sadece.
Alt 27-05-2015, 15:35
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Merhaba, aramiza hos geldin.
Geçenlerde cinlerin (peri, dişi cin demekmiş) islamda önemli bir yere sahip olduğuyla (kuranda birçok ayet varmış) ve kötülerinin insan dahil çeşitli kılıklara girerek şekil değiştirebildiği, insanlara görünebildiği ve müslümanları yoldan çıkarmaya çalıştıklarıyla ilgili bilgiler okudum. Bu okuduklarımdan sonra sanki bu tip bir olayı kuran daha önceden bilmiş mi acaba diye bir soru işareti oluştu kafamda.
Boyle sacmaliklara inaniyor olman, ateist olmana daha cok var demektir. Kuranda boyle sacmaliklarin olusu neden olmalidir asil ateist olabilmene. Masallara da inaniyorsundur herhalde; Kirk haramiler de var kuranda, bas harami muhammede de inaniyorsundur tabi...

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 27-05-2015, 16:10
gur91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gur91 gur91 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bunlara kafanı takacak kadar inanıyorsan ateist olman zor , acele etme daha fazla araştır kafana takılan yerleri sor cevap verenler olacaktır , son kararı kendin verirsin , ilk cevabı ben vereyim Kuranda peri ismi geçmez kuranmeali.org sitesinin arama bölümüne cin yazarak ilgili âyetleri okuyabilirsin , bide cin suresi var bunları oku , düşün , sorular sor bu şekilde kafandaki soru işaretlerine daha net cevaplar bulabilirsin
Alt 27-05-2015, 16:43
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

complex8´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar merhaba, sitenize yeni üye olmuş durumdayım bunun da sebebi ateizme oldukça yaklaşmış olmam. Ben kendime müslüman diyen fakat inanması gerektiği şeylerden pek de haberi olmayan biriydim. Uzun yıllar bu şekilde ilerledikten sonra bir arkadaşım sayesinde islamın akla mantığa yatmayan birçok yönünü gördüm ve ateizmle tanıştıkça tanrının olmaması aklıma tamamen yattı. Fakat aklıma takılan sorun şu ki beni bu yönde bilinçlendiren arkadaşımın adı Peri. Geçenlerde cinlerin (peri, dişi cin demekmiş) islamda önemli bir yere sahip olduğuyla (kuranda birçok ayet varmış) ve kötülerinin insan dahil çeşitli kılıklara girerek şekil değiştirebildiği, insanlara görünebildiği ve müslümanları yoldan çıkarmaya çalıştıklarıyla ilgili bilgiler okudum. Bu okuduklarımdan sonra sanki bu tip bir olayı kuran daha önceden bilmiş mi acaba diye bir soru işareti oluştu kafamda. Bir yandan da ateizmle ilgili herşey kafama yatıyor. Bu soru işaretini kafamdan nasıl silebilirim, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
"Ateizm ile ilgili herşey kafama yattı" derken, sizi bu hususda yönlendiren arkadaşınızın adının "Peri" olmasından işkillendiyseniz; gerçekte kafanıza yatmış hiç bir şey yok demektir. Ya gerçekten iddia ettiğiniz gibi kafanız karışık; ya da ufaktan maytap geçme durumu var.

Çoğu insan Tanrı'nın varlığı noktasında 'zig-zag'lar yaşayabilir. Bu paradokstan kurtulmak da yine sizin çabalarınıza bağlı. Ne inanç, ne de ateizm kısa sürede özümsenebilecek bir husustur. Yolunuzu seçme noktasında samimi iseniz eğer, neyi aramaktaysanız, ona kavuşursunuz; merak etmeyin.
Alt 27-05-2015, 18:24
Aleph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Aleph Aleph isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Peri, cin, melek, şeytan, Allah.. bütün bunlar, insanların uydurdukları masal kahramanları. Yetişkin ve aklı başında bir bireyin normalde bunların hiçbirine inanmaması gerekir. İnanmalarının bana göre iki nedeni var: Korku ve ümit. Dinlerden (özellikle İslam'dan) yakayı kurtarmak için her şeyden önce size empoze edilen korkuyu yenecek cesarete sahip olmalısınız. Birçok insan, dinin öğretilerini saçma bulduğu halde inanmaya devam eder, çünkü bu saçmalıkları kendisine ve başkalarına itiraf edecek cesareti kendinde bulamaz. İnancın bir başka yönü, seratonin hormonunun salgılanmasına neden olarak kişinin kendini mutlu ve güvende hissetmesini sağlamasıdır.

Size haddim olmayarak tek bir tavsiyede bulunacağım: Müslüman kalabilir ya da ateist olabilirsiniz, ancak lütfen kendinize karşı dürüst olun..

"Yaşama başkalarınca ve önceden verilmiş bir anlamı üstlenmek zor değil, zor olan ona kendince ve yeniden anlam verebilmektir." - Dücane Cündioğlu
Alt 27-05-2015, 22:34
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Aleph´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Peri, cin, melek, şeytan, Allah.. bütün bunlar, insanların uydurdukları masal kahramanları. Yetişkin ve aklı başında bir bireyin normalde bunların hiçbirine inanmaması gerekir. İnanmalarının bana göre iki nedeni var: Korku ve ümit. Dinlerden (özellikle İslam'dan) yakayı kurtarmak için her şeyden önce size empoze edilen korkuyu yenecek cesarete sahip olmalısınız. Birçok insan, dinin öğretilerini saçma bulduğu halde inanmaya devam eder, çünkü bu saçmalıkları kendisine ve başkalarına itiraf edecek cesareti kendinde bulamaz. İnancın bir başka yönü, seratonin hormonunun salgılanmasına neden olarak kişinin kendini mutlu ve güvende hissetmesini sağlamasıdır.

Size haddim olmayarak tek bir tavsiyede bulunacağım: Müslüman kalabilir ya da ateist olabilirsiniz, ancak lütfen kendinize karşı dürüst olun..
Peki bir insan karşısındakine dürüst olmadıktan sonra kendisine dürüst olmuş, neye yarar?

BOSCH'un kurucusu Robert BOSCH der ki: "Ben güven kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim!"
Alt 27-05-2015, 23:17
Aleph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Aleph Aleph isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Haklısınız upuaut, bazı insanlar hiç büyümüyorlar..

"Yaşama başkalarınca ve önceden verilmiş bir anlamı üstlenmek zor değil, zor olan ona kendince ve yeniden anlam verebilmektir." - Dücane Cündioğlu
Alt 28-05-2015, 00:35
bakkalmahmud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bakkalmahmud bakkalmahmud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

complex8´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hosgeldiniz sayin complex8,,birilerinin yardimci olabilmesi icin önce siz su yoldan cikan müslümani anlatmaniz gerek,müslüman nasil bir yoldaki öyle cinin perinin pesine takilip yoldan cikiyor.saygilar
Alt 28-05-2015, 14:11
sys_init sys_init isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yanlış anlamayın mesaj bana pek inandırıcı gelmedi.kendinizi kandırmak için sebepler arıyorda olabilirsiniz..

Önerilen Siteler

Etiket
cinler, islam, kuran, peri