Orijinalini görmek için tıklayınız : Müdürden ‘Atatürk’lü skandal Ramazan paylaşımı
Vefik Sami
18-06-2015, 12:28
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2015/06/18/paylasim-670.jpg
Bursa İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan’ın, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla sosyal paylaşım sitelerinde üzerinde Atatürk’ün fotoğrafının bulunduğu “SICAK DİYE ORUÇ’U BOZMAYIN BURASI DAHA SICAK. K. ATATÜRK” yazılı bir mesajı takipçileriyle paylaştı.
Bursa İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan’ın Atatürk’ü cehennemdeymiş gibi gösteren bu skandal paylaşımı eğitim camiasını ayağa kaldırdı.
Haber (http://www.sozcu.com.tr/2015/gunun-icinden/mudurden-ataturklu-skandal-ramazan-paylasimi-862469/?_sgm_campaign=scn_b8042841812d6000&_sgm_source=862469%7Csozcu&_sgm_action=click)
İnsanların inanç hürriyetlerine saygı duyulması gerektiğini hep savunmuşumdur. Bu haberi okuyunca gerçekten öfkelendim ancak; din ve vicdan hürriyeti noktasındaki düşüncem değişmiş değil. Burada bir dincinin kendisine sağlanan özgürlüğü kötüye kullanması durumu var. Gâzi Paşa'yı sevmeyebilirler. Çünki; kültür devrimleri memleketteki siyasal islâm'ın belini kırmıştır. Gâzi Paşa her ne kadar eleştirilse de, devrimler eski sisteme göre ileri bir adımdır. Günümüzde yeterli olup olmadıkları ayrı bir münâkaşa konusu.
Maalesef bir dönem ben de azılı bir Mustafa Kemâl düşmanıydım. İslâm Hukukunu yürürlükten kaldırdığı için başımızdan belâ ve sıkıntı eksik olmuyor diye düşünmekteydim. Sanki şeriat sihirli bir "değnek" idi ve gelir gelmez her şeyi düzeltecekti. Düşünemiyordum ki; dünyada şeriatle yönetildiği iddia olunan onlarca ülke var ve hepsinin hâli ortada.
İslâm'ın İlah'ı insanların zaaf, beklenti ve korkularında var. Kur'an okuyanlar bilir. Hitap; sürekli zaaf, beklenti ve korkular üzerine genellemeler şeklindedir. "Her yerde" olduğu ileri sürülen bir İlâh'ın kullarıyla iletişim aracı olarak sadece bu üç alanı kullanıyor olması gerçekten mânidar. Düşünebiliyor musunuz; bir babanın çocuğunu sürekli korkutarak, menfaat karşılığında istediği tepkileri vermesini sağlayarak yetiştirdiğini. O evlat büyüdüğünde ya tam bir zâlim olur, ya da ne yapıp ettiğini bilemeyecek kadar kurulmuş-programlanmış bir robot.
Her hâlûkârda iyi bir evlat olamıyacağı muhakkak
Bu site bana eğitim hayatımda öğrenemeyeceğim şeyleri öğretti.
Bunlardan en mühimi; inanç husûsunun her insanın özelinde kalması ve kamusal alana müdâhele etmesine aslâ izin verilmemesi mecbûriyetidir. Çünki; inançlar subjektiftir. Üstelik, her insanın inancı aynı değidir veya aynı olsa bile algı/mezhep farklılıkları vardır. İnanç esasları kamusal düzene yansıdığında, berâberinde barındırdığı çelişkiler de yansımakta. Akabinde yığınla sorun.
Lâklik; insanların barış içinde yaşamaları için en uygun çözüm gibi görünüyor.
Bir çok insan Atatürk,ü Cennete koyuyor o da Cehenneme koymuş.
Her fikri beğenmeye biliriz eleştirir karşıda çıkarız ama kimsenin ağzını kapamaya hakkımız olduğunu düşünmüyorum.
Ama Atatürk resminin üzerine ve imzasının altına böyle bir yazı sözü Atatürk söylemiş anlamı taşıdığı için.
Bu müdür sahtekardır.
Atatürkte bir insan doğruları olduğu gibi yanlışları da vardır.Uygulamaları düşünceleri bir çok insanı memnun etmiş olmasına rahmen memnun olmayanlarda vardır.
Atatürk,ün kurduğu düzenden memnun olmayanlar olabilir demokrasilerde insanlar memnuniyetsizliğini de açıkça söylerler.Bunda hiç sakınca yoktur ama insan yalan söylediğinde ve iftira attığında bunu anlamak kabul etmek imkansızdır.
İşte o müdür sahtekar ve terbiyesizdir.Yağcılıkta sınır tanımayan bir toplum iyi şeyleri hak etmiyordur.
Bu tür kişileri encok onun gibi insanların sorgulaması gerekir.Çünkü onun yaptığı bir densizlik aynı katagorideki insanları zan altında bırakır.
Şüpheci Dinsiz
18-06-2015, 18:11
Arkadaş mağdurmuş da mağdurmuş meğer. Hesabını ele geçirmişlermişmiş.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/301545/Ataturk_u_cehennemde_gosteren_mudurden__Magdurum__ savunmasi.html
İlahimasal
18-06-2015, 19:33
Cehennem diye bir yer yok.muslumanların uydurması
Cehennem de yok ise ,mustafa kemal orada deil.
Mustafa kemal yok artık fakat bu müminlere taktığı acı var.kuyruk acısı
Mustafa kemalin onlara bıraktığı acı ile yaşamak zorunda olmaları,yaralarını deştikce deşiyor.
Oruçu bırakmayın demesi kendi mümin kardeşlerinin orucu tutmadığının delilidir.burda mümin kardeşlerine oruç tutması için mustafa kemali kullanması bile takdire şayan,halen mustafa kemale muhtaçlar. allahlarına bile muhtaç olamıyorlar.
Kemal sunalın filimi geldi aklıma.
Ben ananın olduğu tarafa gidiyorum .mustafa kemal ananın olduğu tarafda eyy. milli eğitimci.demek lazım buna
Bunu küfür ve hakaret saymayın lütfen. Kemal sunal var işin içinde.
postalmarx
18-06-2015, 19:41
Bence komik :)
Zaten yalan da değil, Atatürk ateist değil miydi? Müslüman bakış açısından da şu anda nerede olduğu belli değil mi? Uzatmanın gereği var mı?
İlahimasal
18-06-2015, 19:46
Kızan yok mustafa kemal onun anasının olduğu tarafda.muslümann gibi bakdım cehennem varsaydım empati yapdım. Adamın anasına orda devrimlerini uygular.
No problem.
Aci varmi aciiiiii
postalmarx
18-06-2015, 20:00
Kızan yok mustafa kemal onun anasının olduğu tarafda.muslümann gibi bakdım cehennem varsaydım empati yapdım. Adamın anasına orda devrimlerini uygular.
No problem.
Aci varmi aciiiiii
Atatürk sadece elinin altında askerleri olunca dayılık yapmayı bilir. Beni de general yap ben de sana dayılık yapayım hizaya çekeyim seni salak ondan kolay ne var. Tek yapman gereken yetkini suistimal etmek. Hani cemaatin polisleri yargıçları yapınca kızıyoruz ya. Hani Erdoğan yapınca kızıyoruz ya. Atatürk yapınca ama ona yetki suistimali anasının ak sütü gibi helal. Çünkü niye? Çünkü nasıl Erdoğana yalakalık yapanlar güce tapmaya meyilli koyun ruhlu korkaklarsa, sen de aynı bokun suyusun, sen de Atatürkün gücüne tapıyorsun. Başka bir fark yok.
İlahimasal
18-06-2015, 20:03
Atatürk sadece elinin altında askerleri olunca dayılık yapmayı bilir. Beni de general yap ben de sana dayılık yapayım hizaya çekeyim seni salak ondan kolay ne var. Tek yapman gereken yetkini suistimal etmek. Hani cemaatin polisleri yargıçları yapınca kızıyoruz ya. Hani Erdoğan yapınca kızıyoruz ya. Atatürk yapınca ama ona yetki suistimali anasının ak sütü gibi helal. Çünkü niye? Çünkü nasıl Erdoğana yalakalık yapanlar güce tapmaya meyilli koyun ruhlu korkaklarsa, sen de aynı bokun suyusun, sen de Atatürkün gücüne tapıyorsun. Başka bir fark yok.
Alemlere rahmet muho içinde geçerlimi o dediklerin.güç eline geçince despot güç elinde yok iken rahmet peygamberi.
Muhoda öyle de inanıyım samimiyetine.
İlahimasal
18-06-2015, 20:57
Muhonun südüğü seniiiii,cevap veremezssin işde,söz konusu muho olunca gıkınız çıkmaz .
Muhoya kumandan ve askerler bile yetmemiş insan doğrayıp,bebekleri dahi katlederken
allahı meleklerle takviye yapmış,
yalak ve salakda bol .
muhonun meleğine inanmış. Bu gün hala yalak ve salaklığını yapmakla meşguller
Birine yazarken ve idaada bulunurken helede bu kişi ateistse bin kere düşün yaz bende açık varmı diye o açıkdan girerim veeeeeeee
Cevap ver muho ne.
Böyle kafalar varken bir ülkeyi kurtarmaya ve laik bir ülke kurmaya mucize mi demeli. Gözümde gittikçe büyüyorsun atam.
Bence komik :)
Zaten yalan da değil, Atatürk ateist değil miydi? Müslüman bakış açısından da şu anda nerede olduğu belli değil mi? Uzatmanın gereği var mı?
Nerden biliyorsun ateist olduğunu M.Kemalin öyle bir açıklamasımı var nerde okuduysan adres ver bizde okuyalım cahil kalmayalım.
Yoksa laikliği savunmak ateist olmayımı gerektiriyor.
Devletin dinsizliği ile kişinin dinsizliğini karıştırma.
Buyur!
Ramazan'ın ilk saldırganı Erzurum'dan: Sigara içen kadın hedef oldu (http://haber.sol.org.tr/turkiye/ramazanin-ilk-saldirgani-erzurumdan-sigara-icen-kadin-hedef-oldu-120055)
Ramazan'ın ilk günü Erzurum'da bir kadın, sigara içtiği için erkeklerin hedefi oldu.
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/styles/newsimagestyle_615x410/public/erz7.jpg?itok=Yg2FQfwz
Erzurum'da, Ramazan'ın ilk günü bir AVM'nin önünde sigara içtiği için bazı kişilerin sözlü müdahale ettiği F.Ö. adlı kadın, polisten yardım istedi. Olay yerine gelen polislerle, kızın şikayetçi olduğu N.A., arasında tartışma çıktı.
Olay, bugün merkez Yakutiye İlçesi'nin Cumhuriyet Caddesindeki AVM önünde meydana geldi. Taziye ziyareti için Adıyaman'dan Erzurum'a geldiği iddia edilen F.Ö., AVM'de kahvaltı yaptıktan sonra sigara içmek istedi. Görevlilerin kapalı mekanda sigara içilmesinin yasak olduğunu söylediği F.Ö., AVM önünde sigara yaktı. Sigarasından birkaç nefes alan F.Ö.’ye yoldan geçen birkaç kişi tepki gösterdi.
"MİLLETİ TAHRİK EDECEK'
F.Ö. ile erkekler arasında Ramazan'da açık alanda sigara içme konusunda tartışma çıktı. F.Ö., caddede görevli trafik polislerinden yardım istedi. Olay yerine gelen polislerle de tartışan N.A. adlı bir erkek, "Siz niye bu olayın üzerinde bu kadar durdunuz?" dedi. Bunun üzerine polis memuru, "Ben polisim kardeşim şikayetçi olan bir bayan var. Ben de yardımcı olmak istiyorum" diye konuştu. Bunun üzerine N.A., "Bayan var da önceliği mi var? Burada gelecek milleti tahrik edecek" dedi. Polis otosuna bindirilmek istenen N.A., buna tepki gösterdi.
Birbirlerinden şikayetçi olan N.A. ile F.Ö., Gürcükapı Polis merkezine götürüldü. İki kişi ifadelerini verdikten sonra merkezden ayrıldılar.
Nerden biliyorsun ateist olduğunu M.Kemalin öyle bir açıklamasımı var nerde okuduysan adres ver bizde okuyalım cahil kalmayalım.
Yoksa laikliği savunmak ateist olmayımı gerektiriyor.
Devletin dinsizliği ile kişinin dinsizliğini karıştırma.
İlk CHP parti programını okuyun, "kendi yazdığı, medeni bilgiler kitabını okuyun" "bastırdığı türk tarihi kitabını okuyun" "ttk ya yazdığı mektubu okuyun"
Adres verdim. Cahil kalmayın diye.
Dincilerin kuyruk acısı boşuna değildir heralde değil mi.
İlk CHP parti programını okuyun, "kendi yazdığı, medeni bilgiler kitabını okuyun" "bastırdığı türk tarihi kitabını okuyun" "ttk ya yazdığı mektubu okuyun"
Adres verdim. Cahil kalmayın diye.
.
Sizden bir adres istediğimi hatırlamıyorum .Yine de teşekkür ederim ilk fırsatta okuyacağım.
Vefik Sami
19-06-2015, 11:22
...Ramazan'ın ilk günü Erzurum'da bir kadın, sigara içtiği için erkeklerin hedefi oldu...
Ramazan yaklaştıkça hemen herkes bu ay'a seferber olur. Müslüman, oruç hazırlıklarına girişir. Oruç tutmayacaklar, toplum içinde rahat hareket edemeyecekleri için sıkıntıya girerler. Bu aydan en çok nasiplenenler, iş adamlarıdır. İnsanların bu ayda yiyecek ve içeceklere karşı olan ilgilerinin artmasını istismâr ederek, yoğun bir reklam kampanyası başlatırlar.
Esnaf, arada geçinir.
Ulemâ; Ramazan ayının faziletleri ile ilgili nutuklar atar. Ramazan ayını hakkıyla edâ edenin anasından doğmuş gibi pâk ve temiz olacağını ileri sürer. Eğer bütün mesele senede bir ay aç kalmakla çözülüyorsa, asgâri ücretle evini geçindirmeye çalışanlar, bir ölçüde senenin her günü "oruç"lu oldukları için, otomatikman 'Cennetlik'tirler. Halbuki oruç, tüm bedene ve zihne tuttururlur.Yalan söylemeyeceksin, yalakalık etmeyeceksin, gıybet etmeyeceksin, insanlar arasında lâf taşımayacaksın, harama bakmayacaksın vs, vs...
Buna fazlaca değinen yoktur. Çünki bu oruç "Havas orucu" dur. Her insan tutamaz. Avamdan olanlar sabah ile akşam arası aç kalıp, cinsel boşalma yaşamadan işi bitirir. Ama; bunu yaparken başkalarına da "oruç" tuttururlar. Neymiş efendim; karşısında sigara içilince 'tahrik' oluyormuş.
Merhum Erbakan Hoca'nın deyimiyle;
- Hadi oradan !...
Sen oruç tutuyorsun diye başkalarını "hiza'ya getirmenin ne anlamı var ? Ha; gıcıklığına oruçlunun yüzüne doğru duman üfüren olursa bunu yapan da "maya"sını ortaya koymuş olur. Nasıl ki, oruç tutan hiç kimsenin yemesine-içmesine karışmayacaksa, oruç tutmayan da sırf tutana eziyet olsun diye tuhaf davranışlar içine girmeyecek.
"Saygı" kavramı günümüzde içeriği boşaltılan bir kavram hâline geldi. İnsanlar kendileri gibi düşünen, inanan kimselere saygılı olmayı 'mahâret' zannediyor. Oysa, bunun beğenilecek, alkışlanacak bir tarafı yok. Benzer düşüncelere sâhip olanlar birbirleri ile kolay anlaşır zâten. Esas olan; 'öteki' ile barış içinde yaşama kültürü oluşturmak.
Biz ise bunu pek "Muhteşem"(!) yapmaktayız.
İnanan, inanmayanı "Kâfir/Cehennem odunu" diye aşağılarken; kimi 'atayiz'ler de inançlı insanları "kafasız-ahmak" şeklinde betimliyor. Böyle bir birlikte yaşama kültürü yok. Bu mantalitede olan toplumlar, gerçekte içten içe yanmaktadırlar. "Düşman" denen güçlerin top-tüfekle vatana girmelerine ihtiyaç yoktur. Konvansiyonel veya nükleer silahlardan çok daha etkili silahlar devrededir çünki...
İnanan, inanmayanı "Kâfir/Cehennem odunu" diye aşağılarken; kimi 'atayiz'ler de inançlı insanları "kafasız-ahmak" şeklinde betimliyor.
Vefik Bey bu tepkiden bence... İslami baskı olmasa, bu çok azalır... İlla ki; takıntılı, hasta tipler de vardır.. Ama ben bu kadar çok olacağını sanmıyorum.
Benim 8 senelik kız arkadaşım Hıristiyan mesela. (Siz de hıristiyansınız diye belirttim) Hiç öyle kafasız da değil, ahmak falan da değil.
Bir ülkede Ateistler de hiç korkmadan, işimde mimlenir miyim? Ailemden dışlanır mıyım? korkusu yaşamadan "inanç doğal hale gelse" bunlar düzelir.
Benim yaşadığım ülkede kendileri "müslümanlar" metro istasyonunun ortasına seccade serip namaz kılıyorlar. Kimse onları ne aşağılıyor, ne tepki veriyor.
Ama kendileri bunu yapmıyorlar.
Televizyona çıkıp "Ateistlerin babası şeytandır, pisliktir" türünden yaklaşımları var.
O nedenle sinir insanın tepesine biniyor.
"Yoksa sen Allah'a inanmıyor musun?" diye bir soru olmaz gelişmiş bir ülkede.
Bu müslümanların çoğunda sıkıntı var.
postalmarx
19-06-2015, 14:04
İnsan ruhunda en temel içgüdü olan hayatta kalma ve evlat yetiştirme içgüdüsünün bir uzantısı olarak kaos yerine düzen ikame etme isteğinin bir sonucudur ki her toplumda dini ve geleneği açıktan ihlal edenlere karşı bir tepki oluşur. Bunun değişmesinin tek koşulu o toplumun ayakta durmasının dine bağlı olmadığının bireyler tarafından hissedilmesidir. Bu tür bir hissiyat insanlar tarafından bilinçli olarak hesaplamanın sonucu değildir, ama insan beyni bu konuda uzmandır, bilinçdışında her beyin bu tarz hesapları yapar ve genelde de doğru bir analizdir bu. Avrupa'da dini konularda toleransın yüksek olmasının sebebi büyük ihtimalle toplumu bir arada tutan şeyin din millet gibi şeyler değil, ticari ilişkiler ve vatandaşlık hukuku olması olabilir.
İnadına domuz eti yerken resim paylaşıyordum Facebook sayfam açıkken Ramazanda. Uyuz olsunlar!
Sen oruç tutcaksan tut! İstersen 24 saat tut. Ben de senle birlikte oruç tutmak zorunda mıyım? Lafta barış dini işte. Ağızlarına sakız olmuş.
Hiç öyle hoşgörü dini, barış dini değil! Türkiye dahil buna bir tane barış ülkesi yok müslümanların egemen oldukları.
İnsan ruhunda en temel içgüdü olan hayatta kalma ve evlat yetiştirme içgüdüsünün bir uzantısı olarak kaos yerine düzen ikame etme isteğinin bir sonucudur ki her toplumda dini ve geleneği açıktan ihlal edenlere karşı bir tepki oluşur. Bunun değişmesinin tek koşulu o toplumun ayakta durmasının dine bağlı olmadığının bireyler tarafından hissedilmesidir. Bu tür bir hissiyat insanlar tarafından bilinçli olarak hesaplamanın sonucu değildir, ama insan beyni bu konuda uzmandır, bilinçdışında her beyin bu tarz hesapları yapar ve genelde de doğru bir analizdir bu. Avrupa'da dini konularda toleransın yüksek olmasının sebebi büyük ihtimalle toplumu bir arada tutan şeyin din millet gibi şeyler değil, ticari ilişkiler ve vatandaşlık hukuku olması olabilir.
İnsan Haklarını özümseme ve insanların birbirine saygısı bence.
Kültürlüler. Okuyorlar. Evrensel dünya görüşleri var. Zekiler çoğu.
Ben Avrupa'da yaşamıyorum ama Avrupalı arkadaşlarım var onlardan gözlemleyebiliyorum Avrupalıları.
Türkiye'de bunun olması için;
Irkçılığın bitmesi, din seçiminin bilinçli olması, insanlarda şüphe ve merak alışkanlığının yerleştirilmesi.
Şimdi biz 5 takla da atsak, Muhammed'in peygamber olmadığını anlatamayız. Çünkü din seçimini bilinçli yapmamışlar ki;
Orucu da sanki bilinçli mi tutuyorlar?
10 saat yemiyorlar, akşam hünkar sofrası. Çorbalar, tavuklar, hindiler, baklavalar, güllaçlar göbeği şişiyorlar....
Fakirleri anlamak için diyorlar.
Sen 10 gariban çocuğun 1 aylık erzağını bir öğünde yedin zaten!
Pehhh
Vefik Sami
19-06-2015, 15:23
(...)
Bu müslümanların çoğunda sıkıntı var.
Problem'in müslüman tepkilerinden kaynaklandığını belirttim zâten.
Sorun şu;
Müslümanları "anlayışsız-saldırgan" olarak betimleyen bâzı "Atayiz"ler, ellerine geçen ilk fırsatta o müslümanlara "rahmet" okutacak ölçüde saldırganlaşabiliyor.
Bu durumda, yobaz baskısından şikâyet etmenin de haklı bir gerekçesi kalmıyor.
İstisnâen, yaklaşımı sorunlu dinarlara aynı perdeden cevap verilebilir.
Ama; kişi, kendisi inanmıyor diye, tüm inançlı kitleyi karşısına alıp "bodoslama" ağzına geleni yazıyor/söylüyorsa, sıkıntı buradadır.
Sâkin olmak, sabırlı olmak, örnek olmak, "insan" olduğu iddiasındaki kişilerden - Teist veya Non teist fark etmez. - beklenen davranışlardır.
Ötesi için, emek çekip yazmanın bir anlamı yok zâten
Aynı ülkede büyümüşler çünkü o da var mesela :) Aynı kültürü almışlar. Türkiye'dekiler genellikle saldırgan yapıdalar zaten.
Sorun sistemde. İnsan aynı çünkü. Şimdi siz bir Fransızı da Türkiye'de yetiştirseniz aynı olcak.
Ben sistemi suçlamayı tercih ediyorum.
Türkiyedekilerin IQ'sunu düşüren bir eğitim sistemi var + beyne enjekte din faktörü var. Bunu ben akıllıyım diye söylemiyorum. Gözlem ve kıyas bunu gösteriyor.
İnsanlar fikir tartışması içine girebilseler, saldırgan olurlar mı?
Hadi buyrun teoloji tartışması yapalım. Yapabilir miyiz? Veya Liberalizm vs Sosyalizm üzerine fikri tartışma içine girelim. Yapabilir miyiz Türkiye'de?
Ayrıca bu insanlar birbirlerine aynı lafları yüzyüze de söyleyebiliyorlar mı?
İnternetin de öyle bir yönü var.
Normalde bir Ateist inanca karşı saldırgan olmaz. Gözlemim de böyle benim. Japonya'da ve Kore'de yok bu mesela. İnsanlar işine gücüne bakıyor.
Siz Hıristiyansınız diye örnek vermek için. Martin Luther Muhammed'i Şeytanın İlk Doğan Çocuğu olarak kabul etmişti. Hala bazı Hıristiyanlar böyle kabul ediyorlar. O halde müslümanlar Şeytan'ın ayarttığı çocuklar bazılarına göre. (Böyle bir durum var, örnek sadece)
Nihat Hatipoğlu "Ateistlerin Babası Şeytan" dedi bizim için.
Bir Ateist'e göre bir Teist şeytan olabilir mi? Olamaz.
Teistik dinlerin kendisi inançlara sardırgan yapıdalar bana göre, eğer reforma uğramamışsa veya inanan kendi aklında reforma uğratmamışsa.
O nedenle Teistlerin en rahat yaşadıkları memleketler, Ateistlerin bol olduğu memleketler. Bizi size karşı kışkırtan bir öğreti, bir inanç yok.
O halde Türkiye'deki Ateistler neden böyleler?
Sistem onları da bu hale getiriyor; Artı İslami baskı faktörü var önceki mesajımda belirttiğim gibi.
Bunlar değişmeden zor yani bunun değişmesi.
İlahimasal
20-06-2015, 01:41
postalmarx´isimli üyeden Alıntı
Atatürk sadece elinin altında askerleri olunca dayılık yapmayı bilir. Beni de general yap ben de sana dayılık yapayım hizaya çekeyim seni salak ondan kolay ne var. Tek yapman gereken yetkini suistimal etmek. Hani cemaatin polisleri yargıçları yapınca kızıyoruz ya. Hani Erdoğan yapınca kızıyoruz ya. Atatürk yapınca ama ona yetki suistimali anasının ak sütü gibi helal. Çünkü niye? Çünkü nasıl Erdoğana yalakalık yapanlar güce tapmaya meyilli koyun ruhlu korkaklarsa, sen de aynı bokun suyusun, sen de Atatürkün gücüne tapıyorsun. Başka bir fark yok
.................................................. .................................................. .
.
Alemlere rahmet muho içinde geçerlimi o dediklerin.güç eline geçince despot güç elinde yok iken rahmet peygamberi.
Muhoda öyle de inanıyım samimiyetine
Ecüş bücüş soruya cevap veremeyen salak.noldu ramazanda çarpılırım korkusumu basdı.
Bir gün budist,bir gün sunni,bir gün hanefi,bir gün türk.
Bir dakkanıda delikanlı olmaya ayır.sünepe
Mustafa kemale dediğini yalatırım böyle.
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2015/06/18/paylasim-670.jpg
http://upuaut.t15.org/Pics/YB.jpg (http://www.digiturkplay.com.tr/Icerik/2000106667/Sec--Izle/Yabanci-Film/Eichmann-Yayini)