Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-06-2015, 12:28
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Müdürden ‘Atatürk’lü skandal Ramazan paylaşımı

Bursa İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan’ın, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla sosyal paylaşım sitelerinde üzerinde Atatürk’ün fotoğrafının bulunduğu “SICAK DİYE ORUÇ’U BOZMAYIN BURASI DAHA SICAK. K. ATATÜRK” yazılı bir mesajı takipçileriyle paylaştı.

Bursa İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan’ın Atatürk’ü cehennemdeymiş gibi gösteren bu skandal paylaşımı eğitim camiasını ayağa kaldırdı.

Haber

İnsanların inanç hürriyetlerine saygı duyulması gerektiğini hep savunmuşumdur. Bu haberi okuyunca gerçekten öfkelendim ancak; din ve vicdan hürriyeti noktasındaki düşüncem değişmiş değil. Burada bir dincinin kendisine sağlanan özgürlüğü kötüye kullanması durumu var. Gâzi Paşa'yı sevmeyebilirler. Çünki; kültür devrimleri memleketteki siyasal islâm'ın belini kırmıştır. Gâzi Paşa her ne kadar eleştirilse de, devrimler eski sisteme göre ileri bir adımdır. Günümüzde yeterli olup olmadıkları ayrı bir münâkaşa konusu.

Maalesef bir dönem ben de azılı bir Mustafa Kemâl düşmanıydım. İslâm Hukukunu yürürlükten kaldırdığı için başımızdan belâ ve sıkıntı eksik olmuyor diye düşünmekteydim. Sanki şeriat sihirli bir "değnek" idi ve gelir gelmez her şeyi düzeltecekti. Düşünemiyordum ki; dünyada şeriatle yönetildiği iddia olunan onlarca ülke var ve hepsinin hâli ortada.

İslâm'ın İlah'ı insanların zaaf, beklenti ve korkularında var. Kur'an okuyanlar bilir. Hitap; sürekli zaaf, beklenti ve korkular üzerine genellemeler şeklindedir. "Her yerde" olduğu ileri sürülen bir İlâh'ın kullarıyla iletişim aracı olarak sadece bu üç alanı kullanıyor olması gerçekten mânidar. Düşünebiliyor musunuz; bir babanın çocuğunu sürekli korkutarak, menfaat karşılığında istediği tepkileri vermesini sağlayarak yetiştirdiğini. O evlat büyüdüğünde ya tam bir zâlim olur, ya da ne yapıp ettiğini bilemeyecek kadar kurulmuş-programlanmış bir robot.

Her hâlûkârda iyi bir evlat olamıyacağı muhakkak

Bu site bana eğitim hayatımda öğrenemeyeceğim şeyleri öğretti.
Bunlardan en mühimi; inanç husûsunun her insanın özelinde kalması ve kamusal alana müdâhele etmesine aslâ izin verilmemesi mecbûriyetidir. Çünki; inançlar subjektiftir. Üstelik, her insanın inancı aynı değidir veya aynı olsa bile algı/mezhep farklılıkları vardır. İnanç esasları kamusal düzene yansıdığında, berâberinde barındırdığı çelişkiler de yansımakta. Akabinde yığınla sorun.

Lâklik; insanların barış içinde yaşamaları için en uygun çözüm gibi görünüyor.

Konu Vefik Sami tarafından (18-06-2015 Saat 12:34 ) değiştirilmiştir.
Alt 18-06-2015, 14:25
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bir çok insan Atatürk,ü Cennete koyuyor o da Cehenneme koymuş.

Her fikri beğenmeye biliriz eleştirir karşıda çıkarız ama kimsenin ağzını kapamaya hakkımız olduğunu düşünmüyorum.

Ama Atatürk resminin üzerine ve imzasının altına böyle bir yazı sözü Atatürk söylemiş anlamı taşıdığı için.
Bu müdür sahtekardır.

Atatürkte bir insan doğruları olduğu gibi yanlışları da vardır.Uygulamaları düşünceleri bir çok insanı memnun etmiş olmasına rahmen memnun olmayanlarda vardır.

Atatürk,ün kurduğu düzenden memnun olmayanlar olabilir demokrasilerde insanlar memnuniyetsizliğini de açıkça söylerler.Bunda hiç sakınca yoktur ama insan yalan söylediğinde ve iftira attığında bunu anlamak kabul etmek imkansızdır.

İşte o müdür sahtekar ve terbiyesizdir.Yağcılıkta sınır tanımayan bir toplum iyi şeyleri hak etmiyordur.
Bu tür kişileri encok onun gibi insanların sorgulaması gerekir.Çünkü onun yaptığı bir densizlik aynı katagorideki insanları zan altında bırakır.
Alt 18-06-2015, 18:11
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Arkadaş mağdurmuş da mağdurmuş meğer. Hesabını ele geçirmişlermişmiş.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/t...savunmasi.html

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 18-06-2015, 19:33
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Cehennem diye bir yer yok.muslumanların uydurması

Cehennem de yok ise ,mustafa kemal orada deil.

Mustafa kemal yok artık fakat bu müminlere taktığı acı var.kuyruk acısı

Mustafa kemalin onlara bıraktığı acı ile yaşamak zorunda olmaları,yaralarını deştikce deşiyor.

Oruçu bırakmayın demesi kendi mümin kardeşlerinin orucu tutmadığının delilidir.burda mümin kardeşlerine oruç tutması için mustafa kemali kullanması bile takdire şayan,halen mustafa kemale muhtaçlar. allahlarına bile muhtaç olamıyorlar.

Kemal sunalın filimi geldi aklıma.

Ben ananın olduğu tarafa gidiyorum .mustafa kemal ananın olduğu tarafda eyy. milli eğitimci.demek lazım buna

Bunu küfür ve hakaret saymayın lütfen. Kemal sunal var işin içinde.
Alt 18-06-2015, 19:41
postalmarx postalmarx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Bence komik
Zaten yalan da değil, Atatürk ateist değil miydi? Müslüman bakış açısından da şu anda nerede olduğu belli değil mi? Uzatmanın gereği var mı?
Alt 18-06-2015, 19:46
Üye

Kızan yok mustafa kemal onun anasının olduğu tarafda.muslümann gibi bakdım cehennem varsaydım empati yapdım. Adamın anasına orda devrimlerini uygular.
No problem.

Aci varmi aciiiiii
Alt 18-06-2015, 20:00
postalmarx postalmarx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

ilahi komedya´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kızan yok mustafa kemal onun anasının olduğu tarafda.muslümann gibi bakdım cehennem varsaydım empati yapdım. Adamın anasına orda devrimlerini uygular.
No problem.

Aci varmi aciiiiii
Atatürk sadece elinin altında askerleri olunca dayılık yapmayı bilir. Beni de general yap ben de sana dayılık yapayım hizaya çekeyim seni salak ondan kolay ne var. Tek yapman gereken yetkini suistimal etmek. Hani cemaatin polisleri yargıçları yapınca kızıyoruz ya. Hani Erdoğan yapınca kızıyoruz ya. Atatürk yapınca ama ona yetki suistimali anasının ak sütü gibi helal. Çünkü niye? Çünkü nasıl Erdoğana yalakalık yapanlar güce tapmaya meyilli koyun ruhlu korkaklarsa, sen de aynı bokun suyusun, sen de Atatürkün gücüne tapıyorsun. Başka bir fark yok.
Alt 18-06-2015, 20:03
Üye

postalmarx´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Atatürk sadece elinin altında askerleri olunca dayılık yapmayı bilir. Beni de general yap ben de sana dayılık yapayım hizaya çekeyim seni salak ondan kolay ne var. Tek yapman gereken yetkini suistimal etmek. Hani cemaatin polisleri yargıçları yapınca kızıyoruz ya. Hani Erdoğan yapınca kızıyoruz ya. Atatürk yapınca ama ona yetki suistimali anasının ak sütü gibi helal. Çünkü niye? Çünkü nasıl Erdoğana yalakalık yapanlar güce tapmaya meyilli koyun ruhlu korkaklarsa, sen de aynı bokun suyusun, sen de Atatürkün gücüne tapıyorsun. Başka bir fark yok.
Alemlere rahmet muho içinde geçerlimi o dediklerin.güç eline geçince despot güç elinde yok iken rahmet peygamberi.

Muhoda öyle de inanıyım samimiyetine.
Alt 18-06-2015, 20:57
Üye

Muhonun südüğü seniiiii,cevap veremezssin işde,söz konusu muho olunca gıkınız çıkmaz .

Muhoya kumandan ve askerler bile yetmemiş insan doğrayıp,bebekleri dahi katlederken
allahı meleklerle takviye yapmış,
yalak ve salakda bol .
muhonun meleğine inanmış. Bu gün hala yalak ve salaklığını yapmakla meşguller

Birine yazarken ve idaada bulunurken helede bu kişi ateistse bin kere düşün yaz bende açık varmı diye o açıkdan girerim veeeeeeee

Cevap ver muho ne.
Alt 18-06-2015, 21:11
uguler uguler isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Böyle kafalar varken bir ülkeyi kurtarmaya ve laik bir ülke kurmaya mucize mi demeli. Gözümde gittikçe büyüyorsun atam.

Önerilen Siteler