Orijinalini görmek için tıklayınız : Seçim Sonuçlarından Endişeliyim
Düşünüyorum da, ak parti ile belirli bir ivme yakaladı ülke. Hem ekonomik olarak hem sağlık olarak hem eğitim sistemi falan... Tabii ideolojik olarak elbette bana uygun değiller ama, zaten milletimiz aynı kafada, daha farklı birşey beklemek haksızlık olmaz mı?
Durum buyken, bu istikrarın bozulması beni endişelendirdi açıkçası. Kaldı ki kimseye siz kapanın, efendim ne biliyim içki içmeyin, mini etek giymeyin falan da denmiyor. Arada bir birkaç gıcık şey söyleniyor o kadar. Yani biraz haksızlık yapılıyor diye düşünüyorum. Gerçekten bir büyüme evresinde türkiye ve şu son 10 yıla baktığımızda bu alanda lider ülkelerin başında geliyor. Bilemiyorum yani iyi mi oldu bu durum kötü mü karar veremiyorum. Sadece ideolojik olarak değerlendirecek olursak zaten bu ülkede yaşamamamız gerekir zira zaten muhafazakar bir ülke bu. Hoş dindar olmayan ülke de yok...
Neyse yani demek istediğimi anladınız, açıkçası istikrardan yanayım ve bu durum beni rahatsız ediyor...
bakkalmahmud
28-06-2015, 02:27
Düşünüyorum da, ak parti ile belirli bir ivme yakaladı ülke. Hem ekonomik olarak hem sağlık olarak hem eğitim sistemi falan... Tabii ideolojik olarak elbette bana uygun değiller ama, zaten milletimiz aynı kafada, daha farklı birşey beklemek haksızlık olmaz mı?
Durum buyken, bu istikrarın bozulması beni endişelendirdi açıkçası. Kaldı ki kimseye siz kapanın, efendim ne biliyim içki içmeyin, mini etek giymeyin falan da denmiyor. Arada bir birkaç gıcık şey söyleniyor o kadar. Yani biraz haksızlık yapılıyor diye düşünüyorum. Gerçekten bir büyüme evresinde türkiye ve şu son 10 yıla baktığımızda bu alanda lider ülkelerin başında geliyor. Bilemiyorum yani iyi mi oldu bu durum kötü mü karar veremiyorum. Sadece ideolojik olarak değerlendirecek olursak zaten bu ülkede yaşamamamız gerekir zira zaten muhafazakar bir ülke bu. Hoş dindar olmayan ülke de yok...
Neyse yani demek istediğimi anladınız, açıkçası istikrardan yanayım ve bu durum beni rahatsız ediyor...
Benim icin hangi parti gelirse gelsin ayni,hayatimda hic oy kullanmadim kullanmamda,bir defa oy kullanmaya gitdim sola inat akp ye basacakdim elim havadayken vazgecdim bosa vurdum,sadece türkiyede deyil dünyada halkin iktidara gelmesi ve bircok reform yapmasi gerek en basdada para konusunda,halkin kendi parasi olmali,ne dolara ne altina endeksli,tamamen ürüne endeksli.
Büyütmüşsün gözünde bana göre. 10 küsûr senede, Türkiye Cumhuriyeti'nin seksen küsûr senede yaptığı borcu neredeyse üçe katladılar - üstüne üstlük her türlü varlığını, tesisini, gayrı menkulünü sattılar (artık maliye bakanı açıklamıştı, satacak bir şey kalmadı diye); sonuç bu: Yol yaptılar, metro yaptılar vb. yaptılar.
Sen başta olsan, bu kadar sonsuz imkâna sahip olsan, sen de yapardın, belki çok daha iyisini yapardın.
jumanji, yaşınızı bağışlar mısınız?..
İster satarak yap ister alarak, sonuçta ülke ekonomik olarak aşama katetti. Sırf bize yakın kafada değiller diye bunu inkar edemeyiz. Ben bugün ilaç alıyorum 3 kutu 6000 € ve aylık sadece 40 tl ödüyorum gss ye. Dünyanın kaç yerinde bu imkan var? Sağımız solumuz son derece modern yollarla çevrildi, metrolar, tramvaylar falanlar filanlar. Bunları akp yaptı hocam kimse kusura bakmasın. Yapılmadı yani bunlar, olmadı daha önce. Ha belki başka parti gelseydi 2002 de daha güzel şeyler yapılacaktı, fakat bunu bilmiyoruz. Atatürkten sonra gelen bana göre ülkeye en yararlı oluşum ak parti. İdeolojik olarak falan, banane. Adam ister badem bıyık bıraksın ister türban taksınlar, ben cebime bakarım, sağlığıma bakarım, yoluma bakarım. Zaten şurada ortalama 80 sene yaşıcam banane mlletin türbanında dininden falan. Kimseye de bu yönde bir karışma durumları da yok.
Chpye 'içgüdüsel' olarak oy atıyorum ben, izmirliyim diye herhalde ama şayet tekrar seçim olursa sırf bu istikrar devam etsin diye akpye atabilirim.
Yani bazı şeyleri görmemiz gerekiyor. Elimizde ki en iyi mal bu, göz ardı edemeyiz, riske hiç edemeyiz. Zira neler çekti bu ülke.
aleph- 26 bitti 27 oldu, 1 haziran 1988, karşıyaka devlet hastanesi doğum, saat 11:00 suları...
bakkalmahmud
28-06-2015, 02:45
İster satarak yap ister alarak, sonuçta ülke ekonomik olarak aşama katetti. Sırf bize yakın kafada değiller diye bunu inkar edemeyiz. Ben bugün ilaç alıyorum 3 kutu 6000 € ve aylık sadece 40 tl ödüyorum gss ye. Dünyanın kaç yerinde bu imkan var? Sağımız solumuz son derece modern yollarla çevrildi, metrolar, tramvaylar falanlar filanlar. Bunları akp yaptı hocam kimse kusura bakmasın. Yapılmadı yani bunlar, olmadı daha önce. Ha belki başka parti gelseydi 2002 de daha güzel şeyler yapılacaktı, fakat bunu bilmiyoruz. Atatürkten sonra gelen bana göre ülkeye en yararlı oluşum ak parti. İdeolojik olarak falan, banane. Adam ister badem bıyık bıraksın ister türban taksınlar, ben cebime bakarım, sağlığıma bakarım, yoluma bakarım. Zaten şurada ortalama 80 sene yaşıcam banane mlletin türbanında dininden falan. Kimseye de bu yönde bir karışma durumları da yok.
Chpye 'içgüdüsel' olarak oy atıyorum ben, izmirliyim diye herhalde ama şayet tekrar seçim olursa sırf bu istikrar devam etsin diye akpye atabilirim.
Yani bazı şeyleri görmemiz gerekiyor. Elimizde ki en iyi mal bu, göz ardı edemeyiz, riske hiç edemeyiz. Zira neler çekti bu ülke.
aleph- 26 bitti 27 oldu, 1 haziran 1988, karşıyaka devlet hastanesi doğum, saat 11:00...
Halk ülkesine sahip ciksa ve tabandan sola baski yapsa daha iyisini kendi yapar ama her partinin basinda tek adan milletin vaktini bilincli sekilde vak vak la geciriyorlar cünkü tabandada bir örgütlenme yok.
Zaten şurada ortalama 80 sene yaşıcam banane
Şimdi muhtemelen evli değilsin ve çocukların yok. Çocuğun olunca artık onları ve onların geleceğini düşünmekten başka daha önemli bir işin olmuyor - içgüdüsel midir nedir bilmem ama bu böyle (istisnalar hariç).
Yani kendinden sonra gelecek nesilleri düşünmemek bana göre yanlış. ATATÜRK de "Ben mi uğraşacağım batmış devletle" diye bir düşünceye girseydi, gerisini söylemeye gerek yok. O, hayatını verdi bu mücadele için; bir gözünü, bir böbreğini kaybetti cephelerde...
Geleceğimi tehdit eden bir oluşum görmüyorum. Yani şunu söyliyim, pir ü pak demiyorum fakat, eldeki malzemeleri değerlendirdiğimde akp genel anlamda daha baskın duruyor. Yaptıkları yapacaklarının teminatı bence. E tabi gönül isterdi aynı minvalde bir chp çıksın, aynı derecede çalışsın, üretsin, geliştirsin... Onlarca yılda çıkmadı. Şimdi sırf muhafazakar diye tü kaka yapılacaksa dediğim o, bizim ülkemiz zaten bu.
Bilmiyorum yani, ben özellikle geziden sonra toplumu bu din algısıyla yönetmekten biraz sıyrılmış gördüm açıkçası akpyi. O yönde bir gelişim de seziyorum ekstra olarak.
Samimi sözlerim bunlar, tekrar seçim olursa akp ye atmak isterim açıkçası. Bence yaptıklarıyla da bunu hakediyorlar. Artıları eksilerinde çok daha fazla, bu inkar edilmemeli diye düşünüyorum
ben özellikle geziden sonra toplumu bu din algısıyla yönetmekten biraz sıyrılmış gördüm
Gezi olayı bir dönüm noktasıdır bana göre. Yani emperyalizmin en korktuğu şey bir halk ayaklanmasıdır, çünkü milli şuur sahibi 300 bin kişi yürüyüp de meclisi teslim aldığı an, emperyalistlerin senelerce yaptıkları planlar, yatırımlar, masraflar, çabalar vs. çöpe gidiverir.
O yüzden Gezi'den sonra çok şey değişti, istemeye istemeye toleranslı davranıyorlar.
Tabii gönül isterdi, Gezi olayında milyonlar toplandı, 300 bini gidip de o ihanet yuvasını teslim alaydı - ama olmadı. Olmaz, milli şuur gerekli çünkü; onu da psikolojik harple dumura uğrattılar, başta İslam, sonra televizyonlar, radyolar, gazeteler vs. hepsi plânın parçaları.
bakkalmahmud
28-06-2015, 03:23
Gezi olayı bir dönüm noktasıdır bana göre. Yani emperyalizmin en korktuğu şey bir halk ayaklanmasıdır, çünkü milli şuur sahibi 300 bin kişi yürüyüp de meclisi teslim aldığı an, emperyalistlerin senelerce yaptıkları planlar, yatırımlar, masraflar, çabalar vs. çöpe gidiverir.
O yüzden Gezi'den sonra çok şey değişti, istemeye istemeye toleranslı davranıyorlar.
Tabii gönül isterdi, Gezi olayında milyonlar toplandı, 300 bini gidip de o ihanet yuvasını teslim alaydı - ama olmadı. Olmaz, milli şuur gerekli çünkü; onu da psikolojik harple dumura uğrattılar, başta İslam, sonra televizyonlar, radyolar, gazeteler vs. hepsi plânın parçaları.
Bir turan dursun tv sart oldu,tv siz mücadele zor,adamlar gece gündüz din pompaliyor,yetmiyor dinden ürken medeni insanlari avlamak icinde basi gögüsler yari acik kadinlar kullaniliyor.herkese iyi geceler,tekrar hosgeldin barlas,mücadele hirsina hayran kaldim,hayatin en zevkli yanida bu,mücadele edip zafer kazanmak,cok zevk veriyor,mücadelende basarilar dilerim ve ölene kadarda maddi manevi yardimlarimida esirgemicem.
aleph- 26 bitti 27 oldu, 1 haziran 1988, karşıyaka devlet hastanesi doğum, saat 11:00 suları...
Bu kadar ayrıntıya gerek yoktu ama bilgi için yine de teşekkürler.. :) :thumb:
Aramızda neredeyse 10 yaş fark var. Siz AKP öncesini ve 28 Şubat sürecini pek hatırlamazsınız, ben çok net hatırlıyorum.. AKP'nin ülkede birçok reformu gerçekleştirmesinin ve kalkınma hamlelerini başlatmasının temelinde size belki tuhaf gelecek ama 28 Şubat süreci yatar.. 28 Şubat, ülkenin sahibi ve bekçisi olduğunu düşünen kesimin yani askerin İslamcı yönelişe kayma tehlikesi karşısındaki refleksidir. Elbette asker bu refleksini birçok hukuksuzluğa ve haksızlığa yol açacak şekilde ortaya koymuştur. Ancak o dönemki İslamcı partide yer alan bazı arkadaşlar yaşanan bu süreçten çok önemli dersler çıkarmışlardır. Bunların başında Abdullah Gül gelir. AKP'nin gerçek kurucusu ve ideoloğu Abdullah Gül'dür. Birçok demokratikleşme hareketinin gerisinde de onun kararları yer alır. AKP'nin kuruluşundan önce, Refah partisindeki kongrede çok önemli, tarihe geçecek bir laf etmiştir. "Siyasal islam bugün ömrünü tamamlamıştır" demiştir. Muhafazakar bir parti olarak elbette belli değerli koruyacağız ancak çağı doğru okumalı ve gerçekçi olmalıyız, artık İslamcılık oynamamalıyız. İnsanı merkeze alan bir yaklaşım sergilemeli ve Cumhuriyet tarihi boyunca gecikmiş reformları bir bir hayata geçirmeliyiz demiştir. AKP İslamcılık çizgisinden uzaklaştığı ve reformist bir parti olduğu için kendini de toplumu da geliştirdi. Ancak bugün artık eski Refah partisi çizgisine hatta daha da gerisine dönmüş görünüyor. Artık toplumun gerisinde bir parti. Bunu yeni Osmanlıcılık dalgasıyla da hissediyoruz. Ülkenin ne kadar tehlikeli sulara gittiğini belli bir yaşın altındaki arkadaşlar tabii olarak göremiyorlar. AKP bugün yeniden İslamcı bir çizgiye kaydığı, çıkardım dediği o deli gömleğini yeniden giydiği için tekrar marjinalleşmeye doğru ilerliyor. Bu oy kaybı da bunu gösteriyor. Hem artık o ekonomik büyüme de kalmadı. Büyüme 2009'a kadardı. Ondan sonra bir iki çeyrek küçüldü ülke ekonomisi. Şimdi de yıllık yüzde 2, yüzde 3 civarında büyüyor. Bu gelişmekte olan bir ülke için çok düşük bir değer.. Başkaca bür sürü şey daha var söylenecek ama bu kadar yeter sanırım..
Sağolasın anti-ka, ben de memnun oldum seni tanıdığıma.
Öğrendikçe tiksindim, tiksindikçe hırslandım bu işte; özellikle İslam ve emperyalizm mekanizmasında. Kendimi adadım artık bu mücadeleye bir nevi.
Bende Ankara'ya geldim , fikirlerim değişti , adamlar bütün Ankara'yı birbirine bağlamış gerek yolla gerek metroyla acayip hoşuma gitti.
Ankara'da ulaşım ve trafik berbat gur91. Hele toplu taşıma tam bir rezalet.. :)
Ankara'da ulaşım ve trafik berbat gur91. Hele toplu taşıma tam bir rezalet.. :)
Yoğun olduğu saatler var her yerde olur bu , onun dışında berbat bir trafik görmedim ben Ankara'da , 1 senede değiştiyse bilemem daha tam gözlem yapamadım.
Rica ederim
Tabii akpnin tarihçesini bilemiyorum, ben daha kattıkları somut değerlerden gidiyorum. Bana göre bir islamcı dalgası yok. Öyle bir plan olmuş olsa bile geziden sonra buna cesaret edemezler diye düşünüyorum ki dediğim gibi böyle bir durum da görmüyorum şahsen.
Osmanlıcılık derken, yani osmanlıdan bu kdr korkmamıza gerek yok, neticede türkiye cumhuriyetinden önce varolan bir devlet, ve birçoğumuzun dedeleri bu devlet içinde yaşadı, bu bizim tarihimiz. Çağa ayak uyduramadı diye osmanlı bu gerçek değişmez. Osmanlıyı emsal almayı ben garipsemiyorum dediğim gibi bu ülkenin tarihi bu, yani gidip bizansa özenecek değiller.
Büyüme konusunda biraz durakladığımız doğru fakat şuan durum zaten dünya çapında pek parlak değil. Buna rağmen optimum seviyede geliyor rakamlar.
Bence daha bir müddet tek başına iktidar kalmalıydı akp, yapacakları işlere ben güveniyorum açıkçası. Ülkeyi 3 den aldılarsa en az 5 e getirdiler. Ben bunu görebiliyorum, herkeste görebilmeli.
Neyse, ben daha fazla yazmayayım.. :D Yalnız şunu belirtmeliyim ki toplumun doğru işleri görüp onaylaması da hatalı işleri görüp duraksaması da belli bir faz farkıyla gerçekleşir. Yani gerçek olayla tepki arasında bir zaman (açı) farkı vardır her zaman ve bu hep böyle devam eder.. Sizin grafik de ileride kesişecektir jumanji.. :thumb:
dine mine ne
28-06-2015, 08:20
sayin Aleph
sen türkiyemizin eski halini unutun , galiba
kusura bakma ama , yazdiklarini okudugumda seni gercekten
anlamiyorum
sanki bu partinin yaptigi her sey kötü imis gibi gösteriyorsun
dogru dürüst bir alternativ de yok , sadece yakaris , bu ne yaaa
islam sa islam müslüman ise müslüman ,bu adamlarin yaptiklari isler kücük ve göz ardi edilecek isler degil,di
yemin,le ben ülkeme bu kadar hizmet edebilseydim
kendimi ne biligim ama, mutlu hisederdim
sen bu vatanin evladi deyilmisin ?
seni bu vatan da basindan tutupta zorla namaza mi götürdüler
oruc ,zekat ,kurbana mi zorladilar
bizim ülkenin insani türk ve malesef bu türk islama inanmis
ama adam müslüman diye, bu adam,in verdigi emegi
göz ardi edemezin
taamamm da alternativ nerede?
yok gezimis
adam sana demismi ben parkta bu degisiklikeri yapicam diye ?
secime öyle girmis
ve halk secmis , simdi senin ne isin var o eylemde ????????
demokrasiye saygi bu mu ,secmenin istegine karsi cikmak demokrasi mi ?
almanyada gördünmü sen böyle birsey
yahu adamlar din konusunu getirmiyor sen getiriyorsun din konusunu politikaya , öyle degilmi ?
gene bir sey demiyecem, ama alternativ bir sey ,de sunmuyorsun,ki
Ülkenin ne kadar tehlikeli sulara gittiğini belli bir yaşın altındaki arkadaşlar tabii olarak göremiyorlar
hep ayni korku ,askeri güc de gitti ,ey vah , islam geliyor
bunlar artik istedigini yapar , ülke islama kayiyor ,bu mu korkun
ya kardesim adamlar türkiyeyi camasir makinesine atmis yikamis ,ütülemis sen sulardan konusuyorsun
akp bir sey yapamaz sen korkma, bosuna
ama bunu amerika isterse her sey olur
iranin kaderini nasil degistirdiler unutma ?
Şimdi de yıllık yüzde 2, yüzde 3 civarında büyüyor. Bu gelişmekte olan bir ülke için çok düşük bir değer.. Başkaca bür sürü şey daha var söylenecek ama bu kadar yeter sanırım..
ALTERNATIV gene yok
onceden türkiye,de gelisim varmiydi ? bunu mu eksik gördün,
ülkemizden memnundun , simdi daha kötü mü diyecektin ,diyorsunmu ,diyemiyormusun anlamadim gitti.
para baronlari dinci ,ateist, mateist, filan tanimaz
bunu bil
yunanistana bak yeter , belki aklin basina gelir
halkin zenginlesmesi olayi ve halka hizmet olayi ayri konulardir
konulari karistirmayin
vallahi bilahi ben ülkemi buralara getirseydim
senin yazdiklarina cok üzülürdüm
dünya dedigin yer ,para baronlarinin yönetigi yerdir
tahip erdoganin degil
türkiyenin islamciligindan korkma
sana bana ve dünya,ya ikiz kuleleri nasil yedirdiler
bundan kork ,yani bu gücü görmezlikten gelme
hep müslümanlarin vahsiliginden korkup , esas suclu lari görmüyorsunuz
ak partiyi beyenmeyen ,gidip amerikaya ,neden bu adamlari getirdin basimiza ,diyecek
ama hataniz sizin burda yatmakta, bu sorulari sormuyorsunuz
islamla bitirmek istiyorsunuz isi
ve bu yanlis
cahilden korkma , akilli dan korkucaksin kardesim
bu dünya akillilarin kurdugu bir dünya , ve simdi bir bak ne kadar güzel bir dünyada yasiyoruz
islam dünyasi bugünleri mi bekledi bu kadar kötü olmayi
cekik gözlülerin isi bitti simdi araplarda sira
adamlarin isi gücü insanlari yok etmekte
bunu anlamiyorsunuz
kapitalist bir dünyada idealisim kalirmi
insanin anasida babasida para olmus bu dünyada
parayi basan kimse onun istedigi olur ,senin idealerin kalkar ortadan
kalkmis akp,yi tartisiyoruz
saygilarimla
bakkalmahmud
28-06-2015, 11:56
Sağolasın anti-ka, ben de memnun oldum seni tanıdığıma.
Öğrendikçe tiksindim, tiksindikçe hırslandım bu işte; özellikle İslam ve emperyalizm mekanizmasında. Kendimi adadım artık bu mücadeleye bir nevi.
Barlas,hersey ziddiyla vardir,tanrinin ziddi seytan,dogrunun ziddi yalandir,biryerde yalan varsa,oranin hükümdari seytandir,dogrulukda varsa hükmeden tanridir,tanri varsa bizler tanrinin tarafindayiz,aslinda mücadelenin en önemli yeri,tanriyi bu seytanlardan kurtarmak,mücadele birkac parcaya ayrilabilir ve bunun bir parcasida tanriyi bu seytanlardan kurtarmak,cünkü tanri kozunu kullandiklari sürece güclerine güc katiyorlar,martin luther in hayatini seyretdinmi bilmiyorum ama papa ya posta koydugunda papa onu lanetliyor ve yakilmasi gerektigi üzerine fetva cikariyor adami bulundugu yerdeki kralin karsisina cikariyorlar,davandan dön canini kurtar diyorlar,o ise,hayir dönmüyorum yazdiklarimin arkasindayim davamdan dönersem zorbaliginiza zorbalik katarim diyor,tanri beni korusun diyor ve geri dönüs yolunda kacirilip saklaniyor ve satoda insanlar anlasin diye incili ilk defa o almancaya ceviriyor,dogruluk egrilir ama yikilmaz,yalan ve sahtekarlik vakti geldiginde mutlaka yikilir.selamlar saygilar bak bir kürtle türk ne güzel anlasiyoruz.
bak bir kürtle türk ne güzel anlasiyoruz.
Evet, gerçekten şaşırtıcı buldum anti-ka...
-dine mine ne-
evet katılıyorum. çok net söyliyim, akp bu ülke için bir şans ve cumhuriyet sonrası gelmiş en faydalı oluşum. bu kaçınılmaz bir gerçek.
özellikle sol kesim tarafından yapılan eleştiriler tamamen içgüdüsel. ak parti bu kadarını haketmiyor. türkiyenin en büyük sorunu terör, aylardır şehit gelmiyor, bundan büyük hizmet mi olur hadi diğerlerini geçtim. yani konu yeterince açık. koalisyonun türkiyenin hızını yavaşlatacağını düşünüyorum, akp ile aynı seviyede değil diğer partiler, tabi yine de bilemiyoruz tam olarak.
daha iyisi çıkana kadar en iyisi akp. bu konuda tartışmak bile fazla.
bakkalmahmud
28-06-2015, 12:22
Evet, gerçekten şaşırtıcı buldum anti-ka...
Irkda ayri olsakda(özünde ordada ayniyiz,muhtemelen homo sapiensin)fikirde kardesiz,imdi:D ayrilikdan yana deyil birlesmekden yanayim.
dine mine ne, yazdıklarımdan hiçbir şey anlamamışsın, ne diyeyim ben sana?
Tartışmayacağım, yoruluyorum..
İlahimasal
28-06-2015, 13:36
Niye?neden?sebep?
Kötü esnafmısın? Yoksa çalışansında patronunmu kötü esnaf.
Bende esnafım.iyi esnafım yaptığım işi layıkı ile yaptığım için korkum yok.
Gitmesinden korktuğun parti ekonomi ve devlet yönetiminde KAFİR bir partidir.
KAFİR: örten,saklayan,gizleyen
Ekonomi de yaptığı tüm pis işleri gizlediği için insanlar durumun farkında deildi.ne zamanki gezi ve 17 _25 aralık olayaları patlak verince bunlarin arsız yüzleri ortaya çıktı.millet tercihini yapdı.
Ekonomi dediğin iş evdeki buzdolabını ,yatağı,döşeği satıp yerken iyidir.bulduğun para bitince durum vahimdir.karin,kızın ,oğlun aç kalır.
Sen dışardan gelen tüketim mallarını görünce bunu gelişmişlik mi sayıyorsun.
Fatih projesi.the and eğitim laçka olmuş sen ivme kazandı diyorsun eğitim kurumlarında sınavlardan çıkıp sıfır( 0 ) çeken ivmeli öğrencilere bak. 4+4+4 15 yaşındaki gelin kızlarımız ve damatlarımız türkiye üretimine 3 çocuk yaparak katkıda bulunuyorlar.paran varsa koleje yoksa allahını öğrenmek için imam hatipe.
Sağlık dediğin konu dışardaki gavur dediğimiz insanlar sana ürettiğinden ne teknoloji verirse o kadar ivmelisindir. Haaaa anladim sıra beklemiyorsun ,aile doktorun var.sağlıkda ilk başda havucu uzattılar millete millette yedi.o kadar şimdi ise paran varsa özel hastaneye ( medicana ) emine hanıma kazandırmaya yoksa aile doktoru imzalı devlet hastaneine oradanda eczaneye para ödemeye,kanser hastasıysan hapı yuttunki devlet ilacını karşılamıyor.
Bir emeklinin emekli maaşını ödemek için.4 çalışanın primine ihtiyaç duyan bir sağlık politikası.
Yaş 43 asfalta ,köy yollarinda,maden ocaklarında gezen birisiyim,bunlar gelmeden önce asfalt yol vardı.sağlam yapılırdı.şimi o yolun yanına bir yol yapıldı ve o yol 13 senedir 5 sefer tadilat gördü.bu duruma küfür edenlerden birisiyim oto yolda makas deiştirmekden bıkdım.bu asfaltın kaltesiz yapılmasına 5 sefer para harcanmasına 5 sefer vergimden verilmesi zoruma gidiyor.
İvmeli konuların bunlar. Satılan kamu malları ile yapılan evindeki ,eşyan bitti
Marmarayı yapan japon halen parasını alıyor.daha borcu çok,kazanda öde.marmaraya hakkarilinin.izmirlinin.bitlislinin,karslının parasını neden borcla ödetiyorsun derler adama istanbulda yaşayan istannbullu ödesin
Korkma bu kadar iyi esnafsan.
Üretimle ivme kazanılır tüketimle deil.
Ben eleştirenlerin hiçbirine katılmıyorum. Local olarak hatalar olabilir, neticede 13 senelik iktidar, yanlış şeyler de yapılmış olabilir. Mesele kurduğumuz denklemde +ların -lerden fazla olması. Fazla yani, çok net fazla. Hiç kusursuz insan olamayacağı gibi hükümetlerin de yanlışı olacaktır muhakkak. Daha genele bakarak değerlendirilmeli.
Bugün bakıyorum dışarısı araba kaynıyor, kim alıyor bu arabaları amk? Hani işsizlik vardır, para yoktu? Karınca gibi otomobil dışarıda, nasıl alıyorsunuz bunları kardeşim? Engelli yardımları, bakıcı aylıkları, dul aylıkları, yetim aylıkları, şehit gazi ödemeleri, işsizlik ödemeleri, sağlıkta tc no ile girip bakılabilme! İlaçların çoğunu beş para vermeden alabilme, yollar, raylar, gemiler, uçaklar, savunma sanayi adına yapılan birçok yenilik, darbecilerin afaroz edilmesi, askeri yönetimin siyaset dışı kalması, ekonomik olarak daha olumlu bir görünüm eskiye nazaran, terör sorunu- insanlar artık ölmüyor farkındaysanız?? ağaçlandırma çabaları- doğaya destek, köprüler falan filan, bir çırpıda aklıma gelenler...
17 25 aralık farklı birşey, hatalı olabilirler, olmayabilirler, neler dönüyor arka planlarda bilmiyoruz, bildiğimiz şeyler işte yukarıda yazdıklarım, somut olarak yapılan şeyler, icraatler.
ayrıca yukarıda yazdım, 6000 € luk ilaç alıyorum 3 ayda bir, para mara ödemiyorum! 15 sene önce olur muydu bu?? Sanmıyorum.
Eleştirmek için eleştiriliyor arkası dolduramıyor.
Ayrıca şuan bütün illerde üniversite var! Bu ne demek abi muazzam bir atılım. Ha eksikleri vardır gedikleri vardır ayrı, sonuçta olmamasından iyidir. yani şimdi düşünsek nelerin değiştiğini bir çok şey çıkar
İlahimasal
28-06-2015, 15:16
17_25 aralığı bilememen bile onların ne olduğunu açıklar mahkeme karşısına çıkamadılar.hukuk onlara uğramadı.arka planda ne olduğunu öğrenmek için halk onlari iktidardan düşürdü üzülen yine sen
Ölen yokmuş .gezide ölenler kim, roboskide ölenler kim,karakol baskınlarında ölenler kim,reyhanlıda ölenler kim,suriyede ölenler kim,ırakda ölenler kim...kim
Nufusla. Lüks araba sayisini bir birine böl bakalım ne çıkıyor..kimler alıyor ona bak. Altından peçeliler ve kocaları bolca çıkıcak emin ol.
Sonlari geldi..üzülme bu kadar. Turgut özal ın da gidişini hatırlıyorumda..demirel hükümeti,tansu çille...
Bunun sonu hazin....
Geldikleri gibi giderler......mustafa kemal ATATÜRK.
jumanji görevli misin nesin? Bir ton şey yazıyoruz bi b*k anlamıyorsun, aynı şeyleri terkarlayıp duruyorsun. "Onlar konuşur Akparti yapar" de de tam olsun bari..
Saçma sapan konuşma kıro, o b.ku anlamayan sizsiniz.
sanki çok refah bir ülkede yaşıyormuş akp yi beğenmiyorlar. böyle hizmet mi gördün daha önce?? yok. boşu boşuna eleştir. kuru gürültü sadece.
ayrıca görevliyim, para veriyorlar bana.
İlahimasal
28-06-2015, 15:22
Ayrıca şuan bütün illerde üniversite var! Bu ne demek abi muazzam bir atılım. Ha eksikleri vardır gedikleri vardır ayrı, sonuçta olmamasından iyidir. yani şimdi düşünsek nelerin değiştiğini bir çok şey çıkar
Sen üniversiteyi nasıl bilirsin...iyiiiiiiii gömün gitsin .
Arkadas sen bebemisin ya üniversite diyoruz.......
Lise gibi bina yapıp üstüne tabela atinca üniversitemi oluyor...
Ordan mezun olana sanayide iş vermiyorlar. Haci
Bana universite diyeceksen......odtü,itü. Gazi,hacettepe,boğaziçi Falan gibi örnekler söylede ciddiye alınsın..
Recep tayip üniversitesi. :yawn:
25 sene önce karneyle ekmek alan mllet şimdi beğenmiyor, nankörlüğe bak mk. üniversite açıyor adam neymiş mezunlar koftiymiş, sanki odtü mezunu çok akıllı. hepsi aynı.
sen görmek istemezsen görmezsin. sırf adam muhafazakar diye objektif değerlerinizi yitiriyorsunuz. aynı icraatleri soldan biri yapsaydı destek görürdü, sırf adamda badem bıyık var diye göze batıyor. algı işte.
nasıl ki dincilerle anlaşmak zorsa, aşırı solcularla ytartışmakta aynı derece. çok benziyorsunuz birbirinize...
İlahimasal
28-06-2015, 15:33
25 sene önce karne yokdu ,sana bunu anlatandan tam tarihi öğren ufaklık
Üniversite dediğin donanımlı olur. Hangi dal ile ilgili ise burada üniversitelier vardır farkı anlatırlar sana.
Sen sakat birimisin 6000 avroluk ilaç veriyorlar sana.
İslamcılık ve otoriterleşme eğilimi baş gösterdi, eski demokratik çizgisinden uzaklaştı, ayrı olması gereken erkleri kendi bünyesinde birleştirdi diyoruz halen ekonomi diyorsun. Benim önceki mesajlarımı okumadın mı sen? Yaptıkları iyi şeylere kötü mü dedim? Bugün ülkeyi ne kadar tehlikeli bir noktaya getirdiklerini ve halkın sağduyusuyla bunu engellediğini göremiyor musun?
İnsanların evlerine müdahale etmeyi düşündüler, karılı kızlı kalamazsınız dediler, bu kadar da ileri gittiler, hatırlamıyor musun?
Kabataş yalanı ile bu ülkede iç savaş dahi çıkabilirdi. Bu kadar sorumsuz davrandılar, toplumu bu kadar ayrıştırıp politize ettiler. Bunu da mı göremiyorsun?
Kendi milletvekili ve bakanı Anayasayı yırtıp atacağız, parçalayacağız dedi. Bu haberi de okumadın mı?
Onlarca gazeteciyi kamu gücünü kullanarak baskıyla köşelerinden ettiler, bunu da mı göremiyorsun?
Tarafsız olması gereken partinin eski lideri ve kurucusu yeni cumhurbaşkanı meydanlarda gezerek partisine oy istedi. Anayasayı çiğdem gibi çitledi. Bunu da hazmedebiliyor musun?
Kamuda, bürokraside kendi gibi düşünmeyenlere hayat hakkı tanımadıklarını, ne gibi kıyımlar yaşandığını biliyor musun?
Ekonomik kayıplar telafi edilir, açık kapatılır. Ancak kaybedilen kişisel hak ve özgürlüklerin yeniden elde edilmesi hiç de kolay olmaz..
Ayrıca meseleyi kişiselleştirmenin hiçbir anlamı yok. Ama o kadar söz söylemene rağmen muhatabın hiçbir şey anlamadan aynı şeyleri tekrar edince haliyle sinirleniyor insan. Yaşınız genç. Siz sadece AKP'yi yaşadınız. Öncesini bilmiyorsunuz ve dolayısıyla tehlikeli gidişatı göremiyorsunuz. Ancak ileride anlarsınız söylemek istediklerimi..
Konu burada benim için kapanmıştır...
Sen sakat birimisin 6000 avroluk ilaç veriyorlar sana.
uza lan hadi terbiyesiz pislik
İlahimasal
28-06-2015, 15:52
uza lan hadi terbiyesiz pislik
Uzarız sen 6000 avroluk ilacın ne için verildiğini söyle bakalım.ilaç firmalarinda arkadaşlarımız var sakatlığına çare başka ilaç bulduruuz.doktorun da ülke ekonomisine senin sakatlığın üzerinden zarar vermez.
Uzarız sen 6000 avroluk ilacın ne için verildiğini söyle bakalım.ilaç firmalarinda arkadaşlarımız var sakatlığına çare başka ilaç bulduruuz.doktorun da ülke ekonomisine senin sakatlığın üzerinden zarar vermez.
İnsanların hastalığı üzerinden münakaşa yapılmaz, öyle sakat mısın falan ne biçim üslup lan o terbiyesiz dingil. Konumdan çık git. Konuşmayı etmeyi bilmeyen insanlar muhatabım değil.
İlahimasal
28-06-2015, 16:00
Anladık tamam özürlüsün ve akp sana yardım ediyor. Geçmis olsun umarım 6000 avroluk ilaç çare olur.
Abi ne armut insanlarsınız ya, Oğlum akp bana niye yardım etsin ne işim var akpyle benim? sigortamı ödüyorum alıyorum, herkes alıyor artık sıkıntı kaldı mı ilaçla ilgili? kaldıysa da nadir.
ya forumlara giriyorum böyle donanımlı insanlar olsun da okuyum tartışalım diye acayip acayip tipler çıkıyor. sen sakat mısın denir mi ln, bu böyle mi söylenir? hey allam sabır ya
dine mine ne
28-06-2015, 16:09
bu ne bicim tartisma , arkadas ?????
bakkalmahmud
28-06-2015, 16:09
i.k adama niye satasiyorsun,burda güzel güzel fikrini acikliyor,bana sorsalar sakat sensin,bugün onu isirirsan yarin bizide isirirsin,ya adam gibi tartisin okuyun yada sikdirin gidin.yeter ya.sözde okumus insanlar.
Her ilde üniversite olması kadar gereksiz bişey yok önemli olan işi bilen nitelikli bireyler yetiştirmek , öğrencilerin çoğunun 4 senesi heba oluyor.Bu uygulamayı şehirlerin ekonomisini canlandırmak adına yapıyor olabilirler tam bilgim yok ama böyle düşünüyorum , ayrıca gördüğüm kadarıyla AKP eğitime hiç önem vermiyor , itaatkar kul istiyorlar sadece.
bakkalmahmud
28-06-2015, 16:15
Jumanji öncelikle hosgeldin,akp konusunda sana hak veriyorum,kendine halkciyim diyenlerden,halka cok cok daha faydalilar,halkcilar zamani vak vak la gecirir,ömrümde ilkdefa oy kullanirken halkcilara inat akp ye basarken elim havada vazgecip bosa basdim.birdahakine tam üstüne basacam,halkciyim diyenler aklini basina toplasinlar.
Antika sağol dostum hoşbulduk.
Bu ülke kıyısında suriye iran ırak olan ortadoğu kırması bir ülke. Yani ne kadar kusursuz bir hükümet çıkabilir? Yukarıda yazılmış anlıyorum, fakat zaten hep hatalar oldu tarihte. Benim dediğim bize dokunur, yani halka dokunur etkileri daha olumlu oldu. Hem maddi olarak hem sosyal olarak.
Kutuplaşma zaten var, hep vardı. Artıları topla eksileri çıkar sonuçta ben yine artıda kalıyorum akp adına. Diğer kesim sadece muhalefet, herşeye muhalefet. Bana güven veren bir seçenek yok başka. Durum bu yani. Yoksa herşey çok iyi diyen yok, önümüzde seçenekler var ve bu seçenekler içinde makul olan belli. Ben böyle düşünüyorum.
bakkalmahmud
28-06-2015, 17:05
Bu ülke kıyısında suriye iran ırak olan ortadoğu kırması bir ülke. Yani ne kadar kusursuz bir hükümet çıkabilir? Yukarıda yazılmış anlıyorum, fakat zaten hep hatalar oldu tarihte. Benim dediğim bize dokunur, yani halka dokunur etkileri daha olumlu oldu. Hem maddi olarak hem sosyal olarak.
Kutuplaşma zaten var, hep vardı. Artıları topla eksileri çıkar sonuçta ben yine artıda kalıyorum akp adına. Diğer kesim sadece muhalefet, herşeye muhalefet. Bana güven veren bir seçenek yok başka. Durum bu yani. Yoksa herşey çok iyi diyen yok, önümüzde seçenekler var ve bu seçenekler içinde makul olan belli. Ben böyle düşünüyorum.
Jumanji ben dinleri ve düzen partilerini asmis bir insanim,partiler degisir ama sömürü sistemi hep ayni kalir onun icin a gitmis b gelmis ben bunla ilgilenmem ama gene yaziyorum,akp konusunda haklisin,solun tümünü toplasan akp nin ibrikcisi olamaz,koymuslar her partinin basina birkukla,halkin vakdini vakvakla harcatiyorlar,cünkü tabani mal,elli yildir seyrediyorum hickimse cikipda yahu bizim vaktimizi vakvakla harciyorsunuz demedi cünkü taban mal,mal olmasalar en azindan suna karsi olur ve mücadele ederler,hic demokrat bir partinin basinda tek adam olurmu?,demokrat bir parti halki dinler ortak karar alir,tek adam diktatörlükde olur,biryede tek adam varsa orda diktatörlük var demekdir,bir sol partinin basina bir kukla geldimi maymun gibi alkis turarlar ama hickimse bu bizim parti bunun basi biziz demez,neyse ben siyaseti sevmem ve hic ilgilenmem ne halleri varsa görsünler,benim ilgi alanim din konulari özellükle islam fasizmi,saygilar ve selamlar tekrar hosgeldin dostum,burda hakarete ugrarsan kafaya takma,bu kuduzlar siteyi temsil etmiyor analarindan aldiklari terbiyeyi temsil ediyorlar.
İlahimasal
28-06-2015, 17:05
i.k adama niye satasiyorsun,burda güzel güzel fikrini acikliyor,bana sorsalar sakat sensin,bugün onu isirirsan yarin bizide isirirsin,ya adam gibi tartisin okuyun yada sikdirin gidin.yeter ya.sözde okumus insanlar.
Ben ona sakat dedim oda bana pislik dedi.gayet normal
Sen araya girdinn sikden bahsettin. Sana kemik atan oldumuki?siktir git demek bi göt ver demekdir sonrada git demekdir.
Soylediğin sözün farkına var ve benden özür dile a.k
bakkalmahmud
28-06-2015, 17:14
Ben ona sakat dedim oda bana pislik dedi.gayet normal
Sen araya girdinn sikden bahsettin. Sana kemik atan oldumuki?siktir git demek bi göt ver demekdir sonrada git demekdir.
Soylediğin sözün farkına var ve benden özür dile a.k
I.K bu site turan babanin adini tasiyor ve bu günlere gelmesi icin cok büyük fedakarliklar ve emek harcandi bütün bunlar ücbes zibidi gelip egolarini tatmin etsin diye yapilmadi,gene yaziyorum burda ya edebinizle yazin cizin yada siktirolup gidin,ben senin y+üz sene sonra ulasabileceyin yerde büyüdüm ayrica alevi kökenliyim,zulüme karsi olmak genimizde var,bir insana en kücük hakaret zulümdür,sen adamdan özür dile bende senden.akilli ol,bura zaten insanlari akillandirmak icin var.
İlahimasal
28-06-2015, 17:19
Sen tarafsın sadece halende küfür ediyorsun bana .senin ne olduğunün benim için hiç bir önemi yok.bana ettiğin küfür için özür dilemenin önemi var.
Benim yazım eğer kaba ise direk çöpe gider.küfür olarak bana dönmez.senin bana karşı bu çıkışında umarım başka bir takıntın yokdur.
Bir daha bana yazma.
Ya bana bak terbiyesiz herif, ne konuştuğunu nasıl konuşman gerektiğini bilmeden böyle platformlara girme. Bir insana sen sakatsın falan denmez, hastalığı üzerinden münakaşa yapılmaz kaldı ki sakat da değilim. Bu üslupla bu terbiyeyle insan içine çıkma fena haşlarlar seni. Bir an önce konumu da terket.
İlahimasal
28-06-2015, 17:45
Seçim sonuçları tatmin edici olmasada gayet iyidir.olası tek başına bir akp hükümeti veya tayip erdoğan başkanlığı olsa idi suriye ile bir savaş için yollar açılacakdı,akp türkiyeyi içinden çıkılmaz bir savaşa sürükleyecekdi.
2003 yılından beri akp nin inkarda etmediği bop projesinde akp bir taşeron olarak ortadoğudaki bu kanlı durum için çok büyük çaba sarf etmişdir ama eline yüzünede bulaştırmışdır. Bu kötü sonuç amerika gibi bop cu ülkeleri çileden çıkarmışdır.en son talimat verilmişdir. Türkiye suriye ile savaşa girmelidirki zayıflasın doğuda israilinde elinin olduğu bir kürt devleti kurulsun.
İşit pyd nin cilalanması için ,pyd nin dış ulkelerde prestj kazanmasi için oraya yerleştirtilmiş bop ürünü bir yapıdır.
Bu seçimler bu gidişatttın önünü kesmede yeterli olmasada STOP çekmişdir.amerikalıların,mustafa kemal düşmanlarının hoşunada gitmemişdir.
Yeni bir oyunla karşımıza dikileceklerdir.bu oyunlarıda anadolu insanı tarafından muhakkak durdulacakdır..
Proje partileri ne kadar taban bulursa bulsun.mustafa kemal cumhuriyetini yıkmakda başarılı olamayacaklardır..
Seçim sonuçları bir devri kapatıp başka bir devri açmışdır .
dine mine ne
28-06-2015, 18:07
sayin Aleph
Bugün ülkeyi ne kadar tehlikeli bir noktaya getirdiklerini ve halkın sağduyusuyla bunu engellediğini göremiyor musun?
İnsanların evlerine müdahale etmeyi düşündüler, karılı kızlı kalamazsınız dediler, bu kadar da ileri gittiler, hatırlamıyor musun?
demek ki milletin sagduyusu varmis ,senin korkmana lüzum yok
Insanlarin evlerine deyipte filim cevirme burda
türkiyede namus diye bir sey var ,bu türkün ilginde var
bu dinle alakali bir sey deyil
bir siyasetci olarak buna karsi cikilir
türkiye,de adam karisindan ayriliyor 2sene sonra kariyi bulduktan sonra onu kesiyor
böyle bir ülke arkadas, namus dedinmi akan su duruyor
adamlar böyle bir ülkeyi yönetiyor
ailelerin hosuna gidecek bir sonuc cikarmak istediklerini düsünüyorum , okadar
icki yasagi cikar hemen , bakmadan
kamerayi alip ,filim cekmeye basliyorsunuz
ama almanyada olunca proplem yok ,almanyada sen saat 22,den sonra icki ala biliyormusun
eskiden benzin istasyonun,un önünde gencler aksamlari toplanirdi ,ne oldu hepsi kalkti ?
akp aynisini hizmete sundumu ,al ordan ickiyi islama yamala
alsana filim ,yaptiginiz baska bir is deyil .
alinti
Almanya'da yürürlüğe girecek bir yasa sonrasında yetişkin içeriğe gece sahip e-kitaplar 22:00 ile sabah 06:00 saatleri saatleri dışında satılamayacak. Ülkede şiddet ve erotizm içerikli diğer yayınlara getirilen yasak sonucu bu tür ürünlerin her zaman tezgah altında tutulması sağlanıyordu.
Çocukların ve gençlerin gelişimini olumsuz yönde etkileyecek her türlü yayın için kısıtlama getiren Almanya son olarak internet üzerinden satışı gerçekleştirilen erotik içerikli e-kitaplar için bir yasak getiriyor.
akp bunu yapsa hemen camerayi alirdiniz elinize
Onlarca gazeteciyi kamu gücünü kullanarak baskıyla köşelerinden ettiler, bunu da mı göremiyorsun? helal sana
ha atilmis , ha objektiv haber yapamamis
almanyada nasil bu objektiv haber ????????? varmi orada öyle birsey
Ekonomik kayıplar telafi edilir, açık kapatılır. Ancak kaybedilen kişisel hak ve özgürlüklerin yeniden elde edilmesi hiç de kolay olmaz..
kapitalist dünyada
götünü koltuktan kaldiramayan politikacilar ,ödesin o zaman
bu halkin kayibini , telafi edilir mis
acik,lar kapanmaz bunu ögren
faiz kendini katldikca katlar ,bir gün senin ülkeni yutar
türkiye , almanya diye bir ülke yok arkadas
kapitalismin getirdigi proplemleri akp ye yükleme,bunu yapiyorsunuz
sana alternativ soruyorum , yok
kişisel hak ve özgürlükler den yaziyorsun
neymis o , nerden kisikladirlar seni abicim ,bilmek istiyorum
sizin yazdiklarinz genel ,de kapitalism getirdigi problemlerdir
bunlar ayni köpegin usaklari ,okadar
bana burda akp den konustugun an , buna karsi alternativ göstereceksin
akp en azindan hizmet sunmusdur bu millete
jumanji kardesimiz bunu dile getiriyor ,okadar
sizde bunun altinda yatan ,oyunlari aciklamaya calisiyorsunuz
ve bu oyunlari akp ,ye yamiyorsunuz , ve yanlisi tam burada yapiyorsunuz
saygilarimla
dine mine ne
28-06-2015, 19:09
sayin i.k
Seçim sonuçları tatmin edici olmasada gayet iyidir..
sonucu nasil isterdin ve neden ?
2003 yılından beri akp nin inkarda etmediği bop projesinde akp bir taşeron olarak ortadoğudaki bu kanlı durum için çok büyük çaba sarf etmişdir ama eline yüzünede bulaştırmışdır. Bu kötü sonuç amerika gibi bop cu ülkeleri çileden çıkarmışdır.en son talimat verilmişdir. Türkiye suriye ile savaşa girmelidirki zayıflasın doğuda israilinde elinin olduğu bir kürt devleti kurulsun.en son talimat verilmişdir, iyide arkadas bu talimati veren
baska partilere bu talimati veremezmi ???????????????????
sanki elinde alternativ parti varmis gibi ne yaniyorsun ?
varmi bunu engeleye bilecek parti , yoooooooooook
olamazda , bunu anlayin artik
.
Proje partileri ne kadar taban bulursa bulsun.mustafa kemal cumhuriyetini yıkmakda başarılı olamayacaklardır.türkiye cumhuriyetine kurban olayim ,halkimiz icin büyük bir adimdir
yalniz bunu atatürk,ün kurduguna inanma diyorum
atatürk te sadece filimin bir parcasi
resimlerinde adamcagiz elini hep koynuna sokmus , mesag vermis bizlere,kim olduguna dair
atatürk bir stardir ,sen onu birak sen filimi cekenleri bul
hastalik orada
filim icin para gerek , senaryo lazim , regisör lazim, aktör lazim
atatürk burda bizim icin sadece bir stardir
yaptigi bir sey yokdur , neyin nasil olacagi ;dininden tut alfabesine kadar ,dis gücler tarfindan hepsi belirlenmisdir
okadaR ARKADAS
bunu kuran güc ,onu kaldirirda ,okadar
Dialectics
29-06-2015, 11:47
Bu tip analizleri yaparken veriler ile hareket etmek gereklidir. AKP'yi ekonomik anlamda başarılı gösterenlerin düştüğü en büyük hata AKP'nin tek başına iktidar partisi olmasından da kaynaklı olarak yürüttüğü algı politikasının kurbanı olmaktan başka bir şey değildir.
Türkiye'nin AKP iktidarında ekonomik anlamda geliştiğini iddia edenler şu soruya da cevap vermelidir:"NEYE GÖRE?" Hangi referansa göre gelişti? Türkiye'nin 1990'lı yıllardaki haline göre mi? O zaman ben de derim ki Türkiye'nin 90lı yıllardaki hali de 70'lere göre daha iyi idi. 70lerde 20lere göre iyi idi vb...
Referans alınması gereken kriter DÜNYAYA GÖRE nerede olduğumuzdur. Özellikle tam da AKP'nin iktidar olduğu 2002 yılında dünyanın ekonomik olarak gelişmiş ülkelerinde başlayan krizin temel etkisi şu olmuştur: bizim gibi gelişmekte olan ülkelere doğru başlayan sıcak para akışı... Sadece bizim borsamız rekor kırmaya başlamamış, bizimle aynı kategoride olan diğer gelişmekte olan ülke borsaları da hızla şişmeye başlamıştır. AKP iktidara geldiğinde Kemal Derviş'in ekonomi politikalarından sapmayarak bankacılık sisteminin kuvvetlenmesi yönünde hamleler yapmış, gelen sıcak parayı da ülkede tutabilmek adına pek çok kamu kuruluşunu yabancılara satmıştır. Milyarlarca doların su gibi ülkeye aktığı bu kaynak bolluğunda gerçekten ülke ekonomisini geliştirecek atılımlar yapılmış mıdır sayın Jumanji? Madem yapılmıştır neden bugün ekonomik büyüklüğümüz AKP iktidarından önceki ile aynı sıradadır (17.)? İşsizlik oranı azalmamıştır. Gayri safi hasıladaki sıralamamız düşmemiştir. Kamu borcu özel sektör borcu haline getirilmiştir. Benzindeki vergi oranı azalmamış artmıştır. ÖTV'nin KDV'si alınmaktadır hala. Bir ton da yeni vergi sokulmuştur sisteme. %1 olan elmasın vergisi AKP iktidarında %0'a indirilmiştir.
Türkiye ucuz işçilik ülkelerinden biri haline getirilmiştir. Her gün 4 işçi, iş kazalarında ölmektedir ve AKP iktidarı dönemince iş kazaları sadece artmıştır. (Soma madeni gibi vakalar bu ucuz işçilik politikasının patlak vermeye başlamasının örnekleridir) Velhasıl siz geliştiğinizi sanırken, sizinle benzer şansa sahip olan sizinle aynı kategorideki ülkeler de gelişmiştir, daha iyisini yapanlar vardır.
Denecek ki eskiler hep parayı cebe indiriyorlardı ama bunlar en azından bir şeyler yapıyorlar.. Bu sadece yöntem değişimidir, bu kadar para bolluğunda, bankaların kredi dağıtmak için sıraya girdiği bu tüketim toplumumuzda pastadan daha büyük parçalar yemek için elbette bir şeyler yapıyor gibi görünmen gerekir. 1 liralık işi 10 liraya yaparsan, cebine 1 lira yerine 9 lira sokmuş olursun...
Sosyal reformlar açısından bakacak olursak.. Dünya gelişmişlik endekslerinde, insan hakları endekslerinde, basın ve düşünce özgürlüğü gibi endekslerde ya yerimizde saymışızdır ya da geriye gitmişizdir.
Tek parti iktidarının istikrar abidesi olduğundan bahsedecek olursanız da şunu hatırlatmak isterim, ekonomik büyüme anlamında T.C tarihine bakarsanız tek parti dönemlerindeki büyüme ile koalisyon dönemlerindeki büyümeler arasında fark yoktur ya da çok cüzidir.
Gerçekten bu ülkeye ekonomik anlamda güç kazandırmak isteyen bir hükümet; binalar dikerek değil istihdam yaratarak, 3. havalimanı yerine eğitim hizmetlerini arttırarak, madenciliği teşvik edeceğine bir tarım ülkesi olan memleketimizde tarmsal teknolojiyi arttırarak, üniversite rektörlüğüne kendi inancından olan, oy alamamış adaylar yerine üniversitelerde bilimsel eğitimi teşvik ederek, Diyanet'e milli eğtimden daha fazla bütçe vermek yerine AR-GE faaliyetlerine verilen desteği arttırarak hareket ederdi...
Dediğim gibi bütün mesele algı yönetimi ve siz de verilmek istenen algıya pek çoğu gibi atlamış görünüyorsunuz...
Traşı bırakın, sırf adam muhafazakar diye bunlar, sizi bana anlatmayın boşuna.
Hiçbirşey yapmadılar diyelim, hiç değilse terörü durdurdu, artık şehitler gelmiyor, farkında mısın elektrik? Yok tabi! Niye bahsetmiyorsun ondan? (: Şartlanmışlar adam amuda kalksa yaranamaz. Nasıl müslümanlara anlatıyorsunuz da anlamıyorlar aynı şey, onun için diyorum çok benziyorsunuz birbirinize diye.
Kriz varmışta bilmem neymiş, benim yaşım 27, daha yaşlı olanlar görebilir farkı, 2002 öncesi aynı mali güce mi sahiptiniz? örnek verdim, 6000 euroya ilaç alıyorum, beş kuruş para ödemeden, daha önce böyle miydi?? Hastane kapılarında sürün. Bugün kimlik numaranla bakılıyorsun, nerden nereye? Duble yol diye alay ediyorlar, senin cumhuriyet tarihinde yaptığın yolları kaça katladılar hesap et? Bunlar görülmüyor. Görülmez. Bu iş böyle. Yüzde 90ı müslüman olan bir ülkede muhafazakar biri çıkmasın istiyor beyefendiler, böyle bir dünya varsa gidelim bizde.
Bu traşı da kesin, ben biliyorum sizin derdinizi, anlatmayın bana. Badem bıyık yerine top sakal olsa bak nasıl el üstünde tutuyorsunuz.
Ha birde sanki, ülkede tony blairler angela merkeller varmışta tayyibi beğenmiyorlar birde. Uln senin ülkende kim varda beğenmiyorsun, kimi istiyorsun başka hadi yatır masaya madem eleştiriyorsun
bahçeli mi?? gelsin yine hergün bir yığın cenaze- iki taraftan da
hdp mi? onu zaten saymıyor, belli bir kesimin partisi
chp? İş yapabilirlik kabiliyetine güvenen var mı? O hissiyatı veriyor mu? Yok.
Ha yani konu bu kdr basit.
Yok onda bunda geri kalmış, e kalır, ne istiyorsun atatürk mü?
Elinde varsa daha iyisi söyle oy atalım? Adam yırtınıyor yukarıda alternatifiniz ne diye yazan yok, habire eleştiri.
Tekrar söylüyorum, traşı kesin usta, sizin meseleniz başka.
https://www.akparti.org.tr/site/icraatlar
İlahimasal
29-06-2015, 19:38
http://www.youtube.com/watch?v=JE-V4IB99jw&feature=youtube_gdata_player
Paracıklar,paracıklar,muhafazakar paraciklar.
İlahimasal
29-06-2015, 19:48
Sizi gidi gomenezler siziiiiiiiii
Sizi gidi imansızlar siziiiiiiiii
Sizi gidi % 10 luk lar siziiiiiiii
Asfaltmı gördünüz sizzzzzz
İlaçmı gördünüz sizzzz
Başka ne vardı ya la.
Haaaaaa dünyaaaa lideriiiiiiiii
Badem bıyık yerine top sakal olsa bak nasıl el üstünde tutuyorsunuz.
Ben her zaman oyumu keçi sakallılara veririm.
Siz inanmazsınız;
Abu Dhabi'li bir adamla konuşmuştum bundan 2 sene önce. Şeyh var orada bildiğiniz gibi. Babadan oğula geçiyor.
Neden sizin ülkenizde halk bu sistemi yıkmıyor?
Sizlen benzer şeyleri söylüyordu.
Ülkemizde geniş yollar var. Devlet şu kadar para veriyor.
Ülkesindeki doktorlara güvenemiyor, adam gibi doktor yok diye, ameliyat olmaya yurtdışına gelen bir adamdı bu.
Size traş geliyor olabilir tabi bunlar.
bakkalmahmud
29-06-2015, 23:22
Sen tarafsın sadece halende küfür ediyorsun bana .senin ne olduğunün benim için hiç bir önemi yok.bana ettiğin küfür için özür dilemenin önemi var.
Benim yazım eğer kaba ise direk çöpe gider.küfür olarak bana dönmez.senin bana karşı bu çıkışında umarım başka bir takıntın yokdur.
Bir daha bana yazma.
Ilahi k. Ben hem kürt hem alevi kökenliyim,zulüm görünce otomatik reaksiyon olusuyor,adam hastayim diyordu oda tuzu biberi oldu,sen bir aydinlik savascisisin,benim bu islerde hicbir cikarim yok ama seviyorum bu davayi ve emek verenleri,ben kolay kolay hiddetlenen biri deyilim ama sen tetikledin genede özür dilerim.Akp mührüne gelince,bu türk solu adami deli ediyor,isleri gücleri bos vak vak,tabanida tam mal hicbir zaman yahu ne yapiyoruz hereye gidiyoruz diyen yok,tasmayi birtek adamin eline veriyorlar adam nereye cekerse oraya gidiyorlar,adamlar iktidardayken bile iktidari kaybedecek kadar mallar(tabi herkesi kastetmiyorum)o yüzden cok kiziyorum,bunlarin basina illa bir hitlermi gelmesi lazim biraz mücadele etmesi icin,bir parmak oynatmasi icin,neyse,kusura bakma tekrar özür dilerim,ben hirsla mücadeleci insanlari cok severim,barlas gibi alibey gibi daha isim sayamiyacagim yüzlercesi gibi,saygilar basarilar
İlahimasal
30-06-2015, 10:50
Ilahi k. Ben hem kürt hem alevi kökenliyim,zulüm görünce otomatik reaksiyon olusuyor,adam hastayim diyordu oda tuzu biberi oldu,sen bir aydinlik savascisisin,benim bu islerde hicbir cikarim yok ama seviyorum bu davayi ve emek verenleri,ben kolay kolay hiddetlenen biri deyilim ama sen tetikledin genede özür dilerim.Akp mührüne gelince,bu türk solu adami deli ediyor,isleri gücleri bos vak vak,tabanida tam mal hicbir zaman yahu ne yapiyoruz hereye gidiyoruz diyen yok,tasmayi birtek adamin eline veriyorlar adam nereye cekerse oraya gidiyorlar,adamlar iktidardayken bile iktidari kaybedecek kadar mallar(tabi herkesi kastetmiyorum)o yüzden cok kiziyorum,bunlarin basina illa bir hitlermi gelmesi lazim biraz mücadele etmesi icin,bir parmak oynatmasi icin,neyse,kusura bakma tekrar özür dilerim,ben hirsla mücadeleci insanlari cok severim,barlas gibi alibey gibi daha isim sayamiyacagim yüzlercesi gibi,saygilar basarilar
Anti.k turk solcusu diye bir kavram yokdur.sol düşünce vardır.ben türk solu falanda deilim.turklerden sola yatkın insanlarda senin gibi düşünüyor.
Sola bakış açıları sizin gibi olmayabilir.
Kürt veya alevi,türk veya alevi ne önemi varki.
Benden özur dilemeniz erdemdir.bende sizden özür dilerim sinirlendirmek istmezdim.oldu işde.
O arkadaş 6000 avroluk ilacindan bahsederken kendine verilen menfaattn bahsetti.6000 avroluk bir ilaç devletin vatandaşına verdigi olanakdır.r.te nin babasının kesesinden verdiği bir şey deil.6000 avroluk ilacın ona ulaşması için ben ve diğerlerinin vergi vermesi lazım yani. Bizim vergilerimizle bu olanak oluşuyor.
Sakatlık konusuna gelirsek ..sakat olmayanmı var.kafadan sakat bir sürü insan var. kızıcak ne var bunda
6000 avroluk ilaç benim vergimden.birilerinin kesesinden deill.
bakkalmahmud
30-06-2015, 11:19
Anti.k turk solcusu diye bir kavram yokdur.sol düşünce vardır.ben türk solu falanda deilim.turklerden sola yatkın insanlarda senin gibi düşünüyor.
Sola bakış açıları sizin gibi olmayabilir.
Kürt veya alevi,türk veya alevi ne önemi varki.
Benden özur dilemeniz erdemdir.bende sizden özür dilerim sinirlendirmek istmezdim.oldu işde.
O arkadaş 6000 avroluk ilacindan bahsederken kendine verilen menfaattn bahsetti.6000 avroluk bir ilaç devletin vatandaşına verdigi olanakdır.r.te nin babasının kesesinden verdiği bir şey deil.6000 avroluk ilacın ona ulaşması için ben ve diğerlerinin vergi vermesi lazım yani. Bizim vergilerimizle bu olanak oluşuyor.
Sakatlık konusuna gelirsek ..sakat olmayanmı var.kafadan sakat bir sürü insan var. kızıcak ne var bunda
6000 avroluk ilaç benim vergimden.birilerinin kesesinden deill.
Sayin i.k ben irklari milliyetleri asmis biriyim,senelerdir ilk defa kökenimi söyledim,sebebi,atalarim yüzyillardir hep ezilmis horlanmis iftiraya,zulme maruz kalmis,bunlar artik genlerimize islemis,zulüm gördükmü reaksiyon otomatik geliyor.O Arkadasda Akp hakkinda yanlis düsünüyor,iktidari bana versin,ona o ilaci bedava verim üstünede ev vermezsem namerdim hemde milyonlarca insana,neyse ben politika konusuna girmem,anlamam anlamakda istemem,onyillarca oku oku ondan sonra kisileri tartis,ecevit sunu yapmis erdogan bunu yapmis,bos isler,kücük beyinler kisileri orta beyinler olaylari büyük beyinler davalari tartisis,yanlis anlama anlatmak istediyim,ben kisileri deyil davalari ögrenmeye calisirim,sana söz hic mühür basmicam,sadece aydinlik bir parti cikarsa evet,saygilar
Dialectics
30-06-2015, 12:50
Traşı bırakın, sırf adam muhafazakar diye bunlar, sizi bana anlatmayın boşuna.
Hiçbirşey yapmadılar diyelim, hiç değilse terörü durdurdu, artık şehitler gelmiyor, farkında mısın elektrik? Yok tabi! Niye bahsetmiyorsun ondan? (: Şartlanmışlar adam amuda kalksa yaranamaz. Nasıl müslümanlara anlatıyorsunuz da anlamıyorlar aynı şey, onun için diyorum çok benziyorsunuz birbirinize diye.
Kriz varmışta bilmem neymiş, benim yaşım 27, daha yaşlı olanlar görebilir farkı, 2002 öncesi aynı mali güce mi sahiptiniz? örnek verdim, 6000 euroya ilaç alıyorum, beş kuruş para ödemeden, daha önce böyle miydi?? Hastane kapılarında sürün. Bugün kimlik numaranla bakılıyorsun, nerden nereye? Duble yol diye alay ediyorlar, senin cumhuriyet tarihinde yaptığın yolları kaça katladılar hesap et? Bunlar görülmüyor. Görülmez. Bu iş böyle. Yüzde 90ı müslüman olan bir ülkede muhafazakar biri çıkmasın istiyor beyefendiler, böyle bir dünya varsa gidelim bizde.
Bu traşı da kesin, ben biliyorum sizin derdinizi, anlatmayın bana. Badem bıyık yerine top sakal olsa bak nasıl el üstünde tutuyorsunuz.
Ha birde sanki, ülkede tony blairler angela merkeller varmışta tayyibi beğenmiyorlar birde. Uln senin ülkende kim varda beğenmiyorsun, kimi istiyorsun başka hadi yatır masaya madem eleştiriyorsun
bahçeli mi?? gelsin yine hergün bir yığın cenaze- iki taraftan da
hdp mi? onu zaten saymıyor, belli bir kesimin partisi
chp? İş yapabilirlik kabiliyetine güvenen var mı? O hissiyatı veriyor mu? Yok.
Ha yani konu bu kdr basit.
Yok onda bunda geri kalmış, e kalır, ne istiyorsun atatürk mü?
Elinde varsa daha iyisi söyle oy atalım? Adam yırtınıyor yukarıda alternatifiniz ne diye yazan yok, habire eleştiri.
Tekrar söylüyorum, traşı kesin usta, sizin meseleniz başka.
https://www.akparti.org.tr/site/icraatlar
Asıl sen traşı bırak. Bi Erdoğan'a neredeyse tapınmadığınız kalmış, gelip burda aslında AKP'li değilim de ama iyi işler yapıyor filan diye racon kesiyorsunuz. Neyseniz adam gibi söyleyin kardeşim.
"Hiç bir şey yapmadıysa şunu yaptı, bunu yaptı" muhabbetleriyle adam aklamaya çalışıyorsun. Sana istatistik veriyoruz, veri veriyoruz, görece yerimizin değişmediğinden, dünya ile beraber aynı hızda geliştiğimizden bahsediyoruz, sen halâ bize duble yollardan filan bahsediyorsun. Ama bundan bahsederken belli ki şunu düşünmüyorsun: duble yolların haricindeki gidiş-geliş yollarını zamanında kim döşemiş acaba? Doğru dürüst aracın bile olmadığı Cumhuriyet döneminde duble yol döşenmesi mi gerekiyordu? Misal buyur sana demiryolu örneği de verelim:
http://t24.com.tr/haber/ataturk-doneminde-yilda-250-km-son-8-yilda-1086-km-demiryolu-dosendi,213558
Sana paranın kaynağından bahsettik. 2002 öncesinde benzer kaynaklara sahip olsaydı hükümetler döşemeyeceklerini nereden biliyorsun? AKP iktidarı döneminde harcanan paranın da Cumhuriyet tarihinde harcananın misli olduğundan haberin yok mu genç arkadaşım?
Bakan rakam vermek isterim. 1923 – 2002 toplam 57 hükümet hizmet verdi. 57 hükümetin harcadığı kaynak ne kadar? 79 yılda 546 milyar dolar vergi harcamışlar. 95 milyar dolar iç borç yapmışlar. 130 milyar dolar dış borç yapmışlar 8 milyar dolar özelleştirme geliri. Toplam 779 milyar dolar para harcanmış.
Geliyorum AKP iktidarına 2003 – 2014. 12 yılda harcanan para.
Vergi gelirleri 1,5 trilyon dolar. İç borç 96 milyar dolar. Dış borç 273 milyar dolar. Özelleştirme geliri 52 milyar dolar. Toplam harcanan para 1 trilyon 900 milyar dolar. 1 trilyon 869 milyar dolar. Rakamı şişirdiler demesinler diye.
Devletin limanından, posta şirketine; rafinerisinden madenlerine kadar her şeyini satıp duble yol döşetmeyi marifet zanneden arkadaşım, bir de top sakal muhabbeti filan yapıp içindeki ideolojik bakış açısını deşifre etmişsin zaten. Eveleyip geveleceğine, bu adamlar muhafazakâr ben de muhafazakârım o yüzden destekliyorum filan desene.. Bi de kalkıp bizi traşla suçluyor kendi traşın alâsını yaparken..
Sanki muhafazakârlık bu memlekete bir hayır getirmiş gibi de, kalkıp bize de muhafazakarlığı da övmeyin. Atatürk, bu memleketin teşhisini doğru koymuş ancak yöntemsel hataları olabilir. Yoksa sizin gibi muhafazakârlara memleketi bıraktığında, hırsızlığın, yolsuzluğun, ahlâksızlığın, yobazlığın nerelere vardığını canlı canlı izliyoruz işte günümüzde...
Anlamayana davul zurna az.
Diyoruz ki, ALTERNATİFİN NE? varmı?
Hala bıdı bıdı. Kuru gürültü.
Veri istiyorsan da söyleyelim, 2002 de 200 küsür milyar dolardan bugün 800 küsür milyar dolara çıkmış bir gsmh var. hesap et kaç katı.
ayrıca yine sağlıktan, terörden bahsetmemişsin (:
Olur böyle (:
sertanyaril
30-06-2015, 14:31
Anlamayana davul zurna az.
Diyoruz ki, ALTERNATİFİN NE? varmı?
Hala bıdı bıdı. Kuru gürültü.
Veri istiyorsan da söyleyelim, 2002 de 200 küsür milyar dolardan bugün 800 küsür milyar dolara çıkmış bir gsmh var. hesap et kaç katı.
ayrıca yine sağlıktan, terörden bahsetmemişsin (:
Olur böyle (:
Aşağıda saydıklarımı AKP nin ilk 4 senesi haricinde tutuyorum. İlk 4 sene başarılıydılar ekonomide.
AKP iktidarının son 7-8 senesinde Türkiyenin ekonomik büyüme ortalaması %3.5 tur.
Kişi başına düşen milli gelir 6-7 yıldır 10 bin dolar civarında geziyor. Hiç gelişme yok bu konuda. Tıkanıp kaldılar. Münevverleri bilginleri olmayan bir parti şu an AKP. Ekonomi politikaları bol vergi ve inşaat üzerinden gidiyor. O kadar vergi almalarına karşın her sene cari açık daha da artıyor.
Gelir adaletsizliği son 13 yılda iki katına çıkmış durumda. Şu an milli servetin %54 ü, %1 lik zenginin elinde. 2002 de bu %39 idi. Kişi başına düşen yıllık gelir 10.400 dolar ama zenginin payını çıkarınca bu bedel kişi başı 4800 dolara düşüyor. Zenginin kişi başına düşen payı ise 561 bin dolar.
2002 de bu 2300 dolara 136 bin dolardı.
AKP eğitim konusunda berbat, hiçbir şey beceremiyorlar. Eğitimcileri yok. Cahil cesaretiyle işe sarılıyorlar. Ne bir eğitimcileri ne de bir pedagogları var, bu eğitim sistemini kurarken kimseye sormadılar. 5-6 defa da değiştirdiler beceriksizliklerinden
Her yere üniversite açtılar. İçleri boş, hocasız saçma salak okullar bunlar. Bu tür okullar okumuş cahil yetiştirir, İlber hocanın tabiriyle. Okumuş cahiller ise tehlikelidir. Hiçbir şey bilmediği halde kendisini alim sanar. Şimdiki iktidardaki tipler bunun en büyük kanıtıdır.
Bunun haricinde dış politika konusunda tamamen s.tılar sıvıyorlar şu an. Suriyeyi bitireceğiz, toprak alacağız diye işe giriştiler Esad bunlara besleyecek 2-3 milyon boğaz daha verdi.
Son olarak bu iktidar basını çok yalancı ve iftiracı. Geçende Ahmet Hakanın yazısı vardı.
Bu paçavralara göre:
Paralel CHP yi yönetiyor.
HDP ve MHP yi paralel aynı çatıda birleştirmiş.
Paralel Newyork Times ı kafaya almış
Amerikan Kongresini de paralel parmağında oynatıyormuş.
Yemişim sizin paralelinizi...
Okuyucularını ya çok salak sanıyorlar bu gazeteler ya da okuyucuları bunları okuyup inanıyorlarsa sahiden salaklar, kimse kusura bakmasın.
İlahimasal
30-06-2015, 14:36
BIDI-1
22 milyar dolar ödediler, 243 milyar dolar borçlandılar: Ülke sıcak para bağımlısı oldu. 22 milyar dolarlık IMF borcunu ödemekle övünen AKP, dışarından 243 milyar dolar borç aldı, dış borç 372 milyar dolara fırladı.
BIDI-2
Faiz lobisi dediler, en yüksek faizi verdiler: Faiz lobilerinden şikayet eden AKP Türkiye'yi dünyanın en yüksek faizini ödemeye mahkum etti. AKP döneminde yapılan faiz ödemesi 367 milyar dolar. Bu, AKP öncesindeki 28 yılda yapılan faiz ödemesinin 1.5 katı.
BIDI-3
Gelir 3.9 kat artarken krediler 109 kat arttı: Vatandaşın geliri 3.9 kat artarken kredi kartı borçları 19 kat, tüketici kredileri 109 kat arttı. Borç altında ezilen vatandaş "Biz olmazsak istikrar biter" diye korkutulurken istikrar bizzat AKP tarafından bitirildi.
BIDI-4
Büyümede başarısız dönem: Hükümet 11 yılda 1 trilyon 697 milyar dolar para kullandı. Bu para AKP'den önceki 42 iktidarın kullandığı paranın iki katından fazla. Buna rağmen büyüme hem önceki yılların ortalamasının hem rakip ülkelerin altında kaldı.
BIDI-5
Temel verilerde alarm: AKP döneminde cari açık 104 kat, dış ticaret açığı 2.8 kat, döviz açık pozisyonu 4.6 kat, kısa vadeli dış borç 8 kat arttı.
BIDI-6
Türkiye'nin rezervleri yetersiz hale geldi: Merkez Bankası rezervleri 4.6 kat arttı ama dış borç ve cari açık o kadar fazla arttı ki her 100 dolarlık kısa vadeli dış borç ve cari açık için T.C. Merkez Bankası kasasındaki para AKP öncesinde 166 dolar iken 11 yılın sonunda 67 dolara düştü.
BIDI-7
Tarım ve sanayi çöktü: Türkiye dünya imalat sanayi liginden düştü, tarım çöktü. Çiftçi 6.5 İstanbul büyüklüğünde tarım alanını ekemez hale geldi. Samanı bile dışarıdan ithal ettik.
BIDI-8
İşsizlik patladı: 1980-2002 döneminde ortalama yüzde 8.3 olan işsizlik, bu hükümet döneminde yüzde 10.8'e çıktı. Bakan oğlunun 1 trilyona 3-5 kuruş dediği ülkede her beş gençten biri işsiz.
BIDI-9
Hükümet yargıdan kaçtı, vatandaş icra kapısında: AKP ile geçen yılların sonunda icra dosyası sayısı 21 milyona ulaştı; artış 2 kattan fazla. Protesto edilen senetlerin tutarı 7.5 milyar TL'yi buldu; artış 9 kattan fazla.
Makarnacı-kömürcü-asalak-işe yaramazlar için tek alternatif bunlardır.
17_25 aralık yargiya gittiği gün.devletin tüm birikimlerini satmak-peşkeş çekmek ayrıca bıdılanacakdır.
Dialectics
30-06-2015, 16:47
Arkadaşlar boşuna debelenmeyin vatandaşı ikna etmek için. 6000 Euro'luk ilacı beleşe alıyormuş ya, bu arkadaşın çapı da bunla sınırlı kalıyor. Papağn gibi tekrarlayıp duruyor aynı şeyi, ne derseniz diyin. İsterse memleketi satsın AKP yeter ki bunun ilaçlarını beleş versin, Cumhuriyetin en hayırlı partisidir.
Bu zat tv'de izlemediğinden olsa gerekya da sadece yandaş kanallara takıldığın mıdır bilinmez, bakandan gidip ilaç dilenen kanser hastalarını bilmiyor sanırım. Bu memlekette açlıktan ölen insanların olduğunu da bilmiyor olmalı. Kaldı ki AKP'nin SGK hizmetlerinde iyileştirme yapmış olması AKP'yi aklamaya ya da ülkeyi daha hayırlı bir noktaya götürdüğüne ikna olmaya yeter mi? Bu at gözlüğü takmış vatandaş için yetiyor, eminim bu "çalıyorlar ama çalışıyorlar"cılardandır da. Sen ne kadar veri verirsen ver, çalmanın artık yönteminin değiştiğinden bahset vs.
AKP'nin geçmişte yaptığı icraatlarla kendini avuyutor. Bütün gazeteler manşet manşet yazdı, 2011 seçimlerinde vadettikleri icraatların %10unu bile yapamadılar diye. Ama yandaşların işine gelmez bunları görmek, binlerce örnek var önümüzde.
En sıkıştığı yerde de şu savunmaya geçiyor: "Var mı alternatifi?" Tamam hadi AKP bir işe yaramıyor da yine diğerlerinden iyidir diyor yani, kötünün en iyisi AKP'dir diyor. Alternatif yoksa gider boş oy atarsın. Bu kadar basit. Kaldı ki senin gibi yandaş gözlüğü taktıktan sonra her türlü de alternatif bulunur, hiç merak etme, 20 den fazla siyasi parti var memlekette.
İşte bir tek savunabildikleri bu "görece" ekonomik icraatları kaldı. Gerçi onları da çürütünce sağlık ve teröre sıkıştı kaldı. Dediğim gibi sırf sana beleş ilaç veriyor diye diğer tüm başarısızlıklarını görmezden geleceksen git çığırtkanlığını yap AKP'nin. Terör konusuna gelirsek, eğer çözüm sürecini destekliyorsan, Kürt ve Türk'lerin kardeşliğinden yanaysan da al sana kapı gibi alternatif: HDP.
Oldu mu?
Evet ilacımı alıyorum zorruna mı gidiyor? 6000 € beş kuruş vermiyorum senin baban yapmadı bu düzenlemeleri bu parti yaptı. var mı itirazın? amerikada da işsizlik var, açlık var, yoksulluk var. yüzde yüzü kalkındıracak bir güç mü var dünyada. boşuna lakırdı. akpnin sempatizanı değilim ama, sırf bu yobaz solcu kesimden dolayı sempati duyuyorum bunlara. benim için ülkede ki dinci gerici yobazlar neyse kemalist, solcu kesimde aynı. tamamen aynı kafalar. adamların 13 senede ülkeyi getirdiği yeri göremeyenlere laf anlatmak boş.
o küçümsediğin sağlık atılımlarını protesto amacıyla çocuklarını götürme hastaneye. malum 2002 öncesi bu kdr rahat bakılamıyorsunuz doktora. götürme kardeşim ya da sen gitme, bu kdr basit. aylardır şehit gelmiyor diyoruz bunu da yok sayıyor yobaz herif, sanki terör 30 yıllık bir sorun değişlmiş gibi.
ayrıca akpnin icraatlerini verdim yukarıda, aç araştır gerici yobaz. bir daha bir daha yazamam sana link.
Yalarım, ıstırırım Recep Tayyip Erdoğanı, yobaz solcular sizi.
https://www.youtube.com/watch?v=Jt10Yp8Q0K0
Şu adam ıstırılmaz mı yahu?
http://galeri12.uludagsozluk.com/592/tayyip-erdo%C4%9Fan-%C4%B1n-dondurma-yemesi_567761.jpg
Seçim boşa gitti. İlk rauntu yine tayyip kazandı.
1 baykal zaten arızalı bir adamdı.kimseye gidip sormadan tayyiple görüştü. Zaten bir kaset skandalı var adamın. Kaset kanunsuz elde edilmiş ama gerçek.
Meclis başkanlığı cumhur başkanlığı vekili olduğundan açtı adayı ekmelettinde uzlaşma sağlanmalı idi
Bahçeli zaten arızalı bir tip her zaman tayyibin kurtarıcısıdır.
Abdullahın cumhurbaşkanı olmadı onun eseridir. Ondan donra tayyip anayasal kuruluşları bir torpilledi.
Şimdi yine aynı oyun.
Suriyede savacağız diye mhp akp ile kolisyon kuracak bence.
Skandal diye birşey yok ortada. Normal doğasının gereğini yapmış baykal, yani alan memnun veren memnun skandallık bir durum yok. Tabi dünya da bu böyle kabul görmüyor da benim açımdan sex karşılıklı rızayla oluyorsa gayet doğaldır, güzeldir de.
Diğer konuya dönersek,akp mhp koalisyonu olacak, gayet net. Keşke chp ile bir koalisyon yapılsa da tamamen zıt kutuplar malesef.
spartacus
02-07-2015, 17:06
Başından belliydi, koltuk değneği diye boşa demedik...
Birde AKP'yi kurtarmak için HDP devrede diyen milliyetçiler yok muydu, hatta olmazsa MHP alternatif olabilir bile diyeni vardı? Yuh diyorum, türk-islam kafası bu toplumu cehalete batıracakta, batıracak, yakın günler zor ve 3-5 kişinin çıkarları uğruna savaş çığırtkanlığına gebe..
MHP, AKP farklı yapılar değil, hatta MHP daha beter...
İlahimasal
02-07-2015, 17:07
Başından belliydi, koltuk değneği diye boşa demedik...
Birde AKP'yi kurtarmak için HDP devrede diyen milliyetçiler yokmuydu? Yuh diyorum..
MHP, AKP farklı yapılar değil, hatta MHP daha beter...
Haklısın ne denebilirki.
dine mine ne
02-07-2015, 18:19
sevgili arkadaslar
o beter ,bu beter , anladikta : hani ALTERNATIV
akp ,yi elestiren arkadaslar i anliyorum tamamda
alternativ,siz yorum olmazki
seninki benim kinden kara diyorsunuz , kalkip gösterecen o vakit
bir daha söylüyorum sizlerin yakarisi , kapitalisim.in getirdiyi proplemlerdir
o zaman konu akp deyil,de kapitalism üzerinden tartisin ,
konuya daha iyi aciklik getirir diye düsünüyorum
devletin borclanmasi kapitalismin getirdigi sorundur
devletin memleketi satmasi kapitalism getirdigi sorundur
gelismis ülkelere hani özenen arkadaslara soruyorum
bu devletelerin hangisi satilmamisdir? amerikasi ,da dahildir buna
hepsi boagzina kadar borclu ,kime ulan bunun borcu ? diyen yoooook
sistemin kazigini akp de ararsan , onu cekip aldiktan sonra baska partinin kaziginin üstüne oturursun
kaziga öyle de böyle de oturacan ,bari biraz hizmet gör be kardesim
bizim sizlere anlatmak istedigimiz budur
anlamasi bukadar zormu ?
adamlar en azindan birseyler yapiyor yahuuuu
adam burda ilacimi aliyorum diyor , bu garibin durumu nedir bilen yok , ne zorluklar yasayacakti düsünen yok
akp var orada gözüm kapali hücum , var mi böyle bir sey ya
sizleri anlamakta gercekten zorlaniyorum
partiler hem kukla oldugunu biliyorsunuz
sonra kalkip bu kuklarla ugrasip dururyorsunuz
türkiye,ye izine gidigimde hal hatir dan sonra cogu zaman
doktura gittin mi dedigimde , tabiki türkiye eskisi gibi degil oglum diye kac kere duydum , bu hizmet,dir arkadas
akp ,nin kapitalisme karsi cikmasini mi istiyorsunuz ,ertesi günü yok olur gider ,insanlar böyle bir partinin tarihte oldugunu bile , unutur
gercek olan sudur bu adamlar vatanimiza hizmet etmisdir
burda islam,la müslümanlikla prolemlerimis var ise
bu kendi kisisel problemlerimizdir (dinle alakali)
bu konu vatan konusu ,burda türk halki var, bu benim halkim
arkadas
tayip islam üzerinde gidiyor diye bu hizmete karsi gelmek
olamaz , bu yanlisdir
karsi geleceksen; syteme karsi geleceksin oda
KAPITALISIMDIR
Olimpiyat
11-07-2015, 20:14
HDP ye oy verdim diye AKP li ve MHPli arkadaşlarım benimle konuşmuyor.Ciddi ciddi:)
Sokakta gördüklerinde karşı kaldırıma geçiyorlar, facebooktan da beni silmişler:)
Ülke ne hale gelmiş.
spartacus
11-07-2015, 23:23
HDP ye oy verdim diye AKP li ve MHPli arkadaşlarım benimle konuşmuyor.Ciddi ciddi:)
Sokakta gördüklerinde karşı kaldırıma geçiyorlar, facebooktan da beni silmişler:)
Ülke ne hale gelmiş.
İyi işte, böylelikle sana temizleme zahmeti kalmıyor, onlara bilinç filan lazım değil, farklı düşünce, görüş lazım değil, birisinin boynuna din, ötekinin de boynuna ırk, milliyetçilik tasması takacaksın, ağızları salyalı gezdireceksin, bu yeterli, takmıyorsan tabi seni silerler, insan nere, tasmalı gezen bunlar nere arada kocaman bir fark var. Tasma takarsan boyunalrına sana da ilah gibi tapar bunlar, ya tasma edin bir tane(din, ırk made in hangisinden ise) ya da uzak dur, tercih senin :)
İlahimasal
11-07-2015, 23:28
Ülke ne hale gelmiş.
Cumhuriyet HALK partililer yazmadığınıza göre.onlar konuşuyor.
Biz medeni adamlarız.
Olimpiyat
11-07-2015, 23:39
Cumhuriyet HALK partililer yazmadığınıza göre.onlar konuşuyor.
Biz medeni adamlarız.
Ben eski bir CHPliyim. Beni tanıdıkları ve bildikleri için biraz kırılsalar da, ses çıkarmıyorlar.
bakkalmahmud
11-07-2015, 23:41
Insanlarin üc rengi var,kimi siyah ,kimi beyaz, kimide ikisinin karisimi gri ama birsürü parti var.Üc parti olsa,yada üc din,isimiz cok kolaylasir,isanin dediyi gibi,kimi kurt postuna bürünmüs kuzu kimi kuz postuna bürünmüs kurt.
İlahimasal
11-07-2015, 23:46
Ben eski bir CHPliyim. Beni tanıdıkları ve bildikleri için biraz kırılsalar da, ses çıkarmıyorlar.
Olimpiyat ben bir cumhuriyet halk partili olarak hdp nin başarısını kutladım.hak ettikleri bir sonuçdu.burada yazdım.
Cünki biz medeni insanlarız.