Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-06-2015, 02:18
jumanji jumanji isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Standart Seçim Sonuçlarından Endişeliyim

Düşünüyorum da, ak parti ile belirli bir ivme yakaladı ülke. Hem ekonomik olarak hem sağlık olarak hem eğitim sistemi falan... Tabii ideolojik olarak elbette bana uygun değiller ama, zaten milletimiz aynı kafada, daha farklı birşey beklemek haksızlık olmaz mı?

Durum buyken, bu istikrarın bozulması beni endişelendirdi açıkçası. Kaldı ki kimseye siz kapanın, efendim ne biliyim içki içmeyin, mini etek giymeyin falan da denmiyor. Arada bir birkaç gıcık şey söyleniyor o kadar. Yani biraz haksızlık yapılıyor diye düşünüyorum. Gerçekten bir büyüme evresinde türkiye ve şu son 10 yıla baktığımızda bu alanda lider ülkelerin başında geliyor. Bilemiyorum yani iyi mi oldu bu durum kötü mü karar veremiyorum. Sadece ideolojik olarak değerlendirecek olursak zaten bu ülkede yaşamamamız gerekir zira zaten muhafazakar bir ülke bu. Hoş dindar olmayan ülke de yok...

Neyse yani demek istediğimi anladınız, açıkçası istikrardan yanayım ve bu durum beni rahatsız ediyor...
Alt 28-06-2015, 02:27
bakkalmahmud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bakkalmahmud bakkalmahmud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

jumanji´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Düşünüyorum da, ak parti ile belirli bir ivme yakaladı ülke. Hem ekonomik olarak hem sağlık olarak hem eğitim sistemi falan... Tabii ideolojik olarak elbette bana uygun değiller ama, zaten milletimiz aynı kafada, daha farklı birşey beklemek haksızlık olmaz mı?

Durum buyken, bu istikrarın bozulması beni endişelendirdi açıkçası. Kaldı ki kimseye siz kapanın, efendim ne biliyim içki içmeyin, mini etek giymeyin falan da denmiyor. Arada bir birkaç gıcık şey söyleniyor o kadar. Yani biraz haksızlık yapılıyor diye düşünüyorum. Gerçekten bir büyüme evresinde türkiye ve şu son 10 yıla baktığımızda bu alanda lider ülkelerin başında geliyor. Bilemiyorum yani iyi mi oldu bu durum kötü mü karar veremiyorum. Sadece ideolojik olarak değerlendirecek olursak zaten bu ülkede yaşamamamız gerekir zira zaten muhafazakar bir ülke bu. Hoş dindar olmayan ülke de yok...

Neyse yani demek istediğimi anladınız, açıkçası istikrardan yanayım ve bu durum beni rahatsız ediyor...
Benim icin hangi parti gelirse gelsin ayni,hayatimda hic oy kullanmadim kullanmamda,bir defa oy kullanmaya gitdim sola inat akp ye basacakdim elim havadayken vazgecdim bosa vurdum,sadece türkiyede deyil dünyada halkin iktidara gelmesi ve bircok reform yapmasi gerek en basdada para konusunda,halkin kendi parasi olmali,ne dolara ne altina endeksli,tamamen ürüne endeksli.
Alt 28-06-2015, 02:28
Barlas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Barlas Barlas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Büyütmüşsün gözünde bana göre. 10 küsûr senede, Türkiye Cumhuriyeti'nin seksen küsûr senede yaptığı borcu neredeyse üçe katladılar - üstüne üstlük her türlü varlığını, tesisini, gayrı menkulünü sattılar (artık maliye bakanı açıklamıştı, satacak bir şey kalmadı diye); sonuç bu: Yol yaptılar, metro yaptılar vb. yaptılar.

Sen başta olsan, bu kadar sonsuz imkâna sahip olsan, sen de yapardın, belki çok daha iyisini yapardın.
Alt 28-06-2015, 02:31
Aleph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Aleph Aleph isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

jumanji, yaşınızı bağışlar mısınız?..

"Yaşama başkalarınca ve önceden verilmiş bir anlamı üstlenmek zor değil, zor olan ona kendince ve yeniden anlam verebilmektir." - Dücane Cündioğlu
Alt 28-06-2015, 02:40
Denetimdeki Üye

İster satarak yap ister alarak, sonuçta ülke ekonomik olarak aşama katetti. Sırf bize yakın kafada değiller diye bunu inkar edemeyiz. Ben bugün ilaç alıyorum 3 kutu 6000 € ve aylık sadece 40 tl ödüyorum gss ye. Dünyanın kaç yerinde bu imkan var? Sağımız solumuz son derece modern yollarla çevrildi, metrolar, tramvaylar falanlar filanlar. Bunları akp yaptı hocam kimse kusura bakmasın. Yapılmadı yani bunlar, olmadı daha önce. Ha belki başka parti gelseydi 2002 de daha güzel şeyler yapılacaktı, fakat bunu bilmiyoruz. Atatürkten sonra gelen bana göre ülkeye en yararlı oluşum ak parti. İdeolojik olarak falan, banane. Adam ister badem bıyık bıraksın ister türban taksınlar, ben cebime bakarım, sağlığıma bakarım, yoluma bakarım. Zaten şurada ortalama 80 sene yaşıcam banane mlletin türbanında dininden falan. Kimseye de bu yönde bir karışma durumları da yok.

Chpye 'içgüdüsel' olarak oy atıyorum ben, izmirliyim diye herhalde ama şayet tekrar seçim olursa sırf bu istikrar devam etsin diye akpye atabilirim.

Yani bazı şeyleri görmemiz gerekiyor. Elimizde ki en iyi mal bu, göz ardı edemeyiz, riske hiç edemeyiz. Zira neler çekti bu ülke.

aleph- 26 bitti 27 oldu, 1 haziran 1988, karşıyaka devlet hastanesi doğum, saat 11:00 suları...

Konu jumanji tarafından (28-06-2015 Saat 03:01 ) değiştirilmiştir.
Alt 28-06-2015, 02:45
Kıdemli Üye

jumanji´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İster satarak yap ister alarak, sonuçta ülke ekonomik olarak aşama katetti. Sırf bize yakın kafada değiller diye bunu inkar edemeyiz. Ben bugün ilaç alıyorum 3 kutu 6000 € ve aylık sadece 40 tl ödüyorum gss ye. Dünyanın kaç yerinde bu imkan var? Sağımız solumuz son derece modern yollarla çevrildi, metrolar, tramvaylar falanlar filanlar. Bunları akp yaptı hocam kimse kusura bakmasın. Yapılmadı yani bunlar, olmadı daha önce. Ha belki başka parti gelseydi 2002 de daha güzel şeyler yapılacaktı, fakat bunu bilmiyoruz. Atatürkten sonra gelen bana göre ülkeye en yararlı oluşum ak parti. İdeolojik olarak falan, banane. Adam ister badem bıyık bıraksın ister türban taksınlar, ben cebime bakarım, sağlığıma bakarım, yoluma bakarım. Zaten şurada ortalama 80 sene yaşıcam banane mlletin türbanında dininden falan. Kimseye de bu yönde bir karışma durumları da yok.

Chpye 'içgüdüsel' olarak oy atıyorum ben, izmirliyim diye herhalde ama şayet tekrar seçim olursa sırf bu istikrar devam etsin diye akpye atabilirim.

Yani bazı şeyleri görmemiz gerekiyor. Elimizde ki en iyi mal bu, göz ardı edemeyiz, riske hiç edemeyiz. Zira neler çekti bu ülke.

aleph- 26 bitti 27 oldu, 1 haziran 1988, karşıyaka devlet hastanesi doğum, saat 11:00...
Halk ülkesine sahip ciksa ve tabandan sola baski yapsa daha iyisini kendi yapar ama her partinin basinda tek adan milletin vaktini bilincli sekilde vak vak la geciriyorlar cünkü tabandada bir örgütlenme yok.
Alt 28-06-2015, 02:49
Üye

Zaten şurada ortalama 80 sene yaşıcam banane
Şimdi muhtemelen evli değilsin ve çocukların yok. Çocuğun olunca artık onları ve onların geleceğini düşünmekten başka daha önemli bir işin olmuyor - içgüdüsel midir nedir bilmem ama bu böyle (istisnalar hariç).

Yani kendinden sonra gelecek nesilleri düşünmemek bana göre yanlış. ATATÜRK de "Ben mi uğraşacağım batmış devletle" diye bir düşünceye girseydi, gerisini söylemeye gerek yok. O, hayatını verdi bu mücadele için; bir gözünü, bir böbreğini kaybetti cephelerde...
Alt 28-06-2015, 02:56
Denetimdeki Üye

Geleceğimi tehdit eden bir oluşum görmüyorum. Yani şunu söyliyim, pir ü pak demiyorum fakat, eldeki malzemeleri değerlendirdiğimde akp genel anlamda daha baskın duruyor. Yaptıkları yapacaklarının teminatı bence. E tabi gönül isterdi aynı minvalde bir chp çıksın, aynı derecede çalışsın, üretsin, geliştirsin... Onlarca yılda çıkmadı. Şimdi sırf muhafazakar diye tü kaka yapılacaksa dediğim o, bizim ülkemiz zaten bu.

Bilmiyorum yani, ben özellikle geziden sonra toplumu bu din algısıyla yönetmekten biraz sıyrılmış gördüm açıkçası akpyi. O yönde bir gelişim de seziyorum ekstra olarak.

Samimi sözlerim bunlar, tekrar seçim olursa akp ye atmak isterim açıkçası. Bence yaptıklarıyla da bunu hakediyorlar. Artıları eksilerinde çok daha fazla, bu inkar edilmemeli diye düşünüyorum
Alt 28-06-2015, 03:17
Üye

ben özellikle geziden sonra toplumu bu din algısıyla yönetmekten biraz sıyrılmış gördüm
Gezi olayı bir dönüm noktasıdır bana göre. Yani emperyalizmin en korktuğu şey bir halk ayaklanmasıdır, çünkü milli şuur sahibi 300 bin kişi yürüyüp de meclisi teslim aldığı an, emperyalistlerin senelerce yaptıkları planlar, yatırımlar, masraflar, çabalar vs. çöpe gidiverir.

O yüzden Gezi'den sonra çok şey değişti, istemeye istemeye toleranslı davranıyorlar.

Tabii gönül isterdi, Gezi olayında milyonlar toplandı, 300 bini gidip de o ihanet yuvasını teslim alaydı - ama olmadı. Olmaz, milli şuur gerekli çünkü; onu da psikolojik harple dumura uğrattılar, başta İslam, sonra televizyonlar, radyolar, gazeteler vs. hepsi plânın parçaları.
Alt 28-06-2015, 03:23
Kıdemli Üye

Barlas´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Gezi olayı bir dönüm noktasıdır bana göre. Yani emperyalizmin en korktuğu şey bir halk ayaklanmasıdır, çünkü milli şuur sahibi 300 bin kişi yürüyüp de meclisi teslim aldığı an, emperyalistlerin senelerce yaptıkları planlar, yatırımlar, masraflar, çabalar vs. çöpe gidiverir.

O yüzden Gezi'den sonra çok şey değişti, istemeye istemeye toleranslı davranıyorlar.

Tabii gönül isterdi, Gezi olayında milyonlar toplandı, 300 bini gidip de o ihanet yuvasını teslim alaydı - ama olmadı. Olmaz, milli şuur gerekli çünkü; onu da psikolojik harple dumura uğrattılar, başta İslam, sonra televizyonlar, radyolar, gazeteler vs. hepsi plânın parçaları.
Bir turan dursun tv sart oldu,tv siz mücadele zor,adamlar gece gündüz din pompaliyor,yetmiyor dinden ürken medeni insanlari avlamak icinde basi gögüsler yari acik kadinlar kullaniliyor.herkese iyi geceler,tekrar hosgeldin barlas,mücadele hirsina hayran kaldim,hayatin en zevkli yanida bu,mücadele edip zafer kazanmak,cok zevk veriyor,mücadelende basarilar dilerim ve ölene kadarda maddi manevi yardimlarimida esirgemicem.

Önerilen Siteler