PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nefsi müdafa - öz savunma hakkı.

Şüpheci Dinsiz
22-07-2015, 19:37
Bir yanda katil devlet, bu katil devletin yol verdiği katiller. Diğer yanda öldürülen halk.

Cinayetlerin üstü örtülüyor. Nerede okuduğumu hatırlamıyorum, "bir cinayetin faili meçhul ise, cinayeti devletin işlediğini gösterir" diyordu. Polisin, askerin, adli kurumların sahibi olan devlet elbette cinayete istediği süsü verir, medyayı manipüle eder, baskı kurar.

Bu mesajda (http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=557983&postcount=86) sevgili Olimpiyat "kendi savunmamı kendim yapacağım" dedi. Devlete güveni yok, tıpkı benim gibi, tıpkı bir çoğumuz gibi.

Kendi adıma hayatım boyunca şiddetten uzak durmaya çalıştım. Ben şiddet uygulamadım, zaman zaman şiddet beni buldu. Şunu da iyi biliyorum ki, bana uygulanan şiddet çoğu Anadolu halkına uygulananın yanında kaz tüyüyle okşanmak gibi kalır.

Günümüzde, kafam biraz karışık. Bir kaç yıldır Anadolu'da bazı bölgelerde Alevilere karşı büyük bir katliam yapılacağına ilişkin duyumlar alıyorum. Duyum aldığım yer "sağlam" bana göre. Bu olası katliama karşın bazı Aleviler silahlanmaktaymışlar. Bana da bu telkinler yapıldı, hala yapılıyor. Ne var ki, elim gitmiyor.

Kendimi iki yüzlüler, aptallar gibi hissediyorum. Öyle ya, onbinlerce infaz, binlerce faili meçhul, yüzlerce katliam olmuş bir coğrafyada yaşadım, hep şiddete karşı çıktım, barış-insanlık-kardeşlik-iş-emek dedim, bıdı bıdı ettim. Peki ne elde ettim? Daha çok katliam, daha çok cinayet, daha çok baskı, daha çok zulüm.

Kafam karışık.

Nefsi müdafa evrensel bir haktır. Bunda şüphe yok. Problem, bunun zamanını, dayanağını belirlemede.

Bu, bir yerde komünist devrimci veya reformist (https://tr.wikipedia.org/wiki/Reformizm) olmanın, hatta konformist (https://tr.wikipedia.org/wiki/Konformist) olmanın ayrımıdır.

Anladım, şiddeti reddediyorum aferin bana, ne var ki gözümün önünde insanlar öldürülüyor, artan bir şekilde öldürülmeye de devam edecek.

Nefsi müdafa, ne zaman, neye dayanarak?

Sevgiler

Boolean
22-07-2015, 20:20
Eskiden Facebook kullanırken birkaç Türk Irkçısı tanıdığın silah alıp, bunun resmini paylaştığını gbiliyorum. "vatan savunması gak guk benzer" notlarla.

"Eğer bir filmde silah gözüküyorsa, o silah mutlaka patlar" diye bir söz var.

Sizi korkutmak istemem ama ben bu aptallara güvenmiyorum.

Ufak bir galeyanla ne tür işler yapabileceklerini tahmin edebiliyorum.

Onun için ben Türkiye'de yaşayan bir Kürt veya Ermeni veya Alevi olsaydım muhtemelen silahlanırdım bunlardan "korunmak" için. (Korunmak için)

Kendimi iki yüzlüler, aptallar gibi hissediyorum. Öyle ya, onbinlerce infaz, binlerce faili meçhul, yüzlerce katliam olmuş bir coğrafyada yaşadım, hep şiddete karşı çıktım, barış-insanlık-kardeşlik-iş-emek dedim, bıdı bıdı ettim. Peki ne elde ettim?

Öyle deme. Ben yurtdışında olsam da döner gelirim sizin yanınızda, size destek olmak için. Ben varsam benim gibi başka Türkler de vardır. Bunu elde ediyorsunuz işte. Biz umudumuzu kaybetmedikçe böyle düşünen Türkler daha da çoğalacak, bölünmeye gerek kalmayacak. İnternetten gençlerde gözlemliyorum zaten. Sayı az ama artıyor.

Utanıyorum bu tür Türklerden de, Türkiye devletinden de, yıllarca yaptığı işlerden de. Bunu vatanseverlik diye yutturmalarından da.

Şüpheci Dinsiz
22-07-2015, 21:12
Sevgili Boolean,

Hayatımın hiç bir döneminde o'cu bu'cu olmadığım gibi, Türkler şöyle-böyle demedim, demeyi bırakın düşünmedim bile. Bundan daha aptalca, düşüncesizce, bilinçsizce bir söz olamaz zaten.

Gezi'deki birlikteliği oluşturan insanların çoğu Türk olduğunu düşünen insanlardı. Diğerlerinden farkı, tüm insanların-doğanın haklarına saygı göstermeleriydi. Sadece kendi insanlarının haklarına saygı gösterenlere ise ırkçı-milliyetçi-ümmetçi diyoruz. Gezi'nin temel farkı budur. Gezi bilinci böylelerini arasına almadı, fark ettiklerini içinden attı.

Yani sorun Türk, Kürt, Arap, Ermeni, Yunan olmak değil, sorun tüm insanların haklarına saygı duyup duymamak. Ben, bir Gezi Türk'üne Kürt milliyetçisinden daha yakınım. Değil Türklerle, hiç bir milletle, milliyetle, etnik kökenle meselem yok. Örneğin, bir emperyal gücün askeri işgaline uğrasak bu topraklar için ölürüm. Bu (halkı aydınlatma) mücadelesini vermemin sebebi, emperyal güçlerin ekonomik işgaline karşı çıkmak.

Bana "kendin gibi düşünenlerle yakınsın o halde sen de hedesicsin, hödecisin" diyenler çıkabilir. İyi de, Soma'da insanlar öldürülünce de kahroluyorum, Reyhanlı'da da, Irak'ta da, Suriye'de de, Güney Afrika'da da, Afganistan'da da. İşçiler az maaş aldığında da itiraz ediyorum, iş cinayetlerine de, yağma-talan yapıldığında da, doğa katledildiğinde de. Peki, ben kimin tarafını tutuyorum?

Ülkücü, Türkçü kişilere şunu sormak isterim:
Vatan sevmek, bilimi öne çıkararak, üretimi arttırarak dışa bağımlılığı azaltmakla, yani tam bağımsızlıkla mı mümkündür, yoksa emperyal güçlerin köpeği olarak işaret ettikleri kişileri ısırmakla mı?
Cevap verebilen versin, ölen her sosyalist kendi çıkarlarını savunurken mi öldü, insanlığın çıkarlarını savunurken mi?

Neden hep biz öldük, hep yakıldık, hep işkence gördük? Neyi savunmuştuk, arazi yağmasını mı, ihale kayırmacılığını mı, vatan toprağını emperyallerin üslerine, vatan öz kaynakları olan madenleri emperyal şirketlere peşkeş çekmeyi mi?

Öldüğünde Alparslan Türkeş denen pek vatansever kişinin 5 milyon USD serveti olduğu ortaya çıkmıştı, pek vatansever evlatları eşyanın tabiatı gereği birbirine girdiler. Pek vatansever mankurtlarıysa hiç sormadılar bu 5 milyon USD nereden çıktı diye. Bir tek örnek var mı ölen/öldürülen sosyalistin hesabından çok para çıktı diye? Var mı ha, var mı?

Anadolu Halkı bir türlü anlamadı zor zamanında yanında kimin olduğunu, onun haklarını kimin savunduğunu.

Soma'daki katliamı protesto eden üniversite öğrencilerine terörist diyor bu halk. Hiç düşünmüyor "bu çocuklar ne diyor" diye. Suruç'ta katledilenlere de "orada ne işi vardı" diyorlar. Van'da derslik yaptılar, bir çok Doğu/Güneydoğu köyüne kütüphane yaptılar, Kobane'deki çocuklara da derslik/kütüphane/çocuk parkı yapmaya gidiyorlardı. Senin çocuğun mağdur olsa, sana da gelirler. Bir anlamadı bunu.

"Toplumlar layık oldukları biçimde yönetilirler" de, Halkımızın bu kadar aptallaştırılması, onursuzlaştırılması ağırıma gidiyor artık. Boşuna mı öldü Deniz'ler, onbinlerce Deniz öldü, hangi biri kendi veya belirli bir kesimin çıkarı için öldü? Hangi söyledikleri, hangi savundukları evrensel insan haklarına aykırıydı?

Sevgiler

Barlas
22-07-2015, 21:25
Emperyalizm beyler, başka bir şey değil...

Gazeteci Banu AVAR'ın söylemesine göre, "tüm dünyanın" petrol, doğalgaz, değerli madenler, temiz su vs... gibi "olmazsa olmazlarının" 3/4'ü - Türkiye ile Çin arasında (Afrika'yı dahil ederek).

Dolayısıyla, kaynaklar var, sömürmek isteyenler var. Herkesi satın alıyorlar; aklına gelebilecek herkesi (önemli kademelerdeki). Ondan sonra amcam diyor, "Yahu bu Bahçeli neden böyle emniyet sübobu gibi, ATATÜRK'ün partisinin başındaki Kılıçdaroğlu, Hakkari mitinginde nasıl özerklik verecem diyor?" falan filan...

Yahu açın artık gözünüzü, babalara geldik - onlar da satın alınmış piyonları bu projenin - ama anlatamıyorsun kimseye derdini...

Adamlar (CFR - Council Foreign Relations [Dış İlişkiler Konseyi] adlı 10-15 para babası ekseriya Yahudi ailesi, dünyayı yönetmeye soyunan zibidiler) - açık açık söylüyor; "Mevcut 200 civarında olan ülke sayısı, 2.000'lere çıktığında, dünya daha güzel bir yer olacak" diye...

Tabii, kendileri için daha güzel yer olacak "Böl-Parçala-Yönet" misali daha kolay hükmedecekler kaynaklara.

Olan da bizim gibi sıradan halka oluyor. Dikkat edin bu şerefsizler, sadece iki kart oynar bu bölme işinde: a) Etnik ayrımcılık, b) Mezhep-Din ayrımcılığı. Bizde de böyle olduğunu söylemeye gerek yok.

uzatmayayım, iyi günler beklemiyor bizi; 1938'den itibaren gıdım gıdım ama her gün bu emperyalizmin oltasına düştük biz - artık yatırımlarının karşılığını almak için an kolluyorlar (iç savaş, bölünme, şeriat sistemi gelmesi vb.)

Barlas
22-07-2015, 21:30
Açık açık söylüyorlar her şeyi, ne utanmaları var ne arlanmaları - ama görebilecek gözler lazım bunları işte - cehaletle, hele hele de İslam'ın pençesindeyken asla olmuyor bu. Boşuna bu İslam'a bu kadar koltuk çıkmıyorlar - en etkili silahları belki de psikolojik harpte.

https://lh3.googleusercontent.com/HVMUdMw4UM8l3rQ7PkwcXgD52JJPSUFnl5Nyc-y0pIM=w640-h360-no

bakkalmahmud
22-07-2015, 22:34
Sayin süpheci dinsiz,biraz önce islamci canavarlarin(isid)kuduzluklarini seyretdim.Korkunc,insanlik disi ama bunlari görmemek,görmemezlikden gelmek dahada insanlik disi,,Kacanlar ve cevredeki ülke insanlari tükürse bogulur bu canavarlar,,Ama insanlara bakiyorum herkes büyülenmis gibi baska bir alemde,öbürü onu hic ilgilendirmiyor,kimse kimsenin umrunda deyil, bunun icin bu kadar az kötü bu kadar cok insanin arasinda salyalarini akitarak kafa kesiyor.Herkesin eline bir din lolisi vermisler,yala yala dur.Aslinda bu dava kutsal bir dava,karsi koyacak insani insanlik mertebesine cikaracak bir dava.Bu dava kutsal ve ciddiyetle örgütlenmeyi ciddiyetle calismayi ister,,Capulcular örgütlüyken,,bizim gibilerin sesi ancak buralarda cikiyor..saygilar

Boolean
22-07-2015, 23:11
Hay götüne koyim şu BOP projesinin de! Bahçeli tabanı neyse onu yapıyor. KK tabanı neyse onu yapıyor. Ülkede 10 milyon kaçsa Kürt nüfus var, biz Türk ırkçılığı ile emperyalizme karşı koyacağız. Yahu akıl mantık alıyor mu böyle şeyi.

Türkler Irkçı olursa, Kürtler Irkçı olursa bildiğin kan gövdeyi götürür ülkede. Zaten Irkçıydı millet, iyice boku çıktı artık.

Olimpiyat
22-07-2015, 23:17
Türkler Irkçı olursa, Kürtler Irkçı olursa bildiğin kan gövdeyi götürür ülkede. Zaten Irkçıydı millet, iyice boku çıktı artık.

Maalesef böyle. Aslında Atatürk sevip saydığım bir lider ama herkesi Türk kabul etmesi büyük hata idi.
Bırak kim kendini nasıl hissediyorsa, öyle tarif etsin değil mi? Buradan başlayan hatalar zinciri günümüze kadar geldi.
Amerikanın generali Kenan Evren döneminde faşizm doruklara çıktı tabi.

İlkokullarda zorla okutulan andımız vs...Ne oldu değişti? Kim bunları okudu diye değişti? Ya da kaç kişi?

Ben bugün yaşanan sorunlarda Kürtleri pek sorumlu görmüyorum. Devletin Türkleştirmesine karşı, bir savunma refleksi idi onların ki.

Boolean
22-07-2015, 23:32
Maalesef böyle. Aslında Atatürk sevip saydığım bir lider ama herkesi Türk kabul etmesi büyük hata idi.
Bırak kim kendini nasıl hissediyorsa, öyle tarif etsin değil mi?
Amerikanın generali Kenan Evren döneminde faşizm doruklara çıktı tabi.

Japonya, Kore gibi düşünmüş o. Yani zaten Ermenileri kovduk, Kürt nüfus da görmezden gelinebilir o zaman için. Bu şekilde yaparsak ülke uzun vadede kazanır.

Şimdi mesela Japonya'da 10 milyon Çinli nüfusu olsa. Bu insanların ataları Japonya kurulurken o topraklarda yaşasalar, orada aynı sorun çıkar.

Atatürk'ün modeli tek etnisiteli ülkeler için perfect! Görüyoruz zaten, Japonya'dan Kore'den.

Fakat Türkiye gibi ülkeler için anca iç-savaş çıkartacak bir model ki; çıkarttı da zaten.

Yapılan iş, kare biçimde küpü, yuvarlak deliğe zorla çekiçle sokmaya çalışmak gibi.

Ben toplu bir ayaklanmadan korkuyorum. Zeus korusun ülkemizi öyle bir durumdan.

Barlas
22-07-2015, 23:42
Ben toplu bir ayaklanmadan korkuyorum. Zeus korusun ülkemizi öyle bir durumdan.
Benim de fazla ümidim kalmadı desem yeridir. Şaka değil bu emperyalizm işleri çünkü, "Kimyasal silah var" palavrasıyla Irak'a girdiler, 10 senenin bilançosu, 1.5 milyon insan katledildi, 4 milyondan fazla kadın tecavüze uğradı... Sonra, Kerry idi galiba, çıktı sırıtarak "Hay Allah, yokmuş yahu kimyasal silah falan" diyiverdi.

Bir örnek sadece Ortadoğu'dan, aynısı veya benzerleri bize de olacak, an meselesi, Türk'üm diyemeyen insanlar, Alevi'nın kafasını kesmek için fırsat kollayan sünniler, parasını kim verirse onun tetikçiliğini yapacak 3.5 - 4 milyon Suriyeli, her yerde yapılanmış PKK, yine hemen her yerde yapılanmış ancak "uyuyan hücre" pozisyonundaki IŞİD; naçizane bizler... Hangi birisini sayacaksın?

Bir an düşündüm de, şurada bu tür hassas konularda yaşadığımız sinir harbini bile arayacağız gün gelecek de, zira dijital de olsa böyle bir ortamda toplanıp tartışma şansımız olmayacak, çünkü interneti bırak, belki yiyecek ekmek kırıntımız olmayacak - o kadar fena olacak yani. :(

Khaos
22-07-2015, 23:51
Hay götüne koyim şu BOP projesinin de! Bahçeli tabanı neyse onu yapıyor. KK tabanı neyse onu yapıyor. Ülkede 10 milyon kaçsa Kürt nüfus var, biz Türk ırkçılığı ile emperyalizme karşı koyacağız. Yahu akıl mantık alıyor mu böyle şeyi.

dostum sen o arkadaşa söyle
dünyanın hiç bi yerinde; ırkçılıkla anti-emperyalizm yapılmamıştır.
anti-emperyalizm anti-kapitalizm temelinde ancak yapılır.
ırkçılık ve din, emperyalizmin sürdürülebilir olması için koşullayıcı etkisinden pek güzel yararlanılan iki üst yapı kurumudur ve hep emperyalistlerce beslenegelmiştir.
şu ana kadar böyleydi, şu an böyle ve yarın da böyle olması için toplum mühendisliğinin araçlarına ayrılan kaynak onların telaffuz edemeyeceği kadar bol sıfırlı.

o sözde utanmadan kendini ırkçı ilan edenler sadece yeşil kuşak ve gladio projelerinin neden bu iki zırva ideoloji eliyle yürütüldüğüne dönüp bi baksınlar.

biz onların ne olduğunu iyi biliyoruz. ideolojik zırvalarının somuttaki karşılığının neden hep pinochet bozmalarına kıçlarını yaslamak olduğunu da düşünsünler. tabi beyinleri varsa.

biraz insanlıkları varsa diye başlıyan bi cümle kuracaktım ama sonradan vazgeçtim.

Boolean
22-07-2015, 23:53
Bir örnek sadece Ortadoğu'dan, aynısı veya benzerleri bize de olacak, an meselesi, Türk'üm diyemeyen insanlar, Alevi'nın kafasını kesmek için fırsat kollayan sünniler, parasını kim verirse onun tetikçiliğini yapacak 3.5 - 4 milyon Suriyeli, her yerde yapılanmış PKK, yine hemen her yerde yapılanmış ancak "uyuyan hücre" pozisyonundaki IŞİD; naçizane bizler... Hangi birisini sayacaksın?

Yahu niye desin Türküm diye insanlar? Türkiyeliyim diyorlar işte. Şüpheci Dinsiz'in, Olimpiyat'ın bunla bir sorunu olduğunu sanmıyorum. Ben Türküm derim de onlar niye desin?

Sen onların yerinde olsan Ermenistan'da doğsan Ermeniyim der misin?

Olimpiyat Zaza, Şüpheci Dinsiz Kürt, ben Türküm

Biz üçümüz Türkiye'de kardeşçe, barış içinde yaşarız.

Böyle bir ülkeyi kim bölebilir? Hangi emperyalist?

100 tane bop projesi olsun isterse.

Barlas
22-07-2015, 23:55
"Nobel Barış Ödülü, Alfred Nobel'in vasiyeti uyarınca, her yıl ulusların ve halkların kardeşliği, silah ve orduların azaltılması, ve barış kongreleri düzenlemek için en çok çaba sarfeden kişi, kişiler veya kuruluşlara verilir." (wikipedia)
Şimdi ne ilginçtir ki, bu Nobel barış ödüllerini veren Norveç; aynı zamanda dünyanın en büyük silah imalâtçıları arasındadır --- yani bir taraftan insanlar birbirini öldürsün diye silah üretip satar, diğer yandan da barış ödülleri dağıtır(!)

Emperyalizm budur işte, maskeli balo... Biz emperyalizm dedikçe, bize "kafayı yemişsiniz, komplo teoricileri" dediler hep - ama zaman geçtikçe bunu herkes anlayacak - kaynaklar tükeniyor çünkü, kaynakların tükenmesi, emperyalizmin maskesini biraz daha indirmek zorunda kalması demektir.

Dünyanın en müreffeh ülkelerinden biri olan Norveç, silah sanayisi en gelişmiş ülkelerin başında geliyor. Savaşlar ve iç çatışmalar arttıkça silah üretimi de artan bu ülke, silah ihracatının büyük bölümünü NATO ülkelerine yapıyor.
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/silah-tuccarinin-satis-turu-76811h.htm

Barlas
22-07-2015, 23:57
Yahu niye desin Türküm diye insanlar?
Bunları geçtik artık boolean, bunu tartışmıyorum ben - bundan sonra olacaklar hakkında tahmin yürütüyorum.

Barlas
23-07-2015, 00:07
Bize demokrasi-barış-kardeşlik nakaratları okuyanların başında gelen Amerika, neler yapmış mesela, bir yerden denk getirip not almışım bir video çözümünden:

(01:05) Amerika’nın sistematik soykırımı Kızılderililerle başladı. 15.yy.da başlayan katliam 19.yy sonuna kadar sürdü. 1898’de ABD Meksika’yı işgal etti. Aynı yıl Küba’ya girdi. I.Dünya Savaşı’ndan sonra Nikaragua’yı işgal etti. Bir terör örgütü ABD karşıtı 300 kişiyi katletti.

(01:58)) 40 yıl boyunca sabotaj ve suikastler düzenledi(?). II.Dünya Savaşı’nda, 1945’de Hiroşima’ya atom bombası attı. Japonya teslim bayrağını çekmeye hazırlanırken bu kez Nagasaki’yi bombaladı. 250 bin kişi öldü, binlerce insan sakat kaldı. 1954’de binlerce Guetamalalı, 1956-1959 arası 60 bin Kübalı öldürüldü. 1965’te işbirlikçi Svato(?) ile birlikte Endonezya’da 1 milyon kominist revirci(?) Endonezyalıyı katletti.

(02:52) Yine 1965’te Dominik’e paraşütçülerini indirdi ve 10 bin Dominikliyi katletti. 1975’te Vietnam’dan kovulduğunda arkasında milyonlarca ölü ve sakat bıraktı.

(03:15) 1970-1975 yılları arasında; Kamboçya, Lahos(?), Şili(?) ve Arjantin’de, darbeci generallerle işbirliği yapıp 10 binlerce insan öldürdü. 1983 yılında Lübnan’a müdahale etti, aynı yıl Granada’yı işgal etti. 1986’da Libya’yı bombaladı, bine yakın sivil öldü.

(03:43) 1991’de, Irak’ın Kuveyt’e girişini bahane ederek Irak halkına bomba yağdırdı.

[Video: Amerikanın Yaptığı Soykırımlar/İşgaller, Star TV – Mesut Yar(?)]

Barlas
23-07-2015, 00:09
Yine emperyalistlerden:

Bazı soykırımlar: Cezayir (Fransa’nın), İsveç’in Sami kızlarının yumurtalıklarını bağlaması, Belçika’nın 1 asır içinde 10 milyon Kongo’luyu katletmesi, Ruanda’da Fransızların 1 milyon kişiyi katletmesi, İtalyanlar’ın içme sularını zehirleyerek yüzbinlerce Libya’lıyı katletmesi; Kızılderili, İnka, Maya soykırımı…

[Kitap: Demokrasi Projeleri – Banu Avar, s.66-67]

Boolean
23-07-2015, 00:10
Bunları geçtik artık boolean, bunu tartışmıyorum ben - bundan sonra olacaklar hakkında tahmin yürütüyorum.

Ben Dersim'de olsaydım, Kürt çocuğa süngü takan Türk askere doğrulturdum silahımı. O nedenle benim yerim Kürt kardeşlerimin yanıdır. Kim haksızlığa uğruyorsa, uğramışsa.

Türklük önemli değil benim için, ezilen kimse onun yanındayım.

Bence sen de bunun için mücadele ver. Herkes bunun için mücadele versin.

Senin için hainliktir ile eş değerdir tabi bunlar.

Barlas
23-07-2015, 00:10
1992-1995 arasında Srebrenitza’daki Boşnak müslümanlara yapılan soykırım: Srebrenitza’da kenti korumakla görevli BM Barış Gücü, önce Boşnak halkın elindeki silahları toplamış, ardından bir gece yarısı kenti boşaltmış ve 11 Temmuz 1995’de hiçbir direnişle karşılaşmadan kente giren Sırplar, 350 binden fazla Müslüman Boşnak’ı kadın-çocuk demeden katletmiştir.

Kitap: Ermeni Talepleri ve Türkiye’nin Hakları – Av. Gülseren S. Aytaş, s.126

Barlas
23-07-2015, 00:12
Senin için hainliktir ile eş değerdir tabi bunlar.
Tek ırk - tek dil - tek din - tek ülkü : Bunları ben ölene kadar değiştiremem boolean; adeta genetiğime kazınmış durumda; aksini söylersem yalan söylemiş olurum.

Barlas
23-07-2015, 00:12
(25:30) Maya’lar inançları gereği “bir gün sakallı beyaz adamlar gelecek, o zaman tekrar yükselişe geçeceğiz” – İspanyollar gelince mayalar onları o zanneder, çok güzel karşılarlar, sonra İspanyollar onları katletmeye başlar.

Video: Saklı Tarih 30 Aralık 2011 BATININ SOYKIRIM TARİHİ

Barlas
23-07-2015, 00:13
İngiltere’nin 1788-1938 arası Avustralya’da Aborjin soykırımı… İngilizler Avustralya’ya ayak bastığında 750.000 olan yerli nüfusu 1911’de 30.000’e düşmüştür.

Kitap: Sömürgeci Batının Barbarlık Tarihi, 1. Kitap – Hayri Yıldırım, s.365

Barlas
23-07-2015, 00:14
Belçika’nın Kongo Katliamı: Belçika, 1830 yılında Fransa ve Almanya arasında konuşlandırılmış yapay bir ülkedir. Belçika Kongo’nun sömürülmesiyle zenginleşmiştir. … Kongo’da fildişi, kauçuk ve zengin topraklar vardı. Belçika kayıtlarına göre Afrika’nın bu bölgesinde 100 yıl içinde 10 milyon Kongo’lu yok edilmişti… Yüz binlercesinin el, kol ve bacakları kesilmişti.

Kitap: Hangi Avrupa? – Banu Avar, s.374-381

Barlas
23-07-2015, 00:14
ABD’de 1907 yılında çıkartılan “Kızılderilileri Kısırlaştırma Yasası” ırkçılığın boyutunu sergilemeye yeter.

Kitap: Osmanlı’dan Günümüze Emperyalizm Kıskacında Ermeni Sorunu, s.162

Barlas
23-07-2015, 00:15
1994 Ruanda Soykırımı… Fransa’nın olaylardaki rolü. Çin’den bıçak-satır-vb ithal edilmesi, ölüm sayıları. 1998’de Mitterand’ın: “O ülkelerde bir soykırım yaşanması o kadar da önemli bir olay değildir” beyanatı.

Kitap: Son Celse – Gürbüz Evren, s.113-114

Barlas
23-07-2015, 00:16
Falan filan işte, içimi döktüm... Bir ara bir kitap yazmaya niyetlenmiştim de, onun için aldığım notlardan bunlar...

Kısaca "kimse temiz değil."

Khaos
23-07-2015, 00:19
Falan filan işte, içimi döktüm... Bir ara bir kitap yazmaya niyetlenmiştim de, onun için aldığım notlardan bunlar...

sınıfsız sömürüsüz kardeşçe yaşamaktan yana olan her devrimci temizdir.

Boolean
23-07-2015, 00:43

Size kalsa, Kürtleri ve Ermenileri ülkeden süpürüp atacaksınız. Amaç?

Emperyalizme karşı durmak.

Böyle saçma ve acımasızca şey mi olur.

Başkaları Irkçı, biz de Irkçı olmayız gibi abukça bir düşünce mi olur?

Sen Irkçı olma, oradan bir tane de Kürt çıkar ırkçılıktan.

Böyle böyle azalır.

Ama senin derdin, insanları yerinden yurdundan edip, safkan Türk toprağı yaratmaksa.

Ziksen başaramazsınız bunu, bir de ülkede bir sürü insan ölür boşu boşuna.

Kaç yüzbin Ermeni yerinden yurdundan toprağından edildi, acılar çekti aynı sebepten. Veya senin verdiğin örnekler... Sırpların yaptıkları. Amerikanın yaptıkları.

Barlas
23-07-2015, 01:06
Başkaları Irkçı, biz de Irkçı olmayız gibi abukça bir düşünce mi olur?
Yok ama, başka bir çözüm ben bulamıyorum. Hesapta demokrasinin-insan haklarının ve sairenin beşiği ülkelerden Almanya --- tuttu tenefüslerde "Türkçe" konuşmayı "yasakladı." Bir bildiği var adamların değil mi, bugün taviz verirlerse, yarın önünü alamayacaklar Türkler'e karşı (ya da oradaki başka etnik kökenlere karşı); nefes aldırmıyorlar kısaca.

http://www.gurbetport.com/avrupa-haberleri/almanya-haberleri/6562-almanya-da-teneffuslerde-turkce-konusmak-yasak.html

İlginç bir şey daha söyleyeyim, Türkiye'nin hemen her yerinde yoğun bir sünnilik propagandası, çalışması aşikârken, Doğu Karadeniz'de resmen Hıristiyan misyonerliği çalışması almış başını gitmektedir. Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun tespitlerine göre, binlerce "ev-kilise" açılmıştır-açılıyordur; onbinlerle ifade edilen rakamlarla Türk çocukları Hıristiyan olmakta-yapılmaktadır.

Bil bakalım niye?

Boolean
23-07-2015, 01:25
Hesapta demokrasinin-insan haklarının ve sairenin beşiği ülkelerden Almanya --- tuttu tenefüslerde "Türkçe" konuşmayı "yasakladı." Bir bildiği var adamların değil mi, bugün taviz verirlerse, yarın önünü alamayacaklar Türkler'e karşı (ya da oradaki başka etnik kökenlere karşı); nefes aldırmıyorlar kısaca.

Bak bunun makalesi şurada;

http://www.academia.edu/254888/_Speak_German_or_Sweep_the_Schoolyard_A_Personal_V iew_on_Linguistic_Human_Rights_in_Germany

Tek bir okulda yapılmış bu. (Berlin Hoover School) Ülkedeki sosyal demokratlar anında atağa kalmışlar "siz Nazi misiniz" diye.

Bu makalede diyor ki; Almanya hala Nazi geçmişini silmekte zorlanıyor.

Senin paylaştığın linkte de;

Bavyera Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise söz konusu uygulamanın öğretmenler, veliler ve öğrenciler tarafından gönüllü bir taahhüt uygulaması olarak görülmesi gerektiği savunularak, uygulamanın hedefinin ise gençlerin topluma daha iyi uyum sağlaması ve okullarını başarılı bir şekilde sürdürmeleri olduğu açıklandı.

Diyor.

Yani Almanya böyle bir yasak getirmemiş.

Hadi tut ki; Almanya'da böyle bir yasa çıktı ki çıksa insan hakları örgütleri ayaklanır... Tut ki çıktı; Bu doğru mudur? Bence çocuklara yazıktır.

Resmi dil öğretilir ama anadil yasaklanmaz.

İlginç bir şey daha söyleyeyim, Türkiye'nin hemen her yerinde yoğun bir sünnilik propagandası, çalışması aşikârken, Doğu Karadeniz'de resmen Hıristiyan misyonerliği çalışması almış başını gitmektedir. Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun tespitlerine göre, binlerce "ev-kilise" açılmıştır-açılıyordur; onbinlerle ifade edilen rakamlarla Türk çocukları Hıristiyan olmakta-yapılmaktadır.

Bu Halaçoğlu CHP dinsizdir diyen adam değil mi? Bu adam senin sevmediğin Türk İslamcılardan. Misyonerlik faaliyetini Hıristiyanlar her ülkede yapıyor.

Kore'de ve Japonya'da sana yemin ederim kapıma geliyorlar.

Barlas
23-07-2015, 01:28
Bu adam senin sevmediğin Türk İslamcılardan
İçinde bir miktar Türkçülük kalmış tek adamdır MHP'den (bana göre).

Boolean
23-07-2015, 01:31
İçinde bir miktar Türkçülük kalmış tek adamdır MHP'den (bana göre).

Türkçülük de Kürçülük de doğru değil abi bence. Türk olmak ve Kürt olmak tamam da. Bunların bir ideoloji haline gelmesi ülkeyi bölüyor.

Hatta bir işe de yaramıyor. Tutkal mutkal da olmuyor.

Bak Kuzey Kore örneği. İki taraf da Koreli ama birbirlerinden nefret ediyorlar. Demek ki; bu dalga dümen insanları birleştirmeye yetmiyor.

Barlas
23-07-2015, 01:39
Yaş 42, çok da değil belki ama az da değil. Bi bu kadar daha yaşar mıyım? Zannetmem, çürük nesiliz biz; yediğimiz içtiğimiz hormonlu-hileli gıdalar yüzünden. Zaten elden ayaktan düşecek, başkasına muhtaç olacak kadar yaşamak da istemeyen bir insanım, 70-75 ideal gibi ölmek için.

Demem o ki, bizden geçti çok şey - biraz böyle karamsar da görüyorum genel resimi. Belki bizlerden sonra gelecek nesiller, akıllarını kullanıp iyi bir şeyler yapabilirler, ne diyeyim...

Boolean
23-07-2015, 02:04
Yaş 42, çok da değil belki ama az da değil. Bi bu kadar daha yaşar mıyım? Zannetmem, çürük nesiliz biz; yediğimiz içtiğimiz hormonlu-hileli gıdalar yüzünden. Zaten elden ayaktan düşecek, başkasına muhtaç olacak kadar yaşamak da istemeyen bir insanım, 70-75 ideal gibi ölmek için.

Demem o ki, bizden geçti çok şey - biraz böyle karamsar da görüyorum genel resimi. Belki bizlerden sonra gelecek nesiller, akıllarını kullanıp iyi bir şeyler yapabilirler, ne diyeyim...

Benim yaşım 29. Umudum var benim. Mesela 1500 küsür resim paylaşmıssın. İşte bu umut.

İnsanların birbirini sevmesi çözer her şeyi.

Türk Kürdü sevecek. Kürt Türkü sevecek. Müslüman Ateisti sevecek. Ateist Müslümanı sevecek.

Bu nasıl olur?

"İnsan öne çıkarsa olur bu" bence.

Ateistlerin hakları ellerine geçsin. Biter benim İslamla işim artık.

Kürtlerin hakları ellerine geçsin. Kürtlerle de işim biter.

Şüpheci Dinsiz
10-09-2015, 01:15
Öz savunma hakkında uzun ama güzel bir yazı:

Soykırım, katliamlar ve özsavunma (http://siyasol.org/bunlar-daha-iyi-gunlerimiz/)

Aleph
10-09-2015, 01:26
Sokakta yürümeye korkuyorum.. Şu an Kürtlerin can güvenliği yok memlekette..

II. Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında Amerika'da yaşayan Japonların başına gelenler Kürtlerin de başına gelebilir, çatışma ortamı sürerse hiç de uzak bir ihtimal değil.. Bizi de alsınlar enterne kamplarına, en azından can güvenliğimiz olur.. Yeminlen Kızılay'a çıkmaya korkuyorum..

https://www.youtube.com/watch?v=PP3lWftprjQ

Neva
10-09-2015, 02:51
Nerede okuduğumu hatırlamıyorum, "bir cinayetin faili meçhul ise, cinayeti devletin işlediğini gösterir" diyordu.
------------------------------------------------------
Nefsi müdafa, ne zaman, neye dayanarak?

Sevgiler
Bir yerde faili mechul/ler var ise, orada hukuktan veya hukuk devletinden soz edilemez. Ancak besleme tiplerle(kan davasi benzeri), alin size faili mechulu cozduk diye ortaya konuldugunda da yiyen bir halk mevcutsa, orada devlet nedir, ne ise yarar vs. anlasilamamistir.

Ozunde dunyanin hicbir gelismis ulkesinde de(gelismemis olanlar da zaten yok, orman kanunlari bir nevi gecerli) %100 kesin diyebilecegimiz, sekilde isleyen hukuk devleti yoktur. Insanlarin cogu, sistemleri kusursuz sekilde isleyen hukuk zannederler.

Nefsi mudafaa da bir haktir elbette, ancak ortalama hak/ hukugun bittigi yerde, bir nevi orman kanunlari seklinde isler mevcut ortamda. Nefsi mudafaa nereye kadar dersen, bunu uygulayan kesime iliskin, o nefsi tanimakla olur. Ayni sekilde ayni hak, karsi taraf icin de gecerlidir. O da nefsi mudaafa hakkini kullanip, o nefsi tanimamayi secebilir.

Savas kavrami, bu yuzden zittiyla paralel giden bir kavramdir. Cunku baris dediginiz de savasla olur. Bunun ille de insan oldurmekle, kan dokmekle ilgisi yok elbette, bircok yolu vardir, kisilere iliskin secime degisken olarak. Ornegin bizlerin baris, birlik, butunluk yanlisi olmamiz da savasin bir parcasidir, savastir.