Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-07-2015, 19:37
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Nefsi müdafa - öz savunma hakkı.

Bir yanda katil devlet, bu katil devletin yol verdiği katiller. Diğer yanda öldürülen halk.

Cinayetlerin üstü örtülüyor. Nerede okuduğumu hatırlamıyorum, "bir cinayetin faili meçhul ise, cinayeti devletin işlediğini gösterir" diyordu. Polisin, askerin, adli kurumların sahibi olan devlet elbette cinayete istediği süsü verir, medyayı manipüle eder, baskı kurar.

Bu mesajda sevgili Olimpiyat "kendi savunmamı kendim yapacağım" dedi. Devlete güveni yok, tıpkı benim gibi, tıpkı bir çoğumuz gibi.

Kendi adıma hayatım boyunca şiddetten uzak durmaya çalıştım. Ben şiddet uygulamadım, zaman zaman şiddet beni buldu. Şunu da iyi biliyorum ki, bana uygulanan şiddet çoğu Anadolu halkına uygulananın yanında kaz tüyüyle okşanmak gibi kalır.

Günümüzde, kafam biraz karışık. Bir kaç yıldır Anadolu'da bazı bölgelerde Alevilere karşı büyük bir katliam yapılacağına ilişkin duyumlar alıyorum. Duyum aldığım yer "sağlam" bana göre. Bu olası katliama karşın bazı Aleviler silahlanmaktaymışlar. Bana da bu telkinler yapıldı, hala yapılıyor. Ne var ki, elim gitmiyor.

Kendimi iki yüzlüler, aptallar gibi hissediyorum. Öyle ya, onbinlerce infaz, binlerce faili meçhul, yüzlerce katliam olmuş bir coğrafyada yaşadım, hep şiddete karşı çıktım, barış-insanlık-kardeşlik-iş-emek dedim, bıdı bıdı ettim. Peki ne elde ettim? Daha çok katliam, daha çok cinayet, daha çok baskı, daha çok zulüm.

Kafam karışık.

Nefsi müdafa evrensel bir haktır. Bunda şüphe yok. Problem, bunun zamanını, dayanağını belirlemede.

Bu, bir yerde komünist devrimci veya reformist olmanın, hatta konformist olmanın ayrımıdır.

Anladım, şiddeti reddediyorum aferin bana, ne var ki gözümün önünde insanlar öldürülüyor, artan bir şekilde öldürülmeye de devam edecek.

Nefsi müdafa, ne zaman, neye dayanarak?

Sevgiler

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 22-07-2015, 20:20
Boolean Boolean isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Eskiden Facebook kullanırken birkaç Türk Irkçısı tanıdığın silah alıp, bunun resmini paylaştığını gbiliyorum. "vatan savunması gak guk benzer" notlarla.

"Eğer bir filmde silah gözüküyorsa, o silah mutlaka patlar" diye bir söz var.

Sizi korkutmak istemem ama ben bu aptallara güvenmiyorum.

Ufak bir galeyanla ne tür işler yapabileceklerini tahmin edebiliyorum.

Onun için ben Türkiye'de yaşayan bir Kürt veya Ermeni veya Alevi olsaydım muhtemelen silahlanırdım bunlardan "korunmak" için. (Korunmak için)

Kendimi iki yüzlüler, aptallar gibi hissediyorum. Öyle ya, onbinlerce infaz, binlerce faili meçhul, yüzlerce katliam olmuş bir coğrafyada yaşadım, hep şiddete karşı çıktım, barış-insanlık-kardeşlik-iş-emek dedim, bıdı bıdı ettim. Peki ne elde ettim?
Öyle deme. Ben yurtdışında olsam da döner gelirim sizin yanınızda, size destek olmak için. Ben varsam benim gibi başka Türkler de vardır. Bunu elde ediyorsunuz işte. Biz umudumuzu kaybetmedikçe böyle düşünen Türkler daha da çoğalacak, bölünmeye gerek kalmayacak. İnternetten gençlerde gözlemliyorum zaten. Sayı az ama artıyor.

Utanıyorum bu tür Türklerden de, Türkiye devletinden de, yıllarca yaptığı işlerden de. Bunu vatanseverlik diye yutturmalarından da.
Alt 22-07-2015, 21:12
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sevgili Boolean,

Hayatımın hiç bir döneminde o'cu bu'cu olmadığım gibi, Türkler şöyle-böyle demedim, demeyi bırakın düşünmedim bile. Bundan daha aptalca, düşüncesizce, bilinçsizce bir söz olamaz zaten.

Gezi'deki birlikteliği oluşturan insanların çoğu Türk olduğunu düşünen insanlardı. Diğerlerinden farkı, tüm insanların-doğanın haklarına saygı göstermeleriydi. Sadece kendi insanlarının haklarına saygı gösterenlere ise ırkçı-milliyetçi-ümmetçi diyoruz. Gezi'nin temel farkı budur. Gezi bilinci böylelerini arasına almadı, fark ettiklerini içinden attı.

Yani sorun Türk, Kürt, Arap, Ermeni, Yunan olmak değil, sorun tüm insanların haklarına saygı duyup duymamak. Ben, bir Gezi Türk'üne Kürt milliyetçisinden daha yakınım. Değil Türklerle, hiç bir milletle, milliyetle, etnik kökenle meselem yok. Örneğin, bir emperyal gücün askeri işgaline uğrasak bu topraklar için ölürüm. Bu (halkı aydınlatma) mücadelesini vermemin sebebi, emperyal güçlerin ekonomik işgaline karşı çıkmak.

Bana "kendin gibi düşünenlerle yakınsın o halde sen de hedesicsin, hödecisin" diyenler çıkabilir. İyi de, Soma'da insanlar öldürülünce de kahroluyorum, Reyhanlı'da da, Irak'ta da, Suriye'de de, Güney Afrika'da da, Afganistan'da da. İşçiler az maaş aldığında da itiraz ediyorum, iş cinayetlerine de, yağma-talan yapıldığında da, doğa katledildiğinde de. Peki, ben kimin tarafını tutuyorum?

Ülkücü, Türkçü kişilere şunu sormak isterim:
Vatan sevmek, bilimi öne çıkararak, üretimi arttırarak dışa bağımlılığı azaltmakla, yani tam bağımsızlıkla mı mümkündür, yoksa emperyal güçlerin köpeği olarak işaret ettikleri kişileri ısırmakla mı?
Cevap verebilen versin, ölen her sosyalist kendi çıkarlarını savunurken mi öldü, insanlığın çıkarlarını savunurken mi?

Neden hep biz öldük, hep yakıldık, hep işkence gördük? Neyi savunmuştuk, arazi yağmasını mı, ihale kayırmacılığını mı, vatan toprağını emperyallerin üslerine, vatan öz kaynakları olan madenleri emperyal şirketlere peşkeş çekmeyi mi?

Öldüğünde Alparslan Türkeş denen pek vatansever kişinin 5 milyon USD serveti olduğu ortaya çıkmıştı, pek vatansever evlatları eşyanın tabiatı gereği birbirine girdiler. Pek vatansever mankurtlarıysa hiç sormadılar bu 5 milyon USD nereden çıktı diye. Bir tek örnek var mı ölen/öldürülen sosyalistin hesabından çok para çıktı diye? Var mı ha, var mı?

Anadolu Halkı bir türlü anlamadı zor zamanında yanında kimin olduğunu, onun haklarını kimin savunduğunu.

Soma'daki katliamı protesto eden üniversite öğrencilerine terörist diyor bu halk. Hiç düşünmüyor "bu çocuklar ne diyor" diye. Suruç'ta katledilenlere de "orada ne işi vardı" diyorlar. Van'da derslik yaptılar, bir çok Doğu/Güneydoğu köyüne kütüphane yaptılar, Kobane'deki çocuklara da derslik/kütüphane/çocuk parkı yapmaya gidiyorlardı. Senin çocuğun mağdur olsa, sana da gelirler. Bir anlamadı bunu.

"Toplumlar layık oldukları biçimde yönetilirler" de, Halkımızın bu kadar aptallaştırılması, onursuzlaştırılması ağırıma gidiyor artık. Boşuna mı öldü Deniz'ler, onbinlerce Deniz öldü, hangi biri kendi veya belirli bir kesimin çıkarı için öldü? Hangi söyledikleri, hangi savundukları evrensel insan haklarına aykırıydı?

Sevgiler

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 22-07-2015, 21:25
Barlas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Barlas Barlas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Emperyalizm beyler, başka bir şey değil...

Gazeteci Banu AVAR'ın söylemesine göre, "tüm dünyanın" petrol, doğalgaz, değerli madenler, temiz su vs... gibi "olmazsa olmazlarının" 3/4'ü - Türkiye ile Çin arasında (Afrika'yı dahil ederek).

Dolayısıyla, kaynaklar var, sömürmek isteyenler var. Herkesi satın alıyorlar; aklına gelebilecek herkesi (önemli kademelerdeki). Ondan sonra amcam diyor, "Yahu bu Bahçeli neden böyle emniyet sübobu gibi, ATATÜRK'ün partisinin başındaki Kılıçdaroğlu, Hakkari mitinginde nasıl özerklik verecem diyor?" falan filan...

Yahu açın artık gözünüzü, babalara geldik - onlar da satın alınmış piyonları bu projenin - ama anlatamıyorsun kimseye derdini...

Adamlar (CFR - Council Foreign Relations [Dış İlişkiler Konseyi] adlı 10-15 para babası ekseriya Yahudi ailesi, dünyayı yönetmeye soyunan zibidiler) - açık açık söylüyor; "Mevcut 200 civarında olan ülke sayısı, 2.000'lere çıktığında, dünya daha güzel bir yer olacak" diye...

Tabii, kendileri için daha güzel yer olacak "Böl-Parçala-Yönet" misali daha kolay hükmedecekler kaynaklara.

Olan da bizim gibi sıradan halka oluyor. Dikkat edin bu şerefsizler, sadece iki kart oynar bu bölme işinde: a) Etnik ayrımcılık, b) Mezhep-Din ayrımcılığı. Bizde de böyle olduğunu söylemeye gerek yok.

uzatmayayım, iyi günler beklemiyor bizi; 1938'den itibaren gıdım gıdım ama her gün bu emperyalizmin oltasına düştük biz - artık yatırımlarının karşılığını almak için an kolluyorlar (iç savaş, bölünme, şeriat sistemi gelmesi vb.)
Alt 22-07-2015, 21:30
Üye

Açık açık söylüyorlar her şeyi, ne utanmaları var ne arlanmaları - ama görebilecek gözler lazım bunları işte - cehaletle, hele hele de İslam'ın pençesindeyken asla olmuyor bu. Boşuna bu İslam'a bu kadar koltuk çıkmıyorlar - en etkili silahları belki de psikolojik harpte.

Alt 22-07-2015, 22:34
bakkalmahmud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bakkalmahmud bakkalmahmud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayin süpheci dinsiz,biraz önce islamci canavarlarin(isid)kuduzluklarini seyretdim.Korkunc,insanlik disi ama bunlari görmemek,görmemezlikden gelmek dahada insanlik disi,,Kacanlar ve cevredeki ülke insanlari tükürse bogulur bu canavarlar,,Ama insanlara bakiyorum herkes büyülenmis gibi baska bir alemde,öbürü onu hic ilgilendirmiyor,kimse kimsenin umrunda deyil, bunun icin bu kadar az kötü bu kadar cok insanin arasinda salyalarini akitarak kafa kesiyor.Herkesin eline bir din lolisi vermisler,yala yala dur.Aslinda bu dava kutsal bir dava,karsi koyacak insani insanlik mertebesine cikaracak bir dava.Bu dava kutsal ve ciddiyetle örgütlenmeyi ciddiyetle calismayi ister,,Capulcular örgütlüyken,,bizim gibilerin sesi ancak buralarda cikiyor..saygilar
Alt 22-07-2015, 23:11
Üye

Hay götüne koyim şu BOP projesinin de! Bahçeli tabanı neyse onu yapıyor. KK tabanı neyse onu yapıyor. Ülkede 10 milyon kaçsa Kürt nüfus var, biz Türk ırkçılığı ile emperyalizme karşı koyacağız. Yahu akıl mantık alıyor mu böyle şeyi.

Türkler Irkçı olursa, Kürtler Irkçı olursa bildiğin kan gövdeyi götürür ülkede. Zaten Irkçıydı millet, iyice boku çıktı artık.
Alt 22-07-2015, 23:17
Olimpiyat Olimpiyat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Boolean´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Türkler Irkçı olursa, Kürtler Irkçı olursa bildiğin kan gövdeyi götürür ülkede. Zaten Irkçıydı millet, iyice boku çıktı artık.
Maalesef böyle. Aslında Atatürk sevip saydığım bir lider ama herkesi Türk kabul etmesi büyük hata idi.
Bırak kim kendini nasıl hissediyorsa, öyle tarif etsin değil mi? Buradan başlayan hatalar zinciri günümüze kadar geldi.
Amerikanın generali Kenan Evren döneminde faşizm doruklara çıktı tabi.

İlkokullarda zorla okutulan andımız vs...Ne oldu değişti? Kim bunları okudu diye değişti? Ya da kaç kişi?

Ben bugün yaşanan sorunlarda Kürtleri pek sorumlu görmüyorum. Devletin Türkleştirmesine karşı, bir savunma refleksi idi onların ki.
Alt 22-07-2015, 23:32
Üye

Maalesef böyle. Aslında Atatürk sevip saydığım bir lider ama herkesi Türk kabul etmesi büyük hata idi.
Bırak kim kendini nasıl hissediyorsa, öyle tarif etsin değil mi?
Amerikanın generali Kenan Evren döneminde faşizm doruklara çıktı tabi.
Japonya, Kore gibi düşünmüş o. Yani zaten Ermenileri kovduk, Kürt nüfus da görmezden gelinebilir o zaman için. Bu şekilde yaparsak ülke uzun vadede kazanır.

Şimdi mesela Japonya'da 10 milyon Çinli nüfusu olsa. Bu insanların ataları Japonya kurulurken o topraklarda yaşasalar, orada aynı sorun çıkar.

Atatürk'ün modeli tek etnisiteli ülkeler için perfect! Görüyoruz zaten, Japonya'dan Kore'den.

Fakat Türkiye gibi ülkeler için anca iç-savaş çıkartacak bir model ki; çıkarttı da zaten.

Yapılan iş, kare biçimde küpü, yuvarlak deliğe zorla çekiçle sokmaya çalışmak gibi.

Ben toplu bir ayaklanmadan korkuyorum. Zeus korusun ülkemizi öyle bir durumdan.
Alt 22-07-2015, 23:42
Üye

Ben toplu bir ayaklanmadan korkuyorum. Zeus korusun ülkemizi öyle bir durumdan.
Benim de fazla ümidim kalmadı desem yeridir. Şaka değil bu emperyalizm işleri çünkü, "Kimyasal silah var" palavrasıyla Irak'a girdiler, 10 senenin bilançosu, 1.5 milyon insan katledildi, 4 milyondan fazla kadın tecavüze uğradı... Sonra, Kerry idi galiba, çıktı sırıtarak "Hay Allah, yokmuş yahu kimyasal silah falan" diyiverdi.

Bir örnek sadece Ortadoğu'dan, aynısı veya benzerleri bize de olacak, an meselesi, Türk'üm diyemeyen insanlar, Alevi'nın kafasını kesmek için fırsat kollayan sünniler, parasını kim verirse onun tetikçiliğini yapacak 3.5 - 4 milyon Suriyeli, her yerde yapılanmış PKK, yine hemen her yerde yapılanmış ancak "uyuyan hücre" pozisyonundaki IŞİD; naçizane bizler... Hangi birisini sayacaksın?

Bir an düşündüm de, şurada bu tür hassas konularda yaşadığımız sinir harbini bile arayacağız gün gelecek de, zira dijital de olsa böyle bir ortamda toplanıp tartışma şansımız olmayacak, çünkü interneti bırak, belki yiyecek ekmek kırıntımız olmayacak - o kadar fena olacak yani.

Önerilen Siteler