PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İslam, Terörizm ve El Kaide

Boolean
07-08-2015, 05:08
Charlie Hebdo karikatüristlerinin alçakca katledilmesi ile birlikte, El-Kaide'nin terörizm misyonu, geçmişteki bazı muğlak vakalar üzerinden üretilen ajistasyonların dahi perdeleyemeyeceği bir şekilde, tüm çıplaklığıyla teşhir edilmiş oldu. El-Kaide'yi mercek altına aldığımzda dikkatimizi çeken olgu, bir Afganistan'da işgale direniş niteliğinden ziyade, örgüte mensup teröristlerin ekseriyetinin sünni kökenli kişi ve gruplardan meydana geliyor olmasıdır. Zaten söz konusu terör örgütünün faaliyet gösterdiği ve adeta zapturapt altına aldığı Afganistan'ın camilerden geçilmiyor olması da bu savı güçlendiren bir delil niteliği taşımaktadır.

İşte bu noktada karşımıza şu soru çıkmaktadır; acaba İslam, ihtiva ettiği değer yargıları ve müritlerinin düşünsel yapılarına ve davranış kodlarına olan etkisi bakımından terörizmi teşvik eden bir inanç sistemimidir? Aslında olayı sadece El-Kaide üzerinden değil, tarihsel misaller üzerinden de ele aldığımızda bu argümanı güçlendirecek neticelerle karşılaşmaktayız. Örneğin; Sivas katliamında Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak oteli Sünni İslamcılar tarafından yakılmış, 33 aydın ve 2 otel çalışanı hayatını kaybetmiştir. Umarım müslümanlar bu karanlık tarihsel geçmişlerine ilişkin bir özeleştiri verebilirler.

Fakat şunu da başta El-Kaide'li Müslümanlar olmak üzere herkes bilsin ki terörizme de boyun eğmeyiz. Gerekirse kanımızın son damlasına kadar ülkemizi ve barışı savunuruz. Herkes bunu böyle bilsin!

-------------

Yukarıdakiler benim görüşlerim değildir. Bedevi adlı Trol arkadaşımızın :) şu postunu (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=37665) cümleleri hafifçe değiştirip yazdım ki; Alevilere hassas olduğumuz kadar, acaba Sünni müslümanlara da hassas mıyız diye merak ettim sadece.

Bedevi
07-08-2015, 05:24
Yalan yok, güldüm :biggrin1:

Boolean
07-08-2015, 05:57
Yalan yok, güldüm :biggrin1:

Dur besliyim de seni azcık. Bunu yi! Güç kazan ki; Spartaküs ile baş edebilesin.

http://s2.postimg.org/e0e4x90rt/troll_Yemek.png

spartacus
07-08-2015, 08:30
Charlie Hebdo karikatüristlerinin alçakca katledilmesi ile birlikte, El-Kaide'nin terörizm misyonu, geçmişteki bazı muğlak vakalar üzerinden üretilen ajistasyonların dahi perdeleyemeyeceği bir şekilde, tüm çıplaklığıyla teşhir edilmiş oldu. El-Kaide'yi mercek altına aldığımzda dikkatimizi çeken olgu, bir Afganistan'da işgale direniş niteliğinden ziyade, örgüte mensup teröristlerin ekseriyetinin sünni kökenli kişi ve gruplardan meydana geliyor olmasıdır. Zaten söz konusu terör örgütünün faaliyet gösterdiği ve adeta zapturapt altına aldığı Afganistan'ın camilerden geçilmiyor olması da bu savı güçlendiren bir delil niteliği taşımaktadır.

İşte bu noktada karşımıza şu soru çıkmaktadır; acaba İslam, ihtiva ettiği değer yargıları ve müritlerinin düşünsel yapılarına ve davranış kodlarına olan etkisi bakımından terörizmi teşvik eden bir inanç sistemimidir? Aslında olayı sadece El-Kaide üzerinden değil, tarihsel misaller üzerinden de ele aldığımızda bu argümanı güçlendirecek neticelerle karşılaşmaktayız. Örneğin; Sivas katliamında Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak oteli Sünni İslamcılar tarafından yakılmış, 33 aydın ve 2 otel çalışanı hayatını kaybetmiştir. Umarım müslümanlar bu karanlık tarihsel geçmişlerine ilişkin bir özeleştiri verebilirler.

Fakat şunu da başta El-Kaide'li Müslümanlar olmak üzere herkes bilsin ki terörizme de boyun eğmeyiz. Gerekirse kanımızın son damlasına kadar ülkemizi ve barışı savunuruz. Herkes bunu böyle bilsin!

-------------

Yukarıdakiler benim görüşlerim değildir. Bedevi adlı Trol arkadaşımızın :) şu postunu (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=37665) cümleleri hafifçe değiştirip yazdım ki; Alevilere hassas olduğumuz kadar, acaba Sünni müslümanlara da hassas mıyız diye merak ettim sadece.
İyi ettin de son paragrafınla zaten yapacağın deneye gölge düşürdün :)
Şimdi iki başlıkta birleştirilecek ve aynı eleştirileri tekrar yapmaya gerek kalmayacak, zaten o başlıkta İŞİD üzerinden örnek verilmişti, ne alaka diye(ve tabi başlıklar da, söz hakkı olanlar için bir süre kalacak ve sonra sandığa alınacak). Birde Sivas katliamını örgütleyen devlettir ve sitede belkide defalarca konu edilmiştir, herhangi bir mezhebi hedef alır suçlayıcı ifade hatırlamıyorum. Hatta defalarca konusu edilmiş, Sivas, Maraş, Çorum katliamları gibi, bu tarz yaklaşım hatırlamıyorum, mantık, bakış açısı, duruş, zihniyet eleştirilmiş olabilir.. Zihniyeti eleştirmekle ya da zihniyetten yakınmakla, ya da zihniyeti dalgaya almakla vb ile, bir topluluğu topyekün genelleyip hedef almak arasında fark var.

Aleviler aptaldır, şu, şu sebeplerle diyenlerde oldu, eleştirenlerde, yazıları da konularda hala sabittir.

Lakin şu anki güncel konular ve uygulama, politika eleştirileri ile, güncel olmayan konuların birbiriyle tokuşturulması doğru değil, zira güncel olan HASSAStır, daha farklı tepki alır ve aslen politik tepki diğerini bastırır.
Mesela diyelim ki bu gün bir kesime dönük karalama politikası mevcut olsun, aynı anda bir başka kişi karalananı bu politika ekseninde değilde, konu başlığı yapıp topyekün eleştiriyorsa, bu tür tutumlarda, niyetten bağımsız doğru değildir, yani vurun abalıya noktasına düşerse isterse niyet iyi olsun bir önemi yok.
Bedevi aleviliği eleştiren(inancından, kafa yapısına kadar), zihniyeti yerden yere vurup hedef alan vb bir başlık açsa, kimse ona vay efendim alevileri eleştiremezsin demezdi, kimisi karşı çıakrdı belki kimsii desteklerdi, ama o gerekçesinde dinleri eleştirmek, inançları eleştirmek diye bir gerekçe gösterdi, halbuki bu gayet doğal.
Bu günkü alevilik de bana göre gericiliktir, belirli mertebede yobazlıktır.

Bu arada Troll yemeğinin içindeki nedir? Bedevi eti mi? :)

Boolean
07-08-2015, 10:06
Bu arada Troll yemeğinin içindeki nedir? Bedevi eti mi?

Yok troll oltasına gelen sazan balıklarının karışımı. :) Özenle seçilmiş. Trollerin gelişimine çok faydalı. :)

Ben sizi de anlıyorum, Bedevi'yi de anlıyorum.

Siz Türkiye'de bulunuyor, hatta Türkiye'deki çoğu insana göre topluma duyarlısınız ve idealist bakıyorsunuz.

Türkiye öyle bir ülke ki;

Yarın bile pat diye, toplu bir ayaklanma ve katliam yaşanabilme potansiyeli olan bir ülke.

Öyle bir durumda hedef kim olabilir? Yine geçmişte olduğu gibi güç dengesi onların aleyhine olduğundan Alevi vatandaşlar olabilir.

Yine de bu durum Aleviliği eleştirsel bakımdan yerden yere vurma özgürlüğünü ortadan kaldırmaz diyorsunuz.

Fakat benzer yazılar Araplara karşı da yazıldı. Pislik Araplar kaç kez yazıldı.

Türkiye'deki Suriye'li Araplar da azınlıklar ve aynı tehlike onlara karşı da var sanırım.

Bunun tabi gözünüzden kaçmış olabileceğini belirtmiştiniz.

Benim şahsi fikrime göre dilerdim ki forum, Türkiye'den ve Türkiye'deki halden %100 bağımsız olsun.

Bedevi'nin trol olduğu biliniyor zaten uzun zamandır. Hiç Türkiye'yi umursamadan sürsün bakalım, provoke etsin edebildiği kadar.

Çünkü böyle olunca insanların içlerindeki canavarın potansiyeli de çıkıyor ortaya.

Mesela Bedevi'nin trollemeleriyle insanların dinlerden uzaklaşmakla içlerindeki canavarın ölmediği kabak gibi çıkıyor meydana.

Uslu gözükenlerin azcık bir tahrikle, kafalarının iç yüzü.

Siz tabi sorumluluk hissediyorsunuz.

Fakat belki;

Bedevi sayesinde forumdaki Alevi kindarlarını da görecektik belki. Ben eminim ki; Bu forumda da vardırlar ve gözlüyorlardır.

Böylece kişilerin diğer yazılarına bakarak hangi türden adam, neye dönüşüyor, içinde ne var görüyoruz.

Mesela Atatürk'e az gitti. Bir de çok belli etti kendini artık da :)

Bir gitsin bakalım. Orada neler çıkcak karşımıza. Komünistlere yönelsin. PKK'ya yönelsin. Neler çıkacak. Kürtlere yönelsin. Ermenilere yönelsin.

Siz yönetici olduğunuz, forumunun yükünü siz taşıdığınız için kararlarınızı da, uyarılarınızı da saygıyla karşılıyorum her zaman tabi.

İlahimasal
07-08-2015, 11:40
Yok troll oltasına gelen sazan balıklarının karışımı. :) Özenle seçilmiş. Trollerin gelişimine çok faydalı. :)

Buradaki sazan ben oluyorum galiba,üstüme alıyımda başkaları bu yazıdan dolayı üzülmesin banamı denmiş diye.

O kişi mum söndü konusunu yazarken aleviler ibadette soyunurlar falan yazmışdı hatırlarsınız.

Bizde yok öyle bir şey dedik.kısacada anlattık başkada bir şey demedik .

O kişi bakdi ordan yağ çıkmadı,başka bir yılanı kırkıyım dedi,ordanda birşey çıkmayınca ,kendisini ifade etmeye çalışdı, ben alevi anneden dogdum,sizler uyanasınız diye yazdım ,falan filan gibi yazılara başladı. Bu tip bir harekete girişip herkesin yelkenlerini indiririm dedi ve başarılı oldu ,sazanlar onu bırakıp sazan aramaya başladı ve bulduklarını sandılar ,ava giderken avlandılar aslında.
Şimdide 2 başlığımı kaldırın falan demiş.Ben onun bana salakkkkk dediği adam bile biliyorki kalkmaz o yazı çöpe gider.neden bunu söyledi diye düşünüyorum ve buldum yine bi ****lik var bunda .oltaya gelmeyin

Bu tip ucubelere real hayatımızda da rastlıyoruz,trafikde,cafede,meyhanede,piknikde,sok akda,avm lerde,her yerde var bunlardan birtek burda mı var sanıyorsunuz.

Sazan olmak kötü bir şey deil.benim açımdan,tabi sazan olduğunu bilmeden yaşamak kötü.

Tumagü İskicap
08-08-2015, 22:03
Bangladeş'te ateist blog yazarları öldürülmeye devam ediliyor.
En son Niloy Chatterjee 2 gün önce öldürüldü ve öldürenlerin yakalanması olası değil (# (http://www.aljazeera.com/news/2015/08/fourth-secular-bangladesh-blogger-hacked-death-150807102408712.html)).

Engse Hohol
30-01-2017, 09:36
✔ (http://www.birgun.net/haber-detay/kanada-da-camiye-saldiri-5-olu-144998.html) Kanada'nın Quebec kentinde aynı zamanda cami olarak kullanılan Quebec City İslam Kültür Merkezi'nde akşam namazı sırasında silahlı kişiler tarafından ateş açıldı, 5 kişi öldü.

✔ (https://eksisozluk.com/sabahin-kanadayi-avrupada-sanmasi--5291200?a=popular&p=1) Sabah'ın Kanada'yı avrupa'da sanması; Kanada'nın Quebec kentinde bir camiye silahlı saldırı oldu, 5 kişi öldü. Sabah gazetesi Kanada'yı Avrupa kıtasında yeralan bir ülke olarak haber yaptı. Akp tabanındaki cehaletin nereye kadar tırmandığının acı bir örneği, TC'de ençok satan gazete bu.

https://lh3.googleusercontent.com/-3-h6H9FuQGc/WI7YNSMMF3I/AAAAAAAACiw/hLjsVU7rMnc3on-7rB3eweeYk9UEVc0-gCJoC/w530-h502-p-rw/hj1.jpg

Neva
31-01-2017, 02:51
Anti feminist olmasi da baska bir ayrinti.
http://www.cbc.ca/news/canada/montreal/quebec-city-mosque-attack-alexandre-bissonnette-1.3958559