PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateizm Der. Başk. Tolga İnci hakkında dava açıldı

Barlas
17-08-2015, 14:01
Ateizm Derneği Başkanı Tolga İnci hakkında "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçu kapsamında dava açıldı.

İnci'nin yöneticisi olduğu tespit edilen bir Facebook sayfası üzerinden Allah'a, Peygamber efendimize, Kuran-ı Kerim'e ve Müslümanlara yönelik aşağılayıcı tarzda paylaşımlar yapıldığı yönünde Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na 3 ayrı şikayet yapıldı. Bu şikayetler üzerine dosyalar birleştirilerek soruşturma başlatıldı.

Savcılık tarafından yapılan incelemede söz konusu sayfanın yöneticisinin Ateizm Derneği Başkanı Tolga İnci olduğu belirlendi. Savcılık tarafından Tolga İnci hakkında düzenlenen iddianamede şöyle denildi: Şüphelinin paylaşımlarının düşünce ve ifade özgürlüğü ile açıklanabilecek bir eleştiriden ziyade, Müslümanları nedensiz olarak incitecek şekilde, dini değerleri aşağılamak kastıyla yapıldığı anlaşılmıştır."

http://www.yeniakit.com.tr/haber/ateizm-dernegine-dine-hakaret-davasi-87320.html

Şikâyetlere konu olan paylaşımlar belirtilmemiş, bilseydik iyi olurdu, ona göre vaziyet alırdık.

Yaparlar tabii, yani dava açar zibidiler, her türlü kahpeliği bunlardan bekle önce - fikirlere fikirle cevap verebilme diye bir düşünceleri yok ki...

Bir yandan 1000 küsur senedir bu ulusu etkisi altına almış bir afyon, emperyalizm destekli devletin her şeyi buna çalışıyor, okullardan tut, TV kanallarına, camiler, gazeteler, internet siteleri, dergiler, dernekler, konferanslar vs. - hep palavralarla milletin beynini daha da yıkıyorlar.

Bizler ise bir avuç mücadeleci insan, sadece internet ortamına tıkılmış vaziyette (o da lanet olası feysbuk ve tivitırın TEKEL pozisyonunda olduğu bir ortam); bu rakiple mücadele ediyoruz. İşimiz zor hakikaten.

Ama er ya da geç, bu Arap putu elbette yıkılacak - Turan DURSUN'lar boşuna ölmedi, İlhan ARSEL'ler boşuna vatanlarından olmadı.

http://cdn.yeniakit.com.tr/images/news/625/ateizm-dernegine-dine-hakaret-davasi-h1439734497.jpg

Yıldıztozu
17-08-2015, 14:06
Bu konuda önerim, xyz dinini uyduralım. Bu dinde muhammede ve allaha hakaret etmek farz olsun.
Aynı şey Kuran kitabında da yapılıyor. Ateistlere hakaretler var. Ama din adı altında yapıldığı için serbest oluyor.
Biz de din adı altında yaparsak hukuken kimse bir şey diyemez. Hatta hukuken bizim xyz dinini aşağılayanlar suçlu bulunacaktır.:)

Barlas
17-08-2015, 14:16
"Biz de din adı altında yaparsak hukuken kimse bir şey diyemez."

"Halkın bir kısmının inandığı değerlere hakaret....." falan gibi ya ilgili yasa, yani savcının suçlama yapabileceği yasa; bu yüzden biz başarı elde edemeyiz bu yöntemle.

"Halkın bir kısmının İslam'ı benimsediği nerden belli?" - Nüfus cüzdanlarında yazıyor.

Yeni XYZ dini? - Yazmıyor.

Aleph
17-08-2015, 20:36
Bu konuda bir şeyler yapmalıyız. İmza kampanyası başlatılsın, destek olalım..

Predator
18-08-2015, 09:13
Ateizm derneği olması doğru mu ?

Ateistlerin temsil edilmeye ihtiyacı var mı ?

Lep
18-08-2015, 11:39

Bu dava ihtiyaç oldugunu gösterecektir. Gerekirse mitingler düzenlenir gerekirse davası süren bir ateistin mahkeme masraflari olsun hertürlü destek gösterilir. Başı boş koyunlar gibiyiz. Bu davanın gerekcesi tanıdık. Belki de yıllarca hapis cezası yiyecek biz de buradan boş boş tartışacagız. Seven nisanyan bile hapishane de unutuldu. Kimsenin umurunda degil. Ses vermemiz lazım. Örgutlenmemiz lazım bu cok acık ve zorunlu

spartacus
18-08-2015, 13:52
Başlık Cafe'den, Ateizm forumuna taşındı.

bakkalmahmud
18-08-2015, 14:13
Herkesin bildiyi birsey ama birdefa daha yazayim.
Yasli bir adam televizyonda anlatiyor,,Hitler komunistlere saldirdi,susdum cünkü ben komunist deyildim,,yahudilere saldirdi,,susdum cünkü yahudu deyildim,,cingenelere saldirdi,,susdum cünkü cingene deyildim,,escinsellere saldirdi,,susdum cünkü escinsel deyildim,,gün oldu sira bana geldi....Fasizme karsi koymayanlar,fasizmin zindanlarinda bulusurlar...
Hayatin en güzel yani,varolmak,,daha güzel yaniysa,ugruna mücadele edeceyin hakli davan olmasi...
Türkiyenin ve dünyanin eksikliyi,,,meydan zalimin zulmüne birakilmis,,,en büyük eksiklik örgütlü olamamak..
Zulüme,haksizliga,kirli savaslara,doganin tahribatina karsi olan insanlari ayni cati altinda birlestirmek lazim,,bu becerilirse zaten insanlari cogu fasizme karsi,,büyük bir anti fasist güc ortaya cikar..Bana göre dünyanin heryerinde insanlar örgütsüz..eksiklik bu..saygilar

Aleph
18-08-2015, 20:16

En çok ateistlerin ihtiyacı var..