Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Ateizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-08-2015, 14:01
Barlas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Barlas Barlas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Ateizm Der. Başk. Tolga İnci hakkında dava açıldı

Ateizm Derneği Başkanı Tolga İnci hakkında "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçu kapsamında dava açıldı.

İnci'nin yöneticisi olduğu tespit edilen bir Facebook sayfası üzerinden Allah'a, Peygamber efendimize, Kuran-ı Kerim'e ve Müslümanlara yönelik aşağılayıcı tarzda paylaşımlar yapıldığı yönünde Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na 3 ayrı şikayet yapıldı. Bu şikayetler üzerine dosyalar birleştirilerek soruşturma başlatıldı.

Savcılık tarafından yapılan incelemede söz konusu sayfanın yöneticisinin Ateizm Derneği Başkanı Tolga İnci olduğu belirlendi. Savcılık tarafından Tolga İnci hakkında düzenlenen iddianamede şöyle denildi: Şüphelinin paylaşımlarının düşünce ve ifade özgürlüğü ile açıklanabilecek bir eleştiriden ziyade, Müslümanları nedensiz olarak incitecek şekilde, dini değerleri aşağılamak kastıyla yapıldığı anlaşılmıştır."

http://www.yeniakit.com.tr/haber/ate...asi-87320.html
Şikâyetlere konu olan paylaşımlar belirtilmemiş, bilseydik iyi olurdu, ona göre vaziyet alırdık.

Yaparlar tabii, yani dava açar zibidiler, her türlü kahpeliği bunlardan bekle önce - fikirlere fikirle cevap verebilme diye bir düşünceleri yok ki...

Bir yandan 1000 küsur senedir bu ulusu etkisi altına almış bir afyon, emperyalizm destekli devletin her şeyi buna çalışıyor, okullardan tut, TV kanallarına, camiler, gazeteler, internet siteleri, dergiler, dernekler, konferanslar vs. - hep palavralarla milletin beynini daha da yıkıyorlar.

Bizler ise bir avuç mücadeleci insan, sadece internet ortamına tıkılmış vaziyette (o da lanet olası feysbuk ve tivitırın TEKEL pozisyonunda olduğu bir ortam); bu rakiple mücadele ediyoruz. İşimiz zor hakikaten.

Ama er ya da geç, bu Arap putu elbette yıkılacak - Turan DURSUN'lar boşuna ölmedi, İlhan ARSEL'ler boşuna vatanlarından olmadı.

Alt 17-08-2015, 14:06
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bu konuda önerim, xyz dinini uyduralım. Bu dinde muhammede ve allaha hakaret etmek farz olsun.
Aynı şey Kuran kitabında da yapılıyor. Ateistlere hakaretler var. Ama din adı altında yapıldığı için serbest oluyor.
Biz de din adı altında yaparsak hukuken kimse bir şey diyemez. Hatta hukuken bizim xyz dinini aşağılayanlar suçlu bulunacaktır.
Alt 17-08-2015, 14:16
Barlas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Barlas Barlas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Biz de din adı altında yaparsak hukuken kimse bir şey diyemez."
"Halkın bir kısmının inandığı değerlere hakaret....." falan gibi ya ilgili yasa, yani savcının suçlama yapabileceği yasa; bu yüzden biz başarı elde edemeyiz bu yöntemle.

"Halkın bir kısmının İslam'ı benimsediği nerden belli?" - Nüfus cüzdanlarında yazıyor.

Yeni XYZ dini? - Yazmıyor.
Alt 17-08-2015, 20:36
Aleph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Aleph Aleph isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu konuda bir şeyler yapmalıyız. İmza kampanyası başlatılsın, destek olalım..

"Yaşama başkalarınca ve önceden verilmiş bir anlamı üstlenmek zor değil, zor olan ona kendince ve yeniden anlam verebilmektir." - Dücane Cündioğlu
Alt 18-08-2015, 09:13
Predator Predator isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Ateizm derneği olması doğru mu ?

Ateistlerin temsil edilmeye ihtiyacı var mı ?
Alt 18-08-2015, 11:39
Lep Lep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Predator´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Bu dava ihtiyaç oldugunu gösterecektir. Gerekirse mitingler düzenlenir gerekirse davası süren bir ateistin mahkeme masraflari olsun hertürlü destek gösterilir. Başı boş koyunlar gibiyiz. Bu davanın gerekcesi tanıdık. Belki de yıllarca hapis cezası yiyecek biz de buradan boş boş tartışacagız. Seven nisanyan bile hapishane de unutuldu. Kimsenin umurunda degil. Ses vermemiz lazım. Örgutlenmemiz lazım bu cok acık ve zorunlu
Alt 18-08-2015, 13:52
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Başlık Cafe'den, Ateizm forumuna taşındı.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 18-08-2015, 14:13
bakkalmahmud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bakkalmahmud bakkalmahmud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Herkesin bildiyi birsey ama birdefa daha yazayim.
Yasli bir adam televizyonda anlatiyor,,Hitler komunistlere saldirdi,susdum cünkü ben komunist deyildim,,yahudilere saldirdi,,susdum cünkü yahudu deyildim,,cingenelere saldirdi,,susdum cünkü cingene deyildim,,escinsellere saldirdi,,susdum cünkü escinsel deyildim,,gün oldu sira bana geldi....Fasizme karsi koymayanlar,fasizmin zindanlarinda bulusurlar...
Hayatin en güzel yani,varolmak,,daha güzel yaniysa,ugruna mücadele edeceyin hakli davan olmasi...
Türkiyenin ve dünyanin eksikliyi,,,meydan zalimin zulmüne birakilmis,,,en büyük eksiklik örgütlü olamamak..
Zulüme,haksizliga,kirli savaslara,doganin tahribatina karsi olan insanlari ayni cati altinda birlestirmek lazim,,bu becerilirse zaten insanlari cogu fasizme karsi,,büyük bir anti fasist güc ortaya cikar..Bana göre dünyanin heryerinde insanlar örgütsüz..eksiklik bu..saygilar

"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
Alt 18-08-2015, 20:16
Aleph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Aleph Aleph isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Predator´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

En çok ateistlerin ihtiyacı var..

"Yaşama başkalarınca ve önceden verilmiş bir anlamı üstlenmek zor değil, zor olan ona kendince ve yeniden anlam verebilmektir." - Dücane Cündioğlu

Önerilen Siteler