Orijinalini görmek için tıklayınız : Böyle "din"i de inancı da dindarı da...
Vefik Sami
06-09-2015, 13:31
Son on yılda İslâm coğrafyasında olanlar dehşet verici. Her ne kadar ben müslüman değilsem de İslâm'ın bir daha geri dönmemek üzere yeryüzünden silinip gitmesini istesem de emperyalistlerin kirli çıkarları uğruna telef olup giden milyonlarca garip, mazlum, kadın ve çocukları düşündükçe dayanamıyor, aklımı yitirecek gibi oluyorum. Hoş; şimdiye kadar yitirmemiş olsam da muvazenem ciddi biçimde bozuldu.
Komşu ülkelerde zâlimin çıkarları yüzünden binbir cefâ altında ezilip-inleyen, bombalara hedef olup parçalanarak ölen mazlum insanların kanları yerde akıp dururken; sözüm ona "Ulemâ" dan hacı-hoca takımı televizyonlarda güyâ "din eğitimi" amacıyla arz-ı endâm eyleyerek, abdestin farzları, namazın sünnetlerinden söz ediyor; "İslâm" ahlâkından dem vuruyor.
Ulan, senin önderin/peygamberinin "Komşusu aç yatarken tok gezen bizden değildir." tesbiti bu günlere kadar gelmiş ve hemen hemen her 'süslüman' tarafından ezberlenmişken; 'din kardeşlerin' olduğunu iddia ettiğin insanlar envâ-, çeşit zulüm altında inliyor, yitip gidiyor. Ama sen, rahat koltuğuna yaslanıp, kamera karşısında ahkâm kesiyorsun. Eğer İslâm'ın Allah'ı gerçek ise, Muhammed'in de söyledikleri doğru ise; Allah, Mahkeme-i kübrâda benim gibi "kefere"nin yüzüne bile bakmaz belki. Ama şundan eminim ki; gereçek müslümanların hepsi birden sizin gibi riyâkârların yüzüne tükürür de öyle gidersiniz Cehenneme.
İnanç mantığına göre biz "öte dünya"yı kaybederiz.
Öyle zannediyorum ki şerefimizi kaybderek Cehennem'e gitmek;
Bizâtihi, Cehennem'in kendi âzabından daha da ağır olacaktır.
Ama; insan olana.
İnsanlığının tümünü birden yitirmeden ölüp gidenlere
"Sevgi pıtırcığı" Pavlustiyanların da durumu aynı.
Ukraynada, dünyanın değişik coğrafyalarında ezilip sömürülen Hristiyanlar da var tabii.
Ama savaş ortamında bulunmayan, nâzik "döt"ünü rahat koltuklarından kaldırmayan riyâkar kültür dindarları, haftada bir kilisede toplaşıp - o da dünyanın değişik coğrafyalarında yok yere ölüp gidenler akıllarına düşerse - timsah gözyaşı dökerken, "Tanrı sevgidir" geyiği üzerinden olmayan vicdanlarını rahatlatma peşindeler.
Yaradan, altmış küsûr yıldır beni bu dünyada tutuyor.
Öğrenebildiğim tek gerçek şu;
İnsanlığın en büyük düşmanı şu iki şey.
1 - Cehâlet
2 - Bencillik ve riyâ.
Ooo vefik bey hayrola aşmışsın. Başlık güzel olmuş.
Herhalde muslümanlığı unutamamışsın. Hala etkisindemisin.
İnsanlığın en büyük düşmanı şu iki şey.
1 - Cehâlet
2 - Bencillik ve riyâ.
Bana göre de kontrolsüz kapitalizm ve onun doğal sonucu/yavrusu olan emperyalizm.
Emperyalizm mekanizmasının "tıkırında" işlemesi için kitlelerin mümkün mertebe cahil bırakılması şarttır. Yani benim gibi, Vefik ağbi gibi, yahut bu forumun diğer müdavimleri gibi insanları pek kandıramaz emperyalistler yalanlarıyla - cahil değiliz çünkü.
Bu coğrafyada insanları cahil bırakabilmenin en güzel yöntemi de bu İslam dini bana göre, kadercilik-şükürcülük-biatçılık, işte İslam'la insanın bünyesine yerleşen bu üç zehir yetiyor da artıyor cehalet için. (Örnek: **tünün kılıyık)
Dünyamız aslında güzel yer, herkese yetecek kadar ekmek var, aş var, meyva var, su var vs... - ama maalesef kontrolsüz kapitalizm de var.
İki sene kadar önceydi galiba, tesadüfen şu hesabı yapmıştım, ve şok olmuştum netice karşısında:
https://lh3.googleusercontent.com/W43lwBZyJYZcpGeV4-Fotl9pS-hhDjZNKk3zIrjzo7e_LuCzWJmFfFSFaz1lB8hGaDhfEyoglRe5 MqmWmt5Jx2e9oGmQb7fcBwUdE4tD96iznfNVSWtkw-YjqGnG3AF2bt-Wytf-nPUZ2r6qCablcUTQs3C1tZxplTNkufzzEAHFPx931tppPn4qYi anAte8A_g-r6godgxGrK9v59peFXvcsKRBiOnzk4OVMLJyjrqLsfCRv1Fl8L MesfwjlkOibHq6H6KUzFKULiXfFV-b6mV-jChwGYBPqP-e0YhzbNBOslXs7pPUjWnf-RH20BJrtrTGMW_ETFO2KomHBMqC84E-uRCAXx8PLwLA3fTo8pMdZ4vFmuo1ZaR4djoR_2iZzUcaD2ZRBa MrvIjx6youEyNnCUZBAzE5bcQP_sUX6YoP-sscYCrsSfbV70_B3erFToORuT6pjupWG1NLPXeKjtaUpuOnDdw E1Irm537_VPmus88308xojKhXXASoEa-iFx5sQO4KM70jrI5-_xc-MMU=w767-h659-no
Vefik Sami
06-09-2015, 14:05
Ooo vefik bey hayrola aşmışsın. Başlık güzel olmuş.
Herhalde muslümanlığı unutamamışsın. Hala etkisindemisin.
Müslümanlık ile bir ilgisi yok.
Ben laf dolandırmayı pek beceremem.
Söyleyebileceğim bir şey varsa direkt söyler; diyemiyorsam, sükût ederim.
İnsanların kültür kimliklerinden çok; sorumlusu olmadıkları ortamların "değirmen"inde öğütülüp gitmelerinedir itirâzım.
Sn. Barlas;
Kapitalizm veya emperyalizm; isimler o kadar mühim değil.
Ama sömürü düzeninin işleyişini sağlayan en önemli gerçek; cehâlet ve cehâletten beslenen bencilliktir.
Bir toplumu oluşturan bireylerde "Benden sonra tufan" mentalitesi oluşmuşsa; sistem, yan yana dizlmiş domino taşları prensibi ile "tıkır tıkır" işler.
Her sokağın başına bir polis veya jandarma dikerseniz, devlet görünür olur.
Mühim olan, otoriteyi göstermeden yönetmek.
Emperyalizmin yaptığı da bu.
spartacus
06-09-2015, 14:29
"Zikerim ben böyle "din"i de inancı da dindarı da..." tarzındaki başlık, topyekün bir biçimde bir topluluğu hedef alan olumsuz yaklaşımından dolayı değiştirildi.
Vefik Sami
06-09-2015, 14:47
"Zikerim ben böyle "din"i de inancı da dindarı da..." tarzındaki başlık, topyekün bir biçimde bir topluluğu hedef alan olumsuz yaklaşımından dolayı değiştirildi.
Başlık, hukûken bir sorun oluşturuyor ise, müdâhele etmenizi anlayışla karşılarım. Ama; mesajı dikkatli okuduysanız, sâdece bir inanca yönelik değil o tesbitler.
Yıldıztozu
06-09-2015, 16:02
İmzanızdaki yazıya da bakarak, inanmadığımız bir sahtekarlık için kendimizi yıpratmaya değmez, insanlara gerçekleri anlatalım ama bunu yaparken kendimizi yıpratmayalım.
Din olgusu mantıksız ve zararlı olsa bile, kolayca yok edilecek bir sistem değil. Altında çok fazla neden var. Elimizden gelenler sınırlı. Doğal seçilim zaten dinleri yok edecektir muhtemelen.
İmzanızdaki yazıya da bakarak, inanmadığımız bir sahtekarlık için kendimizi yıpratmaya değmez, insanlara gerçekleri anlatalım ama bunu yaparken kendimizi yıpratmayalım.
Din olgusu mantıksız ve zararlı olsa bile, kolayca yok edilecek bir sistem değil. Altında çok fazla neden var. Elimizden gelenler sınırlar. Doğal seçilim zaten dinleri yok edecektir muhtemelen.
Dinler birileri yiyip birileri baktığı sürece ''şükür edebiyatı'' ve ''kader edebiyatı'' ile sürmeye devam edecek.
Vefik Sami
06-09-2015, 16:16
Din olgusu mantıksız ve zararlı olsa bile, kolayca yok edilecek bir sistem değil. Altında çok fazla neden var. Elimizden gelenler sınırlı. Doğal seçilim zaten dinleri yok edecektir muhtemelen.
İsim zikretmemişsiniz.
Fakat; yazdığınız mesajdan anladığım doğru ise, 'muhatap' benim.
Amaca ulaşmak için sâdece elimizden gelebileni yapmamız lâzım geldiğini, kendimizi heder etmenin fazlaca bir anlam taşımadığını, öğretmenlik mesleğinde öğrendim. Siz ne yaparsanız yapın, ne kadar çok bilgiyle sınıfa girerseniz girin; sonuçta, öğrenci sâdece dinlediği kadarını alıyor.
Tabii zekâ düzeyi ölçüsünde.
Konuyu açmama yol açan tepki anlıktır.
Arada bir beni yoklar ve gider.
Bütün zamanımı bu vahşete ayırıp yaşamaya devam etmem, zâten mümkün değil.
Ama; bir şekilde tepkimizi ortaya koymak da gerek.
Muhammed'in dediği gibi "Dilsiz Şeytan" olmaktansa; dilimizle de olsa tepki koymak insanlık gereği.
spartacus
06-09-2015, 17:12
Başlık, hukûken bir sorun oluşturuyor ise, müdâhele etmenizi anlayışla karşılarım. Ama; mesajı dikkatli okuduysanız, sâdece bir inanca yönelik değil o tesbitler.
Başlık o biçimde toplu hedef alıyordu, o nedenle içeriğe değil başlığa müdahale edildi. Hukuken sorun oluşturuyor lakin bu hukuk resmi yasalar temelinde değil de site, katılımcılar, kamu ve hedef kitle çerçevesinde hukuki sorun teşkil ediyor... Yani o haliyle başlık-dindarları siken-, ne yazık ki "uygunsuz" duruyordu.
Yıldıztozu
06-09-2015, 17:31
İsim zikretmemişsiniz.
Fakat; yazdığınız mesajdan anladığım doğru ise, 'muhatap' benim.
Amaca ulaşmak için sâdece elimizden gelebileni yapmamız lâzım geldiğini, kendimizi heder etmenin fazlaca bir anlam taşımadığını, öğretmenlik mesleğinde öğrendim. Siz ne yaparsanız yapın, ne kadar çok bilgiyle sınıfa girerseniz girin; sonuçta, öğrenci sâdece dinlediği kadarını alıyor.
Tabii zekâ düzeyi ölçüsünde.
Konuyu açmama yol açan tepki anlıktır.
Arada bir beni yoklar ve gider.
Bütün zamanımı bu vahşete ayırıp yaşamaya devam etmem, zâten mümkün değil.
Ama; bir şekilde tepkimizi ortaya koymak da gerek.
Muhammed'in dediği gibi "Dilsiz Şeytan" olmaktansa; dilimizle de olsa tepki koymak insanlık gereği.
Anlıyorum haklısınız, benzer duyguları bazen ben de hissediyorum, tepki gösterme arzusu hissediyorum.
Tabi muhatap aldığımız kesin daha dört işlemi bilmiyorsa biz onlara türev integrali anlatamayız.
Bu yüzden bu tarz forumların ve sitelerin varlığı çok değerli. Zamanla olacak şeyler bunlar.
Siz daha iyi biliyorsunuz zaten neyin ne olduğunu. Saygılar.