Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-09-2015, 13:31
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Böyle "din"i de inancı da dindarı da...

Son on yılda İslâm coğrafyasında olanlar dehşet verici. Her ne kadar ben müslüman değilsem de İslâm'ın bir daha geri dönmemek üzere yeryüzünden silinip gitmesini istesem de emperyalistlerin kirli çıkarları uğruna telef olup giden milyonlarca garip, mazlum, kadın ve çocukları düşündükçe dayanamıyor, aklımı yitirecek gibi oluyorum. Hoş; şimdiye kadar yitirmemiş olsam da muvazenem ciddi biçimde bozuldu.

Komşu ülkelerde zâlimin çıkarları yüzünden binbir cefâ altında ezilip-inleyen, bombalara hedef olup parçalanarak ölen mazlum insanların kanları yerde akıp dururken; sözüm ona "Ulemâ" dan hacı-hoca takımı televizyonlarda güyâ "din eğitimi" amacıyla arz-ı endâm eyleyerek, abdestin farzları, namazın sünnetlerinden söz ediyor; "İslâm" ahlâkından dem vuruyor.

Ulan, senin önderin/peygamberinin "Komşusu aç yatarken tok gezen bizden değildir." tesbiti bu günlere kadar gelmiş ve hemen hemen her 'süslüman' tarafından ezberlenmişken; 'din kardeşlerin' olduğunu iddia ettiğin insanlar envâ-, çeşit zulüm altında inliyor, yitip gidiyor. Ama sen, rahat koltuğuna yaslanıp, kamera karşısında ahkâm kesiyorsun. Eğer İslâm'ın Allah'ı gerçek ise, Muhammed'in de söyledikleri doğru ise; Allah, Mahkeme-i kübrâda benim gibi "kefere"nin yüzüne bile bakmaz belki. Ama şundan eminim ki; gereçek müslümanların hepsi birden sizin gibi riyâkârların yüzüne tükürür de öyle gidersiniz Cehenneme.

İnanç mantığına göre biz "öte dünya"yı kaybederiz.
Öyle zannediyorum ki şerefimizi kaybderek Cehennem'e gitmek;
Bizâtihi, Cehennem'in kendi âzabından daha da ağır olacaktır.

Ama; insan olana.
İnsanlığının tümünü birden yitirmeden ölüp gidenlere

"Sevgi pıtırcığı" Pavlustiyanların da durumu aynı.
Ukraynada, dünyanın değişik coğrafyalarında ezilip sömürülen Hristiyanlar da var tabii.
Ama savaş ortamında bulunmayan, nâzik "döt"ünü rahat koltuklarından kaldırmayan riyâkar kültür dindarları, haftada bir kilisede toplaşıp - o da dünyanın değişik coğrafyalarında yok yere ölüp gidenler akıllarına düşerse - timsah gözyaşı dökerken, "Tanrı sevgidir" geyiği üzerinden olmayan vicdanlarını rahatlatma peşindeler.

Yaradan, altmış küsûr yıldır beni bu dünyada tutuyor.
Öğrenebildiğim tek gerçek şu;

İnsanlığın en büyük düşmanı şu iki şey.

1 - Cehâlet
2 - Bencillik ve riyâ.

Konu Vefik Sami tarafından (06-09-2015 Saat 13:57 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-09-2015, 13:58
Alibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Alibey Alibey isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Ooo vefik bey hayrola aşmışsın. Başlık güzel olmuş.
Herhalde muslümanlığı unutamamışsın. Hala etkisindemisin.

Aklı başında hiçbir insan kendi özgür aklını bir dine ya da ideolojiye teslim etmez
Alt 06-09-2015, 13:59
Barlas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Barlas Barlas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İnsanlığın en büyük düşmanı şu iki şey.

1 - Cehâlet
2 - Bencillik ve riyâ.
Bana göre de kontrolsüz kapitalizm ve onun doğal sonucu/yavrusu olan emperyalizm.

Emperyalizm mekanizmasının "tıkırında" işlemesi için kitlelerin mümkün mertebe cahil bırakılması şarttır. Yani benim gibi, Vefik ağbi gibi, yahut bu forumun diğer müdavimleri gibi insanları pek kandıramaz emperyalistler yalanlarıyla - cahil değiliz çünkü.

Bu coğrafyada insanları cahil bırakabilmenin en güzel yöntemi de bu İslam dini bana göre, kadercilik-şükürcülük-biatçılık, işte İslam'la insanın bünyesine yerleşen bu üç zehir yetiyor da artıyor cehalet için. (Örnek: **tünün kılıyık)

Dünyamız aslında güzel yer, herkese yetecek kadar ekmek var, aş var, meyva var, su var vs... - ama maalesef kontrolsüz kapitalizm de var.

İki sene kadar önceydi galiba, tesadüfen şu hesabı yapmıştım, ve şok olmuştum netice karşısında:

Alt 06-09-2015, 14:05
Üyeliğini Sonlandırmış

Alibey´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ooo vefik bey hayrola aşmışsın. Başlık güzel olmuş.
Herhalde muslümanlığı unutamamışsın. Hala etkisindemisin.
Müslümanlık ile bir ilgisi yok.
Ben laf dolandırmayı pek beceremem.
Söyleyebileceğim bir şey varsa direkt söyler; diyemiyorsam, sükût ederim.

İnsanların kültür kimliklerinden çok; sorumlusu olmadıkları ortamların "değirmen"inde öğütülüp gitmelerinedir itirâzım.

Sn. Barlas;

Kapitalizm veya emperyalizm; isimler o kadar mühim değil.
Ama sömürü düzeninin işleyişini sağlayan en önemli gerçek; cehâlet ve cehâletten beslenen bencilliktir.
Bir toplumu oluşturan bireylerde "Benden sonra tufan" mentalitesi oluşmuşsa; sistem, yan yana dizlmiş domino taşları prensibi ile "tıkır tıkır" işler.

Her sokağın başına bir polis veya jandarma dikerseniz, devlet görünür olur.
Mühim olan, otoriteyi göstermeden yönetmek.
Emperyalizmin yaptığı da bu.

Konu Vefik Sami tarafından (06-09-2015 Saat 14:20 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-09-2015, 14:29
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

"Zikerim ben böyle "din"i de inancı da dindarı da..." tarzındaki başlık, topyekün bir biçimde bir topluluğu hedef alan olumsuz yaklaşımından dolayı değiştirildi.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 06-09-2015, 14:47
Üyeliğini Sonlandırmış

spartacus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"Zikerim ben böyle "din"i de inancı da dindarı da..." tarzındaki başlık, topyekün bir biçimde bir topluluğu hedef alan olumsuz yaklaşımından dolayı değiştirildi.
Başlık, hukûken bir sorun oluşturuyor ise, müdâhele etmenizi anlayışla karşılarım. Ama; mesajı dikkatli okuduysanız, sâdece bir inanca yönelik değil o tesbitler.
Alt 06-09-2015, 16:02
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İmzanızdaki yazıya da bakarak, inanmadığımız bir sahtekarlık için kendimizi yıpratmaya değmez, insanlara gerçekleri anlatalım ama bunu yaparken kendimizi yıpratmayalım.
Din olgusu mantıksız ve zararlı olsa bile, kolayca yok edilecek bir sistem değil. Altında çok fazla neden var. Elimizden gelenler sınırlı. Doğal seçilim zaten dinleri yok edecektir muhtemelen.
Alt 06-09-2015, 16:04
world world isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İmzanızdaki yazıya da bakarak, inanmadığımız bir sahtekarlık için kendimizi yıpratmaya değmez, insanlara gerçekleri anlatalım ama bunu yaparken kendimizi yıpratmayalım.
Din olgusu mantıksız ve zararlı olsa bile, kolayca yok edilecek bir sistem değil. Altında çok fazla neden var. Elimizden gelenler sınırlar. Doğal seçilim zaten dinleri yok edecektir muhtemelen.
Dinler birileri yiyip birileri baktığı sürece ''şükür edebiyatı'' ve ''kader edebiyatı'' ile sürmeye devam edecek.
Alt 06-09-2015, 16:16
Üyeliğini Sonlandırmış

Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Din olgusu mantıksız ve zararlı olsa bile, kolayca yok edilecek bir sistem değil. Altında çok fazla neden var. Elimizden gelenler sınırlı. Doğal seçilim zaten dinleri yok edecektir muhtemelen.
İsim zikretmemişsiniz.
Fakat; yazdığınız mesajdan anladığım doğru ise, 'muhatap' benim.

Amaca ulaşmak için sâdece elimizden gelebileni yapmamız lâzım geldiğini, kendimizi heder etmenin fazlaca bir anlam taşımadığını, öğretmenlik mesleğinde öğrendim. Siz ne yaparsanız yapın, ne kadar çok bilgiyle sınıfa girerseniz girin; sonuçta, öğrenci sâdece dinlediği kadarını alıyor.

Tabii zekâ düzeyi ölçüsünde.

Konuyu açmama yol açan tepki anlıktır.
Arada bir beni yoklar ve gider.
Bütün zamanımı bu vahşete ayırıp yaşamaya devam etmem, zâten mümkün değil.
Ama; bir şekilde tepkimizi ortaya koymak da gerek.

Muhammed'in dediği gibi "Dilsiz Şeytan" olmaktansa; dilimizle de olsa tepki koymak insanlık gereği.
Alt 06-09-2015, 17:12
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Vefik Sami´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Başlık, hukûken bir sorun oluşturuyor ise, müdâhele etmenizi anlayışla karşılarım. Ama; mesajı dikkatli okuduysanız, sâdece bir inanca yönelik değil o tesbitler.
Başlık o biçimde toplu hedef alıyordu, o nedenle içeriğe değil başlığa müdahale edildi. Hukuken sorun oluşturuyor lakin bu hukuk resmi yasalar temelinde değil de site, katılımcılar, kamu ve hedef kitle çerçevesinde hukuki sorun teşkil ediyor... Yani o haliyle başlık-dindarları siken-, ne yazık ki "uygunsuz" duruyordu.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu

Önerilen Siteler