Orijinalini görmek için tıklayınız : İnsan türü bir virüs mü ?
Predator
06-09-2015, 17:34
Az önce Matrix filmini izledim. Filmedeki bir cümle beni gerçekten düşündürdü. İzleyenler hatırlıyordur belki, insanların virüs olduğu söyleniyor. İnsanlık tarihine bakarsak gördüğümüz bir çok toplumun çevrelerine büyük zarar verdiğidir. Son 200 yılda ise bu zarar had safhaya ulaştı. Binlerce yıl önce toplumların çevrelerini yok etmesi aynı bir virüsün ileriyi göremeyip konağını öldürmesi gibidir. Sonuç olarak virüslerde ölüyor. Peki ya günümüzde ki bu kasıtlı körlük niye ? Gelecekte bu kasıtlı körlük bitecek mi ? Yoksa konağımızı yok edecek miyiz ? İnsan, virüs olmaktan çıkıp bir memeli türü olabilecek mi ? Virüs olmaya devam etsekte konağımızı yok etmeden varlığımızı sürdürebilir miyiz ?
spartacus
06-09-2015, 17:38
Sevgili Pradetor
Virüs değil, mikrop daha yerinde diye düşünüyorum.
Diğer ifadelerin için ise, olacak, en azından bu günün mikrobuna, yarınlarda çözüm bulma şansımız var. Zaman, bilinçlenme, farkındalık, süreç, lakin yarının çözümü de ne yazık ki bu günün teşhis ve analizlerine muhtaç :)
Predator
06-09-2015, 18:03
Sevgili Pradetor
Virüs değil, mikrop daha yerinde diye düşünüyorum.
Virüs daha spesifik, virüs veya mikrop olmasının pek bir önemi yok diye düşünüyorum. Her halükarda zararlı bir patojen.
Diğer ifadelerin için ise, olacak, en azından bu günün mikrobuna, yarınlarda çözüm bulma şansımız var. Zaman, bilinçlenme, farkındalık, süreç, lakin yarının çözümü de ne yazık ki bu günün teşhis ve analizlerine muhtaç :)
Teşhis ve analiz yapıldı ancak görmezden geliniyor ve önemsenmiyor.
Farkındalık ve bilinçlenme kasıtlı körlüğün ilacı olacak.
Çözüm için ise yeterli teknolojiye sahibiz. Sadece harekete geçmeliyiz.
bakkalmahmud
06-09-2015, 18:28
Insanlar madenler gibidir,hercesidi var,saf virüs yada mikrop demek bazilarina iltifat bazilarinada hakaret olur.saygilar
Predator
06-09-2015, 18:39
Insanlar madenler gibidir,hercesidi var,saf virüs yada mikrop demek bazilarina iltifat bazilarinada hakaret olur.saygilar
Özel olarak hiç kimseyi ve bir toplumu suçlamıyoruz. Dünya dışından gelen birinin gözlemi gibi düşünebilirsiniz. Kendini bilen biri için bunlar sorun teşkil etmez.
spartacus
06-09-2015, 20:14
Virüs daha spesifik, virüs veya mikrop olmasının pek bir önemi yok diye düşünüyorum. Her halükarda zararlı bir patojen.
Teşhis ve analiz yapıldı ancak görmezden geliniyor ve önemsenmiyor.
Farkındalık ve bilinçlenme kasıtlı körlüğün ilacı olacak.
Çözüm için ise yeterli teknolojiye sahibiz. Sadece harekete geçmeliyiz.
Tabi ki, virüs bir nevi kendisini klonlayan bir madde, organizma içerip, içermedikleri meçhul(abiyogenetik). O bakımdan demek istedim.
Harakete geçmeliyiz evet, ama karşımızda neyi ve neleri bulduğumuz da ya da bulacağımızda önemli. Neye, kime karşı hareket. Cehalete karşı bu gayet doğal ve hareket halindeyiz, ama iş stotükoya ve egemen ideolojiye döndü mü hayli çetrefilleşiyor. Bir fabrikadan üretircesine üreyen milyonlarca ürünü, tek, tek yeniden ele almak çözümü getirecek gibi değil-fabrikanın hızına ve bu mikrop tarz hayattan elde edilen çıkar hakimiyetlerine yetişmek zor-, o nedenle sanırım toplumsal bilinçte ısrar şart olacak...
Predator
06-09-2015, 22:17
Tabi ki, virüs bir nevi kendisini klonlayan bir madde, organizma içerip, içermedikleri meçhul(abiyogenetik). O bakımdan demek istedim.
Tamam, anladım. Ben canlı veya ara form olduğunu düşünüyorum .
Harakete geçmeliyiz evet, ama karşımızda neyi ve neleri bulduğumuz da ya da bulacağımızda önemli. Neye, kime karşı hareket. Cehalete karşı bu gayet doğal ve hareket halindeyiz, ama iş stotükoya ve egemen ideolojiye döndü mü hayli çetrefilleşiyor. Bir fabrikadan üretircesine üreyen milyonlarca ürünü, tek, tek yeniden ele almak çözümü getirecek gibi değil-fabrikanın hızına ve bu mikrop tarz hayattan elde edilen çıkar hakimiyetlerine yetişmek zor-, o nedenle sanırım toplumsal bilinçte ısrar şart olacak...
Her zaman karşı koyanlar olur. Harekete geçmeliyiz derken kaynaklarımızı doğru kullanmaya çalışmalıyız demek istedim. Şuan bilinçsizce tüketiyoruz.
bakkalmahmud
07-09-2015, 10:43
Cok azi haric büyük cogunlugu parazitdir.
İnsan zaten çevrenin bir parçası olduğu için, virüs olduğunu sanmıyorum. Çevreyi yok ediyor fakat kendisi de çevre. Doğa kaynaklarını tüketince, soyu tükenir. Bu da doğal bir süreç olur.
Predator
07-09-2015, 11:58
İnsan zaten çevrenin bir parçası olduğu için, virüs olduğunu sanmıyorum. Çevreyi yok ediyor fakat kendisi de çevre. Doğa kaynaklarını tüketince, soyu tükenir. Bu da doğal bir süreç olur.
İnsanın çevreden bağımsız olduğunu söylemedik. Yaşadığı çevreyi mahvettiğini söyledik. Çevrenin bir parçası olduğu için dolaylı olarak kendini de yok etmiş oluyor. Bunu yapan diğer bir canlı türü virüsler veya mikroplar. Bu bakımdan insan ile virüs arasında benzerlik var. Evet, yok olmak doğal bir süreç. Mesele bunun nasıl olduğu.
Şuan bilinçsizce tüketiyoruz.
Uretmedigimizden veya uretici yanimizi aciga cikarmadigimizdan olabilir mi? Mesela en son evdeki herhangi eskimis bir esyanizi, donusturup yeni bir kimlik verdiniz yenisini almak yerine?
Dunyada ciddi sekilde donusum furyasi baslamis halde, bu yolla hem daha az tuketiyorlar, hem de cevreyi korumaya(pet sise, cam vs.) yardimci oluyorlar.
İnsanoğlu diğer canlılar için bir virüs olabilir fakat doğa karşısında etkisiz elemandır..
Predator
07-09-2015, 21:35
Uretmedigimizden veya uretici yanimizi aciga cikarmadigimizdan olabilir mi?
Olabilir.
Dunyada ciddi sekilde donusum furyasi baslamis halde, bu yolla hem daha az tuketiyorlar, hem de cevreyi korumaya(pet sise, cam vs.) yardimci oluyorlar.
Tüm toplum veya toplumun büyük bir kısmı tarafından uygulanırsa etkili olur.
Felâsife
19-11-2016, 20:45
Bir hoca/abimiz vardı, takma dişlerini cebinde taşırdı, lazım olduğunda cebinden çıkartıp ağzına takardı...
Gören bilmeyende, yav hocam ne yaptın miktop neyim kaparsın derlerdi.
O da, "Mikrop mikroba bir şey yapmaz" derdi.
Hasılı irice bir mikrop türü olabiliriz. :D
Asinus Orientalis
19-11-2016, 21:30
Tüm veriler, insan ırkının bir virüs veya mikroptan ziyade bir kanser hücresine benzediğini göstermekte. İçinden çıktığı tabiatı yok etme yoluna girmesi bu yüzden kendi sonunu getiriyor. Normal şartlarda kanseri sadece (tedavi hariç) taşıyıcı vucudun (bu durumda dünya yaşamının) ölmesi durdurur. Bizi de bu durduracak derim hep.
Bizler tabiatın yolunda gitmeyen bir deneyinin sonuçlarıyız. Yolunda gidenlerin tamamı doğayla uyum içindeler. Bizler mütasyona uğramış kanser hücreleriz. Tabiatın kemoterapiye gitmesi lazım :biggrin1: