06-09-2015, 17:34
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
İnsan türü bir virüs mü ?
Az önce Matrix filmini izledim. Filmedeki bir cümle beni gerçekten düşündürdü. İzleyenler hatırlıyordur belki, insanların virüs olduğu söyleniyor. İnsanlık tarihine bakarsak gördüğümüz bir çok toplumun çevrelerine büyük zarar verdiğidir. Son 200 yılda ise bu zarar had safhaya ulaştı. Binlerce yıl önce toplumların çevrelerini yok etmesi aynı bir virüsün ileriyi göremeyip konağını öldürmesi gibidir. Sonuç olarak virüslerde ölüyor. Peki ya günümüzde ki bu kasıtlı körlük niye ? Gelecekte bu kasıtlı körlük bitecek mi ? Yoksa konağımızı yok edecek miyiz ? İnsan, virüs olmaktan çıkıp bir memeli türü olabilecek mi ? Virüs olmaya devam etsekte konağımızı yok etmeden varlığımızı sürdürebilir miyiz ?
Konu Predator tarafından (06-09-2015 Saat 17:54 ) değiştirilmiştir.
|

06-09-2015, 17:38
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sevgili Pradetor
Virüs değil, mikrop daha yerinde diye düşünüyorum.
Diğer ifadelerin için ise, olacak, en azından bu günün mikrobuna, yarınlarda çözüm bulma şansımız var. Zaman, bilinçlenme, farkındalık, süreç, lakin yarının çözümü de ne yazık ki bu günün teşhis ve analizlerine muhtaç
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

06-09-2015, 18:03
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
spartacus´isimli üyeden Alıntı
Sevgili Pradetor
Virüs değil, mikrop daha yerinde diye düşünüyorum.
|
Virüs daha spesifik, virüs veya mikrop olmasının pek bir önemi yok diye düşünüyorum. Her halükarda zararlı bir patojen.
Diğer ifadelerin için ise, olacak, en azından bu günün mikrobuna, yarınlarda çözüm bulma şansımız var. Zaman, bilinçlenme, farkındalık, süreç, lakin yarının çözümü de ne yazık ki bu günün teşhis ve analizlerine muhtaç 
|
Teşhis ve analiz yapıldı ancak görmezden geliniyor ve önemsenmiyor.
Farkındalık ve bilinçlenme kasıtlı körlüğün ilacı olacak.
Çözüm için ise yeterli teknolojiye sahibiz. Sadece harekete geçmeliyiz.
|

06-09-2015, 18:28
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Insanlar madenler gibidir,hercesidi var,saf virüs yada mikrop demek bazilarina iltifat bazilarinada hakaret olur.saygilar
"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
|

06-09-2015, 18:39
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
anti-ka´isimli üyeden Alıntı
Insanlar madenler gibidir,hercesidi var,saf virüs yada mikrop demek bazilarina iltifat bazilarinada hakaret olur.saygilar
|
Özel olarak hiç kimseyi ve bir toplumu suçlamıyoruz. Dünya dışından gelen birinin gözlemi gibi düşünebilirsiniz. Kendini bilen biri için bunlar sorun teşkil etmez.
|

06-09-2015, 20:14
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Predator´isimli üyeden Alıntı
Virüs daha spesifik, virüs veya mikrop olmasının pek bir önemi yok diye düşünüyorum. Her halükarda zararlı bir patojen.
Teşhis ve analiz yapıldı ancak görmezden geliniyor ve önemsenmiyor.
Farkındalık ve bilinçlenme kasıtlı körlüğün ilacı olacak.
Çözüm için ise yeterli teknolojiye sahibiz. Sadece harekete geçmeliyiz.
|
Tabi ki, virüs bir nevi kendisini klonlayan bir madde, organizma içerip, içermedikleri meçhul(abiyogenetik). O bakımdan demek istedim.
Harakete geçmeliyiz evet, ama karşımızda neyi ve neleri bulduğumuz da ya da bulacağımızda önemli. Neye, kime karşı hareket. Cehalete karşı bu gayet doğal ve hareket halindeyiz, ama iş stotükoya ve egemen ideolojiye döndü mü hayli çetrefilleşiyor. Bir fabrikadan üretircesine üreyen milyonlarca ürünü, tek, tek yeniden ele almak çözümü getirecek gibi değil-fabrikanın hızına ve bu mikrop tarz hayattan elde edilen çıkar hakimiyetlerine yetişmek zor-, o nedenle sanırım toplumsal bilinçte ısrar şart olacak...
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

06-09-2015, 22:17
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
spartacus´isimli üyeden Alıntı
Tabi ki, virüs bir nevi kendisini klonlayan bir madde, organizma içerip, içermedikleri meçhul(abiyogenetik). O bakımdan demek istedim.
|
Tamam, anladım. Ben canlı veya ara form olduğunu düşünüyorum .
|
Harakete geçmeliyiz evet, ama karşımızda neyi ve neleri bulduğumuz da ya da bulacağımızda önemli. Neye, kime karşı hareket. Cehalete karşı bu gayet doğal ve hareket halindeyiz, ama iş stotükoya ve egemen ideolojiye döndü mü hayli çetrefilleşiyor. Bir fabrikadan üretircesine üreyen milyonlarca ürünü, tek, tek yeniden ele almak çözümü getirecek gibi değil-fabrikanın hızına ve bu mikrop tarz hayattan elde edilen çıkar hakimiyetlerine yetişmek zor-, o nedenle sanırım toplumsal bilinçte ısrar şart olacak...
|
Her zaman karşı koyanlar olur. Harekete geçmeliyiz derken kaynaklarımızı doğru kullanmaya çalışmalıyız demek istedim. Şuan bilinçsizce tüketiyoruz.
|

07-09-2015, 10:43
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Cok azi haric büyük cogunlugu parazitdir.
"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
|

07-09-2015, 11:14
|
|
Üye
|
|
|
|
İnsan zaten çevrenin bir parçası olduğu için, virüs olduğunu sanmıyorum. Çevreyi yok ediyor fakat kendisi de çevre. Doğa kaynaklarını tüketince, soyu tükenir. Bu da doğal bir süreç olur.
|

07-09-2015, 11:58
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Boolean´isimli üyeden Alıntı
İnsan zaten çevrenin bir parçası olduğu için, virüs olduğunu sanmıyorum. Çevreyi yok ediyor fakat kendisi de çevre. Doğa kaynaklarını tüketince, soyu tükenir. Bu da doğal bir süreç olur.
|
İnsanın çevreden bağımsız olduğunu söylemedik. Yaşadığı çevreyi mahvettiğini söyledik. Çevrenin bir parçası olduğu için dolaylı olarak kendini de yok etmiş oluyor. Bunu yapan diğer bir canlı türü virüsler veya mikroplar. Bu bakımdan insan ile virüs arasında benzerlik var. Evet, yok olmak doğal bir süreç. Mesele bunun nasıl olduğu.
|