PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mustafa Kamalak: Ateist de Müslüman’dır

kkwejr213
18-09-2015, 13:31
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak bu ülkede ateistlerin de Müslüman olduğunu ve ortak değerlerin bulunduğunu söyleyerek “Ateist kardeşim de Elhamdülillah tabii ki Müslümanım diyor” dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak gündeme ilişkin NTV canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu. Kamalak, bu ülkenin ateistinin de Müslüman olduğunu ifade ederek, “Ateist kardeşimize soruyorlar Müslüman mısınız? diye “Elhamdülillah tabii ki Müslümanım ama ateist Müslümanım” diyor” diye konuştu.

HDP’nin Meclis’te olmasını önemli bir fırsat olarak nitelendiren Kamalak, “Sen ne istiyorsun arkadaş? Eğer Türkiye’nin hukuku, uluslararası anlaşmalar yönünden talepleri haklıysa amenna. Hak ihlali varsa onu derhal karşılarız. Ama ‘Türkiye’yi bölmek istiyorum’ dediği takdirde orada dur deriz, ona müsaade etmeyiz” dedi.

‘Ateist kardeşimize soruyorlar Müslüman mısınız? diye’

Bu ülkenin ateistinin de Müslüman olduğunu ifade eden Kamalak, “Ateist kardeşimize soruyorlar Müslüman mısınız? diye “Elhamdülillah tabii ki Müslümanım ama ateist Müslümanım” diyor” diye konuştu.

‘Ateist Müslümanım diyorlar’

“En sağdan en soldaki kardeşlerimize kadar kapımız açıktır. Hepimiz bu milletin evlatlarıyız. Ben bir konuşmamda şunu söylemiştim; sağcısı solcusuyla, Alevisiyle, Sünnisiyle bizler kardeşleriz. Rabbimiz, kitabımız, peygamberimiz, kıblemiz birdir. Kaldı ki üzerinde yaşadığımız vatan parçası birdir, bir olmamız lazım. İnanç bakımından sorduklarında bu ülkenin sarhoşu da, ayyaşı da, hatta ateisti bile inanç bakımından Müslümandır dediğimizde bir kısım medya mensupları kendilerini ateist diye tanıtan insanlarımıza ulaşıyor. Soruyorlar bir ateist kardeşimize “Müslüman mısınız?” diye “Elhamdülillah tabii ki Müslümanım ama ateist Müslümanım” diyor. Bizim solcumuz masaya otururken besmelesini çeker, kaşığı sağ eliyle tutmaya çalışır. Değerlerimiz ortaktır, sanıldığı kadar ayrılık, gayrılık yoktur. Elbette düşünce farkı olacak.”

http://siyasihaber.org/mustafa-kamalak-ateist-de-muslumandir#.Vflmn4g4f4c.facebook

kkwejr213
18-09-2015, 13:32
Zaytung haberi değil gerçek.

İlahimasal
18-09-2015, 14:04
Kamalak bizi müslüman olarak görüyor çünki

Müslümanlarda bir yaratıcı olmadığını biliyorlar fakat siyasi bir tavır takınıp mış gibi davranıp ,konuşuyorlar.

Kamalak itirafda bulunmuş aslında tüm müslümanlarda ateisttir demeye getirmiş.

Yıldıztozu
18-09-2015, 14:05
İnançlı insanlarda böyle bir gelenek var. Ateistlerin de aslında içlerinde inandıklarını zannediyorlar. Nihat hatipoğlu, Abdülaziz bayındır gibilerinin böyle açıklamaları var. Ben birçok müslümandan da aynı şeyi duyuyorum. ''sen de aslında inanıyorsun allaha'' cümlesini.

Bunu söylemelerinin nedeni, kendi dünyalarında allah kesin var zannetmeleri. Var olmamasını ihtimal dahilinde bile görmüyorlar. Zihinlerinde öyle bir ihtimal olmadığı için, bunu bizim zihnimize de genelliyorlar. Nasıl bir cehalet, nasıl bir gerilik.

Alibey
18-09-2015, 16:37
Böyle basit ve üç kağıtçı tanriya inanacak kadar saf keriz olanlar. Ataisttide kendisi gibi keriz zannetnesi olağan tabii.
Kendisi gibi üzüm üzümüme baka baka kararır hesabı müslümanlarla beraber yaşadığımızdan herkesi kendileri gibi görmeleri anlaşılabilir bir hayal.

Tabii ataistler genelde müslümanların uyguladığı mahalle baskısı şiddet eğilimlerinden dolayı fazla yüksek oerdeden konuşmamaları onları böyle düşünmeye meylettirmiştir.

fidato
18-09-2015, 18:16
Bu kronik olmaya başladı "müslüman alimler" için. Abdülaziz Bayındır'da sürekli bunu söyleyip duruyor. Sanırım elindeki topluluğu bir şekilde elinde tutmak için "yok yok ablacım! o öyle demek istemedi!" taktiği sanırım.

Asıl dayanılmaz olan ise aşağıdaki ifadelerdir.

Soruyorlar bir ateist kardeşimize “Müslüman mısınız?” diye “Elhamdülillah tabii ki Müslümanım ama ateist Müslümanım” diyor. Bizim solcumuz masaya otururken besmelesini çeker, kaşığı sağ eliyle tutmaya çalışır. Değerlerimiz ortaktır, sanıldığı kadar ayrılık, gayrılık yoktur. Elbette düşünce farkı olacak.”

Hani bu nasıl bir kafa karışıklığıdır ki tüm solcuları ateist yapıp sonra onları "aslında müslüman" ilan ediyor. Müslümanları ateistlerden ayıran özellikler olarak besleme çekerek sandalyeye oturmak ve kaşığı sağ elle tutmak olarak gösteriyor. Bu ne şimdi? Şaka falan mı?

Boolean
18-09-2015, 18:46
İslam'a göre Ateistler Cehennemle cezalandıralacağı için, Müslümanlar eğer sevdikleri tanıdıkları bir Ateist olursa, onun Cehenneme gitmesini istemediklerinden böyle sözler de ediyorlar.

Bana da "Kardeşim biliyorum sen müslüman olacaksın" diyenler oluyor. İstemiyor çünkü cehenneme gitmemi.

"Ayyy canııımmm ısırırım senin yanaklarını" diyom tabi içimden.

Safça çünkü... :)

Biraz iyi niyetle de alakası var, bu tür sözlerin.

Aleph
18-09-2015, 19:29
"Ayyy canııımmm ısırırım senin yanaklarını" diyom tabi içimden.

İçinden de olsa cümleleri doğru kurmak gerek. Isırırım değil, ıstırırım onun aslı.. ;)

Neva
18-09-2015, 19:30
Tipik dindar mantigi, bir miktara Papa'ya ozenilmis gibi. Ben bu tip yorumlarda, ulkenin geleneksellesmis bir kisim bolge kufurlerine(Senin Allahi'ni , kitabini ..... seklinde baslayan) iliskin, bu insanlarin yorumunu cok merak ediyorum. Onlari hangi gruba koyuyorlar acaba?

Boolean
18-09-2015, 19:46
İçinden de olsa cümleleri doğru kurmak gerek. Isırırım değil, ıstırırım onun aslı.. ;)

muhahaha :D

https://i.imgflip.com/r933u.jpg

Yıldıztozu
18-09-2015, 20:17
Tdk sözlüğünde ıstırmak kelimesi yok, ısırmak var.

http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.55fc46c46c4e57.84225840

Aleph
18-09-2015, 20:33
TDK bu dayıdan daha mı iyi bilecek?..
https://www.youtube.com/watch?v=Jt10Yp8Q0K0

Yıldıztozu
18-09-2015, 20:41
Aklıma şu geldi :D

https://www.youtube.com/watch?v=W6rHU6JDJpQ

Sundance
18-09-2015, 21:41
Bu kronik olmaya başladı "müslüman alimler" için. Abdülaziz Bayındır'da sürekli bunu söyleyip duruyor. Sanırım elindeki topluluğu bir şekilde elinde tutmak için "yok yok ablacım! o öyle demek istemedi!" taktiği sanırım.

Asıl dayanılmaz olan ise aşağıdaki ifadelerdir.

Hani bu nasıl bir kafa karışıklığıdır ki tüm solcuları ateist yapıp sonra onları "aslında müslüman" ilan ediyor. Müslümanları ateistlerden ayıran özellikler olarak besleme çekerek sandalyeye oturmak ve kaşığı sağ elle tutmak olarak gösteriyor. Bu ne şimdi? Şaka falan mı?

(kulaklar el ile tıkanır)

LALALALALALALALALA Duymuyorum kiiiiii, müslümansın işte seeeeen Ateist değilsin kiiiiiiiii LALALALALALALALA

Sundance
18-09-2015, 21:45
(kulaklar el ile tıkanır)

LALALALALALALALALA Duymuyorum kiiiiii, müslümansın işte seeeeen Ateist değilsin kiiiiiiiii LALALALALALALALA

Nihat Hatipoğlu, Abdülaziz Bayındır gibilerinin bu savı sürmeleri memleketteki islam ulemasının seviyesini belli ediyor.

kkwejr213
19-09-2015, 01:15
Nihat Hatipoğlu, Abdülaziz Bayındır gibilerinin bu savı sürmeleri memleketteki islam ulemasının seviyesini belli ediyor.

Zaten seviyeleri olsaydı ulema olmazlardı :)

Avane
19-09-2015, 02:05
Doğru demiş. Bunu tartışmaya gerek yok.

İslam:Barış esenlik

Müslümanım diyenler: Mezhep mezhep olmuş yalan yanlış Kuran çevirilerine mahkum olmuş, bir iki imamın kölesi okumaz araştırmaz atalarının dinine uyan bir kere bile Kuran okumamış topluluk. Ne barış ne esenlik bilirler. Kafa kesip insan taşlayıp namaz!! kılıp dedikodu yapan çalan kadrolaşan yığındırlar.

Sonuç : Geneli barışsever, insan haklarına saygılı, çıkarı için yamulmayan düşündüğüyle yaptığı bir olan olduğu için evet teorik olarak ateistler İslam yolu üzerinedir.

world
19-09-2015, 02:11
Doğru demiş. Bunu tartışmaya gerek yok.

İslam:Barış esenlik

Müslümanım diyenler: Mezhep mezhep olmuş yalan yanlış Kuran çevirilerine mahkum olmuş, bir iki imamın kölesi okumaz araştırmaz atalarının dinine uyan bir kere bile Kuran okumamış topluluk. Ne barış ne esenlik bilirler. Kafa kesip insan taşlayıp namaz!! kılıp dedikodu yapan çalan kadrolaşan yığındırlar.

Sonuç : Geneli barışsever, insan haklarına saygılı, çıkarı için yamulmayan düşündüğüyle yaptığı bir olan olduğu için evet teorik olarak ateistler İslam yolu üzerinedir.

Al işte ateistler İslam yolu üzerinde diyen ve görüşü aşağıdaki gibi olan bir süperzeka daha :

http://u1312.hizliresim.com/1j/p/vr0bk.jpg

upuaut
19-09-2015, 02:31
Al işte ateistler İslam yolu üzerinde diyen ve görüşü aşağıdaki gibi olan bir süperzeka daha:

http://u1312.hizliresim.com/1j/p/vr0bk.jpg

Gerçekte İslam yanlış anlaşılmıyor; çünkü ESKİ ve YENİ AHİTLER'in tüm detaylarından arındırılarak yazılmış KURAN gerçekten de anlaşılmaz durumdadır (NOT. "EXODUS: Tanrılar ve Krallar" filminin kritiği (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=37059) tartışmasındaki mesajlarıma, özellikle son mesajıma, bakınız).

İşte bundan dolayı KURAN, dolayısıyla "İSLAM yanlış anlaşılıyor!" diyorlar.

ahura mazda
21-09-2015, 01:04
Doğruyu söylüyor bir noktada. Ortak değer konusunda haksız sayılmaz. Sonuçta çoğu ateist islamiyetten çıkarak ateist oluyor, bu bir özgürleşme hareketi ama zincirleri de arkasında getiriyor (ortak değerler)

upuaut
21-09-2015, 01:45
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, aslında farkında olmadan ülkemizdeki İslam faşizminin insanlarımız üzerinde yaptığı tahribatı ağzından kaçırıyor.

Peki nasıl?

Ülkemizdeki insanlar "Ben ateistim!" dese bile günlük yaşayışlarında İslami etkilerden kurtulamıyor ve bu nedenle Kamalak'ın, “Ateist kardeşimize soruyorlar Müslüman mısınız?" diye “Elhamdülillah tabii ki Müslümanım ama ateist Müslümanım” ifadesinin doğru olduğu ortaya çıkıyor.

60 yıl önce BATI'nın desteğiyle başlayan Amerika'nın "Yeşil Kuşak Projesi" gerçekte bir "İslam Faşizmi" idi. Fakat bunun kökü Cumhuriyetimizin başlangıcına kadar gider. Hemen akla gelen ilk isimler, Kazım Karabekir, Celal Bayar vs.

Bu faşizmin ne menem bir şey olduğunu yakın dönemimize bakarak, örneğin bunun başarılı bir şekilde ortaya konulduğu,

https://www.youtube.com/watch?v=CaY7HTWvTgM

filmine bakarak yakından görebilirsiniz.

Kardeşim, İslam faşizmi belki Soğuk Savaş döneminde ülkemizde birliğin sağlanması bakımından faydalı olmuş olabilir ama bundan sonra bırakın artık torunlarımız fikri hür, vicdanı hür bir şekilde istedikleri gibi yaşayabilsinler!

turin
21-09-2015, 03:31
Adam kısaca durumu özetlemiş aslında; yıllardır süregelen herkes müslüman doğar lafzı doğru değil, doğrusu herkes müslüman ve sonsuz cennete girecek-yoksa bunca soruya kim cevap verecek??

Yada ne olursan ol yine de gel ve oyunu bize ver, sen bizim için müslümansın ve cennette yerin hazır ey ateist çünkü müslümanlara destek oluyorsun!!!

Sonsuza dek yaşa ey müslüman ateist..

upuaut
21-09-2015, 03:49
Adam kısaca durumu özetlemiş aslında; yıllardır süregelen herkes müslüman doğar lafzı doğru değil, doğrusu herkes müslüman ve sonsuz cennete girecek-yoksa bunca soruya kim cevap verecek??

Yada ne olursan ol yine de gel ve oyunu bize ver, sen bizim için müslümansın ve cennette yerin hazır ey ateist çünkü müslümanlara destek oluyorsun!!!

Sonsuza dek yaşa ey müslüman ateist..

Buradaki oyunu kimse farketmedi galiba!

Bir önceki mesajımda söylediğim şeyler oyun ya da şaka değil, gerçek idi. Onlar, işin şakasına vurarak malı götürmeye çalışırlar.

Nerden biliyorsun dersen, 27 Mayıs 1960'ta yapılan darbe sonrasındaki olaylardan ders alman yeterli olacaktır (Bkz. #16 (http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=568663&postcount=16) ve #17 (http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=568675&postcount=17)).

Özetle, o gün "Komünizm" diyerek bizi aldatmışlardı, şimdi de bununla aldatmaya çalışıyorlar, hepsi bu. Ama sahtekarların yüzlerindeki sırıtma yakayı ele veriyor!

turin
21-09-2015, 03:54
Buradaki oyunu kimse farketmedi galiba!

Bir önceki mesajımda söylediğim şeyler oyun ya da şaka değil, gerçek idi. Onlar, işin şakasına vurarak malı götürmeye çalışırlar.

Nerden biliyorsun dersen, 27 Mayıs 1960'ta yapılan darbe sonrasındaki olaylardan ders alman yeterli olacaktır (Bkz. #16 (http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=568663&postcount=16) ve #17 (http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=568675&postcount=17)).

Özetle, o gün "Komünizm" diyerek bizi aldatmışlardı, şimdi de bununla aldatmaya çalışıyorlar, hepsi bu. Ama sahtekarların yüzlerindeki sırıtma yakayı ele veriyor!

Üstad,

Ben seni anlayamıyorum ne yazık ki..

upuaut
21-09-2015, 04:03
Üstad,

Ben seni anlayamıyorum ne yazık ki..

Turinciğim, şunu gerçeğin altını çizmek istemiştim: SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, o konuşmasında farkında olmadan bir gerçeğin (cürüm, suç, darbe, İslami-faşizm vs.) altını çizmiş olduğunu ve bizim de bu gerçeği görmemimizi istemiştim. Hepsi bu!

Yani YENİ TÜRKİYE diyerek harekete geçen bu güruh, aslında geçmişte bir sürü suç işlemiştir ve bunlar faaliyetleri sırasında teker teker bilinçaltlarından çıkıyor.

turin
21-09-2015, 04:11
Turinciğim, şunu gerçeğin altını çizmek istemiştim: SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, o konuşmasında farkında olmadan bir gerçeğin (cürüm, suç, darbe, İslami-faşizm vs.) altını çizmiş olduğunu ve bizim de bu gerçeği görmemimizi istemiştim. Hepsi bu!

Yani YENİ TÜRKİYE diyerek harekete geçen bu güruh, aslında geçmişte bir sürü suç işlemiştir ve bunlar faaliyetleri sırasında teker teker bilinçaltlarından çıkıyor.

Sevgili Upuaut,

Öncelikle eyvallah..

İşaretleri seven bir insan olduğunu düşünerek sana bir soru sormak istiyorum..

Akp'nin pkk'dan sonraki hamlesi nedir??

Pkk'yı bitirebilirse (ki bitecek bana göre) sırada kim var yani??

upuaut
21-09-2015, 04:26
Sevgili Upuaut,

Öncelikle eyvallah..

İşaretleri seven bir insan olduğunu düşünerek sana bir soru sormak istiyorum..

Akp'nin pkk'dan sonraki hamlesi nedir??

Pkk'yı bitirebilirse (ki bitecek bana göre) sırada kim var yani??

Bana göre, bundan sonra artık o kadar kolay oyun oynamayacaklar. Çünkü AB-D'nin KÜRTLER'den devşirdiği PKK kartından sonra ellerinde bir Ilımlı İslam kartı kalmıştı ama bunun da ülkemiz üzerinde bir oyun olduğu ortaya çıkmış durumdadır.

Bizim bu forumdaki "İSLAM" ve diğer ilgili bölümlerinde yaptığımız şey ise, İSLAM kartını bertaraf etmek idi. Ama ben, gerçekten de bunun bir oyundan olmasından çok, gerçekte ne anlam ifade ettiğiyle ilgilenmişimdir hep!

turin
21-09-2015, 04:32
Bana göre, bundan sonra artık o kadar kolay oyun oynamayacaklar. Çünkü AB-D'nin KÜRTLER'den devşirdiği PKK kartından sonra ellerinde bir Ilımlı İslam kartı kalmıştı ama bunun da ülkemiz üzerinde bir oyun olduğu ortaya çıkmış durumdadır.

Bizim bu forumdaki "İSLAM" ve diğer ilgili bölümlerinde yaptığımız şey ise, İSLAM kartını bertaraf etmek idi. Ama ben, gerçekten de bunun bir oyundan olmasından çok, gerçekte ne anlam ifade ettiğiyle ilgilenmişimdir.

Olur mu sevgili Upuaut,

Pkk bittikten sonra bu ülkenin kanayan yaraları, bu işlerin ortaya çıkmasının baş sorumluları var..

Bak sana ipucu verecem ve uzatmayacam bu tartışmayı(bu tahminler benim fikrim ve beni bağlar sadece)

1. Adnan Menderes, Kinyas Kartal
2. Bediüzzaman, Mahmud efendi(bu ipucunun işrat ettiği şeyden emin değilim)

Yani malzeme çok bu ülkede:)

Sevgiyle kal..

upuaut
21-09-2015, 04:37
Olur mu sevgili Upuaut,

Pkk bittikten sonra bu ülkenin kanayan yaraları, bu işlerin ortaya çıkmasının baş sorumluları var..

Bak sana ipucu verecem ve uzatmayacam bu tartışmayı(bu tahminler benim fikrim ve beni bağlar sadece)

1. Adnan Menderes, Kinyas Kartal
2. Bediüzzaman, Mahmud efendi(bu ipucunun işrat ettiği şeyden emin değilim)

Yani malzeme çok bu ülkede:)

Sevgiyle kal..

İyi de bunlarla kim uğraşacak? Örneğin, ÖZAL ile uğraşanı gördün mü sen hiç? Tam tersine, ölümü bile aleyhimizde kullanıldı!

turin
21-09-2015, 04:42
İyi de bunlarla kim uğraşacak? Örneğin, ÖZAL ile uğraşanı gördün mü sen hiç? Tam tersine, ölümü bile aleyhimizde kullanıldı!

Bu adamlarla uğraşılmayacak...

Bu adamlar simge sadece..

Bu ülkede pkkdan sonra tek bir lafı ile binlerce insanın oyunu, tercihini belirleyen-yaşamına etki edip kendi namına güç oluşturan kimler var??