Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Cevapla
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
  #1  
Alt 18-09-2015, 13:31
kkwejr213 kkwejr213 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı
 
Üyelik tarihi: 23 Sep 2009
Mesajlar: 579
Standart Mustafa Kamalak: Ateist de Müslüman’dır

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak bu ülkede ateistlerin de Müslüman olduğunu ve ortak değerlerin bulunduğunu söyleyerek “Ateist kardeşim de Elhamdülillah tabii ki Müslümanım diyor” dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak gündeme ilişkin NTV canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu. Kamalak, bu ülkenin ateistinin de Müslüman olduğunu ifade ederek, “Ateist kardeşimize soruyorlar Müslüman mısınız? diye “Elhamdülillah tabii ki Müslümanım ama ateist Müslümanım” diyor” diye konuştu.

HDP’nin Meclis’te olmasını önemli bir fırsat olarak nitelendiren Kamalak, “Sen ne istiyorsun arkadaş? Eğer Türkiye’nin hukuku, uluslararası anlaşmalar yönünden talepleri haklıysa amenna. Hak ihlali varsa onu derhal karşılarız. Ama ‘Türkiye’yi bölmek istiyorum’ dediği takdirde orada dur deriz, ona müsaade etmeyiz” dedi.

‘Ateist kardeşimize soruyorlar Müslüman mısınız? diye’

Bu ülkenin ateistinin de Müslüman olduğunu ifade eden Kamalak, “Ateist kardeşimize soruyorlar Müslüman mısınız? diye “Elhamdülillah tabii ki Müslümanım ama ateist Müslümanım” diyor” diye konuştu.

‘Ateist Müslümanım diyorlar’

“En sağdan en soldaki kardeşlerimize kadar kapımız açıktır. Hepimiz bu milletin evlatlarıyız. Ben bir konuşmamda şunu söylemiştim; sağcısı solcusuyla, Alevisiyle, Sünnisiyle bizler kardeşleriz. Rabbimiz, kitabımız, peygamberimiz, kıblemiz birdir. Kaldı ki üzerinde yaşadığımız vatan parçası birdir, bir olmamız lazım. İnanç bakımından sorduklarında bu ülkenin sarhoşu da, ayyaşı da, hatta ateisti bile inanç bakımından Müslümandır dediğimizde bir kısım medya mensupları kendilerini ateist diye tanıtan insanlarımıza ulaşıyor. Soruyorlar bir ateist kardeşimize “Müslüman mısınız?” diye “Elhamdülillah tabii ki Müslümanım ama ateist Müslümanım” diyor. Bizim solcumuz masaya otururken besmelesini çeker, kaşığı sağ eliyle tutmaya çalışır. Değerlerimiz ortaktır, sanıldığı kadar ayrılık, gayrılık yoktur. Elbette düşünce farkı olacak.”

http://siyasihaber.org/mustafa-kamal...g4f4c.facebook
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 18-09-2015, 13:32
kkwejr213 kkwejr213 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı
 
Üyelik tarihi: 23 Sep 2009
Mesajlar: 579
Standart

Zaytung haberi değil gerçek.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 18-09-2015, 14:04
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 22 Mar 2015
Mesajlar: 4.698
Standart

Kamalak bizi müslüman olarak görüyor çünki

Müslümanlarda bir yaratıcı olmadığını biliyorlar fakat siyasi bir tavır takınıp mış gibi davranıp ,konuşuyorlar.

Kamalak itirafda bulunmuş aslında tüm müslümanlarda ateisttir demeye getirmiş.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 18-09-2015, 14:05
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 22 Sep 2014
Mesajlar: 4.348
Standart

İnançlı insanlarda böyle bir gelenek var. Ateistlerin de aslında içlerinde inandıklarını zannediyorlar. Nihat hatipoğlu, Abdülaziz bayındır gibilerinin böyle açıklamaları var. Ben birçok müslümandan da aynı şeyi duyuyorum. ''sen de aslında inanıyorsun allaha'' cümlesini.

Bunu söylemelerinin nedeni, kendi dünyalarında allah kesin var zannetmeleri. Var olmamasını ihtimal dahilinde bile görmüyorlar. Zihinlerinde öyle bir ihtimal olmadığı için, bunu bizim zihnimize de genelliyorlar. Nasıl bir cehalet, nasıl bir gerilik.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 18-09-2015, 16:37
Alibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Alibey Alibey isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 19 Sep 2014
Mesajlar: 846
Standart

Böyle basit ve üç kağıtçı tanriya inanacak kadar saf keriz olanlar. Ataisttide kendisi gibi keriz zannetnesi olağan tabii.
Kendisi gibi üzüm üzümüme baka baka kararır hesabı müslümanlarla beraber yaşadığımızdan herkesi kendileri gibi görmeleri anlaşılabilir bir hayal.

Tabii ataistler genelde müslümanların uyguladığı mahalle baskısı şiddet eğilimlerinden dolayı fazla yüksek oerdeden konuşmamaları onları böyle düşünmeye meylettirmiştir.

Aklı başında hiçbir insan kendi özgür aklını bir dine ya da ideolojiye teslim etmez
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 18-09-2015, 18:16
fidato fidato isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 17 Jul 2015
Mesajlar: 63
Standart

Bu kronik olmaya başladı "müslüman alimler" için. Abdülaziz Bayındır'da sürekli bunu söyleyip duruyor. Sanırım elindeki topluluğu bir şekilde elinde tutmak için "yok yok ablacım! o öyle demek istemedi!" taktiği sanırım.

Asıl dayanılmaz olan ise aşağıdaki ifadelerdir.

Soruyorlar bir ateist kardeşimize "Müslüman mısınız?" diye "Elhamdülillah tabii ki Müslümanım ama ateist Müslümanım" diyor. Bizim solcumuz masaya otururken besmelesini çeker, kaşığı sağ eliyle tutmaya çalışır. Değerlerimiz ortaktır, sanıldığı kadar ayrılık, gayrılık yoktur. Elbette düşünce farkı olacak."
Hani bu nasıl bir kafa karışıklığıdır ki tüm solcuları ateist yapıp sonra onları "aslında müslüman" ilan ediyor. Müslümanları ateistlerden ayıran özellikler olarak besleme çekerek sandalyeye oturmak ve kaşığı sağ elle tutmak olarak gösteriyor. Bu ne şimdi? Şaka falan mı?
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 18-09-2015, 18:46
Boolean Boolean isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 17 May 2015
Mesajlar: 1.556
Standart

İslam'a göre Ateistler Cehennemle cezalandıralacağı için, Müslümanlar eğer sevdikleri tanıdıkları bir Ateist olursa, onun Cehenneme gitmesini istemediklerinden böyle sözler de ediyorlar.

Bana da "Kardeşim biliyorum sen müslüman olacaksın" diyenler oluyor. İstemiyor çünkü cehenneme gitmemi.

"Ayyy canııımmm ısırırım senin yanaklarını" diyom tabi içimden.

Safça çünkü...

Biraz iyi niyetle de alakası var, bu tür sözlerin.
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 18-09-2015, 19:29
Aleph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Aleph Aleph isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 26 Mar 2015
Mesajlar: 1.598
Standart

Boolean´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"Ayyy canııımmm ısırırım senin yanaklarını" diyom tabi içimden.
İçinden de olsa cümleleri doğru kurmak gerek. Isırırım değil, ıstırırım onun aslı..

"Yaşama başkalarınca ve önceden verilmiş bir anlamı üstlenmek zor değil, zor olan ona kendince ve yeniden anlam verebilmektir." - Dücane Cündioğlu
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 18-09-2015, 19:30
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 03 Aug 2010
Mesajlar: 14.706

Başarı Ödülü 

Standart

Tipik dindar mantigi, bir miktara Papa'ya ozenilmis gibi. Ben bu tip yorumlarda, ulkenin geleneksellesmis bir kisim bolge kufurlerine(Senin Allahi'ni , kitabini ..... seklinde baslayan) iliskin, bu insanlarin yorumunu cok merak ediyorum. Onlari hangi gruba koyuyorlar acaba?
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 18-09-2015, 19:46
Boolean Boolean isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 17 May 2015
Mesajlar: 1.556
Standart

Aleph´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İçinden de olsa cümleleri doğru kurmak gerek. Isırırım değil, ıstırırım onun aslı..
muhahaha

Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Önerilen Siteler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Allah var mi?Ateist'in Musluman'lara Cevaplari Videosu amanderim Multimedya 2 13-01-2014 07:04
Ateist vs Müslüman Lynx Konu-dışı 5 05-12-2010 15:04
Ben Ateist, Eşim Müslüman hackercesur İslam 48 27-07-2010 22:10
Müslümanlar Niye Müslüman Ateistler Neden Ateist? gameover İslam 20 12-10-2009 01:33
en iyi musluman ve en iyi ateist xmel Konu-dışı 5 16-05-2008 14:05

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:02 .