PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bigbang ayeti

Yıldıztozu
07-11-2015, 20:48
Kuran'da en büyük mucizelerden biriymiş gibi sunulan iki ayetten biri Bigbang ayeti, diğeri evrenin genişlemesi ayetidir. Bu sözde mucizelerle sık sık karşılaştığımız için özel bir başlık açmak istedim. Google'a bigbang ayeti yazıp arayanlar bizim siteye ulaşsın diye.:)

Kuran'daki tüm astronomi ayetlerine baktığımızda karşımıza çıkan manzara şu şekildedir: Eski insanlar gökyüzüne baktıklarında yıldızların yere düşmemesine şaşırıyorlardı. Çünkü kütleçekimi kuvvetinden haberdar değildiler. Dolayısıyla gökyüzünün başlangıçta yerde olduğunu ve sonradan yukarı kaldırıldığını tahmin ettiler. Gök yukarı kaldırılırken tüm yukarıyı kapsayabilmesi için genişletilmesi gerekiyordu.

Başlangıçta gök yerin üzerindeydi; ‘’Gökler ve yeri bitişikken ayırdığımızı görmez misiniz’’ (Kuran: 21-30)
Daha sonra gök yukarı yükseltildi; ‘’Göğe bakmıyorlar mı nasıl yükseltilmiş’’ (Kuran: 88-18)
Yükseltilirken genişletildi; ''Göğü gücümüzle biz kurduk; şüphesiz biz onu genişleticiyiz.'' (Kuran:51-47)
Genişletilip kaldırıldıktan sonra yere düşmemesi için tutuluyor; ‘’Göğü, yere düşmemesi için biz tutarız’’ (Kuran: 22-65)

Evet eski insanlardaki bu bilimden uzak tahminlerin Kuran kitabına da yansıdığını görüyoruz. Dolayısıyla bu ayetlerin bütünlüğüne baktığımızda mucize çıkmadığı gibi önemli bir astronomik çelişki ortaya çıkıyor. Göğün yerden kaldırılması mümkün değildir çünkü yer (yani dünya) evrenden çok daha sonra oluşmuştur. Yani önce gök vardı sonra yer vardı. Göğün sonradan ayrlmış olması bilimsel olarak mümkün değil.

Kurdistannn
07-11-2015, 21:01
Aslında big bang ayeti(!), big bang e kadar, Kuran çevirilerinde farklı şekilde çevrilirken, big bangden sonra farklı çevriliyor:)

Çok açık ve anlaşılır olan Kuran ın, bir ayeti daha, 1400 yıl sonra yanlış çevrildiği için düzeltiliyor:)

Aslında işin esası, kelime oyunları yapabilmek.Bunu yapabiliyorsanız Alice Harikalar Diyarında ya da Pamuk Prenses ve Yedi Cücelerde; Kuranda olduğundan daha çok mucize çıkar.

Ama iman öyle bir şey ki, zaten gönülden inanmak isteyen insanların içinde bulunduğu bir dünya. Bu yüzden bu gibi şeyleri duyunca, zaten inanmak istedikleri için, dört elle sarılıyorlar.İnsanlar, bunlara inanmanın zeka ile alakası var sanıyor. Hayır alakası yok. Burada, karşındakinin zekası şusu busu değil, inanmak istemesi önemli.

Ben üniversite yıllarında Risale-i Nur talebesi idim. Ve Risalei nurları okurken, iyi bir eğitim hayatım da vardı.(ODTÜ de Matematik ve bilgisayar mühendisliğinde ÇAP yapıyordum). Ama Risalelerdeki saçmalıklara inanıyordum.
Kaldı ki, Kuran olunca hayli hayli inanıyorsun. Çünkü inanmak istiyorsun.
Türkiyede ve Dünyada, müslümanların temel sorunu şu:
Önce ailede inanarak yetiştiriliyorlar, Kuranı ise ya sonradan okuyorlar ya da hiç okumuyorlar.Bazı okuyanlar kısmen okuyor falan filan...
Ama en başta şartlanarak inandıkları için, her ayete atfedilen en saçma mucizeye bile inanır durumda oluyorlar.İsterse profesör olsunlar.

Elimizdeki tek silah, eleştiri yeteneği. Bunu kaybettiğimizde, biz ateistlerin ve deistlerin, o eleştirdiğimiz müslümanlardan farkı kalmayacak.
Dünyada eleştirilmeyecek, hiçbir kurum, kişi , ideoloji ve sistem yoktur.

world
07-11-2015, 21:13
Tevrat da aynı şekilde Tanrı gök kubbenin üstündeki sularla altındaki suları ayırdı ve Tanrı gökkubbeyi yarattı der.Buna göre ilk başta var olan ilksel denizdir ve Tanrının ruhu bu suların üzerinde dalgalanmaktadır.

pianola
07-11-2015, 21:49
Elimizdeki tek silah, eleştiri yeteneği. Bunu kaybettiğimizde, biz ateistlerin ve deistlerin, o eleştirdiğimiz müslümanlardan farkı kalmayacak.

Karsindaki elestiriyi idrak edecek kapasiteye sahip olsa karsinda olur muydu, o da ayri konu.

Yıldıztozu
07-11-2015, 22:11
Karsindaki elestiriyi idrak edecek kapasiteye sahip olsa karsinda olur muydu, o da ayri konu.

http://i.hizliresim.com/rRvAbm.jpg

http://i.hizliresim.com/RBRWaZ.jpg

Dark_Prince
07-11-2015, 22:42
Evet yeri gelmişken bunların aslında çelişki olduğuna dair link vereyim;

https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=38072

İlk iki çelişkiye bakabilirsiniz :) En basitinden her şeyin ölçülü olduğu sanılan bir evrende ne big bang vardır ne de evrenin genişlemesi, Allah her şeyi ölçülü sanıyor :)

Yıldıztozu
26-12-2015, 22:48
http://i.hizliresim.com/28YV3L.jpg

spartacus
27-12-2015, 08:03
Başlangıçta gök yerin üzerindeydi; ‘’Gökler ve yeri bitişikken ayırdığımızı görmez misiniz’’ (Kuran: 21-30)
Daha sonra gök yukarı yükseltildi; ‘’Göğe bakmıyorlar mı nasıl yükseltilmiş’’ (Kuran: 88-18)
Yükseltilirken genişletildi; ''Göğü gücümüzle biz kurduk; şüphesiz biz onu genişleticiyiz.'' (Kuran:51-47)
Genişletilip kaldırıldıktan sonra yere düşmemesi için tutuluyor; ‘’Göğü, yere düşmemesi için biz tutarız’’ (Kuran: 22-65)
51-47
"Geniş kudret sahibiyiz " :)

Hepsi bir yana da bu Kur'an üzerinde kalem oynatmaların sonu nereye varacak?

Youtube'da o kadar çok yalan şey var ki.

Türkiye'de üretilmiş yalanalrın %99'u müslüman dinciler eliyle gerçekleşiyor, artık gerisini siz düşünün... Yalan sadece yalan üretip 2 çeşit çıkar peşinde koşuyorlar; YALANLA düşünün, YALANLARLA! İnsanı bu hale getiren şey AFYON'DAN başka ne olabilir? Olursa da ne olabilir(elbette insan şartlandırılabilen bir canlı, peki şartlandıranlar kimler, ne için??? İşte bütün mesele bu soruya verilen cevapla çözülecek)

1.) Saplantısı, çıkarı(psikolojik üstünlük hazzı, inandırılmışlık -> KANDIRILMIŞLIK*)
2.) Ünlü olmak, ün yapmak böyleliklede çeşitli platformlarda bir şekilde PARA kazanmak...

http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=51&ayet=47

Burada asıl çevirilerle, değiştirilmiş(kafirlik) çevrileri karşılaştırabilirsiniz...

Bigbang ayeti mi ? :)

Surede parçalar halinde geçen inancın ise aslı burada.

http://toplumvetarih.blogcu.com/enuma-elis-yaratilis-in-sumer-anlatimi/270031

Adı yokken göğün daha
Yerin daha adı yokken
Babaları okyanustan
Anaları Ti-ama-t kargaşasına
Sular karışıp bir oluyordu.
Saptandı sonra tanrılar
Lah-mu ve La-ha-mu seçildi ardından
Zaman akıp gidiyordu durmadan
Belirlendi sonra Ki-şar ve An-şar
Günleri düzeltip ayarladılar.

Gök, yerden ayrıldıktan sonra
Yer, gökten ayrıldıktan sonra
İnsanın adı konduktan sonra
An, göğü alıp götürdükten sonra
Enlil, yeri alıp götürdükten sonra.

Samuel Noah Kramer

Daha da öncesi var, Neolotik çağ gerçekten her yönüyle irdelenmeyi hakediyor. Mülkiyet, hayvanların evcilleştirilmesi, toprağın işlenmesi, yerleşik hayat ve beraberinde gelen SINIFLI-KASTLI toplumlar ve her zaman, efendilerin köleleri zapt edip, kendilerine hizmet(kulluk) vazifesi için, hakim ve güçl olanın, ZAYIFLAR üzerinde hükümdarlığı ve meşruiyeti için ihtiyaç duyulan DİNLER..

https://tr.wikipedia.org/wiki/Obeyd_k%C3%BClt%C3%BCr%C3%BC

Bigbang ayeti :)

Bingbang'den bahsedip öncesinde ise ayeti DEĞİŞTİRMEK, hangi çağdayız? Sanırım bu kesim hala Neolotik çağın o ilk zamanlarında kalmış, hemde her yönüyle ne yazık ki...

* KANDIRILMIŞLIK -> İnanmak ve aldanmak bir madalyonun 2 yüzüdür. Birisi olmadan diğeri olmaz! Gerçekten olmaz, ama gerçekten...

Natan
16-02-2017, 03:13
Tevrat da aynı şekilde Tanrı gök kubbenin üstündeki sularla altındaki suları ayırdı ve Tanrı gökkubbeyi yarattı der.Buna göre ilk başta var olan ilksel denizdir ve Tanrının ruhu bu suların üzerinde dalgalanmaktadır.

Mubarek bosuna dememis, "Herseyin başı su" diye..
Evrim, felsefe, hayat..

Tatarka
17-02-2017, 07:55
Binbang ayeti diye konu başlığı görünce baya güldüm. Çan-çin-çong diye evren var olsaydı bu sefer çançinçong ayeti vrdı, a bakın bu kuranda yazıyor diyeceklerdi. Çan-çi,ng-çong ne demek bilmiyorum :) ama kesin kuranda vardır ; biz bilmesek bile vardır çünkü zaten kitapta hiçbirşey eksik bırakılmamış. :)

Cortex A15
20-02-2017, 21:27
Binbang ayeti diye konu başlığı görünce baya güldüm. Çan-çin-çong diye evren var olsaydı bu sefer çançinçong ayeti vrdı, a bakın bu kuranda yazıyor diyeceklerdi. Çan-çi,ng-çong ne demek bilmiyorum :) ama kesin kuranda vardır ; biz bilmesek bile vardır çünkü zaten kitapta hiçbirşey eksik bırakılmamış. :)

Çok yanlış anlaşılan çok önemli bir mevzuu var.Eski arapça ile yeni arapça mealleri birbirlerini tutmaz.Mesela Zariat 47 deki ayetin meal ve tefsirlerini eski müfessirlerden okursanız ne demek istediğimi anlarsınız.bazılarında 'biz göğü genişlettik' değil, 'biz genişlik vereniz' diye meal edilir. Saçma tefsirlere girmiyorum bile.Şimdiki mealleri kelime oyunları ile ekleme yaparak Bilimsel çalışmalara yama yapmaya çalışıyorlar.İbn-i kesir,muhyiddin ibn-i arabi,fahriduddin er-razi,elmalılı tefsirlerini okuyun ve şimdikilerin daha beter uydurmalarını görün.