Aslında big bang ayeti(!), big bang e kadar, Kuran çevirilerinde farklı şekilde çevrilirken, big bangden sonra farklı çevriliyor
Çok açık ve anlaşılır olan Kuran ın, bir ayeti daha, 1400 yıl sonra yanlış çevrildiği için düzeltiliyor
Aslında işin esası, kelime oyunları yapabilmek.Bunu yapabiliyorsanız Alice Harikalar Diyarında ya da Pamuk Prenses ve Yedi Cücelerde; Kuranda olduğundan daha çok mucize çıkar.
Ama iman öyle bir şey ki, zaten gönülden inanmak isteyen insanların içinde bulunduğu bir dünya. Bu yüzden bu gibi şeyleri duyunca, zaten inanmak istedikleri için, dört elle sarılıyorlar.İnsanlar, bunlara inanmanın zeka ile alakası var sanıyor. Hayır alakası yok. Burada, karşındakinin zekası şusu busu değil, inanmak istemesi önemli.
Ben üniversite yıllarında Risale-i Nur talebesi idim. Ve Risalei nurları okurken, iyi bir eğitim hayatım da vardı.(ODTÜ de Matematik ve bilgisayar mühendisliğinde ÇAP yapıyordum). Ama Risalelerdeki saçmalıklara inanıyordum.
Kaldı ki, Kuran olunca hayli hayli inanıyorsun. Çünkü inanmak istiyorsun.
Türkiyede ve Dünyada, müslümanların temel sorunu şu:
Önce ailede inanarak yetiştiriliyorlar, Kuranı ise ya sonradan okuyorlar ya da hiç okumuyorlar.Bazı okuyanlar kısmen okuyor falan filan...
Ama en başta şartlanarak inandıkları için, her ayete atfedilen en saçma mucizeye bile inanır durumda oluyorlar.İsterse profesör olsunlar.
Elimizdeki tek silah, eleştiri yeteneği. Bunu kaybettiğimizde, biz ateistlerin ve deistlerin, o eleştirdiğimiz müslümanlardan farkı kalmayacak.
Dünyada eleştirilmeyecek, hiçbir kurum, kişi , ideoloji ve sistem yoktur.