PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni dönemde Türkiye'de İslam'ın gidişatı ne olacak?

Barlas
15-11-2015, 15:57
Başka bir yerden alıntı, bilmiyorum ne derece doğru da, mantıklı tarafları da yok değil...

Maalesef çok uzun yazı, ama okuyabildiğiniz kadar işte, ben sizin fikir ve yorumlarınızı bekliyorum konuyla ilgili, illâ ki bu metne bağlı olmak da şart değil tabii.

Yani AKP'nin ezici zaferle çıktığı bu yeni dönemde, "İslam adına" ne gibi değişiklikler yaşayacağız sizlere göre?

...Çok yakın bir tarihte Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığına gönderilen çok özel bir notu (KRİPTO) WikiLeaks aracılığı ile sızdırılmış.

Şok belgede Adalet ve Kalkınma Partisinin 2015 seçimlerinde elde edeceği büyük çoğunlukla Türkiye dini esaslara dayalı bir yönetime geçeceği iddia edilmiş.

ABD Büyükelçisi Francis J. Ricciardone'nin imzasıyla (ABD'nin stratejik çıkarlarına uygun, Kürt sorunu konusunda uzlaşmaya vardığınız anlaşmaya sadık. "Islami bir Türkiye" yorumuyla gönderilen şok belgede, dönüştürme sürecinin yol haritasının şöyle açıklandığı belirtiliyor:

Önce yeni bir Anayasa süreci
başlatılacak. Bu paket en fazla 10 maddeden oluşacak.

Paketin esasını Cumhuriyetin temel
ve değiştirilemez ilkelerinin yeniden
yapımı, başta laikliğin temel dayanağı
olan 24 madde olmak üzere laikliğe atıf
yapan maddelerin değiştirilmesi,
vatandaşlık tanımının yeniden
yapılması, ülkenin gevşek bir islami Türk-Kûrt federasyonuna
dönüştürülmesi, paketin ana konusunu oluşturacak.

Anayasa değişikliği içinde başkanlık
rejimine geçilecek. Başkana her türlü
konuda karar alıp uygulama yetkisi
verilecek. İslami amaçları olmayan
siyasi parti kurulmayacak.

Bugünkü ordu yapısı tamamen değişecek, yeni düzen ve küresel amaçlara uygun yeni bir ordu kurulacak.Yargıda büyük reformlara girişilecek.

Dini kural ve esaslar sosyal esaslara üstün kabul edilecek.

Bütün okullarda türban serbest bırakılacak. Başını açana bir şey denilmeyecek.

Ancak kapatmanın dini bir zorunluluk olduğu vurgulanarak ikna yöntemi uygulanacak.

Bütün kamu kurumlarında kadınların başını kapatması istenecek.

Kapatmayanlar önce ikna edilmeye çalışılacak, yine de kapatmıyorsa kamusal alan dışındaki işlere gönderilecek. Kamusal alanda kadınların başını açması ve genel ahlaka ve islami kurallara uygun olmayan tarzda giysi ile dolaşmaları yasaklanacak. Uymayanlara önce para, sonra hapis cezası öngörülecek.

Ülke çapında bütün içkili mekânlar dönüştürülecek. Uymayanlar
kapatılacak. İçki satanlara ağır cezalar getirilecek.

Kamu çalışma saatleri dini ibadet ve saatlere göre düzenlenecek.

Cuma yine çalışma günü olacak, ancak cuma namazı dolayısıyla 2 saat tatil ilan edilecek. İş yerlerinde vakit namazı kılınması özendirilecek.

Namaz kılan personele gereken özen gösterilecek.

Ülkeye gelen yabancılar da kurala uyacak. Ancak turizm merkezlerinde belirlenen sanırlar içinde her şey serbest olacak.

Atatürk'ün resmi tüm resmi dairelerden kaldırılacak. Anıt-kabir müzeye dönüştürülecek. Anıtkabir bahçesi ve Atatürk Orman Çiftliği merkezi kurulması için imara açılacak.

Açık alandaki heykeller kaldırılacak.

Bütün resmi daireler ve okullara cumhurbaşkanı ile din büyükleri ve üstatların fotoğrafları asılacak.

İslam ülkeleriyle çok yoğun bir işbirliğine gidilecek.

Dış politikada ABD ile stratejik ortaklık daha ileri düzeylere götürülecek. ABD'ye stratejik amaçlı her türlü kolaylık sağlanacak.

Kadınların çalışma yaşamına girmesini zorlayan koşullar uzun vadede düzeltilecek.

Kadın çalışmaya gerek kalmadan devletten maaş alacak. (????)

Böylece ortaya çıkan iş boşluğu erkekler tarafından doldurulacak, büyük bir istihdam yaratılmış olacak. Kadınlar yalnız hemcinslerinin bulunduğu yerlerde özeI izinle çaIışabilecek.

Kız çocuklar, okula gönderilmeye gerek olmadan evde uzaktan eğitim görecek. Ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına iş sağlanacak, onlar da okula gitmeden iş yaşamına girebilecek, uzaktan eğitimle yetiştirilecek.

Eğlence yerleri meskûn mahallin dışına çıkarılacak ve belirtilen kurallara bağlanacak.

Okullar cemaat ya da özel sektöre devredilecek.

Kuran'ı Kerim öğrenilmesi zorunlu olacak. İlkokul birden itibaren zorunlu arapça dersleri konulacak. İlkokul bittiğinde arapça öğrenmesi sağlanacak.

Ülkenin bütün kaynak ve zenginlikleri küresel dostların kullanımına ve yatırımına açılacak. Böylece işsize iş sağlanacak, yeni sermayeye geniş alanlar yaratılmış olacak. Yeni düzenlemeye karşı çıkanlar hakkında adli takibat yapılacak.

Gösteriler en sert biçimde cezalandırılacak.

Hayırlı ve uğurlu olsun.!!!!!!!!!!!!!!

İlahimasal
15-11-2015, 17:52
Barlas vikiliks belgeleri bana göre tırı vırıdır .birilei bu tip uygulamalari uygulamak birilerinin fantazisi olabilir.

Mesela alkol benim içceğim alkolu engelleyecek müslüman goremiyorum ben o kadar iddaliyim.

Namaz dersen gitsin alkolik müslümanlara kıldırsın yiyorsa tabi.

Oruç sabah kahvaltı yapıp sokağa çıkıp ya allah bismillah diyen ülkücülerle baş edemez..riyakarlılkda..o ülkücülerin akşam oruçdan sonra içdiği bira şişeleri ie baş edemezler.

Memurlara özellikle müslüman olanlara rüşvet ver 5 vakdi 25 vakit yaparlar.no problem.müslümanların ne kadar kıvrak olduğunuvikilikse sormaya ne hacet.

Eğlence konusuna gelince müslüman turbanlı kadınların eglencesini nasıl englelleyecekler.kim engelleyecek...bilen bilir.

Müslüman obama ve tayfası bu gün var yarın yok no problem.....obama allahına ancak baśkanlığı kadar tapar.

Bu müslümanları bu kadar ciddiye almayaa bile gerek yok allahları kendileri kadar bilinçli varın gerisini siz düşünün.

Bu müslümanlarin en etkili işı sivil insanlara bomba atıp milletin namusuna göz dikmekden ileri gitmez..

Barlas
15-11-2015, 18:04
Ağır ağır, sinsi sinsi ilerliyorlar hep, bana göre - aksi mümkün değil, zira ATATÜRK'ün mayasının bulunduğu bu ülkeyi öyle "pat" diye İslami rejime sokamazsın, kademe kademe.

Örneğin "alkol"ü ele alalım. İki sene önce gece 22.00'den sonra bayiilerde satışı yasaklandı, neymiş efendim, "Avrupa ülkelerinin çoğunda böyleymiş" falan... Sanki Avrupa ülkeleriyle kesilmiş göbeğimiz, sanki onlara tabii olmak zorundaymışız gibi. :(

http://www.cnnturk.com/2013/turkiye/09/10/icki.satis.yasagi.baslandi/722837.0/

Bir hafta on gün kadar önce de, alkollü içeceklerin marketlerde satılan "yılbaşı sepetleri"nden çıkartılmasına karar verildi...

http://www.cnnturk.com/ekonomi/turkiye/yilbasi-sepetinde-artik-icki-olmayacak

Bunun dışında da pek çok irili-ufaklı haberler göze çarpıyor, alkollü restoran-bar gibi yerlere belediyeler eliyle çıkarılan zorluklar hakkında...

Yani dediğim gibi, "Ağır ağır - Sinsi sinsi"...

Tumagü İskicap
05-05-2016, 11:40
Akp'nin sağ kolu Devlet Bahçeli ve sol kolu Kemal Kılıçdaroğlu'dur ama zamanında Deniz Baykal'ın yaptığı, mahkumların milletvekili seçilmesini sağlayan yasayı çıkartarak Erdoğan'ı bugünlere getiren çabaya denk görülebilir bir destek, henüz her ikisi de yapmadılar. Bu bakımdan takdir ediyorum her ikisinide. Yeni anayasanın en önemli 2 değişkeni, laikliğin anayasadan çıkartılması ve başkanlık modeli için akp, halen 327 milletvekili ile anayasayı değiştiremediği için ve gereksinim duyduğu 2/3 (367) milletvekili yeter sayısına ulaşabilecek siyasi ortam da olmadığı için Türkiye'de, tek çare referandum projesini deneyecektir ki, onu da olağanüstü kongre ile bugün startını veriyorlar. Gevşek muhalefet Bahçeli ve Kılıçdaroğlu yine uzlaşamazlarsa, Türkiye için şeriat mahkemeli günler geliyor demek olacaktır.

spartacus
05-05-2016, 12:24
halen 327 milletvekili ile anayasayı değiştiremediği için ve gereksinim duyduğu 2/3 (367) milletvekili yeter sayısına ulaşabilecek siyasi ortam da olmadığı için Türkiye'de, tek çare referandum projesini deneyecektir ki, onu da olağanüstü kongre ile bugün startını veriyorlar.

29/12/2015
Şimdide, baktılar ki taktik iyi işliyor, BAŞKANLIK için aynı politika yürüyor, çünkü şu anki meclis işi REFERANDUMA kısaca HALKA sormaya götürecek gibi görünüyor. O ana kadar ne kadar çok Kürt antipatisi, azınlığı karalama, ötekileştirme böylelikle çoğunluk batıyı yanına çekmeyi başarır, o kadar sonuç alıcı olacak!
En erken tarih bunu bulduğum için, zira bazı şeyler başlığında ayalrdır fiili taktik ve stratejinin, kaos, kıyamet, subjektif afyon siyaseti ve bir şekilde istikrarsızlaştırarak bu iş yürümüyor el koydum deme noktası...

Bunları aylar öncesinden yazdım, hatta Davutoğlu sen yapamıyorsun denecek dahi dedim :)

Pei gerçekten de amaç 1 sadee 1 kişinin iktidarı için mi?

Buna da her zaman hayır dedim, zira Erdoğan 1 kişi değil, nereden baksak 1 milyonu bulan bir güruhun, hiyerarşik yapılanmasında bir temsilci konumunda...

Sonunda ne oalbilir O'da belli gibi

Bu sermaye kesimi(yeşil sermaye denen) piranha gibidir, kapitalizmde bus ermaye türüne vahşi kapitalizm ve gerici burjuvazi denir. Avrupa bu kesimine tkisini bir hayli kırmış iken, Türkiye'de ise aksine bu piranha sermayesi örümcek ağı gibi sarmış durumda...

Sorun şu, sermayenin çıkarı asla din, milelt, dost, eş tanımaz, en ufak bir kayıp kaygısı, çıtar çatışmasında, işlerinin ve gemilerinin yolunda gitmesi için gerektiğinde tüm suçu bir kç kişinin üzerine yıkıp harcarlar, bir süre günah keçileriyle gider bu süreç(yandaş medyayı ilersek görürz, rezil bir dünya, süreğen günah keçileri hortlatıyorlar), eğer çıakrları istikrar kazanmazsa, birbirine düşerler.

Yani sonuç itibariyle AKP veya Erdoğan'ın başarısı, dün normal bir yoksul kesim insanı iken, din istismarcısı sermae tarafından ihya edilip, para-mal-mülk-servet ile(hele istasnbul Anadolu yakasındaki peşkeş çekilmiş araziler, rant vb...) teslim aldıkları Erdoğan'ında kendi sonunu hazılıyor...

Daha dün din akrdeşliği, birlik yemini eden IŞİD, El kaide, Nusra gibi, dün öyle görünülerken nasıl çıakrları çatışınca biribirini ödldürmeye başladılar, aynısı Türkiye piranha sermayesi içinde geçerli...

Bu sermaye son 3 yıldır eskisi kadar sömüremez hale geldi, ekonomi tıkandı, sermaye birikimleri yurtiçi pazar açısından geniş bir elbiseye dönüştü, sıkıştılar, hem ekonomik hem de siyasi anlamda yüzdürdükelri sular dalgalanmaya başladı, gemileride daha fazla sallanmaya başladığı için hissediyor ve aygı piskolojisi ile bastıra, baskı, despotik biçimde çözüm arayışına yöneliyorlar...

Şimdilik görüntüde verdikleri birlik, sahte birliktir, zira yolsuzlukları, gaspları dağ gibi, bir taraf ayrı düşse, her haltları açığa çıkacak o nedenle de aynı safta durma görünümüyle idare ediyorlar... taki hayatın gerçekleri karşısında birbirine düşecekleri günlere kadar ve işte o gün harcayacakları Erdoğan olacak, bu kesim kozlarını Erdoğanı kimin harcama yetsi gösterip, göstermediğiyle taçlandıracak, kim harcarsa o baskın gelecek... Zira iktidarda temsil hakkı elde edecek, ama bunun içinde temsil edeni devirmek şart olacak, normal değil anormal koşullarda bu böyle ve Türkiye anormal koşullar sürecine çoktan girdi, kazan ağır ağır ısınıyor ve kaynayacak...

Bu arada yandaş medya soytarıları, yeni bir seçime gidilmesi propagandasını ufaktan vermeye ve daha başında seçim olursa AKP 400 sandalye kazanır demeye başladı... Kısaca bu ortamın hayli karıştığı ve kazanın da bir hayli ısındığını gösteriyor -ki 400 değil, bugünkü sayıyı bile tutturmaları zor görünüyor, Kürt antipatisi o kadar uzun sürdürüldü ki, artık bayağılaştı, sıradanlaştı, etki etmez hale geldi. Korkarım ki, bu nedenlerle bir hayli terör yöntemine yönelebilirler, IŞİD saldırıları artabilir, ortam gerilebilir, harami ve mafyalaşmış iktidar sultası yeni furyalar için start verebilir, yakın dönem bir çok çalkantıya ve olumsuzluğa, kaos ve istikrarsızlığa doğru gidiyor...

Bir başbakanın başbakanlığı, ne idüğü belirsiz bir biçimde, darbe biçimiyle sorgulanabilir hale getirildi, hemde 1 GÜNDE, SADECE 1 GÜNDE... Dün biz azıcık davutoğlu söylemi eleştirsek8ki gayet normal şekilde), bir anda üzerimize saldıranalr, şimdi başbakan hakkında ileri, geri konuşuyorlar, hem de sebebini bilmeden, bir günde oluyor her şey... Başbakanın azledilmesi nasıl bir şeydir? Bunun için başbakan nasıl bir musibet içinde olmalı ki bu olsun? Kısaca ortada ciddi sorun var ve bu toplum bu fiiliyatla da adam olmazsa badireleri çok olacak ve Erdoğan, bir bileşeni haline geldiği piranhalar gölünde son kez ateşle oynuyor...

Engse Hohol
05-05-2016, 16:46
4 Mayıs saray darbesi
★ (http://www.haberturk.com/gundem/haber/1235292-kilicdaroglu-davutogluna-hakkimi-helal-ediyorum-ve-onu-savunmak-da-bize-dustu) Kılıçdaroğlu : "Demokrasilerde darbeler desteklenmez, direnilir. Davutoğlu bunu yerine getiremediğinden Davutoğlu'nu savunmak da bize düştü. Sayın Davutoğlu seçimle geldiği ve 23 milyonun kendisine verdiği görevi savunmalıydı. Davutoğlu'na hakkımı helal ediyorum".

Kılıçdaroğlu'nun üstteki söylemi gösteriyorki Kılıçdaroğlu Türkiye'de asla başbakan olamayacaktır ve olmamalıdır. Evet, demokrasi açısından Davutoğlu'nun RTE darbesine direnmesi gerekirdi ama öyle birşeyin umulmadık olduğunu 15 yıllık süreçten anlaşılasıydı. Beni halk seçti yalnızca halk indirir veya seçimle geldim, seçimle giderim demesi gerekirdi ama diyemezdi ve diyememesi kendisinin utanacağı birşey değil. Ama bu taraftan, Atatürk ilkelerine muhalif olduğu apaçık bilinen Davutoğlu'na Kılıçdaroğlu'nun avukatlık yapması utanılacak birşey. Üstelik adam akparti neferi olacağım, Atatürk ilkeleriyle mücadelemi sürdüreceğim demecini de dolaylı yoldan vermişken!

upuaut
05-05-2016, 18:35
4 Mayıs saray darbesi
★ (http://www.haberturk.com/gundem/haber/1235292-kilicdaroglu-davutogluna-hakkimi-helal-ediyorum-ve-onu-savunmak-da-bize-dustu) Kılıçdaroğlu : "Demokrasilerde darbeler desteklenmez, direnilir. Davutoğlu bunu yerine getiremediğinden Davutoğlu'nu savunmak da bize düştü. Sayın Davutoğlu seçimle geldiği ve 23 milyonun kendisine verdiği görevi savunmalıydı. Davutoğlu'na hakkımı helal ediyorum".

Kılıçdaroğlu'nun üstteki söylemi gösteriyorki Kılıçdaroğlu Türkiye'de asla başbakan olamayacaktır ve olmamalıdır. Evet, demokrasi açısından Davutoğlu'nun RTE darbesine direnmesi gerekirdi ama öyle birşeyin umulmadık olduğunu 15 yıllık süreçten anlaşılasıydı. Beni halk seçti yalnızca halk indirir veya seçimle geldim, seçimle giderim demesi gerekirdi ama diyemezdi ve diyememesi kendisinin utanacağı birşey değil. Ama bu taraftan, Atatürk ilkelerine muhalif olduğu apaçık bilinen Davutoğlu'na Kılıçdaroğlu'nun avukatlık yapması utanılacak birşey. Üstelik adam akparti neferi olacağım, Atatürk ilkeleriyle mücadelemi sürdüreceğim demecini de dolaylı yoldan vermişken!

Onlara karşı şu şekilde direniş gösterilmedikçe bugünkü kötü gidişat engellenemeyecektir:

http://www.haksozhaber.net/d/other/1mayis1977-silahli-isciler.jpg
Hey be Aslanlar! Elinize, dilinize kuvvet... Bunlar günümüzde olsaydı AKP'liler kaçacak delik arardı!

1 Mayıs 1977'den alınma bu resmin sol tarafında (Ford Taunus'un arkasında kalan) "Faşizme geçit yok!" pankartı kısmen görülüyor. Bu, solcuların pankartı idi!

Çok ilginçtir; o kadar aramama rağmen 1 Mayıs 1977'deki "Devrim yok, diriliş var!" pankartına ait resmi bulamadım.

Bilin bakalım, bu pankartı hangi kesim taşıyordu?

Corpse Bride
05-05-2016, 19:04
chp'li haluk koç 6 nisanda yaptığı konuşmada binaliyi hazırlıyorlar gidicisn demişti. hakan albayraksa eylül 2015 te yazdığı yazıda mkyk ya berat albayrağın dahil edilmesi karşısında, sözde sukutu hayale uğradığı bi yazı yazmıştı. o yazıda bu gününün mesajını veriyordu.

başkanlık için aniden gelişen bir olay değil sürece yaymışlar hazırlıklar yapılmış, bize ani oldu. türkiyede islamın değilde türkiyenin gidişatı bkz. ırak suriye libya tunus en çok da mısır

Corpse Bride
05-05-2016, 19:05
birisi şu çift mesaj olayına el atsın lütfen her yazdığım iki kez yayınlanıyor. şöyle oluyor mesajı cevapla butonuna basıyorum yeniden mesaj sayfası çıkıyor 30 sn bekleyin diyor sayfadan çıkıyorum bakıyorum mesajım yok yeniden yazıyorum cevaplıyorum bu kezde iki kez yayınlanmış oluyor.cık cık cık

Engse Hohol
05-05-2016, 21:17
Davutoğlu'na başbakanlık peygamber sav. tarafından verildiğini söylemişti bir müftü 2015 genel seçimlerinde. Oysa Davutoğlu'na başbakanlığı RTE vermişti ve geri almak istediğinde geri aldı. Sonuçta bir kez daha anlamış olduk ki, para ve otorite bir toplumu, korkutarak itaate mahkum edebiliyor. Kuvvet, para ve otorite kimdeyse o allahtır. Yeri geldiğinde tayin ediyor, yeri geldiğinde emekli ediyor. Para ve otoritenin bir diktatörü korkusuz yapabildiği kanıksanmıştır tarihte. Devlet otoriteri, kendi elini sürmeden her türlü ceza ve suikasti başkasına epey kolaylıkla yaptırtabildiğini görmekteyiz ve izlemekteyiz.

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13173937_520144024853745_8937453529096045360_n.jpg ?oh=b3a6c279e06b8329d46b36f380138530&oe=57E0379F

Neva
05-05-2016, 22:37
bir bileşeni haline geldiği piranhalar gölünde son kez ateşle oynuyor...

Gayet isabetli olmus, ama bu atesle son dans faslinda, suprizler de olabilir.

turin
05-05-2016, 23:40
Bütün bu olanlar tıkır tıkır işleyen bir planın parçaları sadece..

Herkes Fidan da gidecek mi acaba diye düşünüyor?

Fidan giderse; Tayyip net bir şekilde paranoyak bir dikta liderdir..

Fidan gitmezse; ki ben gitmeyeceğini düşünüyorum, bizzat bu plan uygulanacağı için vakti zamanında kendisine müdahale edildiği ihtimali kuvvetlenir benim nazarımda ;)