PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evlilik?

Mileena
04-12-2015, 20:23
Ben bu başlığı nereye açacağımı bilemedim. Şimdiden özür dilerim.

Birçoğumuz öyle ya da böyle Müslüman bir ailede dünyaya geldik. Çok sonraları yolumuzu çizdik. Kendi adıma durumumu ailemle paylaşmayı düşünmüyorum. Yıllarca inandığım bir din hakkındaki gerçekleri aşmam kolay olmadı ki ailemin yaşları itibariyle bu durumu kaldıramayacaklarını düşünüyorum. Ne gerek var onları üzmeye?

Veya kişi dinden kurtulduğu vakit zaten evlidir, ve eşine durumunu açıklar/açıklamaz ona göre bir yön çizer kendine.

Sadede geleyim, ya dizilere konu ola- pardon pek de olamayacak bir durum yaşar ve bir Müslüman'a aşık olursanız?

Böyle bir evlilik ne kadar yürüyebilir, Müslüman olan kişinin durumuna mı bağlıdır? Veya o kişiye din hakkındaki düşüncelerinizi açıklar mısınız, gizler misiniz?

Yanlış hatırlamıyorsam Müslüman biri müşrik biriyle evlenemiyordu.

Forumu Kadınlar Kulübü'ne çevirmeden burada son vereyim. :shocked::shocked:

Teşekkür ederim şimdiden.

Kurdistannn
04-12-2015, 20:31
Hiç evlenmedim ama aynı evi paylaştığım kızlar oldu. Amerikada iken Çinli bir bayanla 4 yıl aynı evi paylaştık. Evlenmeyi de ara ara düşünüyorduk aslında. O ateistti.
1 yıl da Kolombiya asıllı hristiyan bir bayanla aynı evi paylaştım. Ama hristiyan mı müslüman mı hiç anlamadım:). Amerikalı idi ama Amerika-Afganistan savaşında Afganistanı destekliyordu; İsrail-Filistin çatışmalarında da Filistini destekliyordu. Hatta ben Yahudileri desteklerdim, o ise Filistinleri..

Türkiye de ise bir dönem tarikat mensubu kız arkadaşım olmuştu, ben evliliği düşünmüyordum ama o düşünüyordu. 2 tane de ülkücü kız arkadaşım olmuştu.

Bu bahsettiklerimin hiçbirisi ile (dini+siyasi) görüşlerim aynı değildi. Çinli olanı ateistti ama ben o zamanlar ateist değildim. Ama aramızda hiç sorun çıkmamıştı. Çünkü hoşlanıyorduk birbirimizden.Bunlardan herhangi birisi ile de evlenseydim, sorun çıkmazdı benim adıma.

Çünkü, ben kendi adıma baskı kurmam. Ama çocuklarımın dindar yetişmesini istemem. Belki orada dananın kuyruğu kopardı:) Ya da onlarda büyüdüğünde gerçeği görürler deyip serbest bırakırdım. Ürün yerleştirme modunda ateizmi/deizmi çaktırmadan da aşılardım:)
Onun haricinde, arada sevgi olduğu zaman hoşgörü de beraberinde geliyor. Birbirinizin gözlerine bakarak bile birbirinizi anladığınızda, gerisi sorun olmuyor, olmaz diye düşünüyorum.

Yıldıztozu
04-12-2015, 21:03
Ben müslüman bir kadınla evlenmem. Belki ''tatlı su müslümanı'' denilen ve aslında deist gibi yaşayan biriyle evlenmem mümkün olabilir. Ama başörtülü veya dindarsa mümkün değil evlenmem.

Dinsiz kadının dindar erkekle evlenmesi durumu biraz daha farklı. Dindar erkeğin yaşam tarzına bağlı. Hayatında din ne kadar ön planda? Namaz kılan oruç tutan biriyse sıkıntılı bence. Sadece inanan biriyse sıkıntı olmayabilir.

Ama evlenmeden önce ona dinsiz olduğunuzu mutlaka belirtmelisiniz.

Dark_Prince
04-12-2015, 21:28
Bence evlilik çok saçma, ben tümden karşıyım :) En iyisi Kurdistannn arkadaş gibi birlikte yaşamak :) Sırf seks yapabilmek için yapılan bir eylem, hem çok gereksiz hem de insanın doğasına aykırı, insanın doğasında tek eşlilik olduğunu sanmıyorum :) İnsanlık bu saçmalığı da aşacaktır ama tıpkı diğer saçmalıkların aşıldığını göremeyeceğimiz gibi bunu da göremeyeceğiz büyük ihtimalle :)

Mileena
04-12-2015, 21:53
Çocuk fikri yoksa ben de evliliğin gerek olmadığını düşünüyorum ama işte. :) Bir de doğacak çocuğun dini seçiminde sıkıntı olabilir.
Gerçi çocuğum olursa müdahale etmem yaşı ilerledikçe kendisi zaten idrak eder diye düşünürüm. Tabii bu eşim -denildiği gibi- tatlı su Müslümanı olursa olabilecek bir şey.

Dark_Prince
04-12-2015, 22:21
Çocuk fikri yoksa ben de evliliğin gerek olmadığını düşünüyorum ama işte. :) Bir de doğacak çocuğun dini seçiminde sıkıntı olabilir.
Gerçi çocuğum olursa müdahale etmem yaşı ilerledikçe kendisi zaten idrak eder diye düşünürüm. Tabii bu eşim -denildiği gibi- tatlı su Müslümanı olursa olabilecek bir şey.

Bence üremek dünya için çok zararlı ve de dünyayı yiyip bitiriyor şuanda. Açlık dahil pek çok sorunun nedenlerinden biri de nüfus artışı, en basitinden yaşam kalitesini aşırı derecede düşürüyor, işte Tayyip de o yüzden çok nüfus istiyor, ucuz iş gücü filan :)

İnsanlar üreme çılgınlığına son vermelidir, böylelikle yaşam kalitesi, açlık gibi sorunlar gittikçe daha çok azalacaktır :) Üremek dünya ve de bu dünyada yaşayan bütün canlılar için çok büyük bir tehlike, bence dünyaya verilebilecek en büyük zararlardan biri, evlat edinmek hem çok daha güzeldir hem de felakete yatırım yapmaz :)

Aynen öyle, üremek gibi bir hataya düşüldüyse de din konusu çocuğa bırakılmalıdır, en az 18 yaşına kadar ne din ne de dinsizlik empoze edilmemelidir ama başkalarınca din aşılanmaya çalışılacaktır illaki(çevre) o zaman da karşı argümanlar sunulmalıdır, dinin saçmalıkları anlatılmalıdır :)

Suzanna
04-12-2015, 23:23
Ailene söylememe konusunda oldukça doğru bir karar almışsın. Bu durum aile bireylerini aşırı derecede üzecek ve içten içe seni ikna etmeye çalışacak ve sen bu masum durumu gördükçe acı çekeceksin. Çünkü onları senin gibi düşünmeye itecek bir durum oldukça zordur.

İlk öncelikle evlenmeden önce bu durumu sevdiğiniz kişi ile paylaşmanız gerekiyor. Olmaz derse olmaya zorlamamalısınız. Ülkemiz genelinde benim düşündüğüm, inancı ne olursa olsun bir şeye inanan kişilere daha ılımlı bakılıyor. Siz Hristiyan yada Musevi iseniz bu durum daha ılımlı karşılanıyor. Eğer ki ateist bir kişilikseniz inançsız, dinsiz, imansız gibi yakıştırmalar yerini alıyor.

Sonucunda ise yine iki taraflı anlaşma ile devam etmelidir. Siz ailenize söylemediğiniz için, o kişide ailesine söylemeyecektir. Bu durumda inanılan dinin namaz olmasa bile pek çok çeşitli eyleminde ister istemez bulunmak zorunda kalabilirsiniz.

Çocuk konusuna gelince ise baba her zaman bilmelidir ki, anne din konusunda çocuğun üzerinde %80 etkilidir. Baba bunu önceden kabul eder, etmelidir. İki taraf yine anlaşarak çocuğun aklı selim olan olana kadar hiçbir inanç veya inançsızlıktan bahsedilmemelidir.

YeniAteist
05-12-2015, 13:01
Yıldıztozu'nun belirttiği gibi, Müslüman olduğunu iddia eden, ancak özünde deist olarak yaşayan birisiyle birliktelik olursa sorun olmaz diye düşünüyorum. Ancak dinin tüm normlarına katı şekilde uyan kişilerle uyuşmanız mümkün değil.

Benim eşim Müslüman olduğunu iddia eden, ama aslında İslam'ın ne olduğunu bilmeyen, özde deist denilebilecek vasıfta. Ben henüz kendisine ateist olduğumu söylemedim. Bir süre daha söylemeyi düşünmüyorum. Ancak dini öğretileri zaman zaman sert şekilde eleştiriyorum. O da anlattıklarıma şaşırıp kalıyor. Yavaş yavaş onu da ateist yapacağım bu gidişle :)

Esas mesele, karşıdaki kişinin neye inandığını beyan ettiği değil, bu inanç sisteminin normatif düzenlemelerine ne derece riayet ettiği, riayet etme derecesinin dogma olma niteliği taşıyıp taşımadığıdır. Kendi inandığı değerler haricindeki tüm fikirleri dinlemeden çöpe atabilecek kadar fikir yobazı ise uzak durmanızı öneririm.

Son olarak, Müslüman kadın ya da erkek ateist ile evlenemez. Ancak erkek, Yahudi ve Hristiyan kadınla evlenebilir. Çünkü İslam, erkek egemen bir din olduğu için onlara göre evin patronu olan erkek, kadını bir şekilde Müslüman yapacaktır. Ama ateist tehlikelidir :) mantıklı sorgulamalar ve açıklamalarla dinden çıkarma riski vardır :)

Aleph
05-12-2015, 21:06
Hatta ben Yahudileri desteklerdim, o ise Filistinleri..

:shocked:
Konuya trollük yapmak istemedim ama kendime de engel olamadım. Sen nasıl Yahudileri desteklersin ağabecim?..

Milena, aşkın karşısında inançlara genelde b*k yemek düşüyor. Tarihte de günümüzde de çok örneği var. Durumu evlenmeyi düşündüğün kişiye aç, gelecek tepkiye göre hareket edersin.. :thumb:

Kurdistannn
05-12-2015, 21:20
:shocked:
Konuya trollük yapmak istemedim ama kendime de engel olamadım. Sen nasıl Yahudileri desteklersin ağabecim?..

Yani bilemiyorum...Sadece Yahudilere karşı inanılmaz bir sempatim var. Nedenini bilemiyorum.
Belki de ticarette, sanatta,bilimde; en iyiler genelde onlardan çıktığından dolayı olabilir.

Mileena
05-12-2015, 21:21
Son olarak, Müslüman kadın ya da erkek ateist ile evlenemez. Ancak erkek, Yahudi ve Hristiyan kadınla evlenebilir. Çünkü İslam, erkek egemen bir din olduğu için onlara göre evin patronu olan erkek, kadını bir şekilde Müslüman yapacaktır. Ama ateist tehlikelidir :) mantıklı sorgulamalar ve açıklamalarla dinden çıkarma riski vardır :)

Hatırladım. :) Sinekli Bakkal romanında da geçiyordu bu. :D

Aleph
05-12-2015, 22:14
Yani bilemiyorum...Sadece Yahudilere karşı inanılmaz bir sempatim var. Nedenini bilemiyorum.
Belki de ticarette, sanatta,bilimde; en iyiler genelde onlardan çıktığından dolayı olabilir.

Abi, Yahudi bilim insanlarına benim de sempatim var. Ancak bu, Filistin-İsrail çatışmasında Yahudilerin yanında yer almamı gerekli kılmıyor. Çünkü orada Yahudiler açık bir zulüm uyguluyor. Çok sevdiğim Yahudi bir dilbilimci olan Noam Chomsky de bak benimle aynı fikirde:
https://www.youtube.com/watch?v=VVeeanP5Jto

Kurdistannn
05-12-2015, 22:30
Tutumum yanlış olabilir. Bilemiyorum. Ama Fizik, Kimya gibi değil ki bu konular. Mutlak doğruyu bulmak çok zor.

Bu Dünyada keşke Hukukun Gücü egemen olsaydı. Maalesef, Gücün Hukuku egemen. Bu yüzden Yahudilerin gücünden yararlanmak lazım. Başkalarına zulmetmek için değil.
Başkaları zulmetmek istediğinde dik durabilmek için. Başka türlüsü çok zor.

Aleph
05-12-2015, 22:39
Neyse, konuyu şey etmeden bitirelim.. :) Bitirirken de İsrailli Moral Malka (21) ve Filistinli Mahmud Mansur (26) 'un düğün fotoğrafını paylaşalım ki bir şekilde konuya bağlamış olalım:
http://icube.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2014/08/18/gelin-muslumanligi-secti-4682346.Jpeg
Yalnız kız İslam'ı seçmiş.. Sanırım çok iyi bir örnek olmadı.. :D