Hiç evlenmedim ama aynı evi paylaştığım kızlar oldu. Amerikada iken Çinli bir bayanla 4 yıl aynı evi paylaştık. Evlenmeyi de ara ara düşünüyorduk aslında. O ateistti.
1 yıl da Kolombiya asıllı hristiyan bir bayanla aynı evi paylaştım. Ama hristiyan mı müslüman mı hiç anlamadım

. Amerikalı idi ama Amerika-Afganistan savaşında Afganistanı destekliyordu; İsrail-Filistin çatışmalarında da Filistini destekliyordu. Hatta ben Yahudileri desteklerdim, o ise Filistinleri..
Türkiye de ise bir dönem tarikat mensubu kız arkadaşım olmuştu, ben evliliği düşünmüyordum ama o düşünüyordu. 2 tane de ülkücü kız arkadaşım olmuştu.
Bu bahsettiklerimin hiçbirisi ile (dini+siyasi) görüşlerim aynı değildi. Çinli olanı ateistti ama ben o zamanlar ateist değildim. Ama aramızda hiç sorun çıkmamıştı. Çünkü hoşlanıyorduk birbirimizden.Bunlardan herhangi birisi ile de evlenseydim, sorun çıkmazdı benim adıma.
Çünkü, ben kendi adıma baskı kurmam. Ama çocuklarımın dindar yetişmesini istemem. Belki orada dananın kuyruğu kopardı

Ya da onlarda büyüdüğünde gerçeği görürler deyip serbest bırakırdım. Ürün yerleştirme modunda ateizmi/deizmi çaktırmadan da aşılardım

Onun haricinde, arada sevgi olduğu zaman hoşgörü de beraberinde geliyor. Birbirinizin gözlerine bakarak bile birbirinizi anladığınızda, gerisi sorun olmuyor, olmaz diye düşünüyorum.