PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateizm derneği tanışma toplantısı

Yıldıztozu
07-02-2016, 00:37
Yarın İstanbul Taksim'de ateizm derneğinin tanışma toplantısı yapılacakmış.

Toplantıya katılmak için ateist olmanız şart değil. Deist, agnostik, hatta teist olarak bile katılmak mümkün. Maksat tanıtım ve tanışmak.
Tanrının Alfabesi kitabının genç yazarı Mehmet Mirioğlu da orada olacakmış.

Belki katılmak isteyenler olabilir.

Tarih: 7 Şubat 2016 Saat: 15:00
Mekan: Joker Terrace
Adres: Taksim Hüseyin Ağa Mah. Sakizagaci Cad. No.9\5 Yoğurtcu İşhanı Teras Kat
(Demirören AVM'nin yanındaki sokaktan girip solu takip ediyoruz, 100 m kadar ileride Yoğurtcu han görülebilir...)

Aleph
07-02-2016, 16:58
Bu karede sen var mısın Yıldıztozu? :)
https://pbs.twimg.com/media/CanY7V7VAAA3c2q.jpg:large
Bu taraflara gelirlerse muhakkak katılırım toplantıya..

Yıldıztozu
07-02-2016, 20:25
Ben gidemedim ya:)

bir arkadaşla gitmeyi planlamıştım, ama o gelmeyince ben de gitmedim.

orada olmak isterdim aslında.

resimde hep erkek ve yaşlı amcalar dolmuş yav:D

bir keresinde Ankarada'ki sempozyuma katılmıştım, o daha kapsamlı bir organizasyondu, ateistlik sertifikası almıştım:p

her yıl toplantılar veya organizasyonlar düzenleniyor, Ankara ve İstanbul'da

Mileena
07-02-2016, 23:57
Ne kadar çok amca-dayı varmış. Ben özellikle Türkiye'de ateist nüfusun ağırlıklı olarak gençlerden oluştuğunu düşünürdüm.

vartor
08-02-2016, 00:05
Resimdekilerin hepsinin de, benim gibi, ruhunun genc olduguna eminim.:)

Aleph
21-02-2016, 21:11
Bugün Ankara'daki toplantıya katıldım. Çok sayıda genç arkadaş vardı, yaş ortalaması hayli düşüktü. Mehmet Mirioğlu ile de ayaküstü sohbet ettik. Henüz okumasam da kitabını daha önce almıştım. Çok kapsamlı bir çalışma yapmış, sanıyorum ikinci kitap çok ses getirecek. Çünkü Tanrının varlığına ilişkin ileri sürülen delillerin eleştirisi daha çok o kitapta. Dernekte bekleneceği gibi çok farklı türden insanlar var. Çeşit çeşit insanlar :) Güzel de hatunlar vardı. Ateist hatunlar çok çekici oluyor.. ;)

Ateizm derneği başkanı, derneğin misyonunu ve çalışmalarını anlatan kısa bir sunum yaptı. Daha sonra soru-cevap bölümüne geçildi. Bu fasıl çok uzadığı için ben sıkılıp kalktım. Toplantıya müslüman bir arkadaşla katılmıştık. Biz onunla karşılıklı toplantimiza ayrı bir yerde devam ettik. Bizim toplantımız çok verimli geçmedi. Yalnız Kant'tan girip Spiniza'dan çıktığımız tartışma sonuç vermeyince çok basit bir hamleyle -şuara 34 ve araf 109 arasındaki çelişkiyi ortaya sererek- bir son dakika golü attım. Kızardı bozardı, benden süre istedi, açıklama getirecekmiş. :) İnanmaya devam edecek biliyorum, çünkü korkak bir çocuk. Ama bu çelişki içinde bir yara olarak kalacak, çünkü mantıklı da bir çocuk..

Ateizm derneği sanıyorum üniversitelerde temsilcilikler açacak. Yıldıztozu, sen oraya el at istersen.. ;)

Yıldıztozu
21-02-2016, 21:21
Sevindim Aleph :)

evet aslında çoğunluk gençlerden oluşuyor.

üniversitelerde temsilcilik açmak bu hükümet varken kolay olmaz sanırım.

Ayrıca teistlerin de bir buluşmasını buldum, konuşmacıların tiplere linkten bakın:D

Biri ''kadın nasıl dövülür'' fetvaları veren adam, diğeri 6 yaşındaki çocukla evlenilebilir diyen adam. Herhalde toplantılarının gündem maddesi de ''Türkiye'de ışid nasıl kurabiliriz'' gibi bir şey olacaktır.

https://i.ytimg.com/vi/gOk8B-CY4Gw/maxresdefault.jpg

Kurdistannn
21-02-2016, 23:53
Güzel de hatunlar vardı. Ateist hatunlar çok çekici oluyor.. ;)

Deme öyle işte...
Bedevi , oraları da trolliyecek şimdi:)

Dialectics
22-02-2016, 00:21
Bedevi, hedonizm hakkında yazsın. Bu yalan dünya da tek gerçek "zevk" midir sorgulasın.