Bugün Ankara'daki toplantıya katıldım. Çok sayıda genç arkadaş vardı, yaş ortalaması hayli düşüktü. Mehmet Mirioğlu ile de ayaküstü sohbet ettik. Henüz okumasam da kitabını daha önce almıştım. Çok kapsamlı bir çalışma yapmış, sanıyorum ikinci kitap çok ses getirecek. Çünkü Tanrının varlığına ilişkin ileri sürülen delillerin eleştirisi daha çok o kitapta. Dernekte bekleneceği gibi çok farklı türden insanlar var. Çeşit çeşit insanlar

Güzel de hatunlar vardı. Ateist hatunlar çok çekici oluyor..
Ateizm derneği başkanı, derneğin misyonunu ve çalışmalarını anlatan kısa bir sunum yaptı. Daha sonra soru-cevap bölümüne geçildi. Bu fasıl çok uzadığı için ben sıkılıp kalktım. Toplantıya müslüman bir arkadaşla katılmıştık. Biz onunla karşılıklı toplantimiza ayrı bir yerde devam ettik. Bizim toplantımız çok verimli geçmedi. Yalnız Kant'tan girip Spiniza'dan çıktığımız tartışma sonuç vermeyince çok basit bir hamleyle -şuara 34 ve araf 109 arasındaki çelişkiyi ortaya sererek- bir son dakika golü attım. Kızardı bozardı, benden süre istedi, açıklama getirecekmiş.

İnanmaya devam edecek biliyorum, çünkü korkak bir çocuk. Ama bu çelişki içinde bir yara olarak kalacak, çünkü mantıklı da bir çocuk..
Ateizm derneği sanıyorum üniversitelerde temsilcilikler açacak. Yıldıztozu, sen oraya el at istersen..