PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akraba evliliği, ahlak, din

Mileena
16-02-2016, 00:04
Sadece kadınların üye olduğu meşhur forumda akraba evliliği ile ilgili bir konu açılmış.

Şöyle bir yorum okuyunca şok oldum. İlerleyen sayfalarda konu dine de bağlanmış. Eşcinsel evlilikle akraba evliliğinin aynı kefeye konması da ne demek. Bunu yazan kişi bir akraba evliliği sonucu mu dünyaya geldi diye düşünmüyor değilim.

http://i.hizliresim.com/YrY96k.png

Kendi adıma neye göre ahlaklıyım, kime göre ahlaksızım, ahlak nedir kafam allak bullak oldu. Ahlakını da geçtim. İşin sağlık boyutu var ama biz Müslüman bir ülkede yaşıyoruz ne de olsa. :whistle:

Kurdistannn
16-02-2016, 00:18
Eşcinsellik, akraba evliliğinden daha sağlıklıdır:)

Maalesef bizimkilerde de akraba evliliği çok yaygın.Ailem; teyzemin, halamın ya da amcamın kızları ile evlenmem için çok baskı yaptı zamanında. Ben evlenmeyince de bana küstüler.

Bizimkilerdeki (Doğu ve Güneydoğudaki) akıl tutulmasını anlayamıyorum.Dünyada insan mı kalmadı, kardeş gibi büyüdüklerimle evleneceğim.

Ama bu insanlara sorsan, eşcinseller öldürülsün bile derler.

İnsan, hangi düşünceye göre yetiştirilmişse, o gözlükle bakıyor hayata. Maalesef bunu aşanlar çok ama çok az. Biz ne desek boş.

Aleph
16-02-2016, 00:22
Aklıma direk Ahzab suresi 50. ayet geliyor. Peygamberleri neyse kendileri de o...

gur91
16-02-2016, 00:27
Memleketin çivisi çıkmış , nereye gidiyor bu düzen , Lut gavminin gazabı kimisinden sana sığınırız ya reppim.Bu düzen , nizam , intizam , dağlar , taşlar bunlara bakıp Allah'ı nasıl inkar ediyorsunuz siz , siz o uçurumdan düşen taşları doğal süreçler yuvarladı sanarsınız , taş korkusundan yuvarlayıp atıyor kendini aşağıya az ilim öğrenin , dağları Allah yeryüzüne çakmasaydı insan nasıl çekici tasarlayabilirdi ha kafirler , çiviyi nasıl bulabilirdi bunları hiç düşündünüz mü , bakın Allah öyle zeka vermiş ki fışkırıyor hem çiviyi icat ediyoruz hem de mecazi anlamda kullanıyoruz örn:çivisi çıkmış.İşte bunlar hep Allah

Mileena
16-02-2016, 00:30
Allah'ın haram kılmadığını kendileri haram kılamazlarmış. Bu nasıl bir kabullenmedir, bu nasıl bir sorgulamamadır.
İlerleyen sayfalarda nikahsız ilişki de girmiş araya. Höh.

İlahimasal
16-02-2016, 00:32
d) “Peygamber nerede güzel bir kadın GÖRSE hemen eve koşar, hanımı Zeynep’le cinsel ilişkiye girerdi. (Buhari, Hibe, 8)”

Bu zeynep mhmd'in GELİNİ olan zeynepmi? Ogulluğu zeydin karısı olan.

Kurdistannn
16-02-2016, 00:36
Namaz kıldığım dönemler, bir cami imamına gidip demiştim ki: Erkek 3 defa boş ol deyip boşayınca, kocası, boşadığı karısı ile bir daha evlenemezmiş, ta ki o kadın başka bir erkekle evlenip boşanana kadar, doğru mu? , dedim

Evet dedi. Çok acımasızca ama dedim. Kadın , kocasına dönmek için başka bir erkeğin altına yatmak zorunda kalıyor, dedim.
Ama o, aslında erkeğe cezadır dedi...(Kadına mükafat herhalde)

Bunu, üst üste 4 caminin imamına sordum. Hep aynı yanıtları aldım.

Kim bilir kaç kadın, kocasının hatası(!) nedeniyle, istemeye istemeye başka erkeklerin altına yatmak zorunda kaldı İslam dünyasında.

Bu tarz ahlaksızca şeyleri savunanlar, başkalarına ahlak dersi vermeye kalkıyor.

İlahimasal
16-02-2016, 00:43
Hz sünnet

İlahimasal
16-02-2016, 00:51
Ahlak bir tek cinsellikle sınırli deilki.

Peygamber ahlakı tamda böyle bir şeydir.

Peygamber (s.a.v.) Efendimizden nakledilen bir rivayette: “İbrahim (a.s), hayatı boyunca üç kez YALAN söylemiştir.
Bunlardan ilki, Allah’ın kitabında yazıldığı gibi “Ben hastayım” demesidir.
İkincisi, putları kırdıktan sonra “Bu işi yapan, putların büyüğüdür” demesidir.
Üçüncüsü de: “Sâra’nın karısı değil kızkardeşi olduğunu söylemesidir."

Allah'dan kaynaklar İSLAMİ ve sağlam.

morrigan
16-02-2016, 00:52
Namaz kıldığım dönemler, bir cami imamına gidip demiştim ki: Erkek 3 defa boş ol deyip boşayınca, kocası, boşadığı karısı ile bir daha evlenemezmiş, ta ki o kadın başka bir erkekle evlenip boşanana kadar, doğru mu? , dedim

Evet dedi. Çok acımasızca ama dedim. Kadın , kocasına dönmek için başka bir erkeğin altına yatmak zorunda kalıyor, dedim.

Kim bilir kaç kadın, kocasının hatası(!) nedeniyle, istemeye istemeye başka erkeklerin altına yatmak zorunda kaldı İslam dünyasında.

Bu tarz ahlaksızca şeyleri savunanlar, başkalarına ahlak dersi vermeye kalkıyor.

Evet bu erkeğe bir cezadır ama bu şu demek değil ki kadın bir daha onunla evlenmek zorunda. Kadın yeniden evlenmek istemezse başka bir erkekle de nikah yapmasına gerek yoktur. Ya da yeni eşinden boşanmak zorunda değildir.

İkincisi, cahilye döneminde kızların yaşı buluğa erdikten sonra sayılıyordu bu şekilde ele aldığımızda Hz Aişe 21 yaşında evlnemiş oluyor.

gur91
16-02-2016, 00:54

Allah bu kuralları insanları sınamak için koydu , ona karşı mı geleceksiniz yoksa tam bir teslimiyet içerisinde boyun mu eğeceksiniz bunu görmek için insanlara saçma gelen bir takım kurallar koydu ama rabbimizin yaptığı her işin hikmeti vardır , kadınları monotonluktan kurtarıyor daha nolsun , hikmetli rabbim çoh böyüktür , kadın işi bilmiyorsa Allah ne yapsın yani , hazır adamı eline geçirmişken ben bunla yatmam git daha kaslısını bul diyememiş mi , işte deseydi kocası onu vururdu şehide olurdu sonra gelsin nuriler , dedim ya Allah'ın işi hep hikmetli , oysa insanlar pek az bilirler.Bak biz kalu belada ben sizin rabbiniz değil miyim lafzına kalu "evet" diye cevap vermiş adamlarız , sen de benim 2 sıra arkamdaydın unutma bunları , Allah bunu bizim haberimiz yoktu demeyelim diye yaptı sonra gidecen benim haberim yoktu diyecen ben mahçup olacam senin yüzünden , ona göre ha , allahuakbar!

İlahimasal
16-02-2016, 00:58
c. Hz. Aişe anlatıyor: “Ben ALTI -bir rivayette YEDİ- yaşında iken, Hz. Peygamber (a.s.m) benimle evlendi, DOKUZ yaşında da benimle birlikte oldu” Hadisi, Buharî, Müslim, Ahmed b. Hanbel rivayet etmiştir.(bk. Neylu’l-Evtar, 6/120

İslami kaynak ALLAH'DANKİ ! Çok sağlam.

1400 yıl önce 9 yaşındaki kızlar 21 yaşinda görünuyordu.?!?!( yersen ye)

Bu gün arabistandaki kızlar 9 yaşındaykende 9 yaşında gibi görünuyorlar.( ne deişdiyse?)

Yalnız kaderleri yine aynı. Subyanken ( 9 yaşında )halen yatağa atılıyorlar.

Malumunuz sünnet!

Natan
05-03-2016, 21:31
Ahlakin kokeni nedir, dogustan var olan genetik mirasimizin bir parcasi midir, yasam cizelgesinde belirli cografi yasam kosullarinda cevresel sosyo ekonomik edimlerin zamansal kazanimi felan midir yoksa ve daha ilkel atalarimizin bugunlere tasidigi siradan bir gudu mudur?

Tipki yavrusunu bir kopegin tehlikesinden korumaya calisan bir kedi gibi sadece gudulenmenin bir varyasyonu mu? Peki daha somutlastiralim, neden iyiyiz? Iyi olmamizi saglayan sey nedir? Iyi/kotu, adaletli/adaletsiz, dogru/yanlis kavramlarinin tanimlanmasi ve davranissal ornekleri neye/kime gore sekillendiriliyor? Bu sorularin cevaplari tanimlara, deneylere, davranissal psikolojiye yada ne bileyim bilimsel temellere dayandirilmali.

Peki bu deneysel veriler nelerdir? Insanlar neden iyi olmak zorundadir. Aslinda bu 'zorunlu' kelimesi biraz 'zorlama' olabilir. 'zorunda olma hissi' desek belki daha uygun dusebilir. Biz Tanrisal bir aklin karsisinda hesap vermeyecegiz. Bu hesabin sorumlulugunu hissetmiyor ve kabul etmiyoruz.

O halde neden iyi davranalim. Bize kotuluk yapan birine neden iyi davranalim mesela. Boyle bir dayatma mi var? Yada yardima muhtac birine yardim etme istegimizi nasil degerlendirmeliyiz. Hani derler ya kendine nasil davranilmasini istiyorsan baskalarina da oyle davranmalisin. Nedir bu zirva? Bana iyi davranilmasi hosuma gidiyor. Ilginctir ki ben iyilik yaptigimda da mutlu hissediyorum. Bu mutluluk bana huzur veriyor.

Nedir bu olay?