16-02-2016, 00:04
|
|
Üye
|
|
|
|
Akraba evliliği, ahlak, din
Sadece kadınların üye olduğu meşhur forumda akraba evliliği ile ilgili bir konu açılmış.
Şöyle bir yorum okuyunca şok oldum. İlerleyen sayfalarda konu dine de bağlanmış. Eşcinsel evlilikle akraba evliliğinin aynı kefeye konması da ne demek. Bunu yazan kişi bir akraba evliliği sonucu mu dünyaya geldi diye düşünmüyor değilim.
Kendi adıma neye göre ahlaklıyım, kime göre ahlaksızım, ahlak nedir kafam allak bullak oldu. Ahlakını da geçtim. İşin sağlık boyutu var ama biz Müslüman bir ülkede yaşıyoruz ne de olsa.
|

16-02-2016, 00:18
|
 |
Üye
|
|
|
|
Eşcinsellik, akraba evliliğinden daha sağlıklıdır
Maalesef bizimkilerde de akraba evliliği çok yaygın.Ailem; teyzemin, halamın ya da amcamın kızları ile evlenmem için çok baskı yaptı zamanında. Ben evlenmeyince de bana küstüler.
Bizimkilerdeki (Doğu ve Güneydoğudaki) akıl tutulmasını anlayamıyorum.Dünyada insan mı kalmadı, kardeş gibi büyüdüklerimle evleneceğim.
Ama bu insanlara sorsan, eşcinseller öldürülsün bile derler.
İnsan, hangi düşünceye göre yetiştirilmişse, o gözlükle bakıyor hayata. Maalesef bunu aşanlar çok ama çok az. Biz ne desek boş.
|

16-02-2016, 00:22
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Aklıma direk Ahzab suresi 50. ayet geliyor. Peygamberleri neyse kendileri de o...
"Yaşama başkalarınca ve önceden verilmiş bir anlamı üstlenmek zor değil, zor olan ona kendince ve yeniden anlam verebilmektir." - Dücane Cündioğlu
|

16-02-2016, 00:27
|
 |
Üye
|
|
|
|
Memleketin çivisi çıkmış , nereye gidiyor bu düzen , Lut gavminin gazabı kimisinden sana sığınırız ya reppim.Bu düzen , nizam , intizam , dağlar , taşlar bunlara bakıp Allah'ı nasıl inkar ediyorsunuz siz , siz o uçurumdan düşen taşları doğal süreçler yuvarladı sanarsınız , taş korkusundan yuvarlayıp atıyor kendini aşağıya az ilim öğrenin , dağları Allah yeryüzüne çakmasaydı insan nasıl çekici tasarlayabilirdi ha kafirler , çiviyi nasıl bulabilirdi bunları hiç düşündünüz mü , bakın Allah öyle zeka vermiş ki fışkırıyor hem çiviyi icat ediyoruz hem de mecazi anlamda kullanıyoruz örn:çivisi çıkmış.İşte bunlar hep Allah
|

16-02-2016, 00:30
|
|
Üye
|
|
|
|
Allah'ın haram kılmadığını kendileri haram kılamazlarmış. Bu nasıl bir kabullenmedir, bu nasıl bir sorgulamamadır.
İlerleyen sayfalarda nikahsız ilişki de girmiş araya. Höh.
|

16-02-2016, 00:32
|
|
Üye
|
|
|
|
d) “Peygamber nerede güzel bir kadın GÖRSE hemen eve koşar, hanımı Zeynep’le cinsel ilişkiye girerdi. (Buhari, Hibe, 8)”
Bu zeynep mhmd'in GELİNİ olan zeynepmi? Ogulluğu zeydin karısı olan.
|

16-02-2016, 00:36
|
 |
Üye
|
|
|
|
Namaz kıldığım dönemler, bir cami imamına gidip demiştim ki: Erkek 3 defa boş ol deyip boşayınca, kocası, boşadığı karısı ile bir daha evlenemezmiş, ta ki o kadın başka bir erkekle evlenip boşanana kadar, doğru mu? , dedim
Evet dedi. Çok acımasızca ama dedim. Kadın , kocasına dönmek için başka bir erkeğin altına yatmak zorunda kalıyor, dedim.
Ama o, aslında erkeğe cezadır dedi...(Kadına mükafat herhalde)
Bunu, üst üste 4 caminin imamına sordum. Hep aynı yanıtları aldım.
Kim bilir kaç kadın, kocasının hatası(!) nedeniyle, istemeye istemeye başka erkeklerin altına yatmak zorunda kaldı İslam dünyasında.
Bu tarz ahlaksızca şeyleri savunanlar, başkalarına ahlak dersi vermeye kalkıyor.
|

16-02-2016, 00:43
|
|
Üye
|
|
|
|
Hz sünnet
|

16-02-2016, 00:51
|
|
Üye
|
|
|
|
Ahlak bir tek cinsellikle sınırli deilki.
Peygamber ahlakı tamda böyle bir şeydir.
Peygamber (s.a.v.) Efendimizden nakledilen bir rivayette: “İbrahim (a.s), hayatı boyunca üç kez YALAN söylemiştir.
Bunlardan ilki, Allah’ın kitabında yazıldığı gibi “Ben hastayım” demesidir.
İkincisi, putları kırdıktan sonra “Bu işi yapan, putların büyüğüdür” demesidir.
Üçüncüsü de: “Sâra’nın karısı değil kızkardeşi olduğunu söylemesidir."
Allah'dan kaynaklar İSLAMİ ve sağlam.
|

16-02-2016, 00:52
|
|
Üye
|
|
|
|
Kurdistannn´isimli üyeden Alıntı
Namaz kıldığım dönemler, bir cami imamına gidip demiştim ki: Erkek 3 defa boş ol deyip boşayınca, kocası, boşadığı karısı ile bir daha evlenemezmiş, ta ki o kadın başka bir erkekle evlenip boşanana kadar, doğru mu? , dedim
Evet dedi. Çok acımasızca ama dedim. Kadın , kocasına dönmek için başka bir erkeğin altına yatmak zorunda kalıyor, dedim.
Ama o, aslında erkeğe cezadır dedi...(Kadına mükafat herhalde)
Bunu, üst üste 4 caminin imamına sordum. Hep aynı yanıtları aldım.
Kim bilir kaç kadın, kocasının hatası(!) nedeniyle, istemeye istemeye başka erkeklerin altına yatmak zorunda kaldı İslam dünyasında.
Bu tarz ahlaksızca şeyleri savunanlar, başkalarına ahlak dersi vermeye kalkıyor.
|
Evet bu erkeğe bir cezadır ama bu şu demek değil ki kadın bir daha onunla evlenmek zorunda. Kadın yeniden evlenmek istemezse başka bir erkekle de nikah yapmasına gerek yoktur. Ya da yeni eşinden boşanmak zorunda değildir.
İkincisi, cahilye döneminde kızların yaşı buluğa erdikten sonra sayılıyordu bu şekilde ele aldığımızda Hz Aişe 21 yaşında evlnemiş oluyor.
|