Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayattaki Amacımız
Dialectics
06-04-2016, 22:32
Hayattaki en ulvi amacımızı keşfetmek için belki de çok karmaşık senaryolar üretmemize gerek yok... Basit düşünmek yeterli, bizden öncekilerin ne yaptığını gözlemlemek yeterli... 4 milyar yıldır bu gezegende yaşayan canlıların ne yaptığını analiz etmek yeterli..
Hayattaki en ulvi amacımız olsa olsa neslimizi devam ettirmektir, tıpkı daha önce yaşamış milyarlarca canlının yaptığı gibi.. İyi genlerini çocuklarına aktarmışlar, onları beslemişler, büyütmüşler ve kollamışlar ve daha iyi bir nesilin ortaya çıkması için çabalamışlar.
Biz insanların da bu değişip, gelişen, karmaşıklaşan evrenin doğasına uygun tek hareketi kendimizden daha kaliteli nesillerin ortaya çıkışına hizmet etmek olmalıdır. İslam ve tüm diğer İbrahimi dinler salt bu açıdan bakılınca dahi çürütülebilir: yapmaya çalıştıkları şey evrenin doğasına aykırı.. 1400 yıl önceye dönmeye çabalamak, ileri gitmek yerine, yeni düşünceler, yeni yaklaşımlar, yeni devrimlerin peşine düşmek yerine 1400 yıl öncesinin düzenini bugüne hakim kılmaya çalışmak... İnandıkları dinin ve yaratıcının, evrenin doğasına bu kadar zıt olduğunu da görmekten acizler..
Bu site umarım baki kalır. Düşüncelerimizi burada tarihe geçiyoruz ve umarım çocuklarımız bizlerin burada keşfettiklerinin üzerine daha fazlasını koyarak gelişmeye devam ederler... Umarım bizler çocuklarımıza en son ulaştığımız nihai noktadan bayrağı devredebiliriz ve onlar bayrağı bizim ulaştığımız noktanın ötesine taşıyabilirler...
Bu dünyadaki kutsal insanlar işte, bu bayrağı çocuklarına daha ileri bir noktada teslim edip, daha da uzağa gidebilmelerini teşvik edenlerdir. 1400 yıl önceye dönmek konusunda onların kafalarını kazıyanlar, sülük gibi emip ideoloji manyağı yapanlar değil...
Hayatta iki amacım var; bunlar öncelik sırasına göre şöyle:
1- Mutlu yaşamak
2- Gelecek nesillere fayda sağlayacak değişim yaratmak
Save The Day
06-04-2016, 22:49
hayat çok boş
Dialectics
06-04-2016, 22:50
Hayatta iki amacım var; bunlar öncelik sırasına göre şöyle:
1- Mutlu yaşamak
2- Gelecek nesillere fayda sağlayacak değişim yaratmak
2 nin çıktılarından biri değil mi zaten 1 de... 2 yi başarırsan şayet bir şeyi daha başaracaksın: ÖLÜMSÜZLEŞECEKSİN...
Bu fani hayatlardan ibaret hayatta baki bir şey varsa o da "düşünce" olmalı...
Interstellar - Yıldızlararası'nda şöyle bir söz vardır - Bu sözü BABA figürü ölen annesinden 13-15 yaşlarındaki çocuğuna bahsederken söyler: "Sen doğduğunda annen şöyle demişti.. Bizler artık onların anılarında var olmak için yaşıyoruz..."
işte bu cümle bizim varlık amacımızı özetliyor...
Dialectics
06-04-2016, 22:58
hayat çok boş
Evet muhtemelen...
Anlamı olmayan bir boşluğun türevleriyiz... Şu Doğrusu gibi dindarlar bile bir dine iman etmenin hayata amaç kattığından dem vurarak bu gerçeği örtbas etmeye çalışıyor :) Niye ki? Gerçek orada güneş gibi çıplak şekilde duruyorsa niye kendini psikolojik ödüller ile tatmin etmeye çalışıp, o psikolojik ödül uğruna masalları kutsallaştırıyorsun değil mi...
Türklerin ulvi amaçları: düşüne kaldırmak aman diyene elini uzatmak yardım isteyene yardım etmek düşmanına dahi merhamet elini uzatmaktır. İşte hakiki Medeniyette odur. Bir düğmeye basıp milyonla adamı bir anda öldürmek değildir. Bu ilerilik değil. Gerilemektir. Gizli vahşettir. uydurma medeniyettir. Ama beşer buna tapıyor. daha çooook inliycek.
(şimdi şöyle denmesin ki işte medeniyetin alet edavatından yararlanıyorsun yararlanma, o zaman yaşama diyorsun hakikat tabi olmaya mecbur olduğun kuvvete derler mecbursun bunu kullanıcaksın,
bu ileriliğin Medeniyet kelimesiyle alakası yoktur.
Eskiden 1 ayda giderdin şimdi 1 gün de gidersin, herşey çok kolaylaşmıştır. fakat İnsanın ahh sesi dinmiş midir? daha fazla artmıştır! huzur bir türlü meydana gelmemiştir. ne kadar ilerledi fen ama insana huzur veremedi ve vermezde ve veremiycekte. Çünkü Huzur çalışıpta meydana getirebileceğin bir şey değildir. Senin istidadına göre meyline göre Allahın senin kalbine bizzat kloyacağı şeydir o yüzden bütün ilim adamları diplomatları iktisadcıları toplanıyor eğitim kurumları olanca hızyla çalışıyor emniyet kuvvetleri lazım gelen bütün tedbirleri alıyor ama beşerin huzuruna sağlıyamıyor, daha fazla insanlar inliyor. ah sesini bir türlü dindiremedi.
Kavga kapısını kapamak istiyorsanuz banka kapısını kapayınız der. dünya ve dünyadaki savaşlarının tek bir nedeni vardır Oda bankadır.
halkın serveti herkesin parası bankada toplanıyor, onu ben yiycem kavgası başlıyor. dev krediler, faizler vs. vs...
Kuran: faize haramdır diyor. İnsanlık bunu kabul etmiyor. biz doğru yolu buluruz diyor bulamıyor inliyor ve daha inler
Her konunun içine gelip s*çmasanız olmuyor, değil mi?.. Kabak tadı verdiniz doğrusu!..
Dialectics
06-04-2016, 23:26
Türklerin ulvi amaçları: düşüne kaldırmak aman diyene elini uzatmak yardım isteyene yardım etmek düşmanına dahi merhamet elini uzatmaktır. İşte hakiki Medeniyette odur. Bir düğmeye basıp milyonla adamı bir anda öldürmek değildir. Bu ilerilik değil. Gerilemektir. Gizli vahşettir. uydurma medeniyettir. Ama beşer buna tapıyor. daha çooook inliycek.
Madem Türklerin ulvi amaçları buydu, ne diye tarih boyunca kılıç zoruyla tüm diğer milletlerin üzerinde yaşadığı toprakları zorla zaptedip onları haraca bağladı? Osmanlı, halklar hapishanesi değil de neydi? Osmanlı girdiği savaşlarda kaç bin kişinin canına kıydı? Kaç kişiyi canlı canlı kazığa geçirdi ki o kazıklar adamın kıçından girip göğsünden çıkıyordu ve günlerce meydanın ortasında ibreti alem olsun diye kalıyordu?
Evet beşerin inlettiği konusunda doğrusun. Ve o inletme araçlarından biri de işte milliyetçilik ve bu İbrahimi dinler gibi uyuşturucular. Senin gibi saflar bu ileri medeniyetin tek silahını atom bombası filan sanıyor. Uyanamıyorsunuz uykunuzdan; din masalıyla nasıl koyun gibi güdülüp, hakkınızı aramayı ahirete bırakmanın nasıl bir ahmaklık olduğuna uyanamıyorsunuz basitçe...
(şimdi şöyle denmesin ki işte medeniyetin alet edavatından yararlanıyorsun yararlanma, o zaman yaşama diyorsun hakikat tabi olmaya mecbur olduğun kuvvete derler mecbursun bunu kullanıcaksın,
bu ileriliğin Medeniyet kelimesiyle alakası yoktur.
İnsanın en son evrimleşen kısmı "neokorteks" tir. Nedensellik ilişkilerini keşfetmeni sağlar. Senin dinin limbik sistem seviyesinde kalmış, kalbe hitap ediyor. İnan diyor, inanmazsan yakarım diyor, inanırsan zevk vadediyor, işte göğüsleri tomurcuklanmış yaşıt güzeller filan (NEBE 33). Neokorteksini inkar etme...
Eskiden 1 ayda giderdin şimdi 1 gün de gidersin, herşey çok kolaylaşmıştır. fakat İnsanın ahh sesi dinmiş midir? daha fazla artmıştır! huzur bir türlü meydana gelmemiştir. ne kadar ilerledi fen ama insana huzur veremedi ve vermezde ve veremiycekte. Çünkü Huzur çalışıpta meydana getirebileceğin bir şey değildir. Senin istidadına göre meyline göre Allahın senin kalbine bizzat kloyacağı şeydir o yüzden bütün ilim adamları diplomatları iktisadcıları toplanıyor eğitim kurumları olanca hızyla çalışıyor emniyet kuvvetleri lazım gelen bütün tedbirleri alıyor ama beşerin huzuruna sağlıyamıyor, daha fazla insanlar inliyor. ah sesini bir türlü dindiremedi.
İnsanlığın en huzurlu çağı ne zamandı? Muhammed dönemi mi? Muhammedden sonraki 500 yıl mı? Ne zamandı? Hadi bir söyle lütfen.. Bu sefil insanlık ne zaman gün yüzü gördü acaba? Kimliğinden, inancından dolayı zulüm görmedi? Ne zaman ha?
Kuran: faize haramdır diyor. İnsanlık bunu kabul etmiyor. biz doğru yolu buluruz diyor bulamıyor inliyor ve daha inler
Senin dinin tarih sahnesinden çekilmedikçe inler evet. Çocuklara tecavüz ediliyor da gıkı çıkmıyor, bugün "önlerine yatmış" lafını bahane edip ellerinde "edep yahu" pankartıyla gövde gösterisi yapılıyor. Yahu bu kadar ikiyüzlü, bu kadar aşağılık olunabilir mi? O çocukların hayatı kaymış gıkın çıkmıyor, sonra utanmadan gelip edepten bahsediyorsun. Afedersin de s..yim sizin edebinizi...Kendiniz gibi çift haneli mi sanıyorsunuz bizim IQ muzu da?
Dialectics
07-04-2016, 00:26
Ayn Rand demiş ki "İnsanların en yozlaşmışı amaçsız olanıdır". Öyle mi hakkaten?
Bilakis amaçsızlığa ulaşan en üstün insan olmasın?
Dialectiks: Eskiden Bir savaş olurdu. 100 sene sürerdi 1000 kişi ölürdü.
Türkler kesti biçti bunlar yalan okkalı yalan... 1000 senelik malumat bilgi birikime ve servete sahip, paralı askerlerle harbe milyonla adamlarla çıkan dehşetli cengaver azimperver Romalıların 800 senede cihanda sahip olduğu yerlere haha haaay :D İslam 80 senede bazı yerlerde 8 sende sahip oldu. :D "İslamın yayılış hızının cihanda misli yoktur. yeni din kimseye zorla kabul ettirşmemiştir" diyen Atesitlerin babası İslamın en kuvvetli aleyhinde yazanı doktor duzidir
Sonra Eğer Osmanlı Keseydi. İslam dininde hariç bir kişi bırakmazdı. Osmanlı İnsanlarda tam bir serbestlik görmek istemiştir. Her millet diğerlerinin de kendisi gibi olmasını isterken, Osmanlı bunu istmemiştir. İnsanlık aleminde tam bir Serbestlik görmek istemiştir.
Ben diyorum Ki Beşerin kendi iniltisinin sesi Ahh sesi bomba seslerini bastırmıştır. Sen bana dünyadaki çıkar savaşlarındaki durumu anlatıyorsun. İnsanlık inliyor diyorum fakiride zenginide.... istersen git amerikada otur vallahi inlersin billahide inlersin..
huzur yok. insanların kendi iniltisi dinmemiştir daima artmıştır diyorum sen kalkıp bana haberleri anlatıyorsun
spiker haberleri anlatırken bile filan facia yaşandı, 10 kişi öldü şöyle oldu bakın şuradan geliyor ve çarpıyor bakın bakın izleyin az sonra Bu medenilik değildir. beşerin felaketiyle eğlenmek izlemek medeniyet değildir.
(O dinsiz müslüman olmayanların. (münafıkların) Eğitmen Öğretmen sıfatıyla yaptığı rezalatler müstesna) Dünyadaki Tecavüz olaylarını haber yapmak doğru değildir. Bu medenilik değildir. çünkü bu haberin altında haberi yapanın ve izleyenlerin sapıklık dürtüsüne teşvik vardır. onun için haber yapar. mesela TURAN DURSUNUN "körpeçik kızı peygamber kaptı" (ki haşa öyle bir şey yok) sözlerindeki usluptan anlaşılacağı üzere. bunlar küçük kızlardan hoşlanıyolar.. dinsizlik adamı böyle yapıyor. aşırı tepki veriyorlar hemen haber yapıyorlar off bak nasıl yaptı der gibi. ballandıra ballandıra haber yapıyorlar Bunlar MEDENİLİK DEĞİLDİR
Yıldıztozu
07-04-2016, 16:38
''Hayattaki amacımız'' sorgusu yanlış, doğrusu ''hayattaki amacınız'' olmalı. Zira ortak bir amaç yok.
Peki ölümün anlamı/amacı nedir? o da yok. Öyleyse ''hayatın anlamı yoksa ölelim'' düşüncesi de anlamsız.
Nasıl olsa geldiğimiz yıldız tozuna tekrar döneceğiz. Kendi haline bırakalım.
Özellikle iradeyi kullanmak, hayata yüklenebilecek en önemli anlamdır belki de.
Hayat çok sıradışı ve garip. Mesela ışık diye bir şey var, galaksi diye bir şey var, zaman diye bir şey var. Bu alışıldık olgulara alışılmadık şekillerde baktığımda şok oluyorum.
Tabiki bunlar insanın evrene uyum sağlama sürecinin sonuçları. Işık yerine başka bir olgu olsaydı ona uyum sağlardık. Ama yine de çok garip, hem evren hem hayat çok garip ve sıradışı. Ya da saçma.
Nana Buluku
07-04-2016, 17:16
hayat çok boş
O boşluğu doldurmayı deneyebilirsin.
Şüpheci Dinsiz
07-04-2016, 17:50
Uzuuun bir süredir "evrimsel açıdan eğitimsiz insanın kalın kafalı bizonlardan farkı nedir?" diye düşünüyorum.
Hani erkek bizonlar kafa kafaya tokuşuyorlar, aralarından en kalın kafalısı diğerlerinin kafasını kırıyor ve sürüde çiftleşme tekelini kazanıyor. Adını vermeyeyim, onlar kendini bilirler, hani bazı dinlerde ve toplumlarda tek erkek-çok kadın fantezileri vardır.
Evrimsel açıdan kalın kafalı olmanın "yaşama/çiftleşme-liderlik hakkı elde edebilme hüneri" açısından faydası olmakla birlikte, düşünsel vasıflar açısından çok anlamlı ve faydalı olduğunu söyleyemeyiz.
Üreme, canlının kendi genini devam ettirme dürtüsü ile sağlanıyor. Tarihte toplumsal genel kabulde "erkeğin geninin" devam ettiği şeklinde bilinen ve kesinlikle hatalı olan kanıdan yola çıkarak, "özellikle insanın evriminden sonra" kalın kafalılığın evrimde sağladığı avantajın artık pek de geçerli olduğunu söyleyemeyiz. İnsan, çok kalın kafalı olsa da bizonların doğal yaşam alanlarını yok etti, çok zehirli yılanların da, çok büyük balinaların da, çok büyük fillerin de, çok yırtıcı aslanların da.
Evrim, insandan sonra bambaşka bir yola girdi. Doğal seçilim artık yalnızca doğanın değil, büyük ölçüde insanın da belirlediği bir mekanizma. İnsan geldi, bilinçli veya bilinçsiz olarak doğal seçilimin mekanizmalarının üzerine oturdu. Sayısız türün neslini tüketti, arsızca-yüzsüzce üredi, işgal etti, yağmaladı, toprağı/havayı/suyu kirletti. Yetmiyormuş gibi, kendi yarattığı koşullarla kimi canlıların evriminin yönünü değiştirdi.
--/--
Bu koşullarda, "düşünen-umursayan insanın amacı" başka, "kalın kafalı insanın amacı" başka oldu.
Zaten bu koşullarda genlerin devamını sağlama amaçlı üreme de anlamını yitirdi. Bu anlamda sevgili Pyrrhon'a katılıyorum.
İlginç olan ise insan'ın evrimi. Atalardan gelen genlerin pek anlamı ve öneminin kalmadığı bir çağdayız, ki yakın gelecekte gen programlamayla hiç bir önemi ve anlamı kalmayacak. Yoksa üreme dürtüsünün gereksiz olduğu bir döneme mi gidiyoruz?
İnsan'ın bedensel evrimi bir yana, beyinsel evrimi bir yana mı olacak?
Benim öngörüm beyinsel, bilişsel evrimin tüm diğer doğal seçilim enstrümanlarından daha baskın olacağı yönünde. Haliyle hayattaki amacımı "bilişsel evrime katkı sağlamak" şeklinde belirledim.
Ne var ki, kalın kafalıgillerin üzerimizdeki tehdidi uzun yıllar sürecek.
Sevgiler
Şüpheci Dinsiz: zenginlerin metres usulu ile yüzlerce eşi olurken nerelerdeydiniz? Bu usulu dünyadan kaldırabildiniz mi?
İslam kadınlar hayatta böyle sürünmesin diye. tekamül etmiş medeni zenginlerin 4 eş almalarına ruhsat vermiştir. şartın en güç olanı eşlerin hangisini daha çok sevdiğini belli edilmiycektir. temayyületı kalbiyesi olmayan kişilere : yani o kadar tekamül etmiş biri olucak ki eşleri tereddütte kalıcak beni dahi çok seviyor sanırım diye.. bu olgunlukta olan medeni zenginlere 4 eş ruhsat verilmitşir.. birde bedeni kuvveti olucak tabi iktidarı olucak :D
Şüpheci Dinsiz
07-04-2016, 19:49
Dogrusu,
Şüpheci Dinsiz: zenginlerin metres usulu ile yüzlerce eşi olurken nerelerdeydiniz? Bu usulu dünyadan kaldırabildiniz mi?
İslam kadınlar hayatta böyle sürünmesin diye. tekamül etmiş medeni zenginlerin 4 eş almalarına ruhsat vermiştir. şartın en güç olanı eşlerin hangisini daha çok sevdiğini belli edilmiycektir. temayyületı kalbiyesi olmayan kişilere : yani o kadar tekamül etmiş biri olucak ki eşleri tereddütte kalıcak beni dahi çok seviyor sanırım diye.. bu olgunlukta olan medeni zenginlere 4 eş ruhsat verilmitşir.. birde bedeni kuvveti olucak tabi iktidarı olucak :D
1- Bu yazdıklarınızın başlıkla ilgisi yok, tekrarı halinde silinecektir, ısrarınız halinde ceza verilecektir.
2- insannedir adlı yasaklanmış üye olduğunuzu anlamadığımızı zannetmeyiniz.
3- Her konuya girip cıvık mesajlarla konuları sabote etmeyiniz.
TuranDursun.com moderasyonu.
Kurdistannn
07-04-2016, 20:38
Hayattaki tek amacım, uğraştığım bilim dallarında keşif yapmak. Birilerinin yaptığını, söylediğini tekrar etmek bilim adamı olmak değildir.
Orjinal olmak lazım.
Ama insanlığa hizmet gibi ulvi amacım yok, amacım egomu tatmin etmek sadece.
Yıldıztozu
27-03-2021, 16:12
Bir amaçtan söz edeceksek bu sadece ''amaca ulaşmayı zorlaştırma amacı'' olabilir.
Bu konuda dağcılık örneğini severim.
Bir dağcının amacı gerçekten de dağın zirvesine ulaşmak mıdır?
Öyle olsaydı helikopterle o dağın zirvesine kolaylıkla indirilebilirdi.
Ama o kolaylığı tercih etmez. Onun yerine aylarca antrenman yapıp günlerce zorlu şartlarda tırmanış yapar.
O halde diyebiliriz ki insan can sıkıntısından kendi hayatına zorluklar ekleyip o zorlukları aşmayı amaçlar.
İnsanın yaptığı bu davranış tam anlamıyla saçmalıktır.
Boş evrende sürüklenen amaçsız bir kayadan farkımız yok. Bu gerçeği kabul etmek istemiyoruz. Evrimsel programlarımız çok güçlü.