Orijinalini görmek için tıklayınız : Laik/seküler kesimin tecavüz konusundaki yüksek hassasiyeti!
http://www.karar.com/gundem-haberleri/chpli-selami-ozturkten-skandal-tecavuz-tweeti-69396#
http://682350.static.karar.com/img/682x350/16-01/27/127.jpg?0.06191180273890495
Kadıköy eski Belediye Başkanı CHP'li Selami Öztürk, Bağdat Caddesi'nde yaşanan tecavüz olayıyla ilgili skandal bir tweet attı. Öztürk olayın başka bir bölgede yaşandığını belirterek "Bağdat Caddesi'nin marka değerini harcamayalım" dedi. Paylaşıma tepki yağdı.
İstanbul'da Bağdat Caddesi'nde bir genç kadına tecavüz edilmesi ile ilgili olarak Kadıköy eski Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün attığı tweet büyük tepki topladı.
CHP'li Selami Öztürk, dün Bağdat Caddesi'nde yaşanan tecavüz olayının ardından, tecavüzün Bostancı'da bir ara sokakta gerçekleştiğini, yapılan haberlerle Bağdat Caddesi'nin marka değerinin düşürüldüğünü söyledi. Öztürk daha sonra tweeti sildi.
Öztürk'e takipçilerinden ağır eleştiriler geldi.
http://static.karar.com/img/article_detail/16-01/27/pn2zs_1453893874_4.jpg
Sundance
09-04-2016, 14:58
http://www.karar.com/gundem-haberleri/chpli-selami-ozturkten-skandal-tecavuz-tweeti-69396#
http://682350.static.karar.com/img/682x350/16-01/27/127.jpg?0.06191180273890495
Kadıköy eski Belediye Başkanı CHP'li Selami Öztürk, Bağdat Caddesi'nde yaşanan tecavüz olayıyla ilgili skandal bir tweet attı. Öztürk olayın başka bir bölgede yaşandığını belirterek "Bağdat Caddesi'nin marka değerini harcamayalım" dedi. Paylaşıma tepki yağdı.
İstanbul'da Bağdat Caddesi'nde bir genç kadına tecavüz edilmesi ile ilgili olarak Kadıköy eski Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün attığı tweet büyük tepki topladı.
CHP'li Selami Öztürk, dün Bağdat Caddesi'nde yaşanan tecavüz olayının ardından, tecavüzün Bostancı'da bir ara sokakta gerçekleştiğini, yapılan haberlerle Bağdat Caddesi'nin marka değerinin düşürüldüğünü söyledi. Öztürk daha sonra tweeti sildi.
Öztürk'e takipçilerinden ağır eleştiriler geldi.
http://static.karar.com/img/article_detail/16-01/27/pn2zs_1453893874_4.jpg
E yuh!
Selami ozturk'un okuzlugunu butun laiklere mal etmeye calisacak kadar zavallidir bunu diyen.
Tecavuz edilen kim? Kadikoydeki laik/sekuler vatandaslardan biri.
Tepki gosteren kim? Laik/sekuler vatandaslar.
Sahi "ne isi varmis o saatte orada?" Gibi okuzce tepki gosterenler kimdi?
Boyle ayak oyunlari ile saniyorlar insanlar kanacak, herkesi salak kendini zeki sanana salak derler asil.
Selami ozturk'un okuzlugunu tüm laiklere mal edemiyoruz ama bir vakıfta bir zamanlar çalışmış bir ahlaksızın ahlaksızlığını butun bir musluman camiaya mal edebiliyoruz değil mi güzel kardeşim? " O saate orada ne işi vardı." dedi diye insanlar tecavüze destek çıkmış mı oluyor?Bu nasıl bir mantık (sızlık ) ?
Sundance
09-04-2016, 15:15
Selami ozturk'un okuzlugunu tüm laiklere mal edemiyoruz ama bir vakıfta bir zamanlar çalışmış bir ahlaksızın ahlaksızlığını butun bir musluman camiaya mal edebiliyoruz değil mi güzel kardeşim? " O saate orada ne işi vardı." dedi diye insanlar tecavüze destek çıkmış mı oluyor?Bu nasıl bir mantık (sızlık ) ?
selami öztürk tecavüz olayının üstünü örtmeye kalkışmış mı? vakıfta 45 çocuk tecavüz edilirken görmemezlikten gelmiş mi?
ha yine de vakıftaki adamın sapıklığı tüm müslüman camiayı bağlamaz o ayrı. orada haklısınız. ancak gelip de böyle bir başlık açarak vakıftaki tecavüz olayını tüm müslüman camiasına mal edenleri haklı durumuna sokuyorsunuz.
"O saatte orada ne işi vardı?" ne demek? o saatte orada dolaşıyorsan tecavüzü hak etmişsin diyorlar işte. Çünkü kadın dediğin o saatte orada dolaşmaz, dolaşıyorsa zaten kendine tecavüz edilmesini istiyordur. Hele başı açıksa, biraz da dekolte giydiyse tamam.
selami öztürk tecavüz olayının üstünü örtmeye kalkışmış mı? vakıfta 45 çocuk tecavüz edilirken görmemezlikten gelmiş mi?
ha yine de vakıftaki adamın sapıklığı tüm müslüman camiayı bağlamaz o ayrı. orada haklısınız. ancak gelip de böyle bir başlık açarak vakıftaki tecavüz olayını tüm müslüman camiasına mal edenleri haklı durumuna sokuyorsunuz.
"O saatte orada ne işi vardı?" ne demek? o saatte orada dolaşıyorsan tecavüzü hak etmişsin diyorlar işte. Çünkü kadın dediğin o saatte orada dolaşmaz, dolaşıyorsa zaten kendine tecavüz edilmesini istiyordur. Hele başı açıksa, biraz da dekolte giydiyse tamam.
Selami ozturk ile aile bakanı aynı bağlamda konuştu aslında,birisi "ensar vakfını karalamayın" dedi,diğeri " bagdat caddesinin marka değeri önemli" dedi.( hani dersin ama olayın sıcaklığında değil,sonra olayı kapatma,aklama çabası olarak algılanabiliyor goruldugu gibi. ) Ben ikisini de eleştiriyorum.Birinde çocuklara,diğerinde bir kadına tecavüz var,fark etmiyor,hepsi iğrenç.
Siz niyet okuyorsunuz," o saate orada ne işi vardı " demenin arkasındaki sebep, tecavüze ortam ve imkan sağlayacak hareketlerden uzak durulması arzusu olamaz mı mesela?Kadını tecavuzden koruma içgudusu olamaz mı?
Selami ozturk ile aile bakanı aynı bağlamda konuştu aslında,birisi "ensar vakfını karalamayın" dedi,diğeri " bagdat caddesinin marka değeri önemli" dedi.( hani dersin ama olayın sıcaklığında değil ) Ben ikisini de eleştiriyorum.Birinde çocuklara,diğerinde bir kadına tecavüz var,fark etmiyor,hepsi iğrenç.
Siz niyet oluyorsunuz," o saate orada ne işi vardı " demenin arkasındaki sebep, tecavüze ortam ve imkan sağlayacak hareketlerden uzak durulması arzusu olamaz mı mesela?Kadını tecavuzden koruma içgudusu olamaz mı?
Yuh be kardeşim ''o saatta ne işi var'' lafına bile güzelleme çektin ya yuh yuh yuh yuh yuh yuh yuh.
Yuh be kardeşim ''o saatta ne işi var'' lafına bile güzelleme çektin ya yuh yuh yuh yuh yuh yuh yuh.
Ben guzelleme yapmadım,siz sürekli kotuleme peşinde oldugunuz için,farklı bir değerlendirmeyi hemen yaftalıyorsunuz.
İlahimasal
09-04-2016, 15:38
Hazretti aişenin " o saate orada ne işi vardı " çölde tek başına?
Valla,billa,tilla iyi niyetle soruyorum. Koruma iç güdüm tuttu bir anda
Hazretti aişenin " o saate orada ne işi vardı " çölde tek başına?
Valla,billa,tilla iyi niyetle soruyorum. Koruma iç güdüm tuttu bir anda
siz hep böyle yapıyorsunuz,ciddiyetsiniz,cevap vermeye gerek görmüyorum.Sadece buraya bakın yeter.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Gerdanl%C4%B1k_Olay%C4%B1
Sundance
09-04-2016, 15:49
Selami ozturk ile aile bakanı aynı bağlamda konuştu aslında,birisi "ensar vakfını karalamayın" dedi,diğeri " bagdat caddesinin marka değeri önemli" dedi.( hani dersin ama olayın sıcaklığında değil,sonra olayı kapatma,aklama çabası olarak algılanabiliyor goruldugu gibi. ) Ben ikisini de eleştiriyorum.Birinde çocuklara,diğerinde bir kadına tecavüz var,fark etmiyor,hepsi iğrenç.
Laik/sekülerler en başta eleştirdi Selami Öztürk'ü, hem de en ağır biçimde.
Bir vakfın eğitmenlerinden biri kaydı altındaki 45 çocuğa tecavüz ediyorsa, ve bu vakıf bundan haberdar olup engelleyemiyorsa veya haberdar olduğu halde görmemezlikten geliyorsa o vakfın burada İHMALİ vardır. Bunu bağdat caddesindeki bir münferit olayla aynı kefeye sokamazsınız. Aile bakanının açıklaması ile Selami Öztürk'ün açıklaması bu yüzden aynı kefede değil.
Siz niyet okuyorsunuz," o saate orada ne işi vardı " demenin arkasındaki sebep, tecavüze ortam ve imkan sağlayacak hareketlerden uzak durulması arzusu olamaz mı mesela?Kadını tecavuzden koruma içgudusu olamaz mı?
Ne demek tecavüze ortam ve imkan sağlanması ya? Var mı bunun sonu? Adı üstünde tecavüz. Yukarıda 45 çocuğa tecavüzden bahsediyoruz koruma arzusu diyorsun.
http://www.hurriyet.com.tr/o-saatte-orada-ne-isi-varmis-demek-yeniden-tecavuz-etmektir-40045808
İlahimasal
09-04-2016, 15:54
Tecavüzün islamda cezası olmaması ayrı bir sorun ve islami kesim bu konu ile alakalı hür yaşantıda olduklarını bilirler.
Tecavüz edilen insana " o saate orada ne işi vardı" demekde müslümanlara yakışan bir cevapdır.
45 erkek çocuğunun durumuda buna benziyor.
Laik/sekülerler en başta eleştirdi Selami Öztürk'ü, hem de en ağır biçimde.
Bir vakfın eğitmenlerinden biri kaydı altındaki 45 çocuğa tecavüz ediyorsa, ve bu vakıf bundan haberdar olup engelleyemiyorsa veya haberdar olduğu halde görmemezlikten geliyorsa o vakfın burada İHMALİ vardır. Bunu bağdat caddesindeki bir münferit olayla aynı kefeye sokamazsınız. Aile bakanının açıklaması ile Selami Öztürk'ün açıklaması bu yüzden aynı kefede değil.
Biliyorum eleştirdiler,iyi yaptılar,müslümanlar da o cinsi sapığı eleştirdiler (en azından destekleyeni görmedim,varsa gösterin lütfen) ama görmek istediklerinizi görürseniz,bunu göremezsiniz tabii ki.Bir kere bizler sade vatandaşlar olarak, olaydan sadece medyada verilen kısmıyla ilgili bilgileneiliyoruz,arkasında ne var,neler yaşanmış tam olarak bilmiyoruz.Denildiği gibi vakfın ihmali varsa bu eminimi savcılığın soruşturmasında meydana çıkacaktır.
Aile bakanı ile s.öztürk'ün beyanları, tecavüz olayını değil de marka değerini öncelemeleri bakımından bence aynı kefededir.
Ne demek tecavüze ortam ve imkan sağlanması ya? Var mı bunun sonu? Adı üstünde tecavüz. Yukarıda 45 çocuğa tecavüzden bahsediyoruz koruma arzusu diyorsun.
Günümüz dünyası öyle ideallerimizdeki full temiz insanlardan oluşmuyor maalesef,insanlar kendilerini kollamalı.Eğer zarar görmek istemiyrlarsa tabii.Bunu özelde tecavüz edilen bayanlar hakkında değerlendirebiliriz ama genel düşünmeliyiz.
Tecavüzün islamda cezası olmaması ayrı bir sorun ve islami kesim bu konu ile alakalı hür yaşantıda olduklarını bilirler.
Tecavüz edilen insana " o saate orada ne işi vardı" demekde müslümanlara yakışan bir cevapdır.
45 erkek çocuğunun durumuda buna benziyor.
Tecavüz islamda zina kapsamına girer.Namahrem bir bayanı rızası dışında ilişkiye zorlamak tecavüzdür ve zinadır.Zina'nın cezası neyse tecavüz suçunun cezası da o olur bu durumda.
İlahimasal
09-04-2016, 16:12
Karaman'daki zalim olay savcılık incelemesinde 2002 yılından -2015 yılına kadar yapıldığını tesbit etmiş.
Karaman il eğitim müdürü ve il emniyet birimlerinin o sapik adamla ve çocuklarla kendi makamlarindaki resim ve pozlarıda ortada.
Bakan hanfendinin" bir seferden bir şey olmaz " sözü ise konuya olan hassasiyetin durumunu ispata yeter.
Burada yaklaşık 1 haftadır tum mesajlarımizda bu konuyu dile getirmemize karşın sus ,pus oturanlar kendilerini bilirler.
Sosyal medya ortamından bu konuyla alakalı tüm haberleri sildiklerinide buradan belirttik. Yine tık yok
Artık mızrak çuvala girmeyince .....seküler ,cart,curt diye başlıklar açilmaya başladı.
Yine buradan unutturmayacağız 45 erkek çocuğuna yapilan zulmü.siz o tatlı canınızi sıkmayın.
Size gore biz a-teistler bu konuya oh çekmeliydik saniyordunuz ama yaniliyorsunuz.
Aydınlanmak isteyen ışığı kapatmaz......patlak ampuller sizi.
Yanlış bilgi:2002' den bu yana değil,2012' den bu yanadır.
Çarpıtma 1:Karaman il milli eğitim müdürü,il emniyet birimlerinin o sapıkla pozları ,tecavüz olayının ortaya çıkmasından öncedir.Ne yani,haberleri var mıydı diyorsunuz?Bu nasıl bir komplo teorisidir böyle rasyonel kişilikler?
Çarpıtma 2:Aile bakanı'nı bana savunduruyorsunuz ama o konuda haksızsınız.Bakan '' 1 kereden birşey olmaz '' demedi,'' münferit bir olay '' dedi.
Şüpheci Dinsiz
09-04-2016, 16:54
Bybars,
Tecavüz islamda zina kapsamına girer.Namahrem bir bayanı rızası dışında ilişkiye zorlamak tecavüzdür ve zinadır.Zina'nın cezası neyse tecavüz suçunun cezası da o olur bu durumda.
"Tecavüz zinadır" diyen sizin gibilere tecavüz etmenin cezası nedir?
Bybars,
Af buyrun, " sizin gibilere tecavüz etmek " derken?
searcher
09-04-2016, 17:15
Yani senin gibi tecavüzle zinayı bir tutan beyinsizleri kastediyor sanırım.
Şüpheci Dinsiz
09-04-2016, 17:18
Sizin gibiler; "tecavüz eden zina etmiş olur" diyenler. Cezasını da 1400 yıllık Arap örfüne göre vermeyi düşünenler. Tecavüz eden fail, tecavüz edilen "konu nesnesi" sizin gibilere göre. Tecavüze uğrayan kadın/erkek olmuş, çocuk/yetişkin olmuş bir önemi yok. Neymiş, tecavüz eden zina etmişmiş.
Kendinizi tecavüz edilenin yerine koyun diye sordum:
Ben size tecavüz etsem, bana 80 değnek vursalar;
- Sizin açınızdan konu kapanır mı?
- Benim açımdan konu kapanır mı?
- Toplum açısından konu kapanır mı?
Hala "tecavüz zinadır" diye düşünür müsünüz?
Yani senin gibi tecavüzle zinayı bir tutan beyinsizleri kastediyor sanırım.
Zina'dan ne anladığınıza bağlı,ben ve çoğu kişi "gayrimeşru ( nikahsız ve de zorla/rıza dışı) cinsel ilişki" olarak anlıyor,tecavuzu de bu kapsamda değerlendiriyor.
Sizin gibiler; "tecavüz eden zina etmiş olur" diyenler. Cezasını da 1400 yıllık Arap örfüne göre vermeyi düşünenler. Tecavüz eden fail, tecavüz edilen "konu nesnesi" sizin gibilere göre. Tecavüze uğrayan kadın/erkek olmuş, çocuk/yetişkin olmuş bir önemi yok. Neymiş, tecavüz eden zina etmişmiş.
80 değnek cezası mutlaklaştırılmamalı,önemli olan tecavuzcunun topluma teşhir edilmesi ve yaptığının karşılığını gormesidir.1400 yıl oncenin orfu,ceza yöntemi öyle olabilir,bu bizim şimdi de aynı ceza yontemini uygulamamızı sorumlu kılmaz.80 degnek olmaz da 80 send hapis olur mesela.
80 değnek cezası mutlaklaştırılmamalı,önemli olan tecavuzcunun topluma teşhir edilmesi ve yaptığının karşılığını gormesidir.1400 yıl oncenin orfu,ceza yöntemi öyle olabilir,bu bizim şimdi de aynı ceza yontemini uygulamamızı zorunlu kılmaz.80 degnek olmaz da 80 sene
hapis olur mesela.
Şüpheci Dinsiz
09-04-2016, 17:48
80 değnek cezası mutlaklaştırılmamalı,önemli olan tecavuzcunun topluma teşhir edilmesi ve yaptığının karşılığını gormesidir.1400 yıl oncenin orfu,ceza yöntemi öyle olabilir,bu bizim şimdi de aynı ceza yontemini uygulamamızı zorunlu kılmaz.80 degnek olmaz da 80 sene
hapis olur mesela.
Size "tecavüze uğramış" kişilere empati yaptırmayı başaramadım sanırım. Onlar da birer insan, birer kişilik, birer can, birer ben, birer siz.
Neyse...
1400 yıllık Arap örfüne takılıp kalmak yerine güncel medeni hukuku uygulamak, ilerletmek konusunda ortak noktada buluştuysak, bu da bir ilerlemedir bana göre.
Eğer bu ortak noktaya geldiysek, AKP'nin ve arka bahçesi dinci tarikatların, cemaatlerin, vakıfların tecavüzü örtmeye neden bu kadar hevesli olduklarını, dinci ve ülkücü camianın neden bu kadar çok (hemen hemen tamamı) tecavüzcü ürettiğini tartışabiliriz.
Size "tecavüze uğramış" kişilere empati yaptırmayı başaramadım sanırım. Onlar da birer insan, birer kişilik, birer can, birer ben, birer siz.
Neyse...
1400 yıllık Arap örfüne takılıp kalmak yerine güncel medeni hukuku uygulamak, ilerletmek konusunda ortak noktada buluştuysak, bu da bir ilerlemedir bana göre.
Eğer bu ortak noktaya geldiysek, AKP'nin ve arka bahçesi dinci tarikatların, cemaatlerin, vakıfların tecavüzü örtmeye neden bu kadar hevesli olduklarını, dinci ve ülkücü camianın neden bu kadar çok (hemen hemen tamamı) tecavüzcü ürettiğini tartışabiliriz.
Eger bunu soyluyorsanız katılıyorum, tecavuzcuye ne ceza verirseniz verin tecavüze uğrayan kişinin psikolojindeki tahribatı düzeltmek kolay olmaz.
Yine genelleme yapıyorsunuz,ulkucu ve Müslüman camiayı toptan hedef alıyorsunuz.Genelleme tuzağına düşmeyiniz lütfen.
searcher
09-04-2016, 18:06
Zina'dan ne anladığınıza bağlı,ben ve çoğu kişi "gayrimeşru ( nikahsız ve de zorla/rıza dışı) cinsel ilişki" olarak anlıyor,tecavuzu de bu kapsamda değerlendiriyor.
Zina sadece nikahsız yapılan ilişkiye denir ve iki yetişkinin kendi rızasıyla isteyerek yapılan bir ilişkidir, öyle zorla veya rızadışı bir durum yoktur, araya zorla ve rıza dışı kelimelerini sokuşturmak ikiyüzlülük veya cahilliktir.
Tecavüzle zinayı bir tutmak için insanın cahil ve aptal olması lazım.
Zina sadece nikahsız yapılan ilişkiye denir ve iki yetişkinin kendi rızasıyla isteyerek yapılan bir ilişkidir, öyle zorla veya rızadışı bir durum yoktur, araya zorla ve rıza dışı kelimelerini sokuşturmak ikiyüzlülük veya cahilliktir.
Tecavüzle zinayı bir tutmak için insanın cahil ve aptal olması lazım.
Cahil de aptal da değilim hamd olsun.Ben islamın bakış açısını soyluyorum.Tecavuz de zina kapsamına girer,cunku gayrı meşrudur,zulumdur islama göre.Hatta islama göre bir erkek, rızası olmadığı halde eşiyle zorla ilişkiye girmek istese bu da tecavüzdür ve de bal gibi zinadır.Cunku bu kadına zulüm etmektir.
İlahimasal
09-04-2016, 18:49
İslam dedikleri dine göre zina
Nikahları olmayan iki insanın cinsel ilişkide bulunmaları demek.( cariye maria'yı nereye koyacaksak)
İslama göre bir erkek ,bir kadınla zorla ilişkiye giriyorsa zina cezası uygulanir diyorsun ama kime olduğunu söyleyemiyorsun.
Uygulamalara baktığımızda suçlu olan erkek olmasına rağmen kırbaç cezası veriliyor. Kadına verilen ceza yerine ,muhitine göre deişiyor. Recm gibi.
Kadın tecavüze ugruycak ve zina cezası alıcak öylemi?
Sana sorulan soru açık sana yapılacak tecavüze karşı tepkin ne olurdu....zina suçlaması ile verilen cezamı?
Her konuya islam denen dinin siyasi kafası ile bakmanız yüzünden karaman olayına karşı bir tek söz söyleyemediğiniz gibi birde savunacak erdemsizliği gösterdiniz.Mızrak çuvala sığmayıncada kem,küm.
Bu tip olaylara siyasi bakılmaz.İNSANİ bakılır. İslam kafası olanlar ADEM'İ düşündukleri için tecavüz olayını zina gibi görürler.
Şayet bu karaman olayına bizden önce siz ses çıkartsaydinız
Şayet diyanet fetvasïna bizden önce siz ses çıkartsaydınız
Şayet özgecan olayına bizden önce siz ses çıkartsaydınız
Şayet çorumda ki pislik olaya bizden önce ses çıkartsaydınız
Şayet somaya,karamandaki maden faciasına,Berkin Elvan'a, Ali ismail'e ve diğer gençlere
Şayet artvin ,manisa gibi doğa yıkımlarına
Şayet ırak'da,suriye'de ki insan ölumlerine ( muaviyenin camii bile size hasret kaldı)
Şayet ergenekon,balyoz safsatalarına
Şayet 17_25 aralık olayına
Şayet zarrab hayïrseverine
Şayet 750 bin dolarlık saate ........bizden önce ses çıkartmış olsaydinız biz susardık ve size destek de verirdik.
Hani şu siyasi destek verdiğiniz kişiler 3 y........yoksulluk,yasaklar ve yolsuzluk ile mucadelenin tersine 4. Y yontemi ie insanlara YALAN söylenmesine karşı dursaydınız sizi alkışlardık.
Yapamassinız ey ideolojik görüşlü,dar düşünceli,BİAT kültürü ürünleri.
Hadi haksızliklarin önünde BİAT etmeyinde utandırin be bizi.
Nerdeeeeee.........
Şüpheci Dinsiz
09-04-2016, 19:18
[...]
Ben islamın bakış açısını soyluyorum.Tecavuz de zina kapsamına girer,cunku gayrı meşrudur,zulumdur islama göre.Hatta islama göre bir erkek, rızası olmadığı halde eşiyle zorla ilişkiye girmek istese bu da tecavüzdür ve de bal gibi zinadır.Cunku bu kadına zulüm etmektir.
Hayır sevgili Bybars.
Kuran'da tecavüzün cezası yoktur. Çünkü dönemin sosyal yapısında tecavüz suç değildi. Kafir öldürmek, karısını kızını köleleştirmek, tecavüz etmek helaldi. Bu İslamdan önce de böyleydi. Çöl haydutları kervanları yağmalar, erkekleri öldürür, kadınlara tecavüz eder, köle pazarlarında satarlardı. Muhammed de Medine'ye hicretinden sonra Hatice'nin korumalarıyla çöl yağmalarına başlamadan önce (13 yıllık peygamberlik döneminde) İslam inanırlarının sayısı 100 civarındaydı. Çöl yağmaları ganimet ve kadın tutkusuyla sistematik kazandı. Sözde İslam ordusu, özde yağmacı/köleci/tecavüzcü güruh böyle büyüdü, İslam böyle yayıldı.
Günümüzün tatlı su Müslümanları bu durumu içselleştiremedikleri için veya mevcut ayıbı saklamak için "tecavüz zinadır" diyerek İslamın çağ dışlığını örtebileceklerini zannettiler. Ama örtülemedi, örtülemez. Kuran tecavüzü suç olarak görmez. Kuranda "elma suçtur" neden yazmıyorsa "tecavüz suçtur" diye aynı sebeple yazmaz. Bu kabul edilmeli artık.
Siz de bunların muhasebesini yapıyorsunuzdur muhakkak. Neden objektif olamadığınızı bilmiyorum. Bilmek isterdim. Çünkü her insan bir can. Kendi ayakları üstünde durması gereken, kararlarını özgürce vermesi gereken bir can. Üç günlük dünyada bu kadar körü körüne tarafgirlik neden? Üstelik aklımız bize "1400 yıllık kabileci kuralların günümüzde hiç bir yeri olamayacağını" bas bas bağırırken.
Sevgiler
searcher
09-04-2016, 19:58
Cahil de aptal da değilim hamd olsun.Ben islamın bakış açısını soyluyorum.Tecavuz de zina kapsamına girer,cunku gayrı meşrudur,zulumdur islama göre.Hatta islama göre bir erkek, rızası olmadığı halde eşiyle zorla ilişkiye girmek istese bu da tecavüzdür ve de bal gibi zinadır.Cunku bu kadına zulüm etmektir.
Nasıl cahil ve aptal değilsin, daha tecavüz ile zinayı ayıracak bilgiye ve akla bile sahip değilsin. Hangi aklı başında ve cahil olmayan birisi tecavüzü zina kapsamına sokmaya çalışır ki? Ya cahil ve aptal olması lazım ya da müslüman.
İslam'ın tecavüzün ne olduğu hakkında fikri mi var ki bakış açısı olsun? Bırak yalanı ve çarpıtmayı.
İslam cariyelik kavramı ve küçük yaşta evliliğe izin vermesi ile tecavüzü meşrulaştıran aşağılık bir dindir.
İlahimasal,
İslam dedikleri dine göre zina
Nikahları olmayan iki insanın cinsel ilişkide bulunmaları demek.( cariye maria'yı nereye koyacaksak)
Bu zinanın bir kısmıdır, iki nikahsız insanın GÖNÜLLÜ birlikte olmasını yasaklayan islam'ın,ZORLA kurulan bir cinsel ilişki biçimini meşrulaştırması akıl mantık alır iş midir söyleyin? İslam, müslüman bir erkeğin namahrem bir bayana şehvet gözüyle bakmasını bile yasaklamıştır ki zinaya giden bir yol olmasın diye,islam dini işte bu kadar hassas bu cinsellik konusunda.
İslama göre bir erkek ,bir kadınla zorla ilişkiye giriyorsa zina cezası uygulanir diyorsun ama kime olduğunu söyleyemiyorsun.
Kadın tecavüze ugruycak ve zina cezası alıcak öylemi?
Tabii ki erkeğe uygulanır, kime uygulanacak.Kadın rızasının olmadığı bir ilişki biçiminden elbette sorumlu tutulamaz, çünkü hür iradesi yoktur o bağlamda.
Sana sorulan soru açık sana yapılacak tecavüze karşı tepkin ne olurdu....zina suçlaması ile verilen cezamı?
Her konuya islam denen dinin siyasi kafası ile bakmanız yüzünden karaman olayına karşı bir tek söz söyleyemediğiniz gibi birde savunacak erdemsizliği gösterdiniz.Mızrak çuvala sığmayıncada kem,küm.
Bn erkek olduğum halde bana birisi tecavüz gibi iğrençliğe yeltense, imkanım olursa onun cinsel uzvunu keser köpeklere yem ederdim tamam mı?
Karaman olayını savunan bir tek müslüman bana gösterin kendimi Taksim meydanı'nda asacağım.
Şayet diyanet fetvasïna bizden önce siz ses çıkartsaydınız
Müslüman camiadan tepki gösterenler oldu,google amcaya sorun o size cevabını verir.Kaldı ki bu toplumun zaten ekseriyeti o fetvaya aykırı birşey söylemez,çünkü aynı gelenekten beslenirler.Yanii öyle kitlesel bir tolumsal tepki beklemeniz safdillik olur.
Şayet özgecan olayına bizden önce siz ses çıkartsaydınız
Özgecanın katillerine bütün toplum lanet okumuştur emin olun,müslüman-laik ayırmadan söylüyorum.Bu olay üzerinden müslümanları hedefe koymanız haksızlık olur.
Kuran'da tecavüzün cezası yoktur. Çünkü dönemin sosyal yapısında tecavüz suç değildi. Kafir öldürmek, karısını kızını köleleştirmek, tecavüz etmek helaldi. Bu İslamdan önce de böyleydi. Çöl haydutları kervanları yağmalar, erkekleri öldürür, kadınlara tecavüz eder, köle pazarlarında satarlardı. Muhammed de Medine'ye hicretinden sonra Hatice'nin korumalarıyla çöl yağmalarına başlamadan önce (13 yıllık peygamberlik döneminde) İslam inanırlarının sayısı 100 civarındaydı. Çöl yağmaları ganimet ve kadın tutkusuyla sistematik kazandı. Sözde İslam ordusu, özde yağmacı/köleci/tecavüzcü güruh böyle büyüdü, İslam böyle yayıldı.
Bugünkü manadan ırza geçme olgusunun o dönemde, o bölgede yaygın olmadığını düşünürsek, neden spesifik olarak tecavüz şeklindeki ilişki biçimine dikkat çekilmediğini anlarız.Tolumsal,hukuki yapıya bakarsak,adam niye tecavüz etsin ki cariye imkanı var elinde,kendi hukukuna göre kendine sınırsız eş alma hakkı tanımış,daha ne istesin.Fakat bugünden bakarsak,islamın temel kurallarına göre,tecavüz gayri meşru bir ilişki biçimi olarak görülür.Eğer bir islam devletinde yaşasaydık,hukuk sisteminde elbette tecavüzün de cezası yer alırdı,bu illa ki zinaya verilen ceza gibi olmayabilir,günümüzün şartlarına göre,caydırıcılık sağlayacak,nedamet getirtecek,toplum önünde itibarını zedeleyecek bir cezanın verilmesi islam'a uygun olurdu.
Günümüzün tatlı su Müslümanları bu durumu içselleştiremedikleri için veya mevcut ayıbı saklamak için "tecavüz zinadır" diyerek İslamın çağ dışlığını örtebileceklerini zannettiler. Ama örtülemedi, örtülemez. Kuran tecavüzü suç olarak görmez. Kuranda "elma suçtur" neden yazmıyorsa "tecavüz suçtur" diye aynı sebeple yazmaz. Bu kabul edilmeli artık.
İlk paragrafım bu söylediklerinize de cevap niteliğindedir.
Siz de bunların muhasebesini yapıyorsunuzdur muhakkak. Neden objektif olamadığınızı bilmiyorum. Bilmek isterdim. Çünkü her insan bir can. Kendi ayakları üstünde durması gereken, kararlarını özgürce vermesi gereken bir can. Üç günlük dünyada bu kadar körü körüne tarafgirlik neden? Üstelik aklımız bize "1400 yıllık kabileci kuralların günümüzde hiç bir yeri olamayacağını" bas bas bağırırken.
Ben kendimi yeterince objektif olarak görüyorum ama aranızdan bazıları gayet tarafgir ve önyargılı.Niye mi? Türkiyenin herhangi bir yerinde bir tecavüz olayı mı oldu,hemen müslümanlara gözler çeviriliyor,müslümanlar savunma pozisyonuna itilmeye çalışılıyor.Bu durum müslümanları rencide edici oluyor.
spartacus
09-04-2016, 20:54
Bybars
Birincisi islami temelden arızalandığın için, tecavüz olayını sen bacak arası olarak görüyorsun, bu birinci yanlışın...
İkinci yanlışında "o saatte orada ne işi vardı" sözü, TECAVÜZÜ MEŞRULAŞTIRAN bir ifadedir, diğer yandan da insanların hayatına burnunu sokan bir bok yiyici(3.şahıs) anlayıştır, iki biçimde tepkisi olur, ikincisi sanane lan şerefiz denebilir....
Üçüncüsü tecavüz ŞİDDET eylemidir, şiddet eylemine sen gerizekalı islam mantığıyla, deforme edilmiş beyninle, namus kavramıyla bakarsın, herkes senin gibi bakmaz, senin gibi bakmak zaten başlı, başına tecavüzün zeminini yaratan kafa yapısıdır.
Örneğin, iki reşit insan, sevişiyor, islamcının işi bunun bokunu yemektir, tecavüz kafası böyle bir şey, oysa ona da aynısı söylenmeli, sane lan şerefsiz... Gördün mü, biz sevişmeye karşı değiliz, ama tecavüze ileri derecede karşıyız, sizler ise sevişmeye karşısınız, ama tecavüze toleranslı... Çünkü islam ahlaksızlığın membasıdır, bunu ise ne yazık ki, mantıkdışı, akıl dışı, rahatlıkla gerizekalı diyeceğimiz ahlak-sız- anlayışından, daha doğrusu zırva mantığından alır(hırsızın elini kesmek gibi, tecavüzü, şiddete ylemi olarak değil, namus kavramı olarak alıp, mağdıra eziyet etmesi gibi)... İşte örnek; İslamcıya göre tecavüz sadece yüz kızartıcı suçtur, tecavüze uğrayanın namusu temizlenmelidir(?!), mantıksız...
Oysa tecavüz, ŞİDDET eylemidir, namusla ilgisi yok, zira milyonalrca hanede insanalr gayet doğal sevişiyor, o halde tecavüz ne? Şiddet.. Kısaca aslında, insanın iradesi, rızası ve reşitliği(kendi başına karar yetisi) esasını zedeleyen, bunların dışında gösterilen her eylem şidettir, tecavüzdür, sizi şartlayan 2000 yıl eskinin saray soytarıları, tecavüzü(şiddet!) bile size namus diye yutturmuşlar...
Kısaca ne sen ne de anlaması imkansız ahlak bekçisi kesilip, ahlaksılığa da zırh ören islamcılar, örneğin ateistlerin, bu ve benzer şiddet-İSTİSMAR olayları karşısında neden islamcılardan daha hassas olduğunu anlayamaz.
Nedeni basit;
Ateistler İnsan, islamcılar? İnsana yabancılaştırılmış(subjektif kalıplarlar, şartlanmalarla, arızaya uğratılmış mantığıyla vs)...
Şimdi sen tecavüz'e ŞİDDET olduğu için mi karşısın yoksa bacak arası zihniyetinle, namus kavramıyla mı karşısın, hem sanane başkasının namusundan değil mi? yani bütün mesele şiddet ve şiddete maruz kalan insan değilde, senin için önemli olan namus mu? İnsani meseleleri anlayamaman gayet normal.
Bir başlıkta şöyle açsaydın;
Ensar vb kurumlar yıllar varki resmen istismar, tecavüz yuvası, ben bu Müslümanları anlamıyorum, herkesten çok ahlakçı kesilirler, ama herkesten daha fazla ahlaksılığı savunurlar.... başlık aç irdeleyelim... Ensar vakfı olayı, ateistlerin yoğun yaşadığı bir Avrupa ülkesinde olsaydı ne olurdu? Hiç düşündün mü? bakanı bırak, ortada hükümet kalırsa yine iyi... islamcıların dafa fazla olduğu ülkede ne olur peki? Türkiye işte, izliyorsunuz, "Önüne yatmak" (siper olmak!) tabiriyle kullanılan bir deyimi, ne zaman Kılıçdaroğlu sarfetti, o zaman bir dolu gerizekalı peyda oldu, oysa bu gerizekalılar, onca çocuğa tecavüz edilmesine karşı durmazken, yılalr var ki, kapısına köle olduğu din bezirganlarının resmen bunalra maddi-manevi tecavüz ettiği bile ortada iken, böylesi bir sözü bile bacaklarının arasından anlayacak kadar zombileşmişler, tabiki böyle bir cehaletin hüküm sürdüğü coğrafyalarda tecavüzlerde son bulmaz. Bunlar resmen tecavüze karşı cephe almışları protesto ediyor. Küfür aczdir biliyorum, bende bu konuda aczdeyim, o nedenle bu gerizekalıların sosyal analizi bile fazlalık, onların TAVRINI-TUTUMUNU tanımlayan tek söz var, pezevenkler(!), yoksa neden şu ana kadar suskun, bir şeyler yapma çabasında olanlarada cephe almış olsunlar ki? Değil mi?...
Hadi Zencani bir dolu şeyi söyledi, bu ülkede ateistler çoğunluk olsaydı, yer yerinden oynardı-eminim sen o zaman da ben bu ateistleri vb anlamıyorum, hırsızlığa, tecavüze, sahtekarlığa, namussuza(!), alçağa, onursuza, haramiye prim vermiyorlar, vermedikleri gibi de körü, körüne kimseye bağlı değiller, oysa İslam toplumlarında ne güzel, soygun, talan, sömürü, kölelik, tecavüz, CEHALET(çoğu islam, çoğu cahil ne garip) gırla, böyle olması lazım değil mi diye sorardın-, sizinkiler ne yapıyor peki? Tecavüzcülerini aklıyor, yetmiyor köpek gibi(teşbih, sahibini savunan salyası akmış köpek davranışından) savunuyor(her yönüyle, ister cinsel, ister maddi, manevi, uğradıkları tecvüzü aklamaya çalışacak kadar ahlaksız, akılsız, mantıksız bir toplum, sebebi ne? Buyur bunu düşün, islamın etkisi ağır basmıyorsa ne?)
Yok uzaya giden roket bile Kur'an'da yazıyor salaklığı yapan bir toplum, bu kadar dindar bir toplum, ana ne hikmetse dincilikleri ile cehaletleri doğru orantılı, bu kadar çelişki deve de bile yok...
Kısaca neresinden bakarsak bakalım, asıl anlaman gereken, ne yazık ki islamcılar.
notbyforce
09-04-2016, 23:41
Bakanın ifade sorumluluğuyla eski belediye başkanının ifade sorumluluğunu bir görürsen hata yaparsın. Hem Bakanın ifadeleriyle bu adamın ifadelerinin birbiriyle benzerliği yok. Bakan "Bir kereden bir şey olmaz." diyor, bu adam ise "Tecavüz bağdat caddesinde olmadı. Bağdat caddesinde oldu derseniz bu caddenin imajını karalarsınız." diyor. Aynı ifadeler mi? Senin mahallene yakın bir mahallede tecavüz olayı meydana geliyor. Bunu duyan arkadaşların sana mesaj atmaya başlıyor. Senin bu mesajlar karşısında diyebileceğin tek şey "Bu iğrenç olay benim mahallemde gerçekleşmedi. Üst mahallede gerçekleşti. Mahallemde oturan insanlar bu durumla anılmaktan rahatsız oluyor. Mahallemin adı lekeleniyor." olur. Şimdi sen bu ifadelerle tecavüze çanak mı tutmuş oluyorsun?
İkinci durum ise: İslamın tecavüze bakış açısı olamaz. Çünkü tecavüzün ortaya çıkabilmesi için tecavüze uğrayanın mağduriyetini dile getirebilmesi veya tecavüze uğrayan kişinin arkasında onu savunan bir devlet yapısının olması gerekir. Kadını bir eşya gibi gören Arap kültürü ve bunun neticesi olan İslam kültüründe tecavüz olayı mutlaka gerçekleşmiş ama kimseler tarafından bilinmemiştir. Çünkü kadının mağduriyetini dile getirmesi durumunda başına neler gelebileceğini en iyi kadının kendisi bilir. Bu yüzden de ayetlerde tecavüz diye bir olayın hükmü verilmemiştir. Zina ile tecavüzü bir tutan aklın ben taaa içine... Ben recm olan bir erkek duymadım. Varsa söyleyin lütfen. Ama erkek tarafından tecavüze uğrayan atın öldürüldüğünü duydum.
Sayın spartacus,
Bunu soyleye soyleye dilimizde tüy bitti,bu tecavüz olayı bireyseldir,bir sapığın işinden dolayı bir camiaya kara çalmanın anlamı ne? Kin,nefret,onyargı mı,yoksa rasyonel/objektif bir bakış açısı mı?
"O saatte orda ne işi vardı " diyen herkesi tecavüze arka çıkmakla suçlarsınız,kusura bakmayın ama bende size ve sizin gibi dusunenlere iyi niyetle bakmam,ahlakınızdan da şüphe ederim.O sözü, insanların hayatlarına mudahele olarak tarif etmek de tam anlamıyla basitliktir.Tecavüze uğrayan artık her kimse, artık onun hayatına müdahale eden etmiştir,geçmiş olsun deriz,başka da elimizden birşey gelmez maalesef,biz ne polisiz ne savcıyız.
Tecavuzun şiddet eylemi olduğu konusunda kimsenin şuphesi yok ki zaten.Namus meselesi ayrıdır,cinsel şiddet ayrıdır.Namus kavramı, tecavüze uğrayan kişi ve onun ailesi için önemlidir ve kucumsenemez,bir kadının cinsel butunlugunu,bakireliğini koruma arzusu neden aşağılık bir şey olsun,asıl namus kavramını degersizleştiren,kadını onun bunun ayağının altında paspas yapan zihniyet aşağılıktır,hem de aşağıların en aşağısı.
Sayın notybforce,
Burada önemli olan,selami beyefendinin şu andaki kurumsal sorumluluğunun olup olmaması değil,selami beyin laik/sekuler kampta yer almasıdır ve selami bey bu konuda tecavüze uğrayan kadını değil de bagdat caddesinin marka değerini onceleyerek ne kadar hassas olduğunu gostermesidir,sanki munferit bir olaydan dolayı onca yıllık marka değer yerle bir olacakmış gibi.
Sayın bakan,"bir kereden bir şey olmaz " demedi, bu
bir olaydır dedi,tıpkı selami bey gibi.
İslamın temeline bakarsak,1- kere nikahsız ilişkiye cevaz vermiyor,
2-Bir insanı birşeye zorlamanın zulüm olduğunu söylüyor.
Bu iki yonden de tecavuzı meşru gormesi imkansızdır.
Corpse Bride
10-04-2016, 00:15
Bunu soyleye soyleye dilimizde tüy bitti,bu tecavüz olayı bireyseldir,bir sapığın işinden dolayı bir camiaya kara çalmanın anlamı ne? Kin,nefret,onyargı mı,yoksa rasyonel/objektif bir bakış açısı mı?
o yüzden mi yanlış muhit adı verdi diye düzeltme yapan adamla, 9-10 yaşında tecavüze uğramış 45 erkek çocuğun kaldığı yurttan sorumlu kurum adını aklamak için aynı kefeye koyup laiklerin bakış açısını sorguluyorsunuz objektiflikten anladığını imzanızdaki adalet anlayışınız bu mu? üstelik bu olay belirli süreçlerde yaşanmış öğretmen uzaklaştırılıp geri getirilmiş kurum elbette hesap verecek
Corpse Bride
10-04-2016, 00:21
"O saatte orda ne işi vardı " diyen herkesi tecavüze arka çıkmakla suçlarsınız,kusura bakmayın ama bende size ve sizin gibi dusunenlere iyi niyetle bakmam,ahlakınızdan da şüphe ederim.O sözü, insanların hayatlarına mudahele olarak tarif etmek de tam anlamıyla basitliktir.Tecavüze uğrayan artık her kimse, artık onun hayatına müdahale eden etmiştir,geçmiş olsun deriz,başka da elimizden birşey gelmez maalesef,biz ne polisiz ne savcıyız.
17 aylık bebeğin kundakta ne işi vardı 80 lik ninenin bahçede ne işi vardı 3 yaşındaki erkek çocuğun evde ne işi vardı 9-10 yaşındaki 45 erkek çocuğunun yurtta ne işi vardı lise öğrencisinin serviste ne işi vardı hepsi zemin hazırlamış yani sizin gibi düşünülürse. ortaya sunacağınız her bahane sapıklığa prim vermekten başka işe yaramaz zevk için işkence eden hatta öldüren sapıklar adına bahane bulmak suçu teşvik etmektir göz yummaktır. geçmiş olsun diyip geçin elinizden bişey gelmiyorsa ama kalkıpta mağdur yaşadığı travmayı haketmişçesine ahkam kesmeyin orda ne işi vardı sözleriyle. asıl siz dürüst ve objektif olun.
notbyforce
10-04-2016, 00:30
Sayın notybforce,
Burada önemli olan,selami beyefendinin şu andaki kurumsal sorumluluğunun olup olmaması değil,selami beyin laik/sekuler kampta yer almasıdır ve selami bey bu konuda tecavüze uğrayan kadını değil de bagdat caddesinin marka değerini onceleyerek ne kadar hassas olduğunu gostermesidir,sanki munferit bir olaydan dolayı onca yıllık marka değer yerle bir olacakmış gibi.
Sayın bakan,"bir kereden bir şey olmaz " demedi, bu
bir olaydır dedi,tıpkı selami bey gibi.
İslamın temeline bakarsak,1- kere nikahsız ilişkiye cevaz vermiyor,
2-Bir insanı birşeye zorlamanın zulüm olduğunu söylüyor.
Bu iki yonden de tecavuzı meşru gormesi imkansızdır.
Şahsen ben Selami Bey'i tanımam. Ama yaptığı açıklamadan da tecavüzü öteleme anlamını çıkaramıyorum. Önem verdiğiniz veya menfaat sağladığınız bir yerin tecavüzle anılmasını kimse istemez. Hele de olay burada olmamışsa kim olsa aynı açıklamayı yapar. Önceki yazımda verdiğim örneğin açıklayıcı olduğunu düşünüyorum. Bakan ise açıklamasında tecavüzün gerçekleştiği bir vakfın menfaatini gözeterek "Bir kere böyle bir olay oldu diye vakıfı karalayamazsınız." dedi. Yani Selami Bey'in açıklamasına benzer bir tarafı yok. Bakanın açıklamasında tecavüzü öteleme, Selami Bey'in açıklamasında ise yanlış bir bilginin düzeltilme çabası var.
İslam zorlamayı bal gibi de meşru görür. Savaşta öldürdüğünüz bir adamın karısını ganimet olarak alabilme, kendine karı yapabilme hakkını veren bizzat İslam'ın kendisidir. Müslümanlar gelsin kocamı öldürsün sonra beni alıp kendilerine karı yapsınlar diye arzulamıyorsa eğer bu durumda Müslümanlar hatta İslam peygamberi insanlara zulüm etmiştir. Bırakın artık İslamı şirin gösterme çabalarını. Ben o dönemdeki İslamın yayılma politikasıyla şu anki IŞİD politikasını farklı görmüyorum. Haa derseniz ki "bu zorlamadan kastım sadece müslüman olanlar için geçerlidir" o zaman size verecek bir cevabım kalmaz.
Ben de onu diyorum iste,adam tecavuzu degil de marka degerini one koyuyor.Bir kadinactecavuz etmisler alcakfa,bu oranin mqrka degerinden daha mi onemsiz,hemen olay daha sicakken onu vurgulamanin manasi neydi?cok mu aceleydi?
Sundance
10-04-2016, 01:21
Ben de onu diyorum iste,adam tecavuzu degil de marka degerini one koyuyor.Bir kadinactecavuz etmisler alcakfa,bu oranin mqrka degerinden daha mi onemsiz,hemen olay daha sicakken onu vurgulamanin manasi neydi?cok mu aceleydi?
Selami Öztürk bunu derken bir ihmalin üstünü kapatmaya mı çalışıyor? Var mı böyle bir niyet?
Peki ensar vakfı ile ilişkilenmesin diye karaman valisi, karaman belediye başkanının ensar vakfına ait yurtları, ve o yurtların içindeki aktiviteleri bizzat bildikleri halde bilmemezlikten gelmeleri? aile bakanının bir kerecikten bir şey olmaz açıklaması? ensar'e dokunmasın da iş, bireysel bir sapıklık olarak kalsın.
Yüzlerce kişi çocuklarını emanet etmiş, ancak vakfın ne bir denetleyeni var, ne bir eğitim yapısı var, vurdum çayıra mevlam kayıra anlayışı hakim. Sonra 45 çocuğa tecavüz olayı ortaya çıkınca münferittir denip işin içinden sıyrılmaya çalışılıyor. İhmal var ihmal. Ensar vakfındaki herkes, tüm müslüman camia o 45 çocuğa tecavüz etti denmiyor, bu yurtların idari kurallara uymamasından, kayrılmasından doğan ihmal var deniyor. Aile bakanı işte bu ihmalin üstünü örtmeye çalışıyor. Fark burada...
Ha, her işi bizden onlardan diye düşünen bir zihniyet bu farkı anlamayabilir, doğaldır.
Mesele ihmalin uzerinin kapatılıp kapatılmaması değil,
tecavüz olayı karşısında
gösterilen olumlu veya olumsuz tavır.Selami ozturkun olayı kapatma niyeti var mıydı bilmiyorum ki zaten kapatacak imkana sahip birisi değil (yiğidi öldür hakkını ver ).Benim aslında bu başlığı açma sebebim,laik olsun musluman olsun bu tur olaylarda takındıgımız tavrın bireysel nitelikte olması ve sadece o şahsı bağlamasıdır demekti.Ulkede öyle bir hava oluşturulmaya çalışılıyor ki; sanırsınız islamcılar tumden zıvanadan çıkmış, artık onune gelene,çocuk-kadın dinlemeden girişiyor.Bu hava ak parti muhalifleri tarafından abartıldıkça abartılıyor,tabii bu mesele üzerinden ak parti zayıflatılacak,toplumun gözünden dusurulecek güya,işte asıl dert bu.
Ha ihmal varsa sonuna kadar gidilsin,ucu kime uzanıyorsa uzansın bana ne,yasal boşluk felan ne varsa iktidar-muhalefet el ele versin halletsin,hep kısır döngüye giren tartışmalardan usanmadılar mı,bir kere de yaralı parmağa işesinler afedersiniz.
notbyforce
10-04-2016, 02:01
Bu hava ak parti muhalifleri tarafından abartıldıkça abartılıyor,tabii bu mesele üzerinden ak parti zayıflatılacak,toplumun gözünden dusurulecek güya,işte asıl dert bu.
Bak işte senin de derdin sadece siyasi. Tecavüz olayı Tayyip Erdoğan'ın öve öve bitiremediği Ensar Vakfında değil de Chp'nin yakın olduğu bir kurumda gerçekleşseydi acaba bu foruma nasıl başlıklar açacaktın?
Eğer niyetin doğruya ulaşmaksa o zaman gezi olaylarında camide içki içenlerin görüntülerini haftaya yayınlıyorum diyenleri eleştir. "Üzerinden yıllar geçti, hani görüntüleri yayınlayacaktın?" diye sorma cesaretin var mı? Ya da "Benim başörtülü bacımın üstüne işediler." diye halkı gaza getirenleri eleştir. "Görüntüler yayınlandı. Hiç de senin dediğin gibi işeme, hakaret, darp vs. olmamış." deme cesaretin var mı? Neyse söylenecek çok şey var da siyasi tartışmalardan bir sonuç çıkmıyor.
Sundance
10-04-2016, 02:05
Mesele ihmalin uzerinin kapatılıp kapatılmaması değil,
tecavüz olayı karşısında
gösterilen olumlu veya olumsuz tavır.Selami ozturkun olayı kapatma niyeti var mıydı bilmiyorum ki zaten kapatacak imkana sahip birisi değil (yiğidi öldür hakkını ver ).Benim aslında bu başlığı açma sebebim,laik olsun musluman olsun bu tur olaylarda takındıgımız tavrın bireysel nitelikte olması ve sadece o şahsı bağlamasıdır demekti.Ulkede öyle bir hava oluşturulmaya çalışılıyor ki; sanırsınız islamcılar tumden zıvanadan çıkmış, artık onune gelene,çocuk-kadın dinlemeden girişiyor.Bu hava ak parti muhalifleri tarafından abartıldıkça abartılıyor,tabii bu mesele üzerinden ak parti zayıflatılacak,toplumun gözünden dusurulecek güya,işte asıl dert bu.
Ha ihmal varsa sonuna kadar gidilsin,ucu kime uzanıyorsa uzansın bana ne,yasal boşluk felan ne varsa iktidar-muhalefet el ele versin halletsin,hep kısır döngüye giren tartışmalardan usanmadılar mı,bir kere de yaralı parmağa işesinler afedersiniz.
Tabii, bir komisyon kurulsun, bu tecavüz vakalarının meydana geldiği vakıf nedir, bu yurtları hangi izinle kurmuştur, yeterliliklerini sağlamış mıdır, ne tür eğitim vermektedir denetlensin...
Buna kim karşı çıkar? Di mi?...
Bak işte senin de derdin sadece siyasi. Tecavüz olayı Tayyip Erdoğan'ın öve öve bitiremediği Ensar Vakfında değil de Chp'nin yakın olduğu bir kurumda gerçekleşseydi acaba bu foruma nasıl başlıklar açacaktın?
Eğer niyetin doğruya ulaşmaksa o zaman gezi olaylarında camide içki içenlerin görüntülerini haftaya yayınlıyorum diyenleri eleştir. "Üzerinden yıllar geçti, hani görüntüleri yayınlayacaktın?" diye sorma cesaretin var mı? Ya da "Benim başörtülü bacımın üstüne işediler." diye halkı gaza getirenleri eleştir. "Görüntüler yayınlandı. Hiç de senin dediğin gibi işeme, hakaret, darp vs. olmamış." deme cesaretin var mı? Neyse söylenecek çok şey var da siyasi tartışmalardan bir sonuç çıkmıyor.
Benim hiçbir derdim yok ki siyasi bir derdim olsun.Benim yaptığım, siyasi dertleri olanları deşifre etmek.Yalan mıyım yani,diğer tecavüz vakalarının değil de bu olayın bu kadar buyutulmesinin altında yatan sebep nedir?Yoksa gezi 2.0'nin altyapısı mı hazırlanıyor diye sorarım ileriki günler ve aylara yönelik olarak.
Benim herşeye cesaretim var kardeşim,hiçbir meseleyi kulak arkası etmem,bana göre beşeri olan hiçbirşey sorgulanamaz değildir.Yalnız sizin de dediğiniz gibi kısır siyasi tartışmaların yeri bu forum olmamalı.Burada inanca dair konuşalım.Onun için bahsettiğiniz spesifik konulara girmiyorum kusura bakmazsanız,
Saygılar.
Tabii, bir komisyon kurulsun, bu tecavüz vakalarının meydana geldiği vakıf nedir, bu yurtları hangi izinle kurmuştur, yeterliliklerini sağlamış mıdır, ne tür eğitim vermektedir denetlensin...
Buna kim karşı çıkar? Di mi?...
Valla ben çıkmam,hatırladığım kadarıyla geçen haftalarda tbmm'de bu konuda bir komisyon kurulmuştu , çocuk istismarı ile ilgili.
notbyforce
10-04-2016, 02:24
Yalan mıyım yani,diğer tecavüz vakalarının değil de bu olayın bu kadar buyutulmesinin altında yatan sebep nedir?
1.Sebep: Ben daha önce bu kadar sayıda, bu kadar küçük yaşta, hem de erkek çocuklarına bir tecavüz vakası duymadım. Tabi sayı azaldıkça suçun niteliği de azalmıyor ama toplumda uyandırdığı etki farklılaşıyor.
2.Sebep: Toplumu kutuplaştıran bir liderin kendisinin, eşinin ve çocuklarının Ensar Vakfı için söyledikleri övücü ifadelerdir. Kutuplaşan toplumun muhalif kanadının eleştirileri yoğunlaştırması gayet normaldir.
3.Sebep: (en önemlisi) Cemaatin elinden yurtlar, dersaneler vs. alınınca bu boşluğu Ensar Vakfı gibi kurumlar doldurmaya çalıştı. Daha önce cemaat kurumlarında duyulmamış! bir olayın Ensar Vakfında ortaya çıkması en fazla FETÖ'nün işine yarar. Bu bir malzeme haline getirmeye çalışıyorlar haliyle. Tecavüz olayını kendileri bile tezgahlamış olabilir, belki de olayla hiçbir ilgileri yoktur bilemiyorum. Ama sonuç olarak cemaat dediğimiz yapı bir zamanlar iktidarla kol kola giden, insanların inançlarını sömürerek ceplerinden paralarını, kafalarından beyinlerini hatta bazen bedenlerinden canlarını alan bir yapıydı.
Yani anlayacağın her durumda işin ucu dine dayanıyor.
Sundance
10-04-2016, 02:27
Valla ben çıkmam,hatırladığım kadarıyla geçen haftalarda tbmm'de bu konuda bir komisyon kurulmuştu , çocuk istismarı ile ilgili.
Benim hatırladığım kadarı ile de bu önerge AKP oyları ile reddedildikten sonra gelen yoğun tepki üzerine AKP tarafından kabul edilmişti...
Pardon Yani
10-04-2016, 05:24
80 değnek cezası mutlaklaştırılmamalı,önemli olan tecavuzcunun topluma teşhir edilmesi ve yaptığının karşılığını gormesidir. 1400 yıl oncenin orfu,ceza yöntemi öyle olabilir,bu bizim şimdi de aynı ceza yontemini uygulamamızı sorumlu kılmaz.80 degnek olmaz da 80 send hapis olur mesela.
Bak iste, oldumu güzel kardesim.
Sen nasil kuran hukümlerini kafana göre caga ayak uydurma cabasina giriyorsun. Kimden aldin bu yetkiyi. Simdi bu cagda vicdanin tecavüze 80 deynek cezasini az buldu ve sen bunu farkli bir ceza yöntemiyle, bu boslugu doldurmaya calisiyorsun. Cünki; zinayla, tecavüzü ayni kefeye koydun.
Bak allah ne diyor;
“Kim Allah’ın indirdiği ile hükmetmezse işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.” (Mâide, 5/44)
“Kim Allah’ın indirdiği ile hükmetmezse işte onlar zalimlerin ta kendileridir.” (Mâide, 5/45)
“Kim Allah’ın indirdiği ile hükmetmezse işte onlar fasıkların ta kendileridir.” (Mâide, 5/47)
Kuranda zinanin cesasi, hükmü kesindir, aman dikkat et, caga ayak uyduracam, vicdanini rahatlatacam diye kafir, zalim, fasik olmayasin.
Sana bi soru; Bundan 1400 sene önce kadin, kiz, cocuk tecavüze ugradi diyelim, bunu ispat etmesi icin 4 sahit lazimdi degilmi. Arada bul sari cizmeli mehmet agayi, bulsanda yetmez illede 4 kisi lazim. Ispat edemezse ne oluyordu, yalanci sahitlikten degnekle sopa cezasina carptiriliyordu. Bu birde bayansa hapi yuttu, artik kocasida bosar o kadini. Bekarsada kimse nikahina almaz. Böyle bir suclamada bulunacaklar, ispat edemedikten sonra, o toplumda mesut, mutlu yasayacaklarmi saniyorsun. SIKIYSA cik ortayada, bana tecavüz ettiler diye ihbarda bulun.
Hic kendine sormazmisin, kuranda zinaya yönelik onca ayet varken, aleni tecavüz hakkinda bir tek ayetin dahi olmamasini.
Bu mizrak islamin cuvalina sigmaz bilmis ol.
Benim hatırladığım kadarı ile de bu önerge AKP oyları ile reddedildikten sonra gelen yoğun tepki üzerine AKP tarafından kabul edilmişti...
Siyasi parti tartışmasına girmesek iyi olur.Bunu yeri gelirse siyaset forumunda yapabiliriz.
Bak iste, oldumu güzel kardesim.
Sen nasil kuran hukümlerini kafana göre caga ayak uydurma cabasina giriyorsun. Kimden aldin bu yetkiyi. Simdi bu cagda vicdanin tecavüze 80 deynek cezasini az buldu ve sen bunu farkli bir ceza yöntemiyle, bu boslugu doldurmaya calisiyorsun. Cünki; zinayla, tecavüzü ayni kefeye koydun.
Bak allah ne diyor;
“Kim Allah’ın indirdiği ile hükmetmezse işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.” (Mâide, 5/44)
“Kim Allah’ın indirdiği ile hükmetmezse işte onlar zalimlerin ta kendileridir.” (Mâide, 5/45)
“Kim Allah’ın indirdiği ile hükmetmezse işte onlar fasıkların ta kendileridir.” (Mâide, 5/47)
Kuranda zinanin cesasi, hükmü kesindir, aman dikkat et, caga ayak uyduracam, vicdanini rahatlatacam diye kafir, zalim, fasik olmayasin.
Sana bi soru; Bundan 1400 sene önce kadin, kiz, cocuk tecavüze ugradi diyelim, bunu ispat etmesi icin 4 sahit lazimdi degilmi. Arada bul sari cizmeli mehmet agayi, bulsanda yetmez illede 4 kisi lazim. Ispat edemezse ne oluyordu, yalanci sahitlikten degnekle sopa cezasina carptiriliyordu. Bu birde bayansa hapi yuttu, artik kocasida bosar o kadini. Bekarsada kimse nikahina almaz. Böyle bir suclamada bulunacaklar, ispat edemedikten sonra, o toplumda mesut, mutlu yasayacaklarmi saniyorsun. SIKIYSA cik ortayada, bana tecavüz ettiler diye ihbarda bulun.
Hic kendine sormazmisin, kuranda zinaya yönelik onca ayet varken, aleni tecavüz hakkinda bir tek ayetin dahi olmamasini.
Bu mizrak islamin cuvalina sigmaz bilmis ol.
Olur güzel kardeşim olur.Ben 80 değnek cezasını vicdanıma göre yetersiz bulduğum için değil,donemin ceza şeklini yansıtan bir uygulamadır ama aslolan cezanın şekli değil,cezanın etkisi ve caydırıcılığı olmalıdır diye düşündüğüm için öyle yazdım,bunu ilk ben söylemiyorum ki, araştırırsanız ,geçmişten bu yana serd edlen goruşleri bulursunuz.
Namus kavramını kadının aleyhine kullanmanın islam'da yeri yok.O 4 şahit işi iki yetişkinin GÖNÜLLÜ cinsel birlikte olması bağlamında geçerlidir,ırza geçme de kadının beyanı esastır.
spartacus
10-04-2016, 13:14
Sayın spartacus,
Kara neden çalayım ki, rasyonel bakış açısı, kara çalmak ayrıdır analiz ayrı. bak başlığı nasıl açmışsın, "Laik/seküler kesimin tecavüz konusundaki yüksek hassasiyeti!" Okuduğunuzu anlayamıyorsunuz, cevabın ortada, şimdi laik, seküler kesime kara çalmak için mi bu başlığı açıp irdeliyorsun?"O saatte orda ne işi vardı " diyen herkesi tecavüze arka çıkmakla suçlarsınız,kusura bakmayın ama bende size ve sizin gibi dusunenlere iyi niyetle bakmam,ahlakınızdan da şüphe ederim.O sözü, insanların hayatlarına mudahele olarak tarif etmek de tam anlamıyla basitliktir.Tecavüze uğrayan artık her kimse, artık onun hayatına müdahale eden etmiştir,geçmiş olsun deriz,başka da elimizden birşey gelmez maalesef,biz ne polisiz ne savcıyız.
Bak cevap açık; Sanane lan, sanane?? Sen bunu idrak edeceksin ki, polis, savcıya çok iş kalmayacak!
namus kavramı mı evet aksine küçümsenmelidir. o kavramda kan davası gibi saçma, hangi namustan söz ediyorsun, namus bacak arasında değil, beyinde olur, haysiyetli, dürüst, hak ve hakkı bilen namusludur, bilmeyen namussuzdur.
Tecavüze neden karşıyız, cevabı almış olmalısın... bana göre sen bir kediye bile şiddet uygulama hakkına sahip değilsin, kaldı ki, kadına, insana, savunmasız bebeğe, çocuğa şiddet uygulamana tepki vermeyeyim, başlığının cevabı bu kadar basit, idrak edemedin çünkü aklın, namus denen saplantıda kalmış. Kediyi tekmele, ateistlerin çok olduğu bir yerde hayvan hakları varsa anında senin ceza alman için çalışırlar, yoksa o tekmeyi suratına yersin, ne alaka namus ile? Hiç bir canlıya kötü muamele hakkına sahip değilsin, cevap işte bu kadar basit...
Senin için öncelikli mesele şiddete tepki verenler değil, senin meselen gaspa, yalana, hırsızlığa, köleleştirmeye, tecavüze ..... ASIL tepki VERMEYEN MİLYONLAR(hangi kesim ise) olmalı(ama işine gelmiyor! sebep??)...
"O saatte orada ne işi var"
Bu sözü desteklediğini ilan ediyorsun, aksine o söze tepki verene iyi gözle bakmadığını da! O halde;
O saatte oradan geçen her kim ise tecavüz ederim -> Bybars.
Dediğim gibi dürüst ve objektif değilsin.
biz insanların niyetini sorgulayamayız, söze bakarız ve sözün işlediği ROLE. Ben bunları söyledim diye bana neden iyi niyetle bakmıyorsun? Yazımın sonunda örnek vereyim, bana iyi niyetle bakmayacak mısın yine:...
Tartışmamızın seviyesi değişebilir, lakin sana bağlı, DÜRÜST ol, OBJEKTİF OL...
Sen bu kafayla; Araba çalıp, üzerinde anahtarı bırakmasaydı diyeceksin, sen bu kafayla o işi yaptırmak için o da rüşvet vermeseydi-almasaydı diyeceksin, sokakta etekli görüp, o etek giymişti, o halde o istedi, oda etek giymeseydi diyeceksin ...(binlerce örnekle!!!), bunun da sonu gelmeyecek, anlıyor musun Afganistan, Arabistan'ı, Ortadoğuyu, şu an içine düştüğü durumda ki acziyetinin kaynağını, çünkü bu tarz mantıkızlık, sorumsuzluktur, bu haysiyetsizlik zincirleme gider ve öyle bir noktaya varır ki hayatın her alanını örümcek ağı gibi sarar.. karaçalmak ne alaka, eleştirilen zihniyet-cehaletin, iki yüzlülüğün! Yalan mı?
Oysa bir insan ancak kendi eylemine dair o şekilde söze muhatap olabilir, o da "bunu yapmasaydı" denebilir, "senin seçimin o yolu sen seçtin(İRADENLE!)" denebilir vs,. Tecavüz eden birisi varsa diğerine o da tecavüze uğramasaydı diyemezsin, tecavüzden uğrayan sorumlu değildir, sorumlu olan edendir, değil mi? Sokakta çırılçıplak bile gezen olsun, sen tecavüz edemezsin, o da çıplak gezmeseydi diyemezsin(demek ki sizi plajlara salsalar önünüze gelene tecavüz edersiniz ve bunu da "onlarda çıplaktı - ne alaka???" savunursunuz öyle mi?)...
Bu zihniyetin her yerinden pislik saçılıyor, o kadar çok örnek verebilirim ki... Zihniyet alavere-dalavere yoluyla başkan olmuş, ama tecavüze uğrayan kadın intihar etmeli diyor ve bu toplum hala o hırsıza oy verebiliyor... "Anası tecavüze uğruyorsa neden çocuk ölsün, günahı ne? anası ölsün öyleyse -M.Gökçek", peki ananın günahı ne? Anlıyor musun asıl can yakan sorunumuzu, gerizekalılık ve onu birilerinin kullanması? cenin henüz serpilmemişken, embriyoyu aldırabilir -ki bu işin belirleyeni ağzı salyalı para yiyicileri veya sizin sakallı, şalvarlı salyalı şeytanları değil tıp ve hukukudur(bebek sayılmadığı koşulda elbette alınabilir-cembriyo, cenin vb tıbben, hukuken bir yeri var, çocuk ancak 9 aydan sonra doğunca çocuk olur, bu gerizekalı islamcıların zihniyetinin her yanı dökülüyor, her yanı çarpıtma-sahtelik-KAFİRLİK-ŞEYTANLIK, doğmamışa çocuk denir mi? ama asıl amacı başka, tecavüze uğrayan kadınlara -sanki sorumlusu onlarmış gibi- intihar edin diyor, intihar ederse cenin, embriyo yaşayacak sanki, niyeti belli, adi ortadoğunun 2.000 yıl önceki boktan geleneğini hakim kılmak, tipik kan davası kafası, böylece cehaleti, ilelebet soymak, sömürmek)..
Pekala
Müslümanın az veya olmadığı bir mahallede, uygun bir yer bulup(bir park diyelim) namaz kılan ve kıldığı için şiddet gören veya katledilen bir müslüman için;
"Orada namaz kılmasaydı veya Müslümanın orada ne işi var?" denebilir mi? Azıcık dürüst olun lütfen, ya da seviyenize, adiliğinize alışın, tespitinide hazmetmeyi öğrenin, ya da dürüst olun ki, kötek yemekten vazgeçin.
Ben bu sözü sarfedeni, bir yönüyle şiddeti-fiili hafifletmek(!)-meşrulaştırmak, tarafgirlik olarak alıyorum, ya sen? Şimdi dürüst ol, lütfen dürüst... "O saatte orada ne işi vardı" diyen her kim ise, bana göre sorgulanmalıdır, çünkü ister niyet, isterse niyetten bağımsız olsun fiile ortak olmak veya ZEMİN OLMAK gibi bir işlevi olur(ZİHNİYET!!), şimdi örneği anlayabildin mi?! O lafı edene de HAKLI tepkiyi idrak edebildin mi?
Sayın spartacus,
Benim bu başlığı açma sebebim,tecavüz,şiddet gibi olaylarda gösterilen bireysel tepkinin
bir toplumsal kesime mal edilemeyeceği fikrimi ortaya koymaktı. Hani deniyor ya,şu bakan şöyle dedi,
şu bilmem kim şöyle dedi,bu soylenenlerden bir sonuç çıkarıp sonra da
İŞTEEE BUNLARIN ZİHNİYETİ BU,GÖRÜNÜZ!!! tadında büyük büyük yorumlar yapılmasına isyan ediyorum.
Laik kesime kara çalmak için açsaydım, burada sadece selami ozturk olayını değil,o kesimden daha başka munferit olayları da bu başlığa boca ederdim.
Benim tek derdim, islamcı kesime yönelen bu karalama kampanyasını kırmak,başka da bir niyetim yok.
Namus kavramını sadece bacak arasına indirgemiyorum,benim için vatan da namustur mesela,fikir namusu diye birşeye de inanıyorum.
Kan davası ayrı bir olgudur,namus ayrı,kan davası erkek egemen zihniyetin yarattığı bir beladır.Namus kavramını ayağa düşürmüş olabilirler ama bu değersiz olduğu anlamına gelmez.
Spartacus kardeşim çok uzun yazıları okuyup ozumsemekte ve cevap uretmekte zorlanıyor olabilir miyim sizce?Sizi anlıyorum,dolu olabilirsiniz,hepimiz doluyuz ama biraz insaf lütfen?Kısa ve öz yazışmalarla gitsek daha verimli olmaz mı?
spartacus
10-04-2016, 15:31
Spartacus kardeşim çok uzun yazıları okuyup ozumsemekte ve cevap uretmekte zorlanıyor olabilir miyim sizce?Sizi anlıyorum,dolu olabilirsiniz,hepimiz doluyuz am biraz insaf lütfen?Kısa ve öz yazışmalarla gitsek daha verimli olmaz mı?
konuya 2 cevap yazdım, seninkileri uc, uca ulasak, benimkini 10'a katlar. Kafede gırgır değil ki... uzun dediğin yazılarda 3-4 paragraf... Oysa en saçma islami efsanelere, basit bir ayete bile sayfalarca edebiyat dökülür, binlerce satır külliyat üfürülür, hiç birisi de sana uzun gelmez, anlamamazlıkta etmezsin, ne garip değil mi? ama istiyorsun ki açtığın başlık 1 satırla ele alınsın, çünkü hayati konular senin için önem arzetmez, ama efendim Yakup, Yusuf için ne eziyetler çekmiş kitap olur(edebiyat!) anlatılır dinlersin, önemlidir senin için, anlarsın da, uzun demezsin :)
Oysa konu başlığınla ilgili cevabım da, şu savunduğun söz için cevabımda 1 satırdı, diğerleri sende gördüğüm çiftestandardlı tarzına idi...
Emin ol bu konu üzerine kitap yazılmalı, ama tabi forum ortamında tartışma alanı, sokak gibidir, akademik dil çoğunlukla işe yaramıyor(çok denedim, çok, bu tarzla elde ettiğim iletişim sağlama gücünü, en normal olaması gereken akademik dilde sağlayamadım, mesele birazda kitlelern bilincinden kaynaklı)...
neyse özet
Tecavüze karşıyız, çünkü insanın kendi iradesiyle yapmadığı-yaptırılmadığı veya insanın kendisine yapılmasını istemediğini ve HATTA kandırılarak, aldatılarak, İSTİSMARLA vb veya ÇARESİZ-EL MAHKUM BIRAKARAK her türlü zoraki-GÖNÜLLÜ, dayatma, baskı ve şiddetle iradenin ezilmesine karşıyız, tecavüz buna denir, tümü tecavüzdür(illa cinsellik arzetmesi gerekmez, gündelik dilde duyarsınız, hakkıma tecavüz etmek, hakımı gaspetmek, anlayın artık, yoksa tecavüzü tecavüz yapan şiddet olmasıdır,cinsellik zaten gayet normal bir olgu)... Namus denen zımbırtı ile zerre alakası yok, KADINI ,ERKEĞİ, illa cinselliği diye bir ayrımı yok, örneğin toplumun haklarını satmak için Rezadan rüşvet almak, toplumun haklarına tecavüzdür, kısaca topluma tecavüzdür, 1 satırla işlenecek konu mu?...
"O satte orada ne işi var" -> Bu söz fiile kılıf, meşruiyet, hafifletici veya TEŞVİK edici, ZEMİN rol oynar ki, bir toplumda asla bu tür safsatalara hayat tanınmamalı....
Bir parkta, hiç müslüman olmasa bile, 1 müslüman namaz kılabilir... Sırf tek başınaydı diye, öldürülürse, bir toplumun çoğunluğu "Müslümanın orada ne işi var" diyemez(hukuki terim), demişse(kişilerin fiil, davranışları), tümü de ister NİYET, İSTERSE NİYETTEN BAĞIMSIZ, farkında olsun, olmasın, eylemi teşvik eder(!),hafifletir veya meşrulaştırır, suçun işlenmesine yataklık eder. kaldı ki öldürülmesine dair hiç bir tepki vermemiş olmasına rağmen, bu lafı etmesi?...(anlıyor musunuz meseledeki çetrefili?) tecavüze dair hiç bir şey söylememiş, ama kadının o saatte orada işi ne demiş! Sen neyi eleştiriyorsun peki?
Umarım anlaşılır olmuştur ve açıkcası "öldürülür tabi, orada ne işi var?" diyeni sahiplenecek, bana ise yukarıdaki düşüncemden dolayı, iyi niyetle bakmayacakmışsın, umrumda bile değil, zaten neyin doğru, yanlış olduğunu bilseniz, bu durumda olmazdık, boşverin niyeti, siz sözleri, zihniyetleri analiz edin kafi...
Neden anlamıyorsun; Çünkü şu yukarıdaki paragrafta azınlığa düşene şiddet göstereceğine inandırılmışlığınla, aynı zihniyettesin. aynı zihniyet- olunca, istesemde kısa yazamıyorum, birincisi zorlanıyorum, ne desem rahatlıkla çarpıtacak-bir kerede yanılmadım-.. İkiyüzlülüğü, tarafgirliği, sahteliği(yerine göre) esas almış bir siyasi anlayışın-ız var, çok garip, çok feci... ikincisi bilemiyorum nereden başlamalı, nasıl anlatmalı, çok fazla örnek vermek, daha fazla detaya inmek, böylece rahatlıkla çarpıttığınızı bildiğim-gördüğüm için, elimden geldiğince çarpıtmaya yer bırakmadan yazmaya çalışmak yoksa, çarpıtmalara cevap vereyim diye, uzadıkça, uzayacak, günlerce boş gırgır olacak, çarpıtıldıktan sonra iletişimin ne anlamı kalır değil mi?... Muhatap öyle olunca, işin zoru bende-bizde, sizin de aynı sorumlulukla hareket etmenizi isterdim... Objektif ve dürüst olun kafi, yazılar kısa olur, yazanda daha az eziyet çeker...
neyse, "o saatte orada ne işi var, müslümanın orada ne işi var?" seninle bu konuda pek bir mesafe katedebileceğimizi sanmıyorum, çünkü bu sözleri idrak etmek için tercüman gerekmiyor, anlaması çok basit, peki neden anlamamakta-savunu da ısrarcısın(çünkü aynı düşüncedesin, aynı zihniyettesin, bilinçaltından baskılanıyorsun!), sizin sorununuz, beni ilgilendirmez, ancak tespit ve analizini yaparım o kadar...
spartacus
10-04-2016, 15:34
Namus kavramını kadının aleyhine kullanmanın islam'da yeri yok.O 4 şahit işi iki yetişkinin GÖNÜLLÜ cinsel birlikte olması bağlamında geçerlidir,ırza geçme de kadının beyanı esastır.
Gönüllü cinsellikten size ne? değil mi? Diğer konuyu kapattığımıza göre;
Kadının beyanı mı esastır? Nasıl oluyor lütfen anlatır mısın? Dayanağın ne?
İfadene kabul, şiddet ve tecavüze uğrayanın beyanının yeterli olmasına dair dayanağın ne? İspat etmek için ne yapmalı?
konuya 2 cevap yazdım, seninkileri uc, uca ulasak, benimkini 10'a katlar. Kafede gırgır değil ki... uzun dediğin yazılarda 3-4 paragraf... Oysa en saçma islami efsanelere, basit bir ayete bile sayfalarca edebiyat dökülür, binlerce satır külliyat üfürülür, hiç birisi de sana uzun gelmez, anlamamazlıkta etmezsin, ne garip değil mi? ama istiyorsun ki açtığın başlık 1 satırla ele alınsın, çünkü hayati konular senin için önem arzetmez, ama efendim Yakup, Yusuf için ne eziyetler çekmiş kitap olur(edebiyat!) anlatılır dinlersin, önemlidir senin için, anlarsın da, uzun demezsin :)
Oysa konu başlığınla ilgili cevabım da, şu savunduğun söz için cevabımda 1 satırdı, diğerleri sende gördüğüm çiftestandardlı tarzına idi...
Emin ol bu konu üzerine kitap yazılmalı, ama tabi forum ortamında tartışma alanı, sokak gibidir, akademik dil çoğunlukla işe yaramıyor(çok denedim, çok, bu tarzla elde ettiğim iletişim sağlama gücünü, en normal olaması gereken akademik dilde sağlayamadım, mesele birazda kitlelern bilincinden kaynaklı)...
neyse özet
Tecavüze karşıyız, çünkü insanın kendi iradesiyle yapmadığı-yaptırılmadığı veya insanın kendisine yapılmasını istemediğini ve HATTA kandırılarak, aldatılarak, İSTİSMARLA vb veya ÇARESİZ-EL MAHKUM BIRAKARAK her türlü zoraki-GÖNÜLLÜ, dayatma, baskı ve şiddetle iradenin ezilmesine karşıyız, tecavüz buna denir, tümü tecavüzdür(illa cinsellik arzetmesi gerekmez, gündelik dilde duyarsınız, hakkıma tecavüz etmek, hakımı gaspetmek, anlayın artık, yoksa tecavüzü tecavüz yapan şiddet olmasıdır,cinsellik zaten gayet normal bir olgu)... Namus denen zımbırtı ile zerre alakası yok, KADINI ,ERKEĞİ, illa cinselliği diye bir ayrımı yok, örneğin toplumun haklarını satmak için Rezadan rüşvet almak, toplumun haklarına tecavüzdür, kısaca topluma tecavüzdür, 1 satırla işlenecek konu mu?...
"O satte orada ne işi var" -> Bu söz fiile kılıf, meşruiyet, hafifletici veya TEŞVİK edici, ZEMİN rol oynar ki, bir toplumda asla bu tür safsatalara hayat tanınmamalı....
Bir parkta, hiç müslüman olmasa bile, 1 müslüman namaz kılabilir... Sırf tek başınaydı diye, öldürülürse, bir toplumun çoğunluğu "Müslümanın orada ne işi var" diyemez(hukuki terim), demişse(kişilerin fiil, davranışları), tümü de ister NİYET, İSTERSE NİYETTEN BAĞIMSIZ, farkında olsun, olmasın, eylemi teşvik eder(!),hafifletir veya meşrulaştırır, suçun işlenmesine yataklık eder. kaldı ki öldürülmesine dair hiç bir tepki vermemiş olmasına rağmen, bu lafı etmesi?...(anlıyor musunuz meseledeki çetrefili?) tecavüze dair hiç bir şey söylememiş, ama kadının o saatte orada işi ne demiş! Sen neyi eleştiriyorsun peki?
Umarım anlaşılır olmuştur ve açıkcası "öldürülür tabi, orada ne işi var?" diyeni sahiplenecek, bana ise yukarıdaki düşüncemden dolayı, iyi niyetle bakmayacakmışsın, umrumda bile değil, zaten neyin doğru, yanlış olduğunu bilseniz, bu durumda olmazdık, boşverin niyeti, siz sözleri, zihniyetleri analiz edin kafi...
Neden anlamıyorsun; Çünkü şu yukarıdaki paragrafta azınlığa düşene şiddet göstereceğine inandırılmışlığınla, aynı zihniyettesin. aynı zihniyet- olunca, istesemde kısa yazamıyorum, birincisi zorlanıyorum, ne desem rahatlıkla çarpıtacak-bir kerede yanılmadım-.. İkiyüzlülüğü, tarafgirliği, sahteliği(yerine göre) esas almış bir siyasi anlayışın-ız var, çok garip, çok feci... ikincisi bilemiyorum nereden başlamalı, nasıl anlatmalı, çok fazla örnek vermek, daha fazla detaya inmek, böylece rahatlıkla çarpıttığınızı bildiğim-gördüğüm için, elimden geldiğince çarpıtmaya yer bırakmadan yazmaya çalışmak yoksa, çarpıtmalara cevap vereyim diye, uzadıkça, uzayacak, günlerce boş gırgır olacak, çarpıtıldıktan sonra iletişimin ne anlamı kalır değil mi?... Muhatap öyle olunca, işin zoru bende-bizde, sizin de aynı sorumlulukla hareket etmenizi isterdim... Objektif ve dürüst olun kafi, yazılar kısa olur, yazanda daha az eziyet çeker...
neyse, "o saatte orada ne işi var, müslümanın orada ne işi var?" seninle bu konuda pek bir mesafe katedebileceğimizi sanmıyorum, çünkü bu sözleri idrak etmek için tercüman gerekmiyor, anlaması çok basit, peki neden anlamamakta-savunu da ısrarcısın(çünkü aynı düşüncedesin, aynı zihniyettesin, bilinçaltından baskılanıyorsun!), sizin sorununuz, beni ilgilendirmez, ancak tespit ve analizini yaparım o kadar...
Ben yazıyorum da ayrı mesajlarda kısa ve öz yazmaya çalışıyorum,sizin tarzınız neredeyse akademik bir makale yazar gibi ama o da akademik uslupta değil,siz duyguları işe katıyorsunuz,karşınızdaki insana bir dolu suçlama ve tenkit yoneltiyorsunuz ve işi ŞAHSİLEŞTİRİYORSUNUZ,ben bundan rahatsız oluyorum ve itici geliyor.Yoksa ben de şahsileştirsem ortalık karışır, iletişim hepten kopar.Siz bundan memnun olur musunuz?
Gönüllü cinsellikten size ne? değil mi? Diğer konuyu kapattığımıza göre;
Kadının beyanı mı esastır? Nasıl oluyor lütfen anlatır mısın? Dayanağın ne?
İfadene kabul, şiddet ve tecavüze uğrayanın beyanının yeterli olmasına dair dayanağın ne? İspat etmek için ne yapmalı?
Nikahsız gönüllü cinsel birliktelik şahsen beni bağlamaz ama bir İslami hukuk sistemi içinde yaşasaydık,mahkemelerin muhatabı olurdu.Bir şahsın veya grubun kendi kararıyla bir suçu engelleme hakkı yok,islam devletinde bu mahkemelerin işidir.
Eğer bir devlet varsa onun emniyet ve adalet kurumları vardır,kadın tecavüze uğradım diyorsa, bu iddiası araştırılır,öyleyse icabına bakılır ama öyle değilse eğer şahsen iftira attığı birisi varsa, yargılama mahkeme eliyle iki şahıs arasında yurur,-iftira,psikolojik rahatsızlık ne varsa ortaya çıkarılır.
Bu tarz olaylarda "o saatte orada işi neymiş, o da şunu yapmasaymış, şunu giymeseymiş?" gibi savunmalar çok duyuyoruz maalesef..
Hiçbir üyeye hitap olarak değil, sadece geleneklere yönelik olarak, bu konudan biraz bahsetmek istiyorum;
Tecavüz, gasp gibi olaylarda, "o saatte orada ne işi varmış" şeklinde bir eleştiri... daha doğrusu damgalama yapılabilecek ise, burdan ister istemez şu sonuçlar doğacaktır;
O zaman gece hasta bir yakını için nöbetçi eczane arayan bir kıza tecavüz etmek, hafifletici sebep olmalıdır.
(bu gelenek yüzünden yakınını kaybeden insanlar olduğunu tahmin etmek zor değil)
Depremde hiçbirşey giymeden evden fırlayan bir kadın hakkında "fahişe" dedikodusu çıkarmak normal karşılanmalıdır.
(ne yazıkki insan vucudunu ayıplama geleneği yüzünden, binlerce insan benzer birçok olayda hayatını kaybetmiştir.)
Yine bu savunma ile, evi soyulan bir insana "penceresini neden açık unuttu?" denilerek, hırsızlık olayındaki hatalar paylaştırılabilir.
Dayak yiyen bir öğrenciye "neden dersini çalışmadı" denilebilir.
(Dayak, her tür şiddet ve nefret suçunun temel sebeplerinden biri olan, ilkel ve karanlık bir gelenektir.)
Maganda kocası tarafından dövülen bir kadın için de "neden yemek yapmadı?" diye sorulabilir, mesela...
(ki bu tarz savunmalar, magandaları daha da cesaretlendiriyor)
Bu örnekleri arttırmak mümkün.
Bu tarz mazaretleri adil bir insan savunmaz elbette... Ancak gelenekleri yeterince sorgulamıyor olmaktan dolayı farkında olmadan bu sonuçlar doğuyor. yoksa hiçbir arkadaşımızın bunları söylediğini iddia etmiyorum.
Başlıktaki örneğin, laik topluma mâl edilmemesi konusuna, genel olarak katılıyorum.
Ancak laik kesimde de bazen gelenekçi kültürün etkileri görülebilir. hatta bu sorun dinden çıktıktan sonra da devam edebiliyor.
Diğer taraftan sadece arasıra laiklik ve Atatürk'ü savunmakla ilerici aydın bir insan olunmuyor.
Burda bence laikliğin amacını ve felsefesini doğru kavramış olmak önemlidir.
spartacus
10-04-2016, 17:46
Ben yazıyorum da ayrı mesajlarda kısa ve öz yazmaya çalışıyorum,sizin tarzınız neredeyse akademik bir makale yazar gibi ama o da akademik uslupta değil,siz duyguları işe katıyorsunuz,karşınızdaki insana bir dolu suçlama ve tenkit yoneltiyorsunuz ve işi ŞAHSİLEŞTİRİYORSUNUZ,ben bundan rahatsız oluyorum ve itici geliyor.Yoksa ben de şahsileştirsem ortalık karışır, iletişim hepten kopar.Siz bundan memnun olur musunuz?
Yapabiliyorsanız memnun olurum, eğer suçlama ise...
Bybars, bana her türlü lafzı edebilirsin, zira kem söz sahibindir, lakin burada karşılıklı diyalog içinde olacaksak tek bir standardım ve şartım vardır, dürüst, objektif. Muhatabımı dürüst isterim, çarpıtmasın birde yeter...
Akademik üslupla mı yazayım, muhatap kim?
Peki;
Aileden sorumlu bakan,
45 tam 45 erkek çocuğa tecavüz edilmiş. Koca ülke sanki münferit, her gün işlenen bir şeymiş gibi bir tutum aldı.
Hadi geçtik, bakan
1.) İlgili kurumun tüm şubelerini denetlemliydi.
2.) denetlemelere avukat, savcı, psikolog ordusu ile gitmeliydi.
3.) denetleme verilerini aleni ve açık biçimde ilgili makamlara iletmeli, rapor tutmalıydı(yanındaki, psikolog, avukat, savcılardan oluşan ekiple).
Ekranlara çıkıp olayı vehameti üzerinde durmalı, ve ne gibi işlemler yaptığını ve ne gibi önlemler aldığını dile getirmeliydi.
Akademik üslup mu istiyorsun?
Aynı bakan yukarıdakileri yapmayıp, birde Bir kereden bir şey olmaz manasına da rahatlıkla gelecek biçimde çıkıp, koltuğuna da yakışmaz biçimde çok akademi bir söz söyledi, ilgili kurum bakanın İNCELEME, ODAĞI-HEEFİ olmalıyken tam tersi oldu...
Sen ise burada şimdi sayamayacağım buna benzer bir çok garabeti değilde, üst, üste binmiş bunca garabete, eziyete verdiğimiz tepkiyi sorgulamak istiyorsun...
ve benden akademik bir dil bekliyorsun, be güzel kardeşim, akademik dille sana yazmam, affedersin gerçekten, 1.000 yıl seni bağlasak, akademik dille anlatsam bir kelime bile anlamayacaksın, akademik üslup gibi birde o üslupla diyalog kurulacak muhatapda gerekir, makale yazmıyoruz, karşılıklı diyalogdayız.
Bu başlıkta senin tecavüz meselesini, bacak arası, namus, utanç işi olarak algılayıp buradan hareketle laik, seküler veya ateistlerin enden tecavüze bu kadar tepki verdiğini anlamamanı ANLIYORUM, anlarım, ve cevabı da basit(namusla alakası yok, şiddet), ama ben senin "o saatte orada ne işi var" veya bakanı, iktidarı rezalet ötesi pratiğini savunmaya geçersen, akademik dili de, normal bir üslubuda unutacaksın, çünkü bana göre senin derdin üzüm yemek değil, bende derdi üzüm yemek olmayanı döverim...
bak hala sen uzun yazdında, yok dilinde, yok o sözü edeni iyiniyetli bulmam da, uğraştığın şeylerin farkında mısın? Söyler misin, akademik dil, üslup, bu halinle sana hitap edebilir mi?
neyse;
ben senden;
1.) bakan konusunda açıklama bekliyorum, sana göre aile bakanı mı, yoksa neyin bakanı?(bu kaçıncı vukuatı)
2.) Nasıl tepki vermeyelim, aile bakanı vukuatları yetmez gibi, PSİKOLOG KADROSUNU İPTAL EDİP YERİNE İMAM ATIYOR! Bu düzeye varan ahmaklıkla ne olacak bizim halimiz? hangi akademik üsluptan bahsedelim, koskoca bakan olmuş ama cehaletin yüz karası, sonu nereye varacak söyleyim, daha fazla sayıda çocuk tecavüzü, idrak ortada.
3.) Rezanın önüne yatan, kendisini paraya satmış bir bakana istinaden, diğer bir bakana söylenen söze gelince bir anda onalrca çocuğa tecavüze, bakanın görevini yapmamasına, ötekisinin para yemesine(kendisini satmış bakan, yani kimi satmış?) hiç ses çıakrtmazken, lafı bir yerlerinden anlayıp parti binası önüne protestoya koşabiliyor...
Söyler misin, nasıl kısa yazacağım, 15 günde şu konuyla ilgili gelişen olayları maddelesem 1 sayfa tutuyor... Yorum da yaparsak?
neyse bırak akademik dili, yazıların uzununu, kısasını vs, safsata yapıyorsun, sebep? Birde ben dürüst olmayan insana akademik dil de, üslupda kullanılamaz, dile yazık...
Kısaca bak konuyu tartışmıyorsun, o nedenle bağcı döveceksen, kusura bakma, yanlış bağı seçmişsin, dayak yersin...
Siz dürüst olmayı başarın, zira üslubu zaten siz belirliyorsunuz, dahi başka türlü dilden de anlamıyorsunuz...
spartacus
10-04-2016, 18:01
Nikahsız gönüllü cinsel birliktelik şahsen beni bağlamaz ama bir İslami hukuk sistemi içinde yaşasaydık,mahkemelerin muhatabı olurdu.Bir şahsın veya grubun kendi kararıyla bir suçu engelleme hakkı yok,islam devletinde bu mahkemelerin işidir.Gönüllü birliktelik suç değildir(yeterki reşit olsunlar, reşit değillersede mahkemelik bir durum söz konusu olamaz) - ki mahkemelerin işi olsun. Diyorum ya sizene, sanane, ona ne, buna ne? Aksine sorunun özü bir yerde bu mantıktan doğuyor, bu mantığın hakim olduğu yerlerde olaylar daha yüksek oranlı, neden? madem ben anlatırsam uzayacak, sen anlat, neden?...
Eğer bir devlet varsa onun emniyet ve adalet kurumları vardır,kadın tecavüze uğradım diyorsa, bu iddiası araştırılır,öyleyse icabına bakılır ama öyle değilse eğer şahsen iftira attığı birisi varsa, yargılama mahkeme eliyle iki şahıs arasında yurur,-iftira,psikolojik rahatsızlık ne varsa ortaya çıkarılır.
Sorumu bir daha okur musun? Bir devlet varsa(her ülkede var, islam ne alaka), şu varsa bir anlam taşımadığı gibi bir cevapta değil, pekala kişi marsta yaşıyorsa da denebilir... Akademik dille neden yazışamıyoruz, tablo ortada değil mi(illa etraftan dolanıp, çarpıtacaksın, ya da üzerinden atacaksın veya bulandırıp-muğlaşlaştırascak(işi pekala MEDENİ HUKUKA, laiklere ve devletlere havale ettin!) dürüst davranmayacaksın, kaş yaparken göz çıkarttın. gördüğün gibi kızma ama suyunuza gidersek tartışamaz hale geliyorsunuz, ancak öyle dank ediyor, oysa subjektif şartlanmayı bir yana bırakmalı, fiil, eylem, düşünce, fikir vb bunları irdelerken kimin söylediğine-yaptığına da bakmamalıyız, eğriye eğri, doğruya doğru, zor değil).
Tecavüze uğrayan kadın islama göre bunu nasıl ispatlayacak? şimdi senden islama göre cevap bekliyorum, nasıl ispatlayacak -ki madem şahit hükmünün tecavüz vb vakalarla alakası yok? Buna dair ayrımın, dayanağın, kaynağın ne, yani bu sonuca nasıl varıyorsun?(şahit işleri, suçlar, cezalar teker, teker ayrıştırılmış mı, ne yapılmış?). Üstelik inanç mefhumunun Zeus aşkına şu konularla, yasa, ceza vb ne alakası olabilir? Hukuk kimler arasında?
Bak ifaden şu idi;
Lütfen dayanaklandır.
spartacus
10-04-2016, 23:01
Mükerrer
spartacus
10-04-2016, 23:01
Örneğin önce şu haberi okumalı.
http://www.abcgazetesi.com/mustafa-hos-karaman-rezaletini-anlatti-vali-ve-milli-egitim-muduru-tutuklanmali-12922h.htm
Şimdi birde yandaş kafaların nelerle uğraştığına nasılda çarpıtıp, sahtekarlık yaptığına bakılsın(Reza olayında da aynı yandaş medya, fotoşop yapıp savcının biel resmini değiştirmedi mi?), hangi ahlak, namus, islamdan söz ediliyor artık anlamıyorum, hele, hele Bybars sizleri hiç anlamıyorum, anlaşılmaz bir noktaya vardınız. Akıl sizde mevcut, zeka sizde gayet yerinde(ki yazılarında görüyorum), sende vicdan da mevcut(yazılarınla değerlendirebiliyorum), akıl, zeka, vicdan birleştirmeni umuyorum... Gerçekten şu anda milyonlarca insan tarifi imkansız bir çılgınlığı yaşıyor, efsanelerde bir masal olan şeytandan da artık korkmamalısınız, zira şeytan bu toplumu, AKP ve iktidarı ve ardına takılmış akıl, zeka, vicdan sahibi insanların bunların(akıl, zeka, vicdan) tümünü birden kaybetmesini görünce, harakiri yaptı, zira işini iyi yapamadığına kanaat getirdi... Bir ikidar ve yandaş medyası, savcısı, polisi, halkı düşünelim ki, her alanda ifadeleri %99.9 yalan, isnat, fesat(!) veya kör cehalet olsun, ortada şeytan, meytan hadi bırak bunları hak, hukuk, hadi hepsini geçtik Allah kalır mı? Tek dinleri para ve tek şeye-paraya- iman eden çobanlarca yönetilir hale geldiler, din en büyük sermaye olmuş, çok cahil, çokca batıl şeylerle, nasılda birer robota, oradan da zombilere dönüyorlar, hadi hepsini geçtim, siz bir müslüman olarak %99'u yalan olan bir siyaseti ve açtığı toplumsal yaraları görmekten aciz misiniz? İnanıyorsanız bu ülkede camiden, imamdan bol bir şey yok, özgürce inancınızı yaşar, ibadetinizi yaparsınız, bakın kanada'da müslümanalr var, herhangi bir dini baskı gördüklerine dair bir şey duydun mu? Ama bana göre bu son 2 dönem AKP ve harami-çeteleri değil, oy verenler de, toplu cehennemlik, mantıken hiç kaçarları yok(Emevi siyaseti ve oyunlarına, elde hançer birbirini öldürenlerin entrikalarından geriye kalan siyasetle uydurulmuş siyasal islam vb yalanlarına bu kadar kaptırmayın kendinizi, inancınıza göre kafirleşiyorsunuz, cehennemin dibi sizin için körükleniyor, dininize göre ise ne yazık ki huriler sizi bekliyor filan, tam tersi...)...
Buyrun %99 yalan haber, sahte haber, sağa sola faşist tehdit, baskı olan harami saltanatının parayla, haksızlıkla kullandığı yandaş medyadan, konuyla ilgili kaçıncı yalan haberinden birisi aşağıda, siz bu sahtekarlara, tecavüzcülere çok fazla inanıyorsunuz, lütfen elde kalmış 3-5 bağımsız gazete var lütfen sağlığınız için onlara da bakın.. Yakın gelecek hayli çalkantılı gözüküyor ve her pislik açığa çıkacak, eminim o zaman da bugün gıkı çıkmayan veya rezaleti savunup, her platformda bizleri dara çekmeye çalışan bu toplum, o zamanda küçük dilini yuttuğu için konuşamayacak ve hemen harami-bezirgan siyasetinde kendisine başka bir harami başı arayacak-bulacak, yazık...
http://www.abcgazetesi.com/aa-karaman-tacizcisi-hem-mhpli-hem-de-marksist-leninist-12918h.htm
Gönüllü birliktelik suç değildir(yeterki reşit olsunlar, reşit değillersede mahkemelik bir durum söz konusu olamaz) - ki mahkemelerin işi olsun. Diyorum ya sizene, sanane, ona ne, buna ne? Aksine sorunun özü bir yerde bu mantıktan doğuyor, bu mantığın hakim olduğu yerlerde olaylar daha yüksek oranlı, neden? madem ben anlatırsam uzayacak, sen anlat, neden?...
İslam'a göre, iki reşit bireyin nikahsız cinsel birliktelik yaşaması haram, laik hukukta değil. Eğer bir İslam devletinde yaşasaydık, zina yapanlar mahkemede hesabını verirdi, hem kadın hem erkek. Bizim gibi müslüman toplumlarda yaşanan tecavüz olaylarının ardında yatan sebepleri araştırmak benim işim değil, uzmanların yazıp çizdiklerini okursunuz, okuruz, öyle tek kalemde suçluyu İslam olarak ilan etmek çok kolaycı ve haksız bir yaklaşım olur. Herkes fikrini belirtebilir, bir sakıncası yok , yalnız kimseyi incitmemek kaydıyla.
Sorumu bir daha okur musun? Bir devlet varsa(her ülkede var, islam ne alaka), şu varsa bir anlam taşımadığı gibi bir cevapta değil, pekala kişi marsta yaşıyorsa da denebilir... Akademik dille neden yazışamıyoruz, tablo ortada değil mi(illa etraftan dolanıp, çarpıtacaksın, ya da üzerinden atacaksın veya bulandırıp-muğlaşlaştırascak(işi pekala MEDENİ HUKUKA, laiklere ve devletlere havale ettin!) dürüst davranmayacaksın, kaş yaparken göz çıkarttın. gördüğün gibi kızma ama suyunuza gidersek tartışamaz hale geliyorsunuz, ancak öyle dank ediyor, oysa subjektif şartlanmayı bir yana bırakmalı, fiil, eylem, düşünce, fikir vb bunları irdelerken kimin söylediğine-yaptığına da bakmamalıyız, eğriye eğri, doğruya doğru, zor değil).
Laik hukuğu referans göstermedim , islam devletinde yaşadığımızı varsayarsak dedim.Şunu da savunuyorum,İslam'ın özüne,temel ilkelerine ters düşmeyecek bir yasa, düzenleme, yöntem, artık neyse, hangi hukukta yer alırsa alsın İslam açısından bir sakıncası olmaz.
Konunun sizin bakış açınızdan farklı bir açıyla yorumlanması çarpıtmak, bulandırmak, muğlak hale getirmek olarak yaftalanmasını kabul etmem. Siz tek pencereden bakıyorsunuz ve kafanızda bazı şeyleri baştan kurgulamışsınız (ön yargı ,kalıba sokma herşey var), her konuda böyle saydırıyorsunuz.Karşınızdaki kişinin aklını, vicdanını yok sayıp başkalarıyla bir tutuyorsunuz, en büyük hatanız bu , her müslümanım diyen aynı düşünmüyor, sol kesimde de onlarca fraksiyon var,türkiye solcularu bölünmesiyle ünlüdür malum.
Tecavüze uğrayan kadın islama göre bunu nasıl ispatlayacak? şimdi senden islama göre cevap bekliyorum, nasıl ispatlayacak -ki madem şahit hükmünün tecavüz vb vakalarla alakası yok? Buna dair ayrımın, dayanağın, kaynağın ne, yani bu sonuca nasıl varıyorsun?(şahit işleri, suçlar, cezalar teker, teker ayrıştırılmış mı, ne yapılmış?). Üstelik inanç mefhumunun Zeus aşkına şu konularla, yasa, ceza vb ne alakası olabilir? Hukuk kimler arasında?
Bak ifaden şu idi;
İslam' a göre ifadesi eksik , islam'ın temeline,özüne aykırı olmayan desek daha uygun olur.Önce de belirtmiştim bunu, mağdur olduğunu iddia eden kadın ne yapacak, devletin polisi var ,gidecek şikayet edecek , polis işin aslını araştıracak, tecavüz vakası varsa ona göre soruşturma ilerleyecek.
Şimdi tecavüzü ve zinayı ele alalım, bu ikisi aslında zina kapsamında değerlendirilir, biribirinden ayrılan yönleri var tabii.Zinayı iki kısma ayırıyoruz:
1-İki reşit bireyin gönüllü olarak bir cinsel hayat sürmesi:
Kur'an'da 4 şahit, 80 değnek bu bağlamda öngörülmüş usul ve yöntemlerdir.Allah'ın kur'anda bu haram fiille ilgili kesin ve bağlayıcı hükümler belirtmesi, bu suçun İslam'da Hukukullah denen kapsama girer, yani Allah'ın hakları. Bu şu demek, Alah'ın yasak ettiği bu fiilde 3.sahıslara zarar verme gibi bir durum yok , yani kul hakkında giren bir yönü yok, sadece birbirini isteyen iki reşit bireyin aralarındaki ilişkisidir. Başka insanlara ne zararı ne faydası vardır. Bu bakımdan Allah bu konuyu kendi hukukuna tecavüz olarak görüyor ve cezasını kendi belirliyor.
Bu konu için link :http://samil.ihya.org/ansiklopedi/hukukullah.html
2-Irza geçme,zorla bir kadına veya çocuğa cinsel saldırıda bulunma:
Görüldüğü gibi, bu fiil başka insanların hukuklarını gaspetme, onlara zarar verme , birşeye zorlama şeklinde ortaya çıkıyor. Bu da İslam'da hukuk-ul ibad denen kapsama giriyor, yani kul hakları. Allah bu fiili de hoşgörmez ama cezasını insanların aklına ve vicdanına bırakır.
Bu konu için link: http://samil.ihya.org/ansiklopedi/hukuku-l-ibad.html
Örneğin önce şu haberi okumalı.
http://www.abcgazetesi.com/mustafa-hos-karaman-rezaletini-anlatti-vali-ve-milli-egitim-muduru-tutuklanmali-12922h.htm
Şimdi birde yandaş kafaların nelerle uğraştığına nasılda çarpıtıp, sahtekarlık yaptığına bakılsın(Reza olayında da aynı yandaş medya, fotoşop yapıp savcının biel resmini değiştirmedi mi?), hangi ahlak, namus, islamdan söz ediliyor artık anlamıyorum, hele, hele Bybars sizleri hiç anlamıyorum, anlaşılmaz bir noktaya vardınız. Akıl sizde mevcut, zeka sizde gayet yerinde(ki yazılarında görüyorum), sende vicdan da mevcut(yazılarınla değerlendirebiliyorum), akıl, zeka, vicdan birleştirmeni umuyorum... Gerçekten şu anda milyonlarca insan tarifi imkansız bir çılgınlığı yaşıyor, efsanelerde bir masal olan şeytandan da artık korkmamalısınız, zira şeytan bu toplumu, AKP ve iktidarı ve ardına takılmış akıl, zeka, vicdan sahibi insanların bunların(akıl, zeka, vicdan) tümünü birden kaybetmesini görünce, harakiri yaptı, zira işini iyi yapamadığına kanaat getirdi... Bir ikidar ve yandaş medyası, savcısı, polisi, halkı düşünelim ki, her alanda ifadeleri %99.9 yalan, isnat, fesat(!) veya kör cehalet olsun, ortada şeytan, meytan hadi bırak bunları hak, hukuk, hadi hepsini geçtik Allah kalır mı? Tek dinleri para ve tek şeye-paraya- iman eden çobanlarca yönetilir hale geldiler, din en büyük sermaye olmuş, çok cahil, çokca batıl şeylerle, nasılda birer robota, oradan da zombilere dönüyorlar, hadi hepsini geçtim, siz bir müslüman olarak %99'u yalan olan bir siyaseti ve açtığı toplumsal yaraları görmekten aciz misiniz? İnanıyorsanız bu ülkede camiden, imamdan bol bir şey yok, özgürce inancınızı yaşar, ibadetinizi yaparsınız, bakın kanada'da müslümanalr var, herhangi bir dini baskı gördüklerine dair bir şey duydun mu? Ama bana göre bu son 2 dönem AKP ve harami-çeteleri değil, oy verenler de, toplu cehennemlik, mantıken hiç kaçarları yok(Emevi siyaseti ve oyunlarına, elde hançer birbirini öldürenlerin entrikalarından geriye kalan siyasetle uydurulmuş siyasal islam vb yalanlarına bu kadar kaptırmayın kendinizi, inancınıza göre kafirleşiyorsunuz, cehennemin dibi sizin için körükleniyor, dininize göre ise ne yazık ki huriler sizi bekliyor filan, tam tersi...)...
Buyrun %99 yalan haber, sahte haber, sağa sola faşist tehdit, baskı olan harami saltanatının parayla, haksızlıkla kullandığı yandaş medyadan, konuyla ilgili kaçıncı yalan haberinden birisi aşağıda, siz bu sahtekarlara, tecavüzcülere çok fazla inanıyorsunuz, lütfen elde kalmış 3-5 bağımsız gazete var lütfen sağlığınız için onlara da bakın.. Yakın gelecek hayli çalkantılı gözüküyor ve her pislik açığa çıkacak, eminim o zaman da bugün gıkı çıkmayan veya rezaleti savunup, her platformda bizleri dara çekmeye çalışan bu toplum, o zamanda küçük dilini yuttuğu için konuşamayacak ve hemen harami-bezirgan siyasetinde kendisine başka bir harami başı arayacak-bulacak, yazık...
http://www.abcgazetesi.com/aa-karaman-tacizcisi-hem-mhpli-hem-de-marksist-leninist-12918h.htm
Vicdanınıza ve insafınıza güvenrek soruyorum, samimi cevap verin, bu ülkede bütün medya grupları tertemiz ,hiç yalan, çarpıtma , abartma haber yapmıyor, bunların hepsi iktidar yanlısı medyada mı var? Daha doğrusu bu soruya sadece EVET ya da HAYIR lı cevap istiyorum, cevabınız evet olursa, size öyle haberler, öyle yorumlar getiririm ki, bu adamlar bu haberi Mars gezegeninden mi yazmış diye şüpheye düşersiniz, hiç abartmıyorum maalesef.
spartacus
11-04-2016, 02:32
Mükerrer
spartacus
11-04-2016, 03:01
Vicdanınıza ve insafınıza güvenrek soruyorum, samimi cevap verin, bu ülkede bütün medya grupları tertemiz ,hiç yalan, çarpıtma , abartma haber yapmıyor, bunların hepsi iktidar yanlısı medyada mı var? Daha doğrusu bu soruya sadece EVET ya da HAYIR lı cevap istiyorum, cevabınız evet olursa, size öyle haberler, öyle yorumlar getiririm ki, bu adamlar bu haberi Mars gezegeninden mi yazmış diye şüpheye düşersiniz, hiç abartmıyorum maalesef.
Getir Bybars, peşinen söylüyorum ADİLİKTİR, kimden olduğunun ne önemi var? Bu yakaşımına safsata deniyor ne yazık ki... bu şekilde safsata ile dönmemeliydin...
Gırtalığına kadar batmışa da, ayağına toz bulaşmışı misal, emsal de göstermemelisin... bazı haberciler kişisel çıkar için yapar(münferittir), bazıları etkilemek için abartılı dil kullanır(hadi buna kabul), ama yandaş medyanınki de, iktidardakilerinki de STRATEJİK. gerçekten, doğrudan, hak-hakkdan(!) nefret ediyorlar, bir toplumun bu düzeyde haysiyetsizleşmesini acilen irdelemek zorundayız. Bir avuç akbaba, leşe(ölmekte olan toplum) üşüşmüş, ülke gerçeği bundan ibaret. kafir deyimini de öğrenin lütfen, yandaş medya yalan yazıyorsa(üstelik planlı, fesatça) kafirliktir, siz de destek veriyorsanız-ki ölümüne diyorsunuz!!!- sizde kafirsiniz, insani yandan anlatıyorum, akademik, hukuk, sosyal bilim, siyaset, İNANCINdan, neresinden tutarsan tut, gördüğün gibi durum felaket, yatacak yerin-iz yok...
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlf1/v/t1.0-9/12986919_1171971319520343_3492784569660200544_n.jp g?oh=1dc285097e9e9276f1f6d1ae1b46a472&oe=5782531C
Bir cevabında da olsun, safsataya yönelme ve dürüst olun. Bil ki bunlar(haramiler saltanatı ve kemik yalayıcıları) seni(toplumu) koyun olarak görüyorlar(böylesi hiç görülmemişti), peki ya sen kendine(topluma) bakınca ne görüyorsun?-ilelebet kalır mı? Siz islamın DOĞRU, HAK-HAKK(gerçek) YOLU, sınavda olduğunuz vb dem vurursunuz, ama LAFTA, iş fiiliyata geldi mi, sizden eğrisi, şeytanı, YALANCISI(HAKK DÜŞMANI), sahtekarı, kafiri olmuyor, ta tersi bir durum, nasıl ifade edeceksin? farkında mısın(kesinlikle. her defasında safsata, hafifletme, münferitleştirme, etrafını dolaştırıp muğlaklaştırma gibi tutumlarının da uygunsuzluğunu işlemek zorunda kalıyoruz, uzuyor!)... sınıfta kaldınız, cehennem belli ki sizler içinmiş:flame:...
spartacus
11-04-2016, 03:33
Lütfen videoyu izleyin...
www.evrensel.net/haber/277105/ismail-saymaz-karamandaki-istismar-skandalini-7-dakikada-ozetledi
Pardon Yani
11-04-2016, 04:22
Olur güzel kardeşim olur.Ben 80 değnek cezasını vicdanıma göre yetersiz bulduğum için değil,donemin ceza şeklini yansıtan bir uygulamadır ama aslolan cezanın şekli değil,cezanın etkisi ve caydırıcılığı olmalıdır diye düşündüğüm için öyle yazdım,bunu ilk ben söylemiyorum ki, araştırırsanız ,geçmişten bu yana serd edlen goruşleri bulursunuz.
Olmadi, olmuyor.
Islama göre ne senin fikrin gecerlidir, nede bir baskasinin. Sen müslümanim diyorsunda, islamin hükümlerinden bi habersin. Yada bilmemezlikten geliyorsun. Allahiniz 80 degnek vurun diyorsa, onu uygulamakla mükellefsiniz.
Ayetde asolan cezanin caydiriciligi diye bir ifadeyi nerden okudun.
Nedir allahin indirdigi hükümler, okudugunu anlayamiyormusun ? cezayi belirlemistir allahiniz. Zinanin, hirsizligin, insan öldürmenin, iftiranin vs. Daha bunun ötesi, berisi zamansalligi varmi.
Herkanki suca ugramis birinin bunu islam hukukuna göre ispatlamakla mesul. Nedir bu ispatin yöntemi ? delil, ispat diyormu ayetlerde, hayir sahidin olacak. Senin düsüncenle yola cikarsak, ayetler evrensel degildir sonucu cikiyor. Bunu kabul ediyorsan, senle tartisacak hic dini bir konu kalmiyor. O vakit sende 1,5 milyar müslüman gibi, kendi kafana uyan bir dinin mesubusun ama kuran müslümani degilsin, kurana görede olamassin.
Lütfen islama uygun sekilde dürüst cevap verin. Kime göre kadinin beyani esastir, kurandan delil koymalisinki, allahin hükmü gecerli olsun.
Misal; Kuranin indigi dönemde kadinin biri düsman oldugu erkek hakkinda tecavüz duyurusunda bulundu. Ne yani, kadin dedi diye, erkek suclumu sayiliyordu. Seriat mahkemesi kadindan ispat olarak ne istiyordu ? beyanin yeterlidir deyip kararami bagliyordu saniyorsun. Bumu allahin insanlar hakkindaki adaleti. Tek bir secekengi var kadinin, 4 sahit sunacak. Sahidin olmadigi bir suc duyurusu islamda kabulu yoktur. Akliniza, vicdaniniza yatmiyorsa, kusura bakmayin ama kitabin muhattabina yöneltin derdinizi.
Ayetlerin yetersiz oldugunu göremiyormusun. Iki kisi gönüllü birliktelikde bulunyor, görende 2 kisi var, yetmez 4 kisi lazim. Arkadas o an nerden bulacaksin 4 kisiyi. Eger kuran hükümleri evrensel olsaydi, burda sart kosulan 4 sahit degilde, ispat, delil esas olmaliydi. Su yasadigimiz dönemde, bir kamera kayidi 1000 tane ve fazlasi sahitden daha kesin delil teskil ediyor.
Simdi sen soruyorsun, eee neden ozaman böyle bir hüküm gelmiski, madem 4 sahidin olmasi gerekiyor, bu nerdeyse olanaksiz diye. Aysenin ifk vakasini okursan anlarsin, neden imkansiza yakin 4 sahitligin sart konmus oldugunu.
"Hic kendine sormazmisin, kuranda zinaya yönelik onca ayet varken, aleni tecavüz hakkinda bir tek ayetin dahi olmamasini." Diye sormustum, bu soruma bir fikriniz, aciklamaniz varmi, varsa tartisabiliriz.
Ben seni ve senin gibileri anliyorum aslinda. 1400 senedir islam adina uygulananlara reform getirme cabasindasiniz. Ama böyle bir haddiniz yok. Allah böyle yapanlara kafir, zalim, fasik diyor. Sende durmus, kuran hukukunu kendi kafana göre degistirme cabasindasin. Müslüman demek, teslim olmus demek. Ya kuranin tümüne teslim olup uyacaksin, yada müslümanliktan cikacaksin. Zaten senin düsüncene göre coktan cikmis durumdasin, haberin yok.
Lütfen daha fazla zorlamayin. Eger dürüs bir ortamda tartisacaksaniz, delilinizi kuranda ortaya koyun, yoksa kendi fikrinizle, baska sahislarin görüsleriyle, islamin mizragini cuvala sigdirmaya calismayin. Gercekten bu durumda gidisat cok sacma bir hal aliyor. Herkez, herseyi bilmek zorunda degil, bilmediginiz konulari pas gecin. Ne tuhaftirki, buraya gelen bir cok müslümana dini ateistler ögretmek zorunda kaliyor. Bu ne yaman celiski. Ateistlerin hakkini nasil ödeyeceksiniz hayret dogrusu.
İSRA-36; Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın şeyin peşine düşme. Çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur.
Ayetde birde kalp yerine beyin deseymis tam olacakmis ama, beyinden bi haber olmalilarki, beyin yerine kalb demis, artik hem kim yazdiysa kurani.
Pardon Yani
11-04-2016, 04:42
Lütfen videoyu izleyin...
www.evrensel.net/haber/277105/ismail-saymaz-karamandaki-istismar-skandalini-7-dakikada-ozetledi (http://www.evrensel.net/haber/277105/ismail-saymaz-karamandaki-istismar-skandalini-7-dakikada-ozetledi)
Güzel bir özet olmus.
Kokusmus siyasetin disa vurmasi bu olsa gerek. AKP ´ nin dindar yetisrirme girisimi, tecavüzle sonuclanmasida ayrica dikkat cekilmesi gereken bir bir ayrinti.
Kim bu rezalete canak tuttuysa, gizlediyse ben o insanlarin, insanligindan, vicdanlarindan süpe ediyorum. Eger bu yolda hersey mübah sayiliyorsa, daha nice kepazeliklerin ortaya cikmasi yakindir.
Ipe sapa gelmez, sacma sapan bir yaklasim oldugu kadar, benim babam senin babani dover mantiginda ortaya konmus cocukca bir serzenis. Oncelikle kimsenin 'musluman camiaya' bir sey mal ettigini goremedim, lakin, soz konusu vakfin var olma sebebi, siyasal islamdir; ornegin, vakif imam hatiplilere burs veriyor, egitim almaya calisan herhangi bir ogrenciye degil.
Siz görmemişsiniz ama ben muhalif kesimde, özellikle sol, kemalist, liberal muhalif kesimlerde bunu sıklıkla görüyorum,twitter'da, facebook'ta, orada burada.
Söz konusu vakıf siyasal islamcı,tamam. Peki ÇYDD,Nesin Vakfı? Bunlar kime burs veriyordu (imam hatiplilere mi? ) ya da kime vermiyordu. ( Bknz.Başörtülü kızlar) http://www.memurlar.net/haber/137431/
( Başörtülülere burs vermeme gibi bir ''İlkeleri '' varmış.
Sandiginizin aksine, sekulerizm (veyahut laisite), bir kurum degildir, felsefi ve bilimsel temelleri olan bir prensiptir. Nedir sekulerizm? Teoloji temelli varsayimlarin, kamusal dairelerde, sosyal hukukta, siyasal dinamiklerde, pratige gecirilemezligidir. Dolayisiyla, 'sekuler kesim' diyerekten cenahlastirdiginiz toplum fertleri, zihniyet olarak ordu_sal degil, bilim_seldir. Bu cercevede, Ozturk'un dangalakligi kendisini baglar, herhangi bir siyasal kanadi, yahut ne idugu belli olmayan bir camiayi degil. O halde, 'sekuler kesim', din, siyasete alet edildigi, yahut edilmeye calisildigi surece kesimlesir (kesimlesmek zorundadir), lakin kendi_icinde/kendine ait olarak varligi yoktur. Her halukarda yakin tarih, bir toplumun sekuler olmasi gerektigini bize ogretmistir.
Sizn kafanızdaki laiklik ideal laiklik olabilir, ben laikliğe karşı değilim, laiklik kavramını istismar edip din düşmanlığı yapanlara karşıyım, yoksa ben de inanç ve vicdan özgürlüğü bağlamında laiklik taraftarıyımdır. Fakat Cumhuriyet elitlerinin uyguladığı laiklik tam bir baskıcı, jakoben, laikliğin özüne aykırı bir ''laiklik'' ti.Anglo-sakson (özgürlükçü,liberal) laikliğini değil de Fransız tipi (tepeden inmeci,faşist) laikliği örnek aldılar. Dini tamamen yok etmeyi amaçlayan bir laiklik biçimiydi bu. Sadece laik devlet değil, laik ( aslında dinsiz ) bir toplum oluşturmayı amaçladılar.Bunu devlet gücüyle yapmaya çalıştılar.Böyle olunca da toplumun büyük bir kesimi direnç gösterdi.
Vakifta gerceklesen hadise ise, vakfi baglar (denetim kosullari). Vakif, bir kurum olmasi hasebiyle, yasayi, yani devleti baglar. Lakin, soz konusu tuzel kisilik, ozellikle kendisine taban veren siyasal yapiyi bagliyor. Soz konusu siyasal yapinin da, temelini, islamik doktrinlerden aldigini goruyoruz.
Dolayisiyla, tecavuz, siyasal islami baglar. Siyasal islami suregoturen zihniyet de, camia da, nitelikleriyle beraber ortadadir, gorucuye aciktir.
Vakfı bağlamaz,siyasal islamı da bağlamaz, o sapığı bağlar ama vakfın, devletin ihmali varsa o ayrı konu, ihmal olması ise olay biliniyordu da görmezlikten geliniyordu anlamı taşımaz. Görmezlikten gelindiğini net delillerle ispatlamanız lazım, yoksa sadece konuşursunuz, dilin kemiği yok.
Islamin, doktrinal temelinin Kuran oldugu konusunda hemfikir miyiz? Nedir Kuran? Her bireyin ikinci elden soyutladigi subjektif kavramlar butunu.. O halde, karar mercii kimdir? Her halukarda, "islam acisindan" diyemezsiniz, "benim islamim acisindan" diyebilirsiniz. Haliyle, boyle bir mekanizma, kamusal daireler uzerinde pratige gecirildiginde, varilacak sonuclar bellidir.
Dolayisiyla, sekulerizmin, neden bir 'cenah' degil de, bir prensip olarak alinmasi gerektigi, bu noktada kendini belli etmektedir.
Hemfikiriz, Kur'an'ın çokça subjektif yorumlandığına da katılıyorum, Müslüman alemi bir birlik içinde değil, önüne gelen kendiyle aynı düşünmeyeni tekfir ediyor, bu bağlamda herhangi bir dini anlayışın devlet yönetimini eline aldığında diğer dini anlayışlara ve de din dışı anlayışlara nasıl davranacağı konusu gerçekten önemlidir, gerçekten laik/seküler (anglo sakson tipi) bir idari,hukuki sistem olması benim arzuladığım birşeydir.
Olmadi, olmuyor.
Islama göre ne senin fikrin gecerlidir, nede bir baskasinin. Sen müslümanim diyorsunda, islamin hükümlerinden bi habersin. Yada bilmemezlikten geliyorsun. Allahiniz 80 degnek vurun diyorsa, onu uygulamakla mükellefsiniz.
Ayetde asolan cezanin caydiriciligi diye bir ifadeyi nerden okudun.
Nedir allahin indirdigi hükümler, okudugunu anlayamiyormusun ? cezayi belirlemistir allahiniz. Zinanin, hirsizligin, insan öldürmenin, iftiranin vs. Daha bunun ötesi, berisi zamansalligi varmi.
Herkanki suca ugramis birinin bunu islam hukukuna göre ispatlamakla mesul. Nedir bu ispatin yöntemi ? delil, ispat diyormu ayetlerde, hayir sahidin olacak. Senin düsüncenle yola cikarsak, ayetler evrensel degildir sonucu cikiyor. Bunu kabul ediyorsan, senle tartisacak hic dini bir konu kalmiyor. O vakit sende 1,5 milyar müslüman gibi, kendi kafana uyan bir dinin mesubusun ama kuran müslümani degilsin, kurana görede olamassin.
Lütfen islama uygun sekilde dürüst cevap verin. Kime göre kadinin beyani esastir, kurandan delil koymalisinki, allahin hükmü gecerli olsun.
Misal; Kuranin indigi dönemde kadinin biri düsman oldugu erkek hakkinda tecavüz duyurusunda bulundu. Ne yani, kadin dedi diye, erkek suclumu sayiliyordu. Seriat mahkemesi kadindan ispat olarak ne istiyordu ? beyanin yeterlidir deyip kararami bagliyordu saniyorsun. Bumu allahin insanlar hakkindaki adaleti. Tek bir secekengi var kadinin, 4 sahit sunacak. Sahidin olmadigi bir suc duyurusu islamda kabulu yoktur. Akliniza, vicdaniniza yatmiyorsa, kusura bakmayin ama kitabin muhattabina yöneltin derdinizi.
Ayetlerin yetersiz oldugunu göremiyormusun. Iki kisi gönüllü birliktelikde bulunyor, görende 2 kisi var, yetmez 4 kisi lazim. Arkadas o an nerden bulacaksin 4 kisiyi. Eger kuran hükümleri evrensel olsaydi, burda sart kosulan 4 sahit degilde, ispat, delil esas olmaliydi. Su yasadigimiz dönemde, bir kamera kayidi 1000 tane ve fazlasi sahitden daha kesin delil teskil ediyor.
Simdi sen soruyorsun, eee neden ozaman böyle bir hüküm gelmiski, madem 4 sahidin olmasi gerekiyor, bu nerdeyse olanaksiz diye. Aysenin ifk vakasini okursan anlarsin, neden imkansiza yakin 4 sahitligin sart konmus oldugunu.
"Hic kendine sormazmisin, kuranda zinaya yönelik onca ayet varken, aleni tecavüz hakkinda bir tek ayetin dahi olmamasini." Diye sormustum, bu soruma bir fikriniz, aciklamaniz varmi, varsa tartisabiliriz.
Ben seni ve senin gibileri anliyorum aslinda. 1400 senedir islam adina uygulananlara reform getirme cabasindasiniz. Ama böyle bir haddiniz yok. Allah böyle yapanlara kafir, zalim, fasik diyor. Sende durmus, kuran hukukunu kendi kafana göre degistirme cabasindasin. Müslüman demek, teslim olmus demek. Ya kuranin tümüne teslim olup uyacaksin, yada müslümanliktan cikacaksin. Zaten senin düsüncene göre coktan cikmis durumdasin, haberin yok.
Lütfen daha fazla zorlamayin. Eger dürüs bir ortamda tartisacaksaniz, delilinizi kuranda ortaya koyun, yoksa kendi fikrinizle, baska sahislarin görüsleriyle, islamin mizragini cuvala sigdirmaya calismayin. Gercekten bu durumda gidisat cok sacma bir hal aliyor. Herkez, herseyi bilmek zorunda degil, bilmediginiz konulari pas gecin. Ne tuhaftirki, buraya gelen bir cok müslümana dini ateistler ögretmek zorunda kaliyor. Bu ne yaman celiski. Ateistlerin hakkini nasil ödeyeceksiniz hayret dogrusu.
İSRA-36; Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın şeyin peşine düşme. Çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur.
Ayetde birde kalp yerine beyin deseymis tam olacakmis ama, beyinden bi haber olmalilarki, beyin yerine kalb demis, artik hem kim yazdiysa kurani.
Verdiğiniz o maide suresindeki ayet genel bir hukmu belirten bir ayet,özel olarak tecavüz ve zina hakkında birşey soylemiyor.O ayeti de ayrıca tartışabiliriz isterseniz.
Kadının beyanı esastır diyince mesele kapanıyor mu demişsiniz,öyle değil, o sözle şunu kastetmiştim, kadın tecavüze uğradığını soyluyorsa onu hiç araştırmadan kabul edelim demedim, eğer bir kadın, ben tecavüze uğradım diyorsa - eğer elinde şupheye yer bırakmayan kesin bir delil yoksa ( 4 şahit esası burada geçerli değil, o zina olayında geçerli,önceki mesajlarıma bakarsanız,zina ile tecavuzun birbirinden nasıl ayrıldığını, neden ayrıldığı , ispat ve ceza hususunda usul ve yontemin aynı olmadığı konusunda birşeyler anlatmıştım ) -şikayet beyanı esas alınarak tecavüze uğradığını söyleyen kadının da yetkililerin önünü açacak şekilde bilgiler vermesi ile yurutulen araştırma soruşturma faaliyeti ilerler.
Kurandan bir ayet ile onune delil koyamam,çünkü ayetlerde tecavüz olgusuyla ilgili bir beyan yok, bunun da sebebi, o donemde o bölgede tecavüz,yani zorla ırza geçme gibi bir olgunun olmaması ya da nadir olması.
spartacus
11-04-2016, 21:48
Bizim gibi müslüman toplumlarda yaşanan tecavüz olaylarının ardında yatan sebepleri araştırmak benim işim değil, uzmanların yazıp çizdiklerini okursunuz, okuruz, öyle tek kalemde suçluyu İslam olarak ilan etmek çok kolaycı ve haksız bir yaklaşım olur.
Elbette haksız bir yaklaşım olur Bybars, ama doğru anlamak gerekir. İslam'ı suçlu gösterdiğim hiç olmadı, inanç ayrıdır, ama inançtan hareketle geliştirilen SİYASET, ZİHNİYET apayrı değil mi? Siyaseti yapan sonuçta insanlar değil mi? en büyük yanlışınız İSLAM lafzını öne sürüp, zaten tamamen insanlara ait olan siyaseti tartışılamaz kılmanız olmuyor mu? Hal böyle olunca haliyle hiç bir meseleyi sağlıklı irdeleme şansınız kalmıyor, sanıyorsunuz ki, İslam direk hedef alınıyor veya suçlu islam gösteriliyor, hayır.
İşin gerçeği, örneğin, ameliyat işini imamların yapması gerektiğini söyleyebilirsin. Bunuda islama göre her şey Kur'an'da zaten mevcut bize başkası gerekmez, zaten Allah Kur'an'a göre hükmedin demiş(?), İmam da Kur'anı defalarca okumuş kişi ve eğitimini almış olduğuna göre, pekala ameliyatıda yapar dediğini düşün. Bu ifadeni, akıl, mantık, izandan azade kılmak, kendini SORGULANAMAZ-TARTIŞILAMAZ kılmak için islam deyip durduğunu...
Ben şimdi eleştirirsem neyi eleştirebilirim hadi sen söyle, eleştirilen zihniyettir... Kısaca sana tavsiyem anlamaya çalışman...Laik hukuğu referans göstermedim , islam devletinde yaşadığımızı varsayarsak dedim
kabul de, ifadelerin MEDENİ HUKUKA göre, nasıl çıkacaksın içinden? Yasa kitabında şu konuya dair ne metod, ne yöntem, ne yol, ne araştırma, ne ispat ne de soruşturma sonrası neye göre karar alınabileceğine dair tek bir DAYANAK yok. Konunun sizin bakış açınızdan farklı bir açıyla yorumlanması çarpıtmak, bulandırmak, muğlak hale getirmek olarak yaftalanmasını kabul etmem.
hayır bakış açısıyla, şuna, buna göreyle ilgisi yok, çarpıttığını düşünüyorsam oradan gelir, zira somut biçimde dayanağımla yazdım, ha siz aksini iddia ediyorsanız yazılarım orada, alıntılayın çarpıtmadığınızı gösterin...
Önce de belirtmiştim bunu, mağdur olduğunu iddia eden kadın ne yapacak, devletin polisi var ,gidecek şikayet edecek , polis işin aslını araştıracak, tecavüz vakası varsa ona göre soruşturma ilerleyecek.
ben Kur'an da herhangi bir devlet işleri, devlet işlevselliği,polis teşkilatına dair ne bir düzenleme, ne de bir tayin ayeti görmedim, sen görüyor musun? Dönüp dolaşıp tamamen insana, beşere ait olan yol ve yöntemlere havale ediyorsun, hukuku da beşere bırak o halde güzel kardeşim, çünkü hukuk konusuda en baştaki paragrafta belirttiğim gibi, sizin sandığınız gibi namus, bacak arası ve 3-5 günah-sevap-haram-helal lafzıyla hayat kazanabilecek bir şey değil.Bu konu için link :http://samil.ihya.org/ansiklopedi/hukukullah.html
Dalga mı geçiyorsun, o yazıda tek bir tane bile dayanak, esas ve usülü emsal alınabilecek bir kaynak yok. Müslim, gazali, Sünen şu bu bunlar saray soytarıları, bana onlardan örnek-emsal getirme bir daha, aksi taktirde ben sana onlardan öyle şeyler getiririm ki, dudağın uçuklar bak yazı nasılda boş yere uzadı, yarısı oradan alıntılar oluyor...
Bu konu için link: http://samil.ihya.org/ansiklopedi/hukuku-l-ibad.html
Bybars yine verdiğin link zerre ciddiye alınamayacak lakırdıdan ve MUĞLAKTAN ibaret... islam'da HÜKMÜN SAHİBİ KİMDİR? Daha verdiğin kaynakta Peygamber BUYURDU Kİ diyor, insaf ya hu.. geriside yine aynı Müslim şöyle aktarmış da, o böyle demişte, dıdığının, dıdığı.... Sonra Kur'an'dan ayet koymuş, ne alaka hak ve hukuk ile?
"Ey iman edenler! Zannın çoğundan sakınınız. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerini arkasından çekiştirmesin (aleyhinde konuşmasın). Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyendir" (el-Hucurât, 49/12). ne anlamayız biz bundan(konu itibariyle?)"Zâlimlerin varacağı yer ne kötüdür!" (Âlu İmrân, 3/151); "Zâlimler için yardımcılar yoktur" (el-Mâide, 5/72); "Biliniz ki Allah'ın lâneti zâlimlerin üzerinedir" (el-Hucurât, 49/12).ne diyor burada muğlak, muğlak, zalim kim? başka yerlerde ise açıklıyor, farklı inanıyorsan, müm'in değilsen zalimmişsin, insaf bu mu senin aklın, mantığın, vicdanın, zalimlikle insanın kaşı, gözü, inancı, saç renginin ne alakası olabilir?bana HUKUK diye getirdiğin linke bak, alakası yok, baştan sona hukuksuz.. İkincisi zalimlik lafzı ne alaka, hukuk böle olur mu? Önce fiili emsal gösterirsin, sonra da ne gibi soruşturmadan ve cezai müeyyidelerden nasıl geçeceğini aktarırsın... Zalimlik ne ya hu?Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez; onu yardımsız bırakmaz; onu küçümseyip hakir görmez. - Üç defa kalbine işaret ederek- Takva şuradadır. Kişiye kötülük olarak müslüman kardeşini hakir görmesi yeter. Müslümanın her şeyi, kanı, malı ve ırzı diğer müslümana haramdır" (Müslim, Birr, 32); "Bir müslüman için müslüman kardeşi üzerine vacib olan beş hakkı vardır: Selamı almak; aksırana teşmît (Allah sana rahmet etsin demek); davete icabet; hastayı ziyaret etmek ve cenazelerin arkasından gitmek" (Müslim, Selâm, 4). Eeee hak, hukuk diyordun, hak ve hukuk HERKES İÇİN DEĞİL Mİ? Ne diyor bu ayet? yani ne diyorsa o astığın linki yazan akılsız neye dayanarak hak-hukuktan söz ediyor, ne alakası var bu ayetlerin, diğer sözde hadislerin konuların özüyle? Ne yani müslüman, müslüman olmayanın ırzına mı geçsin bunu mu öngörüyor? peki ırzına geçilen müslüman değilse ne olacak?
neyse Zeus aşkına Bybars, lütfen bana adam akıllı, akıldan zoru olmayan kaynakları göster(bir daha), lütfen bana kaynak diye lafazanlıkları sunmazdan önce kendin bir oku, okurken de tavsiyem KONU İLE GERÇEKTEN ALKALI MI, MUĞLAK MI(yukarı bıyık, aşağı sakal), siyaseten abartının getirdiği insan zaafları hakim olmuş mu(subjektif tarafgirlik, zaaf!), elekten geçir öyle yaz, boşa vakit kaybediyoruz.
Şimdi bana Kur'an'dan, tecavüz vakalarında işlenecek yol, metod, sorgu süreci, sorgulama ve araştırma işlerinin mahiyetini ve neyin delil, ispat olup olmayacağına ve ceza işlemleri ve MÜEYYİDEYE dair hükümleri getir.
Eğer buna dair hüküm yoksa kafa şişirme, başını da ağrıtma, Kur'an'da bu konular işlenmemiş de! Ucunda ölüm yok, Kur'an'da hayatın %99.9 zaten kapsama alanı dışındadır, mantıken de bu böyledir değil mi? Kur'an da tıp, bilim arayan, işkembeden üfürüp Kur'an'da her şey var diyen -işte eleştirilen bu çılgınlık- gerizekalılardan değilsen-ki o gerizekalılara 10 kez Kur'an okutsak, bir dizkapağı ameliyatı mı yapacak? Koca hayat, beşeri ilişkiler, nasıl olacak ki yarısı nasihat-korku, ödül, havuç-şeker-SİYASET(BEŞERİ), yarısı yekten emir, kalan yarısıda hikayeleri anlatan bir kitap ile(bir kaç bin yıl önceye dayalı) işler üzerine hükmedebileceksin? eee demek ki, hayatın her alanına inancı sokmanın sonu felaket. bu düzeyde zombileşmemişsen, anla ki, İNANÇ MEFHUMU'nunda sınırları vardır ve o sınırların dışına zorlamak, diretmek felaket olur, aha eleştirdiğimiz bu, HAKSIZ MIYIM? Kime haksızlık etmişim? örnekleri de bin yıllık ve yaşayan tarih var ki gözümüzün önünde ceryan ediyor, islam ülkelerinde suç islamın demedim ki, inancı rayından çıakrtıp, her ama hayatın her alanının tek belirleyeni, mümkün ve İLGİLİ ALANALRIN KONUSUYMUŞ gibi esas alınırsa, bir avuç haremzede, harami!(haram-i!), kolayca elde din, te yanda inanç cambaz gibi oynatırsa, szlerde akıl ve mantığınızı kullanmak yerine delice holigan gibi hurra öl de ölelim, kes de keselim düzeyinden bir parmak yukarı çıkamazsanız, felaket...
Buyur sorumu yanıtla;
Kur'an okuyarak bir kalp ameliyatı yapabilir misin? yapamazsan hukukta, PSİKOLOJİDE, SOSYAL BİLİMDE öyle kardeşim, ihtisası-ilişkisi, zemini BEŞERİDİR, beşeri alacaksan(inancı katmayacaksın), ben ameliyatı yaparım diyorsan hadi dene, işte bu yaptığına SİYASET deniyor, siyasal islam dediğinizde, dini her konuya hakim-hükümmüş gibi belletip sulta süren, ALÇAK-ŞEYTAN Emevi sultasının icadı, bir çok şeyiniz(%90) TAĞUT sizlerin, inancınızdan haberiniz yok..
Nesin vakfına gelince onuda ayrı cevaplayayım.
spartacus
11-04-2016, 22:06
Nesin Vakfı'nın başörtülü almaması konusundaki yanlışın üzerine; Bilmeden YARGI oluşturma günah :)
İnsan yavruları, ergenlikten önce CİNSEL KİMLİĞE SAHİP OLMAZLAR. Ergenlikten sonradır, bu bağlamda cinselliği olmayan veya böyle bir kimlik atfedilemeyecek olan çocukların başını örtmek, onları şartlandırmak, olmayan cinselliklerine cinsellik bohçası yamamak ve buna göre çocukları ötekileştirmek veya tanımlamak ve hareket ZULÜMDÜR. Vakıf bu zulüme ortak OLAMAZ.. İşte uzman olmadığını söylüyordun, oku öğren o halde, siyasal islamın bu tutumu, tecavüzlerinde müsebbibi olmasına varıyor, çünkü siz cinsel bir kimliği olmadığı halde sembollerle, subjektif kimlikler verip çocuklara zulmediyorsunuz, bunun sonu da ileriki yaşlarda sağlıksız bir ergenlik dönemi sonrasına varıyor. ABD de seri katiller için yapılan incelemelerde çoğunun çocukken yaşadıkalrı travmalar, bilhassa cinsel temelli olumsuzluklar olduğu açık değil mi? Siz bu zulümle işte o travmayı yaratıyorsunuz, illa her çocukta olacak diye bir kaide yok, ama bu dıştalanamaz(tümünüde etkileyen!!!) gerçek bir sorun. DEĞİL Mİ?
Yine de madem oda, bu da safsatasına yöneldin, bana işi gerçekten kişisel ÇIKAR-MENFAAAT!!! KISACA İSTİSMAR olmayan bir vakıf göster ve bana öyle bir dini vakıf göster ki, meselesi HAYIR olan, insanların başlarıyla, örtü ve namaz, niyazlarıyla değilde muhtaç oldukları şeylerle uğraşan ve de ki, baş örtüsü olmayan çocukların da alındığı. hadi bekliyorum..., Şimdi sorun nerede Bybars?
Şüpheci Dinsiz
11-04-2016, 22:26
Kurandan bir ayet ile onune delil koyamam,çünkü ayetlerde tecavüz olgusuyla ilgili bir beyan yok, bunun da sebebi, o donemde o bölgede tecavüz,yani zorla ırza geçme gibi bir olgunun olmaması ya da nadir olması.
Bu yalana kendiniz inandınız mı?
spartacus
11-04-2016, 22:52
Zaten O dönemde yok gibi ifadeler de başlı başına guraba, bizde o dönemde yaşamıyoruz o halde bu dönemde Kur'an geçersizdir demenin bir başka biçimi, o dönemde yok(ki yalan o dönemde haddinden fazlaymış ama bugün gibi siyaseten nemalananlar o dönemde de aynı tavrı sergilemiş, hasır altı, üstelik müslüman olmayanlarında ırzına geçmeleri salık verilmiş(Emevi islamı böyle söylüyor)!), .. Diyorum ya, dürüst olmak zor iş, inanan kişi böyle siyaset yapmaz, inanır, ve inancını da hayatın hiç bir beşeri ilişkisinde serpilip, gelişen, hayat kazanan alanları, inanca ipoteklemez(akıl, mantık dışı, imkanı yolu yok)...
Kur'an da hiç bir konuda muğlak arzetmeyecek kesin bir sonuca gidebilme şansı zaten olamaz, doğası-yapısı buna izin vermez, vermiyor, beşeri ilişkiler mutlak ve basit, sabit değil ki ayrıca... Çok inançlı olmakla, iyi bir doktor olunabilir mi? ne alaka değil mi, hayatın %99'uda işte öyle, genel, geçer bir kitapla, çok eski dönemlerde oluşturulmuş kaidelerle, heleki inançla yürümez, yürütülemez. İnancı özgülünde ve özünde yaşamak gerekir ve bizim bu siyasal islam(emevi sultası) ile yetişmiş-belirli bir mebfaat kesiminin elinde oyuncak edilmiş- insanlarımız nasıl aydınlanır açıkcası deveyi iğne deliğinden geçirmek daha kolay olmalı... (keskin biçimde ideolojk-siyasi-sembolik temelde şartlanmış bireyler)
beşeri kelimesini kullanmayı sevmesemde, muhataplar gereği mecburen kullanıyorum.
Pardon Yani
12-04-2016, 04:03
Verdiğiniz o maide suresindeki ayet genel bir hukmu belirten bir ayet,özel olarak tecavüz ve zina hakkında birşey soylemiyor.O ayeti de ayrıca tartışabiliriz isterseniz.
Kadının beyanı esastır diyince mesele kapanıyor mu demişsiniz,öyle değil, o sözle şunu kastetmiştim, kadın tecavüze uğradığını soyluyorsa onu hiç araştırmadan kabul edelim demedim, eğer bir kadın, ben tecavüze uğradım diyorsa - eğer elinde şupheye yer bırakmayan kesin bir delil yoksa ( 4 şahit esası burada geçerli değil, o zina olayında geçerli,önceki mesajlarıma bakarsanız,zina ile tecavuzun birbirinden nasıl ayrıldığını, neden ayrıldığı , ispat ve ceza hususunda usul ve yontemin aynı olmadığı konusunda birşeyler anlatmıştım ) -şikayet beyanı esas alınarak tecavüze uğradığını söyleyen kadının da yetkililerin önünü açacak şekilde bilgiler vermesi ile yurutulen araştırma soruşturma faaliyeti ilerler.
Inan öyle bir bocaliyorsunki, battikca batiyorsun. Kendin söylüyorsun genel bir hükmü belirten ayet diye. Sonrada tecavüzü, zinayi anlatmiyor diyorsun. Zinaya yönelik ayet varmi, yokmu ? varsa nasil uygulanacagi yaziyor degilmi. O uygulamanin hükmünüde allah bildirmis. Bunun disinda sen kalkip caga göre bu daha uygun dersen, allahin indirdigi hükmü yok saymis olursun. Dolayisiyla, zalim, fasik, kafir olursun. Yorma be bilader inan gina geldi.
Ya okdugunu anlamiyorsun, yada caresizlikten ne yazdiginin farkinda degilsin. Sana söyle bir misal vermistim;
Simdi bana o dönemde bunun arastirmasi, sorustrmasi nasil oluyordu bir anlat bakalim ?
Tecavüz hakkinda neden ayetin kuranda olmadigini bilmiyorum diyemiyorsun, cünki dürüs degilsin, onun yerine asti, astari olmayan bir beyanda bulunuyorsun. Neymis ozamanlar tecavüz yokmus yada cok azmis. Bumu senin objektiv bakis acin ? nerden biliyorsun ozamanlari tecavüzün oranlarini ?
Onca akla, mantiga uygun seyler yazdim, icinden iki tanesini alip, sacma sinirlarini zorlayip cevap veriyorsunuz, geri kalanlar cöpe gidiyor.
Inan gina geldi, cahilliktenmi yapiyorsunuz, sacmaliktanmi anlamakta asiri zorlaniyorum. Insan birseyleri anlatmak adina burda emek veriyor, delil sunuyor, ayet koyyor yine bir adim ilerleme saglanamiyor, bu nebicim bir kafa yapisi. Nedir insani düsünmekten ali koyan unsur, nasil güclü bir ego bu, akli, mantiki inkara kadar götürebiliyor. Dinin en tehlikeli yönü bu olsa gerek. Yahu düsünmek bedava, bunun kiymatini insan bimeli, yoksa hayanlardan bizi ayiran baska ne var.
Birileri bana aydinlatmak adina para verse yapmam. Gaye insanlar karanliktan kurtulsun, pirangalari koparsin. Gelecek icin aklin nekadar degerli oldugunu kavrasin, gelecek nesillere bu mirasi aktarsin. En degerli varligini kimseye hipotek etmesin. Yoksa sizinle tartismanin zaman kaybindan baska bir sey olmadiginin farkindayim ne yazikki.
Yeni bir alo fetva(!) hatti yorumu sanirim.
Sayin Bybars hangi hukumle tecavuzu , zina hukumlerine dahil ettiniz?
Zina hukumleriniz dahi kendinizden(inanmis muslumanlara iliskin) olan uzerinden akarken ustelik. Tecavuzun kitapta cezasi yoktur. Zaten o donemde tecavuz yoktu vs. gibi bahanelerle nereye kadar? Toplumun bir kesimi ne yazik ki sizden cok daha fazla hassaslar bu konuda, neden biliyor musunuz? "Bir kereden birsey olmaz" dediginiz noktada, bu tur konulari yasallastirirsiniz bir nevi. Once toplumda munferit ornekler(gibi) patlar, sonra normal bir olay gibi algilanmaya baslar.
Sizinki de simdi o hesap olmus, biri boyle dedi ama bakin filanca da bilmemneyi oncelemis.. Demek ki ne dusunmemiz gerekiyor burada, himm, onemi yok olur boyle seyler toplumda gibi birsey mi? Hayir , ardini arastirmak dile getirmek icin uzmanlardan once, sizlerin de isidir. Siz toplum ferdi degil misiniz?
spartacus
12-04-2016, 13:42
Sevgili Bybars, son olarak bu konuyuda açıklığa kavuşturalım, zira değinecektim, lakin önceliği olmadı.
Selami Öztürk, belediye Başkanı mı? Öküzlüğünü -ki öküzlük değil, öküzlüğe can kurban, daha beter bir kapitalist duruşun açığ çıkması- peki, İlk fırsatta bir daha belediye başkanı yapıtırılmamalı, Çünkü belediye başkanı birisinin bu düzeyde kapitalist olması, İnsan yerine caddeyi öncülleyen tutumuyla, ciddi sorun teşkil eder. Uzatayım mı? Yeterli mi?
Birincisi bizler TEPKİ VERİRKEN AYRIM yapmıyoruz, ama sen sanki yapıyormuşuz bir intiba oluşturup sonrada eleştiriyorsun, bir yanlışı, sözde bir yanlışla örtmeye çalışıyorsun, HAKSIZLIK yapmadın mı? tepki verilmiş sen bunun haberini yapmışsın, tepki verilmiş :) ne umuyordun anlayamadım? Oysa dürüstlüğün erdemini idrak edemiyorsunuz...
Misal müslümanların bir konudaki ciddi tepkisizliği ifade edildiğinde, sen sanıyorsun ki bir kaç kişiye bakılarak bir kesim analiz ediliyor :) hayır efendim düpedüz milyonlara bakıp analiz ediyoruz... Sana bakıp analiz de bulunuyoruz, şu site de onca zaman tecavüze, felaketin önde gideni sözde Aile bakanına onca tepki verilirken, sizi göremedik nedense...
Ensar vakfında dönen dolaplara bakıp seni analiz etmiyoruz, iktidarın hırsızlığına, soygunlarına, sahtekarlığına, düpedüz haklarınıza-haklarımıza, dahi her şeyimize tecavüz etmesine, toplumda infial yaratmasına, Ensar vakfı gibi vakıfların menfaatleri uğruna çocuları kurban etmenize bakıp analiz yapıyoruz... Muhatabımız sizsiniz ve durumunuz içler acısı...
Şimdi senden de tepki görmek istiyoruz, hadi Ensar vakfına tepki ver(çünkü o işler Bostancı Sokak arasında olmuş değil, ORGANİZE İŞLER!)... Hadi Aile bakanını istifaya çağır hadi ayağa kalk! Bir şeyler yap! yanında olmazsam namerdim!...
Oysa ve yazık ki sizler, bunca musibet gördük, tümünde de tepki vermeniz beklenirken, sizler aksine eline kuvvet, beline kuvvet, diline kuvvet diye destekte idiniz, yetmez beynini tamamen yitirmiş olarak, tepki verenlere şiddet gösterisindeydiniz, bu başlığı açman bile bir garip değil mi? üstelik başlığa dayanak olarak sunduğun şeyde, öztürk'e tepki verilmesini de gördüğün halde ve tam da şimdi sizlerin korkunç tepkisizliği eleştirilirken....
Yani Öztürk'e
Eline sağlık başkanım, öl de ölürüz başkanım, başkanım az bile söylemiş, başkanım sen çok yaşa, bağdat Caddesini yedirmeyiz vs diye de tezahürat mı yapılmış, tepki mi verilmiş, peki sizler gibi öl de ölelim, yat de önüğne yatalım diyor olsaydık felaketin vehametinin farkına varmaz mıydın? :)
Bakanlar bakara, makara yaparkende cebine kuvvet bakanım diye tezahürat da, çocuklara tecavüz edilirken de resmen belinize kuvvet denebilecek tezahürdesiniz, eleştirilen sizsiniz, DEVE GİBİSİNİZ, DOĞRU HİÇ BİR YERİNİZ YOK... O bakanlar ilgili dönemde istifa etmeli ve hemen yargıya taşınmalı diyen bizlere ağza alınmadık küfürleri bile saydırıp döken, bizlere paralel, çapulcu, terörist diyerek saldıran da sizlerdiniz, sizde ciddi bir gariplik yok mu? Ben ZOMBİliği, Hollywood filmlerinde fantastik bir konu sanırdım, ta ki, SİZLERİ TANIYANA KADAR, ta ki Türkiye gerçeğini iliklerimze kadar yaşayıp, sizlerin zombiliğe tam, takır uyduğunuzu ve halimizin yaman olduğunu görene kadar...
Aile bakanı bu ülkenin değil bana göre tüm dünyanın görüp, görebileceği nadir türden bir felaket... Hadi tepki ver, tepki ver, bizim öztürk için verdiğimiz tepkiyi sende ver! Oysa sen zaten tepki vermeyeceksin, taki kendi çocuğuna yapılana kadar.... bilmiyorum bunda bile kaygılıyım senden, tepki vereceğini sanmam), hatta sen de o kesimle aynı kafasın, tepki verenlere çatacaksın... Rezilsiniz, bu kelimeden anlamıyorsan, bundan gayrı beni anlasan ne olur, anlamasan ne olur...
Öztürk öküzlük mü yapmış, öküzlüğüne sahip çıkmış mıyız? hayır, aksine tepki vermişiz, ve şimdi bile diyorum ki imkanı varsa hemen yaka, paça belediye başkanlığı koltuğundan alınmalı,, ya sen ne yapıyorsun, beline kuvvet bakanım, tecavüz etmişse, susun sıranızı bekleyin hepimize tecavüz etsinler(hasretle bekliyormuşsunuz gibi), öl de ölelim, vur de vuralım, yazık ki milyonlarcasınız, öyle bir iki kişiye bakıp kimseyi analiz etmedik.
Öztürk öküzlük etmiş öyle mi, bence daha beter bir sorun(vahşi kapitalist) ve anlaşılıyor ki tutumu bir kesime zaten mal edilemez -ki o kesim zaten kabul etmemiş!, üzgünüm ama senin ki resmen mandalık, affedersin sana tecavüz edilse, seni soyup soğana çevirseler, tepende boza pişirseler, hiç tepki vermeyeceğini, hatta sevinçten zil takıp oynayacağını beyan ediyorsun(davranışınla, fiiliyatınla!) halin orta da iken bir de üstüne de tepki verene veya sana, haklara sahip çıkana da saldıracağını beyan ediyorsun, bu kaçıncı vukuat? İnsaf, ZOMBİ, karşımızda tam tekmil milyonlarca zombi var!... Yersiz analiz mi, somut değil mi? YALAN MI?
Aile bakanı ateist olsaydı, şu iktidar laik dediğin türden olsaydı(laikliği ideolojik bir taraf sanacak düzeye ermiş bir mandasın, prensiple, ideolojiyi tokuşturmaya kalkacak kadar), o bakan orada olsaydı, toplumununda çoğunluğu ateist olsaydı, sana garanti veriyorum 1 günden fazla bakanlık yapamazdı, yaptırılmazdı... Ensar Vakfı da aynı biçimde, hesabı VAKIFA SORULURDU!. ÇÜNKÜ ENSAR VAKFINDAKİ BU TECAVÜZ VAKASI, öncekiler gibi münferit değil, kişiselleştirilebilecek SAPKINLIK DEĞİL, bir iki günde, bir kişiyle oldu bitti değil, 45 erkek çocuk, yani yıllarca sürmüş bir mesele. Ensar vakfı soruşturulmalı, soruşturma bitene de kadar da diğer çocukalrın selahiyeti için de bir süreliğine o işleri askıya alınmalı... peki egemen olduğun ülkede sizler ne yapıyorsunuz? cevap ver siz egemensiniz, hırsızlıkta dünya birincisi, kadın, işçi cinayetlerinde, çocuk gelinlerde öyle, yolsuzlukta öyle, iktidarınca soyulan toplum olmakta, perme perişan insan demeye dilin varmadığı hallere düşmüşlükte, ama buna rağmen tepedeki 3-5 kodomana tüm ülkeyi sunmakta çığır açtırdınız, tecavüz, talan, dolan, yalan, busunuz ve bunuda İSLAM YÖNETİMİ OLARAK kutsadığınızı iddia ediyorsunuz, aferin o halde, islam buysa, tüm dünyaya göstermeye devam edin... Bırakın Türkiyeyi tüm dünyada alay konususunuz ve gelmişsiniz burada, içinizde nadir olan biz pırlantaları da susturma azmindesiniz, hepimizi susturun, eee ne geçecek elinize? Bizide yok edersiniz, haramiler sofrasında tam takır meze mi olacaksınız?...
Kızma ama söyleyim, sizler tecavüzcelere(salt cinsel alma, tüm gerçekliğiyle) pezevenklikten, size semer vuranlara kişnemekten, önünüze ellerinizle dolu, dolu sunduğunuz çanakları boşaltıp geri iade edenlerinde, boşaltılmış çanaklarınızda artık yalamaktan öte bir şey yapmıyorsunuz, yazık, yazıklar olsun sana da, sizin aklınıza, fikrinize, vicdanınıza, insafınıza da... Birde utanmadan tepki veren insanlara, bu duruma karşı bir şeyler yapma telaşında olanlara karşı,sanki arsız sahibinin köpeğiymiş gibi, haramileşmişleri dokunulmaz kılmak ve onlara meze olmak için, bizlere linç girişimindesiniz(cümbür cemaaat(yandaş medyasından, sokak arasına kadar) tek işiniz artık bu oldu sizin, aferin)...hali durumunuz bunu gösteriyor, size bakıp, size söylüyoruz, haksızlık etme, eleştirilen sensin, senin fiiliyatına bakılarak, yoksa Ensar vakfı emsal gösterilip sen eleştirilmiyorsun, tutumuna bakıyoruz... Aha site de bile 1 tek müslüman çıkmadı ki, tepki versin... Ama sen bu başlığı böyle açmak yerine, koyup yorumsuz çıksaydın, nasıl tepki verdiğimizi görecektin... Akıl parayla satılmıyor ki, öyle olsaydı en akılsız sanırım bizler olurduk, almaya gücümüz yetmezdi, peki ya dürüstlük Bybars, dürüst olmakta parayla mı?...
Senin yerin KARŞIMIZDA DURMAK değil, bizim YANIMIZ...
ben yoğurda beyaz dedim diye kara demeye çalışma, ben dediğim için değil yoğurt öyle olduğu için.
Ben yoğurda beyaz dedim diye, sende dersen dinden, imandan, inancından olamzsın, aklın var, fikrin var...
Biz ülke talan, yalan, soygun, katliam ülkesi haline geldi dediğimiz içind eğil, öyle olduğu için...
karşımızda durma, yanımıza gel, hiç bir şeyini kaybetmeyeceksin, emin ol çok şey kazanacaksın, en azından kaybettiğin erdemi, vicdanı, onuru, akılı, idrakı, izanı kazanacaksın...
RollingStones
12-04-2016, 13:55
hayır efendim düpedüz milyonlara bakıp analiz ediyoruz... Sana bakıp analiz de bulunuyoruz, şu site de onca zaman tecavüze, felaketin önde gideni sözde Aile bakanına onca tepki verilirken, sizi göremedik nedense...
Oysa ve yazık ki sizler, bunca musibet gördük, tümünde de tepki vermeniz beklenirken, sizler aksine eline kuvvet, beline kuvvet, diline kuvvet diye destekte idiniz, yetmez beynini tamamen yitirmiş olarak, tepki verenlere şiddet gösterisindeydiniz, bu başlığı açman bile ne garip değil mi? üstelik başlığa dayanak olarak sunduğun şeyde, öztürk'e tepki verilmesini de gördüğün halde, ve tam da şimdi sizlerin korkunç tepkisizliği eleştirilirken....
hali durumunuz bunu gösteriyor, size bakıp, size söylüyoruz, haksızlık etme, eleştirilen sensin, senin fiiliyatına bakılarak, yoksa Ensar vakfı emsal gösterilip sen eleştirilmiyorsun, tutumuna bakıyoruz... Aha site de bile 1 tek müslüman çıkmadı ki, tepki versin...
Sevgili Spartacus siz de haksızlık ediyorsunuz.
Bu gibi olayları toplumun yüzkarası insanlarına mal ediniz lütfen.
Bizim hayatımız sadece Turandursun'dan mı ibaret?
Ne biliyorsunuz nasıl tepki verdiğimizi, sadece buraya yazınca mı anlaşılıyor?
"bir tane eleştiri yok, tutumunuza bakıyoruz" falan nedir?
spartacus
12-04-2016, 14:13
Sevgili Spartacus siz de haksızlık ediyorsunuz.
Bu gibi olayları toplumun yüzkarası insanlarına mal ediniz lütfen.
Bizim hayatımız sadece Turandursun'dan mı ibaret?
Ne biliyorsunuz nasıl tepki verdiğimizi, sadece buraya yazınca mı anlaşılıyor?
"bir tane eleştiri yok, tutumunuza bakıyoruz" falan nedir?
aynı safsata kafa yeniden zuhur eyledi :)
Yazıyı doğru düzgün okuyun, haksızlık etmiyorum, edersem namerdim, ama sen bana haksızlık ediyorsun... tepki veren milyonlar görmüyorum, olayalra bakıyorum, kıyameti kopartacak cinsten, birde milyonlara bakıyorum, o da nesi tepki verenleri linç etmeye düşmüşler... aksine alkış tutan bir çılgınlıktır, üzülerek, kahrolarak izlediğim. Gerçekten nerenize dokunsak yalan, talan akıyor, dokunmaya korkar olduk... Artık içimiz elvermez dereceye vardı zira...
Ben ülkeyi siteye bakarak analiz edecek kadar ahmak mıyım? Şaka yapıyor olabilir misin, belkide öyledir deyip bu kısımı burada noktalıyorum... Zira böyle bir sitede sözde laik olduğu iddia edilen birisine tepki veriyorsam, elbette sizlerden de o yaşadığınız yerler neresi ise(belki siz marsta yaşıyorsunuz bilmiyorum ama Dünya'da olmadığınız eksin), sizde tepki verin, ya da kıçınızı kırın madem susmakla onaylıyorsunuz, bari bize hırlamayın, gücünüz bize mi yetiyor?
tepki verin, tepki verin, tepki verin, sizde bir şeyler yapın! yapın yanınızdayım, ne haksızlığı ne eleştirisi, yanınızda olmazsam namerdim... SUSMAK ONAYLAMAKTIR, ben onaylamadığım için konuşuyorum, siz ise susup onaylayıp, bizlere çemkiriyorsunuz... ÜZERİNE ALINIYORSAN ZATEN DEMEK Kİ ELEŞTİRİYE KONU OLAN O MİLYONLARCA KİŞİDEN BİRİSİN...
bu olay üzerine yapılan soruşturmayı, hadi getir, ne yapıldı? hangi Ensar vakfına ve tüm benzer kurumlara psikologlarla, aile bakanlığı soruşturma yapıp, sonuçlarını analiz etti, raporlar sundu, hangi şubeler incelendi, hangi sözde eğitimcisinin pedagojik formasyonu, aldığı eğitimler, işe alınma prosedürleri sorgulandı, hangi usülsüzlükleri-usulü kontrol edildi, size rağmen böyle bir olayın üstünün örtülmesi mümkün mü? Demek ki sizleri eleştiriken haksızlık etmiyorum, size rağmen öyle bir bakan, hala o koltukta ise ve size rağmen olayların boyutları araştırılmıyor ve önlem de alınmıyorsa, sorun sizdedir, beni kandıracağını mı sanıyorsun... Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz, ben sizleri sokaklarda da görmedim, nerenizden tepki veriyorsunuz içinizden mi?... Size rağmen yolsuzluk oluyorsa ve olduğunu gördüğün halde, engel olmak yerine çanak tutuyorsan, suç kimdedir gurban?
Efendim aynaya bakınız, göreceksiniz... ne görüyorsam O'nu dile getiriyorum, haksızlık etme şansım bile yok ve keşke ben haksız olsaydım ve haksızlık ediyor olsaydım, keşke, keşke, keşke, keşke... üstelik ben MİLYONLAR diye BAKTIM VE İFADE ettim, neden üzerine alınıyorsun? Bak bana Selami öztürk'e zerre araka çıkıyor muyum şu konuda, muğlaklaştırıp birilerini savunma telaşına giriyor muyum hiç? Sen neden, tepki vermesi beklenirken, aksini yapıyorsun peki? Size mi kaldı rezil, rüsvaları savunmak?
RollingStones
12-04-2016, 14:20
aynı safsata kafa yeniden zuhur eyledi :)
Bu nedir?????
Devam edicem de önce bunu bir anlayayım.
spartacus
12-04-2016, 14:38
Bu nedir?????
Devam edicem de önce bunu bir anlayayım.
ne midir?yazımda defalarca bir kişiye bakmıyorum, bir yere bakmıyorum, ÜLKEYE bakıyorum, analiz ettiğim şuya da bu KİŞİ değil, ülkenin SOMUT DURUMU, sizlersiniz, fiiliyat diyorum. olaylar ortada, milyonların da tepkisizliği ortada ama acı olan milyonalr tepki vermek yerine, tepki verene saldırmaya çalışıyor, tepki verene siz neden tepki veriyorsunuz diye geliyor birde senin yaptığın gibi, tepksizlik eleştirilirken haksızlık ediyorsun diyede kendisine alan açmaya çalışan bayağıları görüyorum..... haksızlık ediyor olsam keşke, ama ne kadar haklı olduğumu, sen bu gerzek safsatayla bile bana gösterip, beni üzüyorsun...
Ad Hominemdir yaptığın, bu başlık bile AD HOMİNEM temelli açılmış, umarım kavradın safsatayı.
Şimdi konuların özüne dair söylemin olmayacak, oturup benim haksızlık edip etmediğimi, böylece beni tartışma konusu edeceksen, gölge etme başka ihsan istemez, eleştirilere, cuk oturma.
Bir de bir yazıyı eleştireceksen okumadan, lütfen cevap yazma...
size rağmen öyle bir bakan, hala o koltukta ise ve size rağmen olayların boyutları araştırılmıyor ve önlem de alınmıyorsa
Size rağmen yolsuzluk oluyorsa ve olduğunu gördüğün halde, engel olmak yerine çanak tutuyorsan ve artarak sürüyor ve aynı mimli kişiler hanı-yağmaya sizin desteğinizle devam edebiliyorsa;
?
RollingStones
12-04-2016, 14:53
ne midir?yazımda defalarca bir kişiye bakmıyorum, bir yere bakmıyorum, ÜLKEYE bakıyorum, analiz ettiğim şuya da bu KİŞİ değil, ülkenin SOMUT DURUMU, sizlersiniz, fiiliyat diyorum. olaylar ortada, milyonların da tepkisizliği ortada ama acı olan milyonalr tepki vermek yerine, tepki verene saldırmaya çalışıyor, tepki verene siz neden tepki veriyorsunuz diye geliyor birde senin yaptığın gibi, tepksizlik eleştirilirken haksızlık ediyorsun diyede kendisine alan açmaya çalışan bayağıları görüyorum..... haksızlık ediyor olsam keşke, ama ne kadar haklı olduğumu, sen bu gerzek safsatayla bile bana gösterip, beni üzüyorsun...
Ad Hominemdir yaptığın, bu başlık bile AD HOMİNEM temelli açılmış, umarım kavradın safsatayı.
Şimdi konuların özüne dair söylemin olmayacak, oturup benim haksızlık edip etmediğimi, böylece beni tartışma konusu edeceksen, gölge etme başka ihsan istemez, eleştirilere, cuk oturma.
Bir de bir yazıyı eleştireceksen okumadan, lütfen cevap yazma...
size rağmen öyle bir bakan, hala o koltukta ise ve size rağmen olayların boyutları araştırılmıyor ve önlem de alınmıyorsa
Size rağmen yolsuzluk oluyorsa ve olduğunu gördüğün halde, engel olmak yerine çanak tutuyorsan ve artarak sürüyor ve aynı mimli kişiler hanı-yağmaya sizin desteğinizle devam edebiliyorsa;
?
Her "insan" evladı bu duruma tepki verir ama hepsi Turandursun'da vermek zorunda mı?
Biz çekmece'de bu olayı protesto ettik. Oradamıydınız?
Bilgisayar klavyesiyle kahramanlık yapmayınız lütfen.
"Demek ki sizleri eleştiriken haksızlık etmiyorum, size rağmen öyle bir bakan,
hala o koltukta ise ve size rağmen olayların boyutları araştırılmıyor ve önlem de alınmıyorsa, sorun sizdedir,
beni kandıracağını mı sanıyorsun."
Siz kim, biz kim?
Başımızdaki zorbadan ne farkınız kaldı?
Kontrolünüzü kaybediyorsunuz.
spartacus
12-04-2016, 16:39
Her "insan" evladı bu duruma tepki verir ama hepsi Turandursun'da vermek zorunda mı?
Biz çekmece'de bu olayı protesto ettik. Oradamıydınız?
Bilgisayar klavyesiyle kahramanlık yapmayınız lütfen.
"Demek ki sizleri eleştiriken haksızlık etmiyorum, size rağmen öyle bir bakan,
hala o koltukta ise ve size rağmen olayların boyutları araştırılmıyor ve önlem de alınmıyorsa, sorun sizdedir,
beni kandıracağını mı sanıyorsun."
Siz kim, biz kim?
Başımızdaki zorbadan ne farkınız kaldı?
Kontrolünüzü kaybediyorsunuz.
Bak rolling safsata mantığınla gitmek istemiyorum, beni tartıştırma, haksızlığı sen ediyorsun(aşağıda izah edeyim), üstelik safsata(a hominmle) yapaya kalkıyorsun, buradan ekmek çıkmaz sana, vaktimizi(snin, benim) harcama...
Birincisi başlığa bakmadan yazıyorsun. İkincisi olayı protesto ettiğini söylüyorsun; üçüncüsü bana diyorsun ki bir, iki kişiye bakarak bir bütün hakkında karar evrmen haksızlık olur. Ama ne hikmetse, ben öyle yapamdığım halde ÖNCE KENDİNİ öne sürüp, sonrada biz protesto ettik diyorsun,
yani hem haksızlık yaptın deme isnatına sarılıyorsun hem de tekrar, tekrar bana o haksızlığı yapmamı KENDİN İÇİN salık veriyorsun. Bir daha yapma, dürüst olun yeter, ne senin için nede başkasına bakarak genelleme yapmam, yapmadım, yapmayacağım, mal bulmuş mağribi gibi davranma, rahat olun, dürüst olun, yeter de artar bile...
neden sana bakıp toplum hakkında kanıya varayım ki? hani haksızlığı ben yapıyordum?
Lütfen ipte cambaz oynatma, bize acımıyorsan vatimize acı. Siz kim Biz kim, benim tavrım farklı olsada bize allahsızlar, dinsizler vb diyen milyonalr yapıyor asıl ayrımı, neyse? benim şu konuda biz dediğim çok basittir, bu tür konularda, akıl, mantık, vicdan, bilimi esas alandır, subjektif zırvalıkalrıtyla hareket etmeyen ve o zırvalıkları içinde TAKLA ATMAYANDIR.
HES üzerinden örnek vereyim;
Bir yerleşim bölgesinde, iktidar sırf yandaş kurumuna, peşkeş çekecek diye HES kuruluyor olsun.
HES demek gerçekten de belirli bir kilometre karede yaşayan insanların hayatlarının sıfırlanması demek, bu bir gerçek e tepkide gayet doal olmalı ve doğal görünmeli, öyle vay efendim amaçları iktidarı yıpratmak, vay dinimizi kötülemek tadındaki safsataların bir anlamı yok, değil mi?...
HES'e tepki demek yapılmasına mani olmak için yola çıkmaktır.
Diyelim ki yörede halkın %25'i HES'e karşı çıktı.
%5 ise sessiz kaldı.
%70 ise, HES'e karşı sessiz kaldı, bunun %50'si ise yakaldığı yerde, tekme, tokat tepki verene daldı... Haklı talepleri desteklemediği yetmiyormuş gibi birde karşısına geçti.
Sonra baktık ki, %70 neden tepki verene KARŞI!
Efendim HES inşaatını yapan kişi, aynı dindenmiş, yok aynı ırktanmış :)
Ben HES DİYORUM, minik bir yerleşim örneği veriyorum, ama bu cehaletle-SAFSATAYLA- koca bir ülke talanda şu anda... neyse
İşte o koşulda %25 kendisine BİZ der, burada bizin ölçütü de sınırı da bellidir, HES'E karşı olanlar, birde karşı olanalra karşı olanlar...
Sen kendini HES'E tepki, gösteren %25 içine koyuyorsan sorun yok, GOCUNMA, benim eleştirim HES'E tepki vermediği gibi, karşı çıkana da karşı olan %70, sert duruşum ise %70 içindeki, HES'E karşı çıkanı gördümü saldıran %50 için...
üstelik konuyuda darlaştırma
Aile bakanı istifa etmeli, bir çok usülsüzlüğü ayyuka çıkan Ensar vakfı, hükümetin enseye tokat büzüğe parmak paravanı olduğunun da ayyuka çıkmasıyla kapatılması, Aile bakanlığına, Ensar vakfının tüm şubelerinin geleceğe dair önlem ve olayların nasıl bu kadar rahat ve serbestçe uzun süreli sürdürülmesine dair zemin oluşturan Ensar vakfı işleyişinin irdelenmesine, psikologların tüm muhatap çocuklarla görüşüp, tüm Ensar Şubelerinin böylece denetlenmesini yapabilecek bir bakan konmalıdır...
Gerekçeyi kısa tutymaya çalıştım, ama arif isen anlarsın diye düşünüyorum, şimdi bu ifadelerime Katılıyor musun? katılmıyor musun?
Kısaca udubuğu bırak, AD HOMINEM yapmayı sürdürme, benle uğraşma, ülkeye bak, milyonlara bak, saadete gelelim...
Onlara rağmen şu, bu, ya da şu yalan, talan, melanetler, musibetler durmadan yaşanıyorsa, ama musibetin sorumlulularıda hatta çoğnlukla FAİLLERİDE! yine toplumun belirli bir dikkate değer kesimince omuzlarda taşınıyorsa, ONLARA RAĞMEN BU BÖYLE İSE, analiz, tespitlerin haksız olduğuna dair her türlü lakırtı gerzeklikten başka bir şeye yaramaz...
Dediğim gibi sana bakarak ne herhangi bir toplumu değerlendirdim ne de başkasına bakarak toplumu ve ülkeyi değerlendirebilirim, haksızlık ediyorsun dediğin şeyde haksızlığı yapan sensin, üstelik kendinizi de öne sürerek, kendin için haksızlık etmemi isteyende.(?!) Birde başlığa bak, dediğin HAKSIZLIĞI BAŞLIĞIN KENDİSİ YAPIYOR :)
İnsan gibi toplumlarda HATA yapabilir daha beteri YANLIŞA KANALİZE EDİLEBİLİR, YANLIŞ YAPIYOR OLABİLİR, bu yanlışta ISRAR EDENLE, ETMEYEN, AKSİNE TUTUM ALAN ise SİZ-BİZ mefhumunu getirir, bu ayrımı yapan da ne yazık ki yine o YANLIŞI YAPAN KESİM, zaten yanlışlarının ilk startı buradan hareket alıyor... Lütfen kendinizi muhatap görmediğiniz eleştirilerde gocunarak muhatap olmayın, şaşırtmayın(yani hem aslında muhatap değilsin, hem de gocunup muhatap oluyorsan, yanıltıyorsun)...
hadi, bırak şimdi udubuğu ,gudubuğu...
Vukuatları düzineyi bulmu, sahip olduğu koltuğu temsilden uzak, aksine koltuğu ters çeviren tutumuyla Aile Bakan-sızı istifa, siyasetle enseye tokat, dübüre parmak noktası açık hale gelen Ensar Vakfı kapatılmalı, derhal adam gibi bir Aile bakanı konmalı ve Ensar vakfı olay inceleme yeri olarak görülmeli, ders alınması için araştırılmalı, bütün şubeleri gözden geçirilmeli, eğitimcilerin pedagosjisi ve ihtisası kontrol edilmeli(bakanın dediği gibi ilk defa veya bir defalık değil, Ensar vakfında tam 47 adet vaka var, ayrı, ayrı, zira 45 çocuğa bir günde değil yılı bulan süreçle suç işlenmiş, bir güne ve bir kişiye heleki ona deli deyip işin içinden çıkma tavrı bir bakanlığa da, bi vakıfa da ait olamaz, tüzel kişiliklerini kaybetmiş durumdalar), tüm çocuklar psikologlarca dinlenmeli, hem bugün hem de gelecek namına etkili önlem namına bu yapılmalıdır diyorum, katılıyor musun? Gerisi hikaye, boş ver...
RollingStones
12-04-2016, 16:53
Gerekçeyi kısa tutymaya çalıştım, ama arif isen anlarsın diye düşünüyorum, şimdi bu ifadelerime Katılıyor musun? katılmıyor musun?
Katılıyorum.
Başka başlıklarda da söyledim. Bir çok söyleminize katılıyorum.
"kişiyi itibarsılaştırıp aklın sıra bir halta varacağını sanıyorsun, sürdürme."
Böyle şeyler söylemeyin lütfen. Benim hiç bir zaman böyle bir niyetim olmadı.
Tepkimi alıntı yaptığım yazınızda bold olarak belirttim. Siz, yazılarınızın satır aralarında çok ağır ithamlarda bulunabiliyorsunuz.
Doğaldır bir tepkiydi.
spartacus
12-04-2016, 17:07
Katılıyorum.
Başka başlıklarda da söyledim. Bir çok söyleminize katılıyorum.
"kişiyi itibarsılaştırıp aklın sıra bir halta varacağını sanıyorsun, sürdürme."
Böyle şeyler söylemeyin lütfen. Benim hiç bir zaman böyle bir niyetim olmadı.
Tepkimi alıntı yaptığım yazınızda bold olarak belirttim. Siz, yazılarınızın satır aralarında çok ağır ithamlarda bulunabiliyorsunuz.
Doğaldır bir tepkiydi.
tamam Rolling, o kısım için özür dilerim, varsa da aralarda peşinen özür dilerim, gerçekten bu yazımı yazmadan önce o kısımı değiştirdim, kırdıysam üzgünüm gerçekten...
Birde not: Bakanın istifa gensorusu nasıl da olumsuz sonuçlandı, tamam işte, oy veren milyonlar tepki göstermeliydi, göstermiyorsa ben oradan anlarım ki tepkileri yok aksine destek veriyorlar... kaldı ki o tür insan zaaf-acziyetini, siyasete alet etme noktasına da düşen vakıfların gereği ne, DEVLET teşkilatı yok mu, bu devlet aç, açığı, yolda kalanı barındıramayacaksa, kim soracak bunun hesabını? Bize rağmen böyle ise tüküreceğimiz surat, kendimizin suratı, sorumlusu bizi kimse değil...
ha desem ki ülkede ve şu tepki verdiğim tutum beni haddinden fazla gerdi, başlıkta da hala dıdığını tartışıyor olmak gerdi desem bunun bir anlamı olmaz... Bir kez olsun kendimi o çocukların yerine koymadan yapamıyorum, can pazarı gibi bakanına kadar olanın hanı yağmayı kurtarır gibi tutumuda artık bilinci geçtik, canıma dokunuyor...
sadece beni kızdıran, hiç aklıma gelmediği halde sanki bir kesimi kötülemek için yazıyormuşum gibi oluşan algı...
Oysa ben aynı tavrı, aynı olayı işleyen hangi görüşte olursa olsun, aynı tepkiyi veriyorum. herkesten de beklemek hakkım...
Misal Nesin Vakfı örneği verilmiş, eğer böyle bir olay yaşansın, herkesten önce Nesin Vakfı kapatılsın, hemen soruşturma başlasın demezsem namert olayım, ya da en azından nesin vakfının çocukalrın yanında saf tutup, DAVACI OLDUĞUNU görmek isterim, Ensar'da gördüğüm ise tam tersi, çocukların karşısında, davacı da değil, davalıyla aynı poziyondan savunu yapıyor ve buna Bakan, hemde Aile bakanıda ortak oluyor... üstelik eminim, o aileler diretsin, Ensar vakfı ve hükümet gücünü kullanarak o aileleri SİNDİRECEKLER, öyle bir çaresizliğe terkedildi ki o aileler, konuşsalar inciniyorlar olaydan dolayı, sussalar yine inciniyorlar, arkalarında destek yok, hükümet denen ise, bu ve benzer olayalrda hak-hukuk yerine, aileleri parayla satın alma derdinde, iş değil, gerçekten susmamalı...
Aklıma gelmiyor, yazılarımda içim, dışım yok, prensibim öyle ve öyle olmaya çalışıyorum, makale yazıyor değilim, önceden düşünmeyide, planlılığı gerekli görmüyorum, diyaloğa ters, neysek o...
Ne bileyim toplumda bastıra, bastıra kendisi ve ötekisi diye kamplaştırma hakim, haliyle kampalştıranın kampından, artık bir ses, artık bir yeter, artık bir nefes görmek istiyoruz... Çünkü gerçekten ülkenin kaderini tayin edecek gücüde temsil ediyorlar ve ettilerde, artık bırakın yaşadıkalrımızı, Dünyanın komedi gereksinimini karşılar hale geldi, bizim toplumun görmediğini, kıtalar ötesi yerler artık görüyor ve gülüyor... bizlerin(yani tepki gösterme yetisi gösterenlerin -ki seni-beni ayırmıyorum ki-) eti, budu yetmiyor. yetmiyormuş gibi birde bize karşı cephe alıyorlar, bir çeşit propaganda-kampanya at başı, o zaman da siz-biz oluşuyor işte, kaçınılmaz...
RollingStones
12-04-2016, 17:37
İktidar sahibi bir grup ayrıcalıklı sınıfın ülkeyi ne hale getirdiğine hep birlikte tanık oluyoruz. Bu sınıf kendini her konuda alim görüyor maalesef.
Eğer refah toplumu istiyorsak yapacaklarımızı iyi tahlil etmemiz gerekiyor. Tabiiki herkes taşın altına elini koymalı.
Senin bu acıları ne derece hissettiğin yazılarındaki uslüptan belli arkadaşım.
Değerli bir yazarsın.
Yolun açık olsun.
spartacus
12-04-2016, 19:05
İktidar sahibi bir grup ayrıcalıklı sınıfın ülkeyi ne hale getirdiğine hep birlikte tanık oluyoruz. Bu sınıf kendini her konuda alim görüyor maalesef.
Eğer refah toplumu istiyorsak yapacaklarımızı iyi tahlil etmemiz gerekiyor. Tabiiki herkes taşın altına elini koymalı.
Senin bu acıları ne derece hissettiğin yazılarındaki uslüptan belli arkadaşım.
Değerli bir yazarsın.
Yolun açık olsun.
Biz buyuz, başörtülü, başörtüsüz bacım ayrımı yok, şuncu, buncusu yok, biziz, bu konularda da aynen böyle, ya orada olanlar, ya da karşı olanlar ve ayrımı getiren ne idoloji ne inanç, sadece fiiliyatda alınan tutumdur, o siz-biz mefhumuda fiiliyata, koşula, konuya göre değişir, konu kapanınca zaten sizi-bizi de kalmaz.
HES konusunda araştırma yaparsak, göreceğiz ki, inanç, kesim şu bu ayrımı yok, insanlar birlikteler ve yine karşılarında geniş bir kitle var(içinde laik olan da var, kapitalist de(at başı), müslüman da), haliyle onlar karşı çıkanlara "siz" derken, bu insanlar herhangi bir kesimi, bir ideolojiyi, inancı değil, HES'e karşı çıkan, çıkmayan olarak yapıyorlar ve evet HES'e karşı çıkan biz, çıksanız ne güzel olurdu, yapılamazdı ama karşı değilsiniz dedikleri "siz" mefhumu, bu kesim, o karşıt kesimi yanında görmek ister çünkü tek çıkar yolu bu, birlikte olmazlarsa bugün değilse yarın yine kaybedecekler..., o yüzden de eleştirir, yüklenir, kızar, çatar!, aynı sitemi bende yapıyorum konu itibariyle ve dediğim gibi, intiba yanlışı oldu sanırım ve sitem okları sana yöneldi, o kısımlar için üzgünüm... Konu ideoloji tartışması değil zaten, benim genelde sorumlu tuttuğum cehaletimizdir, bakıyorum ve görüyorum ki başka bir açıklaması yok.
http://i.hurimg.com/i/hurriyet/90/620x350/55eb5388f018fbb8f8ba1448.jpg
http://img.haberler.com/haber/005/dunya-su-gunu-nde-koylulerden-halayli-hes-7106005_x_o.jpg
http://www.adiyamantimes.com/d/news/11222.jpg
Pardon Yani
13-04-2016, 03:23
Sayin spartacus, (https://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=1545)
sizin yazilarinizi cok begendigimi bir kac defa belirmistim. Ayni zamanda cok duyarli oldugunuzda gayet ortada.
Sizin bir görüsümü paylasmak istiyorum musadenizle.
Ben yurt disinda yasiyorum, bunu bir kac defa belirtmistim. Gündemde olan tecavüz olayinin TC disinda degerlendirmege calisiyorum kendimce. Yasanan olayin geldigi boyut beni cok sasirtti ne yazikki. Sizinde dile getirdiginiz gibi, okadar sönük kaldiki, skandalin hükümet ve medya tarafindanda üstünün kapatilma gayretini görüyorum.
Saskinlik icinde kendime soruyorum, biz ne zamandan beri bukadar duyarsiz bir toplum olmaya basladik. Hasbel kader cikardigim sonuca göre; akp siyaseti öyle bir hal aldiki, toplumda inancli ve inancsizlar ayrimi hakim. Yani zamaninda bas örtüsü olaylarini vs akp sirtlayip, inancli topluma sizin kurtariciniz biziz izlenimi verip, inancsiz diye lanse edilen kesimi hedef göstererek bir cephe olusturuldu. Inancli dedigimiz akp yanlisi kesim adeta, karsi cepeheye düsünsel, görüs ayriligi savasi acmis durumda.
Akp yanlisi toplum bu siyasi görüse okadar inanmis, kitlenmiski aksini düsünemiyor sanki. Insanlarin kafalarindaki düsünce yapisi, eger akp giderse, türkiye dinsizlerin eline düsecek, ve müslümanlar dinlerini simdiki gibi özgürce yasayamayacaklar korkusu hakim.
Tam bu noktada söyle bir savunma mekanizmasi gelismis sanki; akp hükümeti yaptigi yanlislar ne olursa olsun, arkasinda durmak zorundayiz. Zaten cikan haberler, olaylarin amacida akp devirmek, türkiyenin önünü tikamak amacli yapiliyor düsüncesinde yatiyor. Hükümet bu milletin zaafini mütis kullaniyor. Arkamda halk var, gereken asiyi senelerdir asiladik, bu saatden sonra halkin artik yasanan olaylari farkli acidan düsünp sorguma secenekleri kalmadi. Meydan bos, akp istedigi gibi yaris atini kosturuyor.
Her ne kadar yurtdisinda yasasamda, vatanimi cok seviyorum ama ayni zamanda bir okadarda üzücü olaylara sahit oluyorum. Siz bizzat türkiyenin icinde yasiyorsunuz, her gün sokakta, topluluklarda bir cok olaylara sahit oluyorsunuz. Sizin icin daha üzücü olamli. Benim tek yapabilecegim tarafsiz olaylari disardan degerlendirmek. Bunun icinde sadece aklimi, mantigimi, vicdanimi kullaniyorum. Buda malesef türkiyede bir cok seyin yolunda gitmedigini gösteriyor bana.
Bir bakima sansli sayiyorum kendimi. Türkiye disinda okadar cok ülke, medeniyet varki, bunlari bizzat görüp yasayarak kiyas yapma imkanim oluyor. Yani insan yasadigi yeri dünyanin merkezi saniyor, eger baska ülkeleri görmemis, oralarda yasamamissa. Oysa dünya cok büyük. Tek dogru bizim ülkemizde yasaniyor düsüncesi nekadarda yanis aslinda. Insan olarak, toplum olarak birbirimizden ögrenecegimiz okadar cok seyler varki, yeterki iyi olana almaya, uygulamaya acik olalim.
15 seneye yakin vatanimda yasamak adina kesin dönüs hayali kurdum kendim ve ailem icin. Malesef buralarin düzenini gördükten sonra, birde türkiyenin durumuyla kiyas ettigimde, korkularim, endiselerim git, gide artar oldu. Eger bir gün kendimde, ailem icinde o cesareti bulursam, atalarimin topraklarinda yasamayi muhakkak istiyorum. Cografi acidan türkiye gercektende yasanmasi gereken en güzel iklime, topraklara sahip.
Saygilarimla...
Kardeşler,bu meseleyi daha fazla uzatmak istemiyorum.Siz beni kafanızdaki Müslüman kalıbına sokma çabasındasınız.Sürekli bir sorgulamaya tabi tutuluyorum,samimiyetimi ispata zorlanıyorum.Hak etmediğim bir sürü suçlama ile karşı karşıya bırakılıyorum.( Ne denmedi ki,sapık,pezevenk,tecavüz destekçisi vs) Bu ortamda diyaloğu sürdürmenin bir imkanı kalmıyor benim için.Buraya kadar yazdıklarım ortada.İsteyen istediğini almıştır umarım.Kaçtı dersiniz,pes etti dersiniz,kendinize neyi yakıştırıyorsanız öyle.
Özel olarak spartacus'a sesleniyorum,bir yandan zeytin dalı uzatıyorsunuz,diğer yandan alabildiğine öteliyor,dışlıyorsunuz.,hakaretleriniz de cabası.Bu mu sizin insaniyetiniz,hakkaniyetiniz,edebiniz,yüksek ahlakınız.
Bir eski belediye başkanının sozunu buraya taşıdık diye neredeyse kuplere bindiniz,sandıgınız gibi,benim amacım tüm laik insanları karalamak değildi,bireysel yanlışların her gruptan,her dusunce sisteminden insanlar arasından çıkabileceğini örneklendirmekti.Bu mesele de guncel olduğu için buraya taşınmıştır tarafımdan.Dikkat ederseniz,başıkta hiç yorum yapmadım,haberi olduğu gibi aktardım.
spartacus
13-04-2016, 17:03
Özel olarak spartacus'a sesleniyorum,bir yandan zeytin dalı uzatıyorsunuz,diğer yandan alabildiğine öteliyor,dışlıyorsunuz.,hakaretleriniz de cabası.Bu mu sizin insaniyetiniz,hakkaniyetiniz,edebiniz,yüksek ahlakınız.
Bir eski belediye başkanının sozunu buraya taşıdık diye neredeyse kuplere bindiniz,sandıgınız gibi,benim amacım tüm laik insanları karalamak değildi,bireysel yanlışların her gruptan,her dusunce sisteminden insanlar arasından çıkabileceğini örneklendirmekti.Bu mesele de guncel olduğu için buraya taşınmıştır tarafımdan.Dikkat ederseniz,başıkta hiç yorum yapmadım,haberi olduğu gibi aktardım.
Bybars, eğer bir cümleyi çaprıtmak istersen çarpıtırsın, eleştirildiğin halde yine aynı şeyi yaptın, bir insan bir konuda eleştirilirken eleştirilere yine eleştirildiği şekilde dönüyorsa zaten iletişimin anlamı yok...
Buyur yine aynı eleştirilerimi yapacağım, yine, ama yine....
Belediye başkanın sözlerini örnek verdiğin, o kapasitesizde laik diye neden küplere binelim, elimde imkan olsa o sözü söylediği gün belediye koltuğunu altından çekerim, salt tecavüze karşı hiddetimden değil, o koltuktas oturanın beni, yani insanı değilde caddenin parasal değerini öncüllediği için, ve aynı şekilde binlerce kez demişimdir, etiket, sembolü öncülleyen nazarımda insanlığını aşındırmıştır, birisi aman dinime zeval gelir diye hasır altı ederse de tepki aynı işte, ama sen sırf dinci birisine tepki verdi diye ayrım yaratırsan bu ÇARPITMAYA girer, ben yapmış olmuyorum, kendin yapmış oluyorsun!? Ne tepki vermem gerekiyorsa verdim, sen ise illa istiyorsun ki, karşında laik birisi halt edince Spartacus anında savunmaya geçmeli, aksini görünce de rahatsız olduğunu düşünüyorum çünkü sen iddianda ısrarcı olabildiğin müddetçe başlıkta yazabileceğini düşünüyorsun... Bu tutuma, üzüm yemek değil bağcı dövmek tutumu deniyor...
Benim sana söylediğim;
Çarpıtma
Dürüst tartış
Eleştirlerimde haksız mıyım, bakalım yine;
Şimdi benim belediye başkanını örneklediğin için KÜPLERE BİNDİĞİME dair tek bir alıntı yapabilir misin?
Sana, şahsına hakaret ettiğime dair lütfen alıntılarını yapar mısın?
bak bir tane daha;
Sen bir kapitalist kaygılı Belediye başkanını örnek verip, LAİK-SEKÜLER kesim diye başlık açarsan
Ama yine aynı sen, birilerini örnek verip bir kesimi suçlamamaktan dem vurursan
Hadi yap analizini, ne oldu şimdi? Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu dersem, dürüst davranmamak tutumu dersem HAKARET etti bana diyorsun... hasılı AD HOMINEM... Bu yol, yöntemden, ad hominemi kendine basamak alma mantıksızlığından, piyasada dolaşan binlerce ad hominemden beter haberden, en tepedekinden en altına kadar çılgınlaşmış mantıksızlık safsatalarından, saçma sapan siyasi hedefler, oklar, gerilen yaylardan, hatta ABD deki savcının bile fetodan emir aldığı, yok redhack emrine aldığı, yok bilmem ne, yai koca bir ülkede haksızlıkalr, yolsuzluklar böyle savunulur olmuş, o savcıya emri kim verirse versin, bu rezanın haltlarını öter mi?(işte safsata!).... bir dolu benzerinden artık bıkmadınız mı?
bak sen bu sözümde de bana hakaret etti, bana MANTIKSIZ dedi diyeceksin, gördüğüm senin konu, görüş, fikirleri değil de, kişileri ve kişilerin konumlarını öncülleyerek anlamaya çalıştığın, fikir üretmeye çalıştığın, EGO temelli yönelimin... Oysa mantıksız gördüğüm sen değilsin, ad hominem, yöntemi kullanırsan da tabi ki mantıksız bir yöntem kullanmış olursun, bunu söylemenin veya tespitin şahsınla ne alaksı var?...
Sana hakaret ettiğimden söz etme, hakaret ettiğimi düşündüğün başlığın ünlemine bas ya da bana alıntıyla getir, sana her cevabımda çarpıtıyorsun bak çünkü öyle değil, böyle veya şu temelde söylemiştim demekten yoruldum. En iyisi alıntıla, hakaret ettiğim yerleri göster, İSNAT olmasın... Öyle ise senden özür de dilerim, üzülürüm de.
Evet Bybars, şimdi desem ki İSNAT yaptın, yine diyeceksin ki bana hakaret ediyor, ama isnat ediyorsun işte, çünkü dayanak sunmadın...
Bir kişiye filan bakarak bir kesimi hedef almamalı der, ama Laik-Seküler kesim deyip, bir belediye başkanının uygunsuz sözünü asarsan, elbette burada dürüstlüğü sorgularım, şahsın mevzu değil ki...
Ensar vakfı kapatılsın derim, Nesin vakfını öne sürersin -> AMA BU SAFSATA, Nesin Vakfı çamurda bile yüzse, bu Ensar'ı aklar mı, ama çamurda yüzen Ensar ise tepki vermemizden daha doğal ne olabilir, peki ya sende Ensar'ı böylesi örneklerle aklama telaşına ne demeliyim, tespitimi paylaşmayacak mıyım??!
ne diyeceğim şimdi safsataya, safsata değil mi diyeceğim?
İkincisi farazi ile olmaz;
Nesin vakfında böyle bir olay duymadım, eleştiri somut temele dayanmalı.
Başkasının yanlışı, sizin doğrunuz değildir.
Ne güzel bir sözümüz var, yani safsata dediğimize karşı, akıl-mantık dolu bir söz...
Ensar vakfında 47 çocuğa tecavüz edilmesine bakıp, eee Nesin vakfında da olabilir, olursa ne yaparsınız ayarında gelmek safsatadır, olursa o zaman bakarız, farklı bir tavır alacağımı sanıyorsan da yanılırsın!
Neyse son bir çaba açıklama yapmaya çalıştım, ama artık üzülerek görüyorum ki, sen anlamamak için ısrarcısın, aslında karşılıklı fikir-görüş alışverişinden ziyade, sen geçersiz olduğunu gördüğün iddialarını doğrulatmak, olumlatmak derdindesin sanırım.
Spartacus (biz dersem yanlış anlaşılır, yoksa kendimi yazmayı sevmiyorum)
Tecavüz vakalarında tecavüzücünün neye inandığına, kimlerden olduğuna bakmaz.
Bir yerde bir tecavüz oldu diye, başka bir yeri öne sürüp SAFSATAYA düşmez, hafiletmeye, meşru zemin aramaya kalmaz çünkü bilir ki bu ADİLİKTİR!.
Ayrım yapmaz, dürüst olamadığı tek bir an için dahi uykuları kaçar, uyuyamaz, hak yiyemez, hakkımı yedi dediği kişi cambaz, soytarı, hilekar, düzenbaz, politik uyanıklık yapan bile olsa, işin gerçeğini anlatabilmek için yanıp tutuşur...
Fiiliyatı, subjektif abuk, subuk şartlanmalarla örtmeye kalkmaz, gerçek ve yaşanmış olanı lafla örtmek ve değiştirmek mümkün değildir, ancak birileri birilerini kandırır veya kişiler kendisini.
Eleştirdiğim bir şeyi yapan babam da olsa, babam diye bakamam, kim olduğun abakamam, ne yaptığına bakarım...
Spartacus mantıksız, akılsız, izansız, vicdansız şeyler söylerse(farkında da olmayabilir) kendisine
Bu cümlelerin mantıksız, akılsız, salakça, burada eşeklik etmişsin vs diyene TEŞEKKÜR EDER, BANA HAKARET ediyorsun diye bel altından gitmez, gidemez...
Birinin fikrini, görüşünü, DAVRANIŞINI ve tesitini-analizini değilde, şahsına dair bir söz etmiş ve muhtabı kırmışsa üzülür, özür diler, anlayış bekler, ama kişi hak ediyorsada mızmızlanırsa, köteğin dozajını arttırır, kişi kendini bilecek, bilmiyorsa da kendini bilmeyen için spartacus eğilip, bükülmez, kibarlık yapmaz... ite it demekten çekinmez, fırıldaklar neye yorar, nasıl malzeme-alet ederse etsin, kir ve pislik yapanın elini kirletir, benim elimi kirletmez ve Spartacus asla hadsizleri veya şahsını hedef alanları şikayet etmez, verir cevabını...
Emeginize saygisizlik olmasin dyeMesajinizi okuduguma emin olun ama basta soyledim,tartismaya devam etme niyetim yok (kisir dongu)
tabii saygisizlik addetmezseniz.Sahsima yonelik hakaret olarak algiladigim ifadelerinizi su anda alintilayabilme imkanim yok,cunku mobildeyim.
Saygilar
spartacus
13-04-2016, 19:07
Emeginize saygisizlik olmasin dyeMesajinizi okuduguma emin olun ama basta soyledim,tartismaya devam etme niyetim yok (kisir dongu)
tabii saygisizlik addetmezseniz.Sahsima yonelik hakaret olarak algiladigim ifadelerinizi su anda alintilayabilme imkanim yok,cunku mobildeyim.
Saygilar
Sorun değil ne zaman istersen ve vaktin olursa, zira dönüp sürdüremeyeceğiniz bir diyalogda, isnat etme durumu doğduğunda 2 yolunuz var, ya etmemek(böylece muhtabın kendisini savunma hakkına saygı) ya da ederseniz, benim cevaplarım gibi, iddialarınızı kaynağı ve dayanaklarıyla açıklamak... taşın altına el girerse, alın terler, ya sokmamalı ya da terlemeli...
Sorun değil ne zaman istersen ve vaktin olursa, zira dönüp sürdüremeyeceğiniz bir diyalogda, isnat etme durumu doğduğunda 2 yolunuz var, ya etmemek(böylece muhtabın kendisini savunma hakkına saygı) ya da ederseniz, benim cevaplarım gibi, iddialarınızı kaynağı ve dayanaklarıyla açıklamak... taşın altına el girerse, alın terler, ya sokmamalı ya da terlemeli...
Eyvallah,saygılar.