Orijinalini görmek için tıklayınız : Türbanlı polisler dönemi...
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2013 yılında "demokratikleşme" paketiyle açıkladığı ve kamuda başörtüsüne serbestlik getiren düzenlemenin kapsamı genişletildi. Kadın polislerin başörtüsü takmasının önündeki engel kaldırıldı.
Bugünkü Resmi Gazete'de, Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, kadın polislerin başörtüsü kullanması artık serbest.
Buna göre kadın polisler, şapka, kep veya örgü altında kaldığı sürece, üniformalarının renginde ve desensiz başörtüsü kullanabilecek.
http://haber.sol.org.tr/toplum/turbanli-polis-donemi-akpnin-demokratiklesme-paketinden-turban-cikti-167283
Bağıra bağıra şeriat geliyor işte: Adım adım... Ancak seyrediyor olmamız ne acı. :(
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/styles/newsimagestyle_615x410/public/57c1335318c773194c6babe5.jpg?itok=b6wTFtrS
Bu tip bir karanlığın aydınlığın karşısında ne hükmü var ki :) Işık her yeri aydınlattığında karanlığın esamesi okunmaz, o yüzden bu tip şeyler kendi karanlıklarından başka bir şeyi maalesef göstermez :)
Yıldıztozu
27-08-2016, 14:05
Başörtülü bir kadın polis, güvenliği nasıl sağlayacak ki?
Erkek bir suçlu gördüğünde belki boğuşmak zorunda kalacak.
Belki o hareketlilik ve koşturmaca içerisinde başörtüsü açılacak, düşecek vs.
ve o kadın polis sırf saç telim görünmesin diye rahatça koşturamayacak ve olaya hakim olamayacak.
Kadin polisler genelde geri hizmet de kullanilir. Yani pek bir şey fark etmeyecek. Asil mesele başörtusu serbest oldugunda mevcut uniformayla bunun nasil duracagi. Bence komik bir gorüntü ortaya cikacak. Sadece kapali olan hanimlar için ozel bir bayan uniformasi dusunuluyorsa bu sefer daha da ilginç olabilir. Sakal serbestligi uzerine de calisiliyormuş. Iyi olur. Dovmeyi de asayise serbest birakirlar umarim. Bir imaj degisikligine ihtiyacı var artik teskilatin. Artik sadece universite mezunları polis oluyor. Bu insanlari bir kalıbın icine hapsetmek dogru degil.
dine mine ne
06-09-2016, 04:42
Bağıra bağıra şeriat geliyor işte: Adım adım... Ancak seyrediyor olmamız ne acı. :(
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/styles/newsimagestyle_615x410/public/57c1335318c773194c6babe5.jpg?itok=b6wTFtrS
Seriat böyle geliyorsa bu ülkeleride acilen uyarmamiz lazim.
http://i.hizliresim.com/Y4qypl.jpg (http://hizliresim.com/Y4qypl)
İŞTE DÜNYADAN O ÖRNEKLER
AVUSTRALYA: Türk vatandaşı Yasemin Savran, başörtülü olarak polislik mesleğini icra ediyor.
Victoria Polis Akademisi’nin 2010 yılı ilk mezunlarından olan Yasemin Savran, Müslüman ve başörtülü bir öğrenci olarak hiç bir zorluk yaşamadığını, hatta bu konuda yetkililerin kendisine her türlü kolaylığı gösterdiğini söylüyor. Okula ocak ayında başladıklarını ve yaz mevsiminden dolayı kısa kollu gömlek ile eğitim yapıldığını ifade eden Savran, kendisinin kısa kollu gömlek giyemeyeceğini belirtmesi üzerine uzun kollu gömlek ile eğitim yapmalarına izin verildiğini, yüzme derslerinde İslami usullere göre özel hazırlanmış elbise giyerek katıldığını ifade ediyor.
Victoria Polis Teşkilatı’nda teşkilatta görev yapan başörtülü polis Mona el-Helwani de, “Müslüman bir bayan olarak bu teşkilatın bir üyesi olmaktan gurur duyuyorum, kendi toplumumu temsil ediyorum. Bugüne kadar çok şey başardım, bundan da gurur duyuyorum” ifadelerini kullanıyor.
Başörtülü polis Maha Sukkar ise, kendisinin çok kültürlülüğün simgelerinden biri olduğunu, başörtülü olmasından dolayı beklenenden daha olumlu yaklaşımlarla karşılaştığını söylüyor.
İSVEÇ: Emniyet birimlerine polis olarak alınan yabancılar, görevleri sırasında isterlerse başörtüsü veya benzeri dinî ve millî kıyafetler giyebiliyor.
İsveç Polis Örgütü Personel Müdürü Marie Andersson, İsveç’in en büyük gazetelerinden Dagens Nyheter’e yaptığı açıklamada, giysileri sadece renk ve göz estetiği açısından değerlendireceklerini, polis kadrosuna alınacak kadın ve erkeklerin isterlerse görevleri sırasında başörtüsü veya benzeri giysileri giyebileceklerini söylemişti. Andersson, İsveç’in bütün dinlere ve geleneklere saygılı bir ülke olduğuna dikkat çekmişti.
NORVEÇ: Müslüman kadın polisler başörtülü olarak görev yapabiliyor. Müslüman kadın polislerin başörtüsü giyebilmelerine öncülük eden Norveç Polis Şefi Ingelin Killengreen, polis teşkilatının dini ve etnik ayrımcılık gözetmeksizin tüm sınıfları yansıtması gerektiğini ve bu yüzden bu değişikliğin çok önemli olduğunu belirterek, uygulamaya destek vermişti.
HOLLANDA: Türk vatandaşı Hülya Varol, Almere Polis Müdürlüğü’nde başörtülü olarak görev yapıyor.
İNGİLTERE: Nadia Naeem, Oxfordshire şehrinde başörtüsüyle polislik yapıyor. Üniforması ve başörtüsüyle sokaklarda devriye gezen genç kız, kıyafetinden ötürü tepki çekmiyor.
Kanada, Malezya, Endonezya ve Pakistan’da da; polisler başörtülü olarak görev yapıyor.
Bu ülkelerdeki polisler hem devlet yetkililerinden hem de ülke vatandaşlarından saygı görüyor…
İSKOÇYA: İskoçya’da Müslüman kadınların emniyet teşkilatına katılımlarını teşvik amacıyla, başörtüsü polis üniformasının resmi bir parçası olarak kabul edildi. Ülkede daha önce başörtüsü takmak isteyen polislerin bireysel onay alması gerekiyordu. İskoç Polis Otoritesi, Müslüman kadınların emniyet güçlerine katılımını teşvik etmek amacıyla başörtüsünü resmen üniformanın bir parçası olarak kabul etti. Karara ilişkin açıklamada, “Hizmet verdiğimiz toplulukların temsilcisi olmak için çalışıyoruz” dendi. (www. medyagündem.com)
spartacus
06-09-2016, 06:35
Endonezya, Malezya o tabloya hiç olmamış, oralar zaten şeriat ya da yarı-şeriat ülkeleri :)
Diğer ülkelerle de Türkiye kıyaslanacaksa, bu her yönüyle olmalı, zira bizim yaşadığımız ülke, ciddi bir faşizmin egemen olduğu, nerde çokluk orda bokluk esasına dayalı, deve bile değil, devekuşu misali... Uzatmaya gerek yok, yazık... vee aynı ülkede örneğin, aleviler benim kutsal yerim Cemevidir derken, faşist iktidar çıkıp, hayır olamaz demekte ve zorla camiye sürmektedir, bu nedir? hani şu kurumalrda mescit olayıda vardı, epey parsa topladı oysa bu ülkede her sokakta bir cami var, çalışanlar seferi değil ki, yol üstü mescidi gereksin, yani mesele dini, mesele inanç istismarı, inançlı kişi kendisini böyle kullandırtıyor ve haksızlık, ayrıcalıklılığa da ses çıkartmıyorsa, O'nunda vebali boynuna... En azından inancımızda derler ki "ne olursa olsun ama kul hakkıyla" gelme, ödeyemezsin, siyasete alet olmayı bir yana bıraksa, ülkede kaç müslüman kalır?(inancıyla bakıyoruz, tarafgir siyasetiyle değil)...
Bu arada o ülkelerde o uygulama, TOPLUMUN BİR KESİMİNİ DIŞLAMAK hissiyatına karşı yapıldı, bunun anlam ve önemini Türkiye'de göreniniz var mı? Toplumun bir kesimi bir yana, yarısı -heleki son 6 yılda resmen faşizme evrilen biçimde- dışlanmış durumda... yani dışlıyorsun bari baskı kurma...
Başlanacaksa böyle başlanmalı, savunacaksak-elbette olumlu şeylerde vardır, olumsuzlar kadar, olumsuzlar aya çıktı!- böyle savunabiliriz.
Örneğin son günlerde KHK adı altında, darbe yasalarıyla bir çok insan alıkondu veya meslekten atıldı, oysa o insanların çoğunluğu, dün AKP tarafından kırmızı kurdaleleri kesilerek açılan okullarda, yurtlarda resmen AKP TEŞVİĞİYLE okumuş, kalmış veya hizmet vermiş kişiler... Bir toplumu, ölesiye kılıyık diyen bir siyasi gurabayı(tarihte eşine az rastlanır), kendi ellerinle teşvik edip, sonrada teşvik ettiğini yaptı diye cezalandırmak, nasıl bir hukuk anlayışıdır bilemem, ama bildiğim şu ki, bu coğrafya insanı bilinçlenip, gözünü açmadıkça ve musibetin başını(kendisini, kendim ettim kendim buldum demeyi) görmedikçe daha çok acı çekecek, FAŞİZMİN sürdüğü veya yaşandığı ülkelerde nasıl yaşandığı tarihsel malumunuz...
Bu arada faşizm keyfiyeti o kadar bariz ki, yıllarca FETÖ zihniyetine karşı olan insanlar da alıkonuyor ve atılıyor, hatta içlerinde FETÖ'ye karşı olmakla suçlanıp zamanında hakkında soruşturma açılanalrda var, yani FETÖ'yü eleştirirsin suç, FETÖYÜ örgütleyip, besleyen AKP PARAYIPARSAYI paylaşmak konusunda anlaşamaz, bu sefer de FETÖCÜ ilan edilirsin suç...
Bu arada parsel, parsel devlet arazilerini FETÖYE peşkeş çekenler yine AKP, ne istedinizde vermedik diyen cumhurbaşkanı, yine AKP, ama ne hikmettir, cezalandırılan halktan insanlar, suç ortada, suçluda ortada, siyaset bitti kabul, hukuk bitti kabul, ama milyonalrın idrakı, aklı, mantığı bu düzeyde nasıl bitirildi hayret...
Bu arada, toplumsal kapmlaştırma ve biz çokuz, o halde bokluk bizde diyen anlayış, güngeçtikçe toplumsal çatışmayı ve içten, içe süreğen dışlamak, hor görmek, yok saymak ve faşizm inkarcılığı ile demleyip duruyor, ne olacak böyle? Ekrana çıkıp, yarın milyonlarca insan artık yeter dediğinde, çapulcular demek kurtaracak mı? Faşizm dedik de, bu kadar körüne de denk gelinmemiştir, kendi eliyle sonunu hazırlıyor ve toplumun yarısını hain ilan etmişken, düşman siaseti üreten faşizm sonunda kendisini de yiyecek gibi(farklı düşünen, insanca düşünen herkesi yaşama hakkı olmayan düşman ilan eden hakim diktatörlük, düşman edecek kimsesi kalmayınca, kendisini de düşman edip kendisini bitirecek gibi)...
Şu son KHK hukuksuzluğu da eklendi ya;
Gelecek 10 yılı tahmin etmek zor, zira karanlık ve tünelin ucu görünmüyor, hırsızlığın en büyüğünü baştakiler yaptı, en büyük hukuksuzluğu iktidar işliyor, her türlü farklı inanç, görüş, düşünceyi düşman ilan eden yine bu, toplumu birbirine neredeyse satırla saldıracak düzeyde kamplaştırıp, ucuz-basit siyasetle düşman eden, bundan da çoğunluğu çantada keklik etmek namına parsa toplayan yine bu..... Bir siyaset hazır çoğunluk kitlesine sesleniyorsa, ona siyaset denmiyor ki, o başka bir şey, ama buna kananlarda ne yazık ki o çoğunluk içinde cehaleti temsile diyor, kendisini temsil etmeyeceği açık olana kendisini teslim etmiş oluyor, sözde onalrı temsile denlerin bir eli yağda, ötekisi balda, teslim olanlar ise ayın ortasını zor getiriyor ve seçtikleri iktidar ha bire alınteri-emek düşmanlığı üzerine adımlar atıyor...
Kısaca
Hoca osurdu, cemaat bekleniyor...
Düşünsenize FETÖ okulu, yurdu diye parsel peşkeşleri, hatta açılışları bizzat yapan(AKP) sorgulanmıyor, hakim karşısında değil, ne istedinizde vermedik diyen, yani siz ne istediyseniz verdik diyen hakim karşısında değil, hiç suçlanmıyorlar bile, yani ne demiştik, filler tepişir, çimenler ezilir.
Ezile, ezile ezilmemeyi öğrenir, yani müstahakıyla...
BİR SORU, altı kuru, keyfi yerinde, uzaktan nutuk atan YURTDIŞINDAKİLERE (elbette uzaktan nutuk atmayanlar bağrımızın başı)
Yaşadıkları ülkelerde AŞIRI SAĞveya dinci bir İKTİDAR OLSUN İSTERLER Mİ? Mesela Almanya, Hollanda, Kanada..
Bu soruya dürüst cevap verebilecek var mı bilmem, ama iğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batırmayı öğrenmeliyiz...
Kanada'yi orneklemissin ama Kanada'da hic kimse, bu bilmemneci diye yaka- paca suclu veya sucsuz iceri tikilmaz, delil, belge vs. olmadan. Hicbir dine veya dinsizlige vs. iliskin de fobi goremezsin, su filancadir, su falancadir sekilde toplum fertleri ayristirilmaz. Olsa da tek tuk munferit olur, ona da haddini bildirir yonetimden once, halk.
Engse Hohol
16-12-2016, 18:00
http://i.hurimg.com/i/hurriyet/90/620x350/57c53e8867b0a9213cc9135b.jpg
✔ (http://www.hurriyet.com.tr/taksimdeki-torende-bir-ilk-yasandi-40211566) Adı açıklanmayan bir kadın emniyet müdürü bugün Taksim'de törene başörtüsüyle katıldı. Kendilerine ayna karşısında bir bakmıyorlar mı bunlar? Adalet ve güvenlik sağlayan kurumların çalışanları, nasıl olurda ideoloji benimseyerek görevlerini tarafsız yapabilirler? Yahudi, Hristiyan veya Ateist bir kişi, bu kurumların yetki sahasında işlem görürken, türbanlı yargıç tarafından haksızlığa uğramayacaklarını artık kimse garanti edemeyecek.
http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/4175/6476/original.jpg?w=600&h
Henüz daha zaman var ama bu yola girildiğini düşünüyorum.
✔ (http://odatv.com/o-kadinlar-devlet-artik-3008161200.html) Merve Kavakçı Yeni Akit'teki köşesinde kadın polislerin türban yasağının kaldırılmasını değerlendirdi.
✔ (http://odatv.com/ve-turban-yuksek-yargida-3008161200.html) O kadınlar artık devlet... Yakın bir gelecekte yargıda sakal dönemi de başlayacak.
Erkek müslümanlar AKP'den önce üniversitelerde türban yasağını protesto etmek için bağlarına eşarp bağlayıp eylem yapmışlardı. İslami vakıf kurslarındaki tecavüzlere ve öğrenci yurtlarında yaşanan talihsiz olaylara, niçin sessiz kalarak, en ufak bir protesto hareketi bile yapmadılar? AKP'ye tav mı oldu hepsi?
https://lh3.googleusercontent.com/M95TdYwpfr1bh75VXTKlfDe0e5AWCKYR8xr6K74AnaUcAlYfZV bJxKFB3afBT3mzaXZ-w5mYpQ=w1490-h838-no
Cercis Hz Circis
27-01-2017, 15:31
Türbanın sadece başı-örten bir örtü tanımıyla görenler ve kamu kuruluşlarında serbestisi için mücadele edenler, öyle olmadığını CB-başkanlık icrasından sonra anlarlar.
padişahımız buyurdu şimdi sıra orduya geldi, nur topu gibi türbanlı subaylarımız olacak.. ordunun da içine ettiler.
http://i.hizliresim.com/Y4qypl.jpg (http://hizliresim.com/Y4qypl)
İŞTE DÜNYADAN O ÖRNEKLER
AVUSTRALYA: Türk vatandaşı Yasemin Savran, başörtülü olarak polislik mesleğini icra ediyor.
Victoria Polis Akademisi’nin 2010 yılı ilk mezunlarından olan Yasemin Savran, Müslüman ve başörtülü bir öğrenci olarak hiç bir zorluk yaşamadığını, hatta bu konuda yetkililerin kendisine her türlü kolaylığı gösterdiğini söylüyor. Okula ocak ayında başladıklarını ve yaz mevsiminden dolayı kısa kollu gömlek ile eğitim yapıldığını ifade eden Savran, kendisinin kısa kollu gömlek giyemeyeceğini belirtmesi üzerine uzun kollu gömlek ile eğitim yapmalarına izin verildiğini, yüzme derslerinde İslami usullere göre özel hazırlanmış elbise giyerek katıldığını ifade ediyor.
Victoria Polis Teşkilatı’nda teşkilatta görev yapan başörtülü polis Mona el-Helwani de, “Müslüman bir bayan olarak bu teşkilatın bir üyesi olmaktan gurur duyuyorum, kendi toplumumu temsil ediyorum. Bugüne kadar çok şey başardım, bundan da gurur duyuyorum” ifadelerini kullanıyor.
Başörtülü polis Maha Sukkar ise, kendisinin çok kültürlülüğün simgelerinden biri olduğunu, başörtülü olmasından dolayı beklenenden daha olumlu yaklaşımlarla karşılaştığını söylüyor.
İSVEÇ: Emniyet birimlerine polis olarak alınan yabancılar, görevleri sırasında isterlerse başörtüsü veya benzeri dinî ve millî kıyafetler giyebiliyor.
İsveç Polis Örgütü Personel Müdürü Marie Andersson, İsveç’in en büyük gazetelerinden Dagens Nyheter’e yaptığı açıklamada, giysileri sadece renk ve göz estetiği açısından değerlendireceklerini, polis kadrosuna alınacak kadın ve erkeklerin isterlerse görevleri sırasında başörtüsü veya benzeri giysileri giyebileceklerini söylemişti. Andersson, İsveç’in bütün dinlere ve geleneklere saygılı bir ülke olduğuna dikkat çekmişti.
NORVEÇ: Müslüman kadın polisler başörtülü olarak görev yapabiliyor. Müslüman kadın polislerin başörtüsü giyebilmelerine öncülük eden Norveç Polis Şefi Ingelin Killengreen, polis teşkilatının dini ve etnik ayrımcılık gözetmeksizin tüm sınıfları yansıtması gerektiğini ve bu yüzden bu değişikliğin çok önemli olduğunu belirterek, uygulamaya destek vermişti.
HOLLANDA: Türk vatandaşı Hülya Varol, Almere Polis Müdürlüğü’nde başörtülü olarak görev yapıyor.
İNGİLTERE: Nadia Naeem, Oxfordshire şehrinde başörtüsüyle polislik yapıyor. Üniforması ve başörtüsüyle sokaklarda devriye gezen genç kız, kıyafetinden ötürü tepki çekmiyor.
Kanada, Malezya, Endonezya ve Pakistan’da da; polisler başörtülü olarak görev yapıyor.
Bu ülkelerdeki polisler hem devlet yetkililerinden hem de ülke vatandaşlarından saygı görüyor…
İSKOÇYA: İskoçya’da Müslüman kadınların emniyet teşkilatına katılımlarını teşvik amacıyla, başörtüsü polis üniformasının resmi bir parçası olarak kabul edildi. Ülkede daha önce başörtüsü takmak isteyen polislerin bireysel onay alması gerekiyordu. İskoç Polis Otoritesi, Müslüman kadınların emniyet güçlerine katılımını teşvik etmek amacıyla başörtüsünü resmen üniformanın bir parçası olarak kabul etti. Karara ilişkin açıklamada, “Hizmet verdiğimiz toplulukların temsilcisi olmak için çalışıyoruz” dendi. (www. medyagündem.com)
Bu ülkelerin hepsinin tuzu kuru, yani terörle terbiye edilmemişler!
Peki, bana FRANSA'dan bir örnek verebilir misiniz?
Galiba buna verilebilinecek tek örnek şu olacaktır:
http://im.haberturk.com/2015/06/30/ver1435642213/1096961_940x531.jpg
Napolyon Bonapart, 1798’de Mısır’ı işgale kalktığı zaman halkı yanına çekebilmek için bir bildiri yayınlamış ve “Buraya gaspedilmiş haklarınızı iade için geldim. Ben, Allah’a Mısır’ın başında olan Memlükler’den daha fazla inanıyorum. Hazreti Muhammed’e ve hayran olduğum Kur’an-ı Kerim’e büyük hürmet gösteriyorum (http://www.haberturk.com/ramazan/haber/1096961-napolyon-menfaat-ugruna-musluman-oldum-kuran-okuyorum-demisti)” demişti!
Türban kamuda yasak olmalıdır. Çünkü, tesettürün özellikle kamuda yaygınlaşması , bence özgür bir ortam yaratmaz, aksine baskı yaratır (başı açık olanlar üzerinde). Kendimden biliyorum, başörtülüler bana acayip acayip bakıyorlar, tayt giydiğimde. Şimdi de türbanlı polisler,askerler vs... Yeter artık, şeriatı ilan etsinler işte, rahatlasınlar.Çünkü türkiyede daha çooook üzün bir süre sağ dinci partiler başta olacak.
Acaba, şeriatla yönetilen ülkelerde gayrimuslimlerin hakları var mı ? Osmanlıda falan nasıldı acaba ? Daha fazla vergi mi ödüyorlardı? Yani şu da var. Tesettüre girmiş kadınlarla , girmemiş kadınlar eşit muamele görecekler mi ?
http://www.gercekgundem.com/images/posts/201703/e4268e5552766433_636x350.jpg (http://www.gercekgundem.com/guncel/263099/basortulu-polisler-yemin-etti)