Orijinalini görmek için tıklayınız : Mahremiyet Hakkı / İhlâli
Felâsife
05-01-2017, 01:59
Teşekkürler sevgili Pyrrhon
Canlı yayınmış anlaşılan, evet biraz mahremiyet olmuş :D
Ama harika bir olay gerçekten, anne yavruyu doyurdu, sonrada üzerine yattı.
Öteki yavrunun ise hiç şansı yok, bu yavru sağlıklı olursa o yuvadan atılır büyük ihtimal.
Ek: diğer kamera açısı da varmış.
Corpse Bride
09-01-2017, 18:59
bir gün kendisinden izin almadan üye pyrrhonnuda evinde tüm özel anlarını gizli kameraya alıp canlı yayında yotubeye eklerler bilimsel çalışma gözlem deney altında bizde mahrem olduğu halde izlemekten kendimizi alamayız. nede olsa akıllı varlıklarız adi röntgenci ve akıllı.
yüce insan bu konuda çok duyarlı kendileriyle ilgili izinsiz resim görüntü yayın bilgi verildiğinde insan hakları ihlaline kadar vardırır yaygarayı. kendinden aciz savunmasız olan diğerleri her şekilde incelenebilir eğitim gözlem deney keyf uğruna. abartımı oldu evet çunki o hayvanların gözlerine baktığımda hissettiğim tek şey insanlığımdan duyduğum utanç oluyor.
Sayın Corpse Bride, haklı eleştiriniz üzerine iletiyi siliyorum.
Felâsife
09-01-2017, 20:12
O yasak bu günah, o mahrem şu rontgen, bu özel hayat dedikçe, bizler dört duvarlar arasında, doğayı nasıl tanıyacağız !!
Doğayı tanımadan doğa hakkında nasıl fikir üreteceğiz!
Doğanın içinde de yaşamıyoruz ki? hadi her gün görelim, zaten o kartal da işlek bir yol kenarında yuva yapmış.
Doğada insani kuralar işlemiyor ne yazık ki, ama biz doğayı da kendi kurallarımızla işletirsek, bence en büyük hata bu olur.
Sevgiler
Corpse Bride
09-01-2017, 22:42
O yasak bu günah, o mahrem şu rontgen, bu özel hayat dedikçe, bizler dört duvarlar arasında, doğayı nasıl tanıyacağız !!
Doğayı tanımadan doğa hakkında nasıl fikir üreteceğiz!
Doğanın içinde de yaşamıyoruz ki? hadi her gün görelim, zaten o kartal da işlek bir yol kenarında yuva yapmış.
Doğada insani kuralar işlemiyor ne yazık ki, ama biz doğayı da kendi kurallarımızla işletirsek, bence en büyük hata bu olur.
Sevgiler
felasife@
saçmaladığınızın farkında mısınız bilmiyorum yasakla günahla ne alakası var röntgencilik evet sapıklık oluyor diğer adı. siz kendinizin böyle başkası tarafından teşhir edilmesini istermisiniz. ne cüretle! ha pardon ruhu nirvanaya ermiş yüce insan vasfıydı. köpeklerinin tüylerini traş ettiklerinde hayvan utancından saklanacak delik arıyor hiç gördünüzmü bilmiyorum. yüce insan hayvanı güzelleştiriyor. iyilik yapıyor sözde hayvan dostu. ya da kediler doğum yapacağı zaman fellik fellik kuytu gizli sote yer arıyor. neden? mahremiyeti yüzünden. şu ayrıcalığı ve fazla aklı rica ediyorum daha saygılı olmaya ayıralım. geçenlerde çöpte yiyecek arayan kedi konserve kapağıyla ayağını kestiği için iltihap ve yara yüzünden ayağını kaybetmediyse bu erken müdahale edildiği için, ufak bir yavru kedinin vucudun yarısını soktuğu teneke mama konservesi kutusundan kurtarmam sırf tesadüfen görmemle alakalı. zormu o teneke kapağını konserve kutusunun içine koyup tenekeyi bükerek atmak? hayır dünya babamızın çiftliği ve biz akıllı zeki sevgi aşk dolu ruhumuzla varlığımızın neden olduğu atıkları bizden daha yeteneksizleri yok etmekte kullanalım. hayvanlarda akıllı olsaydı bizi röntgenler inceler deneylerinde kullanır her türlü vahşeti uygulardı napalım yani hayvan olmasalardı mı? bu mudur algı ve öğrenme keşfetmenin yolu. bence onların yaşamından uzak duralım yeter onların başka bişey isteyeceklerini sanmıyorum. bakınız bir gözlemci insan türnün onların yaşamına yaptığı katkıyı videoya çekmiş oldukça öğretici. insanlıktan tiksinme anlamında
https://www.youtube.com/watch?v=qmq4Dy_kqv4
doğanın insanın kuralına ihtiyacı yok doğanın umurunda değil insan olay "saygı ve empati" başkasının yaşam hakkına saygı bu başkası insan olmak zorunda değil.
Felâsife
10-01-2017, 00:12
felasife@
saçmaladığınızın farkında mısınız bilmiyorum yasakla günahla ne alakası var röntgencilik evet sapıklık oluyor diğer adı.
Genel anlayışa göre saçmalık olabilir biliyorum elbette ama buna rağmen bir tabanı var bu dediklerimin, en azından yalnız olmadığımı da biliyorum, zira onca belgesel çekimleri var, bu iş ile ilgili kanallar var, hatta ben evimde uydu varken, birde teledünya aldım sırf belgeseller için, hepsi ne için tanımak için, zira bizler tanımıyoruz doğayı... ve doğayı gene kendi kurallarımızla işletmeye çalışıyoruz, o yüzden doğayı bir yandan kirlettiğimiz gibi (verdiğiniz videoyu biliyorum, facia gerçekten) diğer yandan da işleyişine müdahale ediyoruz.
Daha iki gün önce, bir saldırı sonucu Sırtlan kraliçe ciddi yaralandı, öylece yattı kaldı, belgeselciler hiç müdahale de etmedi, yaklaşık 3 gün sonra kalktı bu prenses...
Doğanın kuralı bu "Güçlü olan ayakta kalır" yani şimdi belgeselciler bu ana kraliçe, sürünün geleceği için bunu hemen tedavi edelim de diyebilirlerdi, lakin onlar hakikaten doğaya müdahale edilmeyeceğini biliyorlar. Sadece çekiyorlar... Her ne olursa olsun, isterse türünün tek örneği olsun, müdahale etmiyorlar.
Ama genede kurtarma hikayeleri de olmuyor değil, lakin temel prensip hep aynı "Doğanın işine karışma" o kendi yolunu bulur, bulamıyorsa o yaşamı hak etmemiş demektir...
Yaşam evet kutsal ama sadece güçlü olana sunulan bir şey, sonuçta doğanın kaynakları da sınırsız değil, kısıtlı, doğum-yaşam-ölüm şeklinde ilerliyor...
siz kendinizin böyle başkası tarafından teşhir edilmesini istermisiniz. ne cüretle!
Bu insanlığın kuralı ama doğanın kuralı değil, doğada yaşam alanına müdahale etmedikçe, seyret, bak, bunun teşhir, rontgenle filan bir alakası yok.
Tabi sizin doğaya olan hassaslığını sorgulamak filan haddime değil, inanıyorum ki aşırıda hassassınız... söylemenize gerek yok.
Lakin biz DOĞAYI anlamak istiyorsak, doğaya doğanın gözüyle bakmalıyız, doğanın kurallarıyla hareket etmeliyiz.
Rontgencilik olmaması için onlardan izin almalıyız, peki bunu nasıl alacağız onlardan?
Onları kendimize alıştırırsak, bu en büyük problem zaten, onları insanlaştırmak, insandan korkmaz, ehlileştirmek olur ki bu zaten onların doğasında olmayan, aykırı bir şey.
köpeklerinin tüylerini traş ettiklerinde hayvan utancından saklanacak delik arıyor hiç gördünüzmü bilmiyorum. yüce insan hayvanı güzelleştiriyor.
iyilik yapıyor sözde hayvan dostu.
Bunlar canavarlık neticede, onun yerine kendini çırıl çıplak dolaştıracaksın ki belki anlar ama hayvanı hayvan olarak görene ne denilebilir ki.
ya da kediler doğum yapacağı zaman fellik fellik kuytu gizli sote yer arıyor. neden? mahremiyeti yüzünden.
Aslında güvenlik yüzünden yapıyorlar bunu, aynı yerde uzun süre kalmak risktir, bunu biliyorlar, bir keresinde bizim camdan girip kanepenin altına 2 tanesini taşımış, 3. yü de taşırken fark etmiştik... evde bir kedi sesleri, meğersem taşıyormuş yavrularını. :)
... hayır dünya babamızın çiftliği ve biz akıllı zeki sevgi aşk dolu ruhumuzla varlığımızın neden olduğu atıkları bizden daha yeteneksizleri yok etmekte kullanalım. hayvanlarda akıllı olsaydı bizi röntgenler inceler deneylerinde kullanır her türlü vahşeti uygulardı napalım yani hayvan olmasalardı mı? ...
Zaten meselede buradaya onlar hayvan mayvan değil, kişilik, kimlik, sahibi, ruh sahibi, hisleri duyguları olan bizden daha değişik canlılar.
Onların bizden değişik olması, bizim onlardan üstün olmamızı veya ne bileyim besin zincirinin en tepsin de olmamız, onları yok saymamızı gerektirmiyor.
Ama onları tanımak içinde hakikaten incelememiz gerekiyor, ben bu taraftayım... arkadaşımızın sildiği video da o koca kartal nasıl bir şefkatle, incelikle besliyordu yavrusunu, kopardığı lokma azcık büyük olsun vermiyor, illa minik minik veriyor, üstüne yatarken filan o kadar nazik davranıyor ve her an da zaten tetikte...
O bir ANNE veya BABA artık, "bizler gibi yani, ya da bizler onlar gibiyiz"... Bunun bir ölçüsü yok... O bir kartal değil, bir ebeveyn, bir duygu, bir his, bir can.
Kim bilir belkide bir çok şeyi bu canlılardan gözleyerek öğrendik ve öğreneceğimiz de geride... kim bilir!
Sevgiler
bilgivehis
10-01-2017, 01:03
Corpse Bride, duyarlılığınızı anlıyorum ancak sapla-saman birbirine girmiş.
Hayvanlara yardımcı olmamız yine onları tanımamızdan geçer. Zararsız bilimsel ve belgesel izlenimler röntgencilik değildir. Dünyamızı ne kadar tanır ve öğrenirsek canlı-cansız bütün varlıklara daha bilinçli veya daha duyarlı yaklaşırız.
Bu anlamda ben önce bilgi sahibi olmalıyım ki, nasıl yaklaşacağım hakkında fikrim olsun...
Corpse Bride
10-01-2017, 15:27
https://www.youtube.com/watch?v=3jDOWLkjG3c
https://www.facebook.com/photo.php?v=486746158122482&set=vb.100003613067737&type=3
https://www.facebook.com/photo.php?v=377322092398223&set=vb.100003613067737&type=3
üstteki iki linki bir yetkili sayfada görünür yaparsa sevinirim.
http://megacitil.com/hayvanlaralemi
felasife@ bilgivehis@
lütfen geniş zamanınızda linkleri inceleyin en son linkte bilimsel çalışmalardan hayvanların doğasını anlamak spor hobi amaçlı sağlıkta hayvancılık endüstrisinde tüketimin nasıl daha fazla olabilir demek için bu vahşetin vardığı son noktayı görmenizi isterim. benim açımdan onların yaşam alanını incelemek amaçlı gasp etmek saygısızca, onu eti sütü için kesmekten farksız. bu kerhaneye giden hemcinslerini aşağılayıp kübaya tayvana filipinlere gidip pedofilisinden animal seksine kadar hertürlü sapıklığı yapmaya benziyor dekor farklı. insan olarak onlarla bir arada yaşamayı bilmememiz onları vahşi hayvan olarak lanse edip-kızılderilisine aborjinine aynı ithamla katliam yapılmıştı- safariyle av sporculuğuyla yada hobi amaçlı öldürmemizi gerektirmez. birinin evine bodoslama girip senin ******** akan boka kadar çekip millete yayınlıyoruz aga diyeni duymadım.hayvanların insan zevki ihtiyacı için yok edilmesine sebep olan göz yuman aklın afganistanda öğretmeni yakan akıldan farkı yok.
bilgivehis
10-01-2017, 19:19
Bu kitaptan övgüyle bahsediyorlar, ben de alıp okumayı düşünüyordum, tam almak için hazırlanıyordum ki, bu kitabın evde olduğunu gördüm :)
http://i.hizliresim.com/Qv8WAk.jpg
Felâsife
10-01-2017, 19:24
felasife@ bilgivehis@
lütfen geniş zamanınızda linkleri inceleyin en son linkte bilimsel çalışmalardan hayvanların doğasını anlamak spor hobi amaçlı sağlıkta hayvancılık endüstrisinde tüketimin nasıl daha fazla olabilir demek için bu vahşetin vardığı son noktayı görmenizi isterim. benim açımdan onların yaşam alanını incelemek amaçlı gasp etmek saygısızca, onu eti sütü için kesmekten farksız.
Ben videoların hepsine baktım, linkteki resimlere de tek tek baktım, yazılarını da okudum, olay vegan beslenmeden, hayvancılık sektörüne, oradan hayvanlara yapılan cinayetlere kadar genişliyor, yani bunların her biri ayrı ayrı konular, sayfalarca yazılsa az... O yüzden hepsine birden girmek, burada ki bahsi geçen konuyu açmaz, anca tıkar...
Anlaşılan Vegan beslenme tarafındasınız, olabilir ben saygı duyarım, bunu bir "tercihiniz" olarak görürüm ama "üstünlüğünüz" olarak görmem, bu durum bana, laf aralarında sapıklık denecek kadar sözler söylemenizi HAKLI kılmaz.
Hasılı Veganlık bir üstünlük olayı değildir, fazilet değildir, bir tercihtir.
Şimdi o ilk videoda sonlara doğru güzel güzel videoya çekilen, yiyecekler içecekler CANSIZ MIYDI?
Onlarda, ürüyor, gelişiyor, yaşıyor, belki diğerleri sesler çıkartmıyor, göremiyoruz, duyamıyoruz ama kendilerini koruyor, hatta yerine göre saldırı da bile olabiliyorlar.
Suyun bile canı var, ruhu var, o da kaynatırsanız ölüyor ve normal bir su ile kaynamış bir suyu buzluğa koyun, kaynamış su çok çabuk donuyor... Çünkü diğer normal su gibi direnci kalmıyor, savaşmıyor, aynı ölü bir insan gibi çabucak katılaşıyor.
Bkz. Mpemba etkisi
Aynı yiyecek sektörü, Sebzeleri/Meyveleri ne kadar iyi, sağlıklı koşullarda STOKLUYOR veya SAKLIYORLAR merak ediyorum.
Acaba sebzeler/meyveler Üst üstte, alt alta bir ortamda olmaktan onlar memnunlar mı?
Tencerede kaynayınca o bitkide ölüyor, bu normal mi? Bir hayvandan bitkinin yaşam olarak ne düşüklüğü var?
Yok tabiki aynılar, bakabilene aynılar.
Yaşamın kutsallığı her şeye eşittir...
O yüzden doğaya ayrımcı bir gözle bakarsak, hata ederiz, doğa hepsiyle bir bütün ve bizlerde o bütünün parçasıyız.
Kabul edelim veya etmeyelim parçasıyız...
Bu doğada da av/avcı, doğum/ölüm düzeni de var, ölüm/öldürme var yani hep vardı, gerektiği zaman ette yenir, otta, İnsan bu çarkın dışında değil.
Ben anlamıyorum tabi, et yemiyorum diye bir insan et yiyenleri nasıl kötü görebilir, sebebi belli aslında et yemediği için kendini üstün görmek! böyle bir şey yok ki.
Başka bir şeyde, Veganlar hayvanları gerçekten sevdiği için mi? yoksa hayvanların üretim koşullarının berbatlığı mı yüzünden et yemiyorlar(?)
Çünkü ne zaman bir Vegan ortamı olsa, illa bu tip fi tarihli sektör videoları öne sürüyorlar.
Peki o hayvanların duygu, his, mutluluk yaşamlarına ait videolar yayınlasalar, gerçekten onları sevdiklerini, anladıklarını söyleseler, onlarla iletişim kursalar, bu da yok... Sanırım bu gidişle de olmaz.
Konu kameralara gelince, insan insana bakınca rontgen olur, sapıklık olur, bu insanların dünyası, kuralları belli, bir dünya kusurları var çünkü... İnsan kusurlarının görülmesini istemez!
Ama doğaya bakınca rontgen olmaz, doğanın kuralları başka... İnceleyin beni, bakın bana, bende ayıp yok, sapıklık yok, kusur yok, telif yok, yasalar yok, yok yok yok...
Böyle doğaya bakılmaz mı?
Bu güzellik seyredilmez mi?
Hata yok, kusur yok, mükemmellik var.
Bizim gibi değil o!
Sevgiler
bilgivehis
10-01-2017, 20:06
Ben videoların hepsine baktım, linkteki resimlere de tek tek baktım, yazılarını da okudum, olay vegan beslenmeden, hayvancılık sektörüne, oradan hayvanlara yapılan cinayetlere kadar genişliyor, yani bunların her biri ayrı ayrı konular, sayfalarca yazılsa az... O yüzden hepsine birden girmek, burada ki bahsi geçen konuyu açmaz, anca tıkar...
Anlaşılan Vegan beslenme tarafındasınız, olabilir ben saygı duyarım, bunu bir "tercihiniz" olarak görürüm ama "üstünlüğünüz" olarak görmem, bu durum bana, laf aralarında sapıklık denecek kadar sözler söylemenizi HAKLI kılmaz.
Hasılı Veganlık bir üstünlük olayı değildir, fazilet değildir, bir tercihtir.
Şimdi o ilk videoda sonlara doğru güzel güzel videoya çekilen, yiyecekler içecekler CANSIZ MIYDI?
Onlarda, ürüyor, gelişiyor, yaşıyor, belki diğerleri sesler çıkartmıyor, göremiyoruz, duyamıyoruz ama kendilerini koruyor, hatta yerine göre saldırı da bile olabiliyorlar.
Suyun bile canı var, ruhu var, o da kaynatırsanız ölüyor ve normal bir su ile kaynamış bir suyu buzluğa koyun, kaynamış su çok çabuk donuyor... Çünkü diğer normal su gibi direnci kalmıyor, savaşmıyor, aynı ölü bir insan gibi çabucak katılaşıyor.
Bkz. Mpemba etkisi
Aynı yiyecek sektörü, Sebzeleri/Meyveleri ne kadar iyi, sağlıklı koşullarda STOKLUYOR veya SAKLIYORLAR merak ediyorum.
Acaba sebzeler/meyveler Üst üstte, alt alta bir ortamda olmaktan onlar memnunlar mı?
Tencerede kaynayınca o bitkide ölüyor, bu normal mi? Bir hayvandan bitkinin yaşam olarak ne düşüklüğü var?
Yok tabiki aynılar, bakabilene aynılar.
Yaşamın kutsallığı her şeye eşittir...
O yüzden doğaya ayrımcı bir gözle bakarsak, hata ederiz, doğa hepsiyle bir bütün ve bizlerde o bütünün parçasıyız.
Kabul edelim veya etmeyelim parçasıyız...
Bu doğada da av/avcı, doğum/ölüm düzeni de var, ölüm/öldürme var yani hep vardı, gerektiği zaman ette yenir, otta, İnsan bu çarkın dışında değil.
Ben anlamıyorum tabi, et yemiyorum diye bir insan et yiyenleri nasıl kötü görebilir, sebebi belli aslında et yemediği için kendini üstün görmek! böyle bir şey yok ki.
Başka bir şeyde, Veganlar hayvanları gerçekten sevdiği için mi? yoksa hayvanların üretim koşullarının berbatlığı mı yüzünden et yemiyorlar(?)
Çünkü ne zaman bir Vegan ortamı olsa, illa bu tip fi tarihli sektör videoları öne sürüyorlar.
Peki o hayvanların duygu, his, mutluluk yaşamlarına ait videolar yayınlasalar, gerçekten onları sevdiklerini, anladıklarını söyleseler, onlarla iletişim kursalar, bu da yok... Sanırım bu gidişle de olmaz.
Konu kameralara gelince, insan insana bakınca rontgen olur, sapıklık olur, bu insanların dünyası, kuralları belli, bir dünya kusurları var çünkü... İnsan kusurlarının görülmesini istemez!
Ama doğaya bakınca rontgen olmaz, doğanın kuralları başka... İnceleyin beni, bakın bana, bende ayıp yok, sapıklık yok, kusur yok, telif yok, yasalar yok, yok yok yok...
Böyle doğaya bakılmaz mı?
Bu güzellik seyredilmez mi?
Hata yok, kusur yok, mükemmellik var.
Bizim gibi değil o!
Sevgiler
Tamamen katılıyorum :)
Konu;
öğrenme isteği mi?
röntgencilik mi?
öğrenmek zorunlu mu?
öğrenmek için izlenime röntgencilik diyebilir miyiz?
diğer canlıların izlenmesine gösterilen tepki insanların usulsüz izlenmesine de gösteriliyor mu?
Otların, bitkilerin, balıkların izlenmesi insanlığın ayıbı mı?
Cansız varlıkların ve hatta evrenin, yıldızların izlenmesi yaptığımız bir haksızlık mı?
vs, vs.
Bu sorular daha genişleyebilir.
Corpse Bride, önce röntgencilik diyerek tepki gösterdi, sonra konuyu hayvan haklarına getirdi. Oysa başlıkta söz konusu olan röntgencilikti ve başlık sahibi bu tepkiyi haklı bularak çekimi durdurdurmuştu zaten, ancak buna rağmen ve nedense Corpse Bride konuyu hayvan haklarına getirdi. Üstelik yetmedi, zararsız bilimsel izlenimin röntgencilik olamayacağını ve kendisinin hayvanlara karşı gösterdiği duyarlılığı haklı bulmamıza rağmen neredeyse sevgili Felâsife ve beni hayvanlara saldıran vahşilerle bir tuttu.
Corpse Bride, nereye varmak istediğini anlayamıyorum.
Ya hayvan hakları konusunda kendinizi kaybedecek kadar duruma gelmişsiniz ya da hayvan haklarını savunmak için yanlış başlık seçmişsiniz.
Bilemiyorum, röntgencilik iddianı bizleri vahşilikle suçlamaya getirmen bir başka saldırı göstergesidir. Bu durumda tartışılacak bir şey kalmamıştır, kendi adıma konuyu kapatıyorum...
Felâsife
10-01-2017, 22:46
Tamamen katılıyorum :)
Konu;
öğrenme isteği mi?
röntgencilik mi?
öğrenmek zorunlu mu?
öğrenmek için izlenime röntgencilik diyebilir miyiz?
diğer canlıların izlenmesine gösterilen tepki insanların usulsüz izlenmesine de gösteriliyor mu?
Otların, bitkilerin, balıkların izlenmesi insanlığın ayıbı mı?
Cansız varlıkların ve hatta evrenin, yıldızların izlenmesi yaptığımız bir haksızlık mı?
vs, vs.
Bu sorular daha genişleyebilir.
Yani değil mi konu madem rontgen ise bunun üstünde durmalıydık konuyu dağıtmak meseleyi açmaz, vegan, sektör, çevre kirliliği filan deyince bu iş ta uzayın kirlenmesine, oradan diğer gezegenlere filan da sıçrar.
Sanırım söylenecekler söylendi, bende sana katılıyorum, kendi adıma konuyu kapatıyorum. :)
Corpse Bride
11-01-2017, 00:13
belgesellerde doğa vahşi olarak lanse edilir tanımlar yapılırken. kaplanların sırtlanların aslanların kartalların timsahların saldırganlığı avını yakalarken gösterdiği kuvvet o hayvanın vahşiliği olur sözde. bu aynı zamanda alt mesajla insanlara, o vahşi bir tür avlanması öldürülmesi normal manasınada geliyor ki turizm sektöründe oldukça pahalıdır bu ziyaretler çok gelir getiren alanlardan biri. vahşi doğada bu hayvanların yaşam alanlarına gidip doğumu çiftleşmesi aç olduğunda avlanması vs. bize sunulan bilimsel çalışmalar maceracı arkadaşlar için rehber eşliğinde yada tek gidilip görülebilir diyerek seyehat acentaları organizasyonları sayesinde o hayvanların yaşam alanları siksiz baba tekkesine dönüşüyor avlanmak görmek medya artık bokunu çıkartıyor.broşürler youtube videolarında yaptığı -aslan geyik deve aklınıza ne gelirse- avın videosunu yanında avıyla foto vererek gururla yayınlayan bu zevkli sporunu güçlü olan bakın böyle kazanır gösterisini matah bir iş gibi sunan ve onu izleyip feyz alan binlerce insanlar bu sporu cazip kılan envay çeşit av malzemeleri satan sektör var. anlatılmak istenen doğaya olan sorumluluğumuz kendimize nasıl dış uyaranlar için kalkan yapıyor sınırlar çizyorsak başkasının sınırlarınada saygılı olmalıyız yuvasını yapmış kuş var izlemek zevk veriyor bilgi ediniyoruz diyorsunuzda insanın rencide olacağı konuda kuşa aynı ihtimamı neden gösteremiyorsunuz. hayvanlara yapılan saygısızlığa gasp ve vahşetin resminide vermemin sebebi kendi hassasiyetim değil insanın insan olma ayrıcalığıyla sınırları ne kadar zorladığını ve "gerçekte" olanı görmeniz içindi.
verdiğim videoyu vegan bir site hazırladı diye ineklere tavuklara buzağılara av hayvanlarına foklara yunuslara köpeklere kuşlara yapılan vahşet yaşamın gereği böyle olmalı güçlü olan kazanır savunmasıyla görmezden gelindi ve vegan mücadelesi mi oldu felasife sorumluluk adına vicdan adına ne varsa öteleyip güçlü olan kazanıra getirdi. hayır efendim öyle olmuyor bu işler sorumluluklarımız çevremize diğer insanlara bakmakla yukumlu olduklarımıza sokaktaki hayvanlara doğaya sorumluluklarımız var. kendi keyfimiz ve zevkimiz için sizler bizler gibi yavrusunu koruyan onu besleyen hatta şefkatle seven hayvanlara karşı saygılı olmak zorundayız. belgeselde kuş yaşamı verilmiş ee ne zararı var? empati nerde kaldı. felasifeye göre insan toplum kuralları yuzunden bi takım yasaklar getirmişte doğada bu yasaklar yokmuş bu cümleyle insanın üstünlüğü ön plana çıkarılıp canım hayvan doğada herhali meydanda kuralları yasakları yok izllesek fenamı hem bişeyler öğreniriz? ben yasaksız doğada çifleşen bir hayvanı sırf zevk olsun diye izleyen bir hayvan kitlesine rastlamadım varsada bi kaç hayvan ya orda yatmış kendi halindedir yada ordan geçiyordur oysa insan bunu defalarca defalarca izler ve bu ona zevk verir. hatta hayvana tecavüze kadar gidenler tonlarca. kapısına bir ayı geldiğinde korkudan silaha sarılan insan zevk için ayının inine kadar girip onu kurşunlamayı spor olarak savunuyor.ayı onun evine gelmemeli ama o dünyanın hakimi istediği yere dalabilir.onu huzursuz etme pahasına yoluna çıkarsa arabayla çarpabilir alabilir satabilir öldürebilir.
hayvanların yaşam şeklini öğrenmekten ziyade ondan nasıl faydalanırıma dönen dünyada. bilgi için belgesel izler yayınlar edinirsiniz tıpkı diğer kültürleri öğrendiğimiz gibi kendimizden sonrakilere aktarım arşiv. kayıt. doğaya zarar vermeden karışmadan müdahale etmeden burnumuzu sokmadan. izler bilgini alır bırakırsın.saygıyla belirli sınırlar içersinde bi başkasının keyfi uğrak mekanı haline dönüştürmeyen anlatımla. 7-24 gizli şovla değil. bi yerliyi kafese koyup insanlara sergiledikleri günlerden kuş yaşamını gizlice dikizlemeye geldik epey yol almışız ha gayret.
siz insanın mahremine saygıyı toplum kuralları olarak savlayıp hayvanlara yapılan her türlü muameleyi videoda vegan kelimesine takılıp reva gördüğünüze göre benim içinde konu kapanmıştır. madem insanız biz güçlüyüz belgesel çok masumdu bişeyler öğreniyorduk diyorsunuz siz alelen yayınlayın evinizden kendi yaşamınızı insanoğlunun ömrünü nasıl geçirdiğini izleyelim feyz alalım üstünlüğünüzle gücünüzle ulaştığınız başarılarınızı üreme yönetemlerinizi. davranışlarınızı yemenizi içmenizi iletişim yöntemlerinizi bilimsel çalışma olunca toplum yadırgamıyor nede olsa.