Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-01-2017, 20:24
pianola - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pianola pianola isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Standart Mahremiyet Hakkı / İhlâli

*edit

Ben de içgözlemin kurbanıyım.
Sylvia Plath

Her bir sözcük, sessizlik ve hiçbirşeyliğin içinde gereksiz bir leke gibi...
Samuel Beckett

Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece...
Aşık Veysel

Tekrar ede ede bitirilemeyen keşif, tekrar ede ede bitirememenin keşfine dönüşür.
Maurice Blanchot

İletişim, bir iletişimsizlik düzeneğidir.
Lacan

Sonuçta hepsi kendini kandırmaktan ibaret, öyle değil mi..?
Marilyn Monroe

ex nihilo nihil fit
il n'y a pas de hors-texte

Konu pianola tarafından (09-01-2017 Saat 19:39 ) değiştirilmiştir.
Alt 05-01-2017, 01:59
Felâsife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Felâsife Felâsife isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Teşekkürler sevgili Pyrrhon

Canlı yayınmış anlaşılan, evet biraz mahremiyet olmuş
Ama harika bir olay gerçekten, anne yavruyu doyurdu, sonrada üzerine yattı.
Öteki yavrunun ise hiç şansı yok, bu yavru sağlıklı olursa o yuvadan atılır büyük ihtimal.

Ek: diğer kamera açısı da varmış.

Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.
Alt 09-01-2017, 18:59
Corpse Bride Corpse Bride isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bir gün kendisinden izin almadan üye pyrrhonnuda evinde tüm özel anlarını gizli kameraya alıp canlı yayında yotubeye eklerler bilimsel çalışma gözlem deney altında bizde mahrem olduğu halde izlemekten kendimizi alamayız. nede olsa akıllı varlıklarız adi röntgenci ve akıllı.

yüce insan bu konuda çok duyarlı kendileriyle ilgili izinsiz resim görüntü yayın bilgi verildiğinde insan hakları ihlaline kadar vardırır yaygarayı. kendinden aciz savunmasız olan diğerleri her şekilde incelenebilir eğitim gözlem deney keyf uğruna. abartımı oldu evet çunki o hayvanların gözlerine baktığımda hissettiğim tek şey insanlığımdan duyduğum utanç oluyor.
Alt 09-01-2017, 19:38
pianola - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pianola pianola isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Sayın Corpse Bride, haklı eleştiriniz üzerine iletiyi siliyorum.

Ben de içgözlemin kurbanıyım.
Sylvia Plath

Her bir sözcük, sessizlik ve hiçbirşeyliğin içinde gereksiz bir leke gibi...
Samuel Beckett

Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece...
Aşık Veysel

Tekrar ede ede bitirilemeyen keşif, tekrar ede ede bitirememenin keşfine dönüşür.
Maurice Blanchot

İletişim, bir iletişimsizlik düzeneğidir.
Lacan

Sonuçta hepsi kendini kandırmaktan ibaret, öyle değil mi..?
Marilyn Monroe

ex nihilo nihil fit
il n'y a pas de hors-texte
Alt 09-01-2017, 20:12
Üye

O yasak bu günah, o mahrem şu rontgen, bu özel hayat dedikçe, bizler dört duvarlar arasında, doğayı nasıl tanıyacağız !!
Doğayı tanımadan doğa hakkında nasıl fikir üreteceğiz!
Doğanın içinde de yaşamıyoruz ki? hadi her gün görelim, zaten o kartal da işlek bir yol kenarında yuva yapmış.

Doğada insani kuralar işlemiyor ne yazık ki, ama biz doğayı da kendi kurallarımızla işletirsek, bence en büyük hata bu olur.

Sevgiler

Alt 09-01-2017, 22:42
Üye

Felâsife´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
O yasak bu günah, o mahrem şu rontgen, bu özel hayat dedikçe, bizler dört duvarlar arasında, doğayı nasıl tanıyacağız !!
Doğayı tanımadan doğa hakkında nasıl fikir üreteceğiz!
Doğanın içinde de yaşamıyoruz ki? hadi her gün görelim, zaten o kartal da işlek bir yol kenarında yuva yapmış.

Doğada insani kuralar işlemiyor ne yazık ki, ama biz doğayı da kendi kurallarımızla işletirsek, bence en büyük hata bu olur.

Sevgiler
felasife@

saçmaladığınızın farkında mısınız bilmiyorum yasakla günahla ne alakası var röntgencilik evet sapıklık oluyor diğer adı. siz kendinizin böyle başkası tarafından teşhir edilmesini istermisiniz. ne cüretle! ha pardon ruhu nirvanaya ermiş yüce insan vasfıydı. köpeklerinin tüylerini traş ettiklerinde hayvan utancından saklanacak delik arıyor hiç gördünüzmü bilmiyorum. yüce insan hayvanı güzelleştiriyor. iyilik yapıyor sözde hayvan dostu. ya da kediler doğum yapacağı zaman fellik fellik kuytu gizli sote yer arıyor. neden? mahremiyeti yüzünden. şu ayrıcalığı ve fazla aklı rica ediyorum daha saygılı olmaya ayıralım. geçenlerde çöpte yiyecek arayan kedi konserve kapağıyla ayağını kestiği için iltihap ve yara yüzünden ayağını kaybetmediyse bu erken müdahale edildiği için, ufak bir yavru kedinin vucudun yarısını soktuğu teneke mama konservesi kutusundan kurtarmam sırf tesadüfen görmemle alakalı. zormu o teneke kapağını konserve kutusunun içine koyup tenekeyi bükerek atmak? hayır dünya babamızın çiftliği ve biz akıllı zeki sevgi aşk dolu ruhumuzla varlığımızın neden olduğu atıkları bizden daha yeteneksizleri yok etmekte kullanalım. hayvanlarda akıllı olsaydı bizi röntgenler inceler deneylerinde kullanır her türlü vahşeti uygulardı napalım yani hayvan olmasalardı mı? bu mudur algı ve öğrenme keşfetmenin yolu. bence onların yaşamından uzak duralım yeter onların başka bişey isteyeceklerini sanmıyorum. bakınız bir gözlemci insan türnün onların yaşamına yaptığı katkıyı videoya çekmiş oldukça öğretici. insanlıktan tiksinme anlamında

doğanın insanın kuralına ihtiyacı yok doğanın umurunda değil insan olay "saygı ve empati" başkasının yaşam hakkına saygı bu başkası insan olmak zorunda değil.
Alt 10-01-2017, 00:12
Üye

Corpse Bride´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
felasife@

saçmaladığınızın farkında mısınız bilmiyorum yasakla günahla ne alakası var röntgencilik evet sapıklık oluyor diğer adı.
Genel anlayışa göre saçmalık olabilir biliyorum elbette ama buna rağmen bir tabanı var bu dediklerimin, en azından yalnız olmadığımı da biliyorum, zira onca belgesel çekimleri var, bu iş ile ilgili kanallar var, hatta ben evimde uydu varken, birde teledünya aldım sırf belgeseller için, hepsi ne için tanımak için, zira bizler tanımıyoruz doğayı... ve doğayı gene kendi kurallarımızla işletmeye çalışıyoruz, o yüzden doğayı bir yandan kirlettiğimiz gibi (verdiğiniz videoyu biliyorum, facia gerçekten) diğer yandan da işleyişine müdahale ediyoruz.
Daha iki gün önce, bir saldırı sonucu Sırtlan kraliçe ciddi yaralandı, öylece yattı kaldı, belgeselciler hiç müdahale de etmedi, yaklaşık 3 gün sonra kalktı bu prenses...
Doğanın kuralı bu "Güçlü olan ayakta kalır" yani şimdi belgeselciler bu ana kraliçe, sürünün geleceği için bunu hemen tedavi edelim de diyebilirlerdi, lakin onlar hakikaten doğaya müdahale edilmeyeceğini biliyorlar. Sadece çekiyorlar... Her ne olursa olsun, isterse türünün tek örneği olsun, müdahale etmiyorlar.

Ama genede kurtarma hikayeleri de olmuyor değil, lakin temel prensip hep aynı "Doğanın işine karışma" o kendi yolunu bulur, bulamıyorsa o yaşamı hak etmemiş demektir...
Yaşam evet kutsal ama sadece güçlü olana sunulan bir şey, sonuçta doğanın kaynakları da sınırsız değil, kısıtlı, doğum-yaşam-ölüm şeklinde ilerliyor...

siz kendinizin böyle başkası tarafından teşhir edilmesini istermisiniz. ne cüretle!
Bu insanlığın kuralı ama doğanın kuralı değil, doğada yaşam alanına müdahale etmedikçe, seyret, bak, bunun teşhir, rontgenle filan bir alakası yok.

Tabi sizin doğaya olan hassaslığını sorgulamak filan haddime değil, inanıyorum ki aşırıda hassassınız... söylemenize gerek yok.

Lakin biz DOĞAYI anlamak istiyorsak, doğaya doğanın gözüyle bakmalıyız, doğanın kurallarıyla hareket etmeliyiz.
Rontgencilik olmaması için onlardan izin almalıyız, peki bunu nasıl alacağız onlardan?
Onları kendimize alıştırırsak, bu en büyük problem zaten, onları insanlaştırmak, insandan korkmaz, ehlileştirmek olur ki bu zaten onların doğasında olmayan, aykırı bir şey.

köpeklerinin tüylerini traş ettiklerinde hayvan utancından saklanacak delik arıyor hiç gördünüzmü bilmiyorum. yüce insan hayvanı güzelleştiriyor.
iyilik yapıyor sözde hayvan dostu.
Bunlar canavarlık neticede, onun yerine kendini çırıl çıplak dolaştıracaksın ki belki anlar ama hayvanı hayvan olarak görene ne denilebilir ki.

ya da kediler doğum yapacağı zaman fellik fellik kuytu gizli sote yer arıyor. neden? mahremiyeti yüzünden.
Aslında güvenlik yüzünden yapıyorlar bunu, aynı yerde uzun süre kalmak risktir, bunu biliyorlar, bir keresinde bizim camdan girip kanepenin altına 2 tanesini taşımış, 3. yü de taşırken fark etmiştik... evde bir kedi sesleri, meğersem taşıyormuş yavrularını.

... hayır dünya babamızın çiftliği ve biz akıllı zeki sevgi aşk dolu ruhumuzla varlığımızın neden olduğu atıkları bizden daha yeteneksizleri yok etmekte kullanalım. hayvanlarda akıllı olsaydı bizi röntgenler inceler deneylerinde kullanır her türlü vahşeti uygulardı napalım yani hayvan olmasalardı mı? ...
Zaten meselede buradaya onlar hayvan mayvan değil, kişilik, kimlik, sahibi, ruh sahibi, hisleri duyguları olan bizden daha değişik canlılar.
Onların bizden değişik olması, bizim onlardan üstün olmamızı veya ne bileyim besin zincirinin en tepsin de olmamız, onları yok saymamızı gerektirmiyor.

Ama onları tanımak içinde hakikaten incelememiz gerekiyor, ben bu taraftayım... arkadaşımızın sildiği video da o koca kartal nasıl bir şefkatle, incelikle besliyordu yavrusunu, kopardığı lokma azcık büyük olsun vermiyor, illa minik minik veriyor, üstüne yatarken filan o kadar nazik davranıyor ve her an da zaten tetikte...

O bir ANNE veya BABA artık, "bizler gibi yani, ya da bizler onlar gibiyiz"... Bunun bir ölçüsü yok... O bir kartal değil, bir ebeveyn, bir duygu, bir his, bir can.

Kim bilir belkide bir çok şeyi bu canlılardan gözleyerek öğrendik ve öğreneceğimiz de geride... kim bilir!

Sevgiler

Alt 10-01-2017, 01:03
bilgivehis bilgivehis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Corpse Bride, duyarlılığınızı anlıyorum ancak sapla-saman birbirine girmiş.
Hayvanlara yardımcı olmamız yine onları tanımamızdan geçer. Zararsız bilimsel ve belgesel izlenimler röntgencilik değildir. Dünyamızı ne kadar tanır ve öğrenirsek canlı-cansız bütün varlıklara daha bilinçli veya daha duyarlı yaklaşırız.
Bu anlamda ben önce bilgi sahibi olmalıyım ki, nasıl yaklaşacağım hakkında fikrim olsun...
Alt 10-01-2017, 15:27
Üye

https://www.facebook.com/photo.php?v...3067737&type=3

https://www.facebook.com/photo.php?v...3067737&type=3
üstteki iki linki bir yetkili sayfada görünür yaparsa sevinirim.

http://megacitil.com/hayvanlaralemi

felasife@ bilgivehis@

lütfen geniş zamanınızda linkleri inceleyin en son linkte bilimsel çalışmalardan hayvanların doğasını anlamak spor hobi amaçlı sağlıkta hayvancılık endüstrisinde tüketimin nasıl daha fazla olabilir demek için bu vahşetin vardığı son noktayı görmenizi isterim. benim açımdan onların yaşam alanını incelemek amaçlı gasp etmek saygısızca, onu eti sütü için kesmekten farksız. bu kerhaneye giden hemcinslerini aşağılayıp kübaya tayvana filipinlere gidip pedofilisinden animal seksine kadar hertürlü sapıklığı yapmaya benziyor dekor farklı. insan olarak onlarla bir arada yaşamayı bilmememiz onları vahşi hayvan olarak lanse edip-kızılderilisine aborjinine aynı ithamla katliam yapılmıştı- safariyle av sporculuğuyla yada hobi amaçlı öldürmemizi gerektirmez. birinin evine bodoslama girip senin ******** akan boka kadar çekip millete yayınlıyoruz aga diyeni duymadım.hayvanların insan zevki ihtiyacı için yok edilmesine sebep olan göz yuman aklın afganistanda öğretmeni yakan akıldan farkı yok.
Alt 10-01-2017, 19:19
bilgivehis bilgivehis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bu kitaptan övgüyle bahsediyorlar, ben de alıp okumayı düşünüyordum, tam almak için hazırlanıyordum ki, bu kitabın evde olduğunu gördüm

Önerilen Siteler